Публикувано в Направи сам маси

Направи си сам шивашка маса 500 снимки, рисунки, инструкции

маса за шевна машина и овърлок маса за шевна машина и овърлок

Ако вашата шевна машина се съхранява в килер и трябва да я изваждате всеки път, да седнете на бюро за хранене или писане или още по-лошо, да се наведете, за да шиете на масичка за кафе, тогава тази статия е за вас. Показани и разказани тук как да си направите маса за шиене направи си сам без специални разходи и с минимален опит.

Всяка домакиня, щастлива собственичка на шевна машина, мечтае за собствен кът за ръкоделие. Но винаги нещо липсва - място в апартамента или пари за нова шивашка маса. Тези проблеми могат да бъдат решени, тук са представени различни бюджетни опции за апартаменти с малки размери. Всички маси са изработени на ръка и далеч от професионалните майстори. Така че далеч съмнения - изберете подходящия вариант и за работа.


Как да направите маса за шиене

как да направите маса за шиенеАко търсите как да направите маса за шивачка със собствените си ръце, тази опция може да ви заинтересува. Маса с височина 80 см и квадратна работна повърхност от 120 см. Голяма работна повърхност е чудесна за рязане и закрепване на плат, а също така ще осигури голяма площ от чешми, за да улесни работата с обемни дрехи. Масата е твърда и доста тежка, така че не се клати или вибрира по време на шиене. Има вградени чекмеджета за съхранение на необходимите вещи.

Ако се интересувате от създаването на нещо подобно, има много идеи, които ще ви помогнат. Представените методи могат да бъдат използвани за производството на шивашка маса с всякакъв размер - за шиене, рязане и за други цели. Надявам се да разберете нещо полезно.

 • Стъпка 1: Структура на рамката
  Рамката на таблицата е ключът, който държи цялата структура заедно. Плотът на масата и рамката са изработени от шперплат, въпреки че може да се използва всяка сравнително гладка и без дефекти повърхност. Четири ъглови скоби са с дължина 12 см, като двата края са скосени под ъгъл от 45 градуса. Те трябва да бъдат залепени и временно фиксирани на място с нокти. Дупките трябва да бъдат пробити предварително и сигурно фиксирани с винтове.
  Останалите две ленти от шперплат са оразмерени и инсталирани от вътрешната страна на рамката с лепило и винтове за дърво, за да добавите опора за плотове и чекмеджета.
  Кутиите са направени от борови дъски и шперплат, а в конструкцията на рамката се добавят поддържащи елементи.
 • Стъпка 2: Крака
  За краката са използвани два двуметрови борови блока с размери 10 х 10 см. За да ги фиксирате в рамката, е необходимо да отрежете горната част на всеки крак под ъгъл 45 °. За горната част на стелажите за маса можете да закупите специални болтове с груби винтови скоби. Това е един вариант, но тези фантастични болтове не са евтини. Авторът тръгна по другия път и просто изряза обикновен 4-инчов болт през дупки, пробити от външната страна на всеки крак, и след това запуши дупките с голям дюбел. Снимката показва как да направите това.
 • Стъпка 3: Най-отгоре на таблицата
  Плотът на масата е квадратен лист от шперплат с размери 120 x 120 cm.
 • Стъпка 4: Дупка на шевна машина
  Тук забавлението започва! Голяма част от това, което трябва да се направи, зависи от типа машина. Но задачата остава същата. Необходимо е повърхността на шевната машина да е близо до нивото на масата (малко по-високо, това е нормално, по-ниско не) и лесен достъп за настройване на калерчето и поддръжката на машината. В този случай авторът използва по-стара версия на шевна машина. По принцип всички те имат универсален размер на основата. След внимателни измервания е необходимо да се изреже дупка, която трябва да е на разстояние 15 см от предния ръб и 10 см отстрани.
 • Стъпка 5: Инсталиране на шевна машина
  Авторът използва шарнирните панти от стария калъф, които е инсталирал в плота. Заедно с това е необходимо да се фиксират регулируемите опори към предния ръб на отвора.
 • Стъпка 6: Втора опция за инсталиране
  Авторът направи тази малка маса под дупката, така че, ако е необходимо, да я използвате като алтернативна възможност за монтаж. Монтира се върху носещи релси, но не е в готовата маса, ако е необходимо, може лесно да се премести от дъното. В този случай той изпълнява специфични функции, просто авторът искаше да покаже най-простата опция за инсталиране.
 • Стъпка 7: декорация на маса
  Краката, чекмеджетата и плота са шлифовани и покрити с два слоя полиуретан. Горната част на масата е покрита с мебелен восък, който да направитеПовърхността беше приятна и гладка.
 • Стъпка 8: Създайте
  Плотът се завинтва отдолу. Краката се поставят на мястото, когато масата е обърната с главата надолу и чекмеджетата вече са монтирани. Авторът добави малки подложки от пяна върху вътрешната повърхност на кутиите, след това снимката показва завършващите щрихи за това как да покриете машината от прах, но това е по ваша преценка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId6d6f2bd682

универсална маса за шиенеУниверсална шевна маса

Тази здрава маса с голямо работно пространство е подходяща за различни видове шевни машини. Ако купите подобен модел в магазин, той може да струва три пъти повече от шевна машина и изисква вложка, която също струва прилични пари. В този случай рафтът за машината е фиксиран, но може да се регулира, за да пасне на определена машина. Горната част може да се регулира към различни размери на машини. Прототип за универсална маса за шиене служи като правоъгълна рамка с крака, изработени от стар палет. Височината на горната част 60х120 е 30 см от пода. Горната част е във формата на буквата "L", а прорезът се запазва, за да запълни дупката, когато се използва като таблица.

 1. Рафтът за поддръжка на машината е по-малък от отвора, така че кабелите могат да се поберат между рафта и да излязат от долната част на масата. Удобният дизайн ви позволява да плъзнете рафта, за да поддържате машината назад, така че отпадъците да паднат през слота в кошчето под масата.
 2. Когато шиете, някои машини изискват достъп до лоста за отклоняване на подаващите устройства. Големият отвор и шарнирната горна част ви позволяват да инсталирате допълнителна тава, ако не използвате вложката.
  Краката са сменяеми, могат да се съхраняват вътре в рамката.
 3. За да увеличите работната повърхност, можете да прикрепите допълнителен правоъгълен лист в предната част на машината. Има няколко варианта за разрешаване на този проблем. Едно от тях беше да се събере чекмедже, което се простира и поддържа предния лист.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId1b41917d7e

маса за шевна машинаМаса за шевна машина

че направете маса за шевна машина, трябва да имате предвид, че колите са различни, което означава, че таблиците ще бъдат различни. Следователно, той не посочва конкретни размери или списък с материали, така че тук е основен списък, така че да имате от какво да започнете. Това е доста проста таблица, която дори новак може да направи. Във всеки случай ще ви трябват дъски от материалите, дължината ще зависи от вашата машина, шперплат, болтове, шайби, винтове, гайки (най-доброто е фланцовите гайки с найлонова вложка, така че вибрациите на машината бавно да не се разхлабват гайките), както и пластмасовите капаци на болта ,
шевна масанаправете маса за шиенеЗабележка: Не забравяйте да оставите достатъчно място, ако кабелите са под масата или можете да изрежете малък отвор отстрани.

 1. Преди да режете с мозайката, пробийте отвътре водач. След това поставете ножовия трион в отвора и по извитата линия започнете да режете оттам. С помощта на мека кърпа изгладете радиуса на ъгъла. Продължете шлифоването с груба хартия, докато получите правилния размер, след което преминете с тънка шкурка.
 2. Вижте дъската на две части, всяка от които е дължината на разстоянието между опорите за маса. (Ако е необходимо, можете да го нарежете по-късо и да го прикрепите от дясната страна или само отгоре ... всичко зависи от материалите, масата и машината.) Ако плотът е готов, можете да го прикрепите с винтове отпред и отзад, но това не е необходимо. Маркирайте 4 отвора за болтове за опора само до вътрешната ширина на машината, както е показано на снимката. След това пробийте дупки, като използвате маркировките.
 3. Поставете болтовете в дупките и обърнете масата, за да поставите опорите на мястото си. Броят на винтовете, които използвате за закрепване към плота, зависи от теглото на машината.
 4. Изрежете дългата страна до ширината на платформата. След това монтирайте платформата върху болтовете и закрепете с шайбата и гайката.
 5. Поставете шевната машина върху платформата и регулирайте фиксиращите гайки, докато тя не е в съответствие с повърхността на масата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdf5c8f5db0a

Направи маса за шевни машини

направете маса за шевни машиниЕто как да направите направете маса за шевни машини от масата за хранене Инго.Много по-лесно е, отколкото си мислите! Просто внимателно прегледайте стъпка по стъпка снимките и, ако е необходимо, прочетете инструкциите на сайта, връзката към които е под галерията, за да получите добра представа за това какво ще правите. Понякога е по-лесно да видите снимки на по-късните етапи, за да разберете първоначалните стъпки. Ако сте купили масата на Ingo, уверете се, че тя е напълно сглобена. По-късно ще трябва да премахнете плота, но се нуждаете от напълно сглобена маса.

направете маса за шевни машиниматериали: Ikea INGO или друга маса с бар под плота. Ще е необходимо да се прикрепят носещите греди, които ще държат машината. Ще ви трябват и две дъски. Един като рафт, на който машина ще стои под маса, той трябва да бъде поне с 5 см по-дълъг и по-широк от машината. Вторият трябва да е два пъти по-широк от масата.

 1. Поставете шевната машина на масата и подходящо място за лесно шиене. Начертайте контура на пишещата машина на масата.
 2. Внимателно изрежете дупка по линиите. Вървете бавно, особено в ъглите, за да получите красиво заоблени ъгли (ако вашата шевна машина е под прав ъгъл, трябва да изрежете перфектен правоъгълник).
 3. Сега поставете машинката за подстригване, за да сте сигурни, че тя се вписва плътно в отвора. Ако валът е малко тесен, разпечете ръбовете с шкурка.
 4. След като направите дупката с правилния размер, изгладете всички краища, първо със среден шкурка, а след това и фино зърно, за да направите повърхността гладка и равна.
 5. След това обърнете масата и измерете разстоянието между предните и задните гуми. Напилете на две части с еднаква дължина като разстоянието между напречните щанги и се уверете, че те плътно прилягат между тях. Завинтете вложките в долната част на масата с помощта на джига Craig Jig.
 6. Определете дупките за болтовете, които ще държат рафта с шевна машина. Внимавайте да не маркирате твърде близо до предния ръб, оставете поне 8 см отпред и отзад.
 7. След това развийте плота; извадете го отстрани. Пробийте 4 отвора във вложките. Поставете болтовете, те трябва да са на едно ниво с горната част, но не да стърчат извън плота. Извадете болтовете и оставете настрани.
 8. Обърнете масата и проверете как ще стои рафта.
 9. Сега можете да събирате. Първо, поставете болтовете в дупките, които сте направили по-рано.
 10. Докато държите болтовете на място, така че да не се изплъзват, внимателно завъртете масата обратно на плота и закрепете частите.
 11. Накрая прикрепете прикрепете рафта, на който ще стои машината.
 12. След това поставете машината на рафта и просто затегнете или разхлабете гайките, докато машината стои висока, изравнете се с повърхността на плота. Издърпайте кабелите през отвора и поставете машината обратно на рафта.
 13. Свържете кабелите, включете машината и проверете как работи.

Изглежда много по-добре от пластмасовите маси за шиене. По-евтино е и имате причина да се гордеете, че сте направили тази шивашка маса със собствените си ръце.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId922c366bae

Ето още три варианта. как да преработите обикновена маса в шиене.

направете маса за шиенеИзползването на маса за хранене за шиене, разбира се, е изход, но трябва да признаете, че има много неудобства. Специализирана маса не е евтина, много по-лесно е да се преработи съществуваща маса в шивашка маса. Задачата не е толкова трудна, да направите прорез в плота, да инсталирате шевна машина, плюс да помислите за чекмеджета, рафтове за поставяне на шевно оборудване, да фиксирате проводниците, да настроите параметрите за удобна работа. На снимката виждате пример за подобна модернизация.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdb41bcd08fa

Друг пример за снимка, ако се нуждаете от инструкции стъпка по стъпка, под снимката има линк към сайта, там процесът е описан много подробно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId8bec946860

И третият примеркак да направите модернизирана маса за шиене за удобна работа.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdca13aea0b0

направете маса за шиенеПроста маса за шиене

Разбира се, това не е просто дъска на краката, а да се направи такава направете маса за шиене наистина много просто. Размерът може да бъде каквото ви трябва. Със сигурност малко хора могат да си позволят размер на масата 2 mx 1,5 m и по добра причина - повечето обикновени домакински дрехи могат да бъдат ушити с помощта на много по-малка площ. Като цяло всичко зависи от вашите нужди. В тази версия на шивашката маса няма специални устройства, всичко е просто, евтино и достъпно. Ако се интересувате, няколко стъпка по стъпка снимки в галерията ще ви помогнат в производството.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId3f55236eca

Шиещ ъгъл

шевен ъгъл за домаШиене от шкафа

Оборудвайте шевен ъгъл в апартамента, особено ако е малка, задачата не е лесна, но изпълнима. Старите мебели са доста подходящи за това. Например, тя показва как да направите удобна маса за шиене от стар шкаф със собствените си ръце. Ако имате такъв, тогава подът вече е готов. Като начало, шкафът ще трябва да бъде разглобен.

Тогава едната страна трябва да бъде изрязана, тя ще бъде рафтове, а от втората странична стена направете плот. Опциите с рафтовете могат да бъдат различни, ако има много материал, можете да направите задна стена. Основната идея е стойка с рафтове за шевни аксесоари и странична маса за шевна машина. Резултатът, който виждате на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId3ddbf7a6f5

Ето още една идея как да направите ъгъл за шиене за ръкоделие от стар шкаф.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId5237551cad

И това е идея, как да направите ъгъл за шиене в килера.

шевен ъгъл в килера

шевен ъгъл в килераДоста удобно, целият проблем е да намерите таблица с подходящи размери или да си направите сами.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId3564a8e4af

шевен ъгълНаправи си сам кът за шиене

За тези, които се занимават с шиене, ръкоделие и като цяло изкуства и занаяти, мястото им за работа и творчество е просто необходимо. Авторът планира и направи това Направи си сам кът за шиене точно за тези цели. Това е оригиналният дизайн на автора, разработен за вашите собствени нужди, така че крайните размери, които трябва да зададете сами, в зависимост от размера на стаята и вашите нужди.

шевен ъгълВдясно на снимката е чертеж на структурата, можете да използвате основния му модел, като промените размера, но запазвате пропорциите. Накратко производствения процес. Първата стъпка е да направите основната маса. След това изрежете вдлъбнатини в ъглите на плота, за да закрепите задната рамка, и след това я прикрепете към масата. Следващият етап, производството на стелажи с рейки за съхранение на ролки с такъни. Едната страна трябва да бъде отворена, а долната дъска да е по-къса, така че да се размотава лесно ролките. Прикрепете стойката с винтове и ъглови скоби. След това правим плъзгаща се маса с рафтове и закрепваме колелата. Това е основно. Повече информация има на сайта, линкът може да се намери под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdfa5e413291

Маса за шивашко оборудване

маса за шевна машинаНяма стъпка по стъпка снимки, показани са само няколко примера, как да направите маса за шевна машина, оверлок и друго шевно оборудване с чертежи на основните части. Дизайните са различни. За малка стая сгъваема маса е идеална, когато трябва да работите с големи обеми плат. В тази връзка таблицата с книги е много популярна, когато цялото шевно оборудване може да се почисти в специално отделение. Ъгловите маси също са много удобни, където ще бъде осигурено място за плат, конци, аксесоари.

Едната част на масата може да бъде направена със сгъваем плот за маса, за да се увеличи работното пространство, ако е необходимо, а в другата част да се поставят различни аксесоари, ютия и много други. Той перфектно ще побере не само записи с шарки или лаптоп, но и ютия и много повече. Като цяло има много различни модификации, ако направите маса със собствените си ръце, можете да добавите идеите си към разработката на дизайна въз основа на представените тук модели.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId2ba7ccae67

Сгъваема маса за шиене

Както бе споменато по-горе, сгъваема маса за шиене сгъваема маса за шиене Идеален за малка стая. Моля, обърнете внимание, че тази маса не е проектирана да работи с шевна машина, ако бравата и бравата на плота не са инсталирани. Но такива минусиСтруктурата наистина е много успешна за оборудването на работно място за шивачка. Има спретнато място за съхранение на шевна машина, рафтове за кошници и други аксесоари, които са винаги под ръка, и най-важното е, че всичко това може да се сгъва и премахва, когато работата с машината приключи. По-долу във фотогалерията с рисунки и размери на поетапното сглобяване на шевна маса.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId0975b629dd

Как да сглобите маса за шиене

направете маса за шиенеВ този случай думата „сглобяване“ е точно както трябва, тъй като шивашката маса е сглобена от заготовки по поръчка. Можете да направите маса от нулата, ако имате собствена работилница, необходимото оборудване и, разбира се, опит. Само това ще отнеме много повече време, а мебелните аксесоари и други детайли все още ще трябва да се купуват в магазина. Като цяло, ако ви хареса това модел за шиене на маса, можете да използвате чертежите, представени тук. Поръчайте дървени части за тези размери и за да сглобите не е нужно да сте велик майстор. Масата е много удобна с това, че не заема много място, когато е сглобена, тя е само 112,5x60,2x77, разгъната, малко повече от два квадратни метра. Добавя място и нощно шкафче с капак, където е инсталиран оверлок. Колелата са осигурени за удобно движение и не можете без тях, тъй като дизайнът е доста тежък, повече от сто килограма. Ето защо е препоръчително да се предвиди предварително къде ще бъде инсталирана таблицата, за да не се движи отново.

Необходими са инструменти за сглобяване на масата: бормашина с бормашини M2, M6, пила, ножовка, 13 гаечен ключ.За сглобяване на нощното шкафче: бормашина със свредло M5 и накрайник или тренировка за потвърждения, ключ за потвърждения, шил.

шевен ъгъл

шевен ъгълИскам да отбележа, че за фиксиране на ПДЧ е най-добре да използвате потвърждения, както хората го наричат, Euroscrews, правилното име е едноелементна замазка, а не обикновени винтове. Използвайте специална бормашина, за да пробиете дупки за потвърждения.
Ако материалът е готов и всички инструменти са налични, сглобяването на конструкцията трябва да отнеме 3 часа, не повече. Редът за монтаж е добре показан в подробните стъпка по стъпка снимки в галерията, инструкциите могат да бъдат прочетени на уебсайта, връзката е под снимките.

Няколко бележки:

 • Колелата трябва да бъдат монтирани в такова положение, че при завиване да стърчат извън размерите.
 • Когато пробивате дупки в краищата, използвайте конвенционална бормашина M5
 • Шарнирният капак може да бъде фиксиран по два начина: върху две U-образни летви или пръстени, фиксирани от вътрешната страна на вратата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId8e8de7825a

Направи си сам шевна маса

Ако търсите прости решения, тогава това е добра идея. Два шкафа с клетки, в които можете да поставите цял куп аксесоари за шиене и те имат голям плот.

Достатъчно място за шевна машина и за рязане на тъкани. Ще ви трябва 1 лист MDF или шперплат, дъски за рейки и чекмеджета, винтове, шкурка, трион, молив, лента. Размерите са показани на чертежите във фотогалерията, в схемите има и редът за монтаж. Не използвайте лепило. Това ще ви позволи лесно да разглобите масата, ако е необходимо. Ако искате, можете да добавите оборудване към краищата на кутиите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdeb012a3a7a

Маса за рязане

Направете маса за рязанеШиеща маса за рязане

Ето как да направите Направете маса за рязане от части на Икеа. Каква беше идеята на автора? Трябваше ни маса за рязане: достатъчно голяма, за да побере подложка за рязане с размери 90х60 см, подвижна, така че да може да се използва в ограничено пространство и да има достъп от всички страни, с удобна работна височина.

Какво се случи, можете да видите на снимката. Първо, според инструкциите, трябва да сглобите рафтовете, това е просто. За да инсталирате плота, трябва да пробиете четири отвора за винтовете. Отбележете къде трябва да се монтират винтовете, а именно 8 см от късата страна и 2,5 см от дългата страна. След това поставете плота на пода и използвайте линийка, за да маркирате точките на закрепване. Сега сложете всичко заедно и накрая завийте колелата. Готовата маса има работна височина от около 90 см, най-добрият вариант за човек със среден ръст. което е много нежно на гърба и приятно. Сега имате страхотна маса за рязане.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdebff230b12

шевна маса за рязанеНаправи сам маса за рязане

Ето един от най-лесните и евтини начини да направите мобилни, издръжливи. направете маса за рязане в една вечер, поне според автора. Ако често шиете, знаете колко е важно да имате добре проектирано и организирано работно място. За повечето хора удобна работна височина от 90 см, въпреки че можете да регулирате височината по-ниска или по-висока, както предпочитате. Само имайте предвид, че 90 см и 110 см, това е оптималният размер, ако се отклоните твърде много, няма да работи комфортно. Страхотното е, че производството ще изисква минимални разходи. Ето таблица с ширина 90 см и дължина 180 см. Ако искате нещо по-малко, трябва сами да определите размерите.

Ето какво ви трябва:

 • електрическа бормашина с бормашина,
 • електрическа мелница, въпреки че можете да използвате шкурка,
 • ниво
 • измервателна лента
 • ножовка

От материали: един лист шперплат 90х180 за плотове и дълги пръти, които трябва да бъдат изрязани в подходящи размери. 4 ще отидат към краката, 6 дълги до напречните щанги и 2 за осигуряване на допълнителна хоризонтална опора на колелата.
След като сте подготвили всичко, започнете с полиране на всички детайли. Ако направите това у дома, опитайте се да изолирате една стая, защото прахът ще бъде ВСЕКИ ТУК! Необходимо е да почистите повърхността, за да се отървете от всякакви фрагменти и грапавини, но без фанатизъм, абсолютно гладки повърхности не съществуват. След това избършете дървесината с леко влажна кърпа, за да премахнете праха. След като изсъхне, можете да започнете да рисувате. Нанесете поне три слоя. Трябва да прочетете стъпка по стъпка инструкциите за сглобяване на таблицата за рязане на сайта на източника, връзката е под галерията, където авторът описва процеса много подробно, с допълнения и коментари, така че той ще бъде информативен.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdda05e504d5

Сгъваема маса

преносима маса за рязанеТой е голям, здрав, удобен и преносима маса за рязане направени на ръка. Идеален за малък апартамент, тъй като може да се използва само когато е необходимо, когато не е необходимо, масата се сгъва лесно и стои спокойно в ъгъла, като не заема място. Ако знаете как да работите с трион, тогава лесно направете тази напълно сложна конструкция със собствените си ръце.

 

сгъваема маса за шиенеПросто използвайте плановете по-долу като ръководство. И така, как да направите сгъваема маса за рязане със собствените си ръце. Ще се нуждаем от шперплат, дъски, дюбели, панти на вратите, лепило, пирони и винтове. Вижте материали според размерите, посочени на чертежите. Изтъняването не е задължително; това е чисто за естетика. Дюбелът за капака на централната кутия, ще ви трябват само две 5-сантиметрови части. Инсталирайте краката, свържете ги с джъмпери по протежение на плота и поставете третата напречна греда по дъното, за да образувате кутия. Прикрепете плота за маса към горната част на центъра на стъпалото с панти и дюбели. В резултат на това сгънатата маса трябва да изглежда като на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId14b9b1c874

сгъваема маса за шиенеСгъваема маса за шиене

Дори и да не използвате често своята шевна машина, за да шиете салфетки от плат или да шиете завеси, все още не е много удобно, когато се праши на пода в килера и периодично трябва да го извадите и да го поставите на масата за хранене. Въпреки че това също е изход за малък апартамент, е много по-удобно да оборудвате постоянно място, за което е подходящо сгъваема маса за шиене, което можете да направите със собствените си ръце. Авторът предлага тази опция, както виждате на снимката. За целта ще ви трябват две плочи от ПДЧ 90 × 50 см с дебелина 2,5 см и три дъски с размери 10 × 50 см. Четири метални щифта с височина 70 см, електрическа бормашина, винтове и спрей за боя. Откъснете дъските, които съставят горната и долната част на масата, до необходимия размер
Използвайте лепило и скоби, за да сглобите плота. След това почистете и оцветете краката. Ако сте купили нови, вероятно няма да се налага да ги почиствате или боядисвате. Прикрепете краката към плота с помощта на тренировка и винтове. Пясък и боя на плота. Отне на автора няколко часа, включително времето за изсъхване на лепилото и боята. Както можете да видите, всичко е много просто.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdc1e015a2d7

Сгъваема маса за шевна машина

сгъваема маса за шевна машинаРазбира се, можете да шиете на масата за хранене, ако само внимателно я избършете от остатъците от храна, но в края на краищата, така или иначе, ще остане малко мазно петънце. Омръзна ли ви да се опитвате да шиете на масичката за кафе? Ако това е реален сценарий отживота си, тогава спешно се нуждаете от работно място и това сгъваема маса за шевна машина идеален за вас. Какво? Не искате да харчите много пари и нямате опит за дърводелство? Отличен. Тогава тази опция е за вас. Той използва стария рафт на Ikea Expedit като маса, която ще се побере в шкафа. По принцип могат да се използват всякакви стари мебели. Освен това ще ви трябва плот, дюбели, винтове, панти на вратите, можете също да премахнете старата врата, грунд, боя.
Първо, трябва да сте сигурни, че плотът е с големи размери и удобно се насочва в шкаф. След това оправяме крака. След това закрепваме пантите към масата. Имате нужда от двама души, които да ви помогнат да прикрепите плота. Просто ви трябва, за да е стабилен по време на закопчаването. Пробийте малък отвор в горния ръб на масата и завийте куката. След това наклонете плота към стената и опитайте как се държи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId69b11448b9

Как да си направим нова основа за стара шевна машина

основа за стара шевна машинаНай-вероятно, ако имате стара шевна машина, тогава основата изглежда нещо като тази на снимката. Но тя може да бъде фиксирана и направете нова кутия под основатаи много по-добра, подобрена версия. Авторът е сигурен, че предлаганата тук опция за Singer 201-2 е подходяща за други марки или модели, но можете да направите свои собствени измервания в съответствие с вашата машина. Просто сравнете ъглови скоби по дебелина и т.н. стара основа срещу нова база.
Ето материалите, които авторът е използвал: 5 мм шперплат за дъното на основата, борови дъски за страни и облицовка за къдрави ъгли.

 • Необходимо е да се отпият всички части по размер, лепило и се закрепят със скоби.
 • Пробийте дупки за винтовете, затегнете ги така, че да бъдат „вдлъбнати“ в дървото, използвайте пирони и лепило за фиксиране на шперплата.
 • След това внимателно залепете парчетата и поставете във всеки ъгъл.
 • Използвайте пълнител за дърво в отворите за винтове, пукнатини и пролуки.
 • Пяснете детайлите до съвършенство.
 • Направете дупки за пантите.
 • Изрежете прорез за контура.

Авторът използва панти от старата основа и купи оборудване за раздела, който държи машината, прикрепена към основата. След това боядисвайте и полагайте полиуретанов слой. Машината лесно се върти за почистване. Основата също заглушава звука на предавките, когато машината работи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId9cc4b09005

Направи си сам маса за гладене

направете маса за гладенеТази маса е по-широка и по-трайна от дъската за гладене. Ако често се налага да парите неща, тогава ще разберете каква е разликата. И така, как да го направите.

Първа стъпка: Направете самата маса. В този случай дизайнът е евтин плот IKEA с регулируеми крака. Това е основата, но нормалната повърхност не може да издържи продължителното излагане на пара, така че трябва да бъде покрита с нещо по-съществено. Авторът използва лист шперплат със същия размер, сто и плот. Някои коментари: дори при допълнително покритие от шперплат, масата може да се повреди след известно време. Независимо от това, шперплатът е доста солиден и това не трябва да нарушава функцията на дъската под налягане.

Стъпка втора: изберете материал за горния капак. Авторът използва ниско ватиране, което позволява циркулацията на парата и много по-добре специални изолационни материали като Brite insul. Ако планирате да измиете сменяемия капак, уверете се, че тъканите са с добро качество. Препоръчва се използването на памучни тъкани. Количеството вата и тъканите, от които се нуждаете, ще се изчислява въз основа на измерванията на вашата маса. Можете да намерите подробни инструкции стъпка по стъпка на уебсайта на източника, връзката се намира под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIda0a540fd4f

Шиене на рисунки на маса

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIddb2acfb53d

Направи си сам шивашка маса 150 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/shvejnyj-stol-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId753b6b5331

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...