Публикувано в строителство

Направи си хамбар в страната 500 снимки

дървена плевня за лятна резиденция дървена плевня за лятна резиденция

Без антикорозионни покрития няма да спестите градинските инструменти, ако се съхраняват на открито. Инвентарът се нуждае от покрив и вие имате избор. Можеш изградете плевня в страната със собствените си ръце от завършен дървен материал през уикенда или купете панелен комплект, който може да се сглоби в рамките на един час. Всичко зависи от уменията и финансовите възможности.

Теоретично можете да построите хамбар със собствените си ръце от всичко. Това не е толкова сложен дизайн. Тук ще научите как да изградите навес от палети, остатъци от материали след изграждането на къща или просто да направите малък мини навес за съхранение на инструменти.

Как да изградим дървена плевня

Направи си дървен навесПросторна плевня, която всеки начинаещ в дърводелството може да направи. Ако сте собственик на лятна вила, добре знаете, че винаги няма достатъчно място за съхранение, гаражът и мазето не са неограничени. Възниква естествен въпрос - как да се изгради хамбари достатъчно голям, за да побере арсенал от инструменти, като същевременно осигурява организирано пространство за всичко: от гребла и лопати до торове и гориво.

Направи си дървен навесИма две възможности, когато става въпрос за изграждането дървен навес за лятна вила: Можете да закупите готов комплект или да проектирате структура, която да отговаря на вашите нужди и вкусове. Този подход може да струва повече и да продължи по-дълго, но това е най-добрият начин да получите това, което искате.

Фондация навес

Повечето дървени навеси са монтирани върху бетонни блокове или обработен дървен материал, Това е всичко, от което се нуждаете, дори ако земята замръзне достатъчно дълбоко. В този случай плевнята стои на наклонен участък, поради което е монтирана върху твърди бетонни блокове върху уплътнен натрошен варовик.

 1. Започнете с полагане и маркиране на ъглите на плевнята.
 2. Изкопайте дупки на дълбочина 15 см във всеки ъгъл и в центъра на платформата. Използвайте ниво, за да сте сигурни, че дъното на всеки отвор е плоско.
 3. Ако платформата е наклонена, първо инсталирайте и сравнете блоковете по-горе.
 4. Когато полагате блокове, ги залепете със строително лепило.
 5. След това покрийте областта между блоковете с ландшафтен плат и го покрийте с 5 см слой натрошена скала.

Под от дървена плевня

 1. Отрязваме дъските с необходимия размер.
 2. Направете рамка от греди и фиксирайте ъглите с нокти.
 3. За да поставите пода, маркирайте първата позиция на гредата от външния ръб и маркирайте всички следващи греди с интервал от 40 cm.
 4. След това инсталирайте пода от шперплат.

Монтаж на стена

 1. Изрежете стенни плочи за дълги стени. Инсталирайте тройни шипове в двата края на всяка стена. Можете да използвате подстригване вместо централната фиба.
 2. За стена с врата маркирайте отвора. Направете рамка на вратата, чиято дължина е приблизителна дупка плюс 8 см за щифтовете - по-къси шипове от всяка страна на отвора, които поддържат конструкцията.
 3. В този случай за стените беше използван сайдинг от шперплат. Поставете първата част встрани с горната напречна греда и я залепете на всеки 15 см около краищата и на всеки 25 см на друго място, след което я фиксирайте с нокти. Поставете останалите листове по същия начин.
 4. Наклонете стената, наклонете я и помолете асистента да се фиксира със скоби. След това изградете противоположната дълга стена.
 5. Инсталирайте дограмата, след това сайдинг, но оставете втора горна плоча на всяка крайна стена, докато те се монтират.

Монтаж на шахтен покрив

 1. Поставете детайли на фермата на пода на плевнята.
 2. Начертайте централната линия върху шперплата.
 3. След това прикрепете 2 x 4 права дъска по дъното на шперплата, която ще служи като спирка за позициониране на долната основа на фермите.
 4. Маркирайте местата на разрезите на горния ъгъл върху двата ребра и направете разфасовки.
 5. Нарежете ребрата под подходящ ъгъл, което позволява използването на 20 см надвес.
 6. Сглобете фермите с помощта на строително лепило и пирони за закрепване. Обърнете внимание, че вътрешните ферми са прости триъгълници с вложки от двете страни. Крайните ферми имат вертикални подпори за монтаж на сайдинг, само с вътрешни втулки.
 7. Инсталирайте сайдинга на краищата и направете изпъкналости отзад, закрепвайки с гвоздеи по протежение на релсата на покрива.
 8. Довършете дъното на покрива от шперплат, оставяйки малки прорези за вентилация.
 9. Покрийте шперплата с покривен филц.

Вратата

 1. Изрежете ъглите и използвайте лентите под перваза, където прожекторите отговарят на сайдинга.
 2. Когато подрязвате вратата, използвайте 1 х 6 борови дъски за фугата.
 3. Защитете пода от шперплат с ограждане на листа.
 4. Подравнете леко задната повърхност на облицовката на прозореца на плота, така че да пасва върху фланеца.
 5. За да направите вратата, поставете дъските върху равна повърхност. Закрепете дюбелите и подпорите.
 6. Избършете и боядисайте двете страни на вратата, закрепете декоративните панти на Т-образна форма.
 7. Инсталирайте резето в средния джъмпер.

Покривно покритие

 1. Започнете с подрязването на периметъра на покрива. Първо инсталирайте предпазните капачки.
 2. Разширете стартовата лента по протежение на перваза, така че да виси около 1,5 cm.
 3. Инсталирайте плочката от единия ръб, като използвате интервалите, препоръчани от производителя. По краищата оставете плочките да висят над пода на сантиметър.
 4. Подрежете плочките, които покриват 5-сантиметровото вентилационно пространство на върха.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId26e28ff8c6

Как да се изгради плевня на сайта

как да се изгради плевня на сайтакак да се изгради плевня на сайтаЦелта на автора беше да направи малко копие на основната къща. Според мен се оказа доста добре.

как да се изгради плевня на сайтаПо-долу е инструкцията, как да се изгради плевня на сайта, Може би не искате да прехвърляте дизайна на лятната си къща в плевнята, със сигурност това ще изисква повече работа (повечето хора не се нуждаят от мазилка баня с 15 прозорци), но същите основни стъпки могат да бъдат приложени за по-опростен дизайн. На снимката над плевнята, в долната дясна част на къщата - не се смесвайте.

Инструменти, от които се нуждаете:

 • Трион за маса
 • Циркулярен трион
 • ниво
 • Колело за рулетка
 • молив
 • Пневматичен телбод
 • Въздушен компресор
 • Ножици от листов метал
 • Фреза
 • лопата

Стъпка 1: Започнете с план

как да се изгради плевня на сайта

как да се изгради плевня на сайтаСтъпка 2 Инсталация на основата

Има няколко начина да направите основата, авторът избра бетонни блокове. Те представляват бетонни отливки, които имат вдлъбнатина за 4х4 стълб и се простират до основата на около 25 см. За да направите всичко на ниво, изкопайте дупка с дължина около 20 см и запълнете дъното с чакъл. След това инсталирайте блоковете. Изравнете ги, като добавите или премахнете чакъл от дупката, докато всичките четири блока са на едно и също ниво.

Стъпка 3: Направете основна рамка от дъските
На пода на открита площ, като навес или беседка, дъските обикновено са разположени на разстояние 5 мм една от друга, но в този случай това не е необходимо. Този етаж ще има покрив и стени от четирите страни, така че отводняването (от валежите) не е проблем.

Стъпка 4: Изградете стените и ги фиксирайте на място
Стените са рамкирани за 6 прозорци (3 отляво 3 отдясно).

Стъпка 5: Направете ребрата
Стропителите трябва да бъдат монтирани хоризонтално. Свържете рафтовите части към сглобяемите метални свързващи плочи.
Наклонът на покрива трябва да бъде поне 6:12, ако живеете в климат, когато снегът през зимата.
Готовите греди на покрива опростяват монтажа на ребрата върху конструкцията и предпазват покрива от повишаване по време на силни ветрове.

Стъпка 6: Прикрепете обшивката от шперплат
Обшивката е прикована към ребрата и стените.
За тази структура тази конструкция използва покривна покривка с дебелина 12 мм и покритие от 19 мм ламарина по стените. 19 мм са излишни за повечето конструкции, но прости изчисления показват, че стените ще държат половин кило мазилка, така че е по-добре да се подсилят.

Стъпка 7: Закрепете филцовия покрив

Стъпка 8: Инсталирайте плочки
Фиксирайте плочките с покривни нокти, като се започне от основата на покрива на плевнята и по-нататък нагоре. Използвайте маркировки за оценка на броя на припокриванията.
Много е важно да поставите един ред плочки, който покрива най-горния ред от двете страни на покрива. Работете от едната страна до другата една по една.

Стъпка 9: Инсталирайте прозорци

Стъпка 10: Подгответе стените за мазилка
Покривният филц е прикрепен към стените на тази конструкция, последван от поцинкована стоманена мрежа.

Стъпка 11: Мазилка стени
Смесете първия слой, така че да е гъст и лепкав, използвайте четка за текстура.

Стъпка 12: Грунд и боядисване
Штукатурката е твърда повърхност за боядисване, може да са необходими няколко слоя грунд и няколко слоя боя, за да сте сигурни, че сте запълнили всички ъгли и пукнатини.

как да се изгради плевня на сайтаСтъпка 13: Къде е вратата?
Вратата е характеристика на къщата, с която авторът най-много се гордее. Цялата предна фасада на плевнята, в комплект с мазилка, прозорци, вход и бетонни стъпала - това е вратата на плевнята.
Това беше единственият начин да запазите копие в 1/4 мащаб на къщата. Ако направите вратата стандартна, пропорциите ще бъдат грешни.
Трудността, породена от тази стратегия, беше, че сега вратата ще бъде доста тежка, но 4 големи панти решават този проблем.
Първата снимка на този етап е направена преди боядисването на облицовката около вратата и в резултат параметърът на вратата е ясно посочен.

Стъпка 14: Предна фасада
Предната фасада е изработена от ABS пластмаса - еластичен полимер с висока степен на устойчивост на удар. Днес той се използва широко като структурен материал. Частите от ABS имат по същество същия блясък и завършек като боядисаното дърво, заобикалящо го!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId49a629d574

Как да изградите чертежи за плевня

Направи си сам чертеж на плевняЕто рисунките, как да се изгради хамбар, Схемите и чертежите представляват три етапа - изграждането на основната конструкция на сградата, покрива и вратите. Изградете размер на плевня 2,45 × 3,65 m изобщо не е трудно, но ще разрешите много проблеми със съхранението на различни съоръжения и инструменти, които имат тайнствено свойство да се натрупват. Освен това, ако проявите творчество, красива сграда ще украси само вашия сайт. Уникална форма тавански покрив ви позволява да изградите основно таванско помещение и да увеличите пространството за съхранение.
Винаги планирайте всичко от самото начало, като вземете предвид аспектите на дизайна, като общите разходи, материали или време, необходимо за завършване на работата. Препоръчва се да купувате дървен материал, обработен под налягане, тъй като компонентите трябва да са устойчиви на атмосферни влияния. Освен това е препоръчително да се направят дупки предварително, за да се предотврати разцепване на дървесината, когато се закрепи с винтове.

че изгради сам хамбар, имате нужда от следното:

Направи си сам чертеж на плевня

 • A - 4 камъни с дължина 4 × 4 3,7 m
 • Б - 2 дъски 2 × 6, дължина 3,7 м, 10 броя 2 × 6, дължина 2,4 м
 • C - 3 листа шперплат 1,2 × 2,4 m
 • D - 4 дъски с дължина 2 × 4 3,7 м, 2 броя - 4,5 м, 22 броя - 2,3 м странични стени
 • E - 2 дъски с дължина 2 × 4 2,2 м, 1 бр. - 2,4 м, 4 бр. - 2.3 м предна стена
 • E - 2 бр. - 1,2 м, 2 бр. - 76 1/2 ", 5 бр. - 10" предна стена
 • F - 2 броя 2 × 4 - 226 см, 1 бр. - 193 см, 5 бр. - 230 см гръб
 • G - 14 броя шперплат с резба

винтове, пирони, замазка, панти + фиксатор, рубироид, асфалтови херпес зостер

Инструментите

 • Защитни ръкавици, очила
 • Митра трион
 • Рулетка, ниво на духа, дърводелски молив
 • Пробийте и пробийте

Време 6-7 дни

Как да изградим дървена плевня

 1. Първата стъпка е инсталирането на пода. Пробийте дупки през държачите на джантите и затегнете поцинкованите винтове. Уверете се, че сте получили правилния правоъгълник.
 2. След като направите рамката, инсталирайте я на слайда. Пробийте дупки в гредите и фиксирайте рамката върху слайда с винтове. Важно е да се поставят скитове на равна повърхност върху няколко бетонни плочи.
 3. Поставете листовете шперплат върху рамката. Чертежът показва, че трябва да изрежете шперплат с правилния размер и да го прикрепите към решетките на гредата. Закрепете с винтове на всеки 15 см, но преди това се уверете, че листовете са на едно ниво с рамката.
 4. Направата на страничните стени на навеса не е трудно, ако използвате правилните планове и професионални методи. Отрязваме дъските с необходимия размер и ги фиксираме заедно с поцинковани винтове.
 5. След това сглобете предната стена, като закрепите отвора на вратата.
 6. Сега сглобете задната стена. Инсталирайте щифтовете на всеки 60 см в центъра, като използвате информацията, подчертана на снимката.
 7. След като стените са сглобени, инсталирайте ги над пода и ги закрепете с поцинковани винтове.
 8. Използвайте ниво за претегляне на стени и временни скоби. Укрепете структурата на плевнята, като поставите винтове в съседни стени.
 9. Прикрепете гофрирания шперплат към външните стени, както е показано на диаграмите. Листовете трябва да са на едно ниво с горния ръб на рамката.
 10. Прикрепете сайдинга към предната стена. С голямо внимание използвайте мозайката, за да изрежете отвора на вратата в шперплата.
 11. Прикрепете листовете от шперплат към гърба на плевнята.

Накрая запълнете дупките и пролуките с дървен пълнител и го оставете да изсъхне няколко часа. Проверете дали няма изпъкнали винтове, ако е необходимо, отстранете проблема. Нанесете няколко слоя боя, за да предпазите дървесината от влага.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeIdc9c26eef43
 

Чертеж на покрив

Ако искате ефективно да използвате пространството на плевнята, се препоръчва да се изгради основно таванско помещение. За целта инсталирайте 2 × 4 опори в долната част на фермите и закрепете с поцинковани винтове. Работете внимателно и внимателно, за да избегнете скъпи грешки. Планирайте предварително всички аспекти на структурата на сглобяването, като започнете от материалите, включително всички размери. Освен това е важно да използвате качествени материали, ако искате да изградите солиден покрив за плевнята. Винаги инсталирайте компоненти в двата края преди закрепване с винтове.

как да направите навес на покрива

За да изградите навес за покрива, ще ви трябва следното:

 • A - 14 дъски с дължина 2 × 4 92 cm, 14 броя 105 cm
 • Б - 6 дъски с дължина 2 × 4 56 см
 • В - 4 дъски с дължина 2 × 4 92 см, 4 броя 105 см
 • D - 32 бр. 18 см
 • E - 5 броя с дължина 2 × 4 250 cm
 • F - 2 листа шперплат 122 × 244 cm
 • G - 7 листа шперплат 122 × 244 cm
 • H - 18 кв.м. покривен
 • I - 18 кв.м. асфалтови херпес зостер

Как да направите покрив на плевня

 1. Първата стъпка е изграждането на покривни ферми. Необходимо е да изрежете компонентите с необходимия размер и да изрежете краищата им под прав ъгъл. След закрепването на частите с винтове е необходимо да се укрепят ставите, като се монтират втулки от шперплат.
 2. Прикрепете фермите към върха и закрепете с поцинковани винтове. Много важно е да се разпределят фермите на всеки 60 см в центъра и да се подравнят в двата края. Инсталирайте блокировки между фермите, за да увеличите твърдостта на покрива.
 3. Монтаж на издатини. Закрепете краищата на щангата отпред и отзад на плевнята с помощта на гофриран шперплат. Впоследствие се препоръчва да се монтират предните и задните издатини, за да се добави стил на конструкцията и да се предпазят компонентите от разлагане. Както можете да видите на диаграмата, трябва да използвате обикновени ферми и да поставите ключалки, за да получите надвес от 25 cm.
 4. Монтаж на покривни листове. Прикрепете шперплата към покрива на покрива, както е показано на диаграмата. Задайте чаршафи във ферми и чук с нокти. По същия начин покрийте и другата страна на покрива.
 5. Монтаж на плочки. Покрийте покрива на навеса с покривен филц, като се уверите, че лентите се припокриват с поне 5 см. С помощта на скоби фиксирайте покрива към листа от шперплат. Освен това изрежете част от 30 см за горното било. Преди да започнете инсталирането, винаги прочетете инструкциите за производство, тъй като има няколко аспекта, които се различават.
 6. Изграждането на таванското помещение. Ако искате да увеличите пространството за съхранение, трябва да изградите таванско помещение. Ето защо, прикрепете ребрата към дъното на фермите, както е на диаграмата. Пробийте дупки и вкарайте няколко винта от 8 см в фермите в двата края.
 7. Листове за настройка Нагласете размера на двата листа шперплат и ги прикрепете върху долните ребра. Заковайте чаршафите към ребрата.
 8. Закрепване на ленти. Последните стъпки са да инсталирате летвите отпред и отзад на плевнята. Прикрепете летвите към крайните ребра и затегнете здраво.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId1b6624d6b6

Как да направите врата към плевнята

Всеки с основни умения може направете врата от шперплат към плевнята, а чертежите, представени тук, ще улеснят вашата задача. Можете да коригирате дизайна на вратата, като добавите диагонални летви към панела от шперплат, особено ако искате да изградите традиционна плевня. Използвайте нарязан лист от шперплат, когато монтирате сайдинга върху предната повърхност. Подравнете компонентите в двата края и ги фиксирайте с нокти и водоустойчиво лепило. Поставете вратата в дупката и я фиксирайте върху задника с метални панти. След като проверите дали вратата се отваря правилно, трябва да инсталирате пантите, както и силна ключалка.

как да направим врата към плевнятаматериали

 • A - 2 дъски с дължина 1 × 4 2 m и 1 бр. 135 см дължина
 • Б - 2 дъски с дължина 1 × 4 180 см, 1 брой 1 × 4 110 см
 • C - гофриран шперплат 1.1 x 2 m
 • D - 8 дъски 1 × 4 за 245 см и 2 за 230 см

Изграждане на врата на плевня

След като сте изградили плевнята, трябва да направите врата от шперплат и да я инсталирате на място.

 1. Инсталиране на стоп на вратата. Първата стъпка е да инсталирате ограничителя на вратата. Просто трябва да закрепите шината. 1 × 2. Това не е необходимо, но по този начин ще подобрите твърдостта на конструкцията на вратата.
 2. От лентите 1 × 4 и сайдинг направете врата на плевня.Най-добрата идея е да направите врата с помощта на парче шперплат, което беше изрязано от предния панел. Прикрепете облицовката към външните ръбове на шперплата и закрепете с пирони.
 3. Инсталиране на врата на плевня. Прикрепете лентите 1 × 4 към външните краища на вратата, както е в плановете.
 4. Не забравяйте да подравните правилно облицовките, преди да ги закрепите на място. Поставете вратата в отвора и я фиксирайте върху кошарите с метални панти. Проверете как се отваря вратата и инсталирайте ключалката.
 5. Закрепване на ленти. За красота препоръчваме да прикрепите тапицерия към ъглите на плевнята. Изрежете тримерите до правилния размер и закрепете с нокти към рамката. Нанесете водоустойчиво лепило, за да подобрите трайността.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId2cd3d1326b

Как да изградите хамбар

Направи си навесзащо направи сам плевняако можете да купите завършен дизайн в магазина? Има много причини, трудно е да се намери кое е подходящо за вашия сайт и тогава, готовите продукти изобщо не са евтини. Но ако изгради плевня за лятна резиденция независимо, можете да вземете предвид всички нужди и характеристики на ландшафтен дизайн. Тук например плевнята с форма на куб е удобна, практична, функционална и също красива, а магазините обикновено продават правоъгълни конструкции. Авторът на този проект щеше да държи косилка в плевнята, така че той предвиди широка врата.
Плевнята не се люлее, тъй като навесът има четири четириъгълни стелажа, които са неразделна част от конструкцията, са на 60 см дълбочина в земята на всички 4 ъгъла, което гарантира безопасност и стабилност.

Първата стъпка в изграждането на плевня е избор на седалка, След като сте решили местоположението, изчистете площта от трева и плевели и след това изкопайте дупки за ъглови стълбове и бетон. Напълнете мястото с чакъл, така че да има възглавница между пода и земята. Авторът направи пода от OSB, така че трябва да се направи допълнително пространство под основната рамка.

Рутина за сглобяване на стени и под, вижте стъпка по стъпка снимки. Стените са просто дъски, поставени върху рамка. Стабилността на дизайна се осигурява от ъглови стълбовекоито съставляват част от стената.

Покривът е от OSB дъски 18 мм, изрязан на 4 триъгълника, за да се направи заострен покрив на павилиона. Изчисляването на размерите на триъгълника и ъглите на разрези е доста трудно, така че проверете изчисленията с модела на картонена скала, тъй като 4 листа OSB са много за изхвърляне, ако направите грешка!
За да направите здрав покрив, укрепете всички фуги и педя с допълнителни дъски.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId85f7d33194

Как да се изгради навес на навес

Този дизайн, това е, което трябва да съхранявате оборудване и градинско оборудване във вашата лятна вила.

как да се изгради навес на навескак да се изгради навес на навесПокривът ви позволява да поставите навеса на разстояние около 20 см от конструкцията (което означава, че има 20 см пролука между навеса и друга конструкция). Ако искате да намалите тази пропаст, ще трябва да промените размера на покрива.

как да се изгради навес на навесИзчертаване на навес с навес на покрива

Ще ви трябва

 • барове 2х2 2,45 м дълги 18 бр
 • 44 дъски с ширина 12 см за подстригване
 • Дъски с дължина 2,45 м
  1 - 2x4
  4 - 1x3
  8 - 1x4
 • 1 - голям лист шперплат за покрива
 • 3 кв.м. керемиди
 • Покривни нокти или лепило
 • Панти за тежки порти
 • дръжки

Работна поръчка

 • Стъпка 1: Сглобете задните стени.
 • Стъпка 2 Започвайки от дъното, прикрепете опорите за кожата.
 • Стъпка 3 Сглобете страничните стени на рамката, както е показано на фигурата, както и задната стена. Ще ви трябват две странични стени.
 • Стъпка 4 Фиксирайте сайдинга към задната стена, както е показано на диаграмата.
 • Стъпка 5 Нарежете настрани страничните стени.
 • Стъпка 6 След като страничните стени са готови, можете да прикрепите задните стени. Използвайте винтове или скоби за лесно разглобяване.
 • Стъпка 7 Добавете напречната греда в предната част на плевнята. Отделете малко време, за да сте сигурни, че структурата е обърнатаквадрат, особено площта на вратата
 • Стъпка 8 Монтирайте покрива, както е показано на диаграмата.
 • Стъпка 9 Прикрепете покрива към горната част на плевнята.
 • Стъпка 10 Добавете шперплат и покрив в горната част на плевнята.
 • Стъпка 11: Направете вратите да се поберат на отворите.
 • Стъпка 12: Прикрепете тапицерията към задните врати.
 • Стъпка 13: Инсталирайте вратите към плевнята.
 • Стъпка 14: Добавете стоп блок за затваряне на вратите.
 • Стъпка 15: Не забравяйте доброто оборудване!

Напълнете всички отвори с дървен пълнител и оставете да изсъхнат. Ако е необходимо, нанесете допълнителни покрития за дърво. Когато пълнежът за дърво е напълно сух, разпечете повърхностите с шкурка. Избършете с чиста влажна кърпа.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeIdf97524b7a3

Как да се изгради проста плевня

как да се изгради проста плевняЕдин от проблемите изграждане на плевня в страната в този случай беше необходимо да се построи конструкцията върху наклонен участък. Освен това авторът на този проект не пожела да повреди дърветата, растящи близо до къщата. Затова беше решено инсталирайте шлаковевместо да се излива бетонна основа. Истинската земна работа все още е достатъчна. Необходима е и основа за шлакоблокове, плюс изкопване на изкоп за електрически кабел. Глинените тухли могат да се използват само над земята, в противен случай те ще се срутят. Преди да започнете да инсталирате шлакове, направете в окопи възглавница от чакълположете електрическия кабел. Уверете се, че проводниците са ясно маркирани, така че в бъдеще никой да не е изкопал случайно.

Процедурата на изграждане, вижте стъпка по стъпка снимки. Когато монтажът на плевнята приключи, инсталирайте ключалките и ключалките. Прозорците са изработени от плексиглас с дебелина 6 мм, който държи бял силикон, за да съответства на финала. Подът е облицован с бетон. В средата можете да направите рафтове, ако имате нужда от тях. Авторът добави и багажник за велосипеди от дясната страна, който може да побере пет велосипеда. Последна лента - Инсталирайте електрически контакт. В задната стена има отдушник.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeIda0afdd2103

Навес за стена

навес за стенанавес за стенаНавесите най-често се изграждат с цел да се направи място в къщата, но понякога е трудно да се намери място за самата помощна стая, особено ако сайтът е малък. Най-добрият вариант изгради стенен навес, винаги можете да намерите малко място близо до стената на къщата. Авторът на този проект намери такова неизползвано място, което е идеално за плевня. Ако нямате строителни умения, можете да си купите метален или дървен сгъваем навес, но може да се сблъскате с проблема, че наличните размери не отговарят на вашето място, и плюс това, те са наистина скъпи. Така че все още е по-лесно изгради навес за стена направи сам, всъщност не е толкова трудно. Използвайте стъпка по стъпка снимки, предоставени от автора на този проект, и ще успеете. Това е страхотна плевня. Харесвам прозрачен покрив - такъв приятен акцент.

навес за стенаПланове и материали

 • 2 листа шперплат за пода
 • 5 листа сайдинг листове (4 за страни и 1 за рафт вътре)
 • 9 бетонни плочи
 • 5 дъски за плевня
 • 5 прозрачни пластмасови листа за покрива (покривът ще бъде по-дълъг от 2,5 м)
 • 1 кутия винтове
 • винтове за шперплат
 • 9 бара за вход и ъгъл
 • 3 широки дъски на покрива
 • стенни дъски
 • панти, дръжка и резе
 • инструменти:
 • лопата
 • избирам
 • чакълна гребла
 • мотика
 • ниво
 • циркулярен трион
 • електрическа бормашина
 • рулетка
 • ръчен ренде
 • митра трион

Редът за монтаж е добре показан на снимката, така че вероятно не е необходимо да се предоставят подробни инструкции. Принципът на изграждане на навес за стена практически не се различава от вече представените примери в тази статия. Но стъпка по стъпка описание има на сайта на източника, ако не разбирате нещо със снимките, можете да го прочетете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeIdfed803ab22

Направи си дървена плевня

дървена плевня за лятна резиденцияКакто можете да видите, има много опции. Изборът кой дизайн е най-подходящ за вас зависи от вашето местоположение, бюджет и нужди. Дървен навес за лятна резиденция Изглежда традиционно, издръжливо и красиво, дървените конструкции са лесни за боядисване във всеки цвят, който изберете според външния вид на вашия дом или градина, предлагат се с безкраен брой дизайнерски възможности и те са много по-лесни за изграждане от металните конструкции.

Снимките стъпка по стъпка показват как да направите обикновена дървена барака за даване 2,5 x 1,8 m, Можете да видите какви материали, инструменти и подробни инструкции са необходими на уебсайта на източника, като използвате линка, разположен под галерията.

 

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId64b83e738c

Направи си градински навес

Изграждането на плевня ще ви достави толкова удовлетворение, колкото създаването на самата градина; малка и кокетна плевня се вписва органично в пейзажа на всяка градина и е идеална за съхранение на необходимите градински инструменти. Как да се изгради градински навес? 58 стъпка по стъпка снимки и бързо ръководство ще ви помогнат.

Направи си градински навесРазмери на частта

 • 8x рамкови стелажи - 45 x 45 x 1,770мм
 • 10x кръстове - 45 x 45 x 600 mm
 • 50x листове - 150 x 15 x 770 mm
 • 2x листове - 150 x 15 x 620 mm
 • 2x листове - 150 x 15 x 360 mm
 • 2x Защитна лента - 45 x 18 x 1840 мм
 • 2x капак - 70 x 18 x 1840 мм
 • 2x Покритие - 70 x 18 x 600 mm
 • 4x покривен покрив - 45 x 18 x 640 мм
 • 2x покривен покрив - 70 x 18 x 860 мм
 • 7x Стандартни плоскости от тръстика и канали - 1700 мм
 • 3x скоби за врати - 70 x 18 x 540 мм
 • 1x покрив - 45 x 45 x 680 мм
 • 4x ъгли на покрива - 45 x 45 x 470 мм

Как да изградим плевня стъпка по стъпка

 • Стъпка 1. Изрежете всички парчета според списъка.
 • Стъпка 2. Вземете всички 8 стелажа, за да маркирате отворите за винтове. Използвайте квадрат и молив, за да маркирате позициите на пробиване. Отпичайте всички части и маркирайте позициите на пробиване.
 • Стъпка 3. Пробийте и маркирайте всички маркирани отвори.
 • Стъпка 4. За да направите страничната и задната рамка, вземете един вертикален и три опорни стълба, подравнете дупките и ги фиксирайте на място. Пробийте и маркирайте всички маркирани дупки. Сглобете страничната и задната рамка.
 • Стъпка 5. Направете три опорни крака, за да завършите рамката. Използвайте скобата, за да задържите рамката на място при затягане. Свържете стелажите към опорните стълбове.
 • Стъпка 6. Направете отвор в предната рамка.
 • Стъпка 7. Свържете всички кадри заедно.
 • Стъпка 8. Инсталирайте рамката върху опорите.
 • Стъпка 9. Поставете подрязан по размер лист на пода.
 • Стъпка 10. Вземете четирите опори на покрива и отрежете ъгъл от 45 градуса в единия край, след това върху всичките четири части.
 • Стъпка 12. Вземете по-дългите две части и пробийте дупки в противоположните краища.
 • Стъпка 13. Закрепете двете опори на покрива и след това прикрепете към рамката.
 • Стъпка 14. Започвайки от дъното на една от страните на рамката на плевнята, прикрепете дъските на дюбелите към рамката. Продължете процеса до последната част. Тук трябва да изрежете по размер. Повторете същото от другата страна.
 • Стъпка 15. Прикрепете двете странични ивици към рамката и маркирайте къде ще бъде 45 ° скосяване. Откъснете и чукнете с нокти. След това вземете предния капак и залепете долната и горната част към рамката.
 • Стъпка 16. Измерете и сглобете предната и задната страна на края на покрива.
 • Стъпка 17. Започвайки отгоре надолу, свържете страните на покрива.
 • Стъпка 19. Измерете, изрежете и закрепете лентите на покрива. Добавете декоративни елементи.
 • Стъпка 20. Измерете отвора на вратата и отрежете езика и жлеба на дължина.
 • Стъпка 21. Три три прави опори и две кръстосани скоби на 40 градуса. Важно е да изрежете прави опори на 50 мм от общата ширина на вратата, така че да има място за отваряне и затваряне.
 • Стъпка 22. Направете маркировка на 220 мм от горната част на вратата, подгответе ключовете и гребките, фиксирайте ги на място.
 • Стъпка 23. От предната страна на вратата маркирайте къде е скобата и я закрепете.
 • Стъпка 24. Вземете хардуера на вратата, 2 поцинковани тройници и болт. Подравнете горната и долната опорна скоба и ги закрепете на място. От противоположната страна на вратата завийте болта в средната опорна скоба.
 • Стъпка 25: Вземете запушалка и 10 мм пирон, което позволява на вратата да се затвори в една линия с предната част на плевнята. (виж фиг.)
 • Стъпка 26. Инсталирайте и прикрепете ключалката и пантите на вратата.
 • Стъпка 27. Затворете ключалката на болта на вратата до желаното положение.
 • Стъпка 28. Прикрепете ключалката на болта на вратата и лака.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId224e4ad66c

Как да се изгради градински навес

Направи си градински навесНе всеки има нужда от градински навес. Но ако вече нямате място на стената на гаража за нови гребла, а градинските ножици са или на рафта в кухнята, и след това на закачалката в коридора, ако искате, ако не искате, ще трябва да мислите, как да се изгради градински навес, Дизайнът може да бъде под всякаква форма, от обикновен балдахин до голяма самостоятелна сграда. Представеният тук плевня е скромен 1,80 х 1,80 х 2,5 м, Това е достатъчно, за да съхранявате много инструменти, но в същото време къщата е доста малка и не разваля пейзажа на сайта. Простият дизайн е лесен за разширяване - до приблизително 2,5 х 3,5 м - според вашите нужди.

Направи си градински навесВ повечето случаи градинската навес с такъв размер не изисква сложна основа - четири ъглови блока са достатъчни. Земното произведение е неизбежно за осигуряване на равномерна и солидна основа, но не е необходимо да се копае под линията на замръзване. Ако сградата се установява неравномерно, просто повдигнете долния ъгъл и инсталирайте уплътненията между ъгловия блок и подовата рамка.
За да има достатъчно светлина в плевнята, авторът инсталира прозорци с размери 60 х 80 см.

Работете със сайта

 1. Започнете с маркиране на местоположението на сградата на вашия сайт.
 2. За рамката използвайте борови дъски с дебелина 2 см. Изрежете страните на точния размер на пода и използвайте по един винт във всеки ъгъл, за да направите правоъгълник.
 3. Завийте диагоналната скоба между двете страни на рамката, така че да е квадратна.
 4. Почистете строителната площадка.
 5. Инсталирайте рамката и регулирайте позицията.
 6. Закарайте колове, за да маркирате всеки ъгъл, опънете въжето между тях и след това извадете рамката.
 7. Намерете най-високия ъгъл на сайта и изкопайте вдлъбнатина за първия фундамент.
 8. Разстелете 5-7 см натрошен камък в дупката, за да образувате стабилна основа.
 9. Сега можете да инсталирате първия блок. Уверете се, че тя е равна по цялата дължина и ширина, ако е необходимо, коригирайте, като добавите натрошен камък.
 10. Използвайте дълго, право ниво, за да проверите относителната височина на втория ъгъл, след което изкопайте вдлъбнатините за блока.
 11. Уверете се, че вторият блок е на първо ниво и добавете останалите ъглови блокове по същия начин.

Стъпка 2: Положете пода

Инсталирайте вътрешните предни и задни греди между ъгловите блокове. Закрепете гредите на място, след това прикрепете външните греди на джантата отпред и отзад на подовата рамка. Обратните диагонали трябва да са квадратни.

Стъпка 3: Инсталирайте стени

 1. Триони за отвори за врати и прозорци. Използвайте парчета шперплат от 1,5 см като дистанционери между 2 x 6s.
 2. Нарежете стъблото за стенни шипове и щифтове на прозорци и врати. Чук с нокти.
 3. Направете четири ъглови стълба, като заковавате три уплътнения между две шипове.
 4. Започнете да рамкирате задната стена.
 5. След това подредете елементите на рамката на пода.
 6. Отворете прозореца и прикрепете втората горна плоча към стената, като държите краищата на 10 см от всеки край на стената.
 7. Повдигнете задната стена, като я прикрепите с дъска 2x4s, прикована между стената и таваните на външната греда.
 8. Инсталирайте рамката на стената и я прикрепете. След това фиксирайте страничните стени една по една. Използвайте ниво, за да проверите дали ъглите на сградата са шлифовани и прикрепете временни диагонални скоби към вътрешната повърхност на всяка стена.

Стъпка 4: Каркасен покрив

 1. Нарежете ребрата и използвайте като шаблон, за да направите втори прашка. Проверете първите две за правилно прилягане, след това проследете и отрежете останалите греди.
 2. Използвайте шперплат лист като гипсокартон и начертайте контур на покривната конструкция директно върху повърхността на шперплата. Подравнете двата ребра над шаблона и ноктите с покривни нокти.
 3. Нарежете стъблото по дължина и залепете дъските към краищата на ребрата с помощта на универсални пирони.
 4. Изрежете и монтирайте обшивката от крайния край и след това прикрепете върху ребрата.
 5. Инсталирайте покривната рамка от шперплат, така че да виси на 1,5 см по протежение на перваза.

Стъпка 5: Покрив и сайдинг

 1. Следвайте инструкциите на производителя за инсталиране на плочки.
 2. Тъй като каналът за сайдинг е инсталиран вертикално, добавете блокове между шиповете.
  Необходимо е да завършите покрива преди да инсталирате сайдинга.
 3. Нарежете сайдинга до края и започнете да инсталирате от ъгъла на плевнята.

Стъпка 6: Прозорци и врати

 1. След боядисване на сайдинга, инсталирайте задръствания на врати и прозорци.
 2. Изрежете ограничителя за прозорци и инсталирайте външните стопове с поцинковани гвоздеи.
 3. След това поставете прозорците в отворите и добавете вътрешни ограничители.
 4. Изрежете сайдинга и дъските за вратата на градинския навес и ги завийте във вътрешната повърхност на дъските.
 5. Прикрепете пантите на вратите и маркирайте точките на закрепване.
 6. Пробийте дупки и закрепете пантите.
 7. Прикрепете вратата и маркирайте отворите за пантата.
 8. Пробийте дупки и монтирайте панти.
 9. Нарежете стоповете на вратите и ги залепете върху задръстванията.
 10. Боядисайте дограмата и вратата.
 11. За да изградите рампа, използвайте 2 x 6 дъски, като ги закрепите на разстояние 1,5 см една от друга.

Сега имате градински навес - Страхотно убежище за вашите инструменти на открито.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeIdbd11525de1

Направи си плевня

малка плевнямалка плевняТова всъщност е нормално градински навес аксесоари, малки, компактни, но доста просторни. Просто авторът на този проект реши да отиде по-далеч и монтира печка на дърва в него с изпускателна тръба в задната стена. Тоест, сега този дизайн може да се използва като пушек. Ако тази идея ви е харесала, стъпка по стъпка снимки с рисунки са на ваше разположение. Трябва да се има предвид, че авторът живее в Аляска и адаптира този дизайн за пушене на сьомга, така че тази тема ще бъде актуална за жителите на северните райони.

малка плевняСписък с материали:

 • 2 листа шперплат (не включва материал на вратата)
 • 12 2x4 дъски с дължина 2,45 м
 • 6 - панти за порти
 • 2 дръжки и резе
 • Поцинковани нокти за закрепване на шперплат или външни винтове
 • Покрив 122 х 68см

Допълнителни материали, необходими за врати и рафтове

 • Стъпка 1: Изградете два странични панела с отвори за винтове. Направете дупките от външната страна на двете части на рамката.
 • Стъпка 2 Закрепете двете части на рамката. Моля, обърнете внимание, че горните дъски на рамката не трябва да стърчат над страничната рамка. В противен случай външните ръбове ще бъдат изравнени.
 • Стъпка 3 Закрепете ребрата с винтове. Уверете се, че са на същата височина като страничните части.
 • Стъпка 4 Инсталирайте прътите, за да поддържат вратите.
 • Стъпка 5 Покрийте страните с шперплат.
 • Стъпка 6 Поставете шперплата на гърба.
 • Стъпка 7 Използвайте тавата на гърба на плевнята, за да покриете горната част. За допълнителна здравина се препоръчва покрива.
 • Стъпка 8 Вратите трябва да бъдат направени, като се вземат предвид отворите и имат дебелина, където пантите са монтирани приблизително 2 см. За здравина, монтирайте три панти на вратата.

Накрая запълнете всички отвори с пълнител за дърво и нанесете допълнителни покрития. Когато пълнителят е напълно сух, разпечете всички повърхности с шкурка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeIdfe0b6e6cb1

Градински инструменти навес

навес за градински инструментНезависимо дали работите в градината или на строителната площадка, работата винаги е по-ефективна, когато инструментите са под ръка. Малък навес за градинско оборудване ще осигури съхранение на всички ваши ръчни инструменти за градинарство. Основата е монтирана на две 2 × 8 греди, които предпазват плевнята от контакт със земята. Тези греди също могат играят ролята на шейна, което ви позволява да влачите навеса като шейна след изграждането му.

Външната обвивка е облицована с циментов сайдинг с вертикална дъска. Този тип сайдинг не само устойчив на атмосферни влияния, но и много стабилен и устойчив на деформация, Циментовият сайдинг не е предназначен за постоянен контакт с влажност, можете да изберете координатите на цветовете според вашите предпочитания. Покривът е от гофрирани покривни панели от фибростъкло, Те са лесни за инсталиране и се предлагат в различни цветове, включително прозрачни, които напълно ще осигурят плевнята с естествена дневна светлина.

навес за градински инструментТази рисунка показва как да се изгради стандартна плевняно можете да персонализирате интериора с висящи куки и рафтове според вашите нужди.

Изграждане на база

Въпреки че конструкцията може да бъде преместена, тази плевня е доста тежка и ще изисква няколко души или превозно средство, за да я преместите, ако построите в своята работилница или гараж. Следователно, ако има такава възможност, е по-добре надградете мястото, където планирате да го инсталирате, Изравнете площта с размери 90 × 150 см. Основата на плевнята е изработена от обработени дъски, така че можете да я поставите директно върху земята. Ако искате здрава и здрава основа, изкопайте вдлъбнатина от 15 см и я запълнете с чакъл.

Нарежете предните и задните опорни греди и джъмпери на дължина. Поставете основните части наопаки върху равна повърхност и закрепете джъмперите с винтове. Работата с части с главата надолу позволява измийте лесно горните ръбове, Изрежете основната платформа до желания размер. Обърнете основната рамка и закрепете платформата. Изравнете основата, където ще бъде построена плевнята.

Рамка за балдахин

 1. Вижте до желания размер детайлите на предната стена на рамката, включително вратата.
 2. Поставете предната стена върху равна, равна повърхност.
 3. Събори всички части с нокти.
 4. След това направете същото с задната рамка.
 5. Рязайте горната и долната странична стена плочи по дължината, а след това шиповете и джъмпера.
 6. Краищата на горната плоча трябва да бъдат отрязани с 10 °.
 7. Поставете и сглобете страничните стени на пода.
 8. Инсталирайте една от страничните стени на основната платформа.
 9. Подравнете външния ръб на стената, така че да е в съответствие с външния ръб на основната платформа.
 10. Когато инсталирате стената, ще ви е необходим помощник, въпреки че можете да опитате такъв, ако прикрепите скобата към стената.
 11. Инсталирайте задната стена към платформата и закрепете с винтове.
 12. Подравнете външния ръб с ръба на платформата.
 13. След това инсталирайте и предната и страничната стена.
 14. Рязайте ребрата с желаната дължина и отрежете краищата 10 градуса.
 15. Нарежете ключалката на рафта на дължина; тези части ще бъдат монтирани между ребрата отпред и зад плевнята, за да покрият зоната над горните плочи.
 16. Закрепете ребрата към ключалката.
 17. Ключалката може да се използва като уплътнение за инсталиране на ребрата.

покрив

Оборът е обшит с 60 см велпапе. Те са инсталирани на върха на лентите от пяна, които са прикрепени към върховете на носачите, перпендикулярни на ребрата.
Пробийте 30 см дупки в областта на панела и по шевовете. Закопчава се само в гофрирани части. Диаметърът на отвора трябва да е малко по-голям от диаметъра на винтовете. Закрепете панелите и ребрата с шестоъгълни винтове и неопренови уплътнения.

Закрепете сайдинг

Нарежете сайдинг панелите до желания размер. Пробийте дупки и закрепете листовете. Изрежете панела на вратата от шперплат. Прикрепете облицовката на стената и вратата.

Инсталиране на Windows

Прозорците са изработени от листове от прозрачна пластмаса. За да отрежете по размер, маркирайте линиите на изрязване върху листа. Пробийте дупки по периметъра на частите. Закрепете прозорците към страничната стена, рамкирайки външната страна с винтове.

Инсталирайте вратата

Направете врата и закрепете дръжката на вратата. Прикрепете трите панти на вратите и след това закрепете пантите към ръба на вратата. Използвайте парче скрап като сайдинг, за да определите правилната височина на вратата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId70ba03db0d

Косачка за косене на трева

навес за косачки за треваТази малка дървена плевня Идеален за съхранение на косачки за трева. Разполага и с голяма стойка за други градински инструменти. Няма да ви трябват някакви необичайни инструменти или ноу-хау в строителството. С няколко основни инструмента, които вероятно имате, можете изгради плевня за лятна резиденция през уикенда. Авторът главно се нуждаеше от място за косачка за трева, така че общата строителна площ 180 x 90 cm.

материали

 • 2 греди 4 х 6 за плъзгаща се шина с дължина 250 см
 • 23 2 x 4 дъски с дължина 250 cm
 • 2 дъски с дължина 1 x 6 180 cm
 • 8 дъски с дължина 1 x 4 250 cm
 • Шперплат лист 125 х 250 см 3/8
 • Шперплат лист 125 х 250 см 3/4
 • Покривни материали

Инструментите: лента, бормашина, циркуляр, пистолет за пирони.

СТЪПКА 1: Поставете основата

На първо място, ще ви трябва някакъв фундамент за плевнята. Има много варианти, но тъй като авторът на този проект живее в топъл климат, той реши задайте навеса само на пързалката, тоест на две ленти.

СТЪПКА 2: Изградете база

 1. Създайте правоъгълник с размерите на плевнята, в този случай 180 x 90 cm.
 2. Изрежете дъската, която да бъде разположена по протежение на основата и я прикрепете.
 3. Добавете ленти за поддръжка.
 4. Нарежете листа от шперплат до правилния размер.
 5. Оцветете с маслена боя и оставете да изсъхне поне 24 часа.
 6. Поставете пода, като просто завиете шперплата към основата.

СТЪПКА 3: Рамки за стена

Рамката на стените е много подобна на изграждането на база.
Този плевня има наклонен покрив, така че направете една стена високаТой е 168 см, а останалите 152 см. На този етап направете само две странични стени (тези, които вървят по плевнята) - ще съберете задната стена на плевнята, след като са монтирани.

СТЪПКА 4: Инсталирайте стенни рамки

СТЪПКА 5: Сглобете последната стена

СТЪПКА 6: Инсталирайте греди на тавана
За греди на тавана отрежете 4 части на 120 см и след това направете малки разфасовки, за да поддържате покрива на покрива.

СТЪПКА 7: Монтаж на сайдинг
Монтажът на сайдинг е много прост, вероятно най-полезната част от процеса, защото дизайнът в крайна сметка ще изглежда като плевня!
Просто отрежете сайдинга, помолете асистент, който да му помогне да го подкрепи, и използвайте лепило и пистолет за скоби, които да прикрепите на място.

СТЪПКА 8: Инсталирайте покрива
Вземете втория (по-тънък) лист шперплат, изрежете и го завийте към гредите на тавана.

СТЪПКА 9: Направете облицовка

СТЪПКА 10: Цветен навес

СТЪПКА 11: Покрийте покрива
Това технически може да стане по-рано, но авторът препоръчва тази стъпка да бъде преместена до последния етап, за да не се боядиса случайно плочките. Процесът е сравнително прост - първо поставете филцовата подложка, след което закрепете плочката един лист по един. Не забравяйте да следвате инструкциите, които ще намерите за конкретния продукт, който купувате.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId21c967a7af

Как да сглобим плевня

как да се съберат плевняче сглобявам дървена плевня, много усилия не са необходими, но ползите са очевидни. Можете да съхранявате градински инструменти, да оборудвате малка работилница или просто да седнете и да се отпуснете. Възползвайте се от тях прости инструкции и ще построите плевня, която ще стои години наред. Този метод може лесно да се адаптира за по-сложни дизайни с допълнителни прозорци и двойни врати. Преди да купите плевня, разгледайте ръководство за купуванеда проучите пълния набор от налични опции и да намерите най-подходящия.
Много е важно навесът да има стабилна основа и затова трябва да стои върху дървена, пластмасова, павирана или бетонна основа, за да се предотврати изтичането на вода.

Когато купувате завършена плевня, уверете се, че покривът от филц и всички тела, включително филцови пирони, са включени в комплекта, в противен случай те ще трябва да бъдат закупени отделно

инструментите

 • Електрическа отвертка
 • Пистолет за телбод
 • чук
 • ниво
 • Колело за рулетка
 • Квадратът на строителя

Инструкции за монтаж може да варира в зависимост от типа конструкция, така че винаги следвайте инструкциите на производителя. Например, някои навеси използват винтове, докато други използват карамфил.

 1. Отстранете транспортния материал. Центрирайте пода на плевнята върху основата, след това измерете и маркирайте с молив средната точка на всеки ръб. Повторете това на долните дъски на страничните панели.
 2. Започвайки от задната страна на плевнята, повдигнете се на място и използвайте дългата дървена опора, за да монтирате панела вертикално. Изберете панел без врата, той трябва да излезе последен.
 3. Завийте гърба и страничните панели по протежение на опорните ленти.
 4. Пробийте дупки и след това инсталирайте трите винта, разположени в горната, средната и долната част.
 5. Инсталирайте другия страничен панел по същия начин.
 6. След това инсталирайте последния панел, за да затворите вратата. Не се опитвайте да фиксирате рамката на плевнята си към пода - първо се уверете, че панелите са подравнени първо.
 7. Инсталирайте носещата греда на покрива в горната част на плевнята, като я изрежете в предварително изрязаните канали в горната част на двата заострени края на горната част. Уверете се, че плевнята седи в основата й и вратата се отваря лесно.
 8. Закрепете гредата с винтове с помощта на L-образна метална скоба.
 9. Поставете панелите на покрива на земята, един по един, с секциите под него.
 10. Пробийте дупки и прикрепете секциите на корниз към панелите на покрива.
 11. Повдигнете панелите и закрепете по протежение на вътрешната греда.
 12. Проверете отново дали ъглите на плевнята са прави.

Дори ако филцът на покрива е включен в комплекта, все пак трябва да го режете по размер с помощта на универсален нож и линийка (можете да използвате плоска лента). Преди да поставите филца, уверете се, че покривът е напълно сух.

Покривът.

 1. Разширете покривния филц, след това измерете и отрежете необходимия брой парчета в зависимост от размера на покрива на плевнята. Парчета, покриващи покривните панели, трябва да се простират по цялата дължина на навеса с 50 мм издатина в двата края.
 2. За горния покрив филцовата лента, необходима за покриване на пролуката във филца, трябва да е същата дължина като покрива и да лежи най-малко 75 мм над всеки покрив.

  Поставете първото парче филц върху един страничен панел, оставяйки 50 мм балдахин на перваза.
 3. Заковайте го по горния ръб с филцови подложки в плевнята на разстояние около 300 мм.
 4. След това закрепете по дължината на кънките и свържете с филцовите подложки на интервали от 100 мм. Повторете от другата страна.
 5. Поставете горната лента от филц върху горната част на покрива и залепете по протежение на всеки ръб на интервали от 100 мм.
 6. Там, където крайният край виси над предния корниз, подменете дъска под влакното и внимателно направете прав разрез от ъгъла на покрива до ръба на филца.
 7. Сгънете облицовката и залепете филцовия материал под ъгъл и по протежение на всеки ръб, отново на разстояние 100 мм.
 8. В зависимост откойто се доставя с комплекта за плевня, завийте или забийте покрива с винтове или пирони. Поставете това върху филца на предния и задния край.
 9. Закрепете ъгловия облицовка.

Как да инсталирате брава на прозореца и бравата

 1. Прорезите на прорезите обикновено са изработени от перпекс или стирол, които лесно се поставят в рамката на прозореца. Повечето от хардуера или панти за отваряне на прозорците просто се поставят на място, след като прозорецът бъде отрязан или сглобен.
 2. За прозорец, който не се отваря, просто инсталирайте метален перваза на прозореца по долната част на рамката на прозореца.
 3. Поставете прозореца на място, като го поставите на перваза на прозореца.
 4. Някои врати се предлагат предварително сглобени и монтирани вътре в панела, но понякога се разглобяват. След това те трябва да бъдат сглобени, подравнени и инсталирани с помощта на предоставените панти.
 5. След като вратата е инсталирана, пробийте контролни отвори и закрепете болтове или катинари. Препоръчва се вратата да се фиксира с две силни брави на опорите и скобите, плътно свързани както с вратата, така и с рамката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId1545f4752a

Навес за комунални услуги

навесТова е чудесен вариант, когато гаражът ви е пълен с ненужни неща или такива, които рядко използвате, и няма начин да изградите пълноценна плевня. Тогава това ще ви помогне навес, добре, или можете да се обадите на контейнера. Като цяло няма значение. По принцип това голямо чекмедже с врати и покрив, не заема много място, но може да реши проблема с съхраняването на неща, които безполезно заемат работното пространство в гаража.

Дизайн, материали и инструменти

За да се настанят 4 кошчета, 2 торби и голяма кутия, авторът реши да раздели навеса за комунални услуги на 3 вертикални отделения. Дизайнът трябваше да се побере под прозореца на гаража и да заеме възможно най-малко място. За строителството са използвани следните материали:

 • 3 дъски с дължина 2 × 4 2,5 m
 • 4 дъски6 1 × 6 1,8 м. За ограда
 • 4 необработени 2 × 4 дъски с дължина 2,5 m
 • 5 листа сайдинг 3,5 m
 • 2 листа шперплат
 • 4 бримки
 • 1 затвор
 • керемида
 • покривен материал
 • боя
 • поцинковани карамфили, винтове, покривни нокти
 • 3 метра метален профил за капене
 • 3 м метален вътрешен ъглов профил

Започнете с изграждането на база, Нищо особено, просто съборете рамката от 2 × 4 дъски и фиксирайте парче шперплат отгоре.

 1. След това направете 4 вертикални рамки с наклон 5 °, вижте снимката. За да увеличите максимално използваемото пространство, такъв наклон на покрива е достатъчен за ефективен стек с вода.
 2. Завийте рамките към основата, по една на всеки край, и разпределете другите две съответно, за да поберем кошчетата.
 3. Инсталирайте рафтовете.
 4. Задната стена не е необходима, ако навесът за комунални услуги е прикрепен към стената. Но ако в бъдеще ще го пренаредите някъде, тогава, разбира се, е по-добре да обшиете и гърба.
 5. Уверете се, че рамката е квадратна, преди да завиете тапицерията.
 6. Покрийте страните с сайдинг.
 7. Направете предната рамка на отрязаните релси, дебелината няма голямо значение.
  Вратите са обикновена 2 × 2 свързваща рамка с диагонална скоба. Преди да маркирате скобата, измерете диагоналите, за да се уверите, че са еднакви. Рамките са облицовани с пирони на сайдинга, след което са подрязани с ленти с ширина 55 мм. На този етап завийте пантите. Вратите могат да бъдат монтирани по-късно, когато плевнята е инсталирана на мястото си, защото всяко, дори леко изместване може да изкриви рамката. Освен това конструкцията е по-лесна за придвижване и боядисване без врати - навесът на полезността не е голям, но е тежък.
 8. Преди боядисване обработете повърхността, след което нанесете два слоя боя върху външната повърхност.
 9. Покривът. Изрежете лист шперплат за покрива. Поставете метален профил отстрани и отпред. Покрийте с покривна хартия и инсталирайте керемиди.
 10. Подгответе сайта, където ще поставите бараката за комунални услуги. Инсталирайте блокове или запълнете бетонна площ
 11. Поставете плевнята на място (имате нужда от помощ) и фиксирайте ъгъла, за да не попадне вода в пропастта между плевнята и стената. Завийте затвора.

Попълнете кутиите ... и се насладете на свободното пространство в гаража. Ще издържи няколко дни, ако имате късмет!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId3612edb14f

Как да направите плевня от палети

как да направите навес от палетиПочти безплатно градински навес от палети - това може да използва всеки щастлив собственик на лятна вила. собственик на къща. Структура, сглобена от дървени палети, се изгражда бързо и лесно, тъй като по-голямата част от работата вече е извършена. Палетите за рециклиране също са екологични и спомагат за намаляване на количеството отпадъци, изпратени на депото. В повечето случаи можете да получите палети безплатно, което несъмнено е добра мотивация за изграждане. Тук можете да видите стъпка по стъпка снимки, как да направите навес от палети със собствените си ръце с минимални разходи.

Това е обикновен градински навес 245 x 180 cm

 • Стъпка 1: Сглобете основите с помощта на дървени палети като под.
 • Стъпка 2: Изградете телената рамка. Ще трябва да закупите блокове с размери 60 х 40 мм за ъглови опори.
 • Стъпка 3: Сглобете рамката, възможно е от разглобени палети.
 • Стъпка 4: Направете рамки около вратата и прозореца.
 • Стъпка 5: Инсталирайте стените от палетите.
 • Стъпка 6: Сглобете покрива и монтирайте вратата.
 • Стъпка 7: Оцветете навеса

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId21994c19cd

Импровизиран навес

Направи си плевняХамбар може да бъде изграден от почти всеки строителен материал., Метал, бетонe и пластмасови конструкции могат да бъдат намерени навсякъде. Предимството на тези устройства е, че са устойчиви на атмосферни влияния и издръжливи. Ако решите изгради плевня в страната с добро качество и с малко разходи, вземете пример от автора на този проект. Той събра колкото се може повече материали. Дъски за пода, ребра, поликарбонатна обшивка, палети, гаражна врата и други неща, които могат да се събират във всяко домакинство.

Вярно, трябваше да купя нещо, но основата са импровизирани материали. Основната плевня е построена първа. Основа, изработена от рециклирани тухли, Тогава рамките са инсталирани. Вратата беше гаражна врата, авторът използва самозаключващи се болтове, които бяха монтирани в бетон. След направата на рамката бяха монтирани стенни панели. Авторът използва 11 мм OSB дъскибоядисана с водоустойчива външна боя. Покривът е сглобен на земята, покрит е с дъски и след това е покрит с филц.

Вдясно от основната плевня е построена друга конструкция. Това е рамка заровена в земята в кофиизпълнен с бетон, който помага намаляване на употребата на бетон, Стените са направени от смес от палети от рециклирана дървесина и опаковъчна кутия. Три листа от поликарбонат бяха използвани за разпръскване на светлина в стаята. Тогава дървото беше боядисано и покривът ламаринени листове.

Хамбарът вляво, използван главно за съхранение на инструменти, е изграден по същия начин. Стените и покривът са от метален листов материал.

В навесите има осветление и дори радио, което работи от 80 ватов слънчев панел на покрива, осигуряващ захранване на 100-часова батерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId364a8693ff

Чертежи на дървени навеси

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId9ed8f1b4be

Направи си плевня за даване на 250 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/saraj-na-dache-svoimi-rukami-500-foto#sigFreeId3217e31a4b

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...