Направете сами саксии за цветя от капаци за гуми

Саксия за цветя Саксия за цветя

Направи си сам нещата, като правило ни доставя специално удоволствие и ако това нещо е създадено от обикновени материали, оставени като ненужни, например от стара гума, която вече не е необходима и в крайна сметка се превърна в полезна изненадващо красива част от градината и лятната вила, това е двойно приятно , Дори такива неприлични на пръв поглед неща могат да дадат втори живот, докато абсолютно няма да имате нужда от никакви разходи, само малко умение и въображение.

 Производство на саксии за цветя от гуми за градински и летни къщи

 

Саксии за цветя от гумиВъпреки наличието на закрити саксии, повечето от тях се използват на улицата. Градинарите отдавна оценяват вазите за цветя, тъй като е удобно да се засаждат в тях онези растения, за които почвата трябва да бъде с определен състав, освен това климатът може да се регулира чрез просто прехвърляне на подходящо защитено място. Също така, декоративните цветя в саксия създават определени акценти, привличайки вниманието и създавайки изящна хармония в градината. Те могат да украсят двора, стълбите, пътеките и други места, където няма земя. Саксиите за цветя на открито обикновено са изработени от естествени материали, това може да бъде керамика, камък, глина или дърво.

Ако желаете, можете да направите необичайни орнаменти от автомобилни гуми, различни саксии за цветя, момичета с цветя, а някои майстори успяват да ги създадат

детски вози и селски мебели.

За да работите, трябва да имате:

 1. гумата от колата;
 2. цимент с пясък и грунд;
 3. боя и сапун;
 4. мазилка мрежа или жица;
 5. натрошен камък или камъчета с малък размер.

Стъпка по стъпка снимки на правене на саксии за цветя от гуми за подаряване

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vazony/vazony-dlya-tsvetov-iz-pokryshek-svoimi-rukami#sigFreeId609bb93f14

 

 

Стъпка по стъпка инструкции за създаване на саксия за цветя от гуми

Подготовка на основите: първо трябва да начертаете линия на рязане и да начертаете очертание на креда отстрани на продукта, което може да бъде под формата на венчелистчета или ресни. Разрязването на джантата се извършва с нож по границата на прехода от мека гума към по-дебела около цялата гума. Под протектора вътре в гумата има метален шнур, така че е по-добре да използвате гуми без него. Но ако вече сте решили да работите с такава гума, оставете шнура да служи като естествена граница, за която трябва да направите разрези от центъра до протектора в страничната стена на гумата.

 Изпълнение на съкращения: 5-10 см дълбоки разрези могат да бъдат направени с добре заточен нож. Ширината на пушката е всяка, но не по-малка от 10 см, тъй като в следващитете ще бъдат основа за декоративни елементи.

Eversion на гума: когато са направени разрезите, е необходимо гумата да се обърне отвътре навън. Те се оказват така: стъпват от вътрешната страна на гумата, хващат ръцете си за ръба и се изтеглят нагоре и към себе си. Важно е да се постигне първият резултат, за това ръбът е последователно обърнат, заставайки на вече обърната част, така че да не се обръща назад, обаче е достатъчно да развиете малка площ и процесът ще продължи бързо и гладко.

Декор: покрийте диска и гумата с грунд, гумените секции между разрезите могат да бъдат допълнително оформени в венчелистчета, полукръгове или триъгълници. Сега можете да рисувате готовия продукт, да украсите с камъчета или да нанесете украшение.

Остава само да запълнете матрицата с почва, но преди това е препоръчително да поставите плътен агротекстилен материал на дъното и да изсипете слой пясък за дренаж. Можете да засадите любимите си цветя.

 

Разновидности на горния модел

Можете да направите саксия за цветя, като премахнете джантата, след това тя ще се окаже без стойка и крака, както е на снимката по-долу:

Саксия за цветя без диск

Или направете крак от предварително изрязаната част:

Саксия за цветя с подложка от резбована гума

Ходилото от джантата изглежда много оригинално:

Саксия за цветя под формата на цвете на крак

Саксия за цветя на крак от джанта

 

Как и как да режем гумите?

Нарязването на гумата без подходяща сръчност не е толкова лесно, но е възможно да има няколко тайни:

 • когато режете с нож, е по-добре да намажете острието с твърдо масло, тогава ще бъде по-лесно да се подхлъзне;
 • вземете острие с обратен зъб, изработен от добра стомана;
 • ако трябва да отрежете протектора, използвайте шлайф;
 • можете да отрежете страничната стена с помощта на електрическа мозайката, като в този случай е препоръчително да направите само първото рязане, тъй като когато се използва по време на рязане на гума, се появява упорита неприятна миризма.

 

Изработка на бетонен крак за саксия

Ако искате вашият саксия да се превърне в истинско произведение на изкуството, украсете диска с разтвор от бетон и различни камъни.Ето как да го направите:

 • Саксия за цветя на бетонен крак

  първо, навийте диска с тел или марка за мазилка, така че хоросанът да е здраво фиксиран към гумата;
 • омесете разтвор от вода, цимент и пясък в съотношение: 0,5 / 1/3, направете разтвор с гъста консистенция, тогава е по-добре да прикрепите към диска;
 • използвайте мистрия, за да нанесете разтвора, сякаш го напръскате. Веднага след нанасянето на цимента можете да украсите крака на саксията с камъчета, дори можете да използвате камъчета или счупено стъкло от различни цветове за това. След закрепване на хоросана камъчетата трябва да се измият и излишъкът от цимент да се отстрани с твърда четка.

За да не се напука бетонното стъпало, трябва да го навлажнете с вода в продължение на 3 дни.

 

 

Съвет!

 • Ниските саксии, разположени под нивото на очите, обикновено се засяват с цветя, покриващи повърхността им, както и с ниски цветя и растения. В такива саксии за цветя на улицата се засаждат луковични сортове цветя - лалета, ириси, нарциси, младоженци, както и костилка, саксифраг, зюмбюли и др.
 • Струва си да обърнете внимание на цветята, специално отгледани за саксии за цветя - това е балсам, дългоцветни, бегония, лобелия, иглика, настурция, в саксията те цъфтят много по-дълго, отколкото в открита земя.
 • Ако саксията е на хълм или на пиедестал, е подходящо да засадите течащи и ампелни видове цветя. Тя може да бъде камбана, петуния, бегония, фуксия.

 

Саксия за цветя под формата на чаен комплект, майсторски клас

 

Саксии за цветя под формата на чаена двойка изглеждат много необичайно, такава саксия за цветя, в допълнение към практическата употреба, ще бъде отлично допълнение към ландшафтен дизайн. И най-важното - може да се направи и със собствените си ръце.

За да направите такава саксия за цветя, ще ви трябва:Саксия за цветя под формата на чаена двойка

 1. 3 колела с различни размери: от камиона, от LAWN и от автомобила (13 размера);
 2. инструменти: ножовка, монтаж, остър нож, отвертка;
 3. самонарезни винтове;
 4. четки, гъба за пяна, шаблон и боя;
 5. пластмасова тръба с диаметър до 4 cm.

напредъка на работата

 • Вземете 2 гуми с различни размери, от тази, която изрязва страничната повърхност повече (под формата на кръг с дупка).
 • Поставете изрязаната част на мястото, избрано за саксията за цветя.
 • Поставете гума с по-малък диаметър върху гумения кръг и я прикрепете към основата с самонарезни винтове, преди да монтирате, уверете се, че гумата е центрирана върху основата.
 • Поставете втората голяма върху инсталираната гума, като страната, от която е изрязана страничната част, трябва да е отгоре.Сега подравнете конструкцията и свържете двете гуми с помощта на самонарезни винтове или жица.
 • Дръжката за чашата може да бъде направена от парче маркуч или пластмасова тръба или можете да използвате подрязани гуми от други продукти.
 • Можете да рисувате готовия продукт и да украсите с допълнителни елементи.

саксия чаша оформена направете сами гума

Направи си саксия с форма на чаша

Нека да разгледаме как да направите красива саксия за цветя от стари автомобилни гуми за цветно легло. Обърнете внимание на това как саксията за цветя е украсена с пластмасови цветя по периметъра. Авторът на снимката направи химикалка за чаша от гофрирана тръба.

Тази чаша може да се постави в страната, в двора, на улицата и на детската площадка.

Снимките стъпка по стъпка по-долу показват майсторски клас за изработка на чаши от гуми.

Етапна снимка на направата на саксия под формата на чаша:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vazony/vazony-dlya-tsvetov-iz-pokryshek-svoimi-rukami#sigFreeId0db23f2eab

 

саксия във формата на чайник направете сами гума

 

Направи си сам съд във формата на чайникЕто пример за направата на чайник за цветя от стара гума за кола. Обърнете внимание че авторът е направил чучур за чайник от дърво, а дръжката, както в предишния пример, тяхната гофрирана тръба

Етапна снимка на направата на саксия под формата на чайник:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vazony/vazony-dlya-tsvetov-iz-pokryshek-svoimi-rukami#sigFreeId4a69c1e16f

 

Друга версия на саксия за цветя под формата на чаша върху чинийка

За една такава саксия за цветя ще ви трябват 4 гуми, докато три от тях трябва да са малки, а една - голяма (от трактор или камион). Голяма гума играе ролята на чинийка за чаша, тя се поставя на земята, за по-голяма стабилност на конструкцията, долната гума може да бъде вкопана в земята. Като дръжка се използва и парче маркуч или пластмасова тръба.

изображение 69 палец

изображение 417 палец
 

 

Предимства и недостатъци на продуктите за гуми

 1. проста и разбираема технология на производство;
 2. способността за постигане на интересни форми поради характеристиките на материала;
 3. широк обхват на въображението за ландшафтен дизайн;
 4. ниски разходи (особено при наличие на ненужни гуми).

Недостатъците включват само особеностите на химичния състав на гумите, факт е, че при продължително излагане на атмосфера, независимо дали е слънце или дъжд, токсичните вещества започват да се отделят от гумите в почвата. Засаждането на плодове и зеленчуци в такива продукти е нежелателно.

 

Саксия за цветя под формата на лебед

 Оригинална саксия за цветя може да бъде направена от гуми, ако й дадете образа на лебед.

Работни етапи

 • Саксия за цветя под формата на лебедНе нарязвайте вътрешността на гумата, това ще помогне за поддържане на формата.
 • Отстъпете от ръба на протектора на 3-4 см и направете разрези от двете страни успоредни на съществуващия кръг. Размери - приблизително 2/3 от повърхността, с крила, направени от широки части отстрани, и шийка на птица от тясна част в средата.
 • От средната част отрежете парче и оформете триъгълна глава в края.
 • Изключете нарязаната гума. Крилата трябва да се окажат, ако е необходимо, да ги усъвършенстват, като правят разрези, за да симулират пера, на крилете може да се даде всеки ъгъл на наклон.
 • Оцветете получения продукт и оставете да изсъхне. След това можете да поставите саксията на желания сайт на имението, да запълните дупката със пръст и да засадите растенията.

 Схема за рязане на лебеда в гуми

Оформление на саксия за цветя под формата на лебед

 

 

+ 100 снимки на различни идеи за изработка на саксии за цветя

 

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vazony/vazony-dlya-tsvetov-iz-pokryshek-svoimi-rukami#sigFreeIdc056a7b172

 

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

Други материали в тази категория: Направи си саксии за цветя "

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...