Как да направите ограда за пикет Любими

Как да направите ограда за пикет Как да направите ограда за пикет

Днес любителите на „селския стил“ си спомнят укрепленията на нашите предци, а оградите за пикети, надеждни и функционални структури отново започват да влизат в мода. Как да направите ограда за пикет, теоретично ясен за всички, но трябва да се вземат предвид някои нюанси при изграждането на защитна конструкция.

За фондацията ще са необходими цилиндрични трупи със същия диаметър до 15 сантиметра. Височината се определя от целесъобразността, но е ясно, че метрова ограда от колове не е направена и можете да се сблъскате с нея. Обикновено те са изградени във височина на човешкия растеж или дори по-високи. Малките вътрешни огради са най-добре направени от ограда за пикет или под формата на вата.

че оградата не се люлееше от силния вятър и дървените трупи бяха здраво задържани, те бяха заровени дълбоко в земята. Можете да направите без силно задълбочаване, ако трупите са фиксирани с напречна греда над земята, като я фиксирате върху носещите колони на конструкцията.

Погрешно е схващането, че всякакви трупи са подходящи за оградата за пикет, ако изберете нискокачествен материал, оградата за пикет няма да стои на празен ход две години и ще трябва да сменяте отделни части или цели секции, тъй като трупите стоят плътно един до друг. Ако изберете висококачествен материал и инспектирате всеки труп, оградата може да продължи двадесет и повече години.
Дървените трупи за фондацията се смилат отгоре, като молив, с обикновена люпилка.

За да не се влоши заровената част на оградата и това се случва много бързо, трябва да се подготви. Нашите предци са използвали обичайния метод за овъгляване на дъното на трупите, не само този, който ще бъде в земята, но с 30 сантиметра по-висок. В резултат на карбонизацията трябва да се образува кора, която ще предпази дървените трупи по-добре от всеки антисептик от паразити и процеси на разлагане.

Но за да изгорите правилно дървесината, имате нужда от опит, можете да прекалявате или обратно, да имате плитка чара, следователно, ако не сте пламенен привърженик на древните методи, можете просто да обработите необходимата част от повърхността чрез потапяне в горещ битум.
Под палисадата е изкопан дълъг половин метър оков, в него е направена „възглавница“ от натрошен камък или пясък с дебелина 20 сантиметра. Коловете се задават без пропуски, прилягат плътно един към друг, след това се покриват с пръст и добре се уплътняват, предварително се поливат. За надеждност по протежение на оградата, напречните ленти са фиксирани успоредно. Спуснете се на височина 20 - 25 сантиметра от повърхността на почвата. Горната лента е на същото разстояние от върховете надолу.

Когато е монтирана оградата за пикет, не е лошо да я покриете с прозрачен лак, петна или грунд. Експериментирайки с концентрацията на петна, можете да придадете на оградата тъмнокафяв или меден цвят, тогава тя ще изглежда по-привлекателна.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...