Как да направите ограда с щампа

щанцовани огради щанцовани огради

Оградите са инсталирани за различни цели, така че материалът се използва по различни начини. Някои го правят die cut ограда защото по отношение на цена - качество за мнозина, това е най-приемливият вариант.

Може би не всеки знае какво е рязане с матрица или това, което също се нарича щанцоване или рязане. Ако е по-лесно да се обясни, тогава това са просто отпадъци от пресовата промишленост с изрязани дупки, тоест метални профилирани листове с не най-високо качество, но доста подходящи за оградата. Дупките в листовете могат да бъдат с различни форми, главно кръгли, подредени. Основният недостатък на такава ограда е, че тя бързо ръждясва, тъй като се използват главно листове от черни метали, поради което изисква постоянна грижа, тоест боядисване.

инсталирам оградата от рязане с матрици не е трудно. Първо трябва да изберете материала, тъй като листовете се предлагат с различна дебелина. Обикновено за производство се използват три милиметрови стоманени ленти, но те също са по-дебели, така че е по-добре да ги изберете, тогава оградата ще бъде по-издръжлива. Секциите се продават готови, с различни размери и дебелини.

Процедурата за монтаж на оградата е същата като всяка метална ограда. Маркирайте, определете мястото за стълбовете на разстояние в зависимост от размера на секциите, които сте купили. След това изкопайте дупки с дълбочина от метър и установете опорни лагери, изравнете и напълнете с хоросан. Изчакайте, докато бетонът напълно се втвърди.
Секциите се закрепват чрез заваряване, ако не, то болтове.

Подготовката на метал за боядисване е много важна част от работата, как ще се държи боята зависи от това. Също толкова важен е правилният избор на самата боя. За такъв метал се използват маслени и алкидни бои. Те създават много силен защитен филм. Също така, за черните метали се използват алкидни грундове, които съдържат съединения с фосфат или цинк.

Добре изработен и боядисан оградата тя ще издържи дълго време, но все пак всеки сезон трябва да бъде инспектирана и оцветена, ако е необходимо.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...