Публикувано в Направи сам маси

Направи си сам сгъваема маса 1000 снимки, рисунки, инструкции

сгъваема маса за пикник сгъваема маса за пикник

Обикновено идея направете сами сгъваема маса за домашна употреба идва не от добрия живот, а от желанието за оптимизиране на пространството. Разбира се, още нещо сгъваеми маси за пикник или сгъваема маса за подаряванекоито са необходими за комфортно забавление сред природата. За тях основното изискване е лекотата на транспортиране.

Статия меню:

 

Големи фотогалерии

Като цяло има много опции за сгъване на маси, в тази статия са представени няколко десетки домашни дизайни за различни поводи. Сгъваеми, сгъваеми, за къщата, летни къщи на верандата и преносими за отдих на открито. Всички представени сгъваеми маси са направени на ръка. Как точно, вижте рисунките и стъпка по стъпка снимки, които авторите публикуваха в интернет.

Как да направите сгъваема маса със собствените си ръце

направете сами сгъваема маса

направете сами сгъваема маса 

 

 

Масата на снимката, разбира се, не прилича на обичайните модели на доста често срещани сгъваеми маси, които могат да бъдат намерени в магазините за мебели, въпреки че дизайнът прилича на популярна книга-трапезария. В този случай плотът е направен от солиден масив и както можете да видите на снимката, масата е сгъната по различен начин. Всъщност дизайнът не е сложен, направете сами сгъваемата маса е сравнително лесно, най-важното, да намерите красива естествена дървесина за върха. Ще ви трябват дървени блокове:

 • 8 метра 4,5 см х 4,5 см
 • 10 метра 2 см х 2 см

И също така:

 • Двуметрова дъска 30 mm x 2000 mm x 36 ~ 40 cm
 • 6 панти
 • Лепило за дърво
 • винтове

Снимките стъпка по стъпка по-долу показват диаграми на поетапния процес на сглобяване със стрелки и размери, така че не е трудно да го разберете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIddb21bfb25b

направете дървена сгъваема масаНаправете сама сгъваема маса, изработена от дърво

Идеята на автора, направете сгъваема маса направете дърво С размер 90 x180 и така, че навън не се забелязваше, че масата се сгъва. Ако нямате нищо против шева, можете да направите традиционни прави дъски. Това ще опрости и ускори процеса.

материали:

 • полиран шперплат;
 • борови дъски;
 • панти на вратите
 • болтове
 • квадратна тръба.
 1. Първото нещо, което трябва да направите, е да изрежете основата на шперплат с размери 90х90 см. Но като изложите шаблона, ще имате мъничък триъгълник в долната част, така че авторът намали дължината с 2,5 см, за да елиминира този триъгълник. По този начин размерите на основата ще бъдат 90х88 см. В средата на всяка основа от шперплат нарисувайте линия (успоредна на страната на 90 см), тя ще бъде ръководство за инсталиране на шаблона за сгъваема маса.
 2. След това нарисувайте линия под ъгъл 45 ° от средата. Измерете най-дългата дъска и добавете 5 см към всяко измерване за надвеса. Повторете и измерете всяка дъска, като използвате първата дъска като шаблон.
  Поставете ги под ъгъл от 45 ° спрямо панела. Уверете се, че всички пасват добре.За дъските на дъното е необходимо да начертаете линия, през която те не трябва да преминават, и да ги изрежете.
 3. Ако имате много дърво, всичко може да се направи много по-бързо. Изберете най-дългата дъска, добавете няколко сантиметра и отсечете останалите парчета по тази дължина. Изрежете всеки под ъгъл 45 °, разпределете ги по водача. След това измерете и изрежете долните части. След това залепете дъските към шперплата. Оставете лепилото да изсъхне напълно. Обърнете и натиснете дъските надолу. Изрежете излишните дъски с трион, за да получите чиста права линия.
  Когато рамкирате горната част, използвайте разклонителна кутия Kreg, за да прикрепите рамката към плота.
 4. Най-трудната част при направата на сгъваема маса със собствените си ръце е инсталирането на панта, трябва да се уверите, че масата е стабилна, когато се разгъва. За това авторът избра метална тръба. Първо трябва да изрежете четири 2x2 бара за центъра на масата. Измерете разстоянието между рамката и отрязването. Направете 3 изреза за тръбата. Посочете ширината на тръбата при всяка марка. Направете малки изрези вътре в маркировките.
 5. За монтаж използвайте монтажните отвори на всеки край на напречните части, за да фиксирате към краищата на рамката.
 6. Металната тръба трябва да е достатъчно къса, но в същото време, така че да не се изплъзва и да не се движи. Измерете от дъното на рамката до центъра на масата и извадете 5 см. Дюйми. Изрежете и залепете преди да прикрепите външните напречни парчета.
 7. Проверете пантата и се уверете, че тя се сгъва правилно. След това го поставете на централните джъмпери.
 8. За да фиксирате краката на място, завийте пантите, както е показано на снимката.

направете сами сгъваема маса

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdc8eaaff6b2

Направи си сам сгъваема маса за малка стая

направете сами сгъваема масаОбстоятелствата са различни, за малка стая авторът предлага да направи много направете си удобна сгъваема масакойто може да служи като кухня или работно бюро. Процесът на сглобяване и аматьорската рисунка са показани на стъпка по стъпка снимки, но накратко, процедурата е следната:

 • Вижте плочата с правилния размер (какво ще използвате, ПДЧ, ПДЧ, МДФ или естествени дъски, не е толкова важно), пясък и боя.
 • Прикрепете скобата за сгъваемия рафт, за което завинтете двете скоби с 2 см винтове
 • Поставете листа върху скобите, подравнете и заключете.
 • Изрежете филма, за да пасне на листа.
 • Поставете филма върху лист и го фиксирайте върху ъглите с тиксо.
 • Закрепете пластмасата със скоби.
 • Поставете краката си.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId0fa56dfcc8

сгъваема масичка за кафеСгъваема масичка за кафе

Показани тук как да направите сгъваема масичка за кафекоито могат лесно да се сгъват и премахват, когато не са необходими. На пръв поглед системата за сгъване на краката изглежда сложна, но всичко това наистина може да се направи. Започнете производството, като създадете рамка, която ще поддържа плота, снимката показва как да направите дизайн с кръстосана форма.

 1. Сега трябва да направим големи и малки опори. За големи трябва да изрежете 8 бара с дължина 60 см. В средата пробийте дупка и я закръглете, както е показано на фигурата. Другият край на опората ще се опира до пода, така че тези краища трябва да бъдат отрязани под ъгъл от 35 °.
 2. След това правим малки опори. Отново вземаме 8 бара, дълги само 30 см. Пробийте дупки в центъра, от всеки край. Свържете 2 парчета към 1 парче кръгла част, дълга 8 см, и поставете в слотовете на рамката с форма на х.
 3. Свържете всички опори, както е показано на снимката, с големи болтове.
 4. Завъртете кръговите краища на големите опори, свързани в центъра на x-рамката, монтирани в малки плъзгащи се опори.
 5. Накрая сглобете всички части.
 6. За да направите масата по-трайна, можете да добавите джъмпери между опорите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId7a9c5b63eb

сгъваема масаСгъваемо бюро

Стъпка по стъпка фото инструкция, как да направите обикновена сгъваема маса за лятна резиденция, Малко като голяма стойка за телевизор, но здрава и надеждна. Може да се използва като десктоп или да се изложи на улицата за семейна вечеря. Когато не се използва, той може лесно да се сгъва и да се поставя на усамотено място. Материалите и сглобяването са много прости и струват по същество стотинка. Авторът също така добави боядисано лого и основен слой, за да защити дървото.За сметка на логото това, разбира се, е по ваша преценка, въпреки че според мен изглежда хубаво.
сгъваема масасгъваема маса

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Друг автор добави дръжка от долната страназа по-лесно пренасяне. Също от една страна, между краката, можете да инсталирате друга напречна греда, като крак на около 15 см от земята за висок стол. С помощта на крилените гайки е лесно да свалите опорите за напречните греди, да сгънете масата и да я извадите. Както можете да видите на снимката, пространството на масата е достатъчно за много полезни неща.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdc17608c7fc

Проста сгъваема масакойто не заема твърде много място и може да изпълнява различни функции, от маса за хранене до малка работна маса в гаража

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIda118974a34

Гардероб със сгъваема маса

шкаф за масашкаф за маса идея направете гардероб със сгъваема маса се крие във факта, че всичко може да бъде бързо избутано обратно в килера, масата сгъната и вратите да се затворят. Колкото и да е мръсно вътре, няма значение, защото отвън всичко ще изглежда спретнато. (Може би метафора за това как живеем погрешно?) Преди да започнете да правите нещо, разберете всички подробности. Колко голяма маса искате, какъв трябва да бъде дизайнът на шкафа. Важно е да определите височината, тъй като шкафът трябва да бъде най-малко височината на масата, както и нейната дължина, когато сто ще бъдат сгънати. Ширината на масата също ще бъде минималната ширина на шкафа и ще ви трябват малки празнини. Редът за сглобяване е показан на стъпка по стъпка снимки, можете да го разберете, ако нещо не е ясно, има линк към сайта под галерията на сайта, инструкциите стъпка по стъпка са написани там с доста подробности, така че няма да го публикувам тук.

Едно предупреждение е осветление на шкафа със сгъваема маса, Публикуването в тези снимки може да варира за различните страни, тъй като самият автор е от Австралия. Главно поради различни гнезда и марка конектори. Трябва да се справите с видовете щепсели, тела и кабели, които ще използвате.

 • Първо, уверете се, че всичко е напълно изключено!
 • Имайте предвид, че 220 волта електричество могат да убият. Ако не знаете какво правите, свържете се със специалист.
 • Изрежете дупка в задната част на шкафа и инсталирайте захранването в сгъваемата маса.
 • В захранващия контакт, който авторът е използвал, имаше два конектора и три превключвателя. Среден превключвател за светлини.

кабелна връзкаСнимката показва как да свържете щепселите: зелена жица - заземена, синя отрицателна и кафява положителна. При по-евтините кабели те могат да бъдат с различен цвят, всичко това трябва да се провери със специални устройства. Ако неправилно свържете масата, можете да включите нещо просто, като шевна машина, и да получите шок от иглата.
Важно е също така да изберете кабела, който най-добре отговаря на вашите нужди. Важно е да затегнете добре и плътно проводниците, ако не искате лампата да падне и да оставите голи проводници.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId62ed847afe

Сгъваема маса

Направи си сам сгъваема масаТеоретично можете да купите всичко, но понякога е много трудно да намерите това, от което се нуждаете, за да сте напълно удовлетворени. Точно такъв е случаят, когато авторът има нужда от три конюшни сгъваеми плотове за ръкоделие, Според идеята му те трябвало да са достатъчно леки, за да могат да бъдат прехвърлени в друга стая и в същото време достатъчно силни. При достатъчно голям размер този проект може да се нарече бюджетен вариант, тъй като разходите не са толкова големи. Втората снимка показва скица, която е необходима за определяне на правилните изчисления за височина около 78-82 см. Структурата трябва да се състои от няколко триъгълника, така че масата да е много силна и стабилна. Класическите крака не са подходящи за този дизайн. Освен това отворите за свързващите крака ще варират с няколко сантиметра височината на масата.

 1. Плотът е изработен от MDF, който може да не е най-добрият материал за работния плот, но е евтин и идеален за боядисване. За други части е подходящо всяко дърво, подходящо за размер 20x40 или 30x40mm, авторът е използвал и двата размера, по-тънък за подсилване на повърхността и кръстосани скоби и повече за крака и единични скоби. След това се нуждаете от болтове на гайката и шайбата - дванадесет дълги болта от 7-8 см с резба 8 мм. Плюс 10 големи шайби и 10 по-малки, 8 самозаключващи се гайки и четири гайки за пеперуди.
 2. MDF слоят е тежък, но не много твърд и за да спестите пари и тегло, можете да използвате дебелина от 10 мм, вместо 20 мм. Просто трябва да ги залепите в правилната позиция, да ги фиксирате с нокти и да добавите куп винтове отгоре, преди лепилото да изсъхне. От парчетата барове направете пръти от 8,5 см и пробийте 8 мм дупки, както е показано на фигурата, след това трябва да ги залепите и завиете в четирите ъгъла.
 3. Крака. Нарежете четири пръта 30х40 на парчета от 85 и 80 см, а след това направете 8 мм дупки от 18 мм в двата края и в краищата, както е на снимката.
  Време е да направите приспособленията за крака. За да сте сигурни, че са перпендикулярни и с перфектни размери, можете да използвате армировъчния шаблон като контейнер. Инсталирайте две големи шайби от всяка страна, между рамката и краката, след което инсталирайте в положение през краката една подпора 20х40, маркирайте диагоналните краища и изрежете. Сега имате точната форма за всички диагонали. Залепете частите с пода с преса и изчакайте известно време, да речем, 10-20 минути.
 4. След това време много внимателно пробийте дупки и затегнете винтовете на всяка връзка. Добавете няколко винта в центъра на диагоналите X, по един винт за всяка страна.
 5. За да се пробият страничните отвори, където ще бъде прикрепена подвижната част на краката, може да се направи калъп. Това ще помогне да направите прави дупки на ръка по-точно и по-бързо.
 6. Връзката на частите. Поставете болтовете, поставете големите шайби между дървените блокове и малките пред заключващите шайби.
  Ако всичко е готово, можете да започнете да рисувате.
 7. Както можете да видите на последните фигури, промяната на свързващите отвори ви позволява да промените геометрията, стила и височината на работната сгъваема маса от около 77 на 82 см. Ако искате, можете да тествате нови конфигурации, като добавите още дупки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId26e5641c3e

Сгъваема маса за хранене

направете сами сгъваема маса за храненеАналогът, от който се прави тази сгъваема маса за хранене, струва 2000 долара, можете да се убедите сами, като разгледате офертите на магазините в Интернет. Авторът реши да направи нещо подобно, но за много по-малка сума! Е, ако му вярвате, опцията на снимката струва само 45 долара! Цената ви ще зависи от това какви материали вече имате. Дори и да сте начинаещ, това направете сами сгъваема маса за хранене, По принцип ще трябва само да сглобите структурата и да купите основните части отделно. Като цяло, започнете с търсене на плотове, можете да го вземете от стара маса или да купите евтини дъски. Процесът стъпка по стъпка е показан на снимката, ако се интересувате от инструкции стъпка по стъпка, можете да прочетете в сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIde9d59bbac5

сгъваема маса на колелаСгъваема маса на колела

Тази опция сгъваема маса на колела може да се нарече списание, но авторът го е използвал за работа с лаптоп. Редът за монтаж е добре показан на стъпка по стъпка снимки, просто трябва да вземете предвид някои нюанси. Обърнете внимание, че авторът използва два слоя, за да създаде върха. Целта е да направете твърди резбови фуги между основни плочи и евтин шперплат, Уверете се, че краката имат място за артикулация и имайте предвид, че единият комплект е инсталиран от вътрешната страна на основата, а другият - от външната страна. Също така имайте предвид, че единият край на всеки крак трябва да бъде шлифован, за да се направи хлабина за въртене. Всеки крак трябва да бъде закрепен с един болт, една шайба и една гайка. Затегнете гайката достатъчно добре, за да задейства заключващата шайба. Уверете се, че краката са изправени, преди да ги завиете на място. Ролковото гнездо е направено за придвижване на тежки предмети, така че те имат нисък профил и гладка повърхност, могат да се плъзгат, ако не се търкалят под тежест, като цяло те са идеални за този дизайн.
Имайте предвид, че ролките ще добавят 6 см към височината на масата, за да можете да сгънете краката до тази дължина. Последните снимки показват как можете да вдигнете тази или друга маса, за да работите с лаптопа, докато стоите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdbd4259404b

преносима сгъваема масаПреносима сгъваема маса

Много удобна опция, можете да направите това направете преносима сгъваема маса направете сами след няколко часа. Размерът на всяка от тези две части се определя от размера на готовата таблица. Важно е правилно да инсталирате пантите, оставяйки достатъчно място между половините на плота. интервал между кадрите. Краката могат да се купят готови в магазина.Обърнете внимание на положението на опорите за крака, които се сгъват с помощта на метална ключалка. Можете да си купите и дръжка за носене, това не е проблем. Повърхностният материал на масата може да бъде толкова красив или евтин, колкото искате. Авторът използва няколко листа от картон, залепени заедно с контактен цимент и покрити с плат или винил.
Материали, от които се нуждаете:

 • барове за рамката;
 • шперплат;
 • опори за крака;
 • крака;
 • Панти с 2 врати или голяма панта;
 • химикалка;
 • около 50 винта с различна дължина
 • плот за маса: мазонит, пластмаса, винил или ???

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdbe2c1adf2c

Как да направите лека сгъваема маса със собствените си ръце

лека сгъваема масаЛеките маси са идеално подходящи за точно и бързо копиране на чертежи, контури, скици. Както и да е, нещо много полезно, който се занимаваше с копиране на стъкло между два стола и лампа за маса на пода, разбира какво е заложено. Това е само за други функции, такава таблица не е много подходяща, така че, разбира се, е по-удобно да я направите сгъваема, за да можете да я премахнете, когато не е необходимо. Току-що е показано тук как да направите лека сгъваема маса със собствените си ръцеНе е толкова трудно. Вижте производствения процес на снимката в галерията, а стъпка по стъпка инструкциите могат да бъдат прочетени на уебсайта, връзката е под снимката.
Материали и инструменти, от които се нуждаете:

 • сгъваема маса
 • малък държач за лампа
 • лист от плексиглас
 • телени крепежни елементи
 • лепило за дърво
 • четири здрави дървени пръчки 6 cm
 • канцеларски нож
 • отвертка
 • клещи
 • владетел
 • молив
 • резбарски лък
 • електрическа бормашина

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdf5c849d2e6

малка сгъваема масаМалка сгъваема маса

Първо, авторът има идея да направи малка масичка за кафе. Но в процеса на производство се оказа, че той може да има много назначения. Този малка сгъваема маса това може да бъде например бюро за дете или маса за лаптоп, когато седите на пода. Да, дори със стол или подложка за краката, когато седите на стол. Като цяло уникален дизайн, въпреки че идеята не е нова.

Материали и инструменти:

 1. Два листа шперплат приблизително 45 см х 15 см.
 2. Две части от ламината (същия размер като по-горе).
 3. 5 бара 20 см х 5 см х 1 см (приблизително)
 4. 6 бара 30 см х 5 см х 1 см (приблизително)
 5. Лепило за шперплат.
 6. Шест комплекта болтове и гайки (в зависимост от дължината и размера).
 7. Винтове за дърво 8 бр.

Необходими инструменти:

 1. бормашина;
 2. чук;
 3. линия;
 4. молив;
 5. някои нокти.

Правене на крака.

 • Дизайнът на краката е показан на снимката. Подравнете всички части - пет на 20 см и четири на 30 см. Прикрепете шарнирните части с болтове и гайки.
 • Закрепете дръжката за носене с винтовете.
 • Ако използвате пръти с ширина 5 см, тогава отгоре на дупката ще има 1,25 см, т.е. четвърт от ширината. Втората и третата ленти са свързани в центъра вертикално и хоризонтално. Третият и четвъртият на върха. Не забравяйте да ги направите въртеливи. Направете същото и за останалите крака.
 • Завийте дръжката
 • Използвайте останалите два бара от 30 см за укрепване на краката.
 • Поставете масата върху равна повърхност и изравнете краката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdf27af49fa1

Направи си сам сгъваема масичка за кафе

направете сами сгъваема масичка за кафеДизайнът е малка маса с идеална височина, която да бъде поставена до фотьойл или диван, където е удобно да поставите книга и чаша кафе. Масата може да бъде напълно сгъната и окачена на стената. Снимката показва как той, когато се сгъва, виси на вратата. Отначало авторът изряза модел от картон. Между другото, можете също да започнете производството направете сами сгъваема масичка за кафе с модела, тогава ще бъде по-лесно да разбера как пантите в дървения модел ще бъдат сгънати, за да образуват маса.

 1. Общата ширина на масата трябва да бъде 500 мм, а двата крака с еднаква ширина ще бъдат 125 мм за всяка страна и 250 мм за центъра. За да получите перфектния ъгъл от всяка страна, трябва да направите изрез. Изрежете квадрат от 500 мм от шперплат, това ще бъде горната част, след което можете да го използвате като шаблон, за да определите къде може да се изреже основата. Маркирайте линията с молив и инсталирайте първата панта. След това направете втори разрез и се монтира втори панта.
 2. След това прикрепете горната част към горния край на U-образния крак (всъщност повече от n-образната форма, тъй като е обърната с главата надолу). Дълъг панта може да не пасне, може да бъде отрязан до подходящата дължина и след това да се завинтва.
 3. Сега Z-образният дизайн се състои от три части, свързани с панти. Горният квадрат беше използван така, че горната и долната част на масата да бяха под същия ъгълом до ръба на работното място. Дълго парче беше нарязано на дължина с дръжка и след това фиксирано към основата на масата с няколко бримки.
 4. След това залепете лентата към отворения ръб. След като лепилото изсъхне, трябва да отрежете краищата и от долната страна на плота да поставите облицовка, за да закрепите единичен крак, а сега масата може да издържи натоварването, без да огъва крака.
 5. Използвайте болтовете, за да фиксирате краката на място. Тъй като ъгълът, под който краката се пресичат един с друг, е произволен, болтовете трябва да са с кръгло напречно сечение.
 6. Поставете масата на хоризонтална повърхност, проверете с ниво и маркирайте дупките за винтовете. Инсталирайте първия болт и подравнете втория с него.

След като инсталирате както болтове, така и приемници, проверете стабилността. Два триъгълника, образувани от пресичащи се крака, дават здрава и стабилна платформа.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId6cf8a3f82e

малка сгъваема масамалка сгъваема масаПодобна опция малка сгъваема маса, Тук ще ви трябват два квадрата по 30 см, всеки от шперплат (или друг материал, няма значение) за основата и горната част. Две пръти от 45 см, две от 12 см, метална пръчка, дървен дюбел, авторът използва дръжката на стар моп. Две панти. Къс винт за дърво за закрепване на пантите. Четири дълги винта за дърво.

 1. Стъпка 1: Поддържа. Пробийте дупка в средата на дървен дюбел с дълбочина приблизително 2 см. Поставете метален прът през дюбела. След това поставете втората. Проверете дали щифтът се върти свободно.
 2. Стъпка 2: Цикли. Монтирайте пантите така, че основата и плота да са в едно хоризонтално положение.
 3. Стъпка 3: Пробийте 2,5 см дупка за дюбела в долната част на плота и в горната част на основата. За да сгънете масата, просто повдигнете плота и сгънете дюбела в рамката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId5c88dc7d13

Направи си сам сгъваема маса

направете сами сгъваема масаКое е най-важното правило за малките апартаменти? За съжаление, когато търсим идеи за създаване на красив интериор, не можем да се съсредоточим прекалено много върху външния вид, тъй като основната задача е да използваме пространството на пода възможно най-рационално. Разбира се, винаги можете да измислите нещо, напр. направете сгъваема маса направете го сами с огледало, като декоративен компонент. Основното е, че това е доста прост дизайн, той може лесно да се сгъва и закрепва към стената, както е показано на снимката, когато е сгънат изглежда точно като огледало с рамка.

Кратка инструкция:

 1. Първо, трябва да изградите маса от дървена дъска. За да направите това, нарисувайте правоъгълник на разстояние 10 см от ръба на дъската.
 2. Пробийте дупки в четирите ъгъла на правоъгълника. Започвайки от ъглови отвори, изрежете правоъгълник с мозайката.
 3. След това разпечете ръбовете с шкурка или шлайф. Краката на масата ще служат като дървена рамка за огледалото.
 4. Боядисайте рамката, панела и пантите с акрилна боя. Когато изсъхне, свържете крака на масата и дървения панел от късите страни с два метални панти. Преди да стегнете, проверете дали те са в правилното положение.
 5. Поставете огледалото в средата на дъното на дървената плоча и маркирайте позицията му с лепенка. Прикрепете монтажната лента към гърба на огледалото, поставете я в посоченото положение и плътно я затегнете. Отстранете защитната лента.
 6. Прикрепете плота за маса към основата на огледалото в стената с помощта на метални панти. Това ще сгъне панела. Използвайте свредла за зидария, след това поставете подходящи носещи стени и затегнете пантите.
 7. Сгънете масата нагоре и прикрепете две L-куки отдясно и отляво, директно към дъската. Куките фиксират масата към стената. Завъртете L-куките по посока на часовниковата стрелка, за да настроите масата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdba0fcbde8e

Можете да сглобите структурата за тях стъпка по стъпка диаграмих.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId40307c9bcd

Вярно, това е друга таблица, но принцип на производство е същият, а на диаграмите процесът е по-ясно видим.

направете сами сгъваема масаИ още един опция за сгъваема маса за кухнята, В случая авторът не се притесняваше особено, намери старо огледало и го прикрепи към стената с бримки в долната част и кука, за да го държи в горната част. Към горната част са добавени 2 крака с малки бримки. Залепих парче шперплат на гърба. Запечатайте го с полиуретан. По принцип това е цялата конструкция. Имаше и няколко сгъваеми стола, които авторът внимателно окачи на стената, така че се оказа напълно безплатна стая.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId20055d4a27

Как да направите сгъваема маса със собствените си ръце

сгъваема маса в кухнятаСъздайте максимална екоикономикаМию пространство с тази сгъваема маса. Когато стаята ви има ограничено пространство, този дизайн е чудесно решение. Тук можете да разберете как да направите сгъваема маса със собствените си ръце без специални разходи и за кратко време. По-долу са стъпка по стъпка снимки, можете да разберете за необходимите материали и стъпки за монтаж на уебсайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId1d920c37bc

проста сгъваема масакато опция за сгъваема маса, само тя е инсталирана в дървена къща, По принцип това е рамка 2x4, покрита с шперплат. Краката са разположени от долната страна, така че те се сгъват отдолу, а горната част на масата е прикрепена към малка лента, прикрепена към стената. Поставете сгъваемата маса, където искате. Използвайте болт или винтове, за да прикрепите горната част към стената. Освен това можете да добавите резе, така че плотът да не се отклонява от само себе си. Дано това вдъхнови някой да опита нещо подобно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId54286804ec

Сгъваема масичка за кафе

направете сами сгъваема маса в кухнятаАко имате нужда от маса, която може да бъде избутана в ъгъл на кухнята, тогава това е правилният вариант. В кухнята сгъваемата масичка за кафе винаги е полезна. и изглежда много сладко. Авторът искаше малка маса, лесна за инсталиране и лесна за разбиране, и сега направи такова нещо за три нощи. В ретроспекция можете да направите много по-различно или да подобрите дизайна, всичко е във вашите ръце. На сайта, връзката към който е под галерията, има много подробни инструкции стъпка по стъпка, Няма да го пренапиша тук, можете да го прочетете сами. Само няколко нюанса: никой не обича да се блъска в острите ъгли на масата, така че авторът предлага прост начин - трябва да нарисувате радиус и да направите шаблон. Стандартната капачка за спрей с мастило е с диаметър приблизително 6 см и е удобна като кръгъл шаблон. След това внимателно разгледайте ъглите с мозайката и внимателно я изстържете с шкурка.

Запомнете: ако използвате маса всеки ден, последното нещо, което ви е необходимо, е да получите треска, когато минавате. И все пак, преди най-накрая да сглобите конструкцията, уверете се, че всичко ще стои изправено. Завийте краката си и поставете маса до стената. Използвайки нивото и държейки масата с ръце, маркирайте мястото на стената, където ще бъде монтирана рамката за монтаж.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIde0ebee5cd7

Сгъваема сгъваема маса

сгъваема маса за стенаМаса може да заема значителна площ, особено когато в къщата има много мебели. Проблемът може да се сведе до минимум, като се направи сгъваема маса със сгъваем плот за маса, Тогава свободното пространство може да се използва за други цели.
материали:

 • Чифт сгъваеми скоби.
 • 19 мм шперплат
 • 200 мл лакови бои и четки
 • винтове за дърво
 • бормашина

Нанесете два слоя лак върху шперплат на интервали от 6 часа. Това не може да стане, ако повърхността е покрита с ламинат.

 1. Стъпка 1: Инсталирайте скобите
  Поставете сгъваемите скоби на около 2,5 инча от ръба, за да осигурите достъп отгоре, но в същото време визуално скрит.За да поддържате скобата перпендикулярна на ръба на масата, прикрепете конструкцията към стената. Маркирайте местата на дупките върху шперплат
 2. Стъпка 3: Пробиване на дупки
  Пробийте дупки в шперплата. За да предотвратите преминаването им през листа, поставете плочата с подходяща дебелина, така че върху нея да бъде монтиран патрон, за да се предотврати пробиването през отвора. Поставете шайби между шперплата и скобите, ако сгъващият механизъм на скобата избърше шперплата. Прикрепете скобите към дъската с винтове.
 3. Стъпка 4: Настройка на височината на масата
  Височината на масата е важна част. Няколко погрешни сантиметра могат да доведат до голям дискомфорт. Прикрепете масата към стената на удобна височина (около 70 см). Маркирайте височината от двете страни с помощта на лента и начертайте линия, която ги свързва. Позиционирайте масата на необходимата височина, като използвате кофража.
 4. Стъпка 5: Инсталирайте скобите на стената
  Маркирайте позицията на дупките на стената. Извадете масата и пробийте дупки. Поставете държачите на стената в дупките и завийте скобите към стената.
 5. Стъпка 7. Проверете механизма за сгъване.

След като таблицата е настроена, сгънете я няколко пъти за проверка. Ако скобите не са монтирани успоредно една на друга, това ще доведе до триене при сгъване. Това може да се избегне само чрез правилно фиксиране на скобите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdf107a21899

като сгъваема маса, само много по-лесно, авторът го направи за хостела, пасва идеално зад вратата и не притеснява никого.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId614f52b0de

Сгъваем рафт за маса

сгъваем рафт за масаАко вие, като автор на тази снимка, живеете в мъничък апартамент, тогава със сигурност предложеното сгъваем рафт за маса Ще се интересувате. Останал е само един резервен ъгълманат и не е достатъчно дълбок за пълно бюро. Авторът се нуждаеше от нещо по-тънко, за да може да се монтира на стената, но без крака. Телевизор е инсталиран отгоре, така че всяка маса, която може да бъде сгъната, не се побира. Тази маса е широка 60 см, от задната страна, срещу стената, има 15-сантиметров „рафт“, който не се огъва, тоест дъното остава фиксирано. Масата е монтирана със скоби за стена, за да не се претрупва пода и има място за крака. На рафта има достатъчно място за съхранение на голям лаптоп.

По-долу са представени чертежи, само имайте предвид, че те посочват теоретични размери, а не действителни, така че ще трябва да направите своите измервания за вашите помещения и можете да вземете тези размери като основа, запазвайки параметрите.
сгъваем рафт за масасгъваем рафт за масаНай-важното е всичко да е гладко и гладко, пантите трябва да са в точния вертикален център, Когато измервате и след това виждате, изберете точка малко под средата.

 • Направете ъглов разрез.
 • След това подравнете частите, така че да получите една плоска линия отгоре. Дъното ще се придържа към предната част на масата. Подстрижете я, за да пасне.
 • Залепете долната повърхност на масата.
 • Прикрепете скобите, за да ги държите заедно.
 • Уверете се, че ръбът с ъгловия разрез е обърнат към страната.
 • Залепете фугите за армировка и използвайте 2 винта от всяка страна на дъската, за да прикрепите долните части към страничните части.
 • Прикрепете горната част към двете странични части, лепете и винт. Това ще бъде фиксирана "рафт", която остава фиксирана и не се отваря с останалите.
 • Вземете малко триъгълно парче, което ще бъде страната на огънатата част и прикрепете към върха с лепило и винтове.
 • Уверете се, че десният ъгъл идва от долния край на предния ръб.

По-нататъшен монтаж на пантите и тапицерията. Следвайте стъпка по стъпка снимки, там по принцип всичко се показва достъпно и разбираемо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdf3790e2ffa

Направи си сам сгъваема конзолна маса

направете масата за конзолаТози сгъваема конзолна маса изработен от евтин бор. Плотът се състои от две части, авторът е използвал 2,285 мм дъски, но можете да използвате ламинирана плоча. Подравнете ги помежду си по дълъг ръб и ги закрепете заедно, като използвате няколко скоби. След това прикрепете бримките. Можете да използвате фреза или длето, по ваша преценка. Има много начини за монтиране на пантите, така че няма да навлизаме в подробности.

 1. Когато дъските все още са заседнали, предварително пробийте отворите на шарнира. Сега поставете масата и изрежете ширината. Обикновено дъската е малко по-дълга от описаната дължина, така че можете да я отрежете до определена дължина. В този случай е необходимо да се изреже до 1200 мм. Дръжте притиснатите плочи така, че да са с еднаква дължина след рязане и ако използвате циркуляр, не забравяйте да нанесете някакъв вид лента за маскиране преди рязане, за да избегнете изхвърляне.
 2. След това разглобете горната част. Пясъчна повърхност и боя. Авторът използва маслена боя, за да съответства на цвета на орех, след което нанася 2 слоя полиуретан.
 3. Когато е суха, прикрепете два крака към централната шина.
 4. Поставете всички части с главата надолу върху равна повърхност и изравнете. Как да инсталирате на място, скоба.
 5. Сега завийте 2 бримки на колана, след което поставете монтажа на крака в долната половина на плота и го центрирайте към задния ръб.
 6. След това обърнете конструкцията и прикрепете пантите и горната половина на плота.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId269fcc4b0f

Сгъваема маса за малка кухня направете сами сгъваема маса

Този проста сгъваема маса за малка кухня Отне на автора по-малко от час, за да направи всичко от началото до края. Неусложнен дизайн, почти без разходи, като цяло, евтин и лесен за правене със собствените си ръце, но ще имате практична маса, когато имате нужда от допълнително работно пространство. За да стане по-убедителен, този проект струва на автора шест долара, защото почти всичко може да бъде направено от импровизирани материали и конвенционални инструменти.

 • Първо изрежете обвивката от шперплат. Измерете два пъти преди рязане, не забравяйте да получите права линия.
 • Прикрепете два панта към самия край на шперплатната обвивка с помощта на свредло и три винта, за да поставите по един шарнир на всеки край, разположен на необходимото разстояние един от друг.
 • Маркирайте с маркер бъдещите дупки на стената, на които искате да поставите масата.
 • Маркирайте къде ще е останалата панта, като посочите трите дупки.
 • Пробийте дупки и инсталирайте пластмасови тапи.
 • Прикрепете пантите към стената във всеки край с винтове.
 • За да направите масата да изглежда като "плаващ" рафт, трябва да изрежете парче MDF 1X4 дъска, около 10 см по-къса от обвивката от шперплат и да я поставите в центъра към външния ръб.
 • Изрежете още едно парче MDF дъска от пода до лист, което току-що поставихте върху шперплатната обвивка
 • Използвайте нивото, за да се уверите, че таблицата е ниска отпред и отзад.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId54c90579cd

Можете също да направите това проста сгъваема маса в кухнята от стара шкафче за книги

Вижте галерията за вграденото изображениеy онлайн на:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIddc1b93b1dd

Сгъваема маса, монтирана на стена

сгъваема маса за стенаПросто и евтино сгъваема маса за стена ще реши много проблемиако имате много малка стая. Авторът отне около два часа, за да работи с много почивки и спирки. По принцип правенето на такава маса е доста лесно и ако имате опит, можете да започнете и завършите след час.

Ще трябва да работите: лист шперплат, около 6 панти и винтове, 4 бримки за закрепване на плотовете към стената, а другите два панти ще бъдат използвани за сгъване на краката.
5 см и 8 см винтове за стена за закрепване на опорите и носещата греда;

инструменти:

 • Циркулярен трион
 • бормашина
 • ниво
 • Измервателна лента
 • Молив или маркер

Трябва да имате свободна стена, върху която ще бъдат монтирани шипове за закрепване. Следователно, първото нещо, което трябва да направите, е да определите пространството, което ще използвате и да намерите шиповете, те трябва да са на разстояние 40 сантиметра. Авторът изложи процедурата за инсталиране в стъпка по стъпка снимки, въпреки че някои снимки са размазани, но можете да го обмислите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId57e2438336

Маса от палети за лятна резиденция

маса от палети за даванеМаси за лятна резиденция е интересна тема. Можете да използвате въображението си докрай, никой няма да бъде критичен към вашите занаяти, лятна резиденция, това е лятна резиденция. Обикновено се използват импровизирани материали, стари мебели и, разбира се, дървените палети са особено популярни. Ако имате нужда от маса на верандата, тя е показана тук как да направите маса от палети за лятна къща, Една от първите задачи е да направите масата сгъваема, лесна за сглобяване и разглобяване. Започнете с разглобяването на палета.

Най-лесният начин да направите плот, тук, може би, няма да има проблеми. След това направете краката, както е показано на снимката и ги закрепете към пантите. Така че в най-неподходящия момент самата маса да не се оформя, направете обикновена напречна греда, която ще фиксира краката. Като цяло всичко. Остава да се сложи, за да изглежда толкова красиво, колкото на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId54aec4f325

Сгъваема градинска маса

сгъваема градинска масаДа вечеряте на такава маса в градината е удоволствие, а оригиналният дизайн добавя декоративна нотка, със сигурност няма да си купите такава в магазина. Третирайте плотовете на плота преди монтажа, в смисъл шлифован, боядисан, тогава ще бъде трудно да се направи. Докато боята изсъхва, можете да започнете да сглобявате горната рамка. За да може рамката да поддържа горните дъски, закрепете късите страни към дългите стоманени ъглови скоби и 16 мм винтове. Ъгловите скоби са много удобни, когато работите самостоятелно - това е като допълнителен чифт ръце. Когато работите върху равна повърхност, поставете горните опори в рамката; един в краищата и един в центъра. Оставете празнина от 20 мм между носещата рамка и престилката.

 • Предварително пробийте 3 мм отвор от външната страна на рамката.
 • За да прикрепите горните дъски към рамката, поставете я върху велпапето.
 • Не забравяйте да оставите равномерен интервал.
 • Използвайте 3 мм облицовка като дистанционери, за да държите горните дъски.
 • Затегнете винтовете 3,5 x 35 мм през горните опори, за да фиксирате горните дъски на място.
 • Затегнете винта през всяка секция по протежение на горната част на краката. Това ще отнеме доста винтове, но масата ще бъде твърда.
 • За да сглобите краката, измерете и маркирайте 200 mm от горната част на всеки крак.
 • Пробийте 3 мм дупки, така че върхът на винта да се появи.
 • Натиснете напречната греда над краищата на винта, за да направите маркировка.
 • На маркировката в края на всяка напречна греда, пробийте 3 мм контролен отвор.
 • Затегнете винтовете с диаметър 4,5 х 65 мм през краката и в напречните греди. Един комплект крака ще бъде по-тесен от друг, така че масата да може да се сгъва и сваля, когато не се използва.
 • Прикрепете краката.

Както можете да видите, когато са сгънати, краката се припокриват и заемат малко място, ако трябва да премахнете масата, когато тя не е необходима.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId11d3192ba0

Дървена сгъваема маса за лятна резиденция

преносима дървена маса за лятна резиденцияДнес има много пластмасови мебели, леки и удобни, но как може да замени доброто старо дърво. Как ви харесва тази опция - преносима дървена маса за лятна резиденция, красив и с претенция за изтънченост. Може да се използва като маса за хранене на открито.

 • Поставете дъските върху лепило, оставете да изсъхнат за няколко часа.
 • След това отсечете дължината до желания размер.
 • Измерете две дълги парчета и две къси, за да направите правоъгълник, който отива под масата.
 • С помощта на затягащото устройство направете дупки, за да създадете 4 челни фуги, както и дупки за закрепване на полата към масата.

Тъй като масата е много къса, трябва да увеличите ширината, така че краката да се поберат в рамката. Снимката показва как трябва да изглежда. Вероятно можете да направите някои подобрения, вижте сами в процеса.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId0417979315

Как да си направите маса за пикник

сгъваема маса за пикникВсички обичат пикници, а масата е неразделна част от отдих на открито, може би не най-важният, но необходим. Подобно на много неща, които са необходими в къмпинга, масата трябва да бъде такава, че да може лесно да се опакова. Предложено от авторРъководството е много просто, трайно, масата е удобна за носене, съхраняване и най-важното е, че всеки може да го направи със собствените си ръце. Въпреки че в Интернет можете да намерите много опции за този дизайн, но въпреки това, ако тази снимка ви е харесала, вижте как да си направите маса за пикник стъпка по стъпка снимки, предложени от автора. Разбира се, това е доста примитивен и прост дизайн, но масата функционира перфектно. Ако се интересувате от подробни инструкции, линк към уебсайта на автора под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId041172b620

Малка сгъваема маса за пикник

Направи си сам сгъваема маса за пикникВъпреки че това не е оригинален проект, вероятно има читатели, които не знаят този великолепен дизайн. Можете лесно да направите това Направи си сам сгъваема маса за пикникили стол, той може да изпълнява тази функция. Ако имате свои собствени идеи, можете да промените дизайна.

Направи си сам сгъваема маса за пикникНаправи си сам сгъваема маса за пикникФигурата показва страничен изглед на масата в малък мащаб, за да се определят пропорциите и размера. Въпреки че не са съвсем същите като използваните при производството, можете да запазите пропорциите и да промените размера.

 1. Измерете дъските, изрежете и пробийте дупки на желаната височина.
 2. За да изберете правилната позиция за платформи, най-добрият начин е да поставите всичко на плоска маса, да центрирате всяка част и да залепите всички части.
 3. Използвайте множество подложки, при които между прътите трябва да се поставят няколко шайби.
 4. За да укрепите масата, поставете дървени дюбели във всяка вече залепена фуга.
 5. Пробийте дупки с необходимия размер (диаметър 8 мм и дължина 3-4 см в този случай) по оста на прътите отгоре на дъските.
 6. След това пробийте дупки, които не са твърде дълбоки, където можете да поставите гайките. Нарежете краката по диагонал под прав ъгъл. Най-добрият начин да определите ъгъла е да поставите сглобената маса върху равна повърхност и да използвате гониометъра.
 7. Необходимо е да се обърне внимание на това как долният ръб на дъските е в контакт с повърхността на пода, преди да ги залепите.
 8. Използвайте скобите, така че всичко да се компресира, докато лепилото изсъхне.

Сглобяването е много просто, всичко се вижда ясно на стъпка по стъпка снимки. Завършете работата си с красиви облицовки. Авторът използва добавен шеллак и восък за приятен външен вид. Дръжката за носене може да бъде леко подобрена чрез добавяне на въже около дръжката, за да се подобри сцеплението и външния вид. Просто нанесете слой лепило върху повърхността на цилиндъра и го увийте с въже.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId9d16405c36

Същата таблица, само с някои модификации на краката

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIda4595492c9

Направи си сам пикник масаНаправи си сам сгъваема маса за пикник

Подобен дизайн, също плот, изработен от две половини, и когато сгъвате долните рамки, те са крака, влизайте една в друга. Долните пръти в долната част на рамките подсилват краката и в същото време служат като дръжка за носене, когато масата е сгъната. Плотът е изработен от 6 мм шперплат. Краката са изработени от дървени блокове с размери 20х40 мм, закрепени с болтове, които са оста. Плотът е закрепен с болтове към опорните пръти. Както можете да видите, лесно е да направите всички на сгъваема маса за пикник.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId20f430dc48

Направи си сам пикник масаоще маса за пикниксамо с твърд работен плот, Редът за сглобяване е основно един и същ. Краката са с болтове, стъпалото на опората е фиксирано с винтове. Отворите за болтовете трябва да бъдат направени малко по-големи от диаметъра на болтовете, защото това са осите, върху които краката ще бъдат сгънати. Следователно болтовете не се затягат много, така че да има свободно въртене. Подпора за краката в долната част се закрепва с винтове за самонарязване. Напречната връзка на аксиалния монтаж е фиксирана с фиксатори.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdc167b76a8e

Направи си сам сгъваем стол за пикник

сгъваем стол за пикникРазбира се, столове, това е малко по-различна тема, но ако говорим за пикник, бих искал да дам поне един пример. Освен това дизайнът наистина хареса, авторът се опита да копира произведението на архитекта Робърт ван Ембрикс. Този стол като цяло има само две дървени части, които се повтарят 17 пъти. Има по-дълги части, които съставят страни с дължина 70см и квадратни в двата края. След това има части на седлото, които са квадратни в единия край и се трият под ъгъл 40 ° в другия край.

Най-ефективният начин за рязане на прътите е отрязването на две странични части и две части на седалката от всяка дължина. Друго нещо, което трябва да знаете за подаването на части, е правотата на всички части. Вашите барове трябва да са много близо до идеално прави линии, само тогава механизмът на сгъване на стола ще работи както трябва. Няма да описвам подробно целия производствен процес, всичко е показано на стъпка по стъпка снимки, има цели 90 от тях. Разбира се има различни нюанси, това не е най-лесният стол за пикник, така че можете да прочетете подробните инструкции стъпка по стъпка на сайта, линка под галерията. Столовете изглеждат спретнати и малко екзотични. Въпреки факта, че основният дизайн на стола съществува от стотици години, съвременните материали и производствени технологии са превърнали дизайна на стола в алуминиеви или пластмасови конструкции. Въпрос на вкус, но харесвам топлината и красотата на дървото. Крайните размери са сравнително стандартни и го правят удобен за много широк диапазон от размери и форми.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId51ec023ff5

направете сами сгъваема масаНаправи си сам сгъваема маса

Има много красиви домашни мебели, но търсим по-прости варианти. Да направите сгъваема маса за собствения си дом не е трудно, а дизайнът, предложен тук, е не само лесен за производство, но и доста приятен. Поне различен от горните дървени сгъваеми маси. Тук плотът е направен от десет спретнато нарязани дъски, закрепени с две части плитка. Краката са прикрепени към две пръти. Когато е сгънат, плотът е навит и цялата конструкция може да се носи в пътна чанта. (Голяма чанта).

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdb6a4d41fe8

сгъваема маса за лятна резиденцияГоляма сгъваема маса за градинарство

Добра идея голяма сгъваема маса за градинарство винаги е полезна, Предложеният вариант може да се използва като трапезарна маса в страната или за голяма компания за пикник. В допълнение, дизайнът е доста издръжлив, така че масата е перфектна като преносима работна маса за работа на открито, Масата се състои от две части, ако е необходимо, тя може да бъде сгъната, когато е сглобена, тя изглежда като голяма кутия с дръжки. Ключалките се завинтват отстрани, така че масата да не се отваря по време на транспортиране. Редът за сглобяване в диаграми с размери е показан на стъпка по стъпка снимки, стъпка по стъпка инструкции за производство на сайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId791bc049d3

Кръгла сгъваема маса

кръгла сгъваема масаПървоначално авторът е планирал да направи шестоъгълна или осмоъгълна таблица на триножник, но в крайна сметка е получен компромис - кръгла сгъваема маса, Следователно стативът е стабилен върху неравномерни повърхности добре за пикник, Вярно, основата в този случай е купена в магазин, това е класически статив, така че авторът трябва да направи плот и да монтира. Първата стъпка беше да маркирате горната част на таблицата.

 

 1. За да нарисувате кръг, определете центъра на дъската, като нарисувате диагонали от ъглите.
 2. След това използвайте парче шнур, прикрепено към центъра и молив, за да нарисувате кръг. Ще има малко запас от дъски, можете да ги използвате по-късно, но зависи от това каква таблица с размери искате.
 3. Използвайте мозайката, за да изрежете кръг. След това трябва да изберете шестоъгълника. Ако вземете радиус и го използвате за маркиране на кръга, той отива шест пъти. Комбинирането на тези етикети ще доведе до шестоъгълник. Шестоъгълникът може да се използва за създаване на ефекта на 3d куб, а авторът избра този дизайн за плота.
 4. Използвайте четирите ъгъла на шестоъгълника като отправни точки и след това изберете произволно други точки, за да разделите кръга на дъски. Може да се раздели на парчета между ъглите на трите дъски и краищата на две дъски от двете страни.
 5. За да се качите на плотовете, сгънати в ролка, трябва да вземете каишките и с помощта на лепило и телбод да ги прикрепите към плота. На този етап трябва да внимавате, за да оставите дори 10 мм пролуки между дъските.
 6. Триножник Вземете шперплата и го залепете на два слоя.
 7. Напилете квадратната дупка в двете части и ги фиксирайте заедно с винтове и лепило.
 8. Пробийте две дупки в горната част на масата.
 9. Поставете болтове с шайби.
 10. За крака вземете блок с квадратен край, за да приляга плътно на гнездото.

Можете също да си купите статив или да намерите друга основа за ос за маса. В този случай триножникът е от лят алуминий. Конусният край на крака е включен в триножника и е достатъчно стегнат, за да поддържа масата. Авторът инсталира шайба и кръгъл винт, за да фиксира плота на крака си - през гнездото. Това гарантира, че горната част на масата не се люлее върху крака.
Масата и всичките й компоненти могат да бъдат сгънати в пакет и просто вързани с въже. В идеалния случай можете да шиете чанта или чанта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId27b686f745

Сгъваема маса с чадър

сгъваема маса с чадърИдеята беше да направите малка маса, прикрепена към чадър, или обратното :) Какви бяха целите:

 • Дизайнът трябва да е уникален.
 • Масата трябва да се сгъва лесно.
 • Тя трябва да е малка, но да има достатъчно място за поставяне на чаши и други дрънкулки.
 • Масата трябва да е лека.
 • Минимални производствени разходи

Всички точки от автора са успешно реализирани, само че за сметка на първата не е точно известна, трудно е да се провери. Масата ще има 3 заключващи се сгъваеми секцииразположени на 120 градуса един от друг. За да направите масата възможно най-малка, 3 секции трябва да се въртят и да взаимодействат с вала на чадъра. След това всяка секция може да бъде сгъната, за да бъде възможно най-малка. Можете да закупите нов чадър за покрива, но това ще бъде нарушение на 5 точки или да използвате стария, както направи авторът. Друга част, която трябва да се направи. Всяка секция ще се сгъне наполовина, така че имате нужда от панта, която се сгъва отгоре и се затваря в отворено положение.
Ще ви трябват такива материали:

 • Всякакви барове.
 • 2-1 / 2 инчови болта в 1 / 4-20 болта
 • 9 шайби за 1 / 4-20 болта
 • 3 Гайки за болтове 1 / 4-20
 • 3 пружинни брави за плъзгащи се врати
 • 6 ставни барабани
 • 1 стар чадър за плаж
 • 96 дюбели 1-3 / 12 cm
 • Тиково масло

Инструментите:

 • Пробивна машина
 • Акумулаторна тренировка
 • 3D принтер или услуга за 3D печат
 • Сандер
 • гъба
 • кофа
 • Няколко различни разновидности шкурка

Производствената поръчка може да бъде сортирана чрез стъпка по стъпка снимки, авторът има голяма подробна инструкция на сайта, така че можете да използвате линка под галерията и да прочетете. Между другото, интересно е написано :)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdb522e145a4

Сгъваема маса за пикник и пейка

сгъваема маса за пикник и пейкасгъваема маса за пикник и пейка

 

Проста маса за пикниккоято се превръща в пейка за две секунди. Идеален за сайт с ограничено пространство. Всички дървени блокове са две по четири.

 • A - 2 бара 2 × 4 - 35 cm, 2 броя - 40 cm
 • B - 2 бара 2 × 4 - 175 см, 4 бр. - 28 см
 • C - 4 бара 2 × 4 - 190 cm
 • D - 1 блок 2 × 4 - 14 см, 1 бр. - 18 см, 1 бр. - 38 см, 1 бр. - 25 см
 • E - 4 бара 2 × 4 - 182 cm
 • 14 броя 2 × 4 - 20см
 • 2 винта
 • нокти за крака, самонарезни винтове
 • Пълнител за дърво, лепило, боя

Първата стъпка е правенето на краката за седалките на пейката.

 1. Нарежете краката си според инструкциите на схемата. Изгладете краищата с шкурка.
 2. Производството на рамката. Пробийте дупки в двата края и поставете винтовете.
 3. Подравнете ръбовете и се уверете, че ръбовете са под прав ъгъл.
 4. Завинтете краката към рамката на седалката, както е показано. Пробийте дупки през горната част на краката и вкарайте винтовете. Уверете се, че ъглите са квадратни.
 5. Завийте релсите към рамката на седалката, като се уверите, че те са равномерно разпределени.
 6. За да направите равни интервали, трябва да поставите лист шперплат между ламелите. Внимателно подравнете краищата. Пробийте дупки през релсите и поставете болтовете.
 7. След сглобяването на пейката е необходимо да се направят опори за сгъваемия гръб. Започнете с подрязването на компонентите, както е показано. Отрежете двата края на компонентите под ъгъл 75 °
 8. След това отрежете подлакътниците за пейката. Закръглете единия край на подлакътниците с мозайката и оформете краищата с шкурка.
 9. След като направите части за подлакътниците, пробийте дупки и фиксирайте всички части с винтове.
 10. След това прикрепете ремъците към опорите на облегалката, както е показано.
 11. Подравнете релсите и пробийте дупки през опората, преди да поставите винтовете
 12. Поставете облегалката на пейката и подравнете опорите, както е показано на фигурите.

След това е необходимо да ги фиксирате на място с помощта на панти, така че можете да сгънете масата и да я превърнете в пейка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIded119db2b7

също маса с пейка за пикник, със стъпка по стъпка снимки, рисунки

сгъваема пейка за масаинструкции за производство могат да бъдат прочетени на уебсайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdc0910f5dd8

Направи си сам сгъваема маса

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/skladnoj-stol-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdc0982d917e

Направи си сам сгъваема маса 200 снимки