Направи си къщичка за птици 700 снимки, стъпка по стъпка инструкции

направете си проста къща за птици направете си проста къща за птици

Тази статия говори за как да направите къща за птици със собствените си ръце, Изработката на къщички за птици е интересна дейност, особено ако покажете на децата си как да работят с различни инструменти и как да превърнете обикновена дървена дъска в нещо уникално. В допълнение, къщичка за птици, добър подарък за приятели или познати. че направете си къщичка за птициобикновено една дъска и няколко най-прости инструменти са достатъчни.

Има голямо много различни дизайни на къщички за птици, те са направени както за определен вид птици, така и чисто от артистични предпочитания за декориране на градина или двор. Само не забравяйте, че птиците не се интересуват как украсявате къщата им, размерът на дупката на прореза и вътрешният обем на къщата за птици са важни за тях, така че, когато направите къща за птиците, първо помислете за функционалността, а след това за декора.

 

Представените тук къщички за птици са основно класически стил - прост и функционален. Ако никога досега не сте правили подобни проекти, можете да изберете подходящия вариант от тази селекция, тук са събрани примери за най-простите и достъпни конструкции за начинаещи.

Как да си направим обикновена къщичка за птици

как да си направим обикновена къщичка за птициПтиците не изискват фантазия при избора на място за гнездене. Този проста къщичка за птици направена от една борова дъска и изисква само няколко инструмента за монтаж. Можете да го сглобите само за няколко часа, въпреки че, разбира се, това зависи от вашето умение. Защо обаче бързате, ако това е първият ви проект, тогава колко време отделяте за него няма голямо значение, защото основният резултат е крайният резултат.

как да си направим обикновена къщичка за птициматериали:

 • Една дъска от бор 1 х 6 с дължина 1,5 м.
 • 5 см поцинковани винтове
 • Поцинковани довършителни нокти
 • Електрическа бормашина
 • Ръчен трион

Стъпка по стъпка инструкции

 1. Вижте частите, както е показано на диаграмата.
 2. Завинтете предната част отстрани с винтове.
 3. Пробийте дупки отпред, за да предотвратите разделянето на дървесината.
 4. След сезона на гнездене, когато е време да почистите къщичката за птици, отстранете винтовете за лесен достъп.
 5. Закрепете гърба отстрани с 5 см нокти.
 6. Вижте около 1,5 см от всеки ъгъл на пода за дренаж.
 7. Изравнете пода с 6 мм нагоре от дъното, след това с нокти отстрани и отзад.

как да си направим обикновена къщичка за птици

Завийте покрива отстрани с винтове. Готово!

Как да направите къща за птици за птици със собствените си ръце

Направи си сам къщичка за птициНаправете дървена къщичка за птици много проста и добра причина да тренирате с детето си е полезно нещо. Просто се уверете, че дървесината е устойчива на атмосферни влияния, например дъб или бук, или можете да използвате водоустойчив шперплат. Инсталирайте къщичка за птици най-малко на 1,5 метра над земята, за да предпазите птиците от хищници като котки. Най-добре е да монтирате къщичка за птици от северната страна на дървото, за да я предпазите по-добре от дъжд.

Необходими материали

Направи си сам къщичка за птициТук като пример се използват размери за малки птици, като например финиш. Можете да направите всички стени от една дъска с ширина 15 см. Оптималната дебелина е около 20 мм. Направете покрива под ъгъл, така че водата да може лесно да се оттича от повърхността по време на дъжд.

Нуждаете се от такива подробности:

 • 1 задна стена с дължина 38 см
 • 2 странични стени 22x26 cm
 • 1 покрив с дължина 18 см или малко по-дълъг, за да се оттича вода
 • 1 предна стена с дължина 23 см с вход ø32 мм
 • 1 основа с дължина 12 см
 • лепило за дърво
 • винтове за дърво

Определете правилния размер на прореза

 1. Размерът на къщичката за птици и входа на отвора се определя от вида птици, които се очаква да се заселят в къщичката за птици. Правилният размер за финчета е 3,2 см, а за гребен или жака, той трябва да бъде най-малко 15 cm.
 2. Маркирайте размерите на дъската и ще видите детайлите в правилните размери.
 3. Режете дъската на части.
 4. Пясъчен ръб с шкурка.
 5. Пробийте входен отвор на 18 см от дъното на предната дъска.
 6. Използвайте водоустойчиво лепило за дърво и пирони или винтове, инсталирайте страничните панели на задната стена.За да предотвратите разцепването на дървото по време на закрепването, предварително пробийте дупки. След това пробийте монтажните отвори за къщичката за птици.
 7. Също така, с лепило и нокти, сглобете предния панел
 8. Инсталирайте покрив с наклон 20 °.
 9. Ако искате, можете да направите панти на гърба на покрива, както и да инсталирате допълнителни дъски под покрива. Те трябва да са с 5 мм по-малки от вътрешните размери на стените, така че покривът да бъде повече или по-малко фиксиран. След това затворете покрива на къщата за птици с парче покривен филц.
 10. За да осигурите дренаж, пробийте няколко дупки с дължина 10 мм под къщата за птици.

Като алтернатива на кръгъл отвор, можете да направите предната страна по-ниска. Предимството на този запис е това ви позволява да използвате къщичка за птици с различни птици.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeIda479aaa9ca

Направи си къщичка за птици

направете си къщичка за птициТази статия говори за как да направите къща за птици със собствените си ръце, Изработката на къщички за птици е интересна дейност, особено ако покажете на децата си как да работят с различни инструменти и как да превърнете обикновена дървена дъска в нещо уникално. В допълнение, къщичка за птици, добър подарък за приятели или познати. Всичко, от което се нуждаете, за да направите обикновена и евтина къщичка за птици за по-малко от час, е да вземете дървена дъска с ширина 15 см и няколко инструмента (мозайката и тренировка). Въпреки това, преди да закупите материали, трябва да направите план, като започнете с размерите на дървената къщичка за птици до окончателното й сглобяване. Като цяло започнете с избора на дизайн на къщичка за птици, в противен случай може да не ви хареса окончателната му форма.

Не забравяйте, че трябва да използвате добра дървена дъска, в противен случай къщата за птици може да не е толкова трайна, колкото планирате. Също така, уверете се, че дървесината не се обработва с токсични вещества, От друга страна, ако искате уникален дизайн, можете да използвате отново няколко стари дървени дъски, след като се уверите, че те не са изгнили. И не на последно място: дъските трябва да имат еднаква дебелина по цялата повърхност.

направете си къщичка за птициМожете да използвате различни инструменти, за да направите къщичка за птици. На първо място, имате нужда от мозайката или циркуляра, въпреки че ръчните инструменти също са подходящи, просто отнема повече време.

материали

направете си къщичка за птици

 • A - 2 бр. 1 × 6 - 13 x 23 см отпред
 • B - 2 бр. 1 × 6 - 10 x 16,5 cm
 • С - 1 бр. 1 × 6 - 11 х 21 см, 1 бр. - 14 x 21 cm
 • D - 1 бр. 1 × 6 - 9 x 10 cm
 • 4 см нокти, лепило, боя

Стъпка 1: Определете размерите. Ако не сте правили къщички за птици преди, използвайте диаграмите, представени тук. Оформяне на къщички за птици много по-лесно, ако вече имате готов дизайн и размер. Не забравяйте, че тези размери са отправна точка, можете да ги промените според вашите нужди и вкусове.

Стъпка 2: Използвайте правилните инструменти, мозайката или циркуляра, свредлото, за да изрежете дървени части и перфоратора, за да направите кръгъл вход.

Стъпка 3: Маркирайте размерите на частите на дъската.

Стъпка 4: Изрежете необходимите части. Не забравяйте да фиксирате дъската, преди да започнете работа, така че да не се движи.

Стъпка 5: Шлайфайте острите ръбове на дървените части с мека мебел.

Стъпка 6: Нанесете лепило върху краищата, както е показано на снимката. Въпреки че не е необходимо да се лепи, желателно е да се укрепят ставите. Освен това, ако детайлите не са равномерни, лепилото ще запълни празнините.

Стъпка 7: Сглобете всички страни, както е показано на снимката и затегнете със скоби, за да стегнете. Оставете да изсъхне.

Стъпка 8: Карайте с пирони, за да закрепите предната стена. Препоръчително е да пробиете дупки, за да не разцепите дървото. Два нокти за всяка страна на предната стена ще бъдат достатъчни.

Стъпка 9: Прикрепете другата страна на къщата за птици по същия начин, както е описано по-горе.

Стъпка 10: Закрепете задната стена.

Стъпка 11: Маркирайте центъра на входа на прореза.

Стъпка 12, Пробийте дупка. Можете да използвате различни методи и инструменти, за да изрежете входа. Независимо от избора, дупката трябва да бъде приблизително 4 - 5 см. След като направите вход, трябва да почистите старателно къщичката за птици с прахосмукачка.

Стъпка 13: Изрежете тясна част на покрива и я заменете. Закрепете с лепило и нокти.

Стъпка 14: Прикрепете от другата страна на покрива.На първо място, трябва да го отрежете малко по-дълго от първата страна, тъй като трябва да покрива първата част. След преинсталиране, уверете се, че е перфектно подравнен с други компоненти. След това закрепете покрива, като забиете гвоздеи в проходните отвори.

Стъпка 15: Направете етаж и прикрепете към къщичката за птици. Използвайте лента за размер. След това използвайте мозайката, за да отрежете пода с 3 мм по-малко, така че той нормално да се впише в кутията. Можете да го оправите с нокти, но ако искате да имате достъп вътре, можете да направите бримки. Уверете се, че подът е подравнен отстрани, преди да забиете нокти.

Стъпка 16: 5 см под входа на дупката за пробиване, пробийте дупка за костур. Ако дъската е твърде дебела, проходен отвор не е необходим. Изсипете малко количество лепило за дърво в отвора и добавете няколко плъзгачи. Така лепилото и плъзгачите ще фиксират костура на мястото си.

След инсталирането на костура къщата за птици е готова да посрещне своите наематели. Просто не забравяйте да го окачите на височина поне 2 метра.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeId84ee38d47a

Проста къщичка за птици

проста къщичка за птицикласически направете си проста къща за птици направи го много просто. Ще ви трябват няколко дъски, лепило за дърво, скоби и само набор от инструменти - трион, тренировка, шкурка, както и владетел и молив.

 1. Първото нещо, което трябва да направите, е да определите размерите за къщата за птици. След това изрежете стените и пода. В този случай дължината е 18 см, а височината - 14 см.
 2. След това трябва да изрежете предната и задната част на къщата. Предната част трябва да бъде с височина 28 см и ширина 15 см.
 3. За да направите ъгли отпред и отзад, измерете 18 см и начертайте линия, след това измерете ъгъла от 45 градуса от върха и изрежете. Направете това от всяка страна отпред и отзад, тогава ще имате добра точка за покрива.
 4. След това залепете двете странични и задни стени както към пода, така и подравнете всички краища. Лепилото за дърво ще залепне за около 30 минути, така че не забравяйте да правите грешки и всички страни са равномерни. Лепилото за дърво напълно ще се втвърди след 24 часа, така че оставете къщата за птици да изсъхне за една нощ.
 5. Определете центъра в предната стена и след това пробийте дупка.
 6. След това залепете предната част към стените и оставете да изсъхне.
 7. За да направите покрива, трябва да изрежете дъските, едната 20х20 см, а другата 20х19 см. Те ще бъдат залепени към горната част на къщата за птици и свързани отгоре, така че да няма празнина между тях.
 8. Когато лепете покрива, уверете се, че няма пропуски. Залепете по-малката част отстрани на по-голямата част.
 9. Инсталирайте дървен дюбел под входа.

Когато къщата за птици е завършена, поставете я на дърво. Можете да забиете ноктите на багажника или просто здраво да се закрепите между клоните. И друг вариант е да закачите куки и вериги и да окачите на клон.
Просто се уверете, че къщата за птици е на сигурно място.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeId99da82bbba

Евтина къщичка за птици

евтина къщичка за птициИзработката на къщичка за птици е чудесен проект за начинаещи, но по-подробната информация ще ви помогне да подходите към задачата по-творчески. Дори децата могат да се справят с обикновен план за къщички за птици, разбира се, с малко помощ от възрастни. Преди да изберете дизайн на къща за птици, трябва да решите къде ще инсталирате готовата къща. Това ще ви помогне да определите вида и размера на къщичката за птици, която трябва да изберете.

Представената тук къщичка за птици ще бъде отличен проект за начинаещия майстор. Дизайнът може да се нарече класически, това е общ общ стил къщичка за птици от дърво с фронтон, Това изобщо не е труден проект, така че винаги можете да промените дизайна малко и да го оцветите, за да съживите външния вид.

Ето защо, ако търсите проект, който можете да направите сами или с дете, това би било добро начало за подобряване на опита. По-долу е галерия със стъпка по стъпка снимки, а под нея ще намерите линк към уебсайта на автора, където можете да прочетете подробни инструкции.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeIded74a2e851

Как да направите къщичка за птици стъпка по стъпка

проста къщичка за птиципроста къщичка за птициКратки инструкции със стъпка по стъпка снимки за това как да изградите къщичка за птици.

Ще ви трябва: довършителни нокти, 8 мм шперплат, тел, големи винтове за глава

От инструменти: чук, рулетка, отвертка, тренировка

проста къщичка за птициТочна снимка с номерирани части за къщички за птици, има само 7 бр.

Необходимо е да изрежете шевове в такива размери:

 • Пол (№ 1) 10 x 10 cm
 • Странични стени (№ 2 и 3) 10 x15 cm
 • Лявата страна на покрива (№ 6) 11 x 15 cm
 • Покрив вдясно (№ 7) 12 x 15 cm
 • Преден (№ 4 и 5)

Стъпка 1: Създаване на предната и задната част

 • Предната и задната част на къщата за птици се припокриват отстрани, така че правите предната и задната част с ширина 12 см.
 • Нарежете шперплата на 12 х 25 см. От едната страна на шперплата маркирайте средата (6 см)
 • Ако използвате ръчен трион, след като сте маркирали средата на дъската, измерете 6 см надолу от всяка страна. Маркирайте от средата до тези редове.
 • В идеалния случай ъгълът трябва да бъде 45º. След това видяхте дъската на 20 см от дъното, където ще бъде покривът (отдолу, където ще има стрехи).

Стъпка 2: Пробийте дупка

На части 4 или 5 маркирайте 15 см от дъното и в средата. Пробийте дупка.

Стъпка 3: монтаж

Огънете предната стена отстрани на части № 1 и 2. Закрепете задната стена (№ 4) по същия начин като предната.

Стъпка 4: Направете отворена страна

Маркирайте 19 см (отдолу) на предната и задната стена, от лявата страна за закрепване на пантите. Поставете дъската и щипка.
След това в долния ляв ъгъл на предната част натрупайте пирон. Огънете го, ще бъде скоба, за да можете да отворите стената, ако е необходимо.

Стъпка 5: Покривът

Първо прикрепете част № 6-4 от лявата страна, след това закрепете № 7-4 към другата страна

Стъпка 6: Задайте къщичка за птици

Къща за птици не е необходимо да се окачва на дърво, можете просто да я завиете на дърво или ограден стълб. За да направите това, завийте винта отпред и отзад, точно там, където се срещат двете дъски на покрива. Нарежете 5 см жица и увийте под всеки от винтовете. Завийте и окачете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeId92c7a3114b

Ето още една класическа къщичка за птици, Всички части са с дебелина 12 мм.

проста къщичка за птиципроста къщичка за птици

Трябва да отрежете:

 • Долна част (1) - 5 1/2 "14 X 5 1/2" 14 cm
 • Страни (2) - 5 1/2 "14 X 8 3/4" 22 cm
 • Предни и задни стени (2) - 6 "15 X 12 1/4" 31 cm
 • Най-отгоре (2) - 5 "13X 7" 18 cm

Започнете с копирането на всички детайли по ширина. След това с помощта на мярка нарежете парчетата на дължина. Ще бъде удобно, ако маркирате всички подробности по това време. На следващо място, обичайното сглобяване на типична къщичка за птици, всичко е показано на стъпка по стъпка снимки. По-подробни инструкции има на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeId6e183d8725

И тук е показано как да направите проста къща за птици за малки птици от четири дъски, лепило и парче шперплат (най-малко 35 х 48 см). Това е страхотен проект за деца! Ако се интересувате от всички етапи на монтажа, можете да прочетете подробните инструкции на уебсайта, линкът е под снимките стъпка по стъпка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeId69b3729763

Как бързо да си направим къщичка за птици

как бързо да си направим къщичка за птициИнструкции, които описват лесен начин да направите надеждна къщичка за птици, която е проектирана, изградена и боядисана само за 1 час! Авторът искаше да създаде оригинална къщичка за птици, затова обърна повече внимание на архитектурния дизайн, а както виждате, дизайнът е малко по-различен от традиционната форма. Моделът е разработен през Google скицано това лесно може да се направи на хартия. И двата метода са показани тук, можете да изберете както предпочитате. В допълнение към тренировката авторът използвал ръчни инструменти и горещо лепило, за да направи входа.

материали:

 • За къщичката за птици е използвана дървесина с дебелина 6 мм
 • трион
 • Графична хартия
 • молив
 • лепило

Стъпка 1: Събирайте материали

Стъпка 2: дизайн

как бързо да си направим къщичка за птицикак бързо да си направим къщичка за птициF5.6 За проектиране вземете графична хартия и нарисувайте оформление. След това изградете мащабен модел в Google Sketchup. Целият процес отне на автора около 20 минути.

Стъпка 3: Измерване, рязане и пробиване

 • Сега, когато имате дизайн и материал, изрежете необходимите детайли.
 • След като страничните покриви отпред и отзад са готови, пробийте вход

Стъпка 4: Залепете структурата

 • Когато всичко е изрязано, загрейте лепилото и започнете да събирате къщичката за птици.
 • Залепете всички парчета и след това добавете повече лепило към всеки шев и към всички пукнатини, така че къщата за птици да се окаже напълно водоустойчива.

Стъпка 5: живопис

Авторът използва орехово масло. Той е идеален за покрива, осигурява защита от вода, а също така придава уникален цвят.

Оставете да изсъхне за 10 минути, след това го избършете на сухо и сте готови. Birdhouse е готов, можете да инсталирате където искате.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeIda6e1978425

Birdhouse за пет минути

как бързо да си направим къщичка за птициТова е проект за тези, които търсят просто и евтин начин да си направите къщичка за птици, Всъщност понякога е по-добре да направите нещо евтино и просто, отколкото постоянно да го отлагате, да мечтаете за някакъв грандиозен проект. Можете да направите къщичка за птици, представена от автора с помощта на много малък брой инструменти, консумативи и предишен опит в дърводелството. Може да не е подходящо за занаятчийска изложба, но на птиците не им пука, основното е, че има покрив над главата ви.

Ще ви трябва:

Дървена дъска с дебелина 2 см, широчина 14 см и дължина най-малко 120 см.
Нокти, винтове, мярка с лента. Чукът. Пробийте.

Направете забележки, както е показано на диаграмата.

как бързо да си направим къщичка за птициИзмерете от единия край на дъската и маркирайте интервалите, както на първото изображение.

как бързо да си направим къщичка за птициПреди да забележите линиите. Подпишете името на всяка част. За да не се объркате.

 • Сега направете предната стена. Нарежете ширината от 14 см на 10, направете маркировки и отпилете.
 • Накрая направете дупка в центъра на дъската на около 1,5 см нагоре от дъното на дъската.
 • Сега сложете всичко заедно. Започнете, като прикрепите страните към основата. След като сглобите страните, плъзнете предната стена и я щракнете на мястото си. Накрая, забийте гърба си.
 • За да фиксирате покрива, пробийте 4 отвора и затегнете с винтове.
 • Накрая прикрепете куката или винта в горната част.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeIde9209191c0

Направи си къща за шперплат от шперплат

шперплат къщичка за птициКакто можете да видите, идеята е много проста да се направи такава направете си къщичка за птициизпълнете 5 стъпки. Чувствайте се свободни да импровизирате, за да добавите вашите данни.

 • Стъпка 1: Изрежете четирите основни страни
  Първо, трябва да изрежете страните на къщата за птици, за да получите солидна структура. Дължината и височината на частите могат да варират в зависимост от това какви размери планирате да направите къщичка за птици. В този случай стените са високи 15 см, а страните са дълги 30 см. За по-къси страни, отпред и отзад, свържете квадратната част към триъгълната част и ги видя, както е показано. След това закрепете частите заедно с горещо лепило.
 • Стъпка 2: Инсталирайте покрива
  Направете двете страни на покрива равни по дължина и ширина и залепете едната страна към къщата. Ще трябва да инсталирате пантата от другата страна на покрива, така че не го залепете.
 • Стъпка 3: Затегнете пантата
  Време е да шарнираме. Това вероятно е най-трудната част от процеса, тъй като трябва да бъдете много внимателни. Прикрепете пантата към по-малката страна и залепете едната страна на пантата до половината, вече залепена за къщата. След това прикрепете другата страна на пантата само на покрива. Оказа се идеален покрив, тъй като едната страна може да се обърне върху другата, което улеснява почистването на къщата.
 • Стъпка 4: Поставете пода
  Подът е сравнително прост. Просто го подредете перфектно от всички страни, но добавете 5 или 7 см, за да изпъкнете върху предната част на къщата за птици. След това отрежете около 2 см отпред и обърнете, за да получите малка преграда, ще служи като фидер. Вярно, ще бъде необходимо да се изреже празнина от около сантиметър пред стената на къщата за птици. Вижте снимката как трябва да изглежда.
 • Стъпка 5: Живопис
  Има много различни нюанси на кафявото, ако ви харесва. Като цяло, най-добрият вариант за къщичка за птици.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeId05e018aa2c

Шперплат къща за птици

шперплат къщичка за птициАко искате да направите къщичка за птици във вашия двор, за да привлечете птици и да съживите малко сайта си или просто за забавление, тогава тази инструкция е за вас. Имайте предвид, че размерите, посочени в тази статия, изобщо не са необходими. Ако има определен тип птици, които искате да привлечете в двора си, след това разберете повече за техния размер и навици и въз основа на тези данни изберете размерите за вашата къщичка за птици, включително размера на дупката.

Ако няма значение за вас, който лети в двора, просто следвайте тези инструкции.

За тази къщичка за птици ще ви трябва:

 • Шперплат 12 мм
 • Шперплат 19 мм
 • бормашина
 • Добър ръчен трион
 • Пясъчна хартия
 • 2 панти с винтове
 • молив

От 12 мм шперплат трябва да изрежете 2 правоъгълника със следните размери:

 • 22 x16 см - врата
 • 16 х 4 см - стена между вратата и покрива

От 19 мм шперплат изрежете 3 правоъгълника с размери:

 • 25 х 22 см - покрив
 • 16 х 22 см - гръб
 • 16 х 20 см - основа
 • В допълнение, вие също трябва да изрежете 2 трапеца с размери:
 • 20 см - основна
 • 24 см - една страна
 • 28 см - другата страна

Когато всички тези части са готови, съберете къщичката за птици, както е показано на стъпка по стъпка снимки. Разбира се, ако искате, можете да оцветите, да добавите костур или нещо друго. Надявам се, че тази инструкция служи като добро ръководство за направата на къщичка за птици. Ако имате някакви въпроси, можете да прочетете подробната информация с описание на всяка стъпка в уебсайта на автора, просто като поставите връзка под инструкциите стъпка по стъпка.след това.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeId5560c36b1a

шперплат къщичка за птициПроста къщичка за шперплат

Стъпка 1: материали

 • Мярка за лента и молив
 • Лепило за дърво
 • чук
 • нокти
 • трион
 • бормашина
 • клипове
 • отвертки
 • 2 винта
 • От нарязана дървесна облицовка от листа на палета и шперплат с дебелина 8 мм

Стъпка 2: рязане

 • За страните на къщата за птици авторът използва дъска от палета. Останалите части са изрязани от шперплат в следните размери:
 • Отпред - 20 х 13 см с ъгъл 15 ° в горната част
 • Гръб - 35 х 13см
 • Страните са 23 (най-високата точка) х 10 см. Нарежете ъгъл от 15 ° върху това, за да наклоните покрива. Ще ви трябват две.
 • Долна част - 13 х 11см
 • Отгоре - 15 х 15 см с ъгъл 15 °, изрязани вертикално.
 • Не забравяйте да изрежете 3 см отвор в центъра на предния панел на около 14 см над основата.

Стъпка 3: монтаж

 • шперплат къщичка за птициВземете двете странични дъски и задния панел. Поставете страничните дъски 5 см 2 "нагоре от долната част на задния панел, което ви позволява да получите 8 см празнина в горната част. С помощта на лепило и 6 гвоздеи свържете заедно.
 • Прикрепете предния панел по същия начин, като използвате 4 гвоздея и лепило за дърво.
 • Поправете какво е. Колко време ще изсъхне зависи от това какъв тип лепило използвате.
 • Извадете щипките и прикрепете горния панел с лепило и 4 пирона. Уверете се, че ъгълът е на правилното място (вижте снимката).
 • Завийте дъното. Това улеснява почистването на стари гнезда!
 • Сега прищипете горната част

Стъпка 4: Съставено

Намажете с масло или грунд. Когато изсъхне, можете да инсталирате. Ако рисувате, е по-добре изчакайте няколко дни миризмата да изчезне, Допълнителните раздели на задния панел улесняват окачването на къщичка за птици навсякъде!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeIdc7e748f60d

шперплат къщичка за птициНай-лесната къщичка за птици

Може би никъде не е по-лесно.

Ще ви трябва:

 • Дъска за бор или шперплат с дължина 1 х 6 1,5 м
 • 5 см нокти
 • чук
 • Ръчен трион
 • Лентова трион
 • Лепило за дърво

Прости пет стъпки и шперплат къща за птици готова

Стъпка 1: Изрежете шперплата, както е показано на диаграмата по-долу

Стъпка 2: Направете отвор от 5 см отпред

Стъпка 3: Наковайте предната и задната страна към страните.

Стъпка 4: Нанижете долната и горната част на всички 4 страни.

Стъпка 5: Прикрепете парче дърво отпред, за да направите платформата.

шперплат къщичка за птици

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeIdf6173285ec

Бебешка къщичка за птици

деца къщичкаТова ръководство ще ви покаже как да накарате детска къщичка за птици направете сами, Защо деца? Вижте снимката! Това е проект за начинаещи, така че ако това е дори първата ви дърводелска работа, можете спокойно да го вземете заедно с детето си, без да се притеснявате, че нещо може да не работи. Така ще свършите полезна работа и ще спечелите авторитета на велик майстор в очите на децата си.

Необходими материали:

 • дъска 1,2 м 1x10
 • клипове
 • бормашина
 • ножовка за дърво
 • четки за боядисване
 • молив или химикалка
 • владетел
 • винтове за дърво
 • винтова тренировка
 • лепило за дърво
 • пясъчна хартия

Ако всичко това е там, можете да се захванете за работа. Нищо сложно, трябва да мерите, маркирате и отпичате. Можете да регулирате размера според вашите детайли. Но ако имате нужда от точно такава къщичка за птици, както на снимката, трябва да отрежете 6 части:

 • Две 23 см х 23см
 • Две 15 х 23см
 • Две 19 х 23см

Ако всичко върви по план, ще имате малка лента, която можете да разделите, както е показано на снимката по-горе. Това ще бъдат чертите на вашата птица (клюн, крака, крила). Вероятно няма смисъл да пренаписвате инструкциите, всичко е показано на стъпка по стъпка снимки, но ако се интересувате, описанието на процеса е на сайта, линк е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeId19321a57d4

Как да оцветим къщичка за птици

как да оцветим къщичка за птициВъзможно ли е боядисвайте къщички за птици? Не се притеснявайте, оцветяването на птиците не е страшно, те го приемат спокойно и се заселват в такива къщички за птици с не по-малко ентусиазъм. Можете да оцветите къщата както искате, тук е показан един пример за това как може да се направи това. Какви технологии използва авторът на този проект и какви материали е използвал, можете да намерите на сайта, линкът е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeIdbe886a0776

Как да се грижим за къщичка за птици

как да се грижим за къщичка за птициПравилната поддръжка е много важна за птиците и ако в близост до къщата ви има къщички за птици, обърнете им малко внимание. Най- грижа за къщички за птици няма нищо сложно, прочетете по-долу няколко точки, които трябва да се направят.

Стъпка 1: Почистване в края на сезона

Поне веднъж годишно, но за предпочитане два пъти в края на сезона, къщичката за птици трябва да се почиства. Първо стигнете до къщичката за птици и слушайте дали има активност вътре. Осветете внимателно фенерче, за да сте сигурни, че вътре няма яйца или пилета. Погледнете диагонално в дупката, защото изплашена птица може да излети. Когато сте сигурни, че къщата не се използва, отворете люка и издърпайте стария материал за гнездене. Използвайте ръкавици, които след това се изплакват старателно.

Стъпка 2: Проверете SLEпочтеност свещеник

Докато къщата все още е отворена, инспектирайте я за опасност. Проверете за нарязано дърво, което може да надраска мацката или стърчащи нокти. Търси се признаци на гнезда на оси и други насекоми. Ако къщата е прикрепена към друга конструкция, огледайте прикрепеното към нея оборудване и се уверете, че тя все още е здраво задържана. Затворете люка до следващия сезон.

Стъпка 3: Проверете влизането

Пазете се от къщички за птици с увеличен вход, особено ако краищата са ожулени. Извадете и поправете (ако е възможно) всички къщички за птици с разширен вход, защото хищникът превърна гнездото в храмовата си килер. Оставяйки такова гнездо, обричате потомството на бъдещите жители. Върху повредената зона можете да замените частта от дъската или метала с дупка с подходящ размер или просто да премахнете къщата за птици и да я замените с нова.

Стъпка 4: Птиците не се заселват в къщичката за птици

Някои къщички за птици никога не се използват от птици, защо? Висящите къщи обикновено се използват по-малко от тези, които са надеждно прикрепени към неподвижен предмет. В допълнение, топлината е важен фактор. Ако сте обезкуражени защо вашата прекрасна къщичка за птици не привлича птици, опитайте да прикачите къщата за птици директно към къщата или плевнята и се уверете, че къщата за птици е под навес и е защитена от слънцето.

Надявам се този материал да е бил полезен за някого.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeIdbb56edac79

Проект за дървена къщичка за птици

производство на верига за къщички за птициТази къщичка за птици е направена с помощта на програмата. Artcam Express с функции, които ви позволяват да работите с растерни изображения и вектори, както и с фреза CNC-MACHINE CNC. Ако разбирате тези неща, тогава тук ще намерите подробни инструкции как да използвате този софтуерен продукт, за да направите тази сладка къщичка за птици. Има и други програми освен ArtCAM Express, където можете да създавате проект за дървена къщичка за птици и обработват триизмерни релефи с изчисляването на пътя на обработката, но авторът използва този. Фрезовите машини с CNC също не са новост днес, те са идеални за дървообработка, фрезоване на метали, пластмаси и други материали.

Сега точка по точка

1. Отворете новия модел с размери 1500 x 1000 x 15 mm
2. С помощта на инструмента Създаване на правоъгълник създайте правоъгълник с ширина 350 мм и височина 200 мм
3. Центрирайте в средата на модела, като изберете иконата Center in Model или натиснете F9
4. Създайте кръг с радиус 32 мм, така че долната част на окръжността и долната част на предната стена да бъдат разделени на 125 мм
5. Създайте вентилационни отвори, като изберете Създаване на правоъгълници и ръчно плъзнете и създайте правоъгълник от едната страна на предната стена, докато получите необходимите размери.
6. Използвайте инструмента Създаване на дъги, за да създадете дъга, която свързва горните два ъгъла на правоъгълника и използва инструмента Vector Crop, за да премахнете горната страна на правоъгълника.
7. Задръжте Shift и изберете и двата нови вектора и използвайте инструмента Join Vectors With A Line, за да комбинирате двата вектора и да създадете затворен вектор
8. Преместете този вектор върху модела, като използвате огледалния вектор, за да създадете симетричен отвор от другата страна на предната стена, като гарантирате, че оригиналните вектори не са премахнати
Стъпка 3: Странични стени и задна стена
1. Създайте правоъгълник с помощта на инструмента Create Rectangle с височина 200 mm и ширина 250 mm
2. Преместете го от лявата страна на предната стена с инструмента Transform
3. Начертайте вектора на линията вертикално нагоре от центъра на върха на този нов правоъгълник, който има приблизителна височина 125 mm, с помощта на инструмента Създаване на полилиния
4. Създайте нова полилиния, която започва от горния ляв ъгъл на правоъгълника и се щраква до горната част на вертикалната линия, а след това завършва в горния десен ъгъл на правоъгълника, като гарантира, че гладката полилиния е изключена
5. Използвайте инструмента Trim Vector, за да премахнете вертикалната линия и горната страна на правоъгълника, оставяйки петоъгълник
6. Свържете двата останали вектора с присъединителни вектори с помощта на инструмента Line, така че да се създаде затвореният вектор
7. Създайте два паралелни вектора с помощта на инструмента Create Polyline, който пресича ширината на стената. Те ще съставят парапета
8. Използвайте инструмента Създаване на елипса, за да създадете елипса между долната част на стената и парапета.
9. Използвайте инструмента Block Copy / Rotate, за да го копирате с 1 ред, 12 колони и 10 mm интервал. Това ще завърши ефекта на балкона.
10. Изберете всички вектори, които правят страничната стена, и отворете менюто Mirror Vectors и обърнете векторите според модела. Сега и двете страни трябва да имат еднакви странични стени
11. Изберете всички вектори в модела и използвайте инструмента Transform, за да ги плъзнете в лявата част на модела.
12. Изберете вектора, който покрива предната стена и задръжте бутона Ctrl, плъзнете го отстрани на дясната стена, това трябва да копира вектора и да създаде задната стена
Стъпка 4: Създаване на покрив
1. С помощта на инструмента Create Rectangle създайте правоъгълник с височина 200 mm и ширина 350 mm
2. Плъзнете този правоъгълник, така че да е разположен над предната стена
3. Използвайте инструмента Създаване на кръгове, за да създадете кръг с централно щракване в горния ляв ъгъл на този правоъгълник и радиус от 17,5 мм
4. Отворете менюто за редактиране на възел и задръжте курсора на мишката върху всеки от двата възла наполовина на кръга. Това трябва да пререже кръга наполовинаТова е. Извадете горната половина на кръга, оставяйки полукръг, центриран около ъгъла на правоъгълника
5. Използвайте Block Copy / Rotate за блокиране на копирането с луфт 0 mm, 11 колони и 1 ред
6. Изберете всички тези вектори и докато държите клавиша Ctrl, плъзнете наляво 17,5 мм и надолу 17,5 мм
7. Изберете всички вектори с полукръг и използвайте инструмента Block Copy / Rotate, за да блокирате копирането на вектори с пролука 0 mm, 1 колона и 7 реда
8. Групирайте всички полукръгли вектори
9. Изберете вектора на правоъгълника и след това изберете отново групираните полукръгове с помощта на инструмента Vector Crop, за да ограничите векторите вътре в правоъгълника, като отрежете всички вектори, които се припокриват.
10. Създайте правоъгълник над задната стена с височина 176 мм и ширина 350 мм
11. Плъзнете векторите за полукръгли плочки срещу предната част на покрива, като държите Ctrl, за да копирате векторите. Повторете процеса на изрязване на вектори
Стъпка 5: Създайте секс и поддръжка
1. Създайте правоъгълник с размер 300 мм и ширина 350 мм под задната стена
2. Създайте правоъгълник с височина 400 мм и ширина 50 мм и позиция под предната стена
3. Създайте квадрат с дължина 200 мм и използвайте инструмента за редактиране на възел, за да изрежете квадрат в горния десен и долен ляв ъгъл
4. Извадете дъното на квадрата и използвайте инструмента Create Polyline, за да създадете вълнообразна линия при затваряне на вектора
Сега дизайнът е завършен.
Стъпка 6: Създаване на пътища
1. Изберете всички вектори на плочки с полукръг, щракнете върху „Toolbar“ в дървото на проекта и след това изберете „Path Path“.
2. Създайте пътека с инструменти, движеща се по векторите, като изрежете дълбочина от 2 мм и изберете инструмента V-Bit Carving
3. Изберете четирите вектора, които изграждат парапета и създайте пътека на профила по протежение на тези вектори до дълбочина 1 mm с помощта на V-Bit Carving tool
4. Изберете всички елиптични вектори в парапета и създайте път на прозрачност на региона до дълбочина 3 mm вътре в тези вектори
5. Изберете всички прозорци и входни вектори и създайте в тях инструмента „Почистване на зоната“, който е нарязан на дълбочина 15 мм
6. Изберете всички останали гранични вектори на секцията и създайте пътека на профила, която се простира отвъд тези вектори до дълбочина от 15 мм, за да отрежете секции
7. Щракнете върху „Симулиране на всички пътища“, за да видите как ще изглеждат секциите след обработката
8. Запазете тези пътища за износ.
Стъпка 7: Изграждане
1. След като изрежете различните секции или ги залепете
2. Закрепете предния покрив с панта, така че да може да се отвори. Може да се наложи да почистите кутията за гнездо през есента.
Като панта може да се използва кожа или гума от колело за велосипеди
3. Пробийте дупка в предната част на кутията за гнездо и поставете цилиндричен дървен дюбел
4. Прикрепете към дървото

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeIde4abfcba06

проект за къщички за птициИ ето пример за това как да направите къщичка за птици, като използвате лазерно рязане SolidWorks, което е приложение за 3D рисуване, подобно на AutoDesk Inventor.

Първо трябва да определите дизайна. Дизайнът обаче има няколко ъгъла отстрани и покриви, с изключение на предната част, от всички страни на къщата за птици са равни части.

След това те могат да бъдат прехвърлени в 2D дизайн и изрязани с лазерен резач.

След това тези части се отстраняват и слепват, за да се създаде основната структура за къщичката за птици.

 

проект за къщички за птициСнимката показва изображения на тези проекти. Авторът преобразува чертежи на SolidWorks в DXF файлове чрез AutoCAD, който Corel Draw лесно чете за рязане на части с помощта на лазерния резач Epilog. Въпреки факта, че AutoCAD вече не е най-доброто графично приложение, авторът предпочете DWG и DXF, които се използват от Corel в лазерния резак.

Очертанията на двете дъски по-долу: горната дъска съдържа страничните и долните части за основната конструкция за къщичката за птици, както и страните за купола; долната дъска съдържа страните на основния покрив, както и опорна стойка за покрива, която служи и за закрепването му към основната част на къщата за птици.

проект за къщички за птициМожете да прочетете пълните инструкции на уебсайта на автора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeId5c58b1b8fd

къщичка за птици на cncДруг пример за къщичка за птици, направена с лазерен нож и компютърна програма Авто бюро Inventor, Тази програма започва да излиза през миналия век, 1999 г., така че системата може да се счита за ветеран на триизмерен дизайн. една от най-старите системи на триизмерен дизайн.

Основното предимство на Auto desk Inventor е, че можете да го научите буквално за един ден - графика, интерфейс, всичко е много ясно и достъпно. Друго предимство е, че можете да използвате двумерни елементи на програмата Autocad за създаване на триизмерни модели, както и да работите с DWG формат.

Снимките стъпка по стъпка показват как да направите къща за птици с помощта на тази програма.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeId7193928575

Няколко примера за къщички за птици, направени на машина с ЦПУ

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeId9c57b5701c

Направи си чертежи и размери на къщички за къщи

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeId8f405697f8

Направи си къщички за птици 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeId8ef7d189de

Къщички за птици с плосък покрив

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/skvorechnik/1023#sigFreeIdc297ee0485

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че очаквайте с нетърпениеПравете въпроси към тази статия в коментарите по-долу, не забравяйте да отговорите на всичко !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...