Направете сам стол, изработен от дърво. 340 снимки, рисунки и стъпка по стъпка майсторски класове

Направи си сам дървен стол Направи си сам дървен стол

В тази статия ще научим как да правим дървени столове (както и табуретки, фотьойли, шезлонги) със собствените си ръце. Използвайки стъпка по стъпка снимки, диаграми и рисунки като пример, ще се научите стъпка по стъпка да преглеждате целия процес на създаване на детски, сгъваеми, столове с и без облегалка за кухнята, хола, спалнята, гаража, лятната къща и градинския парцел.

Направи си градински стол. Размери и чертежи на части

Направи си градински стол чертеж монтажна схемаПо-долу можете да видите чертежите на детайлите на градинския стол. Можете сами да направите дървени части или можете да поръчате производството на тези части според определените чертежи в най-близката фабрика за мебели, докато просто трябва да сглобите стол от готовите части, като използвате предварително подготвени тела и фитинги. Както можете да видите от снимката по-долу, промяната на размера на дъските за седалката и облегалката от градинския стол може да доведе до градинска пейка.
На това връзката Можете да изтеглите PDF файл с подробни инструкции на езика на автора.

Чертежи и схема на монтаж

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId032c5ae5c5

 

Дървен стол за селска кухня

Направете сами дървен стол за кухнята до вилатаОт обикновен стол, този случай, направен независимо, се отличава с това, че:

 • Гърбът на стола е отклонен с 10 градуса, а поддържащите дъски не са отрязани от една дъска, а залепени от две, което намалява консумацията на дърва
 • Изработена от едно парче дърво. Майсторът си постави задачата да направи стол от едно парче дърво 2x4. Можете да намерите схема за рязане на парчета на снимката по-долу.
 • В задната част на стола хоризонталните летви имат декоративни изрези, които можете да нарисувате по ваш вкус. А също и краищата на гърба имат атрактивни скоси.

Стъпка по стъпка майсторски клас за снимки. чертежи

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId357c391b53

 

Направете си лесен стол на колела

направете сами меко кресло на колела за офисЕто такъв много мек, мобилен и най-важното удобен стол, можете да го направите сами през уикенда за домашния си офис, както и да седнете пред телевизор или пред компютър и лаптоп.
По принцип няма нищо особено интересно, което бихме могли да ви разкажем за производството на този стол, който вие не бихте могли да научите сами от стъпка по стъпка майсторски клас за снимки, който се намира във фотогалерията по-долу.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId72a77959b0

 

 

Стол, изработен от стара патерици

Направете сам стол с патерициМного необичайно решение да се направи стол от чифт стари патерици. Въпреки това, столът се оказа наистина добър. Браво на автора, отлична работа. По-долу можете да намерите стъпка по стъпка снимки на производството на този стол.

Както знаете, патерица е в състояние да поддържа теглото на възрастен, така че използването на неговите материали дава осезаеми ползи в съотношението на теглото на стола и неговата сила. Преди да използвате дърво от патерици, препоръчително е да разпеете всичко и след като създадете всички необходими детайли, го боядисайте с боя или лак за дърво.

Покроен майсторски клас

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdd19587d4e8

 

Стол в стил модерен

DIY Стол в стил Арт НувоТака че, ако сами си направим стола в стил Арт Нуво. По-долу сме публикували толкова подробни снимки за вас, че вярваме, че допълнителната информация тук ще бъде излишна. Можем само да ви дадем линк към видеоклипа в YouTube, където авторът на тези снимки взе някои моменти от процеса на създаване на този стол. Ето го видео връзка

Покроен майсторски клас

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId762d7bb795

stulchik dlya kormleniya

 


Висок стол за самостоятелно хранене.

Чертежи. Измерения. схеми

Можете да направите такъв стол маса за хранене на децата със собствените си ръце шперплат 24 мм, както съветва авторът. Вижте чертежите и размерите и стъпка по стъпка майсторски клас за направата на такъв стол по-долу. Съветваме ви да поръчате триониране на части съгласно посочените чертежи в най-близката мебелна фабрика, което спестява много време. Не забравяйте внимателно да песъчите и покриете плота с екологичен материал.

Майсторски клас

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId1bde3dd197

 

Детски стол под формата на автомобил, направен от палетаСтол за деца под формата на пишеща машина теглич метър

 

 

Чудесна идея е да направите стол под формата на герои Метър коли от анимационния филм „Автомобили“. Можете да направите този стол Adirondack и дъски от палета. По-долу можете да намерите снимки на тях, направени от различни ъгли.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId6f19375fa2

 

 

Направи си сам люлеещ се стол без пирони


Направи си сам люлеещ се стол без пирониВижте стъпка по стъпка снимката по-долу как сами да си направите люлеещ се стол без нито един пирон. Авторът купи лист шперплат, изряза от него детайлите на този люлеещ се стол и залепи частите. Снимката в галерията показва рисунките, направени от автора на ръка за трите основни детайла, които сами можете да прехвърлите във всеки мащаб.

 

Майсторски клас със стъпка по стъпка правене на снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId7b6eb985c5

 


Направи си сам люлеещ се стол Просто бързоНаправете си просто люлеещ се стол

Авторът на този люлеещ се стол намери дървена основа от леглото на улицата и направи от нея люлеещ се стол. Как направи това, можете да погледнете стъпка по стъпка снимки по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId4227308770

 

 

Кленов люлеещ се стол с плетена облегалка и седалка.

Направи си сам люлеещ се стол от дървоДоста трудно да се направи стол. Авторът изрязва някои части на машина с ЦПУ според независимо изготвени чертежи, а някои трябва да бъдат завършени ръчно. Авторът използвал клен, това е доста солидно дърво, така че за да се дадат необходимите форми, е било необходимо да накиснете някои части във вряща вода за дълго време. Особена работа изисква навиване на облегалката и седалката, как да го направите, вижте стъпка по стъпка снимки и в това видео на YouTube

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId8a5c541a54

 

Люлеещ се стол от кабелна макара

Люлеещ се стол от кабелна макараАко имате макара изпод кабела, който не принадлежи на никой друг, тогава можете да направите люлеещ се стол от него. По-долу можете да видите подробен стъпка по стъпка майсторски клас за това как се прави такъв люлеещ се стол.

Както можете да видите от снимката, бобината се разглобява, жлеб за дъски се изрязва на кръгчета, пръчките се пренареждат, под бъдещата седалка и всичко се закопчава. Оказва се не много труден и доста приятен стол.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdd4ad958164

 

 

Стол с облегалка от шперплат

стол с облегалка, изработен от нарязани парчета шперплатТази версия на стол с облегалка е отличен пример за елегантно и евтино решение в домашно дърводелство. При разработването на този стол авторът наистина се надяваше, че това ще помогне на всеки майстор да направи евтини мебели от ненужни парчета шперплат, които обикновено отиват в кошчето.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId71bd3e0dee

 

 

Сгъваем стол - с облегалка от въже


Сгъваем стол с облегалка, изработен от тъкани въжетаТук разглеждаме проста версия на лек сгъваем дървен стол с облегалка, изтъкана от въжета или въжета. По-долу можете да видите как се прави това. Не е напълно ясно от оригиналната статия, но съдейки по снимката, можем да предположим, че този стол може лесно и бързо да се разглобява и сгъва компактно с облегалката към седлото и след това да се сгъва отново. Ако е така, тогава това е много готина идея.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdef4141e106

 

 

Ние правим стол (стол) от палети

с регулируема облегалка

 

Стол, изработен от палети или палети с диети, направени самиМожете да направите такъв прекрасен стол стол от дъски от палета (палети) без никакви проблеми. Гърбът на стола има три позиции, които са много лесни и се променят

Обърнете внимание, че видяхме доста различни варианти за такива дизайни в Интернет. Е, това означава, че можете да направите своя собствена уникална версия на стол с подобен дизайн. Успех !!!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId1337bec9db

 

 

Прост стол с облегалка от палети за открито

(диаграми, рисунки и снимки)

Стол от палет за лятна резиденцияТази версия на домашно изработен дървен стол е идеална за лятна резиденция. Те се правят лесно от дъски от палети или палети. За да увеличите експлоатационния живот, авторът на снимката обикновено опира тези столове срещу дърветата на парцела си и ги поставя в гаража за зимата, краката на стола се обработват със специално съединение, което можете да закупите във всеки магазин. Според автора, 8 от тези столове го служат вярно вече 8 години.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId6ef0ffb614

 


Направи си сам шезлонг стол от палетиПрост стол, изработен от палети

Този стол от дъски от палети ще ви изисква минимален брой инструменти и време за неговото производство. Както можете да видите от снимката, гърбовете не са свити заедно, а са свързани помежду си със здрава нишка, което го прави малко от шезлонг.

Самият автор пише, че при създаването на този стол бих искал да променя две неща в него. Първото е да го направим по-широк, за да е по-стабилен и да не е толкова претъпкан в него. Второ, направете го между кръстосаните дъски повече, така че гърбът да не е толкова вертикален и да можете да се забавлявате върху него. И тук получаваме истински шезлонг

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId414ebe4066

 

Най-простият палетен стол от една част

Ако трябва да го направите бързо….

Направете си сами най-лесния стол от палети със собствените си ръцеОгромен плюс на този стол е, че можете да го сглобите само за няколко минути с две палети, трион, самонарезни винтове или пирони. Тук вече не е необходимо (както обикновено е) да разглобявате палета на дъските и да изваждате всички нокти. По Ваша преценка дървесината може да се шлайфа и лакира или боядисва. Също така авторът съветва, след като видя и сглоби стола от палети, да закрепите някои от неговите части с допълнителни плочи за здравина, например, да добавите още една дъска от облегалката на стола назад.

Такъв стол може да украси не само някакъв гараж или селска градина, но също така, с дизайнерска живопис и обработка на дърво, може да добави малко тънкост към интериора на вашия апартамент.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdeeba5834f1

 

 

Стол с облегалка, изработен от летви без пирони

Направи си сам стол столКакто можете да видите, гърбът на този стол има сводеста форма, дъските сякаш лежат на вълна. Как да направите такъв стол, вижте снимката по-долу. Производството на този стол обещава затруднение в това, че ще трябва да шлайфате много канали с длето или специални електрически инструменти, защото Тази технология включва използването на всмукателен шип. Също така трябва да работите с лепило

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId2d96851e88

 

 

Стол Adirondack. Рисуване. Майсторски клас

Направете го сами

Фотьойл Adirondack с рисунките си от rukummi от дървоМожете да направите стол adirondack, изработен от дърво, според чертежите, представени по-долу в галерията. Разгледайте и майсторския клас за снимки на производството на стол Adironac, предназначен за почивка в лятната вила на открито.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdc389d1e8f5

 

 

Adirondack направи сам стол

Разглобява се за пренасяне на къмпинг, в къщичката или къмпинга

Направете си шезлонг за лятна резиденцияПо същество това е обикновен adirondack, чиято седалка и облегалка са заменени с плат. По-долу сме публикували стъпка по стъпка снимки от майсторския клас, за да можете сами да си направите такъв стол. Авторът на стола си постави задачата да направи стол, който можете да вземете със себе си на къмпинг или къмпинг. И за това трябва да е лесно да се разглобява и сглобява, както и да е възможно най-леко, за целта е използвана тъканта. За да носи стола, авторът направи чанта през рамо за дъски и чанта за болтове, гайки и шестоъгълник за сглобяване на място.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdf97232eeb2

 

Дървен люлеещ се стол Adirondack

Направи си сам люлеещ се стол AdirondackТук виждаме люлеещ се стол (или люлеещ се стол) в стил Adirondack, което е доста необичайна комбинация. Обърнете внимание на височината на гърба, която е направена с достатъчна дължина, за да можете да наклоните главата си, за да се опира на нея.

Много е важно да направите правилната форма на рокер, който осигурява замах. Когато правите такъв стол, внимателно проучете неговата форма.

Можете да изтеглите по-подробни инструкции за производство с монтажна схема за това връзката 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId2198ef5cfc

 

 

 

Направете сами сгъваем шезлонг на плажния стол


Направете сами сгъваем шезлонгПогледнете стъпка по стъпка снимки на направата на сгъваем шезлонг у дома. Моля, обърнете внимание, че такъв стол има няколко позиции на седалката, а зад гърба е направен джоб за списания и други неща.

Можете да изтеглите чертежите и инструкциите за производство тук. връзката


При производството на този стол капитанът е преследвал следните цели:

 • столът трябва да е чипиран, така че да може да бъде окачен на стената за съхранение
 • таблата трябва да са вертикални, а не хоризонтални, както повечето шезлонги
 • трябва да спазват стила на любимия стол adirondack

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId76f63e2d1b

 

Стол със седалка и облегалка от книги

Дебел стол за книгиАко имате ненужни стари дебели книги, тогава можете да ги направите в облегалката и седалката на стол или стол, посочени на снимките стъпка по стъпка. Авторът на снимката за страничните стелажи на стола използвал цял лист шперплат от пощенската кутия на колетите. В този случай той получи стол изцяло от рециклирани материали. Разбира се, все още трябва да купите резбовани пръти с необходимата дължина, за да издърпате стола.

Имайте предвид, че при рязане на книги обикновено се генерира много фин прах, затова подгответе предварително работното място и респираторите за това.

внимание, авторът иска да обърне вашето внимание на факта, че използвате едната половина от книгата на седалката, а втората половина на същата книга на гърба, така че ширината на гърба и седалката ще бъде еднаква, и не е нужно да избирате необходимия брой листове, за да постигнете желаната дебелина ,

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId8c923e6bbe

 

Направи си стол Kotokota с регулируема височина

ИЛИ

Нарастващ стол за деца.

Направи си сам стол с регулируема облегалка за детеСтол за ученик с регулируема височина може да се направи със собствените си ръце, наречен котокота и се продава в много онлайн магазини. По-долу са снимки на сглобяването на такъв стол. Ако направите подредена маса, тогава превърнете такъв стол във висок стол.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId1a20347a5b

 

 

 

Направи си сам трансформатор за стъпало.

Е ФАНТАСТИЧНО ПОЛЕЗНО МЕБЕЛЕ

стол стълба стълба трансформатор стълбаПомислете да направите със собствените си ръце стол, който е много практичен в домакинството, трансформатор, който с леко движение на ръката се разлага на стълба, стълба или рафт и обратно. По-долу в галерията са рисунки и снимки на майсторски клас за изработка на такъв стол със собствените си ръце.


Този стол, първоначално проектиран от Бенджамин Франклин, е създаден за библиотеки. Но по-късно, поради невероятната си полезност, този трансформаторен стол стана много популярен в обикновените американски семейства.
Едно такова нещо заменя колкото три, стол, рафт и стълба. Много практичен в малки апартаменти или общежития.

Рисунки и майсторски клас

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdf88be2647c

 

 

Туристически сгъваем стол VIKING


DIY Викинг сгъваем столЗа лятна резиденция можете лесно да направите такъв сгъваем викинг стол.

Основните му предимства

 • - тъй като през зимата заема малко място по време на съхранение,
 • - освен това е лесен за транспортиране и заема много малко място в кола в сравнение с обикновен стол
 • - лесен за производство
 • - много удобно, когато седите на него
 • - може да се направи от палети


Както можете да видите от стъпка по стъпка снимките по-долу, за декора беше използвана специална светлинна смола, която можете да поръчате, например, на eliekspress.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdb23f60c9a4

 

 

 Направи си сам хамак стол, изработен от клониНаправи си сам хамак стол, изработен от пръчки и въже

Тук можете да направите такъв хамак стол самостоятелно в къмпинг, на пикник, риболов или в лятна вила от това, което намерите под дърветата и въжетата. От инструментите се нуждаете от ножовка, но можете да боравите само с един нож или брадва.

Как да плетете мрежа за облегалката на стола и да я прикрепите към пръчки, е показано в стъпка по стъпка снимки.
Обърнете внимание на най-новите снимки на брезова кора, направени от стъклодържатели, много удобно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId2efcfc00f6

 

 

Проста люлка от стария стол със собствените си ръце

Направи си сам люлеещ се стол, висящ от стар столТози модел висящ стол или люлеещ се стол е добър, тъй като използва частта от стария стол, която обикновено остава от него, а именно седалката с облегалка, както краката на столовете като правило са първите, които стават неизползваеми и се счупват, възстановяването им е доста проблематично.
Разбира се, ние обелим старата част на стола, а за естетика и издръжливост я покриваме с боя или петно.
Най-трудната част от направата на този люлеещ се стол е да се направят две дъски с два отвора във всяка, така че да поставим стола си върху тях и да завържем въжета до дъното.
Важно е незабавно да центрирате дъските под стола, преди да ги прикрепите, така че петата ви точка да е в центъра на тежестта, когато седите на стола в крайника.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId469bbaa495

 

 

 

Външно кресло, покрито с камъни или камъчета

Направи си сам стол, тапициран с камъни и проследяваща хартияТова са две шикозни кресла, които можете да си направите сами. В онлайн магазините можете да намерите такива столове за 1000 долара, но сами разбирате, че ще бъде по-евтино със собствените си ръце. Можете да разгледате снимката по-долу как да направите рамка и как да закачите столовете наоколо. Имайте предвид, че камъчетата значително ще увеличат теглото на стола и се нуждаете от помощ за неговото преместване. Теглото на автора на такъв стол излезе 60 кг.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/stul-iz-dereva-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId36c990b9c2

 

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...