Как евтино да се изгради ограда от необрязани дъски Любими

Как да изградим евтина ограда Как да изградим евтина ограда

Повечето смятат, че необрезните дъски се използват само за временни огради. По принцип те са прави, но можете да станете креативни. Например спешно е необходима ограда, но за да е евтина и весела. Как да се изгради ограда евтино? Има евтино и надеждно решение - ограда, изработена от кантирани дъски и не непременно временна, можете дори много постоянна.

Ограждането от необредени дъски лесно може да се направи независимо, така че спестявайте не само на дървен материал, но и на работа. За да направите цената на оградата още по-ниска, за опори могат да се използват използвани профилни тръби.

От необрязан борд можете да изградите красива и висококачествена ограда, просто трябва да изберете подходящия материал. Ако имате от какво да избирате, дайте предпочитание на твърдите дървета, такива дъски могат да стоят десетилетия, това е много добро дърво, макар и скъпо и е трудно да направите ограда от него. За да завиете винтовете, трябва да ги смажете с ленено масло. В тази връзка борът е по-удобен, въпреки че материалът не е толкова издръжлив, но е по-лесен и е много по-лесно да се обработва.

Ела и смърч също са подходящи, но за предпочитане в сух климат, дървесината от тези видове е много чувствителна към промените във времето и може да ви хвърли неприятни изненади. Това, което определено не е необходимо да се прави, е да изградите порти и порта от смърча, ако не искате постоянни изкривявания.

От необрязаните дъски се прави най-добре огради на два слоя, "херинга" или "шахматна дъска". Дизайнерите могат да използват естествената линия на ръбовете, някои дори могат да считат това за недостатък, но с творчески подход естествените линии могат да бъдат показани в печеливша светлина. Следователно, дъбенето по време на строителството, след като предварително е почистено от кора и стърготини, е изложено на лицевата страна. Само не забравяйте да предпазите ръцете си, особено когато работите с лиственица, това е най-болезненото от всички, така че пригответе повече ръкавици, два или три чифта няма да са достатъчни със сигурност.

Монтажът на огради от необредени дъски е същият като при изграждането на всяка дървена ограда.
Първо, маркирането се извършва с помощта на колчета и силно въже. Определете местата на опорните стълбове, порти и порти. Ясно е, че обградената дъска ще изглежда зле с тухлени стълбове. Тъй като ние изграждаме икономична ограда, по-добре е да използвате метални опори. Възможно е и дървено, но за дългосрочно строителство, по очевидни причини, те не са подходящи.

Стълбовете се инсталират по обичайния начин. Приготвяме ями с дълбочина половин метър, уплътняваме дъното и го покриваме с рубироид. Поставяме парчета тухла или голям камък отгоре, това ще бъде опората на стълба, така че хидроизолацията да не пробие. Инсталираме колоните и изливаме разтвора, така че да е „с слайд“. След това с мистрия правим конус от „пързалката“. Поддръжката трябва да се поддържа, докато не „вземе“ решението.

Предварително подготвяме дъските (боя или петно) и ги фиксираме, когато стълбовете са напълно замразени. Дъските са прикрепени към болтове на стълбове, които, между другото, също трябва да бъдат подготвени предварително чрез пробиване на необходимите отвори. На последния етап фиксираме отгоре метален козирка, изработена от калай.
Най-често оградата, изработена от необработени дъски, се прави с обиколка на „херинга“, не е трудно и естетически приятно.

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...