Как да защитим оградата от корозия

Защита от влага Защита от влага

Колко дълго ще стои оградата, зависи от много обстоятелства, по-специално от материали и качество на обслужване. Най-издръжливият материал е метал, но той ще издържи дълго време само при правилна грижа. Защита от корозия, Това е основната грижа на всички собственици на метални огради.

Влажността и валежите влияят неблагоприятно върху метала и ако не се вземат мерки за защита, ръждата много бързо ще направи оградата неизползваема. Ако при правилна поддръжка металните конструкции са проектирани до 40 години експлоатация, тогава без обработка на оградата няма да продължи повече от 5-6 години. Разбира се, качеството на метала и дизайнът на оградата играят голяма роля. Ограда, сглобена от отделни фрагменти, ще ръждясва много по-бързо от монолитна структура. Те провокират корозия главно в местата на закрепване и заваряване, където се натрупва влага. Солта също е враг на метала и ако оградата е разположена близо до пътното платно, което е поръсено със сол, тогава вероятността от корозия се увеличава значително.

За удължаване живота на метала оградата, необходима е профилактика, в основата на която е обработката на повърхността. Работата трябва да се извършва в зависимост от условията на работа, но поне веднъж на три години.
Основата за защита на метална повърхност е, разбира се, висококачествено боядисване. Но това е последният етап и преди това е необходимо внимателно да се подготви основата. Ако металът е нов, тогава той се обработва с разтворител и след това се покрива със слой разреден грунд.

Много повече ще трябва да се оправя със старата повърхност, защото ако след почистване остане ръжда, въглеродни отлагания, мазнини или стара боя, това ще анулира всичките ви усилия. Следователно ще ви трябва метална четка и почистващ разтворител. Все повече и повече трудности възникват със старата боя, за да я премахнат напълно, те използват метода на изгаряне и използват разтворител.

Понякога няма нужда да премахвате напълно стара боя, ако няма мехури и пукнатини под нея. Тогава повърхността е просто шлайфана и грундирана отворени зони. След това те проверяват за съвместимост нови и стари бои, рисувайки малка площ. Ако след изсушаване не се наблюдават дефекти, тогава всичко е наред, можете да рисувате.

Изборът на оцветител е от голямо значение, тъй като акрилните бои, както и емайлите и лаковете на алкидна основа са най-подходящи за запазване на метала. Материали, които се прилагат директно върху ръжда, също са популярни. Това значително намалява времето за поддръжка, тъй като няма нужда от трудоемко механично почистване.

Необходимо е да се справите с метална ограда от момента на нейното инсталиране, като провеждате редовна поддръжка и се опитвате да предотвратите преждевременната корозия. Тогава оградата ще служи на нужното време и дори по-дълго.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...