Публикувано в Направи сам маси

Направете маса за камина 500 снимки, стъпка по стъпка инструкции

маса с камина в страната маса с камина в страната

В тази статия ще разгледаме какво представлява камина за маса, Всъщност това е много интересно решение, както естетически, така и функционално. Мебелите за вътрешния двор, където можете да включите маса за камина, допълват интериора на вътрешния двор и ви позволяват да се насладите на хубавото време, изисканата кухня и група приятели.

Но дори и да живеете в апартамент и нямате възможност да го направите маса на открито със огнищеняма за какво да се притеснявате. Може да направи Направи си сам маса с камина вътрешна, модерна технология и бездимно гориво за камини лесно решават този проблем. Ето няколко примера за външни маси за летни къщи и маси за закрито с камини на маса.

 

Маса с газова камина

огнищна масаАко искате да се насладите на великолепната гледка към улицата, маса с камина - Това е чудесен начин да прекарате повече време на открито. Топлината от масата за камина ще ви позволи да седнете удобно на верандата или вътрешния двор в хладно време. Дизайнът често е стандартна маса с огнен център в центъра. Има различни варианти за огнището, обикновено това газ или биогориво, можете да изберете този, който е най-подходящ за вас. В този случай се използва газова горелка. Снимките стъпка по стъпка показват реда за сглобяване, така че ако на верандата има диван и искате да настроите такава маса с огън, тази инструкция ще ви помогне.
Трудно е да се каже колко ще струва тази таблица; това струва на автора на проекта практически безплатно. Ако имате много дървени отпадъци, добър приятел, който има работилница и стара скара, не е нужно да харчите твърде много пари.

И така, какво ви трябва:

 • цимент
 • лава камъни
 • лентен трион
 • митра трион
 • циркулярен трион
 • шлайф машина
 • заваряване

Бетонен плот

В горната част на масата е правоъгълник с размери 112 х 53 см. В средата е парче MDF, което е пространството за горелката. Нарязва се на конус от четирите страни. Това ще опрости отстраняването му, след като циментът се втвърди. Закрепете жицата и напълнете разтвора. Оставете формата за една седмица, така че бетонът да изсъхне добре.

Горелка и кошница

Първо, горелката и контейнерът трябва да бъдат подвижни. Следователно е необходимо да фиксирате железния ъгъл, който е фланецът и ще бъде в центъра на масата. След това направете монтаж, който ще държи горелката и таблата. Горелката е направена от твърда тръба с отвори, пробити на всеки 10 мм. Заварете парче от съединителя на адаптера за резервоара за газ.

Рамка за маса

 1. Идеята беше да направим масата да изглежда като купчина барове с много малки остри крака.
 2. За да направи това, авторът е използвал основно 2x10 дървена облицовка. Краката са изрязани с квадрат 4 см, а краищата са заострени до точка с лентов трион и шлайф.
 3. Направете първо страните. Всички дъски са нарязани на няколко сегмента с различна дължина, ширина и височина.
 4. След това залепете и приковайте краката. Краищата са направени от парче нарязани дъски, за да съответстват на височината на страничната дъска. Стилът е случаен. Просто съберете всички материали и ги залепете заедно.
 5. След това залепете върху листа от шперплат. Едната страна също е залепена. другата е шарнирно монтирана на контура. Задръжте дюбели в горния ъгъл.

Полагайте камъни от лава

Това е всичко, можете да се насладите на прохладния чист въздух с чаша кафе.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeIdce9733109c

Външна маса със огнище

маса на открито със огнищеВсъщност много просто маса от палети със огнище в центъра, Със сигурност можете да го сглобите без никакви инструкции, ръководени от стъпка по стъпка снимки, които авторът на този проект любезно публикувал в Интернет. Основното е да подготвите материала предварително и да прецените какво ще се получи от него. Както показва опитът много по-добре е да работите с това, което имате, отколкото с това, което смятате, че имате, Ако също възнамерявате да използвате стари палети, тогава бъдете готови за факта, че част от материала ще бъде неподходящ.Ето защо, когато намерите палети, ги сортирайте, сортирайте цялата дървесина в категории, изчислете общите размери. Авторът отиде на производството на масата три палети. Дължината, свързваща краката, е с дължина 1 метър и е завинтена и залепена.

 1. Използвайки основата, поставете две дъски, за да направите квадрат, останалата част на плота е подравнена и закрепена от дъното.
 2. Изчислете средата на масата и задайте огнището.
 3. След това добавете 5 дъски, 2 от едната страна и 3 от другата. Това е достатъчно, за да поддържа огнището на място.
 4. Закрепете краката с голям брой винтове.
 5. Ноктите още две дъски към краката, от вътрешната страна на масата, за да направите допълнителна опора. Не изглежда много красиво, но те не се виждат отвътре.
 6. Изрежете малки дъски с необходимия размер, за да запълните празнината.
 7. Купете консерва с черна термоустойчива боя и боядисайте огнището.

Като всичко. Вярно, авторът не каза нищо за това как горещият център ще взаимодейства с дървото, затова ви съветвам да предвидите този проблем и да добавите малко изолационен материал към точките на допир на метала с дървото.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId076815de58

Огнище в центъра на масата

огнище в центъра на масатаполирани бетонна маса със огнище в центъра дъб с морски черупки, мрамор, счупено стъкло, настърган. Бял циментов плот, смесен с нишки от фибростъкло и найлонова мрежа за устойчивост. Всичко, което авторът успя да намери, влезе в материята - стари дъски, фрагменти от шисти, големи камъни от плажа, морски черупки, парчета стъкло и всичко, което според автора прави финала по-добър. Можем да кажем, че масата е направена от "минали" материали, но в завършената форма тя ще украси всяка веранда или вътрешен двор.

Авторът не даде инструкции стъпка по стъпка, но направи няколко снимки. Мисля, че сглобяването на маса не е проблем, целият чип е в бетонния плот. В тази смес авторът използва баласт, жълт строителен пясък, мазилка пясък, бял цимент, нишки от фибростъкло, найлонова мрежа и вложки от изолационна дъска, за да улесни масата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId50a53a8956

Улично огнище в страната

огнище в странатаСпоред тази инструкция можете да изградите тристепенна Направи си огнище, Всички нива са направени от различен материал, така че можете да научите няколко нови умения наведнъж. Долният слой ще даде опит как да се постави фундамент от камък. Среден - как да работите с метал. Горна част - как да направите метална рамка и да я покриете с плочки. Можете да използвате същите умения за други проекти, които може да искате да реализирате. По-важното е, че вашият сайт за огън може да бъде направен във всяка форма или материал, който искате. Също така тук можете да научите за някои неща, които трябва да се имат предвид при изграждането на огнище за пожар.

По-долу можете да намерите стъпка по стъпка снимки, човек с опит ще намери пълна информация там. Ако се интересувате от по-конкретни подробности, авторът има повече от подробни инструкции на сайта, с нюанси и обяснения. Не се ангажирах да го пренапиша, наистина е много дълго, искате да прочетете, връзката към сайта е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeIddb712890ae

Направи си сам камина на открито

направете сами камина на откритоТова е кратка инструкция как да направите външна газова камина, състоящ се от две отделни части - основата под формата на кутия и бетонни плотове. Също така трябва да закупите горелка, контейнер за камина, огнено стъкло и комплект за свързване на газ. За въздушния поток са направени 2 вентилационни отвора от противоположните страни на основата. За да осигурите безопасна работа на горелката, следвайте инструкциите. Наемете добър специалист по газ и проверете монтажа преди употреба. Да, и не използвайте обикновена чаша за пълнеж.
Приблизително тегло на строителството 188 кг

Как да направите улична газова камина

направете сами камина на открито

 1. Нарежете меламин за плотове. Използвайте циркулярен трион, за да изрежете основната част за бетонен работен плот.
 2. Изрежете странични ивици. Страничните ленти ще държат бетон. Изрязвате 4 странични ленти с ширина до 57 мм.Ще направи бетонно покритие с дебелина 38 мм, тъй като отстрани на основния елемент са прикрепени допълнителни 19 мм.
 3. Нарежете пяната. Използва се за създаване на отвори за камина. Можете да избирате всякакви размери. Обикновено фритюрник е 75 на 25 cm.
 4. Прикрепете пяната и страничните стени. Прикрепете пяната към основата. Затегнете страничните стени с винтове.
 5. Тюлени. Нанесете силикон около краищата, за да придадете на бетона леко скосен горен ръб. Отстранете излишъка с хартиена кърпа.
 6. Инсталирайте стоманения лист. Вземете лист стомана 4 × 8. Нарежете на размер с помощта на режещ инструмент. Оставете 3 см между листа и страничните стени. Обряжете около пяната. Огънете при необходимост, така че да лежи плоско.
 7. Сглобете формата за основата. Основната форма се състои главно от кутия, поставена вътре в кутията. Външната кутия е завинтена.
 8. Base. Препоръчват се 2 вентилационни отвора с размери 15 и 8 см.
 9. Вътрешна форма. Направете вътрешна кутия. Пробийте дупки, за да свържете дъските отвътре.
 10. Закрепете вътрешната кутия до дъното с винтове. Уверете се, че има хлабина от 38 мм. Това е каналът, по който ще влезе разтворът.

монтиране

 • Пригответе и напълнете разтвора
 • Смесете разтвора. Използвайте кофата, за да го излеете в канала. Периодично разбъркайте разтвора, за да запълните всички области на формата и да премахнете въздушните джобове.
 • Поставете дъските в центъра и ги закрепете отвън.
 • Изсипете разтвора в горната форма на масата. Разпределете равномерно, докато стане повече от половината. Разбърквайте от време на време.
 • Напълнете останалата форма и подравнете.
 • Оставете бетона да се втвърди. Препоръчва се да изчакате поне 4 дни.
 • Преместете страните на формуляра с помощта на длето.
 • Почистете основата с шлайф и шкурка.

Монтаж на газов комплект

Комплектът е свързан със стандартен газов цилиндър, има превключвател на клапана и регулатор на въздуха, който влиза в дъното на огнището.

Включете горелката. Горелката работи като обикновена газова скара. Включете газта и използвайте запалката, за да запалите пламъка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeIdbd42a6a220

Направи си сам камина

Тук са показани четири варианта. как да направите камина за маса, Вярно е, че всички тези таблици се правят по поръчка в работилницата, но те могат да послужат като пример, ако искате сами да направите нещо подобно.

направете каминапърви маса с камина с тиково покритие, неръждаема стомана. Запалване на батерията. Това е улична версия, предназначена за топлина и комфорт, която може да бъде инсталирана навсякъде в сайта на селска къща. Огнището работи на природен газ. На снимката в галерията можете да видите как е инсталирана конзолата на горелката и как може да бъде извадена за поддръжка на батерията. Електрическата енергия е инсталирана, за да адаптира запалването с батерия към предавателя в случай на прекъсване на захранването. Това не са стъпка по стъпка снимки, те просто показват какъв е дизайнът.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId5536ebd63d

направете каминаТози маса с огнище работи от газов цилиндърследователно основата служи като корпус за скрито поставяне на резервоара. Най-красивият в този дизайн, разбира се, е плотът. По принцип всичко можете да направите със собствените си ръце, но ако няма такава възможност, може да се поръча нещо подобно в сервиза. За проекта бяха използвани като основен пълнител 3 кг натрошени камъни лава, 2,5 кг бронзово стъкло, половин килограм стъкло Starfire и 1,5 кг кехлибарено стъкло.

Но отново, това е само пример, има много помощни материали, които могат да се използват като пълнител.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId2de89e84e2

Това не е съвсем трапеза, по-скоро огнище за огън, но може да служи и като такова, основното е, че е красиво.

направете камина

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId73c91e13c5

Още една красива маса, отличителна черта, красива основа за мозайка. Първите две снимки в галерията показват 60 см купа от неръждаема стомана и 45 см пръстен, също изработен от неръждаема стомана.

направете камина

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeIdd1dca28253

Маса за газова камина

маса за камина на газМасата за камина предлага топлина, красота и място за ядене, пиене и общение на чист въздух. С широка гама от продукти на пазара понякога е доста трудно да изберете правилния вариант. Те са или твърде скъпи, или не отговарят на нуждите. Този автор се сблъска с този проблем, затова реших да направя направете сами маса с огнище, Разбира се, при липса на умения, това също не е лесна задача, но е доста възможно. Пропан газ ще бъде използван в този проект и, разбира се, има някои рискове. Внимавайте да не направите нещо глупаво и следвайте всички инструкции за безопасност на устройствата, които използвате.
За тези, които вече имат умения по метал, този проект не трябва да бъде особено труден. Основни операции - просто заваряване, огъване на метали, рязане и запояване

Необходими инструменти:

 • владетел на рулетка
 • металорежещ инструмент
 • шлифовъчна машина, инструмент за кантиране
 • шлайф и други инструменти за отстраняване на боя и метални инструменти за почистване
 • меден тръбен инструмент
 • заваръчна машина, всякаква
 • предпазни очила, добри ръкавици
 • черна боя

На първо място, трябва да закупите желязна градинска маса. Можете да си купите специална купа за огъня, но не мисля, че има някаква причина кухненските купи от неръждаема стомана да не могат да се използват. Просто трябва да държите пламъка в района с нещо, което няма да се стопи. Без значение коя стоманена купа използвате, тя ще определи колко сте точни, когато издълбаете центъра на масата. Джантата на купата ще я държи на масата, така че колкото по-широк е ръбът на купата, толкова по-добре.

 1. Започнете от масата
  Започнете, като издърпате пластмасовия централен капак от масата и го изхвърлете ... Капакът вече не е необходим за този проект, но използването на централния отвор ще ви помогне да поддържате изрязаността и точността.
  Поставете масата върху козите и изрежете дупка в центъра на масата. Авторът е използвал драммел за тази цел, това е такова специално устройство, предназначено за рязане на метал, добре, който не го знае. За да определите кръг в центъра, можете да използвате каквото и да е, за да маркирате местоположението на радиуса около масата.
 2. Видя детайлите
  Можете да използвате редица инструменти, независимо от това, което е на ваше разположение. Авторът използвал шлайф с режещ диск, за да отреже горната част и опорните пръти. Ако имате дремел, можете да ги отрежете, но това ще ви отнеме твърде много дискове. Хубаво нещо е плазменият резак отново, ако имате такъв. Въпреки това, дори и да нямате оборудване, винаги можете да използвате ръчни инструменти!
 3. Подрежете ъглови опори
  Обърнете масата и се уверете, че козите са достатъчно близо, за да поддържат масата, когато са отрязани. Когато отрежете ъгловата опора, това ще ви помогне да предотвратите огъване на масата.
 4. Проверете как седи купата
  Обърнете масата и поставете купата, за да видите дали тя пасва.
 5. Изрежете опора за чадър
  В долната част на опорния пръстен на масата има опора за монтаж на чадър. Авторът го е изтрил, за да достави бутилка с газ, тъй като просто изглеждаше като добро място за съхранение. Удобно е, стои в кулоарите, няма нужда от дълъг маркуч.
  Трябва да направите осем разфасовки. Правете го бавно, изрежете заедно, но не отгоре на рамката. След отрязването на опорните пръти просто отстранете опората на чадъра.
  Сега трябва да огънете и заварите парче плоска пръчка, това е опората, която е отстранена от центъра на масата.
 6. Поставете опорна плоча
  Поставете масата върху козите с главата надолу. Предвидете предварително плоския прът в „кръгла форма“, за да го подготвите за монтаж вътре в изреза. За да разберете дължината на плоска лента, просто трябва да използвате геометрия, C = πD (кръг = диаметър pi) или технически C = πR2 (окръжност = pi радиус 2). По този начин, ако диаметърът на отвора е 610 мм, можете да изчислите дължината на плоската лента, 6,10 см X 3,1415 = 192 см. Следователно, имате нужда от парче плоска лента с дължина най-малко 193 см.
 7. Чист метал
  Използвайте шлайф с шлифовъчен диск за почистване. След като металът е почистен, можете да започнете да го огъвате в кръг. След това поставете лентата в отвора с помощта на щипките.
 8. Заваръчна лента
  Когато кръгът е готов, го закрепете вътре в отвора. Използвайте скоба, така че началото на лентата да е в средата на дветеъглови опори. Използвайте скобата, за да я задържите, след което прикрепете втората скоба между първия и втория ъглов стоп. Това ви позволява да издърпате щангата до изреза и поддръжката на следващия ъгъл.
  Хванете първия ъглов носещ греда и плоската шина, за да фиксирате стоманената шина на мястото си. След това просто инсталирайте скобите между ъгловите опорни пръти, за да издърпате метала в стегнато положение около обиколката на изреза и също така здраво да го притиснете към ъглови опори. Уверете се, че подравнявате лентата с горната част на масата. Когато обърнете масата „надясно“, плоската ивица ще бъде равна около горната част на изреза.
  Продължете да работите около обиколката, заснета между ъгловите подлакътници на плота.
 9. Изрежете и заварявайте плоски пръти
  Използвайте C-образна скоба, тъй като металът ще стане много горещ при рязане и заваряване в двата края. Подравнете двете части така, че горната част на масата да е изравнена, а широката страна да е в долната част. Хванете двата края заедно и нарежете между двете части.
  Подравнете и заварете между двете крайни части (челно съединение).
  Извадете C-скобите и направете шев от двете страни на дупето. Продължете да готвите около масата, за да направите добър шев от двете страни
  След като всички опори са заварени надеждно към плоската шина, добавете шев между плоската лента и металния работен плот, за да сте сигурни, че е стегнат, здрав и надежден.
 10. Вижте
  Обърнете масата обратно върху опорите, така че купата да е центрирана. Проверете дали всичко се държи здраво. Ако ще използвате дървени въглища, дърва за огрев или друг източник на гориво, вашата маса с огнище е готова. Ако искате да използвате бутилиран газ, тогава продължете.
 11. Производство на горелки
  Авторът измисли доста прост начин за регулиране на пламъка. Необходимо е да закупите медна тръба с размер 1/2 инча, Т-фитинги и 90 ° мигачи, както и арматура, преминаваща от тръбата към месинговия FP към фитинга FIP, който свързва маркуча на пропана към цилиндъра.
  Започнете с изрязване на няколко 1-инчови (2,56 см) медни тръби за използване с горелката. Инсталирайте инчовите тръби в центъра на Т-фитинга и прикрепете към FP фитинга. И в двата края добавете друга слушалка. В двата отворени края на TI поставете 90 градусов мигач, а след това още един отгоре, така че пламъкът от всичките 4 ъглови точки се събира в центъра. По принцип е по-добре да погледнете снимката, ще е по-ясно.
 12. Запояване на медни части
  Авторът спойка тръбопровода и фитинги заедно с месинговия пълнител, тъй като точката на топене на спойка е твърде ниска, за да работи с това устройство. Независимо от дизайна, трябва да сте сигурни, че всички фуги са покрити с пълнител, който ще се нагрява. Медта е отличен проводник на топлина и студ, така че бързо се разпространява през горелката и бързо се нагрява.
 13. Прикрепете горелката към купата
  След като горелката е готова, пробийте дупка в центъра на купата. Поставете голяма шайба от двете страни на купата, поставете горелката в отвора и завийте медната арматура на дъното на купата.
  Поставете купата в масата и прикрепете маркуча за газ към долния монтаж на горелката. Отворете цилиндъра и погледнете нивото на пламъка.
 14. Напълнете купата с любимия си пълнител. Може да бъде чакъл, пясък, мрамор, вода или нещо друго. Пропанът в тази среда гори мръсно и оставя черни сажди над всичко, което имате в купата. Така че зависи от вас.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeIddfd5197fe1

Ето една и съща опция, само горелката е направена по различен начин. Тук гъвкавата медна тръба е огъната в намотка и капачка е споена към външния край, а външната редуктор към вътрешния край. Припоена към скоростната кутия в късата част на тръбата под ъгъл от 90 градуса.

Вижте галерията с вградени изображения onlине при:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId7bd4e7ca27

Външна газова камина

външна газова каминаПросто газово улично огнище, изработено от медна арматура и саксия за цветя. Авторът на проекта представя своя метод на производство. външна газова камина, По принцип подобен проект вече беше описан в тази статия, просто авторът предприе леко опростен подход. Тук авторът използва лесно достъпни медни тръби и фитинги, където можете да направите без заваряване, необходимо е само запояване. Освен това купата за огън е обикновена керамична саксия за цветя, а не котел от неръждаема стомана.

Преди да започнете работа, имайте предвид, че изграждането и използването на тази газова камина е свързано с вероятността от пожар. Когато създавате и използвате това устройство, следвайте всички предпазни мерки. Не забравяйте, че следвайки тези инструкции, правите всичко на свой риск и риск.

Стъпка 1: материали (инча 1, 2,54 cm)

 • 10 'ролка от 1/2 "гъвкава медна тръба
 • 10 'ролка от гъвкава медна тръба 1/4 "
 • 5 '3/4 "твърда медна тръбна секция
 • Медни тръби 3 3/4 "
 • 3 Т-образни медни фитинги 1/2 "до 3/4"
 • 3 Т-образни медни фитинги 1/2 "
 • 1/2 "меден FPT адаптер
 • Нипел 1/2 "MPT тръба с дължина 1,5 инча
 • Мигач 90 ° 1/2 "FPT
 • 1/2 "MPT до 3/8" адаптер за горелка
 • 2 големи шайби от неръждаема стомана
 • 2 големи силиконови уплътнения (с вътрешен диаметър по-голям от 3/4 ")
 • Регулатор на газ с високо налягане
 • Керамична саксия за цветя
 • Пясък или подобен пълнеж за саксия за цветя

Инструменти и оборудване:

 • Без олово спойка
 • Поток от олово без запояване
 • Тел четка или шкурка
 • Резачка за тръби или ножовка
 • Тефлонова лента
 • Пробийте и 1/16 "бит за пробиване на дупки в горелката
 • Пружинен маркуч
 • Сапунена вода за тестване на теч

Стъпка 2: Осъществяване на стойка

 1. Първо направете стойка за саксията за цветя. В зависимост от размера и формата, може да се наложи леко да промените представения дизайн. Тази стойка е конструкция с три крака, базирана на пръстен за стабилност и здравина. Първата и най-трудна част ще бъдат 3 дъги, които обхващат саксията за цветя. Използвайте 1/2 "тръби, леко и бавно увеличете или намалете кривината. Също така използвайте резачка за тръби, за да изрежете 3 еднакви дъгови сегмента.
 2. С секцията 3/4 "на тръбата можете да направите всеки крак с дължина до 50 см, но това е по ваша преценка, просто авторът не е искал стойката да е висока и тежка.
 3. След като се изрежат трите крака и дъги, можете да започнете инсталацията, за да проверите правилното прилягане. Може да се наложи да огънете дъгите или да ги скъсите, за да се поберат на опорите. Можете да увеличите броя на контактните точки, като изправите дъгите, така че да докосват саксията в средата. Вземете 1/2 "гъвкава тръба и направете кръг, внимателно я огъвайте, докато достигне необходимия размер. Може да имате долен кръг вътре или извън краката.
 4. Накрая трябва да изрежете 4-6 "секции от 1/4" медни тръби, които в крайна сметка ще бъдат огънати над ръба на саксията, за да служат като механизъм за задържане на саксията на стойката.

Стъпка 3: Поставка за спойка

 • външна газова каминаГорелката трябва да е газонепроницаема, така че е важно връзките да са надеждни, докато стойката просто трябва да е здрава.
 • Основата за запояване на медни фитинги е, че първо почиствате външната страна на края на тръбата, която трябва да бъде поставена в арматурата с помощта на специална телена четка или шкурка. За работа ви трябва чист лъскав метал.
 • Внимавайте за процедурата на запояване. Най-лесно е да спойкате стойката, когато е напълно сглобена.
 • Използвайте лента с висока температура, за да държите частите на място, докато запоявате. Тази лента се изгаря от директно нагряване, но няма да се стопи при докосване от горещи медни тръби.
 • Разгледайте снимките, за да добиете представа как са подредени връзките.

Стъпка 4: Сглобяване и запояване на горелката

 • Някои се притесняват, че когато използвате споени фуги за горелка, при висока температура и налягане на газ те ще издухат, тоест ще възникне теч. Всъщност това е малко вероятно. В допълнение, съвременните резервоари имат клапан, който се затваря автоматично, ако потокът на газ се увеличи твърде бързо, което показва внезапен теч.
 • Горелката се състои главно от две дъги, свързани с 2 фитинга. Централната спица има Т-фитинг в средата, който сочи към дупка в дъното на саксията за цветя. За да стане ясно, вижте снимките.
 • Първо трябва да огънете кръг от 1/2 инчова тръба, който се вписва във вътрешността на саксията за цветя и е на около 5 см от страничните стени, когато е на 5 до 8 см под пясъка. Трудно е да огънете тази 1/2 "тръба, без да я счупите, така че ако е необходимо, използвайте пружинен завой или напълнете тръбата с пясък. Кръгът не трябва да е идеален.
 • В зависимост от това колко висок искате горелката да седи в саксията за цветя, ще трябва да регулирате дължината на тръбата 1/2 "между централната Т-фиксация и FPT 1/2".
 • След като всички части са готови, почистете ги и след това свържете за запояване. Полейте всичко заедно. Не пробивайте дупки.

Стъпка 5: Тест за сглобяване и теч

 1. външна газова каминаСледващата стъпка преди пробиване на дупки в горелката е да сглобите всичко и да проверите за течове. Тогава ще бъдете сигурни, че газът не тече в никоя от съединенията за запояване или тръба. В зависимост от дебелината на дъното на саксията, може да ви е необходим по-дълъг или по-къс нипел, за да свържете отвора. Шайби и уплътнителни пръстени са необходими за здраво захващане на съда, това ще осигури възглавница при затягане на фитингите и пясъкът няма да се събуди.
 2. Вижте снимките, за да усетите инсталацията. Скицата показва напречно сечение на инсталацията на автора ..
 3. Не забравяйте да използвате тефлонова лента за всички фитинги на тръбните резби, но не и за адаптера на факела към маркуча за газ.
 4. Монтирайте отново всички фитинги и горелка. Свържете се с цилиндъра и създайте малко налягане. Нанесете сапун и вода върху тръбите и горелката и внимавайте за мехурчета. Ако не виждате мехурчета, тогава няма теч.

Стъпка 6: Пробийте дупки в горелката

Първо изключете горелката от останалата част от системата и премахнете целия тефлон. След това вземете свредло 1/16 инча и на всеки 3 - 4 см пробийте дупки в долната част на горелката.

Стъпка 7: Напълнете с пясък и опита

 • Напълнете саксията с пясък.
 • Свържете маркуча за газ към факела, разположен на дъното на саксията за цветя, а след това маркуча към регулатора и регулатора към цилиндъра.
 • Поставете саксията върху медна стойка и след това огънете държащите шипове по джантата в пясъка, така че да държат саксията здраво.
 • Включете газовия клапан на цилиндъра. Бавно завъртете копчето за регулиране на налягането, за да увеличите постепенно налягането, докато не чуете шум от газовия поток. Ако завъртите дръжката твърде бързо, предпазният клапан може да се изключи, ще звучи като щракване. Ще трябва да спрете да захранвате, докато чуете клапана отново да се отвори. Щом чуете шума от постъпващия газ, дръжте горящия кибрит или хартиена факла към пясъка. Може да се наложи да изчакате, докато пясъкът се напълни с газ. След като газът се запали, регулирайте нивото на пламъка, като завъртите клапана на регулатора на налягането.

Стъпка 8: Работата приключи

Готвенето на газова камина не се препоръчва, но със сигурност можете да изпържите хляб или ружа. Починете си и се насладете!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId446f769a08

Направи маса за скара

маса за грилТолкова оригинално маса за грил всяка компания ще бъде доволна. Всъщност дизайнът му ви позволява да контролирате процеса на готвене. И не се страхувайте да изгорите краката си върху гореща метална кутия. Удобството на гостите се осигурява от внимателното подреждане на тази специфична мебел. Пожарната безопасност се взема предвид и до най-малките детайли.

И така, ние изграждаме това чудо със собствените си ръце. За да работите, ще ви трябват следните инструменти и материали:

 • квадратен метален профил;
 • дъски или шперплат;
 • лепило за дърво;
 • фиброциментови плоскости;
 • боя и лак за дърво;
 • силиконов уплътнител;
 • лепило за дърво;
 • епоксидна смола;
 • винтове, болтове и гайки;
 • заваръчна машина;
 • български език;
 • магнитни ъгли;
 • шлайф, мозайката, лента;
 • свредло със свредла, отвертка;
 • защитно оборудване - маска и ръкавици;
 • Рулетка.

Не само таблицата като цяло, но и всеки детайл от нея трябва внимателно да се изчисли до сантиметър. Затова се препоръчва преди започване на работа да се обмисли много подробно всичко, схематично изобразявайки всички детайли на конструкцията. Продължаваме на етапи:

 1. Нарязваме металния профил на сегменти, от които по-късно заваряваме рамката на бъдещата маса.
 2. Заваряваме правоъгълна рамка от сегментите. Измерваме еднакво разстояние от всеки ръб на тази рамка и заваряваме 2 напречни напречни напречни греди.
 3. Към тези напречни щанги заваряваме още 2 - надлъжни. Това ще създаде основата за металната кутия и нейната дървена защита.
 4. Заваряваме краката към основата с помощта на магнитни ъгли. Така краката ще бъдат заварени под правилния ъгъл - строго 900.
 5. Шлайфаме местата на заварките с твърда дюза за почистване на метал.
 6. Правим плот. Подходящ за този шперплат, но доста издръжлив и водоустойчив. Ако се използват дъски, те трябва да бъдат правилно обработени. Дъската на палубата се доказа много добре в тази роля.
 7. Ъглите на масата трябва да бъдат заоблени, като ги отрежете с мозайката, а краищата на плота трябва да бъдат шлифовани. Масата не трябва да има остри ъгли и ръбове.
 8. Вмъкваме гумени тапи в краката на масата, специално подготвени за това предварително.
 9. В плота, строго в центъра, правим правоъгълен изрез.
 10. Огъвайки лист метал, правим кутия, в която ще има въглища.
 11. Прикрепяме дървен калъф за метална кутия към плота.
 12. За пожарна безопасност ние закрепваме фиброциментовите плочки на всички места, където металните части влизат в контакт с плота.
 13. Слагаме краката на масата в дървени капаци, острите ръбове на които също са внимателно шлифовани и закрепени с уплътнител.
 14. Боядисваме дървените части с черна боя.
 15. Покриваме вътрешната метална кутия с изолационен материал.
 16. Пробиваме дупки за болтове в плота.
 17. Ние фиксираме плота на плота към рамката с болтове и гайки.
 18. Повърхността на масата трябва да бъде шлайфана отново с най-малко шкурка.
 19. Напълваме спринцовката без игла с епоксидна смола и я пълним с болтови капачки.
 20. От останалата дъска правим капак за масата, той ще покрие вдлъбнатината, когато никой няма да използва скара.
 21. Повърхността на масата с капака е лакирана. Когато изсъхне, масата е готова за ядене.

Сега е достатъчно да поставите горящи въглища в метална кутия, да поставите кутията на масата и да покриете с телена стойка. Маса с грил е готова за прием на приятелски компании.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId046497d719

Маса за камина

маса за каминаМаса за камина - Страхотно допълнение към лятната къщичка или двора на селска къща. Това е и чудесна възможност да демонстрирате своите способности. Сглобяването на този дизайн е интересен урок, защото е необходимо да се използват различни умения: дървообработка, зидария, работа с метал. Това изисква няколко допълнителни инструмента. Авторът изгради този проект с помощта на прости ръчни инструменти, митра, циркулярен тример и тример.

Можете да направите всички разфасовки с циркуляр и закрепете с нокти, но това ще отнеме много повече време и крайният продукт ще изглежда груб. Ще ви трябва също и свредло, бетонова шпатула, големи резачки за тел или малки резачки за болтове, количка или вана за смесване.

Комплект горелки

маса за каминаГорелката работи на пропан и продължава от 6 до 12 часа. Можете да затоплите ръцете си с топлината на огъня, но не трябва да разчитате на повече; тази газова камина не може да замени истински голям огън. Така че този пламък може да се нарече повече декоративен, отколкото практичен. Под масата се съхранява газова бутилка, но можете да прокарате тръба или да удължите маркуч, за да се свържете с природния газ във вашия дом.

Чертежи на масата

маса за каминамаса за камина

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Конусът на краката. Откъсна решетките на митрания трион. Закрепете долните ръбове приблизително 1/2 инча.
 2. Вижте и сглобете рамките.
  Пригответе 3 дъски по 2,5 м всяка, нарежете ги наполовина, за да направите 6 парчета от 1,25 м.
  Закрепете страните на рамката отгоре и отдолу с два винта. Свържете долната част на рамката с един винт от всяка страна.
 3. Прикрепете страничните рамки към стойките
  Пробийте три отвора отстрани на страничните рамки. Монтирайте рамките върху работна повърхност. Подравнете рамките и закрепете рамките към полюсите с три винта. Обърнете внимание на посоката на влакната.
 4. Прикрепете предната и задната рамка
  Инсталирайте страничните рамки и постове с главата надолу. Подравнете вътрешния ъгъл на предната и задната рамка с вътрешния ъгъл на стълбовете и ги закрепете с три винта през пробитите отвори.
 5. Поставете ъглови скоби
  Изрежете ъглови скоби. Използвайте квадрата, за да проверите дали всички стълбове са под прав ъгъл спрямо работната повърхност. Монтирайте скобите от всяка страна през предварително пробития отвор.
 6. Закрепете страничните ленти
  Нарежете страничните облицовъчни плочи и задния корпус до желаната дължина. Нанесете строително лепило върху рамката и поставете лентата.
 7. Закрепете дъските
  Отрязваме задните и страничните дъски с необходимия размер. Нанесете лепило и фиксирайте дъските, две в самия връх и две в основата.
 8. Направете рамка на вратата и инсталирайте ключалките
  Изрежете страните на рамката и горната и долната рамка на вратите и ги завийте заедно.
 9. маса за каминаКлючалка и чиния
  Плочата може да се монтира върху дървена повърхност, не е необходимо да се прави вратовръзка.
 10. Прикрепете плочите за налягане
  Инсталирайте рамката на вратата на място, долната част на която трябва да лежи на долната рамка на масата. Маркирайте горната и долната позиция на табелата. Използвайте заключващата плоча, за да захванете шайбата върху рамката на вратата като водач. Поставете плочите обратно така, че извитата част да е обърната навътре.
 11. Закрепете дъските
  Нарежете дъските на желаната дължина. Нанесете лепило върху рамката и инсталирайте уплътнения за дъски, на които можете да се облегнете. Закрепете дъските с два пирона.
 12. Закопчайте тапицерията
  Нанесете уплътнение към горната страна на лентата на вратата. Не включвайте върховете на останалите три дъски, така че водата, която пада върху дъските, да може да се оттича свободно.
 13. Инсталирайте външен топлинен щит
  Изрежете части от поцинкован метал. Изравнете с горната част на кутията. Закрепете парчетата с декоративни шипове или малки винтове. Запечатайте ъглите с високотемпературен силикон.
 14. Инсталирайте вътрешен топлинен щит
  Изрязана поцинкована стоманена дръжка. Огънете долния ръб с чук. Поставете всяка страна така, че дъното да е нагоре, а извитият ръб да е от външната страна на рамката на кутията. Това ще създаде необходимата малка въздушна междина.
 15. Направете форма за маса
  Нарежете меламиновата основа с циркулярен трион. Използвайте рамката, за да маркирате очертанията на формата. Преди да отрежете вътрешните стени, измерете горелката. Закрепете стените с винтове, разположени на разстояние около 25 см. Меламинът лесно се счупва, така че не забравяйте предварително да пробиете дупки за винтовете. Фиксирайте ъглите с декоративни шипове.
 16. Заоблете ръба със силикон
  Разстелете силикона около периметъра. Поставете го във формата с помощта на тапа за стена с край нарязване под ъгъл от 90 °. Не използвайте силикон от вътрешните ръбове, които ще бъдат покрити от горелката.
 17. маса за каминаПригответе решение
  Смесете разтвора в количка или резервоар за смесване с помощта на гребла или градински мотики. Авторът реши да затъмни горната част, като смеси Quikrete Liquid Cement Color в две бутилки боя. Много е важно да получите точно същото количество багрило във всяка торба от сместа. Ако смесвате всяка торба поотделно, първо смесете багрилото в малко количество вода и го разделете на три равни части, по една за всяка торба.
  Следвайте инструкциите за всеки продукт, който използвате.
 18. Попълнете формуляра
  Задайте формата на няколко дъски, опирайки се на козите. Формата трябва да бъде сравнително равномерна. Разстелете бетона с шпатула. Отстранете празнините и въздушните мехурчета.
 19. Задайте на решетка
  Телена мрежа укрепва горната част. Независимо от размера на мрежата, която купувате, дръжте я на поне 5 см от ръба. След като мрежата е положена, поставете хоросана отгоре.
 20. Почистете излишния разтвор
  Вървете по ръба на дъската, за да изстържете излишния бетон. Опитайте да не се разклащате прекалено многоПолучете цялата форма. Оставете разтвора да се втвърди малко преди изглаждането с шпатула. Повърхността не трябва да е абсолютно гладка, защото никой няма да я види.
 21. завършване
  Извадете винта и отстранете стените на формата с чук, прът или издръжлив скрепер. Нека някой я обърне с главата надолу. Уплътнете плота с уплътнител за външна употреба. Поставете масата на предвиденото място, преди да монтирате горната част. Нанесете останалия термоустойчив силикон върху горния ръб на масата.

Поставете горелката и свържете газовия маркуч в съответствие с инструкциите на производителя. Напълнете горелката с препоръчаното количество камъни. Твърде малко камъни ще причинят прегряване; нанесете твърде много - пламъкът ще бъде твърде силен.
Работата е завършена, можете да поканите приятели и да се насладите на възхитителните погледи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId32caee1e71

Масажно огнище

огнище на масатаНямате собствен сайт, където да организирате място за пожар? Няма как да изградите собствена камина? Най-простият и осъществим вариант е огнище на масатакакто го направи авторът на този проект, студент в колежа.

Имате нужда от няколко неща за този плот.

 • Цимент 10 кг
 • Чаша за еднократна употреба (за цимент)
 • Големи кухненски купи с диаметър 35 см. Четка за устни
 • Биогориво за камини
 • Лава камъни, ако го получите.
 • ръкавици

Работна поръчка

 1. Пригответе цимента, следвайте указанията на опаковката.
 2. Задайте формата, като поставите по-малка купа вътре в цимента.
 3. Проверявайте цимента на всеки 5 минути, докато се постигне правилно позициониране.
 4. Изравнете цимента към линията, начертана вътре в купата.
 5. В зависимост от температурата и влажността на околността, извадете по-малкия вътрешен съд.
 6. Изравнете горния ръб.
 7. Оформете и текстурирайте огнището с помощта на четка или гъба.
 8. Изчакайте още около половин час, преди да извадите ямата за окончателно изсушаване.
 9. Докато изсъхнете, подгответе камъните за купата. Сортирайте малките парчета, за да се поберат вътре.
 10. Когато сте готови, поставете резервоара за гориво в средата и го обградете с малки парчета лав камък.
 11. Може би обикновен циментов вид не е точно това, което бихте искали, така че можете да го боядисате в любимия си нюанс.

За сигурността.
Тъй като създавате пожар за помещение, винаги съществува потенциална опасност от пожар. Затова никога не оставяйте огъня без надзор и го използвайте на безопасно място.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId552b4908f1

Камина за настолна биогорива

камина за биогоривоТова е инструкция за как да направите декоративна камина за маса, Пламъкът на снимката може да изглежда малък, но всъщност гори перфектно. Няма да ви трябват много материали за този прост дизайн. Намерете пластмасов контейнер или кутия или нещо друго, което изглежда красиво. Горните стени на купата могат да бъдат изработени от плексиглас или обикновено стъкло. Всяка решетка, дори от стар хладилник. И набирайте красиви камъчета. Основният елемент е биогорива за камина, отличен вид гориво, което днес се използва широко в Европа за изгаряне на екокамини. Не ви трябват специални инструменти - трион, бръснач и купи силиконов уплътнител.

 1. Вземете един от стъклените панели и го поставете върху твърда равна повърхност.
 2. Нанесете силикон по единия ръб на чашата. Вземете втората чаша и поставете ръба й в силикон. Заключете в изправено положение, докато силиконът изсъхне. Направете същото на противоположния ръб с третата чаша.
 3. След като двата силиконови ръба изсъхнат, повдигнете трите панела вертикално и нанесете силикон върху останалите ръбове. Вземете четвъртата чаша и прикрепете към кутията. Можете също да използвате дървена дъска, за да държите стъклото в изправено положение, докато силиконът изсъхне.
 4. Не се притеснявайте, ако силиконът се намаже, той може да бъде отстранен с бръснач, веднага щом изсъхне.
 5. Поставете предмет, върху който ще стои вашият резервоар за гориво. В този случай авторът е използвал обикновена калаена консерва с кафе. За надеждност можете да го оправите с камъни.
 6. Нарежете металната решетка така, че да се впише вътре в стъклената кутия и да се опира на краищата на съда. Просто го маркирайте с маркер и след това го видяхте да оразмерите с ножовка.
 7. След това инсталирайте скарата върху контейнера, поставете стъклената конструкция отгоре, за да видите как решетката влиза в стъклената кутия.
 8. След като отрежете външния ръб на скарата, изрежете квадрата в центъра и го прикрепете към пръстените, за да направите щракване, Това улеснява изваждането на резервоара за гориво, когато се изчерпи. Инсталирайте резервоара за гориво вътре и поставете мрежата отгоре. Начертайте квадрат около външния ръб на кутията и след това изрежете формата.
 9. Пръстените, използвани от автора, са малки предмети, използвани за направата на бижута.
 10. Когато правите стъклена кутия, поставете решетката върху контейнера и след това поставете стъклената кутия отгоре. Уверете се, че решетката е вътре в стъклената кутия и опира здраво върху вътрешната устна. Ако всичко върви добре, извадете решетката и използвайте силиконов уплътнител, за да прикрепите стъклената кутия. Нанесете силикон върху ръба на стъклената кутия и след това инсталирайте върху контейнера. Добавете още силикон за запълване на пропуски.

Сложете камъни върху скарата и можете да запалите огън, за да видите какво се е случило.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId79786f787f

Масажно огнище

огнище на масатаТази миниатюра купа за огън достатъчно малък, за да се побере на малка маса на верандата или вътрешния двор, но в същото време пламъкът й е достатъчен, за да създаде комфортна атмосфера, запържете ружа и просто седнете с компанията в уютна атмосфера. Поне за осветление на малка веранда или беседка, тази мини-камина определено е достатъчна. За да направите такава чаша със собствените си ръце, няма да ви трябват много материали и инструменти, просто чифт ръкавици за еднократна употреба и клещи.

По принцип всички необходими материали са показани на тази снимка.

огнище на масатаматериали

 • Големи купички от пластмасова форма
 • Купа за смесване или черпак
 • Лава камъни за купата
 • Огнено стъкло
 • Скара за еднократна употреба
 • Биогориво за камини

За този проект авторът използва ShapeCrete, който е лесен за използване, високоефективен бетон, способен да формова. Просто трябва да добавите вода и да получите бетон, подобен на глина, с който можете да направите всичко - от декора на дома до ежедневните ремонти. Той е като глина, но става твърд и здрав след около 24 часа. Имаме ли подобно нещо, не знам, но можете да експериментирате с глина или обикновен цимент. Но ако намерите ShapeCrete, тогава разбира се купувайте, съдейки по описанието, наистина чудесно нещо.

 1. По принцип пригответе разтвор, покрийте с парче пластмаса и го оставете да изсъхне.
 2. Когато бетонът изсъхне, го извадете от купата. Използвайте масло за купа, така че циментът лесно да се отдалечи от пластмасата!
 3. Пясъчете всички грапавини с шкурка.
 4. Подгответе огнището
 5. Напълнете дъното на бетонната купа със слой от лава камъни или друг пълнител. Важно е да използвате огнеустойчиви камъни и стъкло, които няма да се срутят при излагане на топлина.
 6. Създайте пространство за пламъка.
 7. Направете кръг от тел със същата височина и ширина, както може да горивото, като го подменяте лесно след употреба. Стиснете краищата на пръстена заедно.
 8. Последни стъпки
  След като телената мрежа и резервоарът за гориво са инсталирани, запълнете пространството с камъни от лава. Направихме малък кръг тел, за да покрием горната част на кутията, след което я поставихме върху резервоара за гориво. Когато покриете съда със стъклени кристали, можете лесно да премахнете горната част, за да отворите пламъка.

В края добавете огнено стъкло, за да скриете камъните от лава.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId0eb46859e6
 

Холна маса с камина

холна маса с каминаНищо не ви кара да се чувствате комфортно в студен ден, като открит пламък, затоплящ хола. Но истинска камина, това е скъпо и не винаги е технически възможно да се направи, особено ако живеете в модерен апартамент. Но да направя холна маса с камина бездимното гориво е съвсем реално и можете да го използвате навсякъде, дори в общежитие. Напълно безопасно е да използвате горелка с етанол, основното е да изберете качествено гориво, което не отделя вредни изпарения и не нарушава качеството на въздуха в помещението. Като цяло нещо е удобно във всяко отношение, ако се спазват само мерки за сигурност.

Стъпка 1: Инструменти и материали

 • циркулярен трион, лентен трион, бормашина
 • мелница
 • скоби
 • цимент
 • акрилна плесен

материали

 • дъски от твърдо дърво
 • дюбел от масивно дърво
 • пълнител за дърво, лепило за дърво, нокти, течни нокти.
 • ленено масло, полиуретан.
 • етанолна горелка
 • вложка за горелка Ignis EB1200
 • биоетанол гориво за камина

Стъпка 2: дизайн

Дизайнът на масата е разработен с помощта на програмата Fusion 360 - безплатен инструмент за проектиране и инженеринг. Масата се основава на 4 дървени крачета с резба с гайки за скованост. Авторът го разработи като двустепенно, той наистина е много практичен: можете да пренаредите всички книги, списания и празни чаши до долния слой, когато трябва да поставите лаптоп на горния слой или да запалите огън!

холна маса с каминаИнструкциите на производителя изискват специални хлабини около повърхността на горелката. Следователно за безопасностРазбира се, авторът е разработил маса с циментова ниша с дълбочина 7 см. Необходимо е горната част на горелката да е равна с горната част на масата, така че бетонната част да бъде направена с вдлъбнатина с дебелина 3 мм. Оставете празно пространство от 2 mm за помещението за маневриране между горелката и бетона.

Стъпка 3: Дървени детайли

 • холна маса с каминаЗа да направите масив от масивно дърво с ширина 40 см, разгънете две дъски с ширина 23 см и ги залепете на ръба на един панел.
 • Дупките трябва да са равни и перпендикулярни на повърхността на масата, в противен случай ще получите криви крака. Моля, обърнете внимание: горното ниво на масата (с отвор за бетон) има отвори с резба (това означава, че започвате с 320 мм), а долното ниво без изрези има отвори от 380 мм, които ви позволяват свободно да се плъзгате нагоре и надолу.
 • Нарежете дюбелите на сегменти от 40 см за цялата дължина на всеки крак, което ви позволява да регулирате нивата. Има 4 крака и 8 гайки - 4 гайки за задържане на свободното долно ниво и 4 гайки за затягане на отворите с резба на горния слой.

Акрилна плесен:

За формата авторът е използвал акрилна форма, тъй като е твърда и осигурява много гладка бетонна повърхност, която не изисква шлайфане или обработка. С акрил, нарязан на размер и заварен с пластмаса, е лесно да получите трайни херметични уплътнения на всички части.

Циментова форма

 • Покрийте вътрешността на изреза на масата с няколко слоя полиуретан отгоре, така че водата да не се накисва в дървесината и да не набъбва.
 • Подравнете изреза отгоре, като отрежете долната повърхност на формата със същия размер като плота.
 • Преди да излеете хоросана, добавете няколко свързващи дюбели към вътрешния ръб на бетонното изрязване, така че бетонната плоча да не опира напълно върху вътрешните ръбове за конструктивна опора.
 • Пригответе разтвора, напълнете го с изреза и го оставете да изсъхне за 2 до 3 дни.

Стъпка 4: лак

Използвайте лак за бетон Concreteworks или друг вид втвърдител за готовата повърхност. Резултатът е гладка, лъскава повърхност.

Стъпка 5: монтаж

 • Инсталирайте една гайка наполовина по дължината на всеки крак. Тази позиция задава височината на долното ниво.
 • Поставете крака си в неизрязания отвор в долния слой.
 • Закрепете още една гайка надолу в горната част на крака.
 • Задайте горния слой и завийте крака, докато горната му част не се приравнява към плота.
 • Затегнете втората гайка на дъното на плота, докато стане твърда.
 • Повторете тези стъпки за всеки крак.
 • Страхотното е, че таблицата може да се регулира. Обърнете масата в изправено положение и регулирайте гайките.

Стъпка 6: Съставено

Универсалната масичка за кафе е готова. Етанолната горелка се затваря със стоманена капачка. Можете да използвате дизайна като работеща масичка за кафе с равна повърхност, след това почистете горната част, изсипете малко гориво и прочетете книга до огъня в студена нощ.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId2072d9e893

Направи си камина на дърва

направете камина на дърваВинаги е интересно да се направи нещо оригинално. Авторът на този проект хареса противоречивата идея. направете камина на дърва, затова трябваше да измисля дълго време как да приложа това, което по същество изглежда несъвместимо. Но всичко гениално е просто - авторът просто взема контейнер от ламарина и го обшива с дърво, оставяйки 3-сантиметрова въздушна междина. Можете да наречете това принципа на черупката, когато огънят е в средата на екрана, който не контактува директно с дървото.

За проектиране авторът използва Fusion 360Страхотен инструмент за моделиране. Той има механични функции за сглобяване, които ви позволяват да проверявате движението на капака, което прави целия процес на проектиране много по-бърз. Основното е, че Fusion 360 е инструмент за моделиране с безплатен софтуер за фенове и има много образователна поддръжка. Ако искате да научите 3D модела, това е най-добрият избор на пазара.

направете камина на дърваИнструменти и материали

 • Масов или циркулярен трион за прави разфасовки
 • Трион за извити разрези.
 • бормашина
 • Битове: 1 1/2 "преден бит, 1 1/4" бит, бит с противопоказание
 • Длета: за стави.
 • Скоби
 • Ръчна бормашина с метална бормашина 1/4 ".

материали

 • 4м дъски от твърда дървесина
 • дюбели
 • Лист от неръждаема стомана Можете да използвате мека стомана, която е много по-евтина, тя издържа само няколко години, след което тя изгаря. Ако сте уморени от тази опция, тогава можете да спестите.
 • Завеси за камина. Те създават защитен щит, който покрива металния калъф.

Стъпка 3: Рязане с помощта на шарки

За подробна информация как да използвате шарки за рязане на сложна геометрия, можете да видите ръководството на автора за ръчен цифров монтаж на www.instructables.com/id/Digital-Fabrication-By-Hand/. Тези шаблони имат мащаб 1: 1 и ако ги отпечатате със скорост 100%, ще имате всичко необходимо за рязане. Примерът използва шперплат, но същата техника работи с метал и твърда дървесина.

Стъпка 4: Ламиниран паркет

Страните на камината са ламинирани, за да се направи един панел. Два по-дълги края със заоблени върхове образуват краката, а дъската в центъра стърчи, за да се прикрепи към един от трите рафта, които държат металния контейнер. Плочите са с дебелина 38 мм.

Стъпка 5: Прикачване на части за дръжки

 • За да закрепите дръжката под формата на L, използвайте свързващите щифтове. Затягащото устройство позволява идеално подравнете дупките между частите и гарантира, че дупките са перпендикулярни на повърхността.
 • Закрепете двете части заедно, така че да са подравнени по ръба.
 • Маркирайте централните линии на дупките в двете части с квадрат.
 • Подравнете маркировките с централните линии и пробийте отвори. Уверете се, че всеки отвор е малко повече от половината от дълбочината на дюбела.
 • Изсипете лепило в дупките и поставете дюбелите, след което свържете частите.
 • Притиснете частите, за да премахнете пролуката между лицата.

Стъпка 6: Закрепване на рафтовете

Прикрепете елементите на рафтовете към панелите. Но има проблем, на всяка дъска се изискват 2 дюбели от всеки край. Това означава, че има 12 отвора за подравняване между 3 отделни дъски. Това е почти невъзможно, така че имате нужда само от 3 дупки, които трябва да се подравнят веднага.

Стъпка 7: Въртене на рафта

За да скриете винтовете, пробийте пробен отвор за винта плюс широк отвор за главата на винта.
Щом винтовете са завинтени, добавете капка лепило и задвижете в свързващите дюбели.

Стъпка 8: Прикрепете краката

 • холна маса с каминаДиаграмата е показана в шаблони за измерване. При рязане е важно да фиксирате водещата плоча, разположена в съответствие с ръба, който искате да изрежете.
 • Долните части на краката имат мъжки краища. След като изрежете единия върху лентен трион, използвайте го като шаблон за другия крак.
 • След това залепвам и затягам триончетата. Закрепете с винтове.

Стъпка 9: Монтаж на черупки

Дюбелът, прикрепен към големия отвор в горната част на ръкава, служи като панта за повдигане на капака. Приляга плътно към дупката отстрани на дървения шкаф.
Дюбелите отзад служат като панти, а други работят като щифтове, които държат капака в затворено положение. И четирите дюбела са дълги 76 мм.

Стъпка 10: Шлайфане и довършителни работи

Веднага след като лепилото е напълно изсъхнало, започнете да смилате повърхността, авторът използва орбитална мелница за това.
След шлифоване покрийте дървесината с лак.

Стъпка 11: Съберете огнището на камината

Шаблоните на огнището са конфигурирани за ъглови скоби, така че те просто се свързват с винтове. Огнището е отворено отпред и има допълнителни отвори за закрепване към дървото през стелажите.

Стъпка 12: Оправете огнището

 • Ако изрежете всички детайли по размер, тогава от всички страни трябва да получите 3 см пролука между дървото и огнището. С помощта на парчета дърво прищипете огнището и нивото му, така че да е центрирано от всички страни.
 • Направете стелажи, като отрежете стоманената тръба на 1/2 инча. Като ги използвате, използвайте клещи, подравнени с дупките в стоманения резервоар и завийте дървените части към огнището.
 • Защитено на 4 места в горната част на страничните стени и на 4 места в долната част.

Стъпка 14: Сглобяване на екрана

Екранът е много важен, той защитава дървените части, така че искри да не паднат върху тях.

 • В този случай екранът е решетка за тухлена камина - той се предлага в две секции, които са 45 X 60 см. Авторът проектира камината така, че екранът да покрива отворената страна на огнището, да се увива отгоре и да покрива гърба. Така ще имате пълна защита над отворената част, плюс допълнителна преграда в задната част на кутията, която без съмнение ще стане много гореща.
 • За да свържете двете части, просто прокарайте жицата през отворения край на всяка страна.
 • Авторът е използвал и заваръчни пръти - те са достатъчно твърди, така че екранът да не пада по средата.
 • Когато свързвате двата екрана в предния край, инсталирайте стрелата.
 • След това увийте екрана над камината. За да направите това, можете да използвате болтовете на огъня за огън. За това е важно да използвате две гайки - първата надеждно фиксира кутията, втората гайка с шайба просто държи екрана.
 • Закрепили двата края, добавете още няколко пръта в горната част на екрана, за да не паднат.

Стъпка 15: Запалете огън

Не се притеснявайте за дървената дръжка на върха, която е в непосредствена близост до пламъка, всичко ще бъде наред. Камината може да бъде инсталирана както в къщата, така и на улицата, дори при дъжд тя работи добре, поне според автора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeId869a7c9969

Маса с камина 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/stol/1015#sigFreeIdfe9d40f229

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...