Как да изградите ограда от шлаков блок

Как да изградите ограда от шлаков блок Как да изградите ограда от шлаков блок

Напоследък има тенденция да се изграждат солидни огради в близост до вашия дом, предните градини и прозрачните декоративни огради днес не са на мода. Следователно крепостните стени са издигнати от камък, тухла и други материали. Вярно, това не е евтино. Но все още има блокове от шлака, материалът е по-евтин от, например, тухла. но как да направите ограда от шлаков блокда го направи по-евтино и без да привлича работници със заплати? Нека да разгледаме този въпрос.

Какво представляват шлаковите блокове, вероятно всеки знае, днес те се използват доста широко, от които полагат основите, издигат стени за къщи, както и огради, Като цяло, където е възможно да се замени тухлата, блокове от шлака се използват като по-евтин материал. Приляга идеално за оградата. Основното е, че дори любител ще може да изгради ограда от шлакоблокове. Така че не е нужно да наемате никого, можете да направите всичко сами.

Трябва да започнете с плана, да си нарисувате такава схема и след това да я посочите на земята. След това подгответе материалите. Какво ви трябва - фитинги, всичко за хоросан и инструменти, мистрия, чук, ниво, отвес. Би било хубаво да си купите или вземете назаем бетонобъркачка някъде, с него нещата ще вървят по-бързо, но това не е въпросът, решението може да се смесва ръчно.

Изчисляването на колко блок за пепел е необходим също не е трудно, изчислете колко са необходими на един ред и умножете по броя на редовете. Винаги трябва да вземете с марж, в противен случай ще е жалко, ако няколко парчета не са ви достатъчни.

Колко дълго ще стои такава ограда 80% зависи от основата. Следователно изкопът трябва да бъде дълбоко подсилен в средата. След изливането му основата трябва да изсъхне добре. Шлаковите блокове не са приятели с влагата, това е тяхната слаба точка. Не забравяйте да поставите рубироида върху основата и вече отгоре да направите полагането на първия ред. Не разчитайте на окото си, дръпнете въжето по зидарията и използвайте отвес. Решението трябва да запълни всички фуги, както хоризонтални, така и вертикални, тогава оградата ще бъде здрава.

Когато зидарията е напълно завършена, нанесете друг слой от разтвора някъде на един сантиметър. След като всичко изсъхне и това е три дни, можете да нанесете друг слой, но вече по-тънък, около половин сантиметър.
Всичко, оградата е готова. Когато е напълно суха, можете да я боядисате във всички цветове на дъгата, върху шлаковите блокове боята лежи идеално.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...