Публикувано в порта

Врати от велпапе. Чертежи и схеми. Направи си стъпка по стъпка снимки

Врати от велпапе Врати от велпапе

При изграждането на къща, вила или вила винаги възниква въпросът с ограда.

Декингът е най-широко достъпният и доста бюджетен вариант. Независимо дали оградата е временна или постоянна, винаги можете да направите много надежден и доста приятен дизайн от велпапе.

Тази статия ще се фокусира върху изработка на порти от велпапе със собствените си ръце, ще бъдат разгледани нюансите на конструкцията, ще анализираме видовете велпапе и ще определим опциите за направа на порта със собствените си ръце.

Люлеещи се порти от велпапе със ZERO !!!

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Безспорно най-често срещаният тип порти са люлеещите се порти. И така, как да направите люлеещи се порти от велпапе със собствените си ръце? Ако се интересувате от отговора на този въпрос, тогава сте стигнали до адреса.

Врати от велпапе от нулата

Обмислете процеса на създаване на люлеещи се порти със собствените си ръце от велпапе и профилна тръба, като използвате конкретен пример.

Врати от велпапеВ този случай авторът на видеото от майсторския клас започва да създава ограда заедно с портата напълно с драскотина, но засега ще приемем, че сме създали ограда и че стълбовете вече стоят, готови да инсталират портата. За създаването на самата ограда, ще ви кажа по-късно в тази статия, бъдете търпеливи.

Врати с велпапеНай-популярен въпрос: „Откъде да започна?“, Разбира се, с избора на материал. В нашия случай вече е известен подходящ материал: стандартна велпапе и профилна тръба с площ на напречното сечение 20х40 милиметра.

След определяне на материала е необходимо да се направят измервания (дължина и ширина) от вратата. След това, за по-голяма яснота, ви съветвам да изобразите проста схема на бъдещи порти с размерите, очертани върху нея.

Според тази схема ще бъде много по-лесно да създадете порта със собствените си ръце.

Настилката и профилната тръба се нарязват до желания размер. След това от професионалната тръба се създава метална рамка на портата, която се облицова от предната страна с подготвена велпапе.

Можете да видите етапите на създаване на такава порта в следните стъпка по стъпка снимки:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId3096ed7838

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/itZiYOuXhds
Оригинално име: Направете сами ограда, порта и калитка от велпапе

Направете сами рамката на вратата от професионална тръба.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Как да направите рамка от професионална тръба за люлеещи се порти със собствените си ръце?

Направете сами рамката на вратата, изработена от велпапеМалко по-горе в тази статия вече ви показах как да създадете люлееща се врата от велпапе със собствените си ръце. Но не се впусках в детайлите на всеки етап от създаването. Така че сега ще научите как да направите метална рамка за люлеещи се порти от велпапе със собствените си ръце.

Направете сами чертеж на врата от велпапеАко прочетете този текст напълно от самото начало, би трябвало да забележите моя съвет относно схематичното представяне на портата, преди да започнете да го създавате. Сега можете също да видите демонстрация на използването на такова изображение. Според размерите, очертани на схемата, капитанът подготви тръби за създаване на рамката. След това от получените части сгъна правоъгълна рамка - основата на рамката.

ЗАБЕЛЕЖКА: Рамката трябва да бъде сгъната върху равна повърхност.

Врати с велпапеОще веднъж проверявайки съответствието на размерите, авторът на видеото на майсторския клас грабна ъглите чрез заваряване. След което той „счупи“ рамката с джъмпери в няколко правоъгълни прозорци, въпреки че те обикновено са ограничени до чифт диагонални или хоризонтални джъмпери. Следва поредната повторна проверка на размерите, след която джъмперите също могат да се хващат.

Прикрепи нивото към рамката, капитанът се увери, че структурата е равномерна. След това действие частите на рамката могат да бъдат окончателно заварени заедно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId2123c78e26

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/Gap1nMWHfjY
Оригинално заглавие: Най-лесната версия на вратата с велпапе

как кройка направете сами професионален лист за порти.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Направи си сам профилиране за портаКак да изрежете велпапе за метални порти правите ли сами? Когато създавате порти от велпапе, не забравяйте че важна стъпка в допълнение към сглобяването на рамката е подготовката на велпапе, защото оградата трябва да е безопасна и удобна, нали? И с неправилно рязане на велпапе в краищата могат да се образуват серифи, които, първо, могат да растат, влошавайки състоянието на цялото покритие на оградата и второ, да навредят на никого. И така, как да предотвратя това? Следвайте нашите съвети, разбира се!

Правила за рязане на велпапе за порти:

 1. Първо, очертайте мястото на изрязване. За да направите това, поставете серифи от двете страни на профилирания лист и след това, използвайки строителен владетел или просто всяка права метална пръчка, начертайте права линия през тези серифи;
 2. За получената права линия огънете и изправете няколко пъти ненужната част от профилирания лист, която ще изрежете. По този начин профилираният лист на мястото на разреза ще стане по-пластичен;
 3. Е, последният етап, внимателно изрежете профилирания лист с ножица за метал;

Това е всичко! И за по-голяма надеждност, след като фиксирате профилирания лист върху рамката, краищата му могат да бъдат леко огънати от предната страна.

Цялото внимание на стъпка по стъпка фотомайсторски клас:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId9df286c4ed

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/AKPggpTlLHI
Оригинално име: Как да отрежете професионален лист, професионална настилка заедно за порта.

монтаж Направи си яка от велпапе.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Как да инсталирате люлеещи се порти от велпапе със собствените си ръце?

Врати от професионални настилки стъпка по стъпка снимкиПоследният и в същото време най-важният етап от създаването на люлеещи се порти от велпапе със собствените си ръце е инсталацията.

Обикновено на този етап вече има готово крило на вратата (или поне просто рамка) и метални панти, но при създаването на следващия модел майсторът тръгна по малко по-различен начин и доста интересно:

Врати, изработени от велпапеТой започна да събира портата веднага в отвора, запазен за тях. За да направи това, той постави долния хоризонтален ръб на рамката на рамката в този отвор на две тухли и след това започна да закрепва всичко останало от този ръб. направете сами врата за врати от профилиран листСлед като закрепи вертикалните стелажи на рамката на такава основа и след това постави горния хоризонтален ръб върху тях и свързва долния и горния ръб с два вертикални джъмпера (които по-късно ще бъдат страничните ръбове на листата на портата), майсторът създаде метална рамка за люлеещите се порти, които след това веднага го закрепи за панти в отвора. Това е всичко, остава само да разделите структурата на рамката на две части, да фиксирате професионалния лист върху тях и портата ще бъде готова.

Снимки стъпка по стъпка, демонстриращи този метод за инсталиране на портата са на ваше разположение!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId5be7688995

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/kmMW7ufjcek
Оригинално име: Врати и врати от настилка на сам.

Как да заваряваме мощност контур до портата

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Как сами да заварите пантите към портатаКак да заварявате метални електрически контури към рамката на люлеещите се врати със собствените си ръце?

Важна стъпка при инсталирането на метални люлеещи се порти е фиксиране на електрически контури върху рамката на портата и оградите, Мнозина смятат, че това не е толкова трудно.

Наистина е лесно да заварявате пантите, като се имат предвид малки нюанси, така че сега ще ви кажа как да заварявате силовите панти към портите.

Заваряваме контур към портата с помощта на електродЩе ви трябва (снимка 1):

 • Електрод (всяка достатъчно дебела жица);
 • Самите бримки;
 • Ипотечни кредити (под формата на малки метални плочи);

Като начало, електродът трябва да бъде огънат, както е показано на снимки 3-6. След това прикрепете огънатия електрод към бримките, за да сравните техните дължини, както е показано на фигура 7. Ако електродът е много по-дълъг от бримките, отсечете излишъка (осма снимка), дължината му трябва да бъде максимум 5 милиметра повече от дължината на контура. След това огънете това 5-милиметрово парче електрод (фигура 9).

Поставете огънатия електрод върху металната рамка на оградата и поставете контур върху нея. Ипотеките се поставят под примката и се залепват чрез заваряване. След това една ипотека е заварена към рамката на портата, а втората към металния стълб.

Инструкцията за снимки е пред вас!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId969a7daaa2

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/tkeBgGQ3Tac
Оригинално име: Как да заварите контур. Направете го сами. "Бронирана кола" Днепър.

 

Оградата с порти от велпапе.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Нека да разгледаме процеса на създаване на ограда от професионална настилка със собствените си ръце:

 1. Направете сами порта и ограда от велпапеЗапочва изграждането на оградата с измервания, За да определите колко материал ще ви трябва, трябва да измерите периметъра на територията, отредена за монтажа на оградата. Но преди да направите измервания, трябва да маркирате същия този периметър, това се прави, както следва: малки ъгли са поставени в ъглите на мястото за монтаж, а между тях е опъната въже или конец, Така че дължината на тази нишка е това, което трябва да измерите;
 2. След като материалът е избран, можете да започнете директно монтаж на ограда, за това трябва да изкопаете / пробиете дупки (дълбочина поне 70 сантиметра) под основните стълбове, по краищата и под междинните, които ще бъдат на еднакво разстояние един от друг (разстоянието се нарича стъпка на оградата, по-добре е да не правите тази стъпка на повече от три метра, в противен случай велпапето ще деформира вятъра);
 3. Тогава първо са монтирани основни стълбове, трябва да направите това по отношение на ниво и след инсталирането им трябва да бъдат временно фиксирани с нещо (създайте каквато и да е опора от баровете на дъските и други подобни);
 4. Докато основните стълбове са временно фиксирани, можете да направите бетонен разтвор и им излейте дупки с инсталираните колони, след като хоросанът се укрепи, временната опора вече може да бъде премахната (преди да попълните колоните, проверете отново вертикалното им ниво);
 5. Същите стъпки се повтарят за междинни постове;
 6. Между постовете са две хоризонтални джъмпери (отдолу и отгоре);
 7. Сега можете да джъмпери закрепете професионални листове, За да коригирате профилирани листове, трябва или да използвате постоянна поддръжка, като я премествате под всеки лист по време на инсталацията, или да се включите в помощта на някой друг;
 8. След фиксирането на велпапето оградата е готова и вече е възможно постави портата;

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeIde6dc55550d

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/d6lGZa8Nghg
Оригинално име: Порта за ограда от професионална настилка

 

Ковани порти и порта за калитка.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Нека да разгледаме пример за това как да направите красива порта от велпапе със собствените си ръце?

направете сами ковани порти от велпапеАко смятате, че всички порти от велпапето са еднакви, тогава трябва да разгледате следващия модел. Тя, точно същото, е пример за обратното. Въпреки че този модел изглежда сложен по отношение на създаването, той се основава на същите принципи, за които ви разказах по-рано в тази статия. ковани портиВсичко също започва със създаването на рамка от профилна тръба, само вместо вътрешни джъмпери майсторът фиксира в нея кован метален модел, направен от него. Освен това майсторът просто покри рамката на портата и портата с черна боя, монтира я и обшита с велпапе, в това няма нищо сложно, т.е. но какъв впечатляващ ефект произвеждат тези люлеещи се метални порти. Така че, ако имате определени умения, желание и малко време, лесно можете да създадете нещо подобно със собствените си ръце.

Подробна инструкция за снимка, която да ви помогне!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeIdc5271578a0

Източник на идеи и снимки, видео семинар
Първата част: https://youtu.be/Z2pnmjgVxTw
Втората част: https://youtu.be/qQelqyrYjSQ
Третата част: https://youtu.be/G_PDTc17PK0
Четвъртата част: https://youtu.be/mfNOatHH7Jg
Оригинално име: Ковани порти нова технология

 

Как да инсталирате ограда наклонена повърхност.

(снимки, видео майсторски клас)

Монтаж на ограда върху наклонена равнина (повърхност) с неравномерно основаниеС монтажа на оградата върху равна равна повърхност всичко е ясно. Но как да инсталирате ограда от велпапе на наклонена повърхност със собствените си ръце?

Това вече е малко по-сложно, но за нас няма проблем! Нека помислим какво може да се направи в такава ситуация.

Има три варианта направете сами оградна инсталация на наклонена, неравна равнина:

 1. Най-често срещаният начин е запълнете повърхността с пръсткато по този начин се създава повърхност от едно ниво;
 2. Малко по-трудно - бетонна равнина;
  Тези два метода за справяне с повърхностните неравности при монтиране на ограда със собствените си ръце имат един общ минус: голяма загуба на време, пари и материали, което означава, че не са подходящи за нас, защото основните ни цели са практичност и икономичност. И така, какво да правя?
  Има още един начин!
 3. Монтаж на стълбове на различни нива;
  Ако наклонът на повърхността не се променя по цялата му дължина или се променя леко, можете да използвате този метод. Инсталирани са постове от велпапе понижаване на нивото от максимум до минимумВ същото време височината им спрямо повърхността на земята трябва да остане непроменена. Е, напречните ленти между стълбовете, съответно, са прикрепени по същия принцип. След това, в самия край, велпапето просто е прикрепено към такъв дизайн.

Можете да видите пример за използване на такава система на следващите снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId1319d382b0

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/WBNS3tdf8fc
Оригинално заглавие: Фехтовка Mildura - Панелна ограда Видео 2 002.mov

 

Врати и порти, направени от велпапе със собствените си ръце.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Направете сами порти и калитка от велпапеКак да си направим люлееща се врата с калибърна врата "направи си сам"? Най-простият случай за инсталиране на люлеещи се порти е това е инсталацията между къщата и оградата, И в този случай портите с порта също са инсталирани между тухлени стълбове, което опростява задачата, особено по отношение на измерванията.

направете сами порти от велпапеПърво, авторът на видеото от майсторския клас инсталира три вертикални метални стълба от професионална тръба с по-широка площ на напречното сечениеотколкото тръбата, използвана за създаване на рамката на портата. Първият стълб е прикрепен към къщата, вторият е разположен на разстояние, равно на ширината на портата, кладенец, а третият стълб е монтиран към тухлената опора на оградата. Разстоянието между втория и третия стълб ще бъде точно равно на ширината на люлеещите се порти.

Врати за врати от велпапе с калиткаЗа да инсталира тези стълбове, майсторът първо проби три дупки на правилните места, след това инсталира стълбовете на едно ниво, провери вертикалите и накрая изля дупката с бетон (за съжаление целият този процес не е показан на снимките, но е добре, вече трябва да знаете как се прави всичко това, защото малко по-горе в статията ви показах някои подробни инструкции).

След това върху стълбовете бяха монтирани рамкови врати и порти, които в крайна сметка бяха покрити с велпапе.

Това е всичко.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId8982c91587

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/IcPECp4cTDU
Оригинално наименование: СВЪРЗЕТЕ ВРАТА И ВРАТА В СВОЙ СТРАНИ РАБОТИ!

 

Проста порта с интегрирана направете врата на вратата от велпапе, 2 в 1.

(Как да направите врата в порта от професионална настилка?)

Врати с вградена врата за калитка, направена самаНе знам за вас, но на първо място, интересува се от ето този модел. Сега ще обясня какво точно:

порти от велпапеРаботата е там вътре в металната рамка за портата има порта с отделено място за закопчалка, Тоест, след като инсталирате този дизайн, той може да се използва както като порта, така и като порта, това е, първо, много удобно и второ, спестява място, така че този модел е подходящ за тези хора, които нямат възможност създайте голям вход за врата с порта.

Според размерите на цялата тази конструкция се изрязва велпапе, в което се изрязват дупки за бримки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId963a27f4c1

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/x-AzsYobd18
Оригинално име: Укрепване на велпапе и пълно покритие

 

Направете сами оградна инсталация от велпапе.

(Как безопасно да закрепите велпапето върху метална ограда? Нека да анализираме това, като използваме пример за конкретен модел.)

направете оградна инсталация от велпапе по правилния начинпод "Сейф" Като фиксирам в този случай искам да кажа, че границите на велпапето не стърчат по този вариант на оградата. Това се постига по следния начин:

Рамката на оградата не се състои от секционни тръби с квадратна форма, а от специални оформени метални тръби (с изрязан канал). Полюсите имат два канала от двете страни.

Нека разгледаме по-подробно процеса на създаване на такава ограда:

 • ние поправяме постовете преди изливанетоПърво, полюсите се инсталират както обикновено, като се използват вече описаните технологии.
 • След това между тях се вмъква тясна тръба с изрязан канал, това ще бъде долният ръб на рамката на оградата.
 • След това между стълбовете в каналите се вмъкват профилирани листове (и по-плътни от обикновено).
 • Е, в крайна сметка отгоре профилираният лист е покрит с друга хоризонтална тясна тръба.

По този начин профилираният лист лежи в метална рамка, в резултат на което от него не излизат остри ръбове и не е необходимо да се използват винтове за сглобяване на оградата.

По същия принцип може да се направи не само ограда, но и самите порти.

Стъпка по стъпка снимка на производство:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId080bd09d60

(за да видите, просто кликнете върху всяка снимка)

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/wu537rNVH98
Оригинално име: 120326 METAL FENCE QT LAN forWeb

 

Проста ограда, изработена от велпапе със собствените си ръце.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Ограда от велпапеИзползване на системата за създаване сигурен метална ограда, изработена от велпапе, подобна на горната, може да се разгледа с примера на следния модел.

Между другото, за да създадете такава ограда, можете също да използвате профилна тръба, за това е необходимо само предварително да изрежете жлеб в нея, а стълбовете, в този случай, ще бъдат две профилни тръби, закрепени заедно, така че изрязаният канал в него да излезе навън. ограда за велпапеОсвен това, по същата схема, която вече беше описана, професионалният лист е просто поставен в каналите. По този начин, използвайки профсъюзна тръба, ще бъде възможно да спестите пари (в края на краищата няма да се налага да закупувате специални материали) и в същото време да направите конструкцията на оградата безопасна.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId9b07d9c47c

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/FwRHZa3LQ8Q
Оригинално заглавие: FenceInstallation

 

Монтаж и монтаж на порти от велпапе със собствените си ръце.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Вратите от велпапе направят майсторски класКак да сглобите и инсталирате люлеещи се порти от велпапе със собствените си ръце? Можете да отговорите на този въпрос само като погледнете следващия стъпка по стъпка майсторски клас по стъпка, който ясно показва всеки етап от създаването на порта от велпапе.

Етапи на създаване на люлеещи се порти от велпапе:

 1. Всичко започва, както винаги, със създаването на рамката на рамката от профилна тръба;
 2. Панти за портите се заваряват независимоТогава професионалният лист се изрязва. Най-добре е да прикрепите професионален лист към рамката на самата рамка на портата и да я изрежете директно във формата си;
 3. След тези действия капитанът инсталира хоризонтален джъмпер върху металната рамка;
 4. След това се подготвят метални електрически контури, върху които впоследствие се монтира рамката на портата;
 5. Към рамката е прикрепен професионален лист, инсталирани са ключалки за порти;

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId0db42895c7

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/W67OoXSvEQg
Оригинално име: Gate от професионален лист. Най-подробната инструкция.

 

създаване гаражних Направи си яка от велпапе.

(визуална схема, инструкции, видео майсторски клас)

плъзгащи се порти от велпапе стъпка по стъпка оформление на майсторски класС монтажа на люлеещите се порти всичко е ясно, но какво да кажем за плъзгащите се порти? Какво трябва да се направи, за да ги създадете?

Предлагам ви да разгледате следната визуална илюстрация относно създаването на плъзгащи се порти от велпапе със собствените си ръце.

Инструкции за създаване на плъзгащи се порти:

 1. Първо се подготвя място за инсталиране на портата: основата 1,5 метра дълбочина;
 2. Основата е поставена ипотека;
 3. Инсталирам ръководства;
 4. Създава се Karksi за порти от профилна тръба с диаметър на напречното сечение от 60 на 40 милиметра (можете да видите формата на рамката на диаграмата);
 5. След това те се вкарват в рамката скачач от тръби 20 до 20 милиметра;
 6. Готовата рамка се вкарва в водача;
 7. Рамката е обшита велпапе;

Направете сами плъзгащи се врати от велпапе

Вижте стъпка по стъпка майсторски клас във фотогалерията по-долу за повече подробности.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeIdcffc9c4238

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/gzr468uDwuc
Оригинално име: Плъзгащи се врати от велпапе

 

Създайте порта от ламарина със собствените си ръце.

(снимки, инструкции, видео майсторски клас)

Врати от велпапеИ накрая, искам да ви демонстрирам още една версия на готовите люлеещи се порти от велпапе. Интересът на този модел се състои във факта, че неговата метална рамка, създадена от профилна тръба, е покрита с боя със същия цвят като обратната страна на велпапето. Поради това порота изглежда солидна и сглобена ефективно.

Рамка от гофрирана вратаПлюсове на модела:

 1. Лекота на създаване;
 2. Приятен външен вид;
 3. Лесна употреба
 4. Минималната цена на материалите;

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId1dd228550b

Източник на идеи и снимки, видео майсторски клас: https://youtu.be/KOxg2p2Fiwg
Оригинално име: Люлеещи се порти, икономичен вариант, направете сами,

 

Люлеещи се порти от велпапе

42 палецДизайнът на люлеещите се порти е най-простият дизайн за самостоятелно изпълнение. Независимо от това, с добри крепежни елементи и брави, този дизайн е много надежден.

 

Можете да направите люлеещи се порти от велпапе както автоматични, така и механични, тези опции ще се различават само при наличието или отсъствието на електрически мотор на листата на портата.

 

Вижте портите от велпапе, независимо дали са временни или постоянни, ще бъдат доста естетически и функционално.

 

По-долу е подробен фоторепортаж за производството и монтажа на люлеещи се порти от велпапе със собствените си ръце.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId8aacaee767

Плъзгащи се порти от велпапе

06 палецПлъзгащите се порти решават проблема с пространството, а именно те не заемат отмъщение при отваряне, тъй като се отварят успоредно на оградата.

 

Плъзгащите се порти изглеждат много естетически и модерно. Този дизайн позволява не само да се освободи място при отваряне, но и да се получи красив дизайн на цялата ограда.

 

Следват снимки, които описват производството и монтажа на плъзгащи се порти от велпапе.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId56127d1558

Материал за порти от велпапе

Вратите, изработени от велпапе, се състоят основно от две части: рамка и ламперия, състоящи се от лист велпапе.

Рамката от велпапе е главно от стоманен профил 20x40 за временни или не много широки постоянни порти и 40x40 за порти, които често ще се използват и имат прилично тегло.

01 палец

02 палец

Обшивката от листов велпапе може да се различава при марката на велпапе:

1. Професионална настилка C8 - Това е най-ниският профилиран лист, използван в строителството. Тя може да бъде или поцинкована или полимерно боядисана.

По-долу е характеристиката на C8 велпапе в таблицата.

01 палец

2. Професионална настилка C10 той също има не много добра здравина, може да бъде или поцинкован или боядисан.

По-долу е характеристиката на велпапето C10 в таблицата.

02 палец

3. Професионална настилка C18 вече има средна якост, може да бъде вълнообразна или оребрена, цветовете са подобни на горните профили.

Най-често за подреждането на огради и порти се използва тази конкретна настилка.

По-долу е характеристиката на велпапето C18 в таблицата.

03 палец

4. Професионална настилка C21 притежава по-голяма здравина и гъвкавост, много често се използва и за изграждане на огради, порти и огради.

По-долу е характеристиката на велпапето C21 в таблицата.

04 палец

5. Професионална настилка C44 - много здрава и издръжлива марка от велпапе, тя се използва най-често при производството на носещи елементи: масивни огради, хангари, каюти.

Поради способността си да издържа на големи натоварвания, той е широко използван в строителството.

По-долу е показана характеристика на C44 велпапе в таблицата.

05 палец

Има и други марки велпапе, но те вече са по-трайни и са подходящи главно за изграждането на сериозни конструкции, като покриви или подове, като максималната стъпка на щайгата е 3 метра.

Такива марки не се използват за изграждане на порти и огради. Така че, професионалните настилки C8 и C10 са най-подходящи за изграждането на временни порти и огради.

За изграждането на постоянни конструкции е по-добре да използвате гофрирана дъска от клас не по-ниска от C18.

 

Врати от велпапе: чертежи, диаграми и дизайни. (49 снимка)

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId88e16a0b30

Красиви идеи за порти и огради от велпапе (354 снимки)

(за дома, гаража и градината)

Врати от велпапе с порта: най-добрите идеи за снимки

В тази галерия са събрани най-добрите версии на метални порти, съдържащи порта (с елементи за коване, люлка, плъзгане и сгъване) в своя дизайн, които могат да бъдат направени независимо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeIdcd538a70c9

Порти от велпапе с елементи на коване (95 снимки)

В тази колекция от снимки са събрани най-красивите примери за порти от профилиран лист с елементи на коване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId67c7534c6f

Люлеещи се порти от велпапе. Колекция от 47 снимки

Разгледайте нашата селекция от най-красивите и необичайни метални люлеещи се врати от профилиран лист. Много модели могат да се използват както за гараж, лятна резиденция, така и за собствен дом. Освен това повечето от представените по-долу опции можете да го направите сами.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeIdb022d41415

Плъзгащи се порти от гофрирана снимка

И така, по-долу са 47 снимки на огради и плъзгащи се порти от велпапе, което също е възможно да направите със собствените си ръце.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeIdd4965ad0dc

Повдигане на порти от профилиран лист

Тази колекция от 45 снимки съдържа най-интересните опции за повдигане на порти от велпапе за гаража и за оградата в страната. Както можете да видите, на снимката по-долу има домашни модели, които са изцяло направени от ръцете на домашните майстори, което заслужава уважение, тъй като повдигащата порта е най-сложният дизайн, при който точността на изчисленията и точността на производството на направляващи части са много важни.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vorota/1013#sigFreeId97aa66e9d7

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...