Публикувано в строителство

Направи си хамбар стъпка по стъпка 1000 снимки

Направи си дървен навес Направи си дървен навес

Дървен навес в странатаТой е предназначен предимно за съхранение на градински инструменти, дърва за огрев и мебели на открито, може да се използва като работилница или място за хобита и много други. Независимо от приложението, обърнете го, ще прекарате толкова време в плевнята, колкото сте в къщата, така че има смисъл да създадете функционално, ефективно и приятно работно пространство.

Сам хамбар може да бъде изграден от почти всеки строителен материал. Най-популярните, разбира се, са метални и дървени конструкции. Тук на последния вариант и спрете, и помислете как да изградите дървена плевня със собствените си ръце, Тук са избрани повече от тридесет дизайна със стъпка по стъпка снимки, чертежи, инструкции, както и връзки към сайтове, от които е направен материалът.

Направи си сам хамбар

направете си просто хамбарТози дизайн по същество представлява кубче от 2,5 метра, което е идеално място за съхраняване на купища велосипеди, косачки за трева, колички и градински инструменти. Дизайнът е доста прост и авторът управлява сравнително евтино. Ако искате да изградите подобно направете си просто хамбар, стъпка по стъпка снимките, представени тук буквално от нулата, показват детайлно целия процес на строителство. Освен това, ако и вие като автора на проекта имате парцел на склона, тази инструкция ще ви помогне да разрешите този проблем.
Целта на автора беше да изгради издръжлив опростен хамбар, с дизайн, който би минимизирал напълно всички разходи. (Като странично предимство, този дизайн има много малко отпадъци.)

Материали и инструменти

Това е преглед на материалите необходими за изграждането на обикновена плевня, Разбира се, не всичко е посочено тук, пълната информация се съдържа в отделни стъпки, но списъкът ще ви даде обща представа за това какво е използвано:

 • Четиринадесет дъски 2x6 (50,8 x 152,4 mm) с дължина 250 cm
 • Около 50 дъски 2x4s (според нас 50 x 100 mm) с дължина 245 cm
 • Два листа OSB 58/82 cm
 • Четири листа OSB 16/40
 • Една дъска, обработена под налягане 4x6 (за наклонена тревна площ)
 • Осем сайдинг панела SmartSide
 • Озеленени градински блокове
 • Три пакета плочки
 • Покривна ролка
 • Цимент за покрив
 • Боя: 4 литра от основния цвят, 4 литра от завършващия цвят, 4 литра за пода
 • Панти и обков на врати
 • Различни крепежни елементи (винтове, пирони, болтове и т.н.)

Основните инструменти, необходими за изграждането на плевня със собствените си ръце:

 • Циркулярен трион (уверете се, че има накланяща се основна плоча).
 • Тел свредло
 • Акумулаторна тренировка
 • Квадратна рамка
 • Страхотно ниво
 • чук
 • Бояджийски материали
 • Колело за рулетка
 • Каучуков уред
 • Мотика и лопата

направете си просто хамбарЗа да свърже детайлите на плевнята, авторът използва главно винтовете, Ето защо
задължителните инструменти трябва да включват телена бормашина за пробиване на отвори и прилична безжична бормашина за винтове. Тези два инструмента са почти универсално необходими за всеки тип проекти и те са повече от достатъчни за създаването на такъв малка плевня, Използването на винтове може да отнеме повече време при закрепване в сравнение с чук и пирони или пистолет за нокти, но ще оцените разликата веднага щом направите грешка, като заковавате частта с ноктите, а не там, където ви е необходима.

фундамент

 • Малка плевня, като тази, може просто да бъде поставена на земята, например, обработени дървени греди, но е по-разумно първо да се създадат дори точки за контакт от бетонни блокове.
 • За основа от 2,54х2,45 м авторът препоръчва да се разпределят плътни контактни точки в ъглите и в средната точка по протежение на всяка стена.
 • Авторът има наклон от около 30 см, затова постави горната половина директно върху блоковете, които бяха леко вкопани в земята, а другата половина върху повдигнати щрангове, прикрепени към бетонни блокове, катокак ще бъде инсталирана рамката на долния етаж.
 • Номерът е да се уверите, че всички те са точно разположени според нуждите, идеално монтирани един върху друг и здраво закрепени към запечатания материал. Разбира се, ако имате равна площ, тогава всички тези нюанси не са необходими.

Подова рамка и интериорни дъски

Подовата рамка и вътрешните греди са изработени от 2x6 дъски, обработени с налягане (50,8 x 152,4 mm), подрязани според нуждите. За да не провисне пода на навеса, авторът удвои външните дъски за увеличаване на здравината и твърдостта. Там, където плочите са прикрепени директно към щрангове, са използвани 8 см поцинковани болтове с диаметър 8 мм, прикрепени към предварително пробити отвори.

Ако горната част на рамката лежи директно върху блоковете, лепилото може да се използва за фиксиране, точно както за фиксиране на два блока от всяка страна, които поддържат рамката в средата по склона. В този момент е много важно рамката да е квадратна. Не забравяйте да измерите ъгъла и да настроите рамката при необходимост, докато и двете измервания са еднакви.

Подова и външна дъска

Външни дъски бяха добавени за удвояване на подовата рамка, т.е. всъщност фиксират този втори слой вътре, така че дъските да бъдат завързани директно на щрангове. Това отне малко предварително планиране, за да се гарантира, че готовата рамка ще бъде точно 2,45 на 2,45 метра.

Подови плочи

Поцинкованите опори за напречните дъски са прикрепени към рамката с поцинковани гвоздеи на всеки 40 см. Гредите за закрепване са монтирани на място и фиксирани с 8 см външни винтове през скобите. 2x6 блока се добавят в средата на секцията между гредите, за да осигурят опора за ръбовете на подовите дъски, които трябва да бъдат съединени. Тези секции са закрепени между гредите с винтове с извити пръсти.

Подови дъски

За дъските на пода са използвани два OSB листа с размери 58/82 см, които са прикрепени към подовата рамка и греда с външни винтове, разположени на всеки 20 см или така. „Езикът“ на дъската, който стърчи над ръба на рамката, беше внимателно изрязан с циркуляр.

Ако обаче имате много стръмен наклон, по-добре е да циментирате 4х6 съобщения дълбоко в земята и да създадете рамки под ъгъл на подкрепа, прикрепен от щрангове към подовата рамка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId31bed3038a

Ферми и вълшебен кът

Когато става въпрос за създаване на ферми за проста структура, ъгълът от 22,5 е наистина вълшебно число. Ако отрежете нещо на 22,5 ° и искате да отрежете парчето за сдвояване, тогава с този ъгъл е много лесно. Структурата на фермите за покрива, както и стените, се извършва директно върху платформата. Това е основно голям работен плот с идеални размери, който действа като ръководство за калибриране при сглобяване на компоненти. Тук са използвани 5 ферми, разположени на разстояние 60 см една от друга. Вижте чертежа.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeIdbd292ca733

Крайна рамка на стената

Авторът рамкира стените с шипове, разположени на разстояние 60 см.

 • Преди да инсталирате всяка секция на стената нагоре, прикрепете външните панели към рамките на стената. Това изисква точни изчисления, но когато дойде време за издигане на стените, ще разберете, че не напразно те са отделили време за изчисления.
 • Започнете с изграждането на две върхови стени. Те са направени по цялата ширина на пода, тоест точно 2,45 м.
 • Необходимо е да се използва всеки сантиметър от външните сайдинг панели, които бяха пропилени пари, така че височината на крайните стени плюс височината на пода на платформата трябва да бъде точно 2,45 m.
 • Външните панели са прикрепени към рамките на стената, а долният ръб минава покрай дъното на стените, така че панелите ще покриват страните на пода.

Рамка на страничната стена

Страничните стени са рамкирани с 9 см, извадени от ширината в двата края, така че да се впишат добре в интериора на заострените крайни стени.Но така или иначе външните панели ще бъдат широки 2,45 м, така че те ще покриват рамките на крайните стени едва след като са монтирани всички стени.

Рамка на прозорци и врати

Има много опции, когато става въпрос за прозорци и врати на обикновена плевня. Можете да се приспособите към старите рамки, ако ги имате. Или го направете сами и задайте размерите, които ви подхождат.

Монтаж на странични стенни панели

Инсталирането на стенни панели изисква точност и правилната последователност. Тъй като фабричните панели са идеално квадратни, можем да използваме това за собствени цели. Панелите са оборудвани с външни поцинковани гвоздеи в съответствие с реда и посоките в диаграмите на диаграмите, които са представени тук. За да направите дизайна красив, стените трябва да са абсолютно квадратни. Отделете време и направете всичко в последователност.

Инсталирайте крайни панели за стена

По принцип крайните стенни панели се монтират по същия начин като страничните стени, с изключение на това, че няма страничен надвес за страничния навес. Маркирайте и отрежете горните ъгли на панелите, както е показано.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeIde72a068d58

Страничен прозорец на стената

Страничната стена, върху която е инсталиран прозорецът, изисква много измервания и маркировки. Трябва да знаете къде точно да чукнете външните гвоздеи, за да фиксирате панелите върху рамката. Извадете материала, където ще бъде отворът, и поставете прозореца.

забележка, Не премахвайте панела, в който рамката все още е инсталирана. В този момент стената ще бъде твърде слаба.

вентилация

Ще ви трябва чифт вентилационни отвори, разположени някъде по стените, за да поддържате циркулацията на въздуха в плевнята.

Инсталирайте стени

Най-интересният момент. Тук ще разберете колко точно са били вашите изчисленията.

 • Започнете с инсталирането на задната стена.
 • Използвайте 10 см външни винтове, за да закрепите стената през дъските към плочите на каркаса.
 • След това повдигнете страничните стени така, че да прилягат плътно към рамката и завийте дъските на пода към рамката.
 • Ъглите, където са свързани рамките, са завинтени един към друг от вътрешната страна на рамките на страничната стена до крайната рамка на стената.
 • Затегнете късите винтове по всички външни долни ръбове на панелите, така че да покриват рамката на пода.

Последна стена

За да вдигнете последната стена, имат нужда от няколко души, След това отрежете гарнитурата, покриваща рамката на вратата с трион. Този панел ще се използва за сглобяване на вратата, така че трябва да бъде внимателно подрязан, за да не се повреди.

Изградете покрив

 1. Трите останали ферми се завинтват към върховете на рамките на стената, директно монтирани в шиповете.
 2. Два листа OSB 18/40 са прикрепени към фермите с винтове на всеки 60 см, като се уверите, че фермите са монтирани вертикално.
 3. 18 см OSB ленти са закрепени по долните ръбове, за да завърши покрива.

Боядисайте стените

Подстригвайте покрива за по-естетичен вид.
За покриване на автора използва архитектурни плочки, съответстващи на покрива на къщата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId56584a6d05

Вратата

Има много подробности, свързани с производството и монтажа на врата за плевня. Тук, както казват без коментар, вижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId6522dcfc1a

рафтове

Боядисайте пода и направете стелажи

В заключение можете да изградите рампа, ако имате нужда. Надявам се да изградите толкова проста плевня.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId20a6434900

Красива плевня за лятна резиденция

плевня за лятна резиденциянуждаещи се красива плевня за вила с тавански покривно не можете да закупите скъп комплект или да наемете квалифицирани строители? Това не е причина да изоставите идеята си. Можете да спестите много и изгради сам хамбар, Хамбарът има традиционен селски стил и е идеален и за съхранение на инструменти и други предмети, които рядко използвате. В тази статия ще научите как да изградите красив тавански навес с помощта на общи инструменти, материали и технологии.

Ако искате да изградите стационарна сграда, имате нужда бетонна основа, От друга страна, ако се нуждаете от лека конструкция и планирате да я преместите в обозримо бъдеще, се препоръчва установете няколко опори и направете слайд, Освен това, ако не планирате да държите тежки предмети в плевнята, използването на слайд е добър начин за намаляване на строителните разходи.

плевня за лятна резиденцияЗа да си изградите хамбар, ще ви трябват следните материали, размерите са в инчове (1 инч 2,54 cm):

A - 9 дъски с дължина 2 × 4 93 ", 2 бр. 120" дължина
Б - 8 кв.м. шперплат листове
C - 2 × 4 дъски за стени
D - 2 × 4 дъски
Е - 23 кв. м. гофриран шперплат
F - 12 кв. м. покривни листове
G - 12 кв.м. покривен
H - 12 кв. м. асфалтови плочки
I - шперплат 5/8 ", дъски 1 × 4 и 4 бримки
J - 1 × 4 дъски
винтове, карамфили, замазка

Изграждане на навес - интересна професияОсвен това е чудесна възможност да научите нови технологии и да изградите красива сграда. Планирайте всичко от самото начало, ако не искате да се сблъскате с неочаквани проблеми.

Има много видове основи, които бихте могли да използвате, когато Направи си конструкция за плевняОт плътна бетонна плоча до скит. Въпреки че първото решение е идеално за постоянни конструкции, вторият вариант се препоръчва, ако искате да преместите хамбара. Ето защо е необходимо да инсталирате слайда върху опорите, както е показано на снимката. За допълнителна твърдост можете да изкопаете дълбоки дупки, да ги напълните с бетон и да инсталирате съответните котви.

Подова инсталация.

 1. Необходимо е да се изгради цяла рамка на плевнята с помощта на дъски 2 × 4 или 2 × 6 (ако ще съхранявате тежки предмети в обора). Поставете гредите на всеки 60 см в центъра.
 2. Правилно инсталирайте гредите с две ръце, след проверка на ъглите. Завийте 10-сантиметровите винтове през джантата в гредите, просто предварително пробийте дупки.
 3. Прикрепете листове от шперплат и ги закрепете на всеки 20 см с подложки или пирони.
 4. Ъглите на листовете трябва да се припокриват напълно над рамката на пода.
 5. Като алтернатива можете да направите подови настилки от дъски. Поставете пирон между дъските, за да получите равномерни празнини.

Следващата стъпка е монтаж на стените на плевнята на земята и монтаж.

 1. Необходимо е да се изградят странични стени от 2 × 4 дъски, като не забравяйте да инсталирате дървени шипове на всеки 60 cm.
 2. След това инсталирайте и противоположната стена.
 3. Измерете размера между двете странични стени и изградете рамка за задната стена. Помолете някой да ви помогне да подкрепите стената, докато чукнете нокти в долната лента.
 4. Както можете да видите на изображението, няколко неща трябва да се вземат предвид при създаването на рамката, например, оставяйки достатъчно място, за да може вратата да се отвори свободно.
 5. Не забравяйте, че можете да регулирате ширината на вратата според вашите нужди.

Монтаж на покрив.

 1. Ключът към тази сложна стъпка е рязането на ребрата под прав ъгъл и съединяването им.
 2. Стопанствата имат само два компонента, така че веднага след като внимателно ги отрежете, трябва да инсталирате останалата част от ребрата по същия начин.
 3. Уверете се, че всички ферми са абсолютно еднакви, в противен случай няма да можете да инсталирате покривни листове.
 4. След като отрежете всички ребрата, трябва да ги оправите с помощта на шперплатните уплътнения.
 5. Втулките не трябва да са твърде големи, в противен случай могат да повлияят на дизайна на плевнята. В допълнение, инсталирайте още една ферма, за да получите 25 см издатина от предната страна на плевнята.

Монтаж на външен сайдинг.

 1. Сега трябва да инсталирате гофриран външен сайдинг по дължината на щифтовете на стената, горната и долната напречна греда.
  Умен съвет. Както можете да видите на изображението, сайдингът трябва да виси на долната плоча, за да придобие красив външен вид и правилна изолация на плевнята.
 2. Покривни листове. Инсталирайте шперплат и нокти. Подравнете листовете в двата края и закрепете с поцинковани гвоздеи по протежение на ребрата.
 3. Монтаж на асфалтови херпес зостер. Покривът трябва да бъде покрит с 5-10 см, за да се предпази покривът от вода. Поставете керемиди, като започнете от дъното на покрива.
 4. Настройка на баровете. След като поставите 3 раздела, трябва да инсталирате финала.
 5. Има много дизайнерски модели, които можете да приложите, но трябва да изберете тези, които отговарят на вашите нужди и вкусове.

Монтаж на двойни врати, За да получите плавен преход между плевнята и двойните врати, използвайте гофриран шперплат, След като направите двойни врати, инсталирайте ги на 4 панти. За красота прикрепете няколко летви с форма на x.

Запълнете празнините с водоустойчив пълнител и изгладете повърхността с шлайф. Нанесете няколко слоя лак или защитна боя, за да запазите дървесината.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId17b833cd18

Направи си сам навес без основа

Направи си плевняКонструкцията на стълба осигурява икономичен начин за съхранение и стабилност, дори ако навесът е изграден на наклонен участък. Авторът първоначално е проектирал тази плевня с врати във всеки край, което позволява лесен достъп до градински инструменти. Или, ако искате да поставите градински трактор с ремарке зад него, тогава можете просто да откачите ремаркето и да излезете на друга врата. Авторът обаче имаше друг проблем. Единственото място за плевнята беше на склона. Обикновено в такива случаи се излива бетонна основа, но е скъпо и авторът искаше да спести колкото е възможно повече, така че беше взето решение изградете навес без основа върху опорни стълбове, Това е един от най-икономичните начини за изграждане на сгради и освен това е сравнително лесен.

 

Направи си навесОсновната структура на плевнята се състои от подпорни стълбове, монтирани в земята и бетонирани. такъв навеси без основа често се правят от кръгли греди, но могат да се използват и квадратни стелажи, както е показано на чертежа.

Дървесината трябва да се обработва, така че да може да се използва за монтаж в земята. След монтирането на стълбовете се прави щайга, към която е прикрепен сайдингът. Изгледът на покрива на навеса може да бъде различен, в този случай навесът е покрит тавански покрив, което придава на сградата завършен и благороден вид.

 1. Първата стъпка е да разположите сградата. Измерете диагоналите между ъгловите колчета, за да маркирате платформата за плевнята.
 2. Изкопайте дупки на дълбочината, необходима за вашия регион, обикновено 60 см. Подгответе стълбовете и поставете на място. Приковайте дъските, като свържете стълбовете, това не само помага да се поддържа правилното разстояние между стълбовете, но и подравнява страните.
 3. Вземете вратата и страничните стелажи и ги закрепете.
 4. След като всички части са правилно разположени и сглобени, смесете бетона и напълнете стълбовете.
 5. Дайте бетон няколко дни, след което отстранете скобите и временните дъски.
 6. Направете щайга и инсталирайте сайдинг.
 7. Видях през отворите. Накрая инсталирайте долната страна.
 8. След фиксирането на долните релси монтирайте „первазите“. Оставете края на дъската, докато сайдингът е инсталиран и вратите са изрязани.

Тогава поръчката за монтаж е почти същата както при изграждането на стандартна плевня, тази статия вече има някои подробни описания. Подробности можете да намерите на уебсайта на източника, линк под галерията. Структурата на покрива е различна, този тип се нарича таванско помещение.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId6996fa4c16

Как да изградим плевня

рисуване на плевня в странатаТеглене на плевня в страната за съхранение на инвентар проектиран не само за да има повече място за сгъване на градински инструменти, но и за подобряване на външния вид на парцела. Тази плевня е проектирана с големи двойни врати отпред и малка врата с прозорец от другата. че изгради обор правилно, купете най-добрите материали, които можете да си позволите. Винаги правите точни измервания. Пробийте дупки, преди да затегнете винтовете, за да не се разцепи дърво.

По-долу е представено диаграма и списък на материалите, Размерите са представени в инчове, не ги преведох в сантиметри, така че да ви бъде по-удобно да използвате схемите в галерията. Просто умножете всички тези размери по 2,54, това ще бъде размерът в сантиметри.

рисуване на плевня в странатаА - 4 бара дълги 4 × 4 - 192 "
B - 2 дъски 2 × 6 дълги - 192 ", 13 броя - 117"
C - 4 листа шперплат, размер 48 "x96", 4 бр. - 24 "x48"
D - 1 дъска 2 × 4 185 "дълга, 1 бр. - 192" дълга, 1 бр. - дължина 152 ", 1 бр. - 8", 13 бр. - 91 1/2 ", 3 бр.- 37 ", 5 броя - 7 1/2", 2 броя - 78 1/2 ", 2 броя - 36", 4 броя - 39 ", 2 броя - 35" е странична стена с прозорец
E - 2 дъски 2 × 4 120 "дълги, 2 броя - 113", 2 броя - 20 1/2 ", 2 броя - 86", 4 броя - 91 1/2 ", 2 броя 2 × 6 дъски 75" предна стена
F - 2 дъски 2 × 4 113 "дълги, 1 брой 120" дълги, 6 броя - 91 1/2 "за задна стена
G - 2 дъски с дължина 2 × 4 192 ", 1 брой - 185", 11 броя - 91 1/2 "за страничната стена
Н - 8 листа сайдинг T1-11 - 48 "x96", 4 бр. - 48 "x94 1/2", 1 бр. - 24 "x94 1/2", 1 бр. - 7 "x24"

Освен това са необходими дъски.:

 • 4 бр 4 × 4 dyne 8 '
 • 13 броя 2 × 6 10 'дължина
 • 2 бр 2 × 6 16 'дължина
 • 6 бр 2 × 4 16 'дължина
 • 6 бр 2 × 4 10 'дължина
 • 42 бр. 2 × 4 8 'дължина
 • 5 бр. 2 × 6 8 'дължина

допълнително:

 • 13 броя T1-11 5/8 'сайдинг - 4'x8'
 • 5 броя 3/4 "шперплат - 48" x96 "
 • 2 винта "1/2", 3 1/2 "винтове, 1 5/8" винтове
 • пълнител за дърво, лепило, боя

Инструкциите как да се изгради плевня с размери 3 × 5 м могат да бъдат пропуснати; тя не се различава много от инструкциите в предишните публикации. Ако се интересувате от някакви нюанси, линк към сайта под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId3042e4c570

Как да изградим покрив на навес

Но структурата на покрива е различна от предишния проект. Този навес е заложен класически фронтон покрив, така че нека се спрем по-подробно.

как да се изгради навес на покриваМатериали също в инчове

Н - 4 части 5/8 "сайдинг T1-11 - 48" x28 ", 2 броя - 24" x33 3/4 "
аз - 9 дъски с дължина 2 × 4 120 ", 18 броя - 75"
J - 4 дъски 2 × 4 дължина 8 3/4 ", 4 бр. - 20", 2 бр. - 24 3/4 "
K - 4 дъски с дължина 2 × 4 75 ", 12 броя - 7"
L - 4 листа 3/4 "шперплат - 11" x73 1/4 ", 4 листа - 48" x 96 ", 2 бр. - 25 1/4" x96 ", 4 бр. - 25 1/4" x48
М - 28 квадратни метра; 28 квадратни метра асфалтови херпес зостер

 • 9 дъски с дължина 2 × 4 10 '
 • 25 дъски с дължина 2 × 4 8 '
 • 7 листа шперплат - 48 "x96"
 • 2 части T1-11 5/8 "сайдинг - 4'x10 '
 • 28 квадратни метра, 28 квадратни метра асфалтови херпес зостер
 • Винтове: 2 1/2 ", 3 1/2", 1 5/8 "
 • нокти
 • сапани

Как да изградим фронтон покрив за плевня с размери 2 × 5 m

 1. Монтаж на ребрата, Първият етап от проекта е да се направят ребрата. Маркирайте точките на отрязване на напречните напречни линии 2 × 4 и отсечете.
 2. Долен гребен, От дъските 2 × 4 направете долните греди.
 3. Монтаж на клинове, Използвайте 1/2 "шперплат за уплътнения. Маркирайте линиите на рязане върху листа и след това отрязани. Поставете скобите върху ставите и подравнете краищата. Пробийте дупки и затегнете винтовете.
 4. Инсталация на фермата, Монтирайте фермите на върха на плевнята, на всеки 60 см в центъра и заключете между фермите, за това можете да използвате сайдинг или 2x4 дъски.
 5. Монтаж на крайни опори, Вземете 2 × 4 дъски за предния и задния край на опорите. Пробийте дупки в двата края и закрепете с винтове.
 6. Монтаж на крайни панели, Изрежете панелите с желания размер и форма и след това прикрепете към предната и задната страна на плевнята.
 7. Изграждане прогнози, Сглобете раздели от дъски 2 × 4. Пробийте дупки през ребрата и затегнете винтовете.
 8. Монтаж на издатини, Инсталирайте сенници отпред и зад плевнята. Подравнете ръбовете, издубете контролните отвори и поставете винтове, за да ги затегнете. Изрежете листа от шперплат 3/4 "и прикрепете към горната част на покрива.
 9. Монтаж на покрив, Най-простото решение е да се поставят асфалтови плочи, за да се защити плевнята. Ето защо, монтирайте покривния материал върху листовете, като внимавате лентите да се припокриват най-малко 5 см. Закрепете покрива към листа от шперплат. Поставете плочките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId5c372c8df2
 

Инсталиране на врата в плевня

инсталирайте врати към плевнятаПо-нататък е показано как да направите двойни врати главен вход и малка врата за страничната стена.

материали

N - 1 дъска с дължина 1 × 4 79 ", 2 бр. - 87 1/2"
O - 2 части сайдинг T1-11 - 36 "x87 1/2", 2 дъски с дължина 1 × 4 36 ", 2 бр. - 80 1/2", 1 бр. - 29 "
P - 2 дъски 1 × 4 дълги 39 ", 1 бр. - 80"
R - 1 част на сайдинг T1-11 - 32 "x80", 2 дъски с дължина 1 × 4 32 ", 2 бр. - 73", 1 бр. - Врата с ширина 25 инча
Q - 2 дъски 1 × 6 213 1/4 "дълги, 2 бр. - 36", 2 бр. - 43 "

 • 18 дъски с дължина 1 × 4 8 '
 • 2 части сайдинг T1-11 - 4'x8 '
 • 4 дъски с дължина 1 × 6 10 '
 • Винтове: 2 1/2 ", 3 1/2", 1 5/8 "
 • нокти
 • панти и ключалки

Как да направите врата на плевня

 1. Странични покриви. Поставете облицовка 1 × 6 отстрани на покрива. Подравнете ръбовете и изравнете.
 2. Сглобяване на двойни врати. Изрежете панелите от сайдинга T1-11 и след това прикрепете облицовката 1 × 4.
 3. Измийте краищата и затегнете с винтове.
 4. Закрепете задръстниците на вратата 1 × 4 около големия вход. Използвайте 2-инчови нокти и лепило за закопчаване.
 5. Монтирайте двойните врати в предния отвор и ги закрепете на място с панти.
 6. Инсталирайте ключалката и дръжките, така че лесно да затворите и отворите вратите.
 7. Сглобете страничната врата по същия начин.
 8. Прикрепете задръстванията около малкия вход.
 9. Монтаж на страничната врата. Поставете вратите на плевнята в отвора и ги закрепете с пантите.
 10. Инсталирайте ключалката и дръжките.
 11. Поставете прозореца в отвора. Внимателно подравнете раздели и закрепете с нокти.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeIda6e4bbafd1

рисуване на плевня в странатаДруг пример дървена плевня с фронтон, Много прост и здрав дизайн с размери 3,5 × 3,65 м. Въпреки че е с размеритеЛесно се променяме според вашите нужди. Можете да разгледате списъка с материали и подробни инструкции на уебсайта, има връзки под всяка галерия. По принцип процедурата на строителство е същата като при други проекти, представени в тази статия, с изключение на това, че може да има някои разлики в конструктивните характеристики.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeIdf473612f8d

Диаграма на монтажен покрив за плевня 3,5 × 3,65 m

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId04358ad2ca

Как да направите врата на плевня 3,5 × 3,65 m

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId922f5db52b

Как да изградим хамбар на сам направи поетапно

Направи си плевня на етапиХамбар е чудесно допълнение към всяка лятна къща или градина. Този малък градински навес малко по-малко от 1 х 2 метра, така че има много предимства. Първо, много лесно е да се изгради, второ, той е идеален за малък парцел и, трето, със скромните си размери плевнята е доста просторна, основното е да организирате правилно полезното пространство.

Изграждането на плевня е по-лесно, отколкото си мислите. Всичко започва от дъното. Между другото, някои етапи на строителство на плевнякоито са представени тук, можете да промените според вашите нужди.

 1. Първо направете маркирането, изчистете сайта, така че всичко да е гладко и красиво, без плевели, корени и други неща. След това запълнете района с чакъл за отводняване.
 2. Направете основната рамка от дъските и я поставете върху земята.
 3. Пробийте няколко дупки в дъските и инсталирайте арматурата в земята.
 4. Освен това е добре да поставите специална филтърна кърпа, за да предотвратите растежа на плевелите.
 5. Инсталирайте решетката върху рамката и я покрийте с евтин шперплат. Ако не е жалко, можете да рисувате дървото, да издържи по-дълго.
 6. След това стените, просто се уверете, че всички са маркирани правилно.
 7. Закрепете всичко първо с винтове, а след това с нокти за допълнителна опора.
 8. След като стените са сглобени, прикрепете ги към пода, една след друга, като завинтете шперплата в рамката на пода, а също така свържете рамките заедно в ъглите.
 9. След като пода и стените са завършени, стартирайте покрива. Ако направите като автор, 4 до 12, тогава ъгълът ще бъде около 18 °.
 10. Покривът за толкова малка плевня е по-лесно да се сглоби на земята и след това просто да го повдигнете. Много по-удобно е, ако има такава възможност.
 11. След като основната конструкция е сглобена, е добре да направите пробно кацане и да се уверите, че покривът съответства на конструкцията,
 12. Покрийте покрива с всякакъв материал, предназначен за тази цел, по ваша преценка.
 13. За оформяне на навеса по принцип всеки сайдинг е подходящ, просто го закрепете с винтове към шиповете под обшивката.
 14. Оцветете плевнята.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId1f0ef7f560

Сега, как да направите и инсталирате врата на плевня, Разбира се, можете да си купите завършен и да оформите стената по размер. Но авторът реши да направи всичко със собствените си ръце от нулата. Как да направите това, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки. Няма да описвам детайлите на процеса, някой, който знае как да работи с дърво, ще разбере всичко от снимките, но който няма опит, съветвам ви да прочетете инструкциите в сайта, авторът описва всяка стъпка много подробно. Връзката е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId43a3267266

Как да изградите навес от дъски

навес навесКъде да сложа стари неща? Позната ситуация. Това ръководство ще ви покаже как да се изгради мобилен навес от дъски Размери 2,5 х 5 м от предимно необработен дървен материал за около две седмици. Хамбарът е монтиран на плъзгачи, така че конвенционален бордови ремарке спокойно може да го издърпа по магистралата.

Ползите:

 • сравнително евтин;
 • преносим, ​​така че може да се транспортира с ремарке, в същото време доста голям, приблизително 2,5 х 5 м,
 • издръжлив - проектиран за 40 години експлоатация.
 • безопасно - вратата се заключва лесно; няма лесен начин за нежелан достъп.
 • удобно - плъзгаща се врата се отваря в половината от предната част на плевнята, което ви позволява да съхранявате големи предмети като мотоциклети и косачки.
 • естетически привлекателен - екстериорът и червеният метален покрив се съчетават перфектно с всяка зона.

Създаване на дизайн

навес навесПреди да изградите, трябва да помислите всичко. Започнете с прости скици и определете как искате да използвате хамбара си. Уверете се, че е удобно за всички предмети, които възнамерявате да съхранявате.Сега, когато сте сигурни, че искате дизайн, подобен на този, представен от автора, прочетете нататък.

Материали и инструменти

Събирането на материали може да отнеме доста време.

забележка: Необработеният дървен материал изисква внимателно сортиране ... ако изберете дъски, не забравяйте да изберете прави, без пукнатини и стружки. Освен това трябва да купите с 5-10% повече, отколкото е необходимо, за да вземете предвид късите дъски, които могат да се появят в процеса. Бъдете особено внимателни, когато избирате материал за ребрата.

Най-важните инструменти за изграждане на плевня от дъски:

 • Защитно оборудване - поне предпазни очила и ръкавици.
 • чук
 • отвертка
 • бормашина
 • рулетка
 • циркулярен трион
 • стълбище
 • добра ритмична музика и приятел, който разбира нещо от дърводелството, макар и да не е необходимо, може да бъде просто приятел, за застраховка :)

Детска площадка и пързалка

Слайдът е „основата“ на плевнята, Плевнята е инсталирана върху две шейни от 40 см, които от своя страна седят на 6 бетонни блока. Шейната дава възможност за преместване на навеса на различни места на лятната вила или дори на по-солидни разстояния.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изчистите района, върху който ще изградите плевнята. След това инсталирайте блоковете. Сега можете да изградите слайд. Снимките стъпка по стъпка по-долу показват как да направите подметката и да монтирате подовата настилка. Не забравяйте да се уверите плъзгачите са на едно ниво, Ако е необходимо, добавете уплътнения между блоковете и бегачите

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId8f87c843a3

Рамката държи покрива и осигурява крепежни елементи за облицовка. Много е важно рамката ви да е равна, а опорите да правят ъгъл от 90 ° спрямо основната рамка, в противен случай плевнята ще бъде изкривена като Наклонената кула в Пиза! Как да направите това, погледнете снимката. Ако нещо не е ясно, сайтът има много подробна инструкция.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId236c564b6b

Изрежете и монтирайте гредите, Щом се уверите, че покривът е квадратен, отрежете един гребен (това ще бъде шаблонът) и дръжка. За да нарисувате необходимите разфасовки, е необходимо да определите ъгъла, известен като стъпката на покрива. За проектираната плевня това трябва да е 18,4 °. Ако има транспортир, можете да наберете 90 ° + 18,4 ° = 108,4 ° и да го използвате, за да нарисувате "вертикална" секция. За да инсталирате ребрата, първо маркирайте всички интервали.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeIdfe5af7cf2b

Следното показва процеса на инсталиране на устните или хоризонталните дъски, разположени на разстояние един метър от пода и диагоналните пръти. Тези скоби са необходими за поддържане на плевнята във всяко измерение. Затова трябва да укрепите всички равнини на плевнята ... отпред и отзад, отстрани и покрив. Има два вида диагонални скоби: дървена и метална облицовка. Дървените скоби могат да се съпротивляват само на силите на натиск, а металните тапицерии могат да издържат само на опън. В този случай бяха използвани дървени скоби за всички страни на плевнята, а металната облицовка за покрива, тъй като е по-тънка и следователно може лесно да се побере между гребените и ребрата.

След това инсталирайте облицовка и носачи за подпомагане на метални покриви Няма нищо специално да кажем, просто направете както е показано на снимките стъпка по стъпка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeIda37d1e6642

Метален покрив за дървен навес може да бъде инсталиран по много начини. В този случай те решиха да монтират на две части, така че задната надвиснала част да може да бъде премахната. Монтажът е малко сложен, покривът е направен така, че когато вали, капките не са върху дървеното покритие. Пред рамката е инсталирана декоративна рамка, за да се осигури красива червена ивица по предната част на плевнята. За да направите тавана на покрива водоустойчив, използвайте уплътнителна лента и затваряне, за да не свързва връзката между облицовката и основния покрив.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId563f7d1da3

Производство и монтаж на вратата за плевнята

Първата стъпка при направата на врата е да намерите напълно плосък под. За щастие плъзгащите се врати са един от най-стабилните типове конфигурация, така че физиката е на ваша страна. Дизайнът е доста прост, с едно съседно напречно сечение и половин разрез. Размерът на вратата е такъв, че покрива отстрани с около 15 см, а горната и долната част с 5 - 6 см.
Когато инсталирате пистата, трябва точно да изчислите докъде трябва да се плъзне вратата.
Ролковият лагер, който държи вратата в основата епросто ъглови скоби с прорези за поставяне на врати с различна дебелина. Инсталира се съвсем просто. Изрежете обвивката и я свържете директно към здравата рамка.
Поставете ключалките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId2b318bc000

Надявам се, че ви е харесала идеята за мобилна плевня!

Направи си хамска къща

Направи си навесТова е голямо плевнята е като къща Подходящ за целогодишна употреба. Стенните шипове са 2х6, а пролуките между тях са изцяло запълнени с изолация от фибростъкло. Таванната изолация отговаря на спецификациите. Навесът е монтиран върху основата. Допълнителна опора за фундамент се постига чрез блокиране между подовите тавани и бетонна пътека, която минава под навес. Други характеристики включват первази на первази на прозорци, подови настилки, изолация от твърда пяна между пода и шперплатния вътрешен под, облицовка на покрива, вентилация, затворено двойно стъкло и изолирани врати.

Етапи на изграждане на плевня показано на снимката. Стъпките повече или по-малко ясно отразяват процеса на изграждане от основата до покрива. Ако се интересувате от по-подробни инструкции, посетете уебсайта на автора, линка по-долу.
Уютен хамбар през зимата! Става дума за последната снимка в галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId4e66cedfc9

Направи си градински навес

Направи си градински навесУютен плевня ще бъде привлекателно допълнение към лятна къща или градина. С тази къща можете напълно да реализирате мечтите си за градинарство. Двуметров балдахин разширява работната зона отвън. Три прозореца осигуряват естествена светлина. Истинската украса на навеса, холандска врата. Три широки маси - две вътре и една под навес създават комфортна атмосфера. Представените тук стъпка по стъпка снимки дават представа за как да се изгради градински навеси ако имате нужда от по-подробни инструкции, можете да следвате връзката към уебсайта на източника.

 • Стъпка 1: Основни и ъглови фуги
  Инсталирайте четири дъски около периметъра на плевнята. След това направете маркировки под ъглови стълбове. Основата е натрошен варовик. Преди да започнете да строите, изсипете слой от 10 cm.
 • Стъпка 2: connectings
  Кутията е монтирана на стълбове. Стени на плевня с височина 2,5 м. Добавете дължина, равна на дълбочината на дупките. Не забравяйте да задълбочите опорите под линията на замръзване. Дупките трябва да са два пъти по-широки от стълбовете.
 • Стъпка 3: Стените
  Стените са изработени от обработени дъски 2 x 4 (50,8 x 101,6 мм), прикрепени към стълбовете и преминават през основата. Пространството под основата на стената е изпълнено с натрошен варовик. Сайдингът се използва за покриване на плевнята.
 • Стъпка 4: прозорци
  Хамбарът има три прозореца, изработени от алуминиев профил, които дават достатъчно светлина и когато са отворени, осигуряват добра напречна вентилация.
 • Стъпка 5: греди
  За поддържане на покривните покривки се използва греда с размери 50 х 150 мм. На 40 см в центъра са монтирани 2 греди. Декоративните разфасовки могат да се използват за завършване на краищата и добавяне на привлекателно докосване. Подкрепата за тези гредоредни вериги се състои от 2 х 20 см дъски, които са прикрепени към опорните стълбове на сенника
 • Стъпка 7: покриви
  Тъй като кутията е покрита с метален покрив, дъските са инсталирани перпендикулярно на гредоредните покриви. Ако използвате обикновена керемида, трябва да прикрепите листове от шперплат и да поставите покрив. Двустранни 20 см предни панели са прикрепени към краищата на покрива.
 • Стъпка 8: врати
  Тези красиви холандски врати са доста прости за изработка. Първо направете рамка, съответстваща на размера на вратата. След това прикрепете парче сайдинг към полукръглата рамка. Използвайте X-образна декоративна част, за да инсталирате тежки бримки. Направете изрезки във формата на стрела в краищата на дъските, така че да се впишат плътно в ъглите на вратата. Х-парчето създава допълнително пространство за монтиране на пантите. Проста брава свързва половините на вратите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeIdd418b215b3

Хамбар за работилница

хамбарМнозина искат собствена работилница, удобно място за работа, където никой няма да пречи да правят това, което обичат. Отделно помещение в къщата не е най-добрият вариант, плевня за съхранение на оборудване също не е много подходяща за тази цел, да не говорим за гаража, където все още няма достатъчно място за стари резервни части, които по някаква причина ръката не се надига, за да се изхвърли. Авторът на този проект намери изход чрез изграждане хамбаркоето виждате на снимката е доста хубаво, нали? И ако искате, винаги може да се намери място на лятна вила.

Какви бяха изискванията към тази сграда:

 1. Хамбарът трябва да бъде сравнително близо до дома.
 2. Имайте просторна стая.
 3. За да направите сградата достатъчно голяма
 4. Къщата трябва да е красива.

Инструкции за изграждане на тази невероятна навес за работилница може да се чете на уебсайта на автора, всичко е нарисувано по ден и час с много цветни детайли, няма да успея. Въпреки че, ако имате опит, тогава чрез стъпка по стъпка снимки всичко ще бъде ясно. Връзката към сайта на автора епод галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId02500ed7cc

Навес работилница за лятна резиденция

плевня работилница за лятна резиденцияГоляма плевня работилница Направи си сам, построен на сайта за многофункционална употреба. Разбира се, тази стая може да се нарече по-скоро павилион и не всеки може да си позволи такъв мащаб. Но ако има такава възможност, тогава как да се изгради плевня Погледнете стъпка по стъпка снимки, които ще дадат представа за монтажа.

 1. Първо задайте размерите на основата върху асфалта, а след това направете бетонния кофраж и поставете армиращата мрежа върху блоковете на дълбочина около 10 см. Ще са необходими 8 кубически метра готов смесен бетон. Попълнете основата.
 2. За да фиксирате рамката, стойките се завинтват към рамката, след което останалите стени се сглобяват.
 3. Покривът е от шестоъгълни пръти.
 4. Изолацията на фолиото е с дебелина 100 мм, а стените от минерална вата също са с дебелина 100 мм, след което се обшиват с 10 мм дъска.
 5. В края на плевнята е монтирана врата. Това е плъзгаща се конструкция с височина 2,5 метра и ширина малко над 2 метра с вградена порта.

Вътрешната страна е боядисана с два слоя бяла боя и е монтирана дълга работна маса.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeIda403922609

Как да изградим шестоъгълна навес за градина  

Направи си плевняГрадинската навес трябва да бъде не само практична, но и красива. Ето една идея шестоъгълна конструкция, Авторът използва Visio и Sketchup, за да разбере как най-добре да отрежете листове с минимални загуби. Трите страни на плевнята са направени в работилницата и след това са монтирани в основата. Когато авторът прикрепи трите завършени страни към основата, той трябваше да направи две празни страни и врата. Той добави покривната мембрана към страничните рамки, преди да заковава облицовъчната плоча. Ъгълът на покрива се определя най-добре, когато основата е на мястото си.

За такъв дизайн по-добре е да укрепите покрива с дебел централен стълб, Авторът също така препоръчва да направите рамка на покрива на земята и след това да я инсталирате в завършен вид.
Поставете кръстовете, за да съответстват на шперплата. Останалата част на покрива е от стандартни материали - шперплат, покрит с рубироид, а след това и битумни керемиди.
Предният панел е доста прост. Вратата е инсталирана в рамката, както е показано на снимката. Декоративен прозорец, това е по ваша преценка.
Вътрешната страна е изолирана, облицована с шперплат и след това завършена с дъски.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId8db0757231

Реставрация на навес

възстановяване на плевняСенниците са много удобни за съхранение на всичко: от електроинструменти до канута, но нищо не трае вечно, всяка сграда се влошава и се нуждае от ремонт. Авторът е имал стар метален навес, който е отчаян за ремонт. Тук можете да видите как възстановяване на плевняПо-точно, на мястото на старото е изграден нов, само от стари материали. Повечето от показаното на снимката е уникално за тази ситуация, но можете вземете предвид общите принципи при изграждането на собствено разширение, Очевидно всичко ще зависи от вашите ресурси и от това, което можете да използвате от старата плевня.

Дизайн и материали

Това е най-важната стъпка в този процес, която в крайна сметка ще определи как ще изглежда плевнята. Най-важното, което трябва да запомните, когато използвате използвани материали, е безопасност, Старите дъски понякога са боядисани с боя на основата на олово и могат да бъдат токсични. Използваният повторно метал може да има остри ръбове и дъски, стърчащи нокти, така че винаги трябва да бъдете много внимателни. Вторият важен момент е бъдете креативни, С намерените материали ще трябва да работите с произволни размери и трябва да направите всичко възможно, за да ги изхвърлите правилно. Например, в този случай намерените материали буквално диктуваха размера и формата на новата плевня. Авторът използва по-голямата част от подови греди и метален сайдинг в новия дизайн. Шперплатът, гофрираният метал, дъските и други материали навлизат в бизнеса.

Какво ви трябва от инструментите:

 • Циркулярен трион
 • бормашина
 • чук
 • отвертка
 • ниво
 • молив
 • рулетка
 • Ножици за метал

Етапи на реконструкция:

 • Стъпка 1: фундамент
  База, това е важно, но не забравяйте, това е само плевня. Много хора копаят дупки под линията на замръзване и я пълнят с бетон. Можете да го направите по-лесно, като инсталирате конструкцията върху бетонни блокове. Предимството е, че те са лесни за фиксиране (просто чрез инсталиране на крик на автомобил под ъгъл на провисване и добавяне на уплътнения), а плевнята може лесно да се пренарежда, ако е необходимо.
 • Стъпка 2: рамкиране
  Тъй като плевнята е по-къса от стандартните 2,5 метра дъски, тук бяха нарязани допълнителни парчета дъски, нарязани под ъгъл от 45 градуса, за да се укрепят ъглите. Обикновено това не е необходимо, тъй като външният шперплат добре държи страните. Но тъй като в този случай те са използвали рециклиран шперплат с произволни размери, такава стъпка е оправдана.
  Навесите рядко се правят високо, в този случай кантът е 215 см в най-високата точка. Това ще ви помогне да запазите дизайна на по-достъпни размери и да спестите от материали.
  Авторът избра дизайна в модерен стил, където има ясни форми и отсъствие на декорации. Това не само дава добри ясни линии, но и опростява работата. Мотото на модернизма - „Формата следва функция“, означава, че резултатът от дизайна трябва да идва директно от предназначението му.
 • Стъпка 3: охbshivka
  Шперплатът често остава след изграждане или ремонт. Тъй като навесът ще бъде покрит с сайдинг, появата на шперплат няма голямо значение, основното е, че той не е изгнил.
 • Стъпка 4: покриви
  За производството на покрива се изразходва по-добре. Купете цели гофрирани метални листове и нови дъски. Те изградиха рамка около покрива, което ще помогне да се спаси останалата част от конструкцията от дъжд. Винтовете трябва да имат гумени шайби за уплътняване на отворите.
 • Стъпка 5: обшивка
  Сайдингът е важна част от дизайна. Ако не намерите много останки от един вид, можете да направите като автор, като събирате под формата на художествена мозайка. Използвайте простота и яснота във формулярите и премахнете ненужните детайли. Резултатът от дизайна трябва да тече директно от целта му, което ще бъде отразено под ъглите 90 ° и визуално подчертаване на хоризонтални и вертикални линии.
 • Стъпка 6: живопис
  Може да искате да направите външна снимка като автор. Добре е, ако имате останала стара боя. Не е нужно много, дори можете да смесвате останалата боя заедно, за да създадете свой собствен цвят.
 • Стъпка 7: влизане
  Може да ви е необходима рампа или стълбище, за да влезете удобно в плевнята. Малки парчета настилки и дърво, които са подходящи за контакт със земята, често се оставят след подови настилки. Можете да видите рекламите във вестника или в Интернет, който ще смени етажите във вашия район и ще се съгласи.
 • Стъпка 8: Бележка за прозорци
  Важно е да има поне един прозорец за осветление. Можете да намерите стар прозорец или да го направите като автор и да вмъкнете лист прозрачен сайдинг от поликорбан. Това е рентабилно решение. Често използван в оранжерии, този издръжлив и полупрозрачен материал осигурява известно уединение и много светлина.
 • Стъпка 9: заключение, Надявам се този пост да ви вдъхнови да поправите собствената си плевня. Добър пример за това, как на практика няма разходи да се правят бонбони от стара плевня.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId37de0e76cc

възстановяване на плевняОще една история за събарянето и реконструкцията, Целта на автора беше да спести колкото е възможно повече дърва за изграждането на нов плевня. Отначало дървеният сайдинг беше премахнат и авторът успя да завърже въжето към покрива и без помощ, разбира се, да премахне цялата конструкция. На земята всичко беше разглобено на дъски. Ако планирате да използвате повторно дървесината, трябва да планирате да закупите две или три резервни триона за мелница и трион за маса. Предвид цената на устройството и сравняването му с цената на новите табла, струва си. Но първо направете план, важна стъпка, която ще помогне да се изчисли количеството материали. Всичко, което трябва да направите, е да преброите дъските на снимката, за да разберете резултата. Ще имате ли електричество, течаща вода или природен газ? План! Авторът планира да построи навес с размери 5 х 5 м, използвайки 2x8s за греди на покрива.

възстановяване на плевняАвторът реши да построи навес до съществуващия бетонен обект, разбира се, ще изглеждате според ситуацията си. Авторът не предостави всички стъпка по стъпка снимки върху сглобяването на стени и покриви, само подготовката и изграждането на основата. Въпреки че такава информация има и в други постове, самият процес не е коренно различен. В една и съща статия има няколко примера, как да изградим стени и навес на покрива, И ако имате нужда от инструкции, те са на сайта на автора, връзка под галерията със стъпка по стъпка снимки.

Тази плевня е построена за 15 почивни дни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId558d879fb1

Направи си сам работилница в плевнята

работилница в плевнятаработилница в плевнятаЕто как да направите римейк обикновена градинска навес 2,5 х 3,5 м. до функционалната работилница, Със сигурност този проблем е актуален за много майстори на дома, в къща или дори гараж винаги има хронична липса на пространство дори и за малка работна маса. Да не говорим за самия процес, който неизбежно е свързан с шум и прах. За да оборудва такава работилница в плевнята, авторът отне по-малко от 250 долара и няколко седмици!

За съжаление авторът не е предоставил подробни инструкции как да го инсталирате, но можете да видите идеята на снимките в галерията. Отделни коментари и обяснения по проекта могат да бъдат прочетени на уебсайта, по-долу има линк с източника на снимка с надпис.

Един често задаван въпрос е как да контролираме климата, През зимата плевнята се нагрява от малък нагревател с регулатор на температурата. През лятото се предлага малък климатик. Микроклиматът в плевнята често е по-добър, отколкото в къщата, тъй като стаята е малка и температурата се регулира лесно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId329c9d4ae1

27 Ето още един урок за снимка как да оборудваме стелажи в плевня, Можете да разберете повече на уебсайта на автора, линка под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId00ff18ceb3

Как да направите стъпки в плевня

как да направите стъпки в плевнятаЕто един пример, как да направите стъпки в плевнята, Ако сте закупили готова конструкция, в този случай метален навес, или ще трябва много внимателно да изчистите и бетонирате сайта, което не винаги е препоръчително, или да го инсталирате върху бетонни купчини. В последния случай ще трябва да направите стъпки или рампа, в зависимост от това какво ще съхранявате в хамбара. Ако решите да направите стъпките, можете да използвате тази инструкция стъпка по стъпка. За да реализира този проект, авторът не се нуждаеше от парични разходи, той използва палети и отпадъци, останали от изграждането на платформата на навеса.

Височината на платформата за балдахин е средно 50 см. Авторът разработи план за две широки стъпала от 35 см и височина 18 см, като отделна структура.

 1. За да компенсирате надвисването, направете горната стъпка по-дълга.
 2. Горните стъпки ще бъдат поддържани върху обикновена правоъгълна рамка.
 3. Долните стъпала ще бъдат прикрепени към предната част на по-големия правоъгълник, построяк по същия начин. Това ще се завинтва към краката на горната рамка, така че целият монтаж да е едно парче.
 4. Използвайки чертежите, отрязахме късите страни на правоъгълника, горната част - 40 см, долната част - 65 см.
 5. Задайте късата страна на ширината на другата и нарисувайте линия вътре. Измерването между марки ще даде дължина от 86 cm.
 6. Измерете пространството между знаците и видях две секции на подрамката. Сглобете рамките чрез усукване на 10 см винтове.
 7. Прикрепете краката към рамките. Първо сглобете горната лента. След това прикрепете долната рамка към шестте й крака.
 8. Закрепете стъпките с 5 см винтове, два за всяка връзка, общо шест на дъската. Само 30 винта.

Според автора стъпките са доста силни, така че можете да се възползвате от опита.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId1a8c8f3bec

Как да вмъкнем прозорец в плевня

как да вмъкнем прозорец в плевняНуждата вмъкнете прозорец в плевнята възниква, ако решите да възстановите старата плевня или да преработите, да речем, в сервиз. През лятото прозорецът ще осигури лек бриз, а през зимата вътре ще има повече естествена светлина. По принцип работата е проста, но ако не знаете откъде да започнете, тогава тази инструкция, как да вмъкнете прозорец в плевнята е полезно, Но не трябва да следвате тези инструкции за каквато и да е структура, например у дома.

Енергийната ефективност на този уред не е много добра и е важно да се вземе предвид силата на стената.
Не забравяйте, че това ръководство е създадено специално за тази плевня.

Предимства на прозорец в плевня:

 • Светлина: южен или източен прозорец, ще донесе много ползи през зимата по отношение на икономия на електроенергия.
 • Прозорец от противоположната страна на вратата ще създаде лек проект, който ще охлажда плевнята през лятото.

Идеята беше да се намери малък евтин прозорец и да се опитате да го инсталирате в съществуваща структура на хамбара.

Какво е използвал авторът:

От материалите е ясно прозорец, шипове, винтове за гипсокартон, уплътнения

От инструменти:

 • чук
 • Циркулярен трион
 • Ръчен трион
 • бормашина
 • маркер
 • клипове

ред подмяна на прозорци в плевнята показани на стъпка по стъпка снимки, инструкциите са на сайта. Според автора е било съвсем просто. Работата приключи през уикенда. Така че, ако ще ремонтирате плевнята си в работилницата как да поставите прозорец, сега знаете. Направете го и можете да се насладите на дневната светлина и чистия въздух.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId6937ab83cf

Направи си чертежи на плевня

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeId87f5864bc5

Направи си плевня 250 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-svoimi-rukami-poshagovo-1000-foto#sigFreeIdbce60d65a4

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...