Публикувано в порта

Направете сами люлеещите се порти. Стъпка по стъпка снимки, чертежи и диаграми, идеи за дизайн + 800 снимки

Направи си сам люлеещи се порти Направи си сам люлеещи се порти

Портите са "лицето" на всеки сайт и всеки собственик иска "лицето" на неговия сайт да бъде красиво и най-важното надеждно и издръжливо.

За да постигнете добър резултат в производството на порти със собствените си ръце, е много важно да изберете правилния материал, дизайн и, разбира се, да направите всичко ефективно и честно.

Статия меню:

Дървена порта

Желязо (ковано)

Дървена с метална рамка

теория:

Плюсове и минуси

Дизайн и видове люлеещи се порти

дизайн

видове

Прегледи по материал

Етапи на производство на люлеещи се порти

Монтаж на стълбове

Производство на рамки

Цикли и техните видове

Врати клапани

Автоматизация на портите

Видове и избор на автоматизация

Направете сами електрическо задвижване за врати Направете сами електрическо задвижване за врати

Фотогалерия

Чертежи и схеми

Фото идеи (700)

 

Дървена порта

 

Ние правим портите напълно от дърво на подсилени панти?

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Врати от дървоАко четете статията от самото начало, знаете, че малко по-високо, обещах да ви разкажа за инсталирането на дървени люлеещи се порти със собствените си ръце. Така че, казано е, направено.

Процесът на инсталиране на дървени люлеещи се порти върху подсилени панти със собствените си ръце:

 1. В този момент вече трябва да имате готов лист от люлеещи се порти с рамка и изкопани стълбове, за да инсталирате портата. Ако няма първото, превъртете малко нагоре, а ако второто, продължете да четете по-нататък;
 2. Помислете за инсталиране на дървени стълбове, тъй като те са най-лесните за инсталиране. Според размерите на крилото на вратата на портата, определете разстоянието между стълбовете и го маркирайте за себе си в зоната за монтаж;
 3. Изкопайте дупки на маркирани места с дълбочина най-малко 70 сантиметра;
 4. Поставете първия стълб по ниво;
 5. Освен това, ако сте инсталирали стълбове, изработени от дърво, можете просто да запълните пространството на ямата с развалини и пръст, но е много по-надеждно да я запълните с бетон;
 6. Повторете предишните три стъпки, за да инсталирате втория стълб;
 7. След това трябва да инсталирате крилото на вратата върху стълбовете, за това изберете пантите на вратите, които са ви необходими. Ако са с двукрили яки, ще са необходими четири бримки, ако са еднокрили, след това две бримки. В този случай портите са двукрили и доста тежки, така че създателят се нуждае от четири подсилени панти;
 8. Първото крило на портата е фиксирано на стълба на ниво и фиксирано върху панти. Същото трябва да се направи и с второто листо;
 9. Портите са почти готови, остава само да инсталирате аксесоари (брави, дръжки, стабилизатори и т.н. ...);

Галерия със стъпка по стъпка създаване на снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId1e9e648f35

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/pLh_J7ZrrsM
Оригинално заглавие: Как да се изгради ограда и порта

Красиви дървени люлеещи се порти. Рамка за дървени порти

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Направи си дървени люлеещи се портиС помощта на инструкциите, които ви показах малко по-високо, можете да инсталирате дървени люлеещи се порти със собствените си ръце. Но все още не съм ви казвал как да направите същите тези дървени полюсни порти, нали? В този случай е необходимо да се коригира това подценяване.

Инструкции за създаване на дървени люлеещи се порти със собствените си ръце:

 1. Вече знаете как да направите метална рамка за люлеещи се порти със собствените си ръце и затова в този случай всичко също започва със създаването на рамка, само дървена. Рамката на рамката е оформена от четири дървени пръта, прътите са закрепени заедно с винтове.
 2. След това, по диагонал, върху завършената рамка се полага дълъг блок, върху който се поставят серифи. По серифи тази лента е отрязана. Получената част е монтирана вътре в рамката;
  Интересът на такава рамка е, че когато свързвате рамката от прътите, се използва вида на шиповата връзка.
 3. След това заготовките за огради се създават от дървени дъски и се обработват с шкурка;
 4. Готовите части са монтирани върху рамката;

Това е всичко, такава порта е готова за монтаж !!!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId01b55890fa

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/3Wiw22GRgX0
Оригинално заглавие: Изградете 12 фута порта, която няма да SAG!

Много красива направете сами дървени порти за люлки.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Направи си дървена портаСледният модел, аз просто нямам право да не ви покажа: това не са само дървени люлеещи се порти - това е истинско произведение на изкуството, композиция, създадена от няколко елемента слой по слой, Това означава да станете творчески, така че нека да го измислим по ред и ще разберете, че всъщност всичко е много просто и в рамките на силата на всеки човек.

Стъпка по стъпка инструкции за създаване на дървени люлеещи се порти със собствените си ръце:
Всъщност създателят на този модел направи не само отделни порти, но и цялата ограда като цяло, което не може да не зарадва, защото цялата структура е направена в един стилно самото създаване на оградата не ни интересува, ние сме тук само заради портата, нали?

Добре, тогава нека продължим. Създаването на самите порти започна, както винаги, с монтажа на рамката (все пак, защото рамката е "основата" на всяка порта, върху която всичко опира). А сглобяването на рамката започна със сгъване на правоъгълна рамка, която в този случай буквално наподобява мозайка, закрепена с винтове (внимание към снимка номер 8). След това към рамката е прикрепен диагонален джъмпер, докато всичко е както преди. Но след като рамката е създадена, започва най-интересната част от монтажа на тази порта.

Майсторът изрязва рамката с дъски от две страни и тук е важно да погледнете как го прави:

Първо дъските са прикрепени от едната страна и всички дъски са на определено разстояние една от друга. Тогава следва обшивката от другата страна на рамката и вече има обръщане на дъските с пролуки между тях (тоест на онези места, където е имало пролуки от едната страна, сега дъските са закрепени, а на местата, където са били закрепени дъските, сега има пролуки).

Но това не е всичко, майсторът прикрепи блок с изрез, изрязан към горния ръб на рамката. "Защо направи това?", Питате вие. Отговорът е очевиден, в този жлеб той постави дървена решетка, около която сложи правоъгълна дървена рамка.

Сега това е, има красива дървена порта, готова за монтаж.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeIdb2bd23e4b7

Създаването им не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед.

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/LSg97ar244Q
Оригинално заглавие: Как да се изгради порта

дърво порта за пикет направете го сами.

(снимки, инструкции за създаване, видео майсторски клас)

Направи си сам еднокрилна портаДруг доста популярен тип люлеещи се порти е порта за пикети, главно, портите, изработени от дървена ограда за пикет, са най-популярни (въпреки че в тази статия също ще ви разкажа как да направите такива порти от метал). Направата на такава порта е много проста:

 1. Първо, трябва отново да сглобите дървената рамка, съгласно вече познатата ви схема, описана по-горе;
 2. След това трябва да определите размера на пикета според размерите на рамката. Оградата се нарича тесни дъски или пръти, които са прикрепени към рамката при създаване на ограда. За да определите размера на една дъска от целия пикет, първо трябва да разделите дължината на рамката на няколко малки равни части, след това да определите за себе си „стъпката“ на пикета (тоест разстоянието между дъските) и да извадите тази дължина от дължината на всяко парче. Вие сами определяте височината на оградата, както предпочитате;
 3. Дъските се нарязват до определен размер;
 4. Получените заготовки се обработват с шкурка;
 5. Готово, можете да фиксирате пикета на рамката, трябва да го направите по отношение на ниво, не искате портата ви да "върви", нали? Авторът на този видео майсторски клас използва винтове за фиксиране на оградата за пикет, но можете също така да използвате болтове, строително лепило, пирони и така нататък ...

Снимки стъпка по стъпка:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId9a5ba176e7

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/qk9G8NCtggI
Оригинално заглавие: Как да се изгради дървена порта | Митра 10 Лесно като

 

Как се прави прост дървена порта от самия пикет.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Направете сами люлеещи се дървени порти стъпка по стъпка майсторски клас за снимкиЕто пример за най-простата люлееща се дървена врата, направена от ограда за пикет. Създаването на този модел ще ви отнеме само няколко часа и няколко часа, дори като вземете предвид изчисляването на необходимите размери. Както вероятно вече сте забелязали, оградата за пикет на тази порта не е толкова тясна, а "стъпката" й е напълно нулева, това значително опростява изчисленията и ускорява процеса на създаване.

Също така, в мащабни снимки на портите от стъпка по стъпка снимка на майсторския клас се вижда, че дъските са били прикрепени към рамката без предварителна обработка, не само това се отразява на външния им вид, но и намалява коефициента на безопасност на този модел (малките деца трябва да могат да влизат в него не може). Но в тази ситуация веднага се забелязва, че за създателя не е важна външността на портата, а тяхната практичност, той просто искаше да защити сюжета си.

Плюсове на модела:

 1. практичност;
 2. надеждност;
 3. Лекота на създаване;
 4. евтинията;

Минуси на модела:

 1. Ниска сигурност;
 2. Не най-добрият външен вид;

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeIde7d1af6e1e

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/qyoulcDR6kw
Оригинално заглавие: Подробен поглед върху това как да се изгради двойна дървена порта.

 

хоризонтален направете сами двойна крила

(Пример за необичайни дървени порти с двойно крило с метална рамка, снимки.)

Направете сами хоризонтални люлеещи се порти двукрилиХоризонтална облицовка:

Следващият модел е добър пример за това как можете да създадете интересни дървени порти за люлки. Ако в горното изпълнение е използвана дървена вертикална ограда за покриване на рамката, тогава върху тази метална рамка с диагонални джъмпери обшит с хоризонтални дъски.

За необичайната рамка:

Между другото, за сметка на рамката, тя има необичайна форма, приликата с нея в тази статия все още не е изпълнена:
Правоъгълната рамка, създадена от профилната тръба, е разделена наполовина с хоризонтален джъмпер, като по този начин се получават две „прозорци“ и всеки от тези „прозорци“ е допълнително разделен с друг, диагонален, джъмпер. И, разбира се, тъй като портите са двукрили, има две такива рамки и те са разположени симетрично една спрямо друга.

За фитинги:

Портите се заключват с обикновена малка брава, а на всяко крило е инсталирана дръжка. Също така и двата листа на такива порти са оборудвани с подбедрици, които стабилизират положението им при отваряне.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId331832afb8

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/TuCeGqhs3fQ
Оригинално заглавие: DIY люлеещи се порти

 

Направи си дървени люлеещи се порти

40 палецОт древни времена люлеещите се порти са били изработени от дърво. Портите са изработени в различни размери и са проектирани според нуждите и по ваш вкус.

Възможно е да направите дървени люлеещи се порти със собствените си ръце без опит в този въпрос, тъй като основата за производството на такива порти е проста и разчитането на снимките по-долу е просто и ясно.

Представената версия на дървени люлеещи се порти може да бъде променена чрез промяна на височината и ширината на крилата, както и да изберете дизайн, подходящ за вашия сайт за портата.

Единственият минус на люлеещите се порти, изработени от дърво, е крехкостта на материала. Но експлоатационният живот на дървените люлеещи се порти може да бъде удължен благодарение на модерните импрегнации, петна, бои и други съвременни продукти за обработка на дърво.

Като направите такава порта със собствените си ръце, можете да се насладите на тяхната красота и практичност за дълго време.

Друга подобна версия на дървена порта е представена на снимката по-долу. Портите са пълни с дърво, а стълбовете са от тухли.

Различни опции за опорите, използвани при производството на люлеещи се врати и принципа на тяхното инсталиране вече са описани по-горе. Изборът е ваш.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId896bce035a

 

Малки люлеещи се порти - направете сами ограждане на сайта.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Люлеещите се порти могат да бъдат създадени за различни цели: някой иска да украси сайта им, да го скрие от очите на другите, а за някого е достатъчно само да защити територията, а не непременно да обърне внимание на външния вид на продукта. Ако принадлежите към втория тип хора, изброени, тогава този модел дървени люлеещи се порти е идеален за вас.Врати врати прозорци прости дървени хоризонтални направете сами

Това е ниска дъска порта, разположена между оградата и къщата. Очевидно те служат или за защита на територията от животни, живеещи наблизо, или, обратно, за отглеждане на домашни любимци на територията на техния сайт.

Във всеки случай, направата им е съвсем проста:

Майсторът инсталира два стълба, единият от които е прикрепен към оградата, ограждаща обекта, а другият към къщата. Първо трябва да инсталирате първия стълб, за това той изкопа дупка с дълбочина най-малко 50 сантиметра, постави, използвайки нивото, стълб и зарови дупката. След това той завърза въже към този пост и го разшири до къщата, така че можете да маркирате мястото за втория пост и да измерите въжето и да определите размерите за бъдещата порта.

Освен това, според получените размери, той сглоби дървената рамка на първото крило (което е около три пъти по-голямо от второто крило). За да фиксира рамката на рамката, използвал е майсторът метални плочи, и през същите табели той веднага фиксира подсилени панти на рамката на портата (снимки 12-14). Тогава той облепи рамката с дъски и постави готовия лист на портата на стълба.

Рамката на второто, вече малко, крило на портата няма джъмпери: това е просто дървена правоъгълна рамка, частите от която са свързани помежду си с помощта на метални ъгли. В тази форма създателят е инсталирал рамката върху стълбовете и е направил дъски (Фигура 21-23).

Това е всичко, двукрилата дървена порта е готова !!!

Ето стъпка по стъпка снимки:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId00c1d58aa1

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/w3JSWrDQy54
Оригинално заглавие: КАК ДА СТРОИТЕ ДВОЙНА ВРАТА (BYOT # 30)

 

красив и висококачествени дървени люлеещи се порти как да го направите сами.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Красиви дървени порти със собствените си ръце стъпка по стъпка фото майсторски клас, две крила, люлка, въртящи сеЕто пример за дървена люлееща се порта, подобна на предишния модел. И по-точно, само рамката е подобна, но като цяло, външният им вид надминава горния вариант няколко пъти.

Инструкции за създаване:

 1. Както и в предишната версия, съветникът започна от монтажа на стълбове, Стълбовете са плътно завинтени към бетонните стени на къщата и оградата;
 2. Тогава авторът на видеото от майсторския клас започна да създава рамки и от двата листа на портата. Използване на такова метални ъгли (на снимката по-долу), при сглобяването на рамката на рамката значително опростява задачата и ускорява процеса;

монтиране на порта

 1. След това монтира и двете рамки на стълбовете с помощта на бримки;
 2. След което майсторът започна да облицова рамката с дъски и той го направи по необичаен начин. Първо, дъските са прикрепени не хоризонтално, не вертикално, а по диагонал, освен това ъгълът на наклона на закрепването на дъските на двете крила е насочен към границата на тяхното съединяване. И второ, дъските се прилягат плътно една до друга, благодарение на принципа на канала на тенона. Между другото, те бяха предварително подготвени и боядисани;
 3. След като завърши облицовката, производителят на портата закрепи тънка дървена правоъгълна рамка в границите на предната част на портата (изображение 22);
 4. Остава да инсталирате аксесоари и портата ще бъде готова напълно!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId4cd46bb2a8

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/kJT14fEdWfk
Оригинално наименование: Направете портал от алея от кедър

 

Как се прави порта корал за животни направете го сами.

(снимки, инструкции за създаване, видео майсторски клас)

Врата за животните CorralВсички дървени люлеещи се порти, направени ръчно, от моделите, изброени в тази статия, главно инсталиран на входа на обекта, Но използването на портата далеч не се ограничава до това, така че сега искам да ви покажа как да направите дървени люлеещи се врати със собствените си ръце paddock порта, Този тип люлееща се порта, разбира се, е подходящ за хора, които имат голям брой животни във фермата.

С такава порта всичко е просто, те трябва да имат само две качества: издръжливост и практичност, и също, разбира се, искам да ги направя възможно най-лесни. Следващият модел идеално съчетава всички тези свойства, така че ще разгледаме процеса на създаване върху него.

Направете дупка с трион за люлеещи се порти

Инструкции за създаване на люлеещи се порти за животни:

 1. Люлеещи се порти за животниЦелият дизайн на тази порта се състои само от седем елемента: пет дъски и два бара. И двете пръти са заоблени в единия край и са разположени успоредно една на друга. Разстоянието от баровете определя размера на дъските;
 2. След това четири дъски се полагат хоризонтално и успоредно една на друга на прътите, като разстоянието между тях трябва да бъде същото. На тези места, където лежат дъските, се поставят серифи;
 3. Тогава отсложени серифи, във всяка лента се изрязват дупки;
 4. В тези дупки се вкарват дъски и се качват на борда;
 5. Към прътите е прикрепен опорен диагонал;
 6. Това е всичко, сега портите могат да бъдат инсталирани на пантите и боядисани;

Снимка как да го направите:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId9aea61c1a6

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/UMrZGBkmUZw
Оригинално заглавие: Изработване на порта с пет бара с домашния моторни шнур

 

Хладна порта от трупи направете го сами

или

(Как сами да си направите временни дървени порти за колиба в гората от импровизирани материали.)

Направи си сам порта

Това е може би най-необичайната версия на люлеещите се дървени порти от всичко, което ви показах по-рано в тази статия. Вход на входА интересът им се крие дори във факта, че те не са инсталирани на съвсем обикновено място - в гората. Е, добър вариант за ограждане на вашата горска къща. Тези люлеещи се порти са направени буквално от всички подръчни материали. И какво идва на ръка в гората? Точно така, дървета –  тази порта е сглобена от стволовете на дърветата минирани в същата гора. Дизайнът им е толкова прост, че дори не искам да обяснявам как е направено, защото всичко е толкова ясно в стъпка по стъпка фото работилница: две колони, бетонирани в земята, върху които дървена рамка на порта е поставена заедно с обикновени пирони.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeIdf4f0eaed5d

Източник на идеи и снимки, видео семинар
1 част: https://youtu.be/xsz8gKPW5jU
2 част: https://youtu.be/4iHw-ggkNf8
Оригинално заглавие: Как да направите портал

 

 

Железни и ковани порти

 

 

Метални люлеещи се порти с кована врата за калитка направете го сами.

(Красиви метални люлеещи се порти с вратичка, направена сама. Изкуство за изкуство.)Метални люлеещи се порти с елементи за коване на сам

(стъпка по стъпка снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Коване за заваряване на портиМалко по-горе в тази статия вече ви показах как да подредите автоматично отваряне на люлеещи се метални порти. Но все още не съм говорил за това как сами да създадете люлеещи се метални порти със собствените си ръце. Е, може би трябва да го поправите :)

Инструкции за създаване на люлеещи се метални порти със собствените си ръце:

 1. порта за портаСъздаването на порта, както винаги, започва с монтажа на рамката. В този случай рамката е направена от профилна тръба. Първоначално майсторът сглоби обикновена метална правоъгълна рамка. Вътрешното пространство на което той раздели наполовина с вертикален мост или по-скоро два вертикални джъмпера, които не са свързани помежду си (в резултат на това цялата рамка ще бъде разрязана на две части);
 2. Направете сами метални портиСлед това между всеки вертикален джъмпер и горната граница на рамката той постави една дъга. Тези дъги са направени от една и съща обикновена профилна тръба под въздействието на термична обработка;
 3. Тогава започва творческата дейност, създателят украсява рамката с елементи на художествено коване;
 4. Снимка 39Майсторът разряза конструкцията на рамката на две части, като по този начин се образуваха две листа на портата;
 5. След всички тези стъпки рамката е готова за монтаж. Той беше монтиран върху подсилени метални панти: първо едното ухо на контура е заварено към страничните ръбове на рамката, след това другото му ухо е прикрепено към стълбовете. Листата на портата се поставят върху подсилени метални панти;
 6. Остава само да обшиете портата с професионален лист и да инсталирате аксесоари;
 7. Портите са готови!

И ето стъпка по стъпка майсторски клас за производство на такива порти:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId0509286b1c

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/veLIeO6FcOc
Оригинално наименование: Направете сами люлеещи се порти. КАК ДА НАПРАВЕТЕ ОТВОРЕНА ВРАТА ¦ СОБСТВЕНИ РЪЦИ Ръчно изработени Направи си

 

монтиране големи метални люлеещи се порти независимо.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Нека да поговорим за инсталирането на метални люлеещи се порти и да разгледаме процеса на това как да ги инсталирате малко по-подробно. Искам да разгледам инсталацията върху следния пример за метални люлеещи се порти. Защо точно върху него? Моят избор беше определен по следния начин:

 • този модел порта е доста тежък,
 • и е голям,
 • Наистина не искам такава порта да падне, нали?

Следователно трябва да се даде тяхната инсталация специално внимание.

Монтаж на големи люлеещи се порти, изработени от металОбикновено инсталирането на люлеещите се порти започва с инсталирането и стабилизирането на стълбовете, върху които впоследствие се монтира крилото на вратата (казах ви как да инсталирате металното крило на подсилените панти с помощта на предишния модел, прочетете по-горе ^ ако сте пропуснали това). Но в тази ситуация, както сами виждате, стълбовете все още не са фиксирани, нокрилото на вратата вече е монтирано върху тях, няма нищо лошо в това.

Инструкция за монтаж на метални люлеещи се врати:

 1. Местата за инсталиране на метални стълбове са маркирани;
 2. На маркираните места дупките се изкопават или пробиват с дълбочина най-малко 70 сантиметра (това зависи от височината на портата и теглото му). В този случай, освен дупките за портите, все още има малка депресия (за това, от което се нуждаете, ще намерите в следващия параграф);
 3. В ямите са монтирани метални стълбове; при този модел стълбовете са допълнително свързани отдолу с хоризонтален мост (за тази цел е предвидена вдлъбнатина;
 4. След това върху стълбовете се монтират ушите от подсилени метални панти, върху които портите са „монтирани“;
 5. Бетонната смес се прибира и се излива в трапчинките за стълбовете и вдлъбнатината между тях;

Това е всичко, портите са инсталирани, остава да намажете пантите и можете да го използвате!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeIde853aa4b7f

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/N-zmfDyNdgA
Оригинално име: монтаж на люлеещи се порти

 

Желязна порта на метални пръти направете го сами.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Направете сами желязна портаПоследният тип люлеещи се порти, които искам да ви покажа в тази статия, са направете сами люлеещи се порти от метална ограда (по размер е почти порта), Портите от оградата за пикети винаги се отличават с простотата на тяхното създаване, но този модел е по-прост за правене, добре, ако, разбира се, притежавате (във всички смисъла на думата) заваръчна машина.

Сглобяване на метална портаЗа да създадете тази порта, господарю първо конструиран дървен шаблонкоито впоследствие вече задават формата на металната рамка (която между другото е направена от тънки тесни стоманени плочи) и заваряват към тази рамка пикет, изработен от метални летви (внимание към снимки 16-17).

направете сами желязна портаСъздателят дори се грижеше и здраво завари подписа си към портататака да се каже, завинаги вписа името му в метал.

 

Остава да инсталирате крилото на вратата и това е всичко, люлеещите се порти от метална ограда ще бъдат готови!

Стъпка по стъпка майсторски клас по създаване на желязна порта:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeIdcef93049ea

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/fBIctlokNNI
Оригинално заглавие: DiResta Steel Gate

 

дървен с метална рамка

 

люлка дърво порти с рамка от профилна тръба

(стъпка по стъпка снимки от майсторския клас по създаване на метални дъски)

Направи си дървени люлеещи се портиЗа да направите трайни люлеещи се порти със собствените си ръце, най-добре е, разбира се, да се използва при създаването метал, Но какво ще стане, ако искате да създадете дървена порта, без да губят силата си?

Има изход: можете да създадете дървени люлеещи се порти с метална рамка със собствените си ръце! А следващият модел е просто добър пример за такава порта. Да направят нещо подобно не е трудно за онези хора, които могат да работят със заваряване на желязо поне малко.

Етапи на създаване на дървени люлеещи се порти с метална рамка:

 1. Първо създаден метална рамка (Вече описах схемата на нейното създаване в тази статия по-горе).
 2. След това, след монтажа и боядисването на рамката, тя се подготвя облицовка от дърво, В този случай майсторът използва дъски като обшивка, той ги коригира до желания размер, обработва ги с шкурка, измива ги и нанася слой боя.
 3. приет заготовки са монтирани върху метална рамка, В този случай авторът на видеото от майсторския клас фиксира дъските към рамката с помощта на метални болтове.
 4. Завършено строителство монтиран на оградни стълбове (Ще ви разкажа повече за инсталирането на люлеещи се порти в тази статия).

Стъпка по стъпка майсторски клас:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId3813b3b8a7

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/-82zbCyzv1Q
Оригинално заглавие: Направи сам | Изграждане на порта -TIMELAPSE-
Хасан аба-измеро

пример прост люлеещи се дървени порти

(стъпка по стъпка снимки на направата на дървена врата с метална рамка)

Прости люлеещи се порти, изработени от дърво със собствените си ръцеТози модел е пример за може би най-простата дървена порта с метална рамка. За да го създадете бяха използвани импровизирани материалипо-специално стари дъски, лежащи наоколо с майстора, може би някъде в задния двор. Това използване на материали позволява добро спестяване върху създаването на люлеещи се порти със собствените си ръце, докато функциите на продукта не се губят.

Вместо профилна тръба!, за да създаде рамката, авторът на видеото от майсторския клас е използвал обикновена метална тръба с кръгло напречно сечение или, може би, просто е взел завършена метална рамка от някакъв стар предмет.

Като диагонален джъмпер! той използва дълга тънка метална игла за плетене.

Създателят дори е инсталиранкъм тази порта заключване на ключТова засилва сигурността на моменти.

Плюсове на модела:

 1. евтинията;
 2. Лекота на създаване;
 3. надеждност;

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeIdd3fdce0623

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/NlB2kZ7FvHU
Оригинално заглавие: 14 'Портал за люлеещ се шофьор по кедър по поръчка
Автор на видеото: 2stroketurbo

 

Прости люлеещи се порти от дърво с метална рамка.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Вратите сами правят дървени порти с метална рамка, двукрилиТъй като предишният модел няма стъпка по стъпка снимки при създаването на електронна поща, искам да поправя това, за да избегна недоразумения. Затова ви демонстрирам процеса на създаване на прости дървени врати от дъски с метална рамка.

Процесът на създаване на люлеещи се порти:

По какво се различава този модел от всички предишен? Необичайна рамка и форма на монтажни дъски върху самата тази рамка.

Както във всички предишни примери, капитанът започна процеса на създаване на рамка от профилна тръба, като я сглоби, но след това той не "разсече" тази рамка с един диагонален джъмпер като всички останали, но направи малко по-сложно:

 • Авторът на видеото от майсторския клас раздели вътрешното пространство на рамката с „мрежа“, създадена от тънки два хоризонтални и три вертикални джъмпера.
 • Едва тогава създателят подготви дъските: изряза ги, обработи с шкурка и покрие с полупрозрачен лак.
 • След като лакът изсъхне, майсторът инсталира дъските в рамката и ги закрепи към хоризонталните джъмпери с болтове.

Резултатът беше доста добър: всичко е просто, трайно и с вкус!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId5fb4640ba6

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/UVIq5EOMeF8
Оригинално заглавие: Рустична дървесина и старинна метална порта

 

 

теория

 

Има няколко вида порти: плъзгащи се, повдигащи се и люлеещи се. Последното ще бъде разгледано в тази статия.

Люлеещите се порти се наричат ​​порти, чиито врати се отварят в една или друга посока.

 

Плюсове и минуси

 

Има много такива порти. плюсове:

 • кратко време за производство, в зависимост от дизайна;
 • удобство при избора на посоката за отваряне на портата (към двора или улицата);
 • сравнително ниска цена в сравнение с други видове порти;
 • универсалност, тъй като такива порти могат да бъдат инсталирани не само на секции от частни къщи, но и в предприятия, в гаражи, складови помещения;
 • люлеещите се порти не изискват допълнителна поддръжка по време на работа;
 • способността да се правят големи порти, което ще им позволи да се използват в промишлени съоръжения.

Разбира се, че има минуси - това е обемността на портата в отворено положение, тъй като по време на отварянето на такава порта различни предмети могат да пречат на това действие.

Разбира се, имайки определени умения в работата с инструменти, такива порти могат да бъдат направени независимо, което значително ще намали цената им и ще направи портите на вашия сайт наистина уникални.

Статията ще бъде разгледана възможни варианти за производство на люлеещи се врати, конструктивни характеристики, материали, необходими за производството на люлеещи се порти. Също така в края на статията можете да видите галерия от различни варианти за дизайн на люлеещи се порти, изработени от различни материали. Тези идеи определено няма да оставят никого безразличен и ще вдъхновят да създадат не само висококачествени, но и много красиви порти за вашия сайт.

 

 

Дизайн и видове люлеещи се порти

 

дизайн

Люлеещите се порти са най-старият тип порта. Техният дизайн не се променя от много години, само механизмът за отваряне на крилата е подобрен, за това сега на портата е инсталиран специален автоматизиран комплекс.

Основни структурни елементи люлеещите се порти са ясно показани на фигурата.

01 палец

 

видове

Люлеещите се порти се предлагат в различни видове:

 

двуполовкато има две крила, този тип порта е най-популярната;

02 палец

03 палец

04 палец

 

Същият полсъответно с едно листо;

05 палец

06 палец

 

комбиниран с вградена калитка такива порти често се инсталират, за да спестят допълнително място за калитката; те се използват в складове.

07 палец

08 палец

09 палец

10 палец

 

Видове материал

Материалът за производството на люлеещи се порти е различен.

За рамката може да се използва дърво или метал. А за производството или пълненето на клапаните можете да вземете най-различни материали.

По този начин, Според материала, люлеещите се порти са:

дървен порти;

11 палец

12 палец

13 палец

метал подправен порти;

14 палец

15 палец

16 палец

Люлеещи се порти от профилирани или гладки метални листове;

17 палец

18 палец

19 палец

20 палец

21 палец

22 палец

Люлеещи се порти поликарбонат;

23 палец

24 палец

Порта от стоманена мрежа;

31 палец

Люлеещи се порти мрежеста мрежа;

32 палец

комбиниран люлеещи се порти, които съчетават няколко вида материали.

25 палец

26 палец

27 палец

28 палец

29 палец

30 палец

Има и люлеещи се порти с двустранна облицовка.

33 палец

Има много възможности, изборът е ваш.

Етапи на производство на люлеещи се порти

При производството на люлеещи се порти със собствените си ръце е необходимо да се извършат два етапа на работа:

 1. Първи етап - Монтаж на опори или стелажи, върху които бъдещите порти ще бъдат окачени.
 2. Втори етап - Изработване на самите порти, т.е. крила.

 

Монтаж на стълбове за порти

За първия етап за стелажи можете да изберете следнотодруги материали:

 • дървена греда с размер най-малко 100 * 100 мм;
 • бетонни стълбове;
 • профилна тръба (когато избирате, трябва да вземете предвид теглото на портата: до 150 кг. - тръба с размери 80 * 80 * 4 мм; 150-300 кг. - тръба с размери 100 * 100 * 5 мм; по-бяла от 300 кг. - тръба с размери 140 * 140 * 5 mm) .;
 • камък или тухла.

Има два начина за инсталиране на стелажите:

 1. чукнете тръбата на дълбочина 1,5 метра;
 2. укрепете стелажа, като го излеете с бетон.

Вторият метод е най-популярният и надежден.

Дълбочината, на която е необходимо да се запълнят стелажите, трябва да бъде най-малко 1 метър и зависи от дълбочината на замръзване на почвата. За да създадете основа за бетониране, трябва да направите възглавница от натрошен камък и пясък за бетон, дълбочина 150-200 мм. Наводнените и изравнени стълбове трябва да стоят една седмица, така че бетонът да се втвърди добре. Вторият етап включва производството на рамка за крила. За да направите това, можете да използвате профилна тръба с размер 40 * 20 * 1,5 мм или 60 * 40 * 1,5 мм. Крайният избор зависи и от теглото на готовите клапи и като се вземе предвид натоварването на вятъра.

01 палец

 

Изработка на рамка за портата

За да направите рамка, първо трябва да направите рисунка, осигуряване на всички необходими елементи. Възможните опции и чертежи за рамките ще бъдат представени в статията по-долу.

Чертежът помага да се изчисли необходимото количество материал за корпуса на крилото и за производството на самата рамка.

Също така, когато рисувате рисунка на рамката, трябва да запомните, че по-голям брой усилватели ви позволяват да издържате на голямо натоварване на вятъра.

И така, някои опции за рамка са показани на снимките по-долу. Ще намерите още повече опции за рисунки в края на статията в галерията.

02 палец

03 палец

04 палец

05 палец

След като сте взели решение за чертежа и рамката е готова, трябва да помислите за пантите за окачване на портата и клапата на портата.

 

Панти за порти. Видове и правилният избор

контури трябва да бъдат заварени към рамката на крилото и към стълбовете.

06 палец

07 палец

08 палец

 

Врати клапани

За затворен клапан най-често се използва механизмът, показан на снимката.

09 палец

Е, последният етап е боядисването на рамката и закрепването на довършителния материал. Освен това е възможно закрепването на довършителния материал както преди, така и след инсталирането на крилата на стелажите.

 

Автоматизация на портите

Избор и инсталиране на автоматизация за люлеещи се врати

Днес се продават линейни и лостови електрически задвижвания. автоматизация на люлеещите се врати.

Линейно задвижване - Най-често срещаният тип автоматизация на люлеещите се врати (около 95%). Задвижването работи на принципа на скъсяване и удължаване на стъблото.

01 палец

02 палец

03 палец

Задвижване на лоста - лостът се състои от две части, свързани с подвижна връзка.

04 палец

05 палец

06 палец

Линейните задвижвания имат много предимства:

 • ниска цена;
 • надеждност
 • простота на дизайна

Лостовите електрически задвижвания са по-скъпи от линейните, и са по-ниски от линейни за надеждност и мощност. Голям минус е възможността за отваряне при силни ветрове.

Стойки за порти при инсталиране на автоматизация е най-добре да се правят от тухла или бетон.

Поетапната инсталация на линейна автоматизация на електрическото задвижване се състои от следните стъпки:

 1. Проверка на хода на клапата (лесно или здраво) и отстраняване на проблеми;
 2. Заваръчни монтажни плочи към стелажи;
 3. Отворете портата на 90 градуса и заварете към тях втора двойка скоби;
 4. Поставете устройството в ръчен режим, смажете втулките и инсталирайте скобите;
 5. Прикрепете контролния блок към стената и свържете проводниците според схемата.

07 палец

08 палец

Инсталирането на автоматичен механизъм ще направи работата на люлеещите се порти по-удобна.

Eелектрическо задвижване люлка двойни порти от импровизирани материали.

(снимки, инструкции, видео работилница за автоматизация порта)

Направете сами електрическо задвижване за люлеещи се вратиЗащо люлеещите се порти са толкова популярни, доминиращи над всички други видове порти? Отговорът е очевиден, нещото е, че те са много лесни за създаване със собствените си ръце и те са лесни за използване. Но използването на люлеещи се порти, направени от собствените ви ръце, ще стане още по-приятно, ако инсталирате автоматично задвижване върху тях, за да се отворят. За съжаление придобиването на такова устройство ще струва ясно. Какво да правим в тази ситуация? Популярната мъдрост гласи: „Ако не искате да преплащате за нещо, направете го сами!“ - и в тази ситуация се вписва перфектно. За да направите автоматично задвижване на люлеещите се порти, ще ви трябват материали, които са практически под ръка, и малко познания в областта на геометрията, физиката и рисуването.

Ако се интересувате от идеята за създаване на автоматично задвижване за люлеещи се порти, обърнете внимание на подробните фото-инструкции, ако не, продължете напред!

Снимки стъпка по стъпка за създаване на електрическо задвижване за портата:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeIdad3c4d7833

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/X3kswXrCxIE
Оригинално име: Автоматизация на люлеещите се врати направете сами

 

кадър за люлеещите се порти ли се справяте сами?

(снимки, видео майсторски клас, инструкция)

Направи си рамка на люлеещата се врата

Сега ще разкажа и ще ви покажа как да постъпите метална рамка от профилна тръба направете го сами. Създаването на всяка порта, независимо дали тя е плъзгаща се или плъзгаща се, дървена или метална, започва с изграждането на рамката.

Инструкции за създаване на рамка от профилна тръба:

 1. Преди да започнете да създавате телена рамка, трябва вземете размери от мястото, където се планира инсталирането на портата. За тези размери, като се вземе предвид, разбира се, дебелината на самата тръба, се създава план-схема на рамката на портата;
 2. След създаването на схемата и всичко стана ясно, можете да продължите към незабавното монтаж на рамката, За да направите това, профилната тръба се нарязва до желания размерEPAM. Тогава от нарязаната тръба се оформя правоъгълна рамка, тръбите на съединението са заварени. След това, след проверка на конструкцията с ниво и метален ъгъл, рамката е надеждно заварена;
 3. На този етап рамката на портата е почти готова, само задайте диагонални джъмпери, За да направите това, прикрепете профилната тръба към рамката диагонално и маркирайте границите със серифи. На тези граници тръбата е отрязана;
 4. Получената част трябва да бъде поставена в рамката, иззета чрез заваряване и след следващата проверка, заварена;

Това е всичко, металната рамка за люлеещи се порти е готова, но ще ви кажа как да я използвате при създаването в статията по-долу.

Стъпка по стъпка снимки на процеса:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeIdce7dfc9b33

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/mvpNka4BYH8
Оригинално име: Направи си сам люлеещите се врати за 2 дни.

 

Е, може би това е всичко, което бихме могли да споделим с вас по тази тема. Като автор се надявам, че цялата информация, представена в тази статия, е полезна и вашето време, прекарано в четене, не беше напразно. Ако имате въпроси, не се колебайте да ги зададете в коментарите по-долу и те ще ви отговорят - бъдете сигурни.
Прочетете ни по-често и ще бъде по-лесно да създадете, вашият expert-h.com.

 

Фотогалерия

 

Чертежи на люлеещите се порти 40 модела. (Дизайн, схеми, оформления, скици)

В тази галерия събрани чертежи на люлеещи се двукрили порти, които можете да направите със собствените си ръце. Сред скиците на чертежите в тази колекция можете да намерите гаражни метални порти, порти с гофрирани метални порти за гаражи и летни вили, автоматични с задвижване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId4c9c7cead6

 

 

Направете сами, направете сами портите 780+ снимки. Голяма галерия от импровизирани порти.

В тази галерия ще намерите много (+700) снимки на люлеещи се порти от всякакъв вид варианти: с вратичка, метални и дървени, гаражни и селски порти за частна къща от профилна тръба, т.е. порта за гараж и лятна резиденция. Огромна колекция от красиви входни дървени порти с ковани и изцяло ковани елементи, от велпапе и поликарбонат.

 

Красиви люлеещи се порти !!! В частни къщи 77+ снимки !!!

Тук сме събрали за вас най-красивата и дръзка опции за люлеещи се врати. GET удоволствие от разглеждане на малка галерия. !!!!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId8c2235d256

 Портите са дървени гребла! Галерия 129+ уникални СНИМКИ !!!

Вижте галериите на най-много красиви и прости дървени портикоито можете да намерите в интернет за гараж, лятна резиденция и частна къща. Можете да направите всички тези порти със собствените си ръце, защото когато същите са направени от същите майстори като ВАС !!! Вижте галерията по-долу за снимка на дървена порта с порта.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId969350af10

 

Ковани люлеещи се порти. Галерия 288 + снимка на портата с елементи на коване!

Ето селекция от 288+ снимки на ковани люлеещи се порти, които сте направили сами. Тук, както от профилирания лист, така и от поликарбонат, с порта отвътре и отвън. Има напълно ковани и има ковани елементи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId069ae72b26

 

40 снимки на люлеещи се порти с порта вътре

Не голямо, но много интересно сглобяване на люлеещи се врати, вградена порта, която се намира вътре. Галерията разполага както с метални гаражни врати за гараж, така и от професионални подови настилки за лятна резиденция, както и двукрили дървени врати за частна къща

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId5f1d325d4b

 

Метален гараж за люлка (26 снимки +)

Погледнете в нашата галерия за снимки на железни люлеещи се порти за гаража, които в повечето случаи са направени от самоуки майстори-майстори. Някои порти от колекцията имат вградени порти.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeIdf87e94c8db

 

Поликарбонатна порта 61 снимки

В тази колекция от снимки сме събрали за вас 61 модела двукрили порти, които са изработени с помощта на поликарбонат. В други галерии на тази страница също има много модели врати, в конструкцията на които се използва и поликарбонат. В същата фотогалерия употребата му е най-изразена.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId488832626f

 

Люлеещи се порти от гофриран метал 71 снимки

Тук се съхраняват 71 снимки на люлеещи се двукрили порти на профилирания им лист. Някои от моделите съдържат вградени вратички отвътре, но повечето модели са направени с калитки отвън. За модели с вградени порти препоръчваме да разгледате галерията със снимки по-горе!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/raspashnye#sigFreeId6029c70f20

От мрежовата мрежа

И тези снимки са за порти от мрежова мрежа.