Публикувано в порта

Направи си градинска арка 50 снимки Любими

Жива арка в градината Жива арка в градината

Градинските арки често се използват за рамкиране на пътеки, както в този случай, или можете да го използвате, за да очертаете входа на градината. Инсталирани последователно, арките подчертават спокойствието и комфорта на алеята. Разбира се, ако размерът позволява. Понякога тези структури служат като символична граница на сайтовете. Ако арката не е проходима, пейката, монтирана под арката, ще изглежда много уютна. Тук можете да се отпуснете, особено под навеса на цъфтяща зеленина.

 

Арките са изработени от различни материали - от масивни, изработени от камък и тухла, до прости въздушни конструкции от арматурни пръти, Нека помислим за последния вариант.

 

 
Арматура на арматура

 

диаграма на арката на армировкатаНаправете си арка не е толкова труднокакто може да изглежда на пръв поглед. Проста структура на армировката може да бъде направена дори без заваряване, като свържете секционните дъги с конвенционален проводник, както е показано на фигурата. Като цяло извадете две пръти от армировка с диаметър 10 мм на 6 метра и помислете, че подът вече е направен. Да, дори за вътрешните пръстени ще ви трябва тънка армировка с диаметър 6 мм.

 

 

 

 

 

Всичко може да се заработи.

 

как да направите арка от арматураПърво, изчисляваме контура на бъдещата арка и огъваме армировката по този контур. Това не е лесно, но двамата могат да се справят. За да направите гладък красив завой, закарайте няколко колчета в земята и поставете ПДЧ между тях.

 

 

 

как да направите арка от арматураСлед това отрежете парчета с дължина метър от тънка пръчка и оформете пръстени с огъване на тръбата. Можете да го направите по-лесно, свържете дъгите с обикновени напречни щанги от нарязана армировка, така че, между другото, ще бъде по-надеждна, но с пръстени по-красива. Не е лесен избор, но определено определено. Това е всичко, инсталирайте секциите на арката. Не е необходимо да вкарвате нищо, натиснете заедно от двете страни, докато удари земята половин метър.

как да направите арка от арматураОстава да фиксирате пръстените. Вържете ги с тел, като снимки на разстояние 20см. Няма да се окаже много красиво, но няма значение, все пак под катерещите растения нищо няма да се види.
Последният щрих, покрийте армировката с грунд, така че да не ръждясва. Можете дори да рисувате, макар и не непременно, само за да имате вида, докато нищо не е пораснало.

 

Опциите за метални арки могат да бъдат различни, най-елегантните дизайни с елементи на коване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/arka-dly-sada-svoimi-rykami#sigFreeId01aafc54b3

 

Дървена арка върху габиони

 

дървена арка с габиониМеталните дъги изглеждат красиви, такъв ефирен дизайн, но мнозина предпочитат да използват доброто старо дърво. Въпрос на вкус, разбира се, но има интересна версия на дървена арка върху габиони, такова е оригиналното решение. И какво, продуктите от мрежа и камъни са на мода днес, арките са постоянно на мода, така че получаваме супер модерен дизайн. Много е удобно, не е нужно да копаете нищо, да правите фундамент - просто закрепвате арката в габиони и това е всичко.

 

По този начин, първо трябва да направите кутии за габиони, Можете да закупите готови такива, да поръчате размер 100x50x50 и след това да го модифицирате малко. Но мисля, че ако направите арка със собствените си ръце, тогава можете сами да направите кутия от мрежа. Можете да видите схемата тук.

 

 

Като цяло вземете решетка, изрежете платното по размер и фиксирайте краищата с тел. Най-модерният и удобен начин е да фиксирате краищата с телена спирала със заключващи шипове.
Нуждаем се от комбиниран габионкоято ще се състои от три части. Две стандартни кутии и една по-малка между тях (опората ще бъде фиксирана там). Но можете да направите един голям габион с прорез.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/arka-dly-sada-svoimi-rykami#sigFreeIdd0b47b34fb

За самата арка са ни необходими 4 двуметрови греди, две напречни греди 80 см, ламели за канали и два листа поцинкована мрежа с дължина два метра и ширина половин метър.

Сега в ред:

  • С фрезата правим прорези за решетъчната мрежа в напречните греди
  • Закрепваме вертикалните стълбове към напречните греди
  • За здравината на напречния елемент и стойката фиксираме триъгълните скоби
  • Фиксираме две релси по протежение на опорите с разстояние 4 - 5 мм, тази празнина ще бъде жлеб за закрепване на мрежата
  • Поставете мрежата в каналите
  • Напълваме кутиите с камъни, така че опорните стълбове да бъдат сигурно заключени.
  • Ние фиксираме решетките на купола с тел.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/arka-dly-sada-svoimi-rykami#sigFreeId2eeab6c559

Арките са създадени за катерещи растения, независимо какво правите от него, така че наистина не можете да се притеснявате, ако дизайнът не е перфектен. Тогава просто трябва да изберете растения за арката.

 

градинска арка с грозде

Най-простият и практически не поддържащ бръшлян и грозде. Айви, това е вечнозелено растение, непретенциозно и устойчиво на замръзване, така че ще украсява вашата арка през цялата година. Вярно, бръшлянът расте доста бавно, така че само след няколко години ще бъде възможно да се възхищаваме на резултата. Ако не искате да чакате, засадете грозде, има много декоративни сортове, например момичешки, листата му са много красиви през есента или Kuanje, с красиви издълбани листа.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...