Как да инсталирате стълбове за огради

Как да настроите оградни стълбове Как да настроите оградни стълбове

Ясно е, че всяка ограда се нуждае от надеждна поддръжка. Как да инсталирате стълбове под оградататака че да стои сигурно и дълго време, сега ще го разгледаме.
Подходящите за този тип огради стълбове се избират за всяка ограда, изборът главно зависи от това какъв товар ще бъде върху тях. Инсталационната схема по принцип е една и съща за всички видове.

Първо се извършва маркиране, като се определят местата, където ще бъдат инсталирани постовете. Това става с колчета и опънат канап. Разстоянието между тях, разбира се, зависи от планираните разстояния и от какъв материал ще бъдат. Стандартът обикновено е от 2 до 3 метра.

Стълбовете по правило отиват дълбоко в земята с една трета, затова е необходимо изчисляването на височината на опората. Каквато и да е формата на носещата колона, във всеки случай нейната подземна част трябва да бъде предварително обработена. Бетонните, както и металните опори се обработват в долната част с битум, а дървените с меден сулфат и се намазват. Всички тръби, които са монтирани като опорни стълбове, трябва да бъдат покрити с капак отгоре, така че влагата да не попадне вътре.

Когато инсталирате леки и временни огради, стълбовете могат просто да бъдат задвижвани в земята с помощта на кувалда. За капитал огради този метод, разбира се, не е подходящ, тук е необходимо бетониране.

Ямите за капитални опори се правят с помощта на тренировка. В този случай може да се нуждаете от помощта на специалист, тъй като пробитият кладенец трябва да бъде строго вертикален, а дълбочина на проникване на замръзване, която трябва да бъде около един и половина метра.
Стълбовете в ямите са фиксирани с колове. Преди бетонирането на дъното се прави възглавница от фин чакъл или пясък с височина 10 до 15 сантиметра, която внимателно се уплътнява.

За тежки огради от бетон, тухла или някои видове велпапе се изсипва лентовата основа, където се правят специални вдлъбнатини за стълбовете. Например, ако ширината на основата е 30 сантиметра, тогава отворът за стълба трябва да бъде най-малко четиридесет сантиметра около периметъра, а дълбочината на клетката също трябва да бъде с 30 - 40 сантиметра по-голяма.

Не е препоръчително да се прави почивка в основата между стълбовете на портата, спестяванията не са толкова големи, а последствията могат да бъдат много лоши. Тъй като най-голямото натоварване е поставено на тези стълбове и ако портата стане неизползваема, ще е необходимо да се демонтира цялата конструкция, което ще бъде много трудно и не евтино.

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...