Направи си саксии за цветя, изработени от плат

Тъкан саксия за цветя Тъкан саксия за цветя

Старите неща, които винаги са на разположение на всяка лятна вила или селска къща, могат да се използват правилно и да ги превърнат в не само практичен домакински предмет, но и необичайна украса. В тази статия ще продължим темата за производството на продукти от бетонов разтвор и цимент, но този път ще разгледаме как да ги създадем, използвайки обикновена тъкан. Такива продукти, за разлика от саксиите за цветя, напълно отливани от бетон, могат лесно да се движат из градината, те са леки и също така перфектно се вписват във всеки избран от вас дизайн.

 Създаване на саксия с циментова замазка и плат

Саксии за цветя, изработени от плат За такива саксии е добре подходящ портланд циментът. Като материал използвайте предимно естествени тъкани, това могат да бъдат обикновени стари парцали, хавлиени или вафлени кърпи, добре е, ако има дупки по самата тъкан, основното е, че не трябва да е синтетично.

По този начин, всичко, от което се нуждаете е: 

 1. кофа или друг контейнер за рамката;
 2. парче плат;
 3. полиетилен;
 4. вода, пясък и цимент.

 

 напредъка на работата

 • Пригответе решение за това смесете пясък с цимент в съотношение 1: 1 (не го правете прекалено дебел) и го накиснете с избраната тъкан, самият материал трябва да абсорбира течността.
 • Увийте кофа или друг съществуващ контейнер с полиетилен и го поставете с главата надолу, така че да можете да изсушите тъканта, навлажнена в разтвора, и да оставите излишъка му да се отцеди. Може да е необходим полиетилен, така че полученият продукт да бъде отстранен без препятствия.
 • След като тъканта е накиснала, поставете я в обърната кофа и внимателно я изправете, на дъното не трябва да има гънки или гънки, в противен случай саксията за цветя ще има неравномерно дъно. Гънките по-долу могат да бъдат положени както искате.
 • Сега саксията трябва да изсъхне, може да отнеме няколко дни, по-късно ще бъде възможно да я покриете с боя.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vazony/dlya-tsvetov-iz-tkani#sigFreeIddd35b26fd5

 

Саксия за цветя с гладка повърхност

Необходим материал:Саксии за цветя с гладка повърхност

 1. 15% силикатно лепило;
 2. голямо парче дебел картон;
 3. полиетилен.

Работни етапи

 • Пригответе разтвор от цимент, пясък и силикатно лепило (в този случай той ще се използва вместо вода) и сложи парцал в него. За готвене използвайте фин пресят пясък, към сместа може да се добави и малко мазилка.
 • Поставете картон върху равна повърхност и го покрийте с полиетилен.
 • Извадете тъканта, напоена с разтвора, поставете го върху филма и внимателно го подравнете. Поставете контейнер, увит в полиетилен, в центъра и внимателно обърнете получената структура, докато самата тъкан трябва да бъде в контакт с контейнера. Картонът вече може да бъде премахнат.
 • Оставете продукта да изсъхне напълно, след което можете да извадите контейнера от готовия съд. Ако откриете дефекти, покрийте продукта със силикатно лепило, ако желаете, към лепилото може да се добави всяко багрило, това ще добави яркост и необичайност.

 

 Можете също така да използвате цветни тъкани, както на снимката по-долу, това ще добави допълнително разнообразие, освен това, не е нужно да отделяте време за боядисване

Саксии за цветя, изработени от цветна тъкан

 

 Съвет!

 • Препоръчително е да подготвите хоросан с цимент и пясък за всеки продукт поотделно, дори ако планирате да направите няколко, докато е напълно възможно да използвате остатъците от предишния.
 • Можете да подготвите дренажния отвор предварително, точно преди да спуснете тъканта в разтвора, да го сгънете няколко пъти и да отрежете малък ъгъл.
 • За да получите кеш-съд, използвайте същата техника на производство, в този случай не е необходимо да правите дупка в дъното.
 • Можете да напълните почвата в самата пластмасова кофа, след това в края на работата няма да е необходимо да я почиствате.

 

Саксия за цветя с щампа

Принципът на производство на такава саксия ще бъде същият като в случая с създаването на саксия с гладка повърхност. Единствената разлика е, че тук ще се използва хартия с шарка (докато тя не трябва да бъде лъскава) или отпечатана тъкан.

Схема на работа:

 • покриваме картона с фолио и избираме мястото, където ще се намира отпечатъкът, намазваме го със силикатно лепило, поставяме парче плат или хартия отгоре и също го покриваме с лепило, оставяме всичко за 10 минути;
 • разпространяваме тъканта, напоена с разтвора, поставяме кофата в центъра и я обръщаме, проверяваме дали няма гънки на мястото на дъното на саксията;
 • оставете продукта да изсъхне напълно.

Саксия за цветя с щампа

 

Съвет!

 • Ако искате да създадете саксия за цветя с високи страни, използвайте правоъгълна форма.
 • За остри, симетрични ръбове, квадратът на материала.
 • Ако предпочитате гладкостта на линиите, внимателно изрежете краищата, тогава те ще се окажат заоблени.

 

Украсете готовия продукт с различни елементи от тъканта.

Саксия за цветя с декор

 

Вместо плат, можете да използвате burlap, докато цветята, добавени по ръба, ще помогнат за създаването на оригинален дизайн.

Саксии за цветя

 

Саксии с цветни саксии, украсени с плат

Всичко, което е необходимо е:Саксии с цветни саксии, украсени с плат

 1. саксии или кофи за цветя;
 2. циментова замазка;
 3. стари парцали;
 4. акрилна боя.

Етапи на работа:

 • приготвяме разтвора и накисваме парцалите в него, когато те са достатъчно наситени, ги украсяваме с саксии за цветя, създавайки гънки;
 • след изсушаване можете да покриете тъканта с втвърден разтвор с акрилна боя отгоре.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vazony/dlya-tsvetov-iz-tkani#sigFreeId09c1bae064

 

Фотогалерия: + 60 снимки - идеи за вашата градина

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/vazony/dlya-tsvetov-iz-tkani#sigFreeId4aa8f616df

 

 

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...