Публикувано в Бетонна ограда

Как да рисуваме бетонна ограда Любими

Как да рисуваме бетонна ограда Как да рисуваме бетонна ограда

Бетонните огради имат много предимства, трудно е да се намери нещо по-подходящо по отношение на здравина и надеждност. Вярно е, че за монтажа им е необходимо повдигателно оборудване, но това не отнема много време. От голямо значение е появата на огради и въпреки че боядисване на бетонни огради, процесът не е сложен, но има някои нюанси, на които трябва да обърнете внимание.

Първото нещо е да се подготвите оградата, Почистете повърхността възможно най-много. Още по-добре, измийте обилно с маркуч и четка. Преди да рисувате, подгответе инструмент, пистолет за пръскане или валяк, четки, но най-важното е да изберете правилния цвят и самата боя. Цветът обикновено се избира за нещо, например, за цвета на покрива, ако оградата е украсена за тухлена зидария, тогава това е разбираемо като цвета на тухлата. Изборът, разбира се, е индивидуален въпрос, но има общоприети правила, ако например се планира многоцветна ограда, тогава се прилага тъмен тон отдолу, а по-светли тонове в горната част на оградата.

Твърде ярки цветове на бетонна ограда могат да бъдат красиви, но не и практични. Умерените пастелни цветове ще изглеждат по-хармонично. Ако едно цветно легло е счупено покрай оградата, тогава зелената ограда ще изглежда много добре.

Така че боята да се прилепва добре към повърхността и за да се изгладят всички нередности, е по-добре да грундирате оградата. В магазина можете да закупите специални грундове за бетон, днес има много добър избор. Когато рисувате оградата, използвайте количка, така че ще бъде по-удобно да се движите по оградата. Трябва да започнете работа от горната част на оградата, след това капки боя няма да развалят боядисаната повърхност отдолу. Трябва да имате няколко малки четки, за да рисувате труднодостъпни места на оградата. Препоръчително е да нанесете поне два слоя, само вторият трябва да се нанесе след като първият напълно изсъхне, тогава всички недостатъчно оцветени петна ще бъдат ясно видими.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...