Необичайни къщички за птици. 395 снимки на оригинални и красиви идеи

Birdhouse R2-D2 от Star Wars R2-D2 Birdhouse !!!

 

Кръгла къщичка за птици

кръгла къщичка за птициПо случайност авторът на този проект е оставил много дъбови дъски след монтажа на паркета. Всички са с един и същи размер 7 х 13 см. Отне известно време, за да разбера какво да направите по въпроса. Но идеята дълго не идваше, така че се появи няколко кръгли къщички за птици с оригинален дизайн, Ако ви е харесало, тогава да направите такава къщичка за птици със собствените си ръце изобщо не е трудно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeId304cc362e6

Доста необичайни идеи за къщичка за птици

Кръгла къщичка за птици

кръгла къщичка за птициКак ви харесва тази идея за къщички за птици?

 • Вземете стар номер за кола или просто метална плоча със същия размер и пробийте дупки на всеки 5 см по ръба на отвора.
 • Изрежете два кръга от лист шперплат с дебелина 1,5 см и направете дупки 3-4 см в едната дупка за влизане, а просто пробийте няколко дупки в другата за вентилация.
 • Увийте регистрационната табела около два дървени кръга и закрепете с винтове.
 • В средата ще има малко пространство, така че трябва да намерите малка лента и да я фиксирате на кръстопътя на краищата на табелката с номера, също ще е необходимо да фиксирате куката за окачване на къщичката за птици.
 • Ако желаете, все още можете да направите костур.

Това беше интересен 30-минутен проект.

Къща за птици - натрошено яйце

оригинална къщичка за птици направете самиХарактеристиката на този проект е, че !!!че птицата сякаш се излюпва от яйцето всеки път, когато излезе от дупката на среза. Строителство -дървена къщичка за птици квадратна, с яйцевидна предна стена. Просто трябва да бъдете креативни и по достоверност да оцветите предната част.
От 5 дървени части правите обикновена отворена кутия, това е основното тяло на къщата за птици. След това трябва да изрежете фасадата под формата на яйце и да направите дупка в среза.

Авторът закрепи гърба на кутията с 4 винта без лепило, така че гърбът да бъде лесно отстранен и, ако е необходимо, да почисти вътрешността на къщата за птици.

За да фиксирате фасадата, нанесете лепило върху краищата на кутията. Притиснете го към гърба на яйцето и щипка. Когато лепилото изсъхне, можете да продължите към художествената част. Просто, евтино и забавно!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeId6cab8c3cda

 

Необичайна къщичка за птици във формата на чайник

необичайна къщичка за птициПролетта е времето да мислите за птиците. Те ще търсят добро място за създаване на гнездо, тук нашата помощ би била много полезна. Ето един строителен проект оригинална къщичка за птици под формата на чайник и хранилка, естествено под формата на чаша и чинийка.

 

Надявам се да ви е харесал този проект.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeId2ff53dc93b

 

 

кутия за гнездене от гъвкав шперплат !!!

шперплат къщичка за птициТова е оригинално решение в дизайн на къщички за птици различен от обикновено скучните къщички за птици от същия тип !!!и включва забавни строителни технологии, необичайни за този тип проекти. В процеса на използване гъвкав италиански шперплат от топола, която може да се купи в повечето специализирани магазини. Това е композитна епоксидна структура, лека, водоустойчива и елегантна.

забележка, Можете да промените дизайна, така че да можете да отворите един от малките крайни панели, за да почистите къщичката за птици между сезоните.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeId517ee06f1e

Друга такава опция е къщичка за птици, изработена от гъвкав шперплат
шперплат къщичка за птицишперплат къщичка за птициСгъваема къща се състои от две части от шперплат от 1,5 мм, които изискват монтаж с малко креативност. Частите са направени с помощта на лазерно рязане.

шперплат къщичка за птициКъщата за птици е проектирана без стълб, с диаметър на дупката 28 мм и е предназначена за малки птици от проходния ред. Повече информация можете да намерите на уебсайта.

Оригинална къщичка за птици R2-D2

оригинална къщичка за птици от дървоПроект за феновете Междузвездни войни !!!
Разбира се, да направите оригинална къщичка за птици във формата на робот не е лесно, имате нужда от домашна дърводелска работилница и набор от необходими инструменти, т.е. но за истинските джедаи, нищо не е невъзможно !!!
Би ли спрял Анакин Скайуокър от някакви затруднения? И тук е просто къщичка за птици.

Така че ако ви е харесала тази идея, стъпка по стъпка снимките, представени по-долу, ще ви помогнат да я реализирате.

Можете да прочетете подробните инструкции на уебсайта на автора, истински фен на Star Wars.

Нека силата дойде с вас!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeId79c528830a

 

 

Къща за птици с камък декор

декоративна къщичка за птициВижте как можете украсете къщичка за птици камъчета и тапи от бутилки. Ще ви трябва солидна основа, в този случай къщата е направена от шперплат. Обърнете внимание на малките парчета дърво, прикрепени вътре. Как да си направим къща за птици, няма да кажа, ще се съсредоточим върху декора.

 1. Оцветете първо покрива.
 2. Не забравяйте да нанесете грунд около входа и под стрехите на покрива. Уверете се, че всички места, където няма да закрепите камъните, са боядисани.
 3. Съберете материалите. Красиви камъчета, клонка за костур, няколко капачки за бутилки. Отидете в магазина за хардуер и купете кутия от полиуретан.
 4. Поставете всички подготвени материали върху къщата за птици по всякакъв начин, който ви подхожда.
 5. Поставете силни куки и поведете къщата за птици.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeId02128d522f

 

Творческа къщичка за птици в стила на изкуство от корково дърво

творческа къщичка за птициОт английски Driftwood се превежда като корда, перка, тоест парчета дърво, клони, корча, които се хвърлят от вълните на брега. Занаятите от този материал се наричат Изкуство Driftwood, това е като скулпторите, когато художникът в камък вече вижда бъдещата скулптура. Изкуството на Driftwood е много обширна тема, ако се интересувате, можете да напишете в Google и да разгледате работата на майсторите на Driftwood Art.

Що се отнася до този проект, то всъщност това е обикновена къщичка за птици. Отначало се прави кутия, която трябва да отговаря на всички необходими изисквания на функционална къщичка за птици, но декор, това е вашето творчество.

Подробни инструкции са на сайта на автора на проекта, линк под стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeIdf931425f2f

 

диамант направете си къщичка за птици

как да си направим къща за птициТози проект е подходящ за деца на възраст 8 години и повече, Силно препоръчително контрол за възрастни за безопасност при работа с дървообработващи инструменти. Търсите проект за входно ниво, който не изисква скъпи електроинструменти? След това се прави малка къщичка за птици във формата на диамант - чудесен избор!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeIdd17df1a786

красива къщичка за птици

 

Birdhouse Birdhouse

кутия за влагане на обувкиИмате ли стари обувки? Обичате ли птици? Ако сте отговорили да и на двата въпроса, прочетете нататък, тази информация е за вас. Както виждате на снимката, от старите обувки се оказват добра къщичка за птици

Просто трябва да направите две дупки, за входа и за костура. Намерете метална плоча, нарязана на желания размер и огънете наполовина. Тоест, направете покрив. По принцип това може да се направи от всеки материал - пластмаса, дърво, основното е да не изтича. След това го залепете на върха на багажника.

Това е основно. Установете костур и пирон или завържете към дърво, ограда, стълб.

кутия за влагане на обувкикутия за влагане на обувки

Старите маратонки също са полезни. Вашите стари, износени, неизползваеми или просто неудобни ботуши могат да ви бъдат полезни за птиците.

кутия за влагане на обувкикутия за влагане на обувкиКак да направите това кутия за влагане на обувкиможе би инструкцията не е необходима. Просто вземете обувките си и ги приковайте към дървото. Поставете в средата, дървени стърготини, мъх, въпреки че ако птиците имат желание да се заселят в обувките ви, те могат да се справят и без вас. Надявам се птиците да направят гнездо от старите ви обувки.

И ако имате стари високи ботове, къщичка за птици може да се подобри малко.

кутия за влагане на обувкиПросто трябва да изрежете кръг от шперплат, за да пасвате на багажника, да пробиете дупка за дупката в него и да я фиксирате, както е показано на снимката.

кутия за гнездене от багажника

кутия за влагане на обувки

А

защо би

и

не?

Ако можете да направите къщичка за птици от обувка, тогава е подходяща и обувка.

Прочетете подробните инструкции за производство на нашия уебсайт на линка
 https://expert-h.com/skvorechnik/podrucznyh-materialov

Украсете както искате. Закачете багажника на дърво или друга опора на приблизително 2,5 до 3 м над земята.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeIdc425d341fd

кутия за влагане на обувкиЕто още един пример от wikihow в снимки.

 1. Намерете стара обувка и я измийте с топла вода и сапун.
 2. Напълнете чорапа вътре с чист парцал.
 3. Залепете куката към гърба на багажника, тя ще е необходима за закрепване към дърво.
 4. Карайте в малък, но здрав U-образен пирон, за да поддържате тежестта на багажника и неговите пътници.
 5. Прикрепете багажника отстрани на ствола на дървото.
 6. Поставете куката върху U-образния нокът и се уверете, че тя седи здраво.

В зависимост от времето, къщичка за птици може да продължи сезон или два. Ако след първия сезон той остане в добро състояние, извадете багажника от куката и чист за зимата в плевнята, По-добре е да го поставите в чорап, за да предотвратите проникването на насекоми, а през пролетта отново го закачете на дърво.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeId5ee8b7df5c

Какво друго може да се направи обувки за птициВижте тази малка селекция от снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeIdf1cc750a60

 

Къщичка за цветя саксия

кутия за гнездо за цветя

Тъй като тази къща за птици е малка, тя е идеална за монтаж в гъста растителност. Единствената трудна част от този проект е да се направи вход в саксия за цветя. Дупката трябва да е 26 мм в диаметър. Пробиването най-добре със специална бормашина за керамични плочки не е скъпо. Но е възможно и с обикновена бормашина, просто залепете парче лепяща лента с дупка, направете малка вдлъбнатина с нещо остро и пробийте без налягане, при ниски скорости, издухвайки трохи и залейте с малко вода.

Вярно е, че ако съдът е покрит с глазура, тогава трябва да бъдете особено внимателни, но ако не бързате, тогава всичко ще е наред.

Инструкция за употреба:

Определя място за влизане и пробийте дупка с най-голямата бормашина.

кутия за гнездо за цветя

След това го увеличете до желания размер с кръгла пила и шпилка. Това може да отнеме до 30 минути. Може би знаете друг начин, но бъдете внимателни, търпението е задължително тук. След като входът е достатъчно голям, най-трудната част от работата е завършена. Но внимавайте ... не е подходящият момент случайно да пуснете саксия за цветя!

Направете шперплат под, Само от шперплат, не използвайте ПДЧкоято абсорбира вода като гъба. Нарежете кръглата основа със сабърен трион или ножовка с 5 мм повече от измереното. В центъра на основата от шперплат пробийте дупка, достатъчно голяма, за да премине очният болт.

Поставете саксията за цветя с главата надолу върху основата на шперплат.

Поставете шайбата върху болта за зъби и я прокарайте през отвора за оттичане и основата на шперплат.

Инсталирайте друга шайба в края на болта и закрепете с гайка. (Внимавайте да не претегнете гайката - може да счупите съда.)

Можете да окачите къщичка за птици, С помощта на кука или верига окачете къщата на 2,5 - 3 м над земята и изчакайте пристигането на пернати жители!

кутия за гнездо за цветяЕто още един пример къщичка за птици саксия от теракотасамо с покрив.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeId0dcf777a44

кутия за гнездо за цветяИ така е възможно направете къщичка за птици от саксия за цветябез да правите страничен отвор, а като направите специална вложка от дърво или шперплат.

Необходими материали:

 • Теракотова саксия
 • Малък лист шперплат или парче дъска.
 • Картон за шаблона.
 • пъзели
 • Голяма бормашина
 • Големи винтове

Производствена процедура

 1. Първата стъпка е да направите шаблон и да го монтирате така, че да се впише идеално в саксията.
 2. Оцветете саксията по ваш избор.
 3. Докато боята изсъхва с помощта на картонен шаблон, използвайте мозайката, за да изрежете кръг от шперплат.
 4. Противоречете на отвора за отвора на чешмата, навсякъде, само на не по-малко от 5 см от ръба.
 5. Сега проверете колко здраво кръгът, изрязан от шперплат, влиза в саксията.
 6. Завийте винтовете в стълба и закрепете къщата за птици.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeId6405979fd1

кутия за гнездене в саксияАко нямате керамика, това е още по-лесно направете къщичка за птици от пластмасова саксия, Те са по-евтини и можете много лесно да направите няколко цветни къщички за птици за градината.

Ще трябва да се подготвим:

 • Пластмасови саксии за 3 бр.
 • Rust-Oleum 2X боя за шисти по ваш избор
 • Грунд за ръжда-масло 2 X
 • Шперплат или дъска
 • 8 мм дюбели 3 бр.
 • Вестник или някаква тъкан

Процедурата на производство на къщичката за птици е същата като в предишния пример, така че няма да я повтарям. Една разлика, тук се добавя костур, но това е по ваша преценка, повечето майстори препоръчват да правите без тази подробност.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits#sigFreeIde2c52b595d

 

 

 

 

 

 

 

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...