Публикувано в много

Клетки за зайци в страната 36 снимки Любими

заешка клетка заешка клетка

Зайците в страната, казват те, са удобни за отглеждане: не се нуждаят от постоянни грижи, ако само имало какво да се яде. Тези животни са спретнати, размножават се бързо и могат да донесат добри приходи.

 

Но тези сладки животни се нуждаят от жилища, като останалите жители на къщичката. Селските ферми предлагат добри заешки клетки. Но собствениците понякога искат къщата на зайците, наред с други неща, да бъде възприета като част от ландшафтен дизайн на вилата. Направи си сам заек строеж може да бъде изход, Една от опциите на снимката е цяло малко имение за зайци, с възможност за разходка.

 

заешка волиераКато цяло зайците, въпреки че съществата са нежни, изискващи специални условия, но е удоволствие да ги развъждате, по отношение на положителните емоции. Само трябва да запомните, тези пухкави животни в кутия изпод телевизора или развъдник за кучета няма да могат да живеят. Зайците се нуждаят от специална волиера, направена като се вземат предвид всички нюанси. Дизайнът и размерът зависи от броя на животните и дали ще отглеждате млади потомци.

 

Ако направите клетка за двама възрастни зайци, можете да вземете тази схема като основа, размерите, достатъчни за съдържанието, са посочени тук.
схема на волиера за зайци
Изгодно е да се прави двустепенно зайче, спестява се място и е по-лесно да се грижите за животните.
схема на волиера за зайци
Ако вашите планове включват групово поддържане на млади животни, тогава е необходим подходящ дизайн и размер. Въпреки това, не е толкова трудно да се изгради клетка, въпреки че те са от различни видове: за угояване, за млади животни, майчинство, но за първи път, ако утре няма да се занимавате професионално с отглеждане на зайци, можете да направите универсална клетка, както е на тази снимка.
Направи си волиера за зайци
Разбира се, ако е необходимо, можете да си купите клетка, но след това трябва да потърсите място под нея. И ако го направите сами, тогава можете да го направите под съществуващото място. И като цяло, това, което е направил, е най-доброто, затова вземете инструментите и работете.

 

Започваме с подбора на материал, основната част е дървена, имаме нужда и от желязна мрежа с малки клетки, може би метални ъгли за закрепване, но само от външната страна. Вътре е по-добре да не използвате железни части, а дървените части трябва да бъдат внимателно шлифовани. Начертайте схема на бъдещата волиера, можете да вземете това като основа.
схема на волиера за зайци
Ако направим този размер, тогава ще ни трябват 10 триметрови пръти, три метра линейна мрежа, два листа шперплат от метър и половина (по-добре е да вземете по-дебели, от 10 мм), самонарезни винтове и съответния инструмент.

 

Работна поръчка

 • сглобете рамката.
 • прикрепяме метална мрежа към пода на волиера
 • от шперплат изрязваме стената и закрепваме винтовете към рамката.
 • след това вътре в рамката монтираме вертикални пръти, както на снимката и прикрепяме към тях стени от шперплат с люк
 • закрепете баровете към стената под капака на кутията за родилното отделение;
 • закрепете всички детайли с винтове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/uchastok/kletki-dlya-krolikov-na-dache#sigFreeIdede5f7fab7


Сега трябва да инсталираме хранилка в клетката

 • първо трябва да инсталирате основата, за която ние закрепваме вертикално лентата в средата на волиера;
 • правим две тави, широки 30 сантиметра и 7 високи за гранули и за сено;
 • закрепете основата на тавите през дъното към водачите;
 • изрязваме рамката от шперплат за хранене;
 • по размер, долната част трябва да се побере в таблата, горната трябва да лежи между водачите (виж снимката)
 • правим хранилка за сено от метални пръти и дървени дъски
 • ние шием свободно пространство с шперплат.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/uchastok/kletki-dlya-krolikov-na-dache#sigFreeId816aa1dbd0

 • изрежете капака за клетката с обиколка;
 • направете дупка над подаващото устройство със специален капак;
 • според размера на клетката, правим рамки за вратите, прикрепяме решетка към нея и я обграждаме с летви;
 • за родилното правим глухи врати с прозорец в горната част.
 • инсталираме поилки в клетките, закрепваме заключващите пръти, проверяваме или всички винтове на винтовете са вдлъбнати.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/uchastok/kletki-dlya-krolikov-na-dache#sigFreeId8bfd3b1179

Изработената от нас клетка е подходяща само за закрити помещения, така че да може да бъде разположена на открито, трябва да се направят редица подобрения.

проста клетка за зайциАко няма да отглеждате млади животни за първи път и просто държите няколко възрастни, можете да си направите обикновена клетка. Може да се постави на закрито, в плевня или под навес, а може и на открито.

 

 

 

 

 

 

 

 

Основното е, че волиерът отговаря на стандартните изисквания:

 • Тя трябва да е просторна;
 • заграждението трябва да има засенчена страна и просторен вход;
 • ако клетката е на открито, тя трябва да има надежден покрив, сухо помещение, това е здравето на зайците;
 • клетката трябва да бъде направена от естествен материал, тоест дървен;
 • всички повърхности вътре трябва да бъдат изгладени, дупките за винтове трябва да бъдат пробити предварително, за да се избегне разделянето на дървесината.

 

Тези стъпка по стъпка снимки показват как да направите проста, преносима волиера с малък размер.

 

Редът за сглобяване на волиера (схема)

 1. Вие правите основна рамка, можете да вземете други размери, тук са дадени оптимални пропорции, за да улесните навигацията.
 2. Зайците обичат да копаят, така че лесно могат да копаят и избягат, те също са партизани, така че трябва да направите дървен под във волиера. Ако не искате да лишите животните от удоволствието да копаят в земята, можете да направите част от пода отворена и да заровите мрежата под клетката, на дълбочина 30 сантиметра, за да избегнете подкопаването.
 3. Изрежете панела за рампа и под от шперплат предварително, закрепете напречния елемент и го поставете в жлеба, както е показано на фигурата по-долу.
 4. За да инсталирате решетката и страничните стени, към рамката са прикрепени каишки. За решетката можете да направите специални куки и също да се прикрепите към летвите.
 5. След това инсталирайте вътрешния дял с отвор.
 6. За да затворим краищата на клетката, монтираме довършителни ленти.
 7. Инсталирайте вратата. Пантите от неръждаема стомана са монтирани от външната страна, също не забравяйте за болтовете. При производството трябва да се вземе предвид възможността за подуване на дървесината, особено ако клетката ще бъде на улицата, така че размерите трябва да подлежат на компенсационната разлика.
 8. Монтираме горния капак, уверете се, че размерът му припокрива стените, тоест трябва да има козирка, не по-малка от 10 сантиметра. Капакът е прикрепен към рамката от два панти.
 9. Много важен момент е водоустойчивостта на покрива. Можете да използвате специален филм или битумно покритие. Площта на капака е малка, така че можете да използвате всеки водоустойчив материал, дори метал, просто ще бъде неудобно за използване. Най-добре е да вземете самозалепващо битумно покритие и да го фиксирате върху поцинковани скоби. Не забравяйте да покриете краищата на покрива с материал.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/uchastok/kletki-dlya-krolikov-na-dache#sigFreeId4673dabed2

Това е стандартна версия на нормална клетка, която може да бъде поставена на открито или на закрито за едно или повече животни.

В тази колекция можете да видите какви са опциите за волиерите като цяло.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/uchastok/kletki-dlya-krolikov-na-dache#sigFreeId51c26e3bf3

Формите могат да варират, но дизайнът е основно един и същ

 

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...