Как да лакирате дървена ограда Любими

лакирайте дървена ограда лакирайте дървена ограда

Защо лакирате дървени повърхности, никой не трябва да обяснява, ясно е, че това се прави, за да се запази дървото по-дълго. Изглежда, че няма нищо по-лесно, но този бизнес има свои нюанси. Първи въпрос какъв лак да покрие дървената ограда и второ, как да го направите правилно.

Изборът на лакове днес е достатъчен, това са уретанови лакове, дисперсия, нитроцелулоза, полиуретан, алкид. Така че просто трябва да разберете техните характеристики и да разберете коя е най-подходяща за вашия случай. За дървени огради повечето занаятчии използват алкидни лакове, по отношение на показателите за качество те са най-подходящи. Истинските природозащитници предпочитат акрилни лакове на водна основа, въпреки че се препоръчва да се използват само за вътрешни работи.
Нитро-лаковете също имат добри характеристики, но са много токсични, дори ги прилагат за предпочитане в респиратор. Въпреки че от всички видове лакове, те са най-издръжливи.

По принцип основното е правилно да определите вида на лака и когато го прилагате върху дървена ограда, спазвайте технологията. На първо място, подгответе повърхността, обвийте малка лента около шлифовъчната хартия, изгладете повърхността с плавни движения по протежение на влакната. Оградата, това е разбираемо, не е мебели, така че можете да преминете през груба хартия до дори повърхността. След това с четка, изработена от естествена коса, нанесете лак. Необходимо е да се покрие, като се започне от ръба в една посока, като в същото време се търка добре върху цялата повърхност.

Необходимо е да се смила, тогава лакът ще импрегнира добре повърхността на дървената ограда, слоят ще бъде тънък и изсъхне бързо. Вторият слой трябва да се нанесе върху напълно изсушена повърхност. Изсъхва около ден, може и по-дълго, в зависимост от времето. Нанесете следващия слой по същия начин, не е необходимо да го смилате, просто се уверете, че лакът лежи равномерно върху повърхността.

Лакираната ограда ще бъде лъскава и естествена на цвят. И ако направите всичко според технологията, тогава покритието ще издържи много дълго време.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...