Направи си сам тръбен стол 500 снимки, инструкции стъпка по стъпка

как да направите стол с тръби как да направите стол с тръби

Има нещо изненадващо привлекателно в дизайна на мебели, направени от прости тръби. От тях можете да създадете перфектни геометрични форми, оригинални дизайни в индустриален стил, които създават неповторима атмосфера на индустриален интериор. От тръби можете да събирате вази, маси, столове, рафтове, лампи и дори легла, като цяло, което е достатъчно за въображение.

В тази статия ще разгледаме конкретни примери, как да направите столове от тръби със собствените си ръце, по-специално от метални тръби и PVC тръби. Може би ако досега не сте събирали нещо подобно, самата идея ще ви се стори малко необичайна. Но си струва да опитате, изведнъж имате талант. Сглобявайки обикновен стол за тръби, може да не искате да почивате на лаврите си и ще станете запален фен на мебелите в индустриален стил.

 

В статията ще разгледаме как да направите два вида столове от тръби:

 • метални тръби столове
 • Столове от PVC тръби

Метални тръбни столове

стол с метална тръбаИндустриалната естетика стана изключително популярна в наши дни. Обикновено този стил включва много различни елементи, като антично дърво, лакирани тръби, стар метал и много други. Без значение къде - в къщата, ресторанта или офиса, индустриалният стил създава специална атмосфера. Един от начините за създаване на интериорен дизайн в индустриален стил е обзавеждането на стаята с мебели с подходящ стил.

Има много различни проекти, където има различни видове тръби, но в този случай ще говорим конкретно тръби от индустриален стил, Много хора предпочитат да използват метални водопроводи при производството на мебели в индустриален стил, въпреки че това не е необходимо, профилните също са чудесни.

стол с метална тръбаКласически тръбен стол

Ето първия пример, този стол има стандартен дизайн, в който рамката е направена от метални тръби, а седалката и облегалката са от дъски. В този случай се използва Стоманени тръби с покритие Gatorshield изработени от цинк и хромат с прозрачно полимерно покритие. Такъв материал има дългосрочна защита срещу ръжда и корозия, а равномерната и гладка повърхност запазва привлекателен външен вид в продължение на много години.

Дървените части са изработени от отпадъчна дървесина, шлифовани и лакирани за подобряване на индустриалния вид. За специално използвани връзки отворени фитингитака че дизайнът да е по-съобразен с индустриалния стил.

Снимката по-долу показва монтажни връзкиот които ще се нуждаете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeIdc7cad52a58

Започнете монтажа, като създадете страните на рамката, За да сглобите страните на рамката на стола от тръби, започнете с подреждането на частите, както е показано на снимката. Имайте предвид, че еднопосочен монтаж ще се плъзне по тръбата, която отива отзад. Необходимо е за свързване на скобите към задната страна на рамката. Можете да го инсталирате на всяка височина, но трябва да инсталирате тази арматура само преди да затворите тръбата отгоре и отдолу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId53948d7018

И още нещо, на което трябва да обърнете внимание, е страничен тройникС което можете да регулирате ъгъла на гърба. Когато монтирате този монтаж, задайте подходящ ъгъл за облегалката и след това затегнете зададения винт, за да го фиксирате здраво. Как да сглобим рамка, погледни снимката, нищо сложно. Как ще поправите дъските зависи от вас. Можете да залепите, закрепите специални закопчалки към дърво или да пробиете дупки в тръби и да закрепите облегалката и седалката с болтове.

стол с метална тръбаМетален тръбен стол

Доста прост дизайн - използван само два вида фитинги, Тръбите и фитингите образуват рамката, към която е прикрепена дървената седалка. За да сглобите табуретката, започнете с сглобяването на страните на рамката, които след това се свързват, както е показано. Единичните изходни фитинги ви позволяват да създадете форма на рамката. За фиксиране на дървената седалка към рамката се използва арматура с платформа, която се плъзга по горната тръба. Поставете ги на тръбата и равномерно ги разпределете. След това затегнете зададения винт, за да закрепите връзката.След това можете да свържете двете страни с помощта на една тръба, която е свързана с отворените краища на фитингите в долната част на рамката. Поставете тръбата в гнездото и я фиксирайте с винта. След това плъзнете втората част на тръбата в отворения край на съединителя на еднолицевия тройник от другата страна и го фиксирайте с винт. Накрая прикрепете дървената седалка с винтове към монтажните подложки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId9e8c4dc1da

стол с метална тръбаВинтидж стол с реколта в индустриален стил

Въпреки че столът, представен тук, е направен от водни тръби чрез заваряване, той е също толкова лесен за сглобяване с помощта на фитинги.

За да сглобите структурата, комбинирайте всички части, както е показано на снимката.

 1. Първият тройник с един конектор, който е необходим за задаване на височината на седалката, ще се движи по тръбата, разположена на гърба на рамката.
 2. Вторият, който е необходим за монтиране на стойката за крачета, се движи по тръбата отпред.
 3. Задайте тези фитинги на желаната височина и затегнете.
 4. След това свържете страните с две тръби, както е показано.
 5. Закрепете седалката по всякакъв начин, който ви подхожда.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId3ef8f44480

стол с метална тръбаЧерен тръбен стол

Използва се само тук един вид монтаж, Извитата форма, въпреки че не е оригинална, изглежда уникална за индустриалния стил. Рамката е боядисана в черно и върви добре с тъмно дърво. За да сглобите конструкцията, очертайте тръбите и фитингите във формата на S, както е показано на фигурата. При сглобяването се използва само 90 ° мигач. Плъзнете фитинга върху горната част на тръбата и затегнете винта. След това преместете втората половина на тръбата към втората арматура. Продължете да повтаряте тези стъпки, докато получите желаната форма. Трябва да получите две страни във формата на S. Уверете се, че мигачите изглеждат навън, за да можете след това да свържете двете части на стола. Когато двете части са готови, свържете ги, както е показано на снимката. След това инсталирайте седалката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId8bba3b5cf0

стол с метална тръбаТабуретка с висока тръба

При този дизайн една тръба е монтирана върху основа от четири крака, а отгоре на тръбата е монтирана седалка.

 • Започнете монтажа с тетраедричен кръст, поставяйки тръбите в съответните гнезда, както е показано на фигурата.
 • Затегнете поставените винтове, за да закрепите връзката.
 • Плъзнете 90 ° мигачи към краищата на тръбите и ги закрепете с винтове.
 • Поставете 4 крака, както е показано на снимката.
 • Когато основата е готова, регулирайте тръбата в основата, за да зададете желаната височина, както желаете.
 • Ако не искате тръбата да стърчи в горната част на основата, преместете я в центъра на кръста дотолкова, че да я фиксирате в арматурата.
 • Сега можете да плъзнете фланеца в горната част на тръбата и да затегнете.
 • Седалката е прикрепена към фланцовия фитинг с четири винта. Поставете ги в дупките на фланеца и ги завийте в седалката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeIda15c8f1dbb

 

Бар стол с тръби

тръбен столМнозина са привлечени от индустриалния стил, но само цената често отблъсква. И днес е модерно - високи тавани, тухлени стени, отворени тръби, съвпадение на мебели и рафтове от водопроводи, а също така е готино да окачите лампи в стила на стимпанк. Ако обичате всичко това, такова индустриален стил тръбен бар стол Определено ще ви подхожда. Проста, елегантна и изцяло изработена със собствените си ръце. Този стол е много лесен за производство и ще се изненадате колко евтино ще ви струва. Когато решавате височината на стол, просто имайте предвид, че 10 см тръби за долната дължина на основата създават стол с височина около 55 см. Авторът използва 30 см тръби на долната основа на краката, за да направи стол с височина около 75 см.

Какво ви трябва

 • 1 - кръгла дървена седалка
 • 4 - 1/2 "подови фланци
 • 8 - 1/2 "тръби от 30 cm
 • 4 - 1/2 "8 см тръби
 • 5 - 1/2 "тръби от 10 cm
 • 6 - 1/2 "тройници
 • 8 - 1/2 "90 ° завои
 • 4 - 1/2 "капачки
 • 5 - Лепило

направете сами бар стол

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите процеса на изграждане малко по-лесен..

 1. Отстранете всички стикери и лепило от тръбите.
 2. Използвайте менгемето като лост за изравняване. Този проект технически не изисква никакви инструменти, просто завинтете тръбите на място, но порокът ще направи работата малко по-лесна.
 3. Не завивайте крайните капачки на дъното до края. Това ще позволи капачките да се завинтват на правилната височина, за да се балансира стола.
 4. В този проект авторът използва силно лепило, за да свърже дървената седалка към фланците на пода, но ако искате тя да е още по-здрава, купете винтове за закрепване на седалката към фланците.

инструкции:

 • Стъпка 1: Прикрепете 30 см тръба към тройника. Добавете зърното в края на тройника срещу тръбата. Добавете завой на 90 ° към затвореното зърно. Завийте тръбата 8 см. Добавете още 90 ° завой. Добавете 30 см тръба (можете да я замените с нещо късо, например 12 см тръба, в зависимост от това колко висок е столът.)
 • Стъпка 2: Повторете този процес още 3 пъти, като свържете останалите три крака.
 • Стъпка 3: Добавете зърното към отворения край на тройника във всеки крак. Свържете двата крака с тройник в средата.
 • Стъпка 4: Повторете стъпка 3, с крака 3 и 4.
 • Стъпка 5: Използвайте 10 см тръба, за да свържете двата комплекта крака. Ако правите по-висок стол, използвайте тръба от 12-15 см на този етап, за да създадете по-широка основа за по-добра стабилност.
 • Стъпка 6: Свържете подовите фланци към краката, просто първо отстранете стикерите!
 • Стъпка 7: Нанесете лепило и прикрепете дървената седалка. След това можете да го нарисувате.
 • Стъпка 8: (Незадължително) Прикрепете лепилни подложки към долната част на капачките за крака, за да защитите подовете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeIde50310326e

Направи си табуретка

направете си сам тръбен столДруг интересен пример как да направите табуретка за тръби със собствените си ръце, Със сигурност вече сте виждали много опции, ако се интересувате от тази тема. Всички те са различни по сложност, но това столче от тръби наистина може да бъде направено от всеки и то много бързо и почти без инструменти. Харесва ли ви идеята? След това продължете, наистина е лесно.

Точно преди началото няколко съвета от автора.

Ако тръбите имат стикери, отстранете ги преди сглобяването, защото ако го отложите за по-късно, когато столът от тръбите е готов, е много по-трудно да се направи. Купете черни стоманени тръби, те обикновено са по-евтиниимайте това предвид, когато решавате. Всичко, което ще бъдете по време на монтажа, е да завиете една тръба в друга, така че нямате нужда от специални инструменти, но все пак менгеме може да ви е полезен.

Ето какво трябва да купите, за да направите табуретка с 1 тръба:
направете си сам тръбен стол1 - кръгла дървена седалка (можете да си купите готови)
4 - 1/2 "подови фланци
4 тръби 1/2 "30 cm
4 тръби 1/2 "8 cm
5 туби 1/2 "10 cm
6 - 1/2 "тройници
8 - 1/2 "90 ° мигачи
4 - 1/2 "капачки

Всичко обаче е показано на снимката вдясно..

Инструкция за употреба:

 • Стъпка 1: За сглобяване на единия крак: завийте тръба с дължина 30 см. Добавете зърното в края на тройника срещу тръбата. Завийте индикатора на 90 ° към затвореното зърно. Добавете 8 см тръба и друг мигач. Завийте в тръба и капачка от 10 см.
 • Стъпка 2: Сглобете и втория крак.
 • Стъпка 3: Добавете зърното към отворения край на тройника във всеки крак. Свържете двата крака към тройника вътре.
 • Стъпка 4: Сглобете останалите крака.
 • Стъпка 5: Свържете третия и четвъртия крак, за да свържете първия и втория.
 • Стъпка 6: Използвайте 10 см тръба, за да свържете краищата на отворения тройник на крака 1.2 и 3.4.
 • Стъпка 7: Добавете подов фланец в горната част на всеки крак.

Ако рамката е готова, остава да фиксирате дървената седалка. Авторът използва Elmer ProBond лепило създаден специално за свързване на смесени материали, но това зависи от вас. Мнозина например хвалят Пермабонд ET51 епоксидно лепило5. Просто нанесете дебел слой върху горните фланци и натиснете с нещо тежко. Разбира се, можете да го завиете с винтове, правите точно това, авторът просто искаше да докаже, че когато сглобявате този стол от тръби, можете да направите без инструменти :)

Накрая боядисвайте или лакирайте седалката. Използвайте капачките, за да регулирате краката, така че изпражненията да са равни. За да не разваляте подовете, можете да поставите лепкави филцови подложки на кориците.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId09867e351a

Метален люлеещ се стол

тръбен люлеещ се столДизайнът на този люлеещ се стол е безсрамно копие на красивите мебели на Müller Van Severen. Колекцията им, проектът Мебели, е номинирана за наградата на британския дизайнер на годината. Ярък пример за многофункционалност, минимализъм и отдаденост на белгийските възгледи в дизайна. За това колко струва, по-добре е да не говорите, а просто накарайте метален люлеещ се стол да го направите саминека е без претенции за оригиналност. Копирането е чудесен начин да се научите, още повече, че сте снабдени с инструкции стъпка по стъпка. Можете значително да подобрите вашите метални умения. "Имитацията е най-искрената форма на ласкателство»
Направи си сам люлеещ се столПървата стъпка е закупуването на материали. Авторът използва кръгове.стоманена пръчка с диаметър 20 мм. В идеалния случай можете да вземете телефона, защото валът е много тежък. Като цяло, това, което купувате, от това ще го направите, ако имате нужда от преносим вариант, тогава, разбира се, е по-добре да си купите метални тръби.

 • A: 4 x 650 mm,
 • B: 2 х 268 мм
 • С: 2 х 867 мм
 • D: 2 х 600 мм
 • Д: 2 х 896 мм

Инструкция за употреба:

 1. Шлайфане. Ще трябва внимателно да шлайфате всички краища на прътите, за да осигурите добър контакт, когато става въпрос за заваряване.
 2. Заваряване. Започнете да заварявате две страни (B, C, D), за които осигурете равна площ. След заваряване страните в горната част се съединяват с дължината „A“.
 3. Огъване. Разработката на метод за огъване на прът с диаметър 20 мм от автора изискваше малко въображение. Ако нямате специален инструмент, който може да огъне толкова дебел прът, използвайте спомагателен материал. Авторът например огъна жезъла между стволовете на дърветата. Не най-добрият вариант, но главното е резултатът.
 4. Така че, ако рамката е готова, заварете частите "D" и "B", като направите малък ъгъл в краищата.
 5. Намерете подходящата материя. В този случай те взеха стар килим и изрязаха лента с ширина 600 мм. Много просто и отлично.
 6. Ако не сте професионален заварчик, тогава вашите заварки вероятно не са най-красивите. Определено си струва да прекарате малко време тук и да ги въведете в ред, след като сте ги почистили внимателно.
 7. Живопис. Това е най-приятната част от всеки проект. Боята наистина наистина прави чудеса и промените се случват точно пред очите ни. Не бързайте, първо старателно почистете рамката с гореща сапунена вода, за да премахнете замърсяванията и мазнините. Изплакнете и подсушете добре. Поставете или по-скоро олово в добре проветриво място. Изберете в горещ и не много ветровит ден. Започнете с основен слой грунд, нанесете два слоя, с почивка от 2 до 3 часа. След това оставете да изсъхне за един ден. Завършете с матов лак.
 8. Изберете цвят на тъканта. Можете да се изявите като автор. Купете 100% памук в обикновен, естествен бял цвят. След това го рисувам в пералнята, което е много просто. Това ви позволява напълно да решите собствената си цветова схема. Безкрайни възможности!
 9. Зашийте. По принцип прашката е изработена от парче материал с ширина около 1200 мм и дължина 1300 мм. След това се сгъва наполовина, за да се направи правоъгълник с размер 600 мм х 1300 мм. Тя е пришита и тъканта е обърната отвътре, за да скрие шева.
 10. Пришийте към рамката. Методът, използван за закрепване на тестовата тъкан, тук не е подходящ. Единият ръкав може да бъде пришит на пишеща машина, а вторият ще трябва да бъде ръчно. Шийте тъканта с двойна нишка, за да осигурите здрава връзка.

Насладете се!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId92b1a93942

Стол от PVC тръба

Столове от PVC тръби представляват рамки, изработени от тръби от поливинилхлорид - те се изработват по същия принцип като метални столове, изработени от тръби, но не се използват дървени части, а се тъкат от различни материали, тъкани покрития, възглавници и т.н., като седалка и облегалка. в зависимост от дизайна. Стол от PVC тръба - Това е евтина алтернатива на обикновените мебели, която е лесна за сглобяване и поправяне, ако е необходимо, просто замествайки отделни части. Ето няколко примера. Принципът на сглобяване е почти един и същ, само че има някои нюанси при създаването на различни конфигурации - всичко това е описано в инструкции стъпка по стъпка.

Направи си стол от PVC тръба

Направи си стол от PVC тръбаВие сте креативна личност и имате ли нужда от стол? Ето един чудесен вариант - Стол от PVC тръбакоето лесно можете да направите със собствените си ръце.

Ще ви трябват инчови тръби

 • 4 бр дължина 60 см
 • 8 бр дължина 55 см
 • 4 бр дължина 122 см
 • 9 бр 15 см
 • владетел
 • PVC резачка

Четири вида фитинги са показани на първата снимка в галерията.

 1. Маркирайте всички необходими размери с владетел и изрежете всички необходими части с резачка.
 2. Вземете 4 сегмента от 55 см и очертайте квадратна форма. Свържете всяка страна на квадрата с арматура.
 3. Сега вземете четири 60-сантиметрови тръби и инсталирайте основите в страничните изводи, обърнати нагоре. Това ще са краката на стола.
 4. След това свържете съседните крака с фитинга.
 5. Вземете две 55 см тръби и свържете фитингите в горната част.
 6. Вземете 150 см PVC тръби и две Т-образни фитинги. Поставете ги, както е показано на снимката.
 7. Сега свържете така, че изходите в средата на рамката да са перпендикулярни на противоположната страна на стола.
 8. Също така направете отзад и поставете тръбите на бъдещата седалка. За да не се объркате, по-добре разгледайте снимките. Тук ще трябва да положите малко усилия, за да поставите тръбите на място.
 9. Вземете четири 122-сантиметрови тръби и ги поставете в съединителите на гърба на стола. Ще е гръб.
 10. Горната част върви, като рамка за седалка, погледнете снимката.
 11. На снимката виждате как трябва да изглежда столът. Използвайте чук, за да затегнете скобата между тръбата и съединителите, така че столът ще бъде по-здрав.

За да направите стол за стол, намерете здраво въже. Прекарайте го през четирите тръби с дължина 55 см, които съставляват основата на седалката. Вържете възел и изгорете края. Вържете гърба по същия начин. Тъкането може да се подхожда творчески чрез създаване на различни шарки и използване на многоцветен материал.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId8df808340c

направете сами стол от PVC тръбиСтол, изработен от PVC тръби. Пример №2.

Това е стъпка по стъпка ръководство за това как да направите стол, който се състои изключително от PVC тръби. Диаметърът на всички части е 1 инч. Показани тук 3 основни стъпки, Дизайнът е създаден с помощта на Solidworks под формата на 3D модел, базиран на програма, състояща се от няколко етапа, а именно как да вземете тръби, как да свържете и как да направите възглавница.

Първата част от снимките е създаване на модел на компютър използвайки Solidworks. Разбира се, трябва сами да разберете тази програма, но когато разберете основните функции, тези стъпка по стъпка снимки ще ви помогнат при създаването на конкретен модел. Можете също да проследите връзката към сайта на източника, където авторът подробно описва къде да кликнете върху какво.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId2c36a75849

направете сами стол от PVC тръбиВтората част е как да се сглоби стол от PVC тръби в действителност. Първата част на монтажа е долната конструкция с акцент за краката.

 1. Започнете да сглобявате стола от квадрата, който се свързва с дъното на поставката за крачета. Горната част от 10 см е свързана към напречния изход и към страничния изход.
 2. Долната 10 см част е свързана с изход 90 ° и изход T.
 3. Останалите части на долната част се състоят от тръби с размери 55 см и 20 см. Първото ниво на конструкция е 55 см. Голяма площ е основата на целия стол. В долната част 12x55 cm.
 4. За да завършите конструкцията, отдолу, както бе споменато по-горе, се създава квадратна структура.
 5. Дългата част на второто ниво, състояща се от 5 тръби, е с дължина 55 cm.
 6. Втората част на монтажа е много по-опростена от първата. 30 см парчета се свързват с друг квадрат, където ще има дупки за седалката.
 7. Тъй като столът има подлакътници, квадрат, който се свързва с дължина 30 см, има различни размери отстрани отпред и отзад. Предната и задната част на квадрата са 30 см. Страничните части са 52 см, които са свързани с 5 см парчета отстрани.
 8. Подлакътници и тръба ще позволят на тръбите от задната страна на конструкцията да създадат акцент. Подлакътниците са с дължина 50 см и имат ъглова част отпред и изход Т на фитинга отзад, който се състои от 5х11 см. Горният корпус поддържа задната конструкция на огънатите части от PVC тръби.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId481aa15c5b

направете сами стол от PVC тръбиСтол, изработен от PVC тръби. Пример №3.

Ако се интересувате от домашни мебели от тръби, то вероятно вече сте виждали много интересни примери домашни столове от PVC тръби, Ето един сравнително прост вариант, който можете да направите сами.

Този стол е сравнително прост в производството и авторът му отне само един ден, за да го сглоби, като се изключи времето, необходимо за да разбере как да го сглоби. Дизайнът може да изглежда крехък, но междувременно, той може лесно да поддържа теглото на възрастен човек, поне 70 кг (проверено от автора). Можете да използвате PVC грунд и цимент, за да го направите по-здрав. Плетената седалка и облегалката са доста удобни, но вместо това можете да използвате плат.

 

Материали, от които ще се нуждаете

 • Вижте 1/4 инчови PVC тръби на парчета с дължина 12 см, 44 см и 48 см, както е показано на снимката.
 • крайни капачки
 • стандартни T конектори
 • 90 ° мигачи
 • грунд и цимент (по избор)
 • Въже или плат

Крака. Свържете отново капачката, Т-фитинга и две тръби от 12 см. Повторете това четири пъти. След това свържете всичко заедно с помощта на тръби 44 см. Това ще бъдат краката на стола.

Назад и седалка
Свържете двете тръби от 48 см и тръбите от 44 см, като използвате 90 ° мигачи. Това ще е облегалката на стола. Поставете двата Т-конектора в краищата на тръбата 44 см. Повторете това отново, за да направите 2 еднакви парчета. След това поставете краищата на мигача и Т-фитинга към краищата на другите 44 см тръби.Така направете 2 подобни фигури.

Монтаж на седалката, Тази стъпка изглежда сложна, но всъщност всичко е съвсем просто. Вече имате тръбни секции с обърнати нагоре съединители, които сте направили при направата на краката. Инсталирайте тези с Т-конектори на мигачите перпендикулярно отгоре. Като цяло е по-лесно да погледнете снимката, там тя е по-ясно показана. Свържете ги с помощта на четири къси тръби, така че да са заедно. Това ще бъде място.

Следващите няколко стъпки са доста логични. Прикрепете частите на краката към долната част на седалката, а облегалката към горната част на седалката. Рамката е готова.

Въжена плитка, И така, столът е готов, но все още не можете да седнете на него. Изберете какво ви подхожда най-добре - въже или плат. Авторът, както виждате, използвал въже. С плат, вероятно ще изглежда по-естетически и ще бъде по-трудно да се направи. Седалката изглежда крехка, но е много удобна и може да поддържа достатъчно тегло.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId5971dd689a

направете сами стол от PVC тръбиСтол, изработен от PVC тръби. Пример №4.

Този стол е изработен изцяло от инчови PVC тръби.

Необходимите материали могат да се видят на снимката, а ако са по-подробни, ще са необходими:

 • 14 тръби от 50 cm
 • 20 тръби от 33 cm
 • 4 кръстовидни фитинги
 • 10 ъглови колене
 • 8 Т-образни фитинга
 • 12 тръби 30 см,
 • 4 тръби от 30 cm
 • 12 бр. Т-конектори

Първо, просто изрежете всички PVC тръби до посочените размери.

Дизайнът се състои от три основни части: облегалка, седалка и долна основа.

 1. Основата е изградена от 4 50 см тръби, свързани с Т-образни фитинги във формата на квадрат.
  - за да се направи дъно, всяка тръба от 5 см е поставена под формата на квадрат и свързана с лакти на 90 ° със странични изходи. Когато квадратът е завършен, още четири 30 см дължина са свързани нагоре.
 2. За да свържете основата към средната седалка, използвайте 4 тръби с дължина 30 см, които се свързват с Т-образните фитинги за основата.
 3. Основата е сглобена от 6 50 см PVC тръби. Те са свързани към Т-конекторите отстрани.
  - 90 ° парчета също се добавят в ъглите, за да добавите опора за седалката.
 4. На седалката са монтирани два подлакътника от десет сантиметрови тръби с ъглови фитинги, които са свързани към седалката с 15 см тръби.
 5. Подлакътниците са прикрепени отзад и са свързани чрез Т-образни съединители от всяка страна.
 6. 3 тръби от 50 см свързват всяка от страните, които създават гърба.
 7. Горната част на облегалката 2 части от 30 см са свързани с ъгловите съединители и също са свързани с 10 части.

Остава да добавите възглавници.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId50f5a32ea6

направете сами стол от PVC тръбиСтол, изработен от PVC тръби. Пример №5.

Имате ли PVC тръби? Имате ли нужда от удобен и практичен стол? Е, проблемът е решен, вижте стъпка по стъпка снимки и направете PVC стол със собствените си ръце - лесно е. Той дори осигурява държач за чаша, с това обикновено е просто, можете да направите всякакви държачи и стойки от пластмасови тръби, поне за чаша, поне за бутилка. Подробни инструкции за изработка на стол от PVC тръби можете да намерите на уебсайта, въпреки че от снимката всичко е ясно какво да вмъкнете. Освен ако нямате опит, може да имате проблеми с гъвкави тръби, Има различни начини, най-често те правят това чрез газова горелка.

Просто сложете кутия с калай с дупка в долната част нагоре на печката, обаче първо трябва да развалите няколко парчета, но ще придобиете безценен опит. Разбира се, има специално оборудване за този бизнес, като например Пистолет за горещ въздух Bosch GHG 660 LCD, многофункционално нещо, ако сериозно се заемете с производството на мебели от PVC тръби, то определено ще ви е полезно.Или използвайте спирала, както предполага един приятел forum.violity.com/viewtopic.php?t=888, По принцип това не е проблем, основното е да се спазват мерките за сигурност.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeIdf46c843b71

Стол, изработен от PVC тръби с къдрава облегалка

направете сами стол от PVC тръбинаправете сами стол от PVC тръбиТук ще разберете как да направите стол от PVC тръби със собствените си ръцелесно издръжлив човек дори с прилично тегло. За да направите траен стол, важно е да направите правилните измервания и точно да подготвите всички детайли, така че всички размери ясно да отговарят на разработения план. За да създадете свой собствен модел, можете да използвате Solidworks, системата за автоматично проектиране, използвана от автора на този проект. Там можете да намерите целия набор от инструменти, необходими за триизмерен параметричен дизайн и дизайн. Ако се интересувате, в интернет има подобни програми. Използването на Solidworks не е трудно, освен в началото, но е интересно и удобно, показва ви точно как и в какъв ред можете да правите много реални неща.

Няма да описвам процедурата по сглобяване, процесът се показва много лесно в стъпка по стъпка снимки и ако се интересувате от детайлите, има линк към сайта под галерията, където има подробна инструкция, както и списък с необходимите материали и инструменти. Между другото, там можете да прочетете кратка инструкция, как да използвате солидни работи, Просто искам да опиша отделно как да направите извити части на гърба.

За целта ще ви трябват следните материали:

 • PVC нагревател
 • Ръкавици за защита на ръцете
 • Студен, мокър парцал за охлаждане на тръбата и втвърдяване.

Първо трябва да измерите дължината от средата на едната тръба до средата на другата, където ще се случи огъването.

 • Нарежете тръбата до тази дължина.
 • Поставете тръбата в нагревателя.
 • Загрейте тръбата за 5 минути, завъртайки на 180 градуса на всеки 30 секунди.
 • Важно е да се уверите, че се въртите така, че всички страни да се нагряват равномерно.
 • След 5 минути извадете тръбата и я огънете в полукръгла форма.
 • Прикрепете в два отвора и го задръжте за известно време.
 • Докато държите, някой друг трябва да вземе влажна кърпа и да мине през тръбата, за да й помогне да се втвърди.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId2051aff864

Фотьойл от PVC тръби

направете сами стол от PVC тръбифундамент се състои от 4 PVC тръби, свързани на 90 ° завои. Втората част е поставка за крака, която е прикрепена към основата (втори слой). Състои се от квадрат с тръба, за почивка на краката. Третата част е седалкасъстоящ се от правоъгълник с три тръби между тях. Четвъртата част е подлакътник и облегалка (последен слой) от огънати PVC тръби. Огъването на тръбите се извършва най-добре с индустриален сешоар, За да не се счупи тръбата, в средата се вкарва огъваща пружина. Ако това не е така, тръбата може да бъде плътно запълнена с пясък, предварително загрят до 80 °, а дупките да се затворят с тапи. Необходимо е да се затопли бавно, бавно завъртайки тръбата. Основното е да предотвратите прегряване, в противен случай пластмасата ще стане безполезна. Когато видите, че материалът е достигнал желаната пластичност, бавно се огъвайте, за да придадете желаната форма. Дръжте го в това положение, докато изстине. Може да се избърше със студена кърпа.

направете сами стол от PVC тръбиЗа да създадете основата, използвайте 48 см PVC тръба и 90 ° завои.

 • Свържете тръбите с ъгловите фитинги, за да направите квадрат. След това в горната част на всеки 90 ° поставете тръба от 15 cm.
 • Прикрепете тройници към гърба на поставката за крачета.
 • От предната страна на поставката за крачета прикрепете 90 ° мигачи надолу.
 • Отстрани на ограничителя поставете тръба с дължина 48 см, свързана с изводите на тройника и страничните изходи на 90 ° завой.
 • Залепете 16 см тръба от другата страна на изхода на тройника.
  направете сами стол от PVC тръби
 • Прикрепете 48 см тръби отстрани на тройниците, за да създадете изглед на стълба, който ще се използва за краката.
 • След като завършите поставката за крачета, поставете тръбата в отворите на арматурата, насочена нагоре.
 • Носете тройници в горната част на всички тръби от 30 см.
 • Прикрепете 10 см тръби към отворите на 90 ° индикатора в задната част на стола от двете страни.
 • Свържете се с тройници.
 • За да поставите стълбата на място, поставете още 8 см тръба, която ще бъде там, където седите
 • За да прикрепите подлакътниците, когато отваряте двата изходни отвора на тройника, прикрепете 30 см тръба отгоре и поставете фитингите от тройника. От предната тройна арматура поставете извита тръба, която е била 70 см преди огъване към изхода на тройника, разположен пред седалката
 • Стойка за облегалка Гърбът на стола се свързва с останалата част отвърхове на тройника, а извита тръба създава арка, която е удобна за подпиране

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId5c4f33367b

LED подсветка за стол  

направете сами стол от PVC тръбиНа най-ниската цена, която можете направете стол от PVC тръби направете сами и добавяне на малко приспособление, за да го превърнете в удобно място за четене в тъмна стая! Всичко, което се изисква, е прикрепете LED светлини към обикновен CD, Разгледайте стъпка по стъпка снимките и ще видите колко прост и оригинален ще изглежда такъв дизайн. Как да направите стол от PVC тръби е показано по-горе, сега разгледайте как да направите LED подсветка.

Ще ви трябва:

 • 2 CD (за предпочитане неизползвани)
 • 9 LED подсветка (цвят в зависимост от предпочитанията, с бяло е по-добре да се чете)
 • 18 120 ома резистори
 • телена високоговорител
 • обикновени проводници - червени и черни (такива цветове са необходими за положителна и отрицателна идентификация)
 • поялник
 • спойка
 • Стол от PVC тръба

Стъпка 1: Сглобете отделни двойки LED резистори

 1. Внимателно разделете краищата на светодиода, за да улесните бъдещата работа. Опашките трябва да образуват V-образна форма.
 2. Задръжте 2 резистора, за да образувате X-образна форма.
 3. Повторете стъпка 2 с другите краища на резисторите.
 4. Завийте спиралния край на двойката резистори около опашката на светодиода (без значение кой от тях).
 5. Запоявайте връзката между двойката резистори и опашката на светодиода.
 6. Повторете стъпки 1-5 за останалите светодиоди. Общо са необходими 9 LED резистора.

Стъпка 2: Подгответе CD

Пробийте дупки на компактдиска. Това не е трудно да се направи, но трябва да работите внимателно. Основното нещо е здраво да фиксирате диска и да включите максималната скорост на тренировката.

Стъпка 3: Свържете проводниците към LED резисторите.  

 1. Нарежете около 12 см черна тел и я разделете на два края.
 2. Увийте единия край около края на чифт резистори в чифт светодиоди.
 3. Спойка тази връзка.
 4. Поставете светодиода през пробития отвор на компактдиска и го прекарайте през централния отвор на компактдиска.
 5. Залепете връзките върху компактдиска.
 6. Повторете всичко това с всички светодиоди.

Стъпка 4: запояване

 1. Извийте заедно всички черни проводници, които минават през централния отвор на компактдиска.
 2. Спойка заедно този голям сноп жици.
 3. Изрежете дългата част на черната тел от бобината и я разделете на два края. Припойвате единия край до голям сноп.

Стъпка 5: Фиксиране на останалите светодиодни краища

Всеки светодиод все още има един несвързан край. Сега се занимавайте с тях.

 1. Изрежете дълго парче червен или черен проводник, така че да можете да го увиете около компактдиска.
 2. Почистете цялата жица.
 3. Увийте го около компактдиска.
 4. Поставете получената верига върху свободните краища на светодиодите и един след друг и ги увийте около жицата. Връзката е паралелна и по принцип вече работи, въпреки пролуките между краищата на контура. Уверете се, че има малък уплътнител между единия край на жицата на контура и малкия капак.

Стъпка 6 Втора жица

 1. Изрежете парче червена тел, така че парчето да е по-дълго от отрязаното черно и отделете двете страни.
 2. Увийте единия край на червената тел около края на контура на проводника, който включва компактдиска. Полейте тази връзка и прокарайте останалата част от червения проводник през дупката в диска с останалите проводници.

Стъпка 8: Закрепете втория компактдиск.

 1. Хванете всички проводници, които минават през центъра на компактдиска, и ги пробийте през хватката на втория CD.
 2. Нанесете горещо лепило на няколко места между компактдисковете и дръжте здраво, докато изсъхне.
 3. Свържете червените и черните проводници.
 4. Прикрепете разделените краища на проводниците към краищата на проводника на високоговорителя през стола.
 5. Спойка тези връзки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeIdd13cad9754

Как да направите стол от PVC тръби с кръгла основа

направете сами стол от PVC тръбинаправете сами стол от PVC тръбиИскате да си направите стол, но не знаете как? Да, много просто. Наберете от PVC: тръби, фитинги, ломи, лакти и подгответе резачката. И тогава вижте стъпка по стъпка снимки и събирайте. Започнете, като вземете две 30 см PVC тръби, огънете ги и ги поставете в тройниците. След това поставете шест тръби с дължина 48 см върху горната част на тройника, за да образувате част от дъното. Предната част е свързана с тройник, а задната част - с напречна тръба.

 • направете сами стол от PVC тръбиС шест извити PVC тръби по 22 см всяка свързваме две странични Т фитинги с тръба отдясно и правим същото отляво.
 • Между два странични T адаптера отпред монтираме още две тръби от 22 см от всяка страна на тройника, свързвайки ги към всеки изход на арматурата.
 • Повтаряме същия процес от задната страна, с изключение на това, че използваме кръст за свързване на тръбите от двете страни на Т фитинга.
 • От лявата страна добавяме капачка, а от дясната - 8 см PVC тръба и капак. Тази тръба трябва да бъде огъната, за да свърже всеки изход Т от страната към съответния изход Т на фитинга.
 • Повторен същия процес за двата изхода на задната страна.
 • След това полагаме 8 см тръба над задната лява страна Т, задната средна кръстосана и задната дясна страна. След това, като използвате три кръста, ги поставете върху всяка тръба от 8 см.
 • След като свържем всички кръстове заедно, добавете две извити части от 30 см. В края на дясната страна поставяме капачка, изработена от PVC. В края на левия кръст добавете 8-сантиметрова тръба и покрийте.
 • След това извършваме подобна работа, която правихме преди, като полагаме три тръби от 18 см отгоре на кръстовищата и в края на всяка от тези тръби добавяме още три кръстовища. Между тях закрепваме две извити тръби по 30 см всяка.
 • Поставяме капачки от дясната страна на кръста, а от лявата добавяме 8 см PVC тръба и капак.
 • Поставяме последните три 18 см PVC тръби отгоре на кръстосаните части.
 • В горния ляв ъгъл поставяме тройник и капачка. В средата добавяме кръст и капачка, а вдясно поставяме тройник, 8 см тръба и капачка.
 • Последната стъпка е да добавите последните две извити 30 см и да свържете всяка страна от кръста към тийта отдясно. И от кръста до левия кръст.

Това е всичко, каза, че всичко е просто :)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeIde9bfef4c5c

Как да направите стол от PVC тръби и топка за фитнес

направете сами стол от PVC тръбинаправете сами стол от PVC тръбиНеобходими материали:

 1. PVC 1 x 3 m (3)
 2. PVC монтаж (7)
 3. PVC фитинги (4)
 4. Колела (4)
 5. Топка за аеробика (1)
 6. Гайки, болтове, шайби (27 броя)
 7. въже

Първо огънете всички тръби, които са необходими. Това позволява да се осигурят нюанси, така че всички части да са на разположение, когато столът е готов за сглобяване. Можете да се наведете специален сешоарако имате, или ръчно, като използвате пружина или пълнител на газова горелка. В тази статия по-горе са описани различни методи.

За да започнете да създавате основата, ще ви трябват 4 кръста и 4 огънати PVC тръби.

 • След като тръбата е огъната на 4 полукръгли парчета, започнете да ги вкарвате. Уверете се, че отворът на напречния елемент е обърнат нагоре, което ви позволява да инсталирате тръбите хоризонтално.
 • След като базовото колело е на мястото си, време е да поставите колелата. Пробийте дупка в долната част на всеки от 4-те парчета фитинги.
 • От вътрешната страна ще трябва да инсталирате дюбел, който ви позволява да държите здраво колелото в отвора. Пробийте дупка и поставете дюбела вътре, така че колелото да премине през тръбата и в дюбела.
 • След монтирането на дюбела проверете дали колелата са здраво затегнати с гайки и шайби.
 • След като завършите с основата, оплетете дъното с въже, така че топката да не докосва пода, когато седнете на стол. Тъкането трябва да е достатъчно стегнато, за да поддържа теглото на човек.

Завършване на останалата част от стола

 • За фиксиране на средата, 4 тръби се поставят хоризонтално в арматурата, които са разположени в долната част на основата.
 • Средата на стола е почти същата като основата. Тоест правите същото, огъвайки 4 тръби в полукръг.
 • След това поставете извитите парчета в страните на 4 кръста. В долната част на тези фитинги ще бъде PVC тръба, която се издига от основата на стола. Единственият полумесец, който трябва да бъде в тази част на стола, е в самото начало, защото това ще бъде мястото, където висят краката.
 • След това поставете голяма дължина на тръбата в горната част на кръстовището, което е монтирано в задната част на стола.Ще е гръб.
 • В горната част на задния стоп е инсталиран кръст. Поставете задната габаритна тръба в долната част на кръстовището.
 • Инсталирайте подлакътниците отстрани.

В заключение е необходимо пробийте дупки и закрепете стола, Това е много важна стъпка, която не бива да се пренебрегва, ако не искате дизайнът ви да се разпадне в най-неподходящия момент. По принцип пробийте всички стави, както е показано на снимката, и затегнете с болтове. Всичко готово, оригиналният стол е готов.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId14880ca7ad

Стол от PVC тръба за тоалетна

направете сами стол от PVC тръбиИнтересна идея за правене Тоалетен стол с PVC тръба, Къде да му намерите практическо приложение, преценете сами. Добър вариант за лятна резиденция е лек, преносим, ​​евтин. Освен това може лесно да замени тоалетната в апартамента, ако сте готови да се откажете от порцелан. Преди това проектът е създаден на компютър от Solidworks. Ако се интересувате как да работите върху него, на сайта, линк под галерията, има кратка инструкция. Само първите пет снимки показват скицата за монтаж на Solidworks. Изглежда не е трудно, можете да го разберете, но е много ясно.

 1. Хайде Solidworks, изберете монтаж.
 2. След това отворете фитинга и тръбата.
 3. Изберете връзки в горната лента с инструменти.
 4. Изберете кръговата обиколка на тръбата и след това щракнете и изберете вътрешната устна, те автоматично ще се свържат помежду си.

Сега практическото сглобяване.

 1. Започнете с сглобяването на външната страна на основата. Използвайте 90 ° странични ъгли и поставете 18 см тръби от двете страни. Направете това във всички ъгли на основата.
 2. Вземете Т-образните фитинги и ги инсталирайте в средата на всяка страна. След това поставете тръбата от 8 см от двете страни, така че да са насочени вътре в стола.
 3. Монтирането отстрани е квадрат, който ще даде стабилност на конструкцията. Използвайте тройниците, за да поставите тръба с диаметър 8 см, която ще се свърже с вътрешния квадрат.
 4. Поставете 6 см тръби отляво и отдясно на изводите с четири посоки. Тези странични отвори с форма на Т ще позволят по-малък квадрат в основата за по-голяма стабилност.
 5. Сега поставете лявата и дясната страна на отворите и монтирайте 90 ° конекторите на другия край. Това ще създаде четири ъгъла и квадрат за стабилност.
 6. Издигането на четирипосочните изходи на вътрешния квадрат ще подкрепи седалката. Поставете 50 см PVC тръба в горната част на всеки от четирите изхода, така че да се издигнат нагоре, за да поддържат седалката.

Монтаж на седалката

 1. За да направите основната опора на седалката, поставете 4 тръби под основата. Краката са вмъкнати, както е на снимката, в четири четирипосочни изхода.
 2. Вземете Т-образните фитинги и ги поставете в средата на всяка страна. Също така инсталирайте 18 см тръба от двете страни, така че те да могат да бъдат свързани във вътрешността на стола.
 3. В края на тръбата от PVC, която е поставена вътре в т-образната връзка, ще бъдат поставени 4-посочни връзки.
 4. Огънете кръга от тръбата и отрежете излишното, за да можете да се поберат в 4-посочните изходи.
 5. Това ще бъде седалката.

Монтажна облегалка и подлакътници.

 1. Поставете две PVC тръби с дължина 30 см в ъглите на седалката, това ще бъде опората на облегалката.
 2. Отгоре съберете два квадрата.
 3. Поставете 18-сантиметровата тръба в четирипосочната връзка, а в средата тристранна арматура.
 4. 20 см хоризонтална тръба в t-фитинга ще бъде облегалката за глава.
 5. Най-отгоре поставете другия край на тръбата в гнездото за три посоки, като изходът е обърнат надолу.
 6. В горната част на гърба ще има два т-образни изхода, свързани с четири осем-сантиметрови тръби. Изходите трябва да са обърнати навън и да се използват за поддръжка на облегалката на стола.
 7. Свържете страните на гърба в ъглите.

Подлакътници.

 1. Нагрейте тръбата 65 см и я огънете във форма, удобна за подлакътниците.
 2. Когато pvc се нагрява, той става по-мек. След 5 минути въртене на всеки 30 секунди, ще бъде достатъчно горещо, за да се огъне.
 3. Когато тръбата се нагрее, я огънете по желания начин, след което я избършете с мокра кърпа, така че да се охлади и да се втвърди.
 4. Поставете тръбите веднага в 90 ° странични конектори от двете страни на стола.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeIde233ec398d

Детски стол от тръби

детски стол, изработен от PVC тръбиПоказани тук как да направите детски стол от PVC тръби със собствените си ръце, Идеята не е оригинална, но авторът уверява, че дизайнът е разработен без никакви улики, тоест моделът може да се счита за изключителен. Можете да видите необходимите материали на снимката. По принцип една триметрова половин-инчова тръба за един стол е достатъчна за вас, ако направите няколко, след това умножете съответно кадрите по броя на столовете.

И разбира се ще ви трябва стандартен комплект T-фитинги, 90 °яки, по възможност лепило и циментвъпреки че авторът не ги е използвал. Как да се сглоби конструкция от тръби беше описано по-горе многократно, в този случай също не е нищо ново. Отколкото да четете, какво да вмъкнете къде, по-добре е да разгледате стъпка по стъпка снимки, там всичко е достъпно и ясно. Сглобяването на стол ще отнеме около 30 минути и ако направите няколко, можете спокойно да отворите собствен бизнес за производство на детски пластмасови столове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId978c9be476

Детски столове от PVC тръби

детски стол, изработен от PVC тръбиЛятото може да свърши, но това не бива да ви пречи да оцените тези невероятни (и много лесни за правене) летни столове за деца от PVC тръби, Ако се интересувате, прочетете как можете да ги направите възможно най-скоро.

Нуждаете се от инчови тръби:

 • 4 броя 40 cm
 • 2 броя по 25см
 • 2 броя 18 см
 • 8 бр. 90 ° мигачи
 • Болтове, гайки
 • Устойчива материя
 • Грунд и боя
 • ацетон

Нарежете дължините на тръбата до необходимия размер. Подгответе и разгънете седалките от плат. Един добър съвет е да използвате тежко платно. Той трябва да поддържа теглото на детето, основното е да не се разтяга, или по-лошо, да не се разкъсва. Измерете и обшийте корпуса от всяка страна, така че тъканта да се плъзга по тръбата. Отстранете ацетоновите надписи и маркировки върху тръбите, ако има такива. Грунд и боя. Определете средата на всички четири 40-сантиметрови тръби и пробийте дупка в средата на всяка. Прекарайте седалката през една тръба с дължина 18 см и тръба с дължина 25 см. Направете правоъгълници от тръбите, след това, като ги пресечете, подравнете пробитите отвори и поставете болтовете от всяка страна на стола. Затегнете връзките с гайките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeIdb6907fdadf

Направи си сам сгъваем PVC стол

сгъваем стол, изработен от PVC тръбиЕто още една проста инструкция, как да направите сгъваем стол от PVC тръби.

 1. Изберете тъканта и нарязани на 18 cm.
 2. Сгънете и шийте от всяка страна.
 3. След това подгответе и нарежете PVC тръбите по размер.
 4. Намерете центъра на всички четири 35 см тръби и пробийте дупка в средата на всяка тръба.
 5. Оцветете тръбите по ваш вкус.
 6. Прекарайте зашитата тъкан през горните щанги.
 7. Оформете два правоъгълника с помощта на тръби с дължина 35 см, едната от които има горна и долна тръба с диаметър 25 см, а една с горна и долна тръба с диаметър 18 см.
 8. Пресечете получените правоъгълници и ги подравнете с пробития отвор.
 9. Закрепете ги заедно и затегнете с гайки.

Всичко е готово!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeId26c78c1eb4

Столове от тръби 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stul/994#sigFreeIda73f7ee716

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...