Публикувано в Бетонна ограда

Как да инсталирате бетонна ограда Любими

Как да инсталирате ограда от бетонна плоча Как да инсталирате ограда от бетонна плоча

Най-надеждният и лесен начин да защитите сайта си е да изградите ограда от стандартни стоманобетонни плочи. Предимствата на такава структура са очевидни. Монтаж на ограда от бетонна плоча процесът не е сложен и ако е необходимо, всичко можете да направите със собствените си ръце.

Има някои нюанси, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате оградата, На първо място, трябва да разберете какъв материал е бил използван при производството на плочи. Понякога производителите добавят много пясък към външния си вид, което се отразява на здравината. Стандартната оградна плоча не е елитна структура, така че е по-добре да изберете по-малко атрактивни, но по-надеждни плочи, направени с помощта на цимент и сито (гранули).

Изграждането на оградата започва с монтажа на бетонни стълбове. Това може да стане по два начина - в земята или в специални „чаши“, приготвени в основата. За да инсталирате "очилата", ще е необходимо участието на технологиите, следователно при самостоятелно изграждане обикновено се използва първият метод.


За всеки стълб се подготвя яма с дълбочина до метър и диаметър около 70 см. Тогава стълбовете се инсталират, обезопасяват се с временни опори и се пълнят с чакъл. Работата изисква голяма точност, така че да няма трудности при инсталирането на плочите. Следователно поговорката седем пъти измерва точно за този случай. След внимателни измервания и корекции колоните се заливат с разтвор.

Съветвам ви да помислите за създаването на ограда от сайдинг, да прочетете за това и да гледате видеото, можете тук

Кофражът се монтира между стълбовете, подсилен с армировка и се излива с бетон. Когато всичко се втвърди, пристъпете към инсталирането. Колко помощници са необходими, зависи от теглото на секциите за ограда. Ако сте закупили монолитни плочи, ще трябва да наемете кран. Но днес се произвеждат основно сглобяеми конструкции, които могат да бъдат инсталирани ръчно от екип от 4 до 5 души. Сглобяването се извършва по принципа на дизайнера, плочите последователно се вкарват в каналите на стълбовете. Ако постовете обикновено са подравнени, работата няма да отнеме много време.

Други материали в тази категория: Как да рисуваме бетонна ограда »

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...