Ние правим ограда от дървесно-полимерен композит

Ограда от дърво-полимерна композитна цена Ограда от дърво-полимерна композитна цена

Всеки собственик на частна къща или вила би искал да има солидна ограда, която ще продължи дълго време. Оградата, изработена от дървесно-полимерен композит, просто отговаря на тези изисквания. Помислете какво е особено характерно за този материал.

Какво е дърво-полимерен композит

И така, какво е дървесно-полимерен композитен или съкратено KDP? Това е смес от мономери и дърво, които се получават чрез смесване на тези компоненти. Благодарение на съвременните технологии се получава материал, който не отстъпва по качество на керамична плоча и дъска, изработена от чисто дърво.

Goodies

  • Той е устойчив на влага, не се напуква или изкривява по време на монтажа.
  • В същото време дванадесетопръстникът добре понася химическите и механичните ефекти. Той добре държи металните елементи, тъй като композитът не причинява тяхната корозия.
  • Добре е да се изграждат огради, състоящи се от профили от KDP, защото материалът има красив външен вид естествено дърво и в същото време има всички характеристики на PVC.
  • Освен това KDP не съдържа оловни добавки, тоест материалът е екологичен.
  • Не образува гъбички и плесен, не се страхува от влажност и пряка слънчева светлина, от тях материалът не избледнява и не избледнява.
  • Изгодно е да се изграждат защити от дървесно-полимерен материал, защото експлоатационният живот на такава ограда е 20 или повече години.
  • Монтира се много просто, за това не е необходимо да се запълва основата.

минуси

Разбира се, има и недостатъци, въпреки че материалът понася добре температурната разлика, но от температурното влияние идва лека деформация, и въпреки че е само на няколко милиметра, подобен недостатък не може да бъде пренебрегнат, Този проблем се елиминира с помощта на малки пролуки и специални крепежни елементи.

Заслужава само !!!

Ако сравним цената на такава ограда, например, с цената на дървена ограда, тогава цената ще бъде приблизително същата. Но като се имат предвид техническите характеристики на WPC, тогава, разбира се, композитна ограда заложи много по-изгодно!!!, тъй като не е нужно да поемате разходите за бои и лакове, импрегниране и други разходи.

Монтаж на огради от дъски KDP

Монтиране на огради от дъските на КДП, както вече беше споменато, много просто.

 

  1. В началото са монтирани подпорни стълбове, обикновено осем милиметрови метални тръби. Тъй като оградата е доста лека, можете да използвате винтови опори, които не се нуждаят от бетониране.
  2. след това на стълбовете се поставя профилен профил, те ще изпълняват поддържащи функции и като цяло е красиво.
  3. Следващ етап фиксиране на носещи елементис помощта на хоризонтален профил, който се закрепва със специални болтове. За да направите това, в профилите е необходимо предварително да подготвите дупките за болтовете. И накрая, дъски, изработени от KDP, са монтирани върху хоризонтален профил.

Оградата, изработена от дървесно-полимерен композит, може да бъде от всякакъв цвят и форма и ви позволява да приложите голямо разнообразие от индивидуално проектирани дизайни.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...