Как да направите каменна ограда

 как да направите каменна ограда със собствените си ръце как да направите каменна ограда със собствените си ръце

Решавайки за необходимостта от изграждане на ограда, трябва незабавно да помислите от какво да я изградите. Ако имате нужда от здрава и издръжлива ограда, тогава помислете за такъв древен материал като камък. Може би възниква въпрос, как сами да си направите каменна оградабез да включва банда работници? Така че това не е проблем. Специални знания и сложен инструмент по този въпрос няма да са необходими, всичко може да се направи независимо.


Предимство на камък оградата очевидно защото:

  • структурата може да стои вечно, като голямата китайска стена, всичко зависи от способността ви да подготвите качествено решение. В крайни случаи този въпрос може да бъде адресиран до специалист.
  • Също така няма да има проблеми с материала, можете да си купите камък, изборът е много голям и съответно има голям ценови диапазон. И ако оградата не е голяма, тогава можете да я изберете сами.
  • Важно е също така, че камъкът е екологично чист и безопасен материал, създаден от природата, тоест ще имате пълна хармония с околната среда.
  • Красиво сгъната ограда ще се впише във всеки ландшафтен дизайн и най-важното - как да направите каменна ограда със собствените си ръце, зависи от вашето въображение.

Но трябва да призная, че ако решите сами да направите конструкцията, това ще отнеме много време, а самият процес е доста отнемащ време. Но технологията не е сложна. Какво трябва да направите, за да направите

  • Маркирайте.
  • Поставете основата.
  • Поставете оградата.

Какви трудности могат да възникнат тук?

Първо, това е правилният начин да се изчисли проектът, да се направи чертеж и да се изчисли колко материал е необходим.

Второ, основата. Камък, материалът е тежък, така че основата трябва да е достатъчно здрава. Препоръчително е рамката да се направи с използването на армировка, така че не забравяйте за хидроизолацията. Горната част на основата трябва да бъде направена от камък, в който едната повърхност е плоска и гледа външно.

И последната. Започвате да поставяте самата ограда, след като основата напълно се втвърди. Обмислете работата по такъв начин, че в един ход да завършите един ред зидария, тогава оградата ще изглежда солидна. В края на работата, за да се придаде обемност, е възможно да се извърши фугирането до сантиметър дълбочина. Така каменната ограда ще изглежда по-привлекателна.

Други материали в тази категория: Как да направите ограда от шисти »

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...