Защо да монтирате винтови купчини

Завийте купчини за ограда Завийте купчини за ограда

Винтовите купчини са най-надеждният вид опора днес. Можете да ги използвате за всякакви огради, но тя е най-подходяща за обемисти и тежки конструкции. Винтови купчини използва се като алтернатива на много солидна основа.

Просто казано, за някои огради с много тежка структура е необходима съответно много здрава основа. Но в зависимост от почвата или по други причини, може да има трудности с нейното изграждане. Тогава те използват винтови купчини, които могат напълно да заменят основата.

Предимствата на този метод са очевидни. Винтовете за всмукване са подходящи за най-трудни почви. Дори в райони, където подземните води са високи, блатисти райони, торфени зони, глини - навсякъде можете да използвате този тип купчини. Единственото е, че скалистите райони са недобре пригодени там, където има вероятност от разрушаване и скала.

Винтовите купчини могат да бъдат инсталирани на всяка територия, върху неравен терен и склонове, а също така независимо от годината, те ще стоят здраво дори в замръзнала земя. Също така е много удобно да ги използвате за временни огради, тъй като купчините могат да бъдат премахнати и използвани повторно, ако е необходимо.

В допълнение, терминът за проучване на винтови купчини е предназначен за 70 години, така че разходите във всеки случай се изплащат.
Преди да планирате инсталирането на купчини, е необходимо да се определи качеството на почвата, както и наличната дълбочина на завинтване. Това е необходимо, за да се избегне издуването, ако монтирате купчини в замръзнала земя. За целта направете пробно завинтване.
Подреждането е най-добре механично с помощта на специално оборудване. Въпреки че, ако имате опит, работата може да се извърши ръчно. Купата се завинтва, докато спре, докато „закачи“ твърдата почва. Ако е необходимо, те могат да бъдат увеличени до желаната височина.

След монтажа купчината се нарязва на необходимия размер и се уплътнява с хоросан. Това ще подобри неговата носеща способност и ще се закрепи в желаното положение. След това можете да монтирате оградата.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...