Как сами да направите вертикална ограда от необредени дъски Любими

направете сами вертикална ограда, изработена от необрязани дъски направете сами вертикална ограда, изработена от необрязани дъски

Дървото винаги е било най-популярният материал за ограда. Най-икономичният вариант е вертикална ограда, изработена от необработени дъски, тъй като е лесна за работа, евтина и лесна за изграждане.

Необработените дъски се наричат ​​сурови дъски, главно от техните иглолистни дървета. Тъй като това е естествен материал, тогава преди да изградите ограда, трябва да се справите с нея, в противен случай насекомите и гъбичките бързо ще направят вашата ограда неизползваема. В началото се извършва предварителна обработка, която включва: почистване от остатъците от кората, импрегниране със специален антисептик и нанасяне на грунд, който ще предотврати гниене. Качеството на обработката зависи от продължителността на живота на оградата.

Дървена ограда е доста тежка конструкция. Ако планирате да изградите солидна ограда за дълго време, препоръчително е да попълните основата, Какво трябва да бъде, трябва да погледнете ситуацията. Можете да направите лентова основа или вложен. За дървена ограда е по-икономична версия на основата на гнездото.

Производствена процедура икономичен опции за влагане фундамент

  • За да го издигнат, първо се извършва маркиране, тоест се забиват колчета и въжето се изтегля по периметъра на бъдещата ограда. Тогава една трета от дълбочината на опората копае дупки. Разстоянието между тях зависи от дължината на дъските, които имате на разположение.
  • Тогава опорите се монтират в дупките. Тя може да бъде дървени стълбове, железни канали или профилни тръби. За инсталиране използвайте отвес и ниво, много е трудно да инсталирате стълбовете строго вертикално на окото. След подравняване можете да напълните разтвора, но след това трябва допълнително да проверите вертикалността на инсталацията.
  • След като бетонът се втвърди, трупите се закрепват хоризонтално. За нормална двуметрова ограда са достатъчни два бара. След това напълнете дъските, като постепенно запълвате всички педя.

Ако искате оградата да продължи по-дълго, можете да изградите малък балдахин отгоре, тогава влагата няма да се натрупва върху дъските.

И още


Неоградената оградна дъска е доста функционална и издръжлива конструкция, изисква само периодична поддръжка. Ако всеки сезон да го обработвате със специален състав, тогава ще продължи много дълго !!!, Освен това е много лесно да го поправите, ако е необходимо. И ако работите малко повече върху външния вид, тогава по никакъв начин няма да отстъпи на огради, изработени от по-скъп материал.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...