Оригинална къщичка за птици направете сами

оригинална къщичка за птици направете сами оригинална къщичка за птици направете сами

Къща за птици е не само подслон за птици, но и част от дизайна на нашата градина или двор. Удобството и безопасността са важни за обитателите на къщички за птици, но искаме къщата за птици да изглежда и красива. Трябва да намерите средно място, така че тази статия съдържа оригинални идеи за къщички за птициза посрещане на неотложните нужди на птиците и естетиците - хората.

Всички представени опции са само примери, как да си направите оригинална къщичка за птици направете го сами. Разбираемо, можете да дадете безплатно въображение на въображението си и да експериментирате с различни материали, форми и дизайни. Надявам се, че избраният в статията материал ще ви вдъхнови за вашите собствени проекти.

 

Направи си къщичка за птици

Направи си къщичка за птициХаресва ли ви снимката? Направете го и сте толкова спретнати Направи си къщичка за птицина които птиците със сигурност ще се радват. Може да се направи за около половин ден, ако следвате инструкциите стъпка по стъпка. Необходимо е само да се спазват няколко параметъра, които са специфични за видовете птици, които се опитвате да привлечете. Следвайте стъпка по стъпка снимка, проучете чертежа и реда за сглобяване, за да направите подобен проект.

Повечето иглолистни дървета (бор, кедър, махагон, ела) са идеални за къщичка за птици. В този случай се използва бор за стени и основи, шперплат за покриви и брезови щифтове за балясини, Няма да ви трябват сложни инструменти.

Точно като хората, една къща не е подходяща за всички. Всъщност много видове птици изобщо не използват „къщички“, с изключение на гнезда на клони или в трева. В къщички за птици птиците, които живеят в хралупи, предпочитат да живеят, това са скорци, цици, врабчета, кълвачи и черни птици. Не мигриращите цици и врабчетата обикновено търсят убежище в тях през зимата, а гнездата са изградени от скорци и други птици.

Размерът на входа и размерът на вътрешната стая може значително да повлияе на вида птици, които вашата птичарница ще привлече. Тази къщичка за птици може да се нарече универсалнатъй като е подходящ за много видове малки птици. За да привлечете много малки птици, можете да направите площта на пода малко по-малка, като залепите допълнително парче дърво към предната вътрешна стена на къщата за птици.

Имайте предвид, че ще трябва да поддържате къщичка за птици, като редовно я почиствате след сезона на гнездене. За опростяване на процеса, в къщата предвидена плъзгаща се задна вратадържан от малки куки и ключалки. Просто вдигнете резето и плъзнете вратата отстрани, за да извадите гнездото и го избършете отвътре.

Направи си къщичка за птициНаправи си къщичка за птициСтъпка 1: Направете земята

Нарежете всички парчета с мозайката. Преди да направите подробностите A, B и D, видях плътна дъска с ширина до 18 см. Когато всички части са готови, сглобете основата.

Стъпка 2: Монтирайте стени и покрив

Поставете основата на мозайката под ъгъл 45 градуса и отрежете крайните щифтове на покривите G и H, Използвайте линийката, затегната върху детайла, като водач за идеално равномерен разрез. С лепило и нокти сложете всичко заедно.

Стъпка 3: Направете дупка

Изрежете дупка в предната част на покрива (G) за достъп през ушния канал. Пробийте 10 мм отвор в два срещуположни ъгъла, за да започнете лесно да режете. Изрежете отвор за комина на гърба на покрива.

Стъпка 4: Добавете декор

Съберете парапета на верандата и я прикрепете към стълбовете. След това заковайте покрива на верандата (L) до стелажите Залепете шева по протежение на покрива и го фиксирайте с лепенка. Когато лепилото изсъхне, чукнете ноктите от дъното на основата във всяка колона.

Стъпка 5: Нанесете масло

Матовото покритие придава на дървото естествен вид и предпазва от гниене. Цветът ще стане сив след около година. Можете също да оцветите къщичката за птици, но имайте предвид, че птиците са чувствителни към цвят, някои ги плашат.Опитайте се да използвате цветове, които се намират в естествени условия, и избягвайте ярките цветове. Никога не боядисвайте къщичката за птици отвътре, така че миризмата на боя да не възпира птиците. След външно боядисване изчакайте 2 до 3 седмици, преди да инсталирате къщичката за птици.

Направи си къщичка за птициСтъпка 6: Задайте къщичка за птици на открито

За тази кутия за гнездене е направен дървен фланец за фиксиране на кутията за гнездо на стълба за ограда или декоративен багажник за веранда, прикрепен към бетонната основа, вижте снимката вдясно. Можете също да инсталирате къщичка за птици в дърво; просто извадете монтажния фланец и фиксирайте куката в покрива, след което прикрепете веригата. Имайте предвид, че някои видове птици обичат да гнездят в домовете на открито, докато други се чувстват по-защитени в близост до сгради или в гористи местности.

Необходими инструменти за този проект:

 • Скоби
 • Пробийте и пробийте
 • чук
 • пъзели
 • Митра трион
 • Лепило за дърво

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeId284ea80591

Оригинална къщичка за птици

оригинална къщичка за птициАвторът на това оригинална къщичка за птици от няколко години се занимава с производството на къщички за птици в най-различни стилове, добре, човек има хоби. Повечето от направените от него строителни проекти включват използването на материали, които обикновено се изхвърлят като отпадъци. Тази къщичка за птици с цветно легло е построена от дъски от стари палети и облицована с ръждиви метални зъбни колела и други метални отпадъци.

Стъпка 1: Използвани инструменти и материали.

Списъкът с материали и инструменти, които авторът използва за направата на тази оригинална къщичка за птици.

 • Използвани палети
 • Ръждиви зъбни колела и скрап
 • Плот, циркуляр, циркуляр,
 • Клипове и лепило
 • Пистолет за нокти
 • бормашина

Стъпка 2: дъски

За да направите къщичка за птици, имате нужда от дъски с ширина 18 и 23 см. За да направите това, трябва да свържете два или три панела на палета.
С помощта на лепило и скоби свържете дъските заедно. Трябва да получите три панела с размери около 110 cm.
Покривът се нуждае от екрани с ширина 23 см. Вижте две дъски с размери 9 см и една 5 см, а след това разделете тези 3 дъски, както е показано на снимката.

Стъпка 3: дизайн

оригинална къщичка за птициВземете голям лист хартия и нарисувайте пълноразмерна схема на детайлите на къщата за птици. Задната част е с дължина 105 см, предната е около 46 см. Двете страни имат ширина 18 см около 50 см. Две части на покрива са широки 23 см и около 38 см.
Вътрешната кухина е приблизително размера, препоръчан за малки птици, като врабчета, фини и др.

Стъпка 4: Трансфер на схема

След като изрежете парчета хартия, прехвърлете схемата на дъските с помощта на маркер, както е показано на снимката.

Стъпка 5: Изрежете панели

 • С помощта на циркуляр изрежете всички детайли на къщата за птици.
 • Двата странични панела трябва да бъдат отрязани под ъгъл, който съответства на височината на покрива.
 • И накрая, с помощта на тренировка с 1,25-инчови отвори направете дупка на предния панел в препоръчаното положение (10 на 15 см над пода на къщата).

Стъпка 6: монтаж

За да сглобите къщата за птици, използвайте лепило за дърво и скоби.

 • Първо прикрепете двете страни към гърба. След това измерете и изрежете правоъгълно парче, за да направите пода за къщички за птици.
 • Ако искате къщата за птици да бъде отворена за почистване, направете предния панел, както следва. Сменете го и пробийте два отвора в страничните и предните стени. След това, като използвате двата затягащи болта като панти, ги поставете в страничните отвори. Това ще позволи предния панел да се отвори, когато се изисква почистване. забележка: Това трябва да се направи преди монтажа на двете части на покрива. Болтовете не могат да се поставят след закрепване на покрива.
 • Добавете няколко винта отстрани и покрива, така че къщата за птици да остане плътно свързана.

Секцията за къщи за птици е завършена. Сега направете кутия за растения

Стъпка 7: Направете и прикрепете кутия за растения

оригинална къщичка за птици

 • Направете чекмеджета във формата на трапец отпред и отзад, за да добавите малко стил. Тези предни и задни трапецовидни форми са с ширина приблизително 56 на 12 см.
 • Изпийте страните на кутията и след това завийте 4-те страни.
 • За да направите пода, измерете и отрежете парче, което да пасне на дъното на кутията.
 • Пробийте два отвора за дренаж в дъното.
 • Залепете и завинтете в центъра на къщата за птици.

оригинална къщичка за птици

забележка, Авторът не използва шестица, тъй като котките често го използват, за да стигнат до гнездото.

Стъпка 8: Направете къщичка за птици уникална

оригинална къщичка за птици

Добавянето на ръждиви метални части е може би най-интересната част от монтажа. Можете да повторите това, което е направил авторът на този проект, или да излезете със собствената си настройка, зависи от скрап, който можете да съберете. Изглежда като много вълнуващо изживяване.

Стъпка 9: Почистване на къщички за птици

Ако имате късмет, за да привлечете птици, препоръчително е да почистите къщата, след като те напуснат през есента. За да отворите къщичката за птици, просто трябва да вземете дъното на предния панел и да го повдигнете. Пробийте дупка през страничния панел и поставете там пирон, за да предотвратите произволното отваряне на панела.

Стъпка 10: Засаждайте растения

Кутията е проектирана да побира три или четири саксии за засаждане. Това улеснява поставянето на растенията в кутия и почистването на кутията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeId8065cd61f9

Вижте още няколко примера за къщички за птици в подобен винтидж стил.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeIdc61193c913

Кръгла къщичка за птици

кръгла къщичка за птициПо случайност авторът на този проект е оставил много дъбови дъски след монтажа на паркета. Всички са с един и същи размер 7 х 13 см. Отне известно време, за да разбера какво да направите по въпроса. Но идеята дълго не идваше, така че се появи няколко кръгли къщички за птици с оригинален дизайн, Ако ви е харесало, тогава да направите такава къщичка за птици със собствените си ръце изобщо не е трудно.

Ще ви трябва:

 • Тринадесет дъски с размери около 7х13 см, не непременно дъб
 • Два метални телени кръга с диаметър 20 см (можете да закупите, завършени или изработени от градинска тел с размер 2,5 мм)
 • Два дървени диска с диаметър 20 cm
 • костур letka
 • Метална тел за свързване на всички части
 • Пробийте и пробийте (включително да направите дупка с диаметър 30 ​​мм)

монтаж

 • Стъпка 1: Пробийте дупки в ъглите на всички 13 дъски. Най-добре е да използвате 6 мм бормашина, тук не е необходима специална точност.
 • Стъпка 2: Поставете всички 13 дъски в първия кръг. Paracord е най-декоративният материал за това, но авторът използва тел. Издърпайте връвта през първия отвор. Отидете в кръг и отново преминете през същата дупка. След това издърпайте протектора през втората дъска и втория отвор на първата дъска. Повторете процеса, докато всички дъски се фиксират. Завършете възела, за да свържете двата края на кабела.
 • Стъпка 3: Издърпайте конструкцията във формата на цевта.
 • Стъпка 4: За къщата за птици авторът използва кръг с диаметър 20 см от същото дърво. Маркирайте в кръг на всяко място, където паракордът се свързва около метален кръг. Пробийте тринадесет дупки около периферията, както и голям отвор в среза (около 30-32 мм) и отвор за закрепване на костура.
 • Стъпка 5: Направете фасада. Започнете с парче шнур и го прокарайте през един от отворите отпред. Преминете през металната жица на кръга между страничния и предния панел. Повторете с целия отвор отпред, като се уверите, че шнурът пресича последния шев всеки път.
 • Стъпка 7: За да направя задната стена, пробих три дупки и свързах стената с три малки парчета тел. Голямото предимство на този метод на закрепване е, че когато е необходимо, можете лесно да развиете жицата, за да почистите вътрешността.
 • Стъпка 8: За да инсталирате къщичка за птици върху дърво, прикрепете метална кука в задната част на къщата. Можете да го свържете с метален кръг вътре, за да го направите по-надежден.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeIda276fa6c75

Къща за птици - натрошено яйце

оригинална къщичка за птици направете самиХарактеристиката на този проект е, че птицата сякаш се излюпва от яйцето всеки път, когато напусне дупката на среза.Това всъщност е прост и забавен проект, който е много прост и евтин. Всъщност дизайнът е обикновен дървена къщичка за птици квадратна форма, само с яйцевидна предна стена. Просто трябва да бъдете креативни и по достоверност да оцветите предната част.
Ще бъде необходимо да се изрежат 5 дървени части, за да се направи проста отворена кутия, това е основното тяло на къщата за птици. След това трябва да изрежете фасадата под формата на яйце и да направите дупка в среза.

Авторът закрепи гърба на кутията с 4 винта без лепило, така че гърбът да бъде лесно отстранен и, ако е необходимо, да почисти вътрешността на къщата за птици.

За да фиксирате фасадата, нанесете лепило върху краищата на кутията. Притиснете го към гърба на яйцето и щипка. Когато лепилото изсъхне, можете да продължите към художествената част. Просто, евтино и забавно!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeIdbd77c70281

Необичайна къщичка за птици

необичайна къщичка за птициПролетта е времето да мислите за птиците. Те ще търсят добро място за създаване на гнездо, тук нашата помощ би била много полезна. Ето един строителен проект оригинална къщичка за птици под формата на чайник и хранилка, естествено под формата на чаша и чинийка.

Ето какво ви трябва:

 • 2 см дебелина 46 см и 1,5 см дебелина 90 см
 • 1/2 инчова водна тръба с резба в единия край
 • 1/2 "фланец
 • Монтиране 1/2 "X 1"
 • нокти
 • лепило

Как се прави

 1. Изрежете всички части, както е показано на диаграмата.
 2. Свържете всички части с лепило.
 3. Трябва да получите кутия без предна стена
 4. Нарежете чайника, писалката и чучура с помощта на миниатюрите на снимката.
 5. Свържете и трите части.
 6. Пробийте дупка, центрирана върху чайника на около 10 см от дъното.
 7. Нарежете костура на 5 cm.
 8. Залепете чайника от предната страна на къщата за птици.
 9. Оцветете чайника по начина, по който харесвате.
 10. Прикрепете фланцовата тръба.
 11. Завийте късата тръба, след това 45-градусовия индикатор и 10 см част от тръбата.
 12. Поставете в земята до подаващото устройство.

Надявам се да ви е харесал този проект.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeId8834b36856

Оригинална къщичка за птици с цветно легло от полилей

оригинална къщичка за птици направете самиматериали:

 • Стар полилей с верига от пет рога
 • Саксии за цветя от теракота
 • Дървена къщичка за птици, приблизително 22 х 10 cm
 • Епоксидна замазка
 • Външен грунд и спрей боя
 • Голяма S-образна кука
 • Листове или пръти от масивно дърво
 • вестник

Стъпка по стъпка инструкции:

 1. Разглобете полилея и отстранете всички проводници.
 2. Напълнете всички отвори в полилея с епоксидна замазка.
 3. Прикрепете къщичка за птици с помощта на замазка.
 4. Закрепете саксиите за цветя по същия начин.
 5. Грундирайте полилея.
 6. Нанесете поне два слоя спрей боя върху полилея.
 7. Когато изсъхне, закрепете веригата към клон на дърво и я прикрепете към полилея със S-кука.

Дървени къщи за птици

дървена къщичка за птициМного хора харесват къщи за трупи ... големи трупи, огромни каменни камини и приятен външен вид. Има нещо специално в дървените каюти. Но ако зададете къща за дървени трупи за себе си, тогава това не е проста тема направи къщичка за птици за птиците всеки може. И така, докато мечтаете за собствената си дървена кабина, можете да реализирате мечтата си в малък мащаб, като конструирате дървена кабина за птици!

 1. Първо трябва да измерите и изрежете всички детайли, както е показано на първата снимка в галерията.
 2. След това залепете стените към основата, а фронтоните към стените.
 3. Наберете подходящите "дървени трупи" за къщата, тоест дебели клони от бор, дъб или друго дърво. Обелете ги от кората.
 4. Клоните трябва да са достатъчно дебели, за да се режат заедно.

За тази къщичка за птици размерите са.

 • Отпред: 5 броя 18 см нарязани клони
 • Дясна страна: 3 бр. 14 см.
 • Гръб: 5 броя 19 см
 • Отляво: 3 броя от 15 см и 2 от 14 см

Различни дължини са редуващи се подове. Броят на "трупите" ще зависи от диаметъра.

 1. Сега залепете „трупите“, както е показано на снимката.
 2. След като "трупите" са залепени, направете дупка и прикрепете костура
 3. За да направите веранда, отрежете от основата изрезка за изпъкналости. Залепете багажника на верандата и подгответе покрива на верандата! Нанесете малко лепило в горната част на верандата и в далечния ръб на покрива на верандата.Сменете покрива и го затегнете, докато лепилото изсъхне.
 4. След това нанесете лепило на предната страна на двата фронтона и залепете предния покрив.
 5. Поставете задния покрив по същия начин.

За да рисувате или лакирате, решете сами. Ако не искате да изчакате миризмата да изчезне и птиците да се заселят през този сезон, оставете я такава, каквато е. Ако планирате да окачите къщичка за птици на дърво, добавете няколко куки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeIdced60a0e76

Ето още една оригинална къщичка за птици направени под "дървена кабина". Този проект е създаден с помощта само на ръчни инструменти.

дървена къщичка за птициЕдинствените ръчни инструменти, необходими за този монтаж са:

 • чук
 • Ръчен трион
 • Полистиролова пяна
 • брадвичка
 • Канцеларски нож и остриета

материали:

 • пръчки
 • Дъски от палети (за покрив)
 • полиетилен
 • Тревна трева
 • тел
 • скоби
 • лепило

Как да се съберат

 1. Разглобете палета и подгответе частите за основата.
 2. Съберете подходящ размер на клоните и отстранете кората с нож.
 3. Поставете долния ред на "дървената къща", за да посочите формата на бъдещата къща.
 4. Сглобете „блокхаус“, като фиксирате пръчките с лепило и нокти. За последните две „трупи“ отидете сантиметър по-дълъг, така че да има основа за сенника.
 5. Монтаж на покрива на стъпки от 25-30 градуса. Нарежете няколко ребра и стиснете заедно, преди да прикрепите. В краищата запълнете страните на тревата. Това трябва да скрие краищата на тревата, както и краищата на дъските на палетите.
 6. Инсталирайте основата.
 7. За хидроизолация покрийте покрива с полиетилен и закрепете с тел.
 8. Нарежете и сложете копата на покрива, внимателно опаковайте и отрежете излишното.

И това е всичко! Готова къща за птиците. Надявам се да ви хареса и може да искате да направите същото. Това е прост проект, който ви позволява да използвате само няколко ръчни инструменти.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeId5e2fd897ba
 

Оригинални рисунки за къщички за птици

схема за къщички за птициИ ето рисунките за това как да направите дървена къщичка за птици.

Как да се съберат

 1. Изрежете всички части на къщата за птици, включително клоните.
 2. Боядисайте покрива и пода. Завийте покрива заедно.
 3. Прорезите трябва да са с дълбочина 1/8 "3 mm и широчина 1/2" 15 mm. Те трябва да са приблизително на 15 мм 1/2 инча от края.
 4. Прикрепете първите два клона на 18 cm.
 5. Оставете място отпред, за да направите място за верандата.
 6. Забийте клоните на верандата на пода и добавете два джъмпера от 8 см, както е показано.
 7. Продължете да добавяте клони отпред, отзад и отстрани, докато стигнете до осмия клон.
 8. Всеки разрез е на 1,5 см от този по-долу, както е показано на диаграмата. Затова се изкачете на върха. Инсталирайте рамката на вратата. Пробийте дупка 1 1/2 На височина 10 см от пода, пробийте дупка с диаметър 4 см в рамката на вратата. Също така пробийте малък отвор за костура. Изрежете краищата на краищата, както е показано на диаграмата.

Забийте покрива и къщичката за птици е готова.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeIdbc59432d07

Храна за птици Birdhouse

направете сами хранилка за птициОригинален дизайн от автора, къщичка за птици през лятото, ясла през зимата. Идея за трансформация къщичка за птици в яслата и обратно в подвижна предна стена. Можете да направите това по различни начини, авторът предлага такъв метод, както виждате на снимката. Необходимо е да се режат части от такива размери:

 • Долу 30 cm
 • Две страни по 15 cm
 • Назад 29см
 • Предна част 15 см

монтаж

 1. Свържете страните с винтове и завийте гърба.
 2. Предната част на подпората на покрива е прикрепена към предната част с два винта, ъгловите скоби са завинтени към дъното и отстрани.
 3. С помощта на винтове закрепете покрива чрез предварително пробити отвори с помощта на отвертка. Започнете от дъното, така че горната лента да се припокрива с предишната, което създава облика на плочка.
 4. Подвижната предна част с входа на отвора за крана е просто монтирана на винтовете в предварително пробити отвори.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeIdf7c86bafd7

Къща за птици с цветно легло

къщичка за птици с цветно леглоПоказани тук как да направите оригинален покрив за къщичка за птици с цветно легло, Той е построен така, че къщата за птици е фиксирана на стълб от 10 на 10 см. Всичко, което трябва да направите, е да добавите ръб по протежение на покрива, който е достатъчно дълбок за кацане.В този случай височината на ръба е 5 cm.

Направата на цветно легло не е трудно

 1. Необходимо е да покриете вътрешността на покрива с покривна хартия.
 2. За дренаж пробийте дупки във всеки ъгъл на импровизираното цветно легло.
 3. След това напълнете чекмеджето със слой почва и добавете органични торове.
 4. След това поставете мъха. Опитайте се да покриете цялата повърхност на цветното легло, защото мъхът ще поддържа влагата на почвата.
 5. Можете да засадите цветна леха с всякакви подходящи растения, авторът предлага да използвате сукуленти, тези растения не се нуждаят от често поливане и не са много причудливи. И влажността, и горещото, сухото време се понасят добре. Сукулентите растат бавно, така че през лятото вниманието ви не се изисква особено.

Опитайте се да направите такава къщичка за птици - едновременно красива и удобна за птиците.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeIdd6ad2fef14

Гъвкава къщичка за шперплат

шперплат къщичка за птициПравенето на къщички за птици е едно от онези класически неща, които правим със собствените си ръце, започвайки от гимназията. Следователно, първото разочарование от лошо подбран шперплат и нокти, огъващи се в грешна посока, обикновено води до факта, че всеки интерес към проекта изчезва. Това е оригинално решение в дизайн на къщички за птици различен от обикновено скучните къщички за птици от същия тип и включва забавни строителни технологии, необичайни за този тип проекти. В процеса се използва гъвкав италиански шперплат от топола, който може да бъде закупен в повечето специализирани магазини. Това е композитна епоксидна структура, лека, водоустойчива и елегантна.

Стъпка 1: материали

 • Гъвкав тополен шперплат лист 4x8
 • Епоксидна 800 g
 • Пяна за четки
 • RotoZip (леко средно между свредло и фреза)
 • Нож за дърво
 • 4 листа картон 20 x30 cm
 • Пълнител за дърво
 • Топло лепило.
 • Пясъчна хартия
 • Битове: 1/4 "1 1/2"
 • клипове

Стъпка 2: моделиране

шперплат къщичка за птициТози дизайн на къщички за птици е просто оформление от четири части от тополен шперплат 20 х 30 см. Започнете с моделен дизайн, състоящ се от 4 парчета картон. Покривът и пода са изградени от еднакви части, които държат извитите страни на място. Разфасовките в картонен модел трябва да бъдат огледални изображения един на друг и не трябва да се простират на повече от 1,5 см от краищата на картона. Типът на кривата, която очертавате, и моделът зависи от вас, но кривата трябва да е достатъчно дълга, за да може да се съобрази с дължината на страничните части.

Стъпка 3: Рязане на части

Четири еднакви парчета тополов шперплат трябва да бъдат извити по размер. 20x30 cm могат да бъдат отбелязани на голям лист, за да се получат 6 предмета от 122 cm страницата на листа. Шперплатът лесно се нарязва с владетел и нож за бръснач.

Стъпка 4: Раздел на очертанията

Дизайнът на къщичките за птици се основава на формата на крилото. Линиите трябва да бъдат удължени така, че да спират на 1,5 см от краищата на шперплата и да се огледално на дългата ос на парчето. Можете да експериментирате с дизайна, покривът и частта от пода се простират по същия начин.

Стъпка 5: жлебове

Преди рязане е по-добре да фиксирате листовете. Направете дупки в края на всеки ред с 1/4 "бит и след това продължете да изрязвате дълги канали. Това ще създаде стегнат слот, в който ще се държат части от стената. За да получите равномерно изрязване, е необходимо малко практика, но с бавно движение линията ще бъде доста стабилна ,

шперплат къщичка за птициСтъпка 6: Докоснете дупката

Дупката трябва да бъде изрязана около половината отстрани в частта, която е най-малко извита.

Стъпка 7: монтаж

Забавната част. Това отнема малко усилия, но с лек завой можете да сглобите всички части. Първо направете горната или долната част и след това я преместете надолу, за да се стабилизира. След груба връзка внимателно регулирайте горната и долната част, за да пасне на извитите страни на крилото.

Стъпка 8: запечатване

Измерете отворите в двата края и отрежете страничните части. Структурата може да бъде временно прикрепена от няколко петна с горещо лепило. Страничната и горната част са самозатягащи се и обикновено не изискват закрепване - само крайните части.

шперплат къщичка за птициСтъпка 9: Епоксидно покритие

Ако досега не сте използвали епоксид, прочетете инструкциите на производителя. Материалът е лесен за използване, трябва да вземете гъба, за да смесите двата компонента и след това да нанесете готовия състав върху структурата. Епоксидната смола не само залепва структурата, но и предпазва от атмосферни условия. Материалът се втвърдява през цялата нощ, така че имате поне 20 минути за нанасяне. Уверете се, че всички пукнатини и пукнатини са запълнени. За запечатването и свързването на конструкцията е необходим само един слой от епоксидна смола. длНося латексови ръкавици по време на тази процедура.

Стъпка 10: смилане

След изсъхване на епоксида в структурата ще се появят дупки. Напълнете ги с дървен пълнител с подходящ цвят. След това структурата може да се шлифова, за да изглади малки дефекти, които се появяват при нанасяне на епоксидна смола. Готовата структура може да бъде боядисана в естествен цвят с помощта на полиуретаново покритие или екстериорна боя.

забележка, Можете да промените дизайна, така че да можете да отворите един от малките крайни панели, за да почистите къщичката за птици между сезоните.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeIdb30ff19bd3

Друг такъв вариант е къщичка за птици, изработена от гъвкав шперплат
шперплат къщичка за птицишперплат къщичка за птициСгъваема къща се състои от две части от шперплат от 1,5 мм, които изискват монтаж с малко креативност. Частите са направени с помощта на лазерно рязане.

шперплат къщичка за птициКъщата за птици е проектирана без стълб, с диаметър на дупката 28 мм и е предназначена за малки птици от проходния ред. Повече информация можете да намерите на уебсайта.

Лазерно рязане на Birdhouse

шперплат къщичка за птицикапризен декоративна къщичка за птицикоито могат да се използват за домашни птици или на открито. Виждате прототипа на този дизайн на втората снимка в галерията. Birdhouse създаден с AutoCAD за създаване на DXF файл за лазерно рязане.

Инструменти и материали:

 • компютър и AutoCAD
 • лазерно рязане или достъп до услуги за лазерно рязане
 • шперплат
 • плексиглас
 • полиуретан
 • лепило за дърво
 • лепило от плексиглас

Стъпка 1: Подготовка на дърво и лазерно рязане

Авторът използва два листа шперплат 30 х 60 см с дебелина 3 мм.

 • Създаден файл за лазерно рязане на дърво и плексиглас.
 • Лазерно рязане на дърво и плексиглас.
 • Изгладете краищата с фина шкурка и покрийте с полиуретан.

шперплат къщичка за птициСтъпка 2: Сглобяване от плексиглас

 • Първо съберете плексиглас с лепило.
 • Покрийте ръбовете на двете части, така че да стоят 30 секунди преди фиксирането.
 • След като закрепите парчетата заедно за две минути, нанесете допълнителен слой лепило по ръба.
 • Лепилото ще се отцеди и ще запълни пукнатините.

Стъпка 3: Сглобяване на дървени части

 • Поставете дървени парчета за сглобяване.
 • Използвайте лепило за дърво, нанесете тънък слой върху вътрешните ръбове на каналите.
 • Поставете задната страна на къщата за птици с лицето надолу и залепете страните.

Стъпка 4: Монтаж на страни

 • Както се вижда от снимките, частите са свързани с канали.
 • Използвайте лепило за дърво и сглобете всяка част поотделно, докато всички страни са инсталирани.

Стъпка 5: преден

 • Нанесете тънък слой лепило върху всички ръбове (отгоре), които вече са инсталирани.
 • Задайте предната повърхност на къщата за птици.
 • Оставете да изсъхне за една нощ.

Стъпка 6: Последна стъпка - закрепете плексиглас и дърво.

Плексигласът съдържа три L-образни съединителя от всяка страна. Те идват в шест дупки на предната повърхност на къщата за птици.

Последният детайл е „ключът“, също изработен от плексиглас и съдържа две малки скилидки. Ключът се плъзга в тази празнина, запълва дупките и не позволява на басейна да се издига.
Водещият ръб е с 15 мм по-къс от страните, за да осигури попълване на вода по време на дъжд.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeId7082e02be7

висока къщичка за птициТриетажна къщичка за птици

Вижте как да направите модерно, класическа къщичка за птицикоето е толкова функционално, колкото и естетически приятно. Ще изглежда много хубаво на дърво, близо до къщата ви или в градината. Може би някои птици дори ще се заселят. Чувствайте се свободни да промените размера, както сметнете за добре. За простота всички разфасовки имат ъгъл 45 или 90 градуса, На автора им бяха необходими около 3 часа, за да завърши напълно къщата за птици с толкова интересен дизайн. Снимката в галерията също представя чертежи и модел в Solidworks.

Размерите на чертежите са в инчове 1 инч - 2,54 см.

Необходими материали:

 • Дъски с дебелина 2 см
 • дървена пръчка за костур
 • акрилна боя
 • лепило за дърво

висока къщичка за птициНеобходими инструменти: трион, шлифовъчна машина, свредло, стандартен владетел за измерване на ъгли, лента.

 1. Първата стъпка е основата. Това е само квадрат от 75 на 75 мм.
 2. За да начертаете отрязани линии, начертайте няколко точки на 75 мм от ръба във всяка посока, след което нарисувайте линия, свързваща точките. Защипете дъската и изрежете основата.
 3. Направете страничните стени, страните са просто правоъгълници, 38 X 260 мм
 4. Направете предната и задната стени. Изрежете правоъгълник с размери 75 х 305 мм. Маркирайте средата на 38 мм от едната страна. С помощта на транспортир или подобен инструмент измерете 45 ° надолу от тясната страна. Начертайте линия от 45 ° от средата до широкия ръб. Изрежете ъгли.

висока къщичка за птициПокрив за къщи за птици

 1. Започнете с квадрат 9 X 9 см. От късата страна надолу маркирайте ъгъл 45 ° и начертайте линия от ъгъла до широката страна. Повторете това за другата страна. Получена дължима формаи да не е симетричен паралелограм. Две линии трябва да са успоредни една на друга. Направете разрези по линиите. Профилът трябва да е паралелограм.
 2. Изрежете дървена пръчка с дължина 38 мм.
 3. Подовете. Изрежете квадрат 38 X 38 мм
 4. Пясъчните повърхности отвън.

монтаж

Има два начина за сглобяване на къща - винтове или лепило.

Предимство на винта:

 • По-лесно е да прилягате ръбовете плътно.
 • Birdhouse може да бъде завършен и инсталиран в същия ден.
 • Вземете здрава конструкция.

 

Предимство на лепилото:

 • Сглобяването отнема по-малко време и усилия
 • Няма нужда да правите дупки, по-красив външен вид.
 • висока къщичка за птициВ този случай ще е нужно търпение да изчакате, докато проектът изсъхне, освен това няколко пъти.

Можете да изберете някой от тези методи или да ги комбинирате, ако се притеснявате за здравината на конструкцията. Мисля, че няма да има проблеми с лепилото, просто не забравяйте старателно да избършете повърхността.

Ако се усуквате с винтове, тогава:

 • Винаги вкарвайте винтове в ъглите и в средата.
 • Направете тестова дупка с малко по-малък диаметър от диаметъра на винта, ще бъде по-лесно да се затегне.
 • Предварително пробитите отвори за винтове наистина могат да спестят много време и усилия.

Направете дупки в отвора за крана.

Оцветете къщичката за птици или къщички за птици, ако сте направили няколко.

Двете жълти къщички за птици на снимките са боядисани с латекс, а кафявото е прозрачен емайл.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeIde1df8d7632

Къща за птици с един борд

оригинална къщичка за птициПроста къщичка за птици, която се прави много лесно. Трябва ви само една дъска, няколко винта и тренировка. И ако имате възможност да рисувате, тогава дизайнът под формата на къщи е много приятен.

материали

Лентата е с дължина 170 см, широчина 17 см, дебелина 1 см. Дъното трябва да е с ширина -4 (17-4 = 13 см).
оригинална къщичка за птицимонтаж

 1. Вижте частите по размер.
 2. Завинтете страните към гърба и отдолу.
 3. Необходимо е да направите предната стена подвижна. Огънете нокътя от всяка страна на предната част (червени стрелки на скицата). Те трябва да са хоризонтални, за да ги използвате като панта.
 4. Пробийте дупка в долната част на предната стена (синя стрелка в скицата). Използвайте пирон, който е малко по-тънък от дупката, около 7-8 см. Наклонете главата на нокътя, за да го задържите по-добре.
 5. Инсталирайте покрива и затегнете с винтове.
 6. Сега сте готови да украсите
 7. Не забравяйте да използвате цвят, предназначен за външна употреба!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeId5b5e87aa3b

Слънчева къщичка за птици

слънчева къщичка за птициТози къщичка за птици от дърво и соларен панел, Формата на осмоъгълника може да бъде увеличена или намалена, в зависимост от това кои птици, според вас, ще могат да се заселят в тази къща. Има много сайтове, където можете да разберете оптималния размер за къщички за птици, няма да има проблем с това.

Инструментите:

 • маса трион
 • бормашина
 • чук
 • Сандер
 • рулетка
 • молив

материали:

 • Соларен панел
 • 8 фута 245 см дължина 1x4
 • 2 фута 62 см дължина 1x8
 • 2,5 дюбела с дължина 6 см с диаметър 7/16 "10 мм
 • Винтове или пирони за дърво
 • лепило

слънчева къщичка за птицислънчева къщичка за птициКак да събираме къщичка за птици

 1. Намерете или купете слънчев панел.
 2. Триони за дъски 1x4 до 30 cm. Повторете процеса още 7 пъти. Трябва да имате 8 стени.
 3. Изрежете дупка с диаметър 5 см (или друг подходящ размер за птици).
 4. Изчислете размера на осмоъгълника
  За да направите това: измерете ширината на стената. Ако трионът е поставен правилно, външният размер трябва да бъде 9 см, а вътрешният - 7 см. Ако не, не се притеснявайте. Измерете вътрешния размер. Ще трябва да промените шарката на осмоъгълника, за да отговарят на новите измерения. С измереното странично разстояние изчислете формата на осмоъгълника.
 5. Видя главния площад за осмоъгълника. Трябва да имате 3 осмоъгълника.
 6. Прикрепете стени към осмоъгълници
 7. Направете леки дупки.
 8. Пясък, боя, инсталирайте костур.
 9. Включете и добавете растението към върха

Това, разбира се, е съкратена версия на инструкции стъпка по стъпка, можете да прочетете пълната версия на уебсайта, връзката е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeIddbd4516415

Осветена къщичка за птици

осветена къщичка за птициИдеята е, че на покрива на къщата за птици е монтиран малък слънчев панел, който презарежда слънчевата батерия. Вечер сензорите запалват и светлините започват да светят. Изглежда красиво, особено в нощната градина. Показани тук как да си направим къщичка за птици с подсветка на фотодиоди, Всъщност това не е много трудно, но е необходим стабилизатор на напрежението, за да се гарантира правилната работа на веригата. Нормалното напрежение е 1,2 и трябва да се увеличи до 3,6 V с използване на батерия 3 x 1,2 V. Ако използвате само 3 батерии, няма да е много ярко. Проблемът е, че платката не се справя твърде добре с допълнителното напрежение, което кара светодиодите да се включват през деня. Тези светодиоди ще бъдат много неясни, тъй като слънчевият панел няма да може да зареди напълно батериите. Регулатор на напрежението в устатаболи този проблем и гарантира, че те се появяват през нощта. Теоретично, светлините ще привлекат някои насекоми, за да могат птиците да се хранят! Доколко това е практично не се знае, но когато направите такава къща за птици и инсталирате, ще знаете със сигурност. Не забравяйте, че трябва да сте сигурни, че къщата получава много слънце, така че батериите ще се зареждат всеки ден.

осветена къщичка за птициМожете да разберете как да сглобите такава къщичка за птици и светодиодни връзки на уебсайта на автора, има много подробна и дълга инструкция, така че не започнах да я прехвърлям тук. И по-долу можете да видите стъпка по стъпка снимки. Мисля, че първо трябва да сглобите веригата, за да можете да се уверите, че всичко работи както трябва, преди да настроите осветлението на къщата за птици.

Снимките вероятно не са много полезни по този въпрос, но ако следвате схемата на чертежа, която е много лесна за създаване, тогава няма да имате проблеми.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeId147d8ba46a

Къща за птици в стил „боровинка“

оригинална къщичка за птици от дървошестоъгълен къща за птиците имитира традиционните гълъби с фантастични покриви и сложни ъгли, но тази версия е много по-лесна за правене. Къщата за птици има стъпаловиден покрив без сложни ъгли. Такава къща изглежда много хубаво в двора, монтирана на върха на стълб.
За мнозина направата на кръгла конструкция надхвърля нивото на уменията през уикенда и дори ъгловият покрив на традиционна структура може да бъде сложен. Решението на автора е обикновена шестстранна кутия с основни ъгли, които лесно се изрязват с трион за маса. Стъпаловиден покрив се състои от постепенно намаляващи слоеве, подредени един върху друг, за да създадат "наклонена" линия на покрива. Горната част е декоративен финал, който придава на къщичката за птици стила на гълъб.

Къщата за птици е изработена от бор, това е евтин и лесно достъпен материал, с който е лесно да се работи. Ако е правилно боядисана, боята ще издържи няколко години. Най-широката дъска в този проект е с ширина 30 см и авторът я използва като отправна точка за определяне размера на къщичка за птици. Едната секция оформя основата, а другата става първата секция на стъпаловидния покрив.

Можете да намерите подробна информация за производството на тази къщичка за птици, както и размерите и количеството материали на уебсайта на автора - ще намерите линка под галерията. Но малко повече информация.

 1. Основният раздел на къщичката за птици се състои от шест части. За да създадете шестоъгълна кутия за гнездо, краищата на всяка странична част се нарязват под ъгъл от 30 градуса. Когато двете скосени части са подравнени, те създават ъгъл от 60 градуса. Шест странични части, умножени по шест ъгъла от 60 градуса, създават 360-градусова шестоъгълна форма.
 2. Нарежете скосите на всеки ръб, след това скосената дъска в сечение с дължина 25 см, за да оформите страничните части. Фрезоване на скосени ръбове върху дълга част на склад е по-просто и по-безопасно, отколкото да се опитвате да режете фаски на къси секции.
 3. В тази версия на къщата за птици има две отделения, всяко със собствен вход. Две отделни секции играят главно естетическа роля.
 4. Не инсталирайте костур. Повечето птици не се нуждаят от това, костурът само улеснява хищниците да влизат в къщичката за птици.
 5. Кутията на къщата по същество е цилиндър, а шестстранната кутия е доста трудна за сглобяване. Ъглите затрудняват равномерното чукане на ноктите, а традиционните скоби не държат добре части, докато лепилото изсъхне. Решението е универсална и евтина скоба за лента: специален колан, който завързва външните части на цилиндъра с контур. Как да направите клип с лента със собствените си ръце, можете да видите тук.
 6. Когато залепите всички краища на шестоъгълника, поставете щипката за лентата около средата на шестоъгълника и бавно затегнете. Уверете се, че скосените ръбове са подравнени по шевовете. Лепилото ще се задържи след няколко минути, така че ще имате време да коригирате всяка от шестте части. След това затегнете клипса и го оставете настрана да изсъхне през цялата нощ.

Покривът, въпреки че изглежда сложен, е лесен за направа..

 1. Използвайте сглобения шестоъгълник, за да очертаете разфасовки за основата и най-големия участък на покрива.
 2. Поставете шестоъгълника върху основата с два противоположни ъгъла, центрирани върху най-широката част на дъската.
 3. Използвайте прав ръб, за да очертаете и маркирате линии за рязане по всяка страна на шестоъгълника, като спазвате разстояние (около 2 см) между страната и правия ръб.
 4. След като шестоъгълникът е разположен и той равномерно стърчи от всяка страна на цилиндъра, изрежете основата.
 5. След като изрежете най-голямата част от покрива, използвайте го като шаблон за полагане на следващата секция.
 6. Поставете следващата част върху шестоъгълника, след това използвайте прав ръб, за да нарисувате линии към тази част.
 7. Полученият шестоъгълник ще бъде приблизително 5 см по-малък от основния участък.
 8. Продължете процеса, като очертаете следните раздели.

Birdhouse се състои от три секции: покрив, кутия и основа, Всяка част е подредена отгоре на другата, като се започне с основната секция. Прикрепете обикновен чифт скоби, за да държите чекмеджето. За да зададете скобите, поставете кутията в центъра на основата, опитвайки се да подравните всички ъгли на шестоъгълниците.

Пробийте няколко отвора в основата за дренаж.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeId086effddba

оригинална къщичка за птици направете самиИ тук оригинална къщичка за птици в два "апартамента". Дългите страни бяха проектирани за стари регистрационни табелиМаркирани знаци, можете да ги закачите от всяка страна. Това е и празно платно, на което можете да покажете творчеството си или да прикачите някои интересни декоративни детайли, които ще направят къщичката за птици интересна и уникална. Простата дърводелска продукция улеснява сглобяването на къщичка за птици с водоустойчиво лепило и ако допълнително използвате пирони и винтове, препоръчително е те да са от неръждаема стомана. Започнете монтажа, като монтирате сухите крайни части заедно с пода и една от дългите страни, за да сте сигурни, че всички части са правилно подравнени. Ако е необходимо, направете необходимите корекции. Ако всичко пасва добре, закрепете едно крайно парче към страничната секция, след това второто и накрая прикрепете секцията за пода.
Можете обаче да прочетете подробните инструкции за сглобяването на тази прекрасна къщичка за птици на уебсайта на автора, там всичко е описано много подробно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeId5e31173e53

Оригинална Birdhouse R2-D2

оригинална къщичка за птици от дървоПроект за феновете на Star Wars. Разбира се направете оригинална къщичка за птици под формата на робот не е лесно, имате нужда от домашна дърводелска работилница и набор от необходими инструменти, но за истинските джедаи нищо не е невъзможно. Би ли спрял Анакин Скайуокър от някакви затруднения? И тук е просто къщичка за птици.

Така че, ако ви е харесала тази идея, стъпка по стъпка снимките, представени по-долу, ще ви помогнат да я реализирате.

Можете да прочетете подробните инструкции на уебсайта на автора, истински фен на Star Wars.

Нека силата дойде с вас!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeIda7a3a27595

Високотехнологична къщичка за птици  

технологична къщичка за птициИма и такива къщички за птици

 1. Определете размера на къщичката за птици. Подгответе дървесината и маркирайте отрязаните участъци.
 2. Изберете цвят на боя по ваш избор.
 3. Напръскайте боя от всички страни с изключение на плексиглас.
 4. Използвайки Arduino софтуер, задайте мощността на светодиодите. В този случай бяха използвани 6 мигащи светлини.
 5. Използвайте софтуер за лазерно ецване, за да създадете уникален дизайн.
 6. Дизайнът трябва да бъде гравиран върху плексиглас.
 7. Пробийте дупка в предната част на къщата за птици. Също така пробийте малка дупка отзад за USB кабела Arduino.

Покривът

 • Сгответе малките пръчици.
 • Определете размерите на покрива и изрежете пръчки от тези размери.
 • В този случай бяха необходими 17 бр. използвайте шнур и лепило, за да ги съедините.
 • Дизайнът трябва да прилича на покрив със соломен покрив.
 • Изрежете още 4 пръчки, които да фиксирате върху ъглите. Те ще служат за украса и скриване на всякакви деформации.

Съберете къщичка за птици

Това е работа за двама души. Започнете с плексигласа, като го пробиете в обратна посока, за да разтопите стъклото. Това ще предотврати напукване. Фиксирайте покрива и залепете ъглите с горещо лепило.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeId873c667ec6

Къща за птици с камък декор

декоративна къщичка за птициВижте как можете украсете къщичка за птици камъчета и тапи от бутилки. Ще ви трябва солидна основа, в този случай къщата е направена от шперплат. Обърнете внимание на малките парчета дърво, прикрепени вътре. Как да си направим къща за птици, няма да кажа, ще се съсредоточим върху декора.

 1. Оцветете първо покрива.
 2. Не забравяйте да нанесете грунд около входа и под стрехите на покрива. Уверете се, че всички места, където няма да закрепите камъните, са боядисани.
 3. Съберете материалите. Красиви камъчета, клонка за костур, няколко капачки за бутилки. Отидете в магазина за хардуер и купете кутия от полиуретан.
 4. Поставете всички подготвени материали върху къщата за птици по всякакъв начин, който ви подхожда.
 5. Поставете силни куки и поведете къщата за птици.

Материали за този проект:

 • Водоустойчив шперплат
 • Речни камъни
 • лепило
 • долен пласт

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeId644c45875a

Каменна къщичка за птици

каменна къщичка за птициСамата къщичка за птици очевидно не е каменна, а просто украсена с камък. Но красива. Каменни къщи за птици лесна за производство и с подходящи материали може да се съхранява в градината през цялата година. Номерът е да използвате здрава дървена къщичка за птици като основа и да залепите камъните с добро лепило.

Преди да започнете, няколко бележки

Едно нещо, което хората често пренебрегват, е разликата между декоративна и истинска къщичка за птици. Къщите за птици, които виждате тук, са за украса, а не за гнездещи птици. Ето защо, за безопасност, блокирайте входната врата от употреба.
Декоративните къщички за птици се използват като градинско изкуство и могат да бъдат опасни за птиците. Истинските къщички за гнездене са предназначени за конкретни птици, те не могат да бъдат декорирани прекалено ярко.
Цената на вашия проект ще зависи изцяло от това дали имате безплатна къща за птици за работа или ако трябва да я закупите.
Преди да започнете, решете как искате да изглежда къщата за птици. Търсене в Pinterest за „каменни къщички за птици“ ще даде много идеи.

Декоративен избор

Когато проектирате каменна къщичка за птици, има много възможни варианти за дизайн: помислете за цвета, текстурата и местоположението на камъните и дали искате да добавите малки докосвания, като рамки на прозорци, рамки на врати и др. Най-добре е първо да поставите конструкциите и след това да продължите декорирането.

Примери за дървени къщички за птици

каменна къщичка за птициТози отляво е добър избор за основа за каменна къщичка за птици. Вдясно има твърде много детайли, с които би било трудно да се работи.

Във всеки случай изберете прост дизайн. Уверете се, че можете да залепите малки камъни, където искате, тоест нищо няма да пречи (например, дограма или други детайли на дизайна).

лепило

Първият вариант е силиконов уплътнител GE Silicone II.
Вторият вариант е универсалното лепило E-6000.
През последните години тези продукти се подобриха значително и работят много добре.

каменна къщичка за птицикамъни

каменна къщичка за птициТрудността е да се намерят камъните, така че да имат една страна плоска.

Поставете камъните върху равна повърхност и подредете по цвят, това е, ако искате да очертаете рисунки с цветя. Например, може да се нуждаете от по-тъмни камъни над прозорци или врати или около основата на къща, за да оформите акцент.

Залепете камъните отдолу нагоре, така че нов ред камъни да лежи на дъното, докато лепилото изсъхне.

Инсталирайте камъните възможно най-близо един до друг, тогава пролуките могат да бъдат запълнени с разтвора. В краен случай можете просто да разчупите камъните, за да направите по-малки парчета. (Съвет: сложете малко камъни в найлонов плик, сложете върху твърда повърхност и ударете няколко пъти с чук)

Това са, така да се каже, основните съвети. Ако искате да знаете как красиво да декорирате покрива и други дедали, посетете уебсайта на автора на този проект.

Оригинални къщички за птици 2000 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/originalnuy-dly-ptic-svoimi-rukami#sigFreeIdac5e2fbcbb

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...