Публикувано в Направи сам маси

Направи сам билярдна маса 1000 снимки, майсторски класове

направете маса за билярд направете маса за билярд

Билярдът има дълга и много богата история. Играта се заражда около 15-ти век в Северна Европа, тогава прилича на крокет, а тревното поле служи като платформа. Играта се разви и придоби голяма популярност и скоро те решиха да я преместят в стая за игра на дървена маса със зелена кърпа, имитираща трева и рамка около краищата. По това време, вместо да бият, се блъскаха топки, а дървените пръчки се наричаха не щека, както е днес, а „боздуган“.

 

Днес билярдът е забавление за всяка възраст и чудесен начин да обедините семейство и да забавлявате гостите. Направата на билярдна маса със собствените си ръце не е лесноМнозина се плашат от размера, теглото и техническите нюанси, когато става дума за конкретни функции. Но няма нищо невъзможно, майсторските класове и фотографии, представени в тази статия, със сигурност ще ви помогнат, ако има желание да направите своя собствена маса за билярд.


Как да си направите маса за басейн

направете маса за билярдСлед като правилно търсите в Интернет, със сигурност ще намерите много видеоклипове и статии, където са представени съвети, инструкции и майсторски класове, как да направите маса за басейн със собствените си ръце, Независимо от това, за да направите такава структура сами, без помощта на специалист по дървообработка, не е за слабите сърца, ще ви е необходим опит с дърво и търпение, тъй като билярдните маси изискват подробни координирани усилия, така че готовите продукти са толкова скъпи.

Разбира се, билярдна маса може да се счита за лукс, в идеалния случай за играта ви трябва отделна стая или поне много просторна всекидневна. Първо трябва да се уверите, че имате достатъчно място в стаятакоито сте избрали да поставите масата си за басейн. Ще се изненадате колко пъти хората забравят да изчислят пространството, необходимо за няколко играчи, за да седнат удобно и да се движат около масата. размери на билярдна масаБилярдна маса може да бъде чудесна инвестиция за всеки дом. и освен удоволствие, може да бъде чудесна украса на интериора. Ето обща информация за направата на таблицата, тук е стандартът чертеж рисуване на билярдна масаАко решите да направите маса за басейн със собствените си ръце, тогава естествено ще вземете необходимите размери и тип маса за стаята. Ако няма достатъчно място, но просто не можете да си представите бъдещия си живот без билярд, тогава има няколко варианта, например, трансформираща маса, това е, когато на масата на басейна е инсталиран плот и той се превръща в трапезария. Или направете дизайн на сгъваеми краказа да може да се съхранява на удобно място. И разбира се, че можете да направите малка или много малка маса за билярд, Каквато и опция да изберете, най-вероятно ще се нуждаете от такива материали: дървени крака от залепена греда за краката; летви и нива за дъски; зелен плат за билярд и подплата; мрежа за джобове; твърд лист ПДЧ за плотове с дебелина най-малко 20 мм; епоксидна замазка, лак; гума за производство на ударни ръбове; телбодове за изработка на джобове (по-добре е да закупите готови такива, те не са много скъпи); потвърждения, самонарезни винтове; мебелни болтове и лепило PVA.

оформление на билярдна масаИзборът на материал, от който ще бъде направена масата, трябва да се подхожда много отговорно. Например само за твърди дървета са подходящи страни и крака - габър, бук, дъб, ДСП за плотове трябва да бъде с напълно равна повърхностРазбира се, в идеалния случай за игралната повърхност е необходима плоча „Ardesite“, която се добива в лигурийския регион на Италия, но това вече е за професионалисти, а ламинираната плоча от дървесни частици е подходяща и за любители. Точно като плат, настоящето струва луди пари, така че купувайте обичайното в магазин за тъкани. Обърнете внимание на гума за дъски, най-добре е да го купите в специализиран магазин или можете да отидете в билярдната стая, билярдният кабел периодично се променя там, когато плъзгате масите. Не съветвам да спестявате на джобове, разбира се, можете да ги направите сами, но дори и на домашно приготвена маса те трябва да са идеални, така че е по-добре да си купите готови. Преди всичко се съсредоточете върху качеството. Можете да направите много красива маса, но ако не вземете предвид всички нюанси, тя ще бъде абсолютно не подходяща за играта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeIde98f380a6c

По-долу е галерия със снимки на части и общата процедура за сглобяване на стандартна маса.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId4e1452b6b2

Ето стъпка по стъпка снимкиправейки вече конкретна маса за басейн

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeIdacb4e15259

направете маса за билярдИ още една опция, намерена в английски сайт. Пропорциите, корнизите и палитрата са почти еднакви, но резултатът е различен. Сглобяващата система е хибридна смес от болтове и стоманени плочи. Разбира се, тази таблица беше направена в специална работилница с добро оборудване, сайтът описва много нюанси, ако се интересувате, връзката е под галерията със стъпка по стъпка снимки. Там можете да намерите връзки към други модели.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeIdfad3f49e36

направете маса за билярдДомашна маса за билярд

Причина за направете домашна маса за билярд може да бъде различно, за някои хора билярдът е начин да печелите пари, но за някой това е добър начин да прекарате време с приятели. Няма значение обаче дали имате възможност да вземете собствена маса за билярд, тогава не бива да я пропускате. Ако не сте професионалист и не сте богат ексцентрик, тогава може би не бива да говорите за покупка, дори любителски модел струва около 5 хиляди долара, така че трябва да се опитате сами да направите маса. В стъпка по стъпка снимки, една от опциите, макар и не много подробна, но редът е показан ясно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId395723892a

направете маса за билярдДруг вариант, с по-подробни снимки обаче, качеството не е много добро, но можете да разглобите. За производството на автора е използван използван кофражен шперплат. Освен това краката и страните са изработени от този материал, които са фиксирани с метална лента. Не съвсем стандартно решение, но тъй като масата се планира да се съхранява в мазето, добър вариант, шперплатът понася добре влажността. Но страните, разбира се, са най-добре направени от масив. Вместо билярдна гума бяха използвани газови маркучи. Масата, макар и малка, но според автора, изпълнява функциите си перфектно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId7e87194a1d

направете маса за билярдПДЧ трансформатор от ПДЧ

пример как да направите трансформатор на билярдна маса, Както можете да видите, всичко е много просто, повърхността за игра е покрита с капак, оказва се хубава трапезарна маса за хола. Като нормална маса, разбира се, изглежда добре, но колко е добро за игра на билярд е съмнително, в частност силата му. С този дизайн вероятно е възможно изкривяване, въпреки че, ако е подсилена с метална рамка ..., Жалко е, че няма описание как е направено. Но ако идеята ви е харесала, можете да я опитате, няма да е толкова трудно да я направите сами.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeIdee66238999

трапезна маса с подсветкаLED маса за басейн

 

Играта на билярд с LED светлини е много по-интересна! Забавно е и чудесно за партита! Можете да направите такова подчертаване за няколко минути и това ще струва доста евтино, LED лентите имат лепкава страна.

Не се прилепва много силно, достатъчно силно, за да се прикрепи под страните и да не разваля покритието. Разбира се, ако се планира сериозна игра и светлината се разсейва, можете просто да я изключите или намалите яркостта, като използвате дистанционното управление. Като цяло изглежда страхотно, дори когато не играете, светлината създава невероятна атмосфера в стаята.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId397e2bdf7f

кръгла маса за басейнКак да си направите елиптична маса за басейн

Масата на басейна обикновено е с правоъгълна форма и има шест джоба. Ключовата дума обаче тук е „обикновено“. За този проект ще направим елипсовидна форма, В евклидовата геометрия това е крива на затворена равнина, локусът на точките в равнината, за които сумата от разстоянията до две дадени точки (наречени огнища) е постоянна. Така че, за начало трябва да нарисувате елипса, за това вземете две карамфили, залепете в лист шперплат на определено разстояние един от друг. След това вземете конец, направете колело и сложете карамфил, издърпайте го, нарисувайте молив в кръг, може да се регулира удължението и размерът. Ще бъде по-трудно да отрежете елипсата, но мисля, че можете да се справите и погледнете стъпка по стъпка снимки за по-нататъшната производствена процедура.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId7377976510

малка маса за билярдНаправи си сам преносима маса за билярд

За мнозина масата за билярд е неприемлив лукс и не само заради цената, изобщо не е лесно да се намери място за доста обемист дизайн в модерен апартамент. Въпросът може да бъде решен по различни начини, напр. направете малка маса, авторът на този проект просто предлага вариант на такава билярдна маса, Това се нарича евтино и весело, според оценките на автора, разходите възлизат на около 150 долара, но това според тях,Европейски стандарти, вероятно ще сме по-евтини. Наистина, той се оказа доста компактен дизайн и сгъваем. Такава маса може да се съхранява дори на балкона. От какво се нуждаете е показано на снимката

малка маса за билярдмалка маса за билярдМожете да видите пълния списък с материали на сайта за производство, връзката е под галерията, а подробни снимки стъпка по стъпка са представени тук.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId11efe1c4cd

Ето още една мини опция, която е приблизително половин стандартна маса за билярд, По принцип това е само плот, две дървени ленти на лентата са фиксирани на дъното като основа, така че мини масата може да бъде инсталирана на всяка плоска повърхност. Разходите, както виждате, също са минимални, велосипедни гуми са използвани за страни, а джобът е направен от скимерна мрежа.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeIdd338ae7c18

ICфотошоп www.instructables.com/id/Make-Your-Very-Own-Pool-Table

картонена маса за билярдМини маса за билярд от картонена кутия

път как да направите мини маса за билярд от картонена кутия. Разбира се, нещо подобно може да се купи в магазина за играчки, но определено няма да го купите. Всичко, от което се нуждаете, е картонена кутия, малко зелено платно и ролки от тоалетна хартия. Изрежете капака от дебел картон, направете джобове, поставете игралното поле в кутията, за да направите страни от 1,5 - 2 см. Използвайте тоалетни ролки, за да балансирате горната част при залепването. Това е всичко, залепете кърпа, боя и можете да започнете играта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeIda414a040d9

мини билярдДжобни мини билярд

Харесвате ли билярд и не искате да оставите любимата си игра за минута? Не е проблем, направете предложено от автора джобни мини билярд и се забавлявайте по всяко време. За това ще ви трябва горещо лепило, филц във всякакъв цвят, картон, бамбукови шишчета, рамка за снимки с всякакъв размер, мъниста или метални топки.

Както и ножици, шкурка, молив, химикалка, владетел и остър нож.

 • Извадете стъклото от рамката.
 • Изрежете кутията от картон и направете 6 дупки.
 • Залепете кърпата.
 • Използвайте лепило, за да фиксирате кутията в рамката.
 • Вземете бамбуково шишче, изрежете го до желаната дължина и го разпечете с шкурка.

Това е всичко, можете да започнете първия кадър.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId549a38d90c

джобни мини билярдДжобни мини билярд в метална кутия

Как ти харесва това джобни мини билярд? Вярно, че само 4 джоба, повече място не беше достатъчно, но не е толкова страшно. Е, може би нищо не трябва да се обяснява тук, вероятно всички компоненти се намират във всяка къща, а процедурата на производство е добре показана на стъпка по стъпка снимки. Празник, който винаги е с теб. Ако се откажете от пушенето, сега ще има какво да правите на обяд.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId902c71b35d

Банер за билярдна маса

теглене на билярдна масаИгралната повърхност на масата за билярд трябва да е перфектна, поне трябва да се стремите към това. В края на краищата именно усещането първо става неизползваемо, върху нея се образуват ожулвания, които променят траекторията на топките по време на играта. По принцип, независимо дали искате или не, ще трябва да се справите с тегленето, въпреки че не е лесно.

Обикновено такова нещо се поверява на професионалисти, но инструментите, използвани при тегленето, не са толкова скъпи и сложни. По принцип теглене можете да го направите самиТрудността се крие във високите изисквания. Издърпайте кърпата в грешна посока или оставете малко прах и това е всичко - повърхността за игра ще бъде неравна и непредвидима. Можете да сведете до минимум вероятността това да се случи, като работите бавно и внимателно и да намерите помощник, който да разтегне плата, за да го закрепи. Редът за подмяна е показан на стъпка по стъпка снимки, можете да прочетете коментарите за всяка снимка на уебсайта на източника, линк към който е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId190cda8a82

демонтаж на маса за билярдДемонтаж на билярдната маса

 

Стандартната маса се състои от дървена рамка, работна повърхност и джобове. Монетни маси, маси с механизми за връщане на топката, както и с повърхност от фибро плоскост са много по-трудни за разглобяване. като цяло, демонтиране на масата за билярд, въпросът не е лесен, изисква много усилия и необходимите инструменти.

Редът на това.

 • Изключете джобовете, ако нямате специален инструмент за отстраняване на телбод, повдигнете скобите с плоска отвертка.
 • Отстранете страните, за които използвайте гаечния ключ.
 • Отделете кърпата от повърхността за игра, обикновено тя е или залепена, или с телбод. Телбодите се отстраняват по-лесно и ако са залепени, дръпнете ръба на тъканта назад много внимателно (не нагоре или напред), движейки се около масата. След като го премахнете, за да избегнете бръчки и гънки, просто се извивайте, без да натискате линията на сгъване.
 • Разхлабете ъгловите винтове.
 • Вдигнете всеки шифер и го оставете настрана. Повечето маси имат игрална повърхност от три плочи от шисти и всяка от тях може да тежи до 110 кг. Попитайте приятели каквоИ двете помогнаха за премахване и спретнато сгъване. Една драскотина в една плоча може да съсипе цялата повърхност за игра, тогава ще е необходима скъпа подмяна и на трите плочи.
 • Разглобете рамката. Обърнете масата и развийте краката.

Ако транспортът ви се наложи, направете го много внимателно. Необходимо е да бъдете особено внимателни с шистата на плота, това нещо е едновременно тежко и крехко. Помолете няколко души да се заредят на количката за мебели. Закрепете на място с каишка за мебели. Когато транспортирате с камион, затегнете колана около шистата и върху ламелите на подемно-транспортното средство.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId6111a7b8da

транспорт на билярдна масаТранспорт на билярдна маса

 

Билярдна маса, тежко нещо, имам предвид истинска маса и за да я преместите са необходими много усилия. Показани тук са начини за придвижване вътре в къщата и транспортиране до друго място. Във всеки случай ще ви трябва помощ, а за транспортиране до друго място също необходимите инструменти и търпение.

Със сигурност е по-лесно да преместите масата у дома, дори можете да опитате сама, ако го направите дървени количкикакто е на снимката. Това не е толкова трудно и те ще ви бъдат полезни повече от веднъж, в къщата винаги има тежки неща. Ако няма кой да ви помогне да преместите масата на басейна, опитайте сами. Пригответе количките, ако правите това сами, закачете количката с крак и я поставете на място под масата на басейна. Блокирайте колелата и повторете операцията с всички крака. Освободете колелата и се пригответе за движение. Сега трябва да следвате предвидения маршрут. Измерете всички врати, през които трябва да преминете и проверете дали масата преминава. Почистете килимите и другите предмети, които могат да пречат на движението. Когато стигнете до вашата дестинация, повторете операцията по премахване на масата от количките в обратен ред.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeIddff692a50e

транспорт на билярдна масаТранспортирайте билярдна маса по-трудно е с друга къща, така че е необходимо частично разглобете, За да не повредите скъпото нещо, направете всичко в ред. Първо извадете джобовете. В зависимост от дизайна на масата, те могат да бъдат прикрепени по различни начини. Изключете страните. Извадете кърпата. Това е най-трудната част от процеса, тъй като трябва да действате много внимателно. Ако тъканта е фиксирана със скоби, е необходим специален теглич. Когато изваждате, внимателно сгънете кърпата, така че да няма бръчки, разбира се, ако планирате да я използвате отново. Извадете плота. Развийте краката. Може да се зареди в колата. Увийте всички части, особено работния плот, с плат или някакъв вид подплънки, за да предпазите от повреди. Когато се доставят на сайта, сглобете отново масата на басейна в обратен ред.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId5276caa1c0

стойка за сигналиНаправи сам стойка за сигнали

Киевница - необходим елемент от интериора на билярдната стаяв допълнение, много полезно „устройство“, няма да съхранявате аксесоари за игра в шкафа или на масата. Някой ден щека трябва да падне и това нещо е крехко. Ето процедурата на производство на подови лалета. Удобен дизайн, който може да бъде инсталиран на всяко удобно място и ако е необходимо, да се пренареди. Процесът е показан на стъпка по стъпка снимки, просто внимавайте авторът е използвал разтопено олово, за да направи багажника по-тежък и с течния метал трябва да се работи много внимателно, Пробийте направляващ отвор в долната част на стойката, приблизително 7 см дълбочина. След това с фреза направете жлеб 12 см, разтопете оловото в кофата и запълнете празнината в дървото. Останалото, според мен, е разбираемо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeIdf3f189fe27

преносим калъф за щека и топкиКалъф за китка и топки

Покритие за щека, обичайното нещо, но ако предпочитате да играете само с топките си за билярд, може би те имат късмет с вас? За такива случаи авторът предлага направете преносим калъф за щека и топки собствено развитие. Един домашен калъф съдържа 15 билярдни топки, щека, тебешир и все още има достатъчно място за инструмент, ако се нуждаете от спешен ремонт на вашите аксесоари. Може да изглежда, че това е много трудно нещо, но не е така, още повече, че носенето на калъфа е лесно и удобно. Как да го направите е показано на стъпка по стъпка снимки, а подробности за материала, инструментите, размерите и други нюанси на производство можете да намерите на уебсайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId8e7ac7fd24

Как да си направим полиращ инструмент за билярдни топки

полираща билярдна топкаТопките за билярд трябва да се грижат, само тогава те ще ви донесат късмет. Ако топката е мръсна, тя се търкаля бавно, реагира зле, като цяло не се държи адекватно. Затова те трябва да се почистват редовно, особено топката с бияч. Полиращите машини струват около 700 долара и това далеч не е от най-скъпите. Въпреки че няма нищо сложно в устройството й, това е полиране на повърхността, двигателя и всеки контейнер, резервоар или контейнер, Като цяло, ако искате, можете да направите такова нещо сами без никакви проблеми, това ще ви струва максимум 10 долара. Авторът на тези снимки предлага такава опция за домашно полираща машина, Процесът не е показан много добре на снимката, но всичко е описано подробно в сайта, така че можете да следвате линка по-долу и да четете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeIdf31834f812

Дизайнерска маса за басейн Knex

дизайнерска маса за билярддизайнерска маса за билярдЕто инструкция как да сглобите маса за пулове от детайлите на дизайнера на Knex. Отначало се съмнявах дали да поставя този майсторски клас, ноМисля, че може би някой ще се заинтересува. Има хора, които са любители на пъзели, дизайнери, лично аз не бих имал търпението. K'NEX Дизайнер, това е първоначалното изобретение на американеца Джоел Гликман, името от думата свързва е „свържете“. Идеята се състои в свързване на гъвкави пластмасови пръти с тетраедрична форма. Основните части са два елемента: K'NEX пръчки (пръчки, клонки, пръчки) и K'NEX конектори (свързващи елементи, с които можете да сглобите триизмерни структури). Включени са също предавки, дистанционери, тухли, колела, като цяло, достатъчни за пълноценна маса за басейн, която ще видите по-долу. За съжаление в статията не се посочва кой дизайнер да се купи, трябва да се разгледа подробно. В допълнение към дизайнера, трябва да закупите и дъска за плотове и плат. Не са необходими специални инструменти - лепило, лента, лента, маркер и много, много търпение.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId5dd495beb8

Въпреки че прътите и колелата изглеждат несериозно, това е много силна маса за билярд, Височина 91,44 см, ширина 83,82 см и дължина около 182,88 см. Игралната повърхност е 134см дължина и 66,52см ширина. Игралната повърхност (плот), изработена от ПДЧ с дебелина 3.175 мм, е покрита с плат и фиксирана от долната страна. Това не е стъпка по стъпка инструкция, всеки блок снимки в галерията обяснява конкретен детайл и как работи. Реших да не публикувам пълната инструкция поради големия размер и сложността. Тук можете да видите отвътре навън и каква е основата на таблицата. Основата е 4 водача, движещи се по целия периметър, които се поддържат от напречни подпори. Освен това има още 2 лъча, единият се намира вертикално, а другият хоризонтално, образувайки X.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId95cd7c73c4

Това е областта, където триъгълна стойка за сигнали и бияч. Топката за бия е просто обикновена топка за голф. Също така е показано местоположение на джобовете и сортиране, Пътеките от ъгловите джобове водят по двете централни линии до сортиращия топката, от средните джобове пътеките водят директно. Снимката показва централен валкъдето топките падат надолу, за да отидат при сортатора. Тъй като топката с бияч (топка за голф) е малко по-малка, тя отива вдясно. И тъй като билярдните топки на Knex са по-големи, те отиват вляво.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeIdef375e53a1

Показани тук как се правят билярдни топки, Факт е, че на тази маса можете да използвате само класически топки Knex с дупки. Как да ги направим подходящи за играта, вижте снимките стъпка по стъпка. Само внимавайте, за някои топки ще ви трябват повече слоеве боя. Например, за зелените и сините са необходими само три слоя, докато за виолетовия и оранжевия пет. Когато изберете боя, вземете повече жълто, този цвят е по-лесен за боядисване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId69660a5c31

 

 Чертежи за билярдни маси

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId21aad7d2cb

Направете маса за билярд 300 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/950#sigFreeId2334b34e03


 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...