Как да направите дървена ограда от ранчо Любими

Как да направите дървена ограда със собствените си ръце Как да направите дървена ограда със собствените си ръце

В някои случаи оградите от естествено дърво изглеждат много по-привлекателни от опъната железна мрежа. Освен това можете да добавите малко романтика, ако оградата в страната не се нуждае от специални защитни функции, например, за да изпълнява в оригиналния стил на ранчо. Нека да разгледаме как да направите дървена ограда в странататака че да е надежден и привлекателен.

За ограда в стила на ранчото ще ви трябват стълбове и напречни щанги. Можете да ги купите готови или да си направите сами, ако има подходящ материал. Височината на оградата и разстоянието между напречните щанги се избират под всякаква форма, в зависимост от обекта. Основното е, че външният вид на оградата е чист. Третирането на материала с антисептик и неговото боядисване се извършва преди монтажа.

Основните стълбове 125 × 100 мм (препоръчително напречно сечение) са монтирани с двуметрова междина в бетонни основи. Между тях са разположени междинни колони с по-малко напречно сечение. Такава оградна структура е по-практична и привлекателна. Когато стълбовете са монтирани, напречните греди се закрепват, които се съединяват в средата на опорите. Този дизайн ще бъде по-траен, ако не създадете непрекъсната линия на фуги.

Напречните щанги се закрепват на редове. Първо забийте един в средата, краищата му трябва да отидат до средата на съседните опори и след това да се фиксират в средата към междинната колона. И вече следващият ред е закован с изместване, така че ставите да са на междинните стълбове и т.н., в ред.

За закрепване можете да използвате както пирони, така и винтове. Последните, разбира се, са по-надеждни, но трябва да се позабавлявате с него, което ще отнеме време. Не можете без асистент, който ще държи напречните греди, притискайки ги към постовете. Под винтовете е необходимо да се пробият дупки в опорите и през отвори във всички напречни щанги.

че направи ограда по-надеждно, жлебовете се изрязват в колони, само ще е необходимо да се изчисли добре дължината на напречната греда и внимателно да се обработят ъглите, така че напречната греда да се впише плътно в жлеба.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...