Как да инсталирате звукопоглъщаща ограда

звукопоглъщащи огради звукопоглъщащи огради

Всеки от нас се сблъска с проблема с шума и то не само в големия град. Дори в страната, ако в близост до площадката минава натоварена магистрала, това явление не може да бъде избегнато. За да се реши този проблем, се наричат ​​специални огради. Вярно е Направи си сам звукопоглъщаща ограда не само, има много нюанси, така че най-вероятно ще ви е необходима помощта на специалисти.

Такива огради са от различни видове, тя е шумопоглъщаща, звукоотразяваща и комбинирана.
Конвенционалните звукоизолиращи огради са изградени от материали с висока плътност - тухла, бетон, поликарбонат и други.
По време на изграждането на ограждаща шума ограда се използва специален материал, може да бъде минерална вата, изработена от базалтово влакно. Използва се също фибростъкло, полиестер или центрофугирана памучна вата.
В комбинираната версия се използват шумозащитни екрани, които съчетават качествата на два вида огради.

Звукоизолираните огради имат свои собствени дизайнерски характеристики. Те се състоят от акустични панели, които са монтирани върху вертикално монтирани греди.
Звукоизолираната ограда също се състои от панели, но на базата на облицован релефен профил с влакнест пълнител.

Преди да инсталирате звукоизолираща ограда, на първо място, трябва да установите източник на шум, за който е по-добре да се свържете със специалистите на санитарната служба, които ще направят необходимите измервания и едва след това да направите изчисление на разходите.
Тук е необходимо да се вземат предвид размерите на екраните, планираната ефективност за намаляване на шума и дори климатичните и метеорологичните условия. След това изчислете площта и точно определете местоположението на опорите. След бетониране на стълбовете, закрепете към тях звукоизолирани панели от едната страна. Звукоизолиращата ограда може да бъде монтирана вместо или пред съществуваща ограда.

Интересно е да прочетете как се прави резбована ограда

Само не забравяйте, че ефективността на такава ограда зависи от качеството на изолационния материал, следователно, ако все пак можете сами да инсталирате такава ограда, тогава с избор на пълнител е по-добре да се обърнете към някой, който разбира това.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...