Как се коват огради

ковани огради как да се направи ковани огради как да се направи

Всяка ограда изпълнява не само чисто практически функции, но е и част от дизайна. огради с елементи от ковани продукти - тя е елегантна и дори може да се каже аристократична. Но индивидуалната работа, поръчана от майсторите, е много скъпа и как да научите как да направите ковани оградиНе всеки знае.

Разбира се, изобщо не е лесно да направите кована ограда сами, но задачата не е толкова невъзможна, колкото изглежда на пръв поглед.
Кованите огради могат да бъдат разделени на три вида: декоративни, защитни и комбинирани. Самото сглобяване на оградата не е сложно, най-лесно е със защитни огради, при които всички елементи на секцията са свързани чрез заваряване и след това монтирани върху носещи стълбове. Фиксирането на декоративните секции също не е трудно, проблемът е да ги направите. Красивото художествено коване трябва да бъде поръчано от майстора и това не е много евтино, така че е по-добре да се съсредоточите върху комбинираната версия, тоест обикновена защитна ограда с декоративни елементи. Такава ограда, с необходимите инструменти, може да бъде направена независимо.

Първата стъпка е да нарисувате скица и да подготвите основата. От скицата ще видите каква трябва да бъде основата, трябва да изберете какви ще бъдат стълбовете, обикновено те са от тухла или бетон, могат да бъдат метални, зависи от цялостния дизайн. Основата е положена традиционна, колонна или лента, само последната, все още е желателно да се укрепи подсилената рамка. Важно е колоните да са разположени точно на изчисленото разстояние и строго вертикално, всяка грешка ще доведе до изкривяване на конструкцията.

Кръгли или фасетни метални пръти ще бъдат необходими за оградата, а последните са по-подходящи за декоративни елементи. За всяка секция се прави рамка, направете я на равна повърхност, така че нито една част да не провисва. След това вертикалните върхове се поставят внимателно в рамките.

За производството на декоративни елементи ще ви е необходимо специално оборудване за студено коване. Начинаещ може да направи прости къдрици или ажурни спирали. Когато натрупате опит и усвоите техниката, ще бъде възможно да направите други, по-сложни модели. За да не се объркате с малки детайли, ги поставете вътре в рамката, за да видите цялата картина. Когато всички части са готови, не ги закрепвайте веднага „плътно“, а просто ги захващайте леко чрез заваряване, така че в случай, че можете да ги коригирате. Когато сглобите всичко и се уверите, че елементите „седят“, където е необходимо, обърнете секцията и заварете здраво.

След заваряване изгледът от оградата няма да бъде много представим, но не се притеснявайте, всички малки недостатъци ще изчезнат под слой боя. Преди боядисване шлайфайте повърхността с шлайф и метална четка, уверете се, че няма ръжда и малки отломки. Не забравяйте да обезмаслите металните повърхности с разтворител.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...