Публикувано в строителство

Направи си сам хамбар стъпка по стъпка инструкции

как да се изгради плевня на сайта как да се изгради плевня на сайта

Хамбар е повече от само четири дървени стени и покрив. Дървени навеси много популярни и това се дължи на многото им функции. Използват се за съхраняване на голямо разнообразие от неща, за които няма достатъчно място в къщата, а главно за градински пособия и инструменти. Освен това в бараките често са оборудвани малки работилници, където можете да правите това, което обичате, или просто да се отпуснете.

В тази статия ще говорим как да изградите дървена плевня със собствените си ръце, Що се отнася до избора на дизайн, важно е да намерите дизайн, който да отговаря на вашите цели и да продължи достатъчно дълго. Изграждането на плевня със собствените си ръце не е лесна, но печеливша задача, тъй като трябва да плащате само за материали и инструменти. В допълнение, вие изграждате както искате и по ваше удобство, плюс, по всяко време, можете да правите корекции в дизайна.


Направи си дървен навес стъпка по стъпка

Направи си дървен навесТова ръководство ще ви покаже как да се изгради навес 3,5 х 5 м по модел в стария стил, в комплект с двойни врати, таванско помещение, тавански покрив в хамски стил и боядисани с класически червени и бели бои (разбира се, можете да рисувате във всеки цвят). Въпреки че плевнята е малка, но тази работа не е за 1 човек. На някои стъпки са необходими поне три. В допълнение, това ръководство е написано за тези, които вече имат основен опит в дърводелството и способността самостоятелно да определят малки детайли. Освен това някои от стъпките на снимката не са показани с големи подробности, но авторът се опита да компенсира това с компютърни изображения. Да започнем!

Стъпка по стъпка инструкции

Списъкът с инструменти и материали можете да видите на сайта, линкът под галерията е много дълъг, но можете да го коригирате според вашите нужди.

 • Подготовка на сайта
  Преди да започнете да изграждате плевня, подгответе място, където ще стои. Първо, премахнете напълно всяка растителност на строителната площадка и на 50 см от всички страни. Покрийте района с агро-плат от плевели, покрийте с чакъл и изравнете. Вместо това изсипете бетонна подложка, ако искате.
 • Направете подова рамка с щанги.
  Поставете гредата 100х100 мм на земята, както е показано на първата снимка. Между прътите трябва да има разстояние от 15 см. След това изградете основата от дъските. Трябва да сглобите подовата настилка върху пързалката и след това да я закрепите с винтове.
 • Изравнете подземния слой
  Преди да продължите със строителството на плевнята, трябва да изравните основата. За да направите това, инсталирайте блоковете под бегачите на поне 4 места по протежение на всяка греда. Използвайте дълга права дъска за точни измервания.
 • Направете пода
  Подът е от ¾ инчови шперплат листове (20 мм). Листовете се закрепват с винтове на всеки 20 см. Местоположението на листовете е показано на диаграмата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId41146ab516

Странични рамки за стена

Направи си дървен навесПодгответе всички компоненти преди монтажа, двете странични стени са еднакви, така че няма да ви отнеме много време, за да видите всички детайли.

На снимката виждате две „Н“ -образни области, те са малко по-тъмни. Те трябва да бъдат сглобени предварително, преди да бъдат монтирани в стената, в противен случай няма да стигнете до винтовете. Горната част е двойна дъска, а горната дъска е с 8 см по-къса от двете страни, отколкото долната. Проверете отново ъглите, като измерите диагоналите. Сглобете двойния горен панел последен. Всички двойни дъски са усукани с винтове на всеки 20 см в зигзаг модел.

Задна рамка

Направи си дървен навесСглобяването на задната стена е доста просто. За разлика от страничните стени, двойната горна дъска е по-дълга отгоре.

Предна рамка

Предната стена е много различна от задната, тъй като включва двойна рамка на вратата, Проверете ъглите, като измерите диагоналите. Откъснете малките уплътнения над рамката на вратата, така че да прилягат плътно.

Монтаж на стена

За да фиксирате стените, просто ги подравнете отстрани на пода и закрепете основните плочи към пода с винтове на всеки 15 см по шаблона на шах. Свържете стените в ъглите. В горната част, където плочите се припокриват, затегнете всеки ъгъл с винтове.По-лесно е да започнете от страничните стени и след това да добавите предната и задната част.

Страничен монтаж

Направи си дървен навесЗакрепете сайдинга с винтове през 20 см на всеки стелаж, както и горната и долната плоча.

 1. Начертайте линии на сайдинга, като използвате голям квадрат от гипсокартон, за да подравните винтовете със стелажи.
 2. Ще трябва да пробиете дупки в страничната линия, защото без дупки ще бъде много трудно да затегнете винтовете.
 3. Предварително изрязани отвори в сайдинга за врати и прозорци, важно е да измервате всичко много внимателно тук. По принцип, за да не поемате рискове, можете да изрежете отвори след монтажа, обаче, ще бъде малко по-сложно, но няма да сбъркате с размерите.
 4. Запазете облицовка на сайдинг за прозорци.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId2b1a31303e

Клип за покривна арка

Направи си дървен навесОт листове шперплат направете втулки за арката на покрива. Първо маркирайте на всеки 28 см от късите страни на листа и в средата, след това нарисувайте успоредни линии между маркировките. Маркирайте на всеки 23 см по всички направени линии и по дългите ръбове на листа. Сега, като започнете с първата маркировка на единия ръб на листа, нарисувайте линии, перпендикулярни на първия набор от линии, които се простират на 8 см от всяка страна на линията. Отидете до третия знак, след това до петия и т. Н. Повторете това с всеки ред. Направете същото и на останалите, с изключение на началото в края на листа и пропуснете втория знак, след това четвъртия и така нататък. Сега остава само да нарисувате зигзагови линии между краищата на втория набор от линии. За да изрежете, изрежете по линиите в същия ред, както сте ги нарисували.

Отрязани от гредите на покрива

Нарежете ребрата, единия край под ъгъл 67,5 ° (поставете триона на 22,5 градуса). След това измерете 140 см от нарязания край и отрежете другия край на 67,5 ° в обратна посока. По този начин трябва да направите 60 бр.

Направете арка клип

 • Направи си дървен навесТака че при сглобяването на покрива ъглите са точни, трябва да направите затягащо устройство. Трябва да получите равнобедрен триъгълник. Това е всичко.
 • Използвайте щипката, за да сглобите покривната арка
 • Направете краищата на покрива

Инсталирайте тавански греди

Трябва да инсталирате греди, които ще поддържат пода на таванското помещение.

Укрепване на първата и последната арка

Първата и последната арка на покрива имат както тавански греди, така и 5 вертикални 2x4s за закрепване на сайдинга. Те са разпределени равномерно по основата на арката на покрива. Прикрепете ги с винтове 8 см. Арките, които ще използвате, са тези, които имат втулки само от едната страна.

Повдигнете арките на покрива
Щом всички арки бяха сглобени, беше време да се вдигне покривът. Това изисква най-малко 2 стълби и 3 души. Започнете от задния край на плевнята и инсталирайте двете стълби на една от страничните стени. Хората по стълбите насочват арката към човека по стените, който след това я позиционира в единия край на покрива, вкарвайки я в втулките. След това преместете стълбите към краищата на арката и завийте на място. Повторете процеса за останалите арки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeIdbff7d6dcc8

 • Инсталирайте останалата част от сайдинга
 • Боядисайте стените на плевнята, както и останалите парчета сайдинг, така че да са готови, когато инсталирате вратите и прозорците.
 • Прикрепете краищата на покрива към плевнята, за което ще ви трябват 2 стълби и 3 души.
 • Обшивка на покрива Повдигнете листовете от шперплат върху покрива и ги закрепете с винтове или пирони.
 • Направете тавански етаж от отпадъците и по желание от покривната покривка.
 • Покрийте покрива. Фиксирайте битумна хартия и капкомери.
 • Инсталирайте плочки
 • Поставете горните редове
 • Инсталирайте плочките в горните секции
 • Поставете плочките на гребена

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId64e53c3015

 • Направете и инсталирайте прозорци и врати
  Изрежете вратите от две странични части. Поставете гърба на вратите, както е показано на снимката. Изрежете вратите, за да пасват на рамката на вратата. След това изрежете 4 прозореца от сайдинга и рамката.
 • Прикрепете врати и прозорци
  Помолете някой да ви помогне да задържите вратите на място, докато закрепвате пантите. Използвайте 3 панти на една врата. След това инсталирайте 4 прозореца по същия начин, с изключение на това, че ви трябват само 2 бримки на прозорец.
 • Боядисвайте облицовката
 • Свържете ъгловия облицовка.
 • Прикрепете ъгъл
 • Прикрепете облицовката на прозореца, За облицовка на прозорци отрежете парчетата, за да се поберат около външните ръбове на прозорците.От три страни без панти, облицовката трябва да покрива пролуките между прозореца и стената.
 • Инсталирайте ключалки на прозорците
 • Поставете капачето на вратата и тапицерията
 • Готово!

Всичко е готово! Насладете се на новата плевня!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId1fcd02b3b9

Направи си схема за хамбари

направи си сам плевня схемаЕто подробен план, как да се изгради хамбар с инструкции и стъпка по стъпка снимки. Ако погледнете, тогава всъщност няма нищо сложно, но ако смятате да го съберете в рамките на няколко почивни дни, тогава едва ли ще успеете. Разбира се, всичко зависи от опита, авторът отне около месец периодично строителство от три до пет часа на ден. За да създаде модел, авторът използва добре позната програма. Google скица, Това е просто приложение, с което можете да създавате 3D модели навеси, гаражи, покриви, като цяло, всичко, дори орбитална станция. Основното предимство е опростен интерфейс, така че дори непрофесионален потребител може да използва програмата.

Дизайнът, както за такъв малък хамбар, не беше евтин. Но цената може да бъде значително по-евтина, ако всичко е добре изчислено и потърсите по-евтини алтернативи. Например, можете да замените сайдинг от гофрирана стомана с дървени стенни панели. За балдахините често се използва един слой за стени, авторът има два.

направи си сам плевня схемаКакво е посочено в тази секция на стената.

 • О: Горна лента
 • B: долна лента
 • В: перваза на прозореца
 • D: Връзка на горния прозорец
 • Д: Стоп на дъното
 • F: Заключване
 • G: Акцент
 • З: Вертикална фиба

Следващата илюстрация показва стандартното разстояние, обикновено 40 или 60 см в центъра. За този навес е предназначен за 60 cm. схема на навесПричината е, че когато монтирате гипсокартон панели, шперплат и др., Те могат да бъдат фиксирани поне на няколко точки по ширината на дъската.

Инструментите

Ето инструментите, които авторът използва за изграждането на плевнята.

Основни инструменти за земни работи: (по избор)
Ако решите просто да сглобите структурата на земята, няма да се нуждаете от нито един от тези инструменти.

 • Метална рейка за чакъл
 • Байонет лопата, ако копаете ръчно
 • лопата
 • чук
 • ниво
 • 0,5 кг пирони или винтове за дъски
 • Колело за рулетка
 • Необходими инструменти за изграждане на плевня:
 • Акумулаторна тренировка
 • Циркулярен трион
 • Ъглошлайф с функция за рязане на метални гофрирани панели
 • генератор
 • Измервателна лента или две
 • ниво
 • Пистолет за нокти
 • Въздушен компресор
 • Скоби (най-малко 4)

Можете да видите необходимите материали на уебсайта на автора, адреса под галерията, просто копирайте и поставете връзката.

Подготовка на сайта

Ако сте взели решение изгради дървена плевня точно на земята, можете да пропуснете тази стъпка. Ако не, прочетете нататък.

 1. За да подготвите сайта, сгънете правоъгълник от дъските.
 2. За да проверите ъглите, просто измерете разстоянието от един ъгъл до противоположния.
 3. След това направете същото и за другите два ъгъла.
 4. Ако разстоянието е същото или много близо до него, тогава с ъглите всичко е наред.
 5. След като сте доволни от формата на вашия правоъгълник, маркирайте границата, където ще копаете.
 6. След като изкопаването по този периметър приключи, ще трябва да копаете по вътрешния ръб през целия правоъгълник и да отидете до най-долния край, страна или ъгъл на навеса, така че дъждовната вода да може свободно да се оттича.
 7. Веднага щом завършите изкопа на тръбата, поставете пейзажната тъкан и я покрийте с чакъл.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId5ee37e1fbf

Основна рамка и под

направи си сам плевня схемаНарежете всички дъски по размер. Съберете правоъгълник от дъските и проверете ъглите. След като перпендикулярните дъски имат гарантиран ъгъл от 90 °, закрепете с пирони. След като рамката е готова, измерете я до средата на двете страни и направете маркировки на местата, разположени в центъра на рамката, за да фиксирате ъглите. Поставете бетонните блокове върху чакъла в четирите ъгъла и поставете рамката върху тях.

направи си сам плевня схемаКогато подовите греди са монтирани отстрани на рамката, закрепете корпуса OSB. Това не е лесна материя, тъй като е тежка и неудобна. Започвайки от единия ъгъл на рамката, закрепвайки с един пирон, след това закрепете листа от шперплат в сравнение с краищата на рамката от противоположната страна или ъгъла. След полагането на четири листа той трябва да покрие по-голямата част от пода. Просто изрежете листа от шперплат наполовина и попълнете останалата област. Този дизайн се състои от два слоя, просто се уверете, че те не се припокриват, така че да няма слаби места в пода.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId242aa53765

Монтиран на стенакадър

направи си сам плевня схемаИзмерете, изрежете и измерете отново. Има малка разлика между размерите на диаграмите и действителните размери на плевнята. Разликите са това, което авторът би искал да представи в крайния продукт. Тези разлики са в модела Sketchup, така че ако и когато създадете свой собствен, ще бъде много по-добре структурно. Например, в модела той включва двойна горна и двойна долна напречна греда, а в конструираната плевня те ще бъдат единични. Когато сглобявате секцията на рамката на стената, помолете някой да помогне да задържи стената, така че дъските да могат да бъдат фиксирани.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId2550ea61ad

греди

направи си сам плевня схемаСтропителите са лесни за рязане и сглобяване. Инсталирах временно затягащо устройство, така че всички ребрата бяха изрязани на една и съща дължина. Препоръчва се да имате две стълби и двама помощници. Тогава те могат да помогнат за задържането на ребрата на място, а можете да отидете на противоположната страна, за да закрепите другия край на мястото си.

Как да направите врати навес
направи си сам плевня схемаВратите са сглобени по същия начин, както и всичко останало. Измервайте, оценявайте, измервайте отново и режете. След това сглобете правоъгълната рамка и закрепете с нокти. Проверете дали вратите могат да се движат свободно при отваряне и затваряне. Прикрепете лист шперплат към всяка рамка и отрежете излишъка.
Монтирайте пантите на 75 см от дъното. Измервайте от 75 см отгоре отстрани за двете врати и монтирайте пантите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId4b2c0bed11

Сайдинг и покрив

направи си сам плевня схемаМоля проследете така че никой да не е в средата на плевнятакогато ноктите шперплат листове по стените. И още един съвет, фиксирайте дъската навсякъде, където започва долната плоча. Това ще помогне да се задържат листовете от шперплат, докато се фиксират на място.

направи си сам плевня схемаКогато фиксирате сайдинга, се използва същата концепция, както при полагане на пода, чукнете първия пирон в единия ъгъл и отсреща, това трябва да е достатъчно, за да държите сайдинга, докато го фиксирате. Първият лист по протежение на стената е този, който има значение за тази стъпка, защото след това можете да инсталирате останалите, като ги плъзнете върху предишния лист и забиете с нокти. Ако забележите, в предната част на плевнята, точно над горната част на стената, има празнина. Не можете да го напълните, тъй като гофрираните панели ще бъдат по-дълги и все още ще се припокриват.

При монтажа на покрива използва се същия метод като в другата посока с поставянето на OSB листове. Използвайте L-образни винтове в малки скоби, за да държите временно листове от шперплат на покрива, без да се притеснявате дали ще се изплъзнат, преди да можете да ги забиете. Авторът построи временно приспособление, за да може листовете да бъдат преместени от земята към покрива, както е показано на снимката.

Тъй като авторът е имал стоманени листове за покрива, той също реши да ги използва като сайдинг.
Последните моменти могат да се видят в стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId372636d919

Как да изградим плевня на етапи

как да се изгради плевня на етапиГледайки тази красива сграда, трудно можеш да кажеш, че е така дървена плевняПо-скоро прилича на крайградско имение на беден чиновник или бизнесмен. Проектът на този хамбар е взет от снимка в интернет, а авторът вече е добавил втория етаж, верандата и рампата, вътрешното и външното осветление, стенните настилки, ламиниран паркет, вентилиран покрив, прозорци на втория етаж, улуци, тавански стълби, резервоари за съхранение на вода , френска врата, цветни лехи за прозорци. Авторът се справи с този проект с 95%, той трябваше само да покани електротехници да вземат асистенти в някои ситуации.

Следваща стъпка по стъпка инструкции, как да се изгради плевня на етапи Няма да го пренапиша, много е дълго и подробно, ако желаете, можете да го прочетете на уебсайта на автора, ще намерите линка в края на тази публикация. В допълнение, много ще стане ясно от стъпка по стъпка, авторът ги публикува до 200 броя. така

Основа, стенен монтаж и винилова настилка.

За съжаление снимка изграждането на основата на плевнята не. Това вече е по ваша преценка, можете да запълните основата или да инсталирате върху бетонни блокове. В този случай авторът сглобява платформа от обработен (импрегниран) лъч и я инсталира върху купчини. Крепежите са прикрепени към гредите с трупи от дъските. Всички външни стени са носещи. Рамките на прозорците и вратите са направени в момент, когато стените са били готови. Подовата настилка за гаражи е тежка винилова настилка, вече покрита с лепило, така че просто трябва да я почистите и да я поставите на пода. Следва външната облицовка и монтаж на таванските стълби. за външен навес Авторът използва шперплат с дебелина 1/4 инча. Вторият етаж има проста структура, тъй като размахът беше само на 3 м от външната стена до външната стена, а натоварването не е много голямо. 1/2 инчов шперплат е използван за подови настилки, оставяйки дупка за таванската врата, която да бъде монтиранаКогато покривът на плевнята е завършен.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId634503d042

Направете сам двускатен покрив

Рамката на покрива е построена с помощта на гредоред. Първо авторът изгради левия и десния фронтон, а след това рамката на прозореца и централния покрив. Задната част на фронтонния покрив на плевнята е направена веднага след направата на две предни фронтони, така че покривът да остане равен. Следователно, стъпката на покрива е приблизително под ъгъл от 45 ° върху фронтоните използвайте въжета и предпазни колани.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeIdaad0ab9cdc

Изолация, прозорци и полагане на плочки

Започнете да полагате керемиди от предната част на покрива, за да предпазите покрива от вятъра. Инсталирайте прозорци на първия и втория етаж.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId4a221702b2

Врати и сайдинг

Вратите за плевнята идват с оборудване за монтаж, но авторът добави фиксиращи винтове към рамката за допълнителна поддръжка. За това барака беше купена фиброциментен сайдингили както се нарича още „твърд сайдинг“. Често се използва за външно покритие, тъй като понася екстремни климатични условия и е устойчив на всякакви повреди, а както можете да видите на снимката, е много красив. 4

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId4dd28dbff4

Веранда, рампа и електрическо окабеляване

Верандата е изработена от дъски 4х6, с рамка греди 40 м в центъра. Рампата е направена от същия материал като гредите, изрязани под ъгъл, така че можете лесно да навиете косачката, без да докосвате прага на вратата. Кофражът е фиксиран с конструктивни винтове с дължина 8 см. Кабелът за електрическо окабеляване се полага в окоп с дълбочина 50 см. Хамбарът също има собствена земя. 5

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeIdc1d10d8576

Винилова настилка и вътрешна облицовка на стени

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId6613903667

Озеленяване и съхранение под плевнята

Напълнете основата на купчината с мрежа, направете врата. Така боклукът няма да се натрупва и под навеса могат да се съхраняват тръби, дъски и други строителни материали. Много удобно. Пейзажът може да бъде измислен по ваша преценка. Авторът покрива парцела близо до плевнята с геотекстил, инсталира граници и го покрива с туф.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeIda340499d9c

Веранда, декоративни декорации, осветление, тръби и завършване на озеленяването.

за изграждане на веранда за плевня авторът е използвал щанга 100х100 мм, а за ребрата - дъски 50х150 мм. За закрепване са използвани 75 мм строителни винтове. Декоративни орнаменти, по ваш вкус и възможности, можете да направите такива, както на снимката. И авторът постави на ъглите на сградата старите резервоари за събиране на вода, които са пълни със система за улуци. Има вграден кран и отделен маркуч, който може да се използва при нужда. Помислете за система за местоположение на контакти и ключове и инсталирайте светлини.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId59348f79a1

Направи си сама хижа

направи си сам хижа хамбарнаправи си сам хижа хамбарМалка инструкция за как да се изгради хамбар, Всички изчисления, които са представени тук, са само пример за конкретна плевня, можете, като спазвате пропорциите, да определите размера си. Следвайте това ръководство, добавете малко здрав разум и ще имате страхотна плевня. При разработването на този проект авторът не е планирал да пише инструкции и да прави стъпка по стъпка снимки, така че някои от снимките нямат хронологично значение, но ще дадат обща представа за проекта.

Стъпка 1: планиране

направи си сам хижа хамбарВсеки проект започва с планиране. Не всеки знае как да използва компютърни програми, така че трябва поне да нарисувате грубо дизайнерски скици за плевнята, Променете вашите дизайни или авторски дизайни според вашите нужди, включително размери. Само не забравяйте, колкото и да се стараете, плановете, които първоначално правите, ще се променят донякъде, Това не е лошо, просто бъдете готови да промените проектите си в процеса на работа, всяка нова идея може да се появи винаги, така че не се страхувайте напълно да я промените.
На първо място, ако поставите основата, вие трябва да вземете предвид височината на плевнята, Това е второто решение, което трябва да вземете след избора на място. Височината е от решаващо значение за цялостния вид, прекалено високата плевня в градината не изглежда много красива, а прекалено малката е просто неудобна, непрекъснато ще блъскате главата си и няма достатъчно място за инструмент. Авторът избра височина 215 см, не много висока, но дори няма да си удариш главата.

Стъпка 2: Изработка на подложката

направи си сам хижа хамбарТази стъпка не е твърде тежка. Целта е да се създаде кутия, поддържана от всички страни. Трябва да вземете предвид височината на основата, което би могло да промени общата височина на плевнята. Има различни идеи как да направите основа за плевня, можете да ги видите в други блокове на тази статия, в този случай авторът реши да попълни конкретната платформа.

 1. За да направите основната кутия много проста, първо маркирайте основната площ на плевнята.
 2. Така еможе да се изчисли според вашия стил.
 3. Ако сте готови и четирите страни, сглобете кофража.
 4. Какво трябва да направите, след като маркирате района, уверете се, че всички ъгли са 90 градуса.
 5. Трябва да измерите диагоналите на противоположните ъгли, за да получите равна стойност.
 6. За всеки случай добавете около 5 см от всички страни, за да вземете предвид грешките и допуските.
 7. Когато приключите с позиционирането, поставете дъските по ръбовете, поддържани отвън с колчета.
 8. Трябва да се стремите към дълбочина на основата от около 5 см или по-висока.

Ако има дори малък проблем със сайта, не се утешавайте, „не се притеснявайте, това ще стане“, по-късно това ще доведе до големи проблеми.

Стъпка 3: Изливане на фондация

направи си сам хижа хамбарИма различни идеи относно съотношението за разреждане на разтвора. Авторът препоръчва използването на такъв 3: 2: 1, пясък, чакъл и цимент. От обема на тази основа авторът се нуждае от 0,67 м 3, тоест приблизително 450 кг цимент. Е, всеки вероятно знае как да подготви решение, на щипка има стотици видеоклипове в YouTube, което изглежда по-очевидно от описанието с думи.

Стъпка 4: Rama

Авторът няма инструкции в тази част, затова използвайте чертежите, представени тук.

направи си сам хижа хамбар

направи си сам хижа хамбарЗа задната рамка използвайте чертежите за оформлението на дъските и къде да ги свържете, решете според вашите чертежи и размери. Страничните рамки са абсолютно същите като задната, само по-малки. (В зависимост от вашия дизайн)

направи си сам хижа хамбарнаправи си сам хижа хамбарПредната рамка е най-трудната част от монтажа, защото съдържа два прозореца. Тоест авторът трябваше да преработи рамката, за да може да задържи прозореца и тежестта на покрива.

Стъпка 5: облицовка

направи си сам хижа хамбарТази стъпка може да се извърши след прикрепване на рамката, в зависимост от вашите предпочитания.

 1. Започнете страничните стени от дъното на рамката, след това отрежете до дължината на рамката за двете странични стени.
 2. Много е важно да се уверите, че първата дъска е на ниво.
 3. Облицовката на задната стена е направена по абсолютно същия начин като страничните стени, с изключение на облицовката, която покрива края на рамката с 50 мм от двете страни.

Както можете да видите на снимката, предната стена е направена в две секции. Това опрости създаването на обща структура.

Стъпка 6: Монтаж на стена

направи си сам хижа хамбарФиксирането на стените не е трудно, ако имате помощници. Започнете със задната стена и прикрепете една странична стена към нея, това е трудната част, тъй като трябва да държите и подравнявате едновременно. Свързвайки ги с болтове, вече сте направили половината битка. От този момент стените на плевнята трябва да се поддържат взаимно и това улеснява закопчаването на останалите в произволен ред. Когато рамките са изправени, изрежете и завийте дъските към двата предни панела, за да получите обща предна рамка.

Стъпка 7: Покрив на плевня

направи си сам хижа хамбарСнимката показва как са направени рамките за покрива. За съжаление, размерът на автора е почти безполезен, защото всичко зависи от размера и формата на плевнята ви. Но това дава представа за реда на монтажа.

направи си сам хижа хамбарнаправи си сам хижа хамбарПокривът на автора е сглобен от смес от дъски и шперплат, както се вижда на снимката. Уверете се, че шперплатът, който използвате, е направен от тях мека дървесина, и ако има бреза, тогава сто процента ще я „усука“. И е по-добре, разбира се, да вземете обработен OSB-3, плочите осигуряват водоустойчивост и пожароустойчивост и като цяло по-надеждни. направи си сам хижа хамбар

Стъпка 8: Врати и прозорци

направи си сам хижа хамбарПоследната част, врати и прозорци. Първо трябва да решите какви прозорци ще бъдат „глухи“ или отворени. Ако първата опция, тогава просто, просто поставете остъклената рамка.

направи си сам хижа хамбарАми и врата на плевня, Най-важното тук е да направите равномерен хамбар. След това прикрепете пантите, както е показано на снимката по-горе и отдолу. Общо правило на пантата е, че пантата трябва да е една трета от ширината на вратата.

Работата е завършена, ако всичко е изработено, то сега можете да изградите каквото искате.

Как да изградим трайна плевня

как да се изгради хамбарОще един пример за доста дървена плевня. По своята структура и ред на сглобяване тя не се различава коренно от горните примери, само че не стои върху бетонни блокове, като повечето конструкции с такъв размер, а на циментова основа, В повечето случаи това ще увеличи разходите за сградата поне два пъти. Въпреки че зависи дали сами попълвате фондацията или наемате някого. Как да изградим плевня, погледнете стъпка по стъпка снимките, въпреки че те не са много подробни, но можете да прочетете за всички стъпки в уебсайта на автора, връзката под галерията, просто копирайте и поставете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId914de38570

Уютна плевня

уютен плевняТова не е къща, но седемметров уютен хамбар със стълбище и таванско помещение, Изглежда прекрасно, но нека не ви плаши, тази сграда се различава от обичайната плевня само по размер. Разглеждайки стъпка по стъпка снимки, ще се убедите, че да изградите такава плевня със собствените си ръце е толкова реално, колкото и обикновена плевня в района на лятната вила. За да започнете, трябва да инсталирате опорните стълбове, изсипани в бетонни блокове. След това подложете двойното припокриване около периметъра. Това, така да се каже, е в основата на бъдещата сграда. За съжаление, снимките, предоставени от автора, не могат да бъдат наречени стъпка по стъпка и няма конкретна инструкция, въпреки че можете да прочетете някои коментари на уебсайта на автора, линк под снимката. По принцип информацията не е достатъчна, но основното е идеята.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeIdfc45070a27

Мини обсерватория в плевнята

обсерватория в плевнятаРазбира се, това не е съвсем темата, но може би някой наистина иска да изгради домашна обсерватория. Разбира се обсерваторията, казва се силно, ако е по-просто, тогава обичайното плъзгащ се навес и устройство за инсталиране на телескоп. Всъщност полезно нещо, стига да няма телескоп, можете да съхранявате велосипеди или нещо друго. И като решите да закупите телескоп, вече имате завършена обсерватория :). Това е шега, разбира се, но може би някой наистина се интересува как да изгради навес с плъзгащ се покрив. Тук няма да давам инструкции, всичко се показва стъпка по стъпкаснимки и ако наистина се интересувате, по-долу има линк към уебсайта на автора на този проект.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeIdc759de721d

И ето няколко стъпка по стъпка снимки за това как да се изгради бетонна основа за телескоп и адаптер за монтиране.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeIde33e56b345

Направи си чертежи на плевня

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeIda9bb290e07

Направи си плевня 250 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stroitelstvo/1008#sigFreeId99659b3dfc

Други материали в тази категория: „Сам направете плевня в страната 500 снимки

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...