Как да направите декоративна ограда от дърво Любими

направете декоративна ограда от дърво направете декоративна ограда от дърво

Този тип фехтовка, който се нарича шах, или просто - шахматна ограда, по принцип същата ограда за пикет, но само красиво проектирана. За да направите декоративна ограда от дърво със собствените си ръце под силата на всеки, който знае как да използва чук, а оградата на шахматна дъска не е толкова сложна структура.

Една обикновена ограда за пикет има, разбира се, по-проста конструкция, което го прави по-лесно, но има един естетически недостатък. Тъй като оградата е едностранна, вътрешната й част с пълни пръти не е много представима. В това отношение печелят шахматната ограда, при която двете страни са предни и, ако е необходимо, тя може да бъде глуха или видима.
Това е вертикална дъска, която се монтира от две страни на напречните напречни напречни напречни напречни греди. Има вариант с хоризонтално закрепване на дъски, при което ламелите са преплетени между стълбовете, което прилича на „тини“ - плетени огради.

Въпреки че шахът се прави по-трудно от оградата за пикет, но в допълнение към всички предимства на дървена ограда, той печели много естетически.

Най-впечатляващото е хоризонталният шах. Вярно, че по отношение на сигурността е по-малко ефективна от вертикалната, просто е по-лесна за преодоляване. Но това е относителен въпрос, ако искате, можете да се изкачите над всяка дървена ограда, но в декоративния план гледката на оградата е много по-привлекателна.

Изграждането на оградата започва с маркирането на територията и определянето на места за бъдещи опорни стълбове. Кои стълбове да инсталирате, метални или дървени, погледнете декора и наличието на материал. За шах, между двата основни стълба е инсталиран и междинен, за "тъкане" на дъската. Дъските са прикрепени в шахматна дъска, тоест ако ноктите първата дъска отвън, а след това следващата отвътре. След като завършите, обработете с импрегниране и боя.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...