Как да направите заварена ограда

заварена ограда заварена ограда

Металните огради често се използват за ограждане на градини, паркове, къщи и селски къщи. Разбира се, кованата тухлена ограда изглежда много красива, но не всеки може да си позволи такъв лукс. Като алтернатива можете да направите направете сами заварена ограда, Освен това изглежда благородно и струва много по-евтино.

Има различни опции за такава ограда. Заварените огради могат да бъдат направени много високо, с опори, изработени от различни материали, като естествен камък или декоративни тухли. Но по-естествено е да инсталирате метални стълбове за заварена ограда. За това се използват стоманени ленти или профилни тръби. Секциите могат да бъдат направени самостоятелно или закупени готови.

Последователността на монтажа на заварената ограда е следната - маркиране, запълване на основата, закрепване и инсталиране на опори и след това монтиране на секциите.

С маркировката е ясно, искаш да кажеш, местата за стълбовете, след това копаеш дупки под тях, дълбочината зависи от височината на оградата. Изкопайте окоп. След това заварете четири пръта от армировката с друг прът. Получената конструкция се монтира в подготвена яма за опори, след което се поставя метален стълб и се напълва с бетон.

Около ден по-късно изсипете бетон в изкопа, като предварително сте поставили в него арматурни пръти. След още един ден рамката за основата е инсталирана. Необходимо е да се направи кофражът. Конструкцията, излята с бетон, трябва да престои 6-7 дни, след това основата ще бъде готова. Когато основата е готова и бетонът се втвърди, поставете напречните метални ленти чрез заваряване. Ако сте закупили готови секции, тогава те веднага са заварени към опорите. Да дам оградата по-естетичен вид, основата е облицована с естествен камък или друг материал, като камъчета или пясъчник.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...