Библиотеката. Направи си сам, 1000 снимки, рисунки, стъпка по стъпка инструкции

как да си направим шкаф за книги как да си направим шкаф за книги

Човек никога няма да остане сам в света на книгите, така че шкафът за книги не е просто дървени рафтове, а склад за знания. Вижте 35 примера за това как да направите шкаф за книги за дома направете го сами. Въпреки че книгите днес не са основният източник на информация, те трябва да бъдат във всеки дом.

Книжните шкафове перфектно се вписват в дизайна на всяка стая - модерен домашен офис, уютно кабинетче, стилен хол, спалня и дори кухнята. Разбира се шкаф за книги за домашна библиотека Не всеки ще го направи, но всеки може да направи малка шкафче с рафтове за книги. Тук ще намерите чертежи, диаграми, стъпка по стъпка снимки за най-различни модели.

 

Съдържание на статията:

 • Библиотеки и библиотеки за дома
 • Ъглов шкаф за книги
 • Камина за книги
 • Шкаф около прозореца
 • Тайна шкафче за врати
 • Малка шкафче за книги
 • Гардероб в домашния офис

Как да си направим шкаф за книги

как да си направим шкаф за книгиБиблиотеки цялата стена до тавана изглежда много елегантна, но правенето им е трудно и скъпо. Това показва по-прост начин за изработка на класически дизайн за всяко пространство.

Шкафът е сглобен от три кутии от шперплат, оборудвани с предна рамка, изработена от твърда дървесина, като тази част изглежда вградена, тъй като се простира от стена до стена и е разделена с летви на тавана и пода. Също така за изработка направете сами шкафчетата за книги бяха използвани детайли от махагон.

Две парчета шперплат образуват страните на загражденията. Разделете ги на ленти, така че когато закрепите части от махагон, те да се подравнят тясно отстрани от шперплат. (За разлика от тях, хоризонтална престилка от махагон, прикрепена към предната част на всеки рафт, припокрива шперплата).

как да си направим шкаф за книгиТъй като рафтовете бяха залепени и завинтени в дадо, което често се използва в дърводелството, те не могат да се регулират след монтажа. Затова измерете книгите си, преди да решите каква височина трябва да са рафтовете.

Като правило, шкаф за книги с рафтове от 17 до 35 см побира повечето от всичко. Въпреки че книгите са склонни да се побират на рафтове от 20 до 23 см, много предпочитат по-дълбоки шкафчета.

Как беше сглобен кабинетът? погледнете стъпка по стъпка снимки, не са много, но всички основни точки са показани много ясно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeIde5804e89d2

Вградена шкафче за книги

вградена шкафче за книгиИдеята е да направете шкаф за книги от два раздела; между две врати и цялата височина на стаята, с място за пиано, Тук можете да видите стъпка по стъпка снимки нейното производство.
Размери на шкафа за книги: 3 метра ширина, 2,6 метра височина, 30 см дълбочина; с пиано 140 X 110 cm.

Има два шкафа с врати и 4 секции от шкаф за книги. Общо ще ви трябват 18 рафта с дълбочина 30 см с различни дължини, в зависимост от това в кой участък се намират.

вградена шкафче за книгишкафове.

 • Материал за първия шкаф, това е така: 4 бр. 80 cm X 5 cm X 5 cm.
 • Плочи за страни 2 броя: 30 X 75; отгоре 50 X 30 за всеки шкаф.
 • Врати: 2 бр. 35 X 75; панти, дръжки.

Секция за шкафчета, Вертикални елементи: 4 бр. 175 X 30 и едно парче 138 X 30.

Трябва да изберете 145 широки летви, за да направите необходимата дълбочина.

 1. 8 рафта: 76 X 30, един рафт 146 X 30 и 4 рафта 70 X 30.
 2. Рафтове 40 броя 2 X 2 X 30 cm.
 3. Горна облицовка: 360 X 15 cm.
 4. Предна облицовка: 4 броя 5 X 150 и едно парче 5 X 125.
 5. Шперплат за задната част от около 6 кв.м.

Как да направите шкаф за книги със собствените си ръце може да се прочете в подробните инструкции на сайта. По принцип това са три етапа, процесът разглежда снимките стъпка по стъпка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeIdea1f93175b

Направи си чертежи и диаграми за шкафчета

Направи си чертежи и диаграми за шкафчетаЕто чертежи и диаграми. класически шкаф за книги за самостоятелно сглобяване. На чертежите са показани прави горни релси вместо арки в предните рамки. Ако искате направете арки, след това отидете на уебсайта на автора, връзка под галерията, където можете да прочетете допълнителни инструкции.

Тези чертежи показват най-простите методи за сглобяване. направете сами шкафчетата за книги, Можете да промените схемата и да използвате други методи, ако разполагате с подходящи инструменти.

материаличе ще ви трябва: шперплат 3/4 "или MDF, 1/4" шперплат за гръб, материал за предни рамки (3/4 "твърди дървени плоскости)

Направи си чертежи и диаграми за шкафчетатези шкафове от МДФ, чисто поради икономии, защото MDF е много по-евтин от шперплат. Независимо от това, цените на дървения материал варират и се колебаят, така че изберете според възможностите си. Библиотеки с височина 245 см и дълбочина 35 см. Рафтовете се нарязват на ширина 72 см. Всички размери са показани на чертежите, макар и в инчове. За да преобразувате в сантиметри, умножете по 2,54.

Настройте разположението на шкафовете според пространството, което трябва да запълнят, и разбира се, интериорния дизайн, който искате да създадете. Сглобете библиотеките заедно или оставете място между тях. Просто имайте предвид, че вашият настройката ще изисква промяна в телената рамка, Закрепете към стените с шипове чрез уплътненията, които трябва да бъдат фиксирани в задната част на шкафовете за книги. Преди да прикрепите към стената, използвайте уплътнения под или зад конструкцията, така че шкафът да е равен.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi # sigFreeIdf7bc462e8f

Стилна шкафче за книги

стилна шкафче за книгиМного модерно, стилно дизайн на шкафчета за вашия дом, ако имате нужда от достатъчно голямо пространство за колекционерска стойност и книги. Такъв дизайн безспорно ще бъде един от атрактивните елементи в стаята. Можете лесно да промените размера на направете шкаф за книгикоето е по-подходящо за вашия интериор. Авторът написа много подробни инструкции на своя уебсайт, така че можете да използвате линка под галерията и да получите пълна информация, как да направите шкафче за книги, направете го сами.

Вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeIdda469d9241

Кутия за книги с интегрирано бюро за писане

Ако харесвате класическия стил и се нуждаете от голям шкаф за книги с вградени рафтове и бюротогава това е чудесен вариант.

вградено бюро за книгиЗа да добавите брашно, ще бъде много красиво. Шкафът не е изцяло направен от нулата, закупени са долните маси. Как беше сглобен този дизайн, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId0d1d764f56

Вградена шкафче за книги за хола

вградена шкафче за книги за холаВградена шкафче за книги Изглежда много богато, особено в хола, където семейството ще се събере за релакс. В шкафовете има достатъчно място за съхранение на книги рафтовете са разположени на различни нива за декор елементи. Средната част на шкафа за книги, ако тя остане празна, може да се използва като място за телевизионен блок, ще служи като пълноценна зона за забавление във вашия дом. За този проект ще ви трябва вградени шкафчета за книги, които са инсталирани по дължина на дълга стена. Използване на предварително пробити меламин ламинирани дъски и готови шкафове от магазина, можете да направите подобна стена с минимално количество материали и инструменти, които ще се впишат перфектно в интериора на стаята.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId6e522d0717

Направи си сам гардероб в хола

направете си гардероб в холаПример за това как да направите стилен шкаф за книги в хола направете го сами. Рафтове, изработени от брезов шперплат. Предният панел на вертикалните дъски използва облицовка с тополи, които са залепени и приковани.

Как да си направите кабинет, можете да прочетете инструкциите на сайта, връзката може да намерите под галерията. По-долу са рисунките.

За някои нюанси. Ако стената зад рафтовете е неправилна, ще трябва да нарисувате и отрежете задната част на вдлъбнатината панел на лявата врата, За да направите това, прикрепете панела към стената до него, отрежете това парче и го шлайфайте, за да подравните фигурата със задната стена. Рафтовете трябваше да бъдат отрязани до стената от дясната страна. Ако има неравности в стената, трябва да нарисувате дясната страна на тапицерията и след това да я изрежете. Този шкаф може да се използва в хола като стойка за телевизор, рафтове, използвани за книги - като цяло, универсално нещо и изглежда много красиво.

 

направете си гардероб в холанаправете си гардероб в холаМайсторски клас как да направите шкаф за вашия хол със собствените си ръце Вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeIdea24586ef1

Осветена шкафче за книги

Ето пример как да направите проста шкафче за книги за хол с красиво осветление.

подсветка с библиотекаподсветка с библиотека Вижте майсторския клас в стъпка по стъпка снимки по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId251d6799be

Как да сглобявате шкаф за книги от IKEA

как да сглобявате шкаф за книгиТъй като тук е показано сглобяването на готови шкафове, можем да кажем, че е просто, поне в сравнение с производството направете сами шкафчетата за книги от нулата. Друг приятен момент за автора, той вече имаше подходяща ниша в хола, тоест нямаше проблеми с въпроса къде да инсталирате шкафа. За да разберете как да използвате по-добре пространството, трябва да измерите разстоянието между стените. В този случай тя е почти точно 365 см, след това отнемете ширината на шкафовете за книги, всяка 79 см, или само 315 см. Остава 50 см отворено пространство, за да покриете с тапицерия, така че ще ви трябват пет 12 см дъски в краищата и между всяка рафт , Когато всичко е изчислено, просто разберете размера на горната част на рафта, за да инсталирате горната облицовка. Цял процес как да сглобите шкаф със собствените си ръце, можете да разгледате стъпка по стъпка снимки и да прочетете инструкциите за сглобяване на книжната книга на уебсайта на автора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId9cc3154e5d

Направи си домашна библиотека за книги

направете сами библиотека библиотека домашна библиотекаЕто пример за това как да направите личен шкаф за книги за домашна библиотека, С доста голям размер, шкафът за книги не е много сложен дизайн. Най-интересната част е производството врати с решетки от дъски, Шкафът се състои от няколко секции, което ви позволява да сглобите структурата ефективно и бързо, обаче, ще ви трябва повече материал, отколкото при производството на интегрална конструкция. Производствени производствени части и детайли за сглобяване на шкафчета, показани в стъпка по стъпка снимкикоито можете да видите по-долу в галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeIdf78fc7cddf

Дървена библиотека за дома

дървена библиотека за домаДнешната домашна библиотека е рядкост. В ерата на Интернет, оптимизиране и осигуряване на приходи от всичко и всичко, това просто не е необходимо. Но книгите са нещо повече от просто хоби или украса за хола, те са страст и, както всяка друга колекция, натрупана в продължение на много години, книгите в домовете ни заслужават повече от просто събиране на прах по рафтовете. Интернет ще напусне, ще се появят някои нови технологии, а книгите ще останат като символ на началото на пътя към знанието. Следователно традиционен шкаф засъхранявам книги винаги ще бъде подходяща част от интериора. Ето пример как да направите класически шкаф за книги за домашна библиотека, с подробни инструкции, които можете да прочетете на сайта и с подробни стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId5a52f1c006

Ъглов шкаф за книги

Пример с рисунки как да направите ъглов шкаф за книги с отворени рафтове го направете сами.

ъглов шкаф за книгиДори е прикачена красива рисунка.

ъглов шкаф за книгиАко желаете, можете да промените всички размери за вашия интериор, като просто поддържате пропорциите в съответствие с вашите нужди в пространството.

Тази шкафче за книги достига тавана, така че оставете място за да настроите короната, Това не е необходимо, но мнозина харесват отливки с висока основа и корона. Ако планирате да ги използвате, добавете височината на финала, както и ширината на предната рамка.

Диаграмите показват всичко с много подробности, но не забравяйте да преобразувате сантиметри в сантиметри (1 "е 2,54 см).

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId97a6edaaae

 

И тук можете да видите стъпка по стъпка снимки за това как да сглобите според чертежите, представени по-горе направете ъглов шкаф за книги.

направете ъглов шкаф за книгиРазбира се, това е пример за конкретен интериор, но идеята може да се използва за всяка стая.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId93a840f6d1

Чертеж на ъглови книжки

рисуване на ъглов шкафПоказаното тук е чертеж, на който можете да сглобите просто направете ъглов шкаф за книги, На диаграмата буквите обозначават детайлите на структурата, тук е списък на материали с размери.

А - 5 бара 2 × 2, дължина 91 см. 35 3/4 ", 2 бр. - 4 1/2" (12 см)
B - 4 бара с дължина 1 × 2 30 "(76 см), 2 бр. - 18 1/4" (46 см), 2 бр. - 17 1/2 "(45 см) дълга рамка
C - 2 листа шперплат 11 "x32 3/4" (28 х 83 см)
D - 3 листа шперплат - 31 1/2 "x31 1/2" (81 х 81 см)
E - 2 листа шперплат - 32 1/4 "x32 3/4" (82 х 83 см)
F - 1 брой 3/4 "шперплат - 31 1/2" x31 1/2 "(81 х 81 см)

Редът за сглобяване на шкафа за книги, който виждате на диаграмите в малка фотогалерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId6a7216445e

Ъглов шкаф за книги 50 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId38ac2326a9

Камина за книги

шкаф за книги до каминатаТова е стъпка по стъпка ръководство за изработка шкаф за книги за каминано тя включва много подробности. На уебсайта на автора можете да прочетете основните инструкции, полезни съвети и може би ще имате смелостта да направите направете сами шкафчетата за книги, Инструкцията е много дълга, главно защото твърде много информация е по-добра, отколкото недостатъчна. И тогава, ако вече сте търсили в интернет, вероятно сте разбрали, че има много малко конкретна информация със стъпка по стъпка снимки на подробното описание на монтажа. Независимо дали ще използвате това ръководство на практика, все пак ще научите нещо полезно.

шкаф за книги до каминатаС шкафче за книги над каминатаСтаята изглежда много по-голяма, вероятно отчасти защото шкафът за книги заема място, което преди е било празно. И тогава, много удобно, всички проводници изчезнаха, плазмата може да бъде красиво покрита с рамка. Ако четете статия, вероятно имате представа какво искате да направите. Тоест, имате нужда от шкафче за книги около камината и имате добра представа за това как искате да изглежда. Но още не знам как да действам и къде да започнем? Няма за какво да се притеснявате.

Най-хубавото е, когато правите нещо за себе си, можете да отделите време и да направите грешки, и не се притеснявайте за това, а се радвайте, че сте придобили полезен опит. И тогава, никога две шкафчета за камини не са еднакви, така че дори и с това ръководство ще свършите няколко неща по различен начин.

шкаф за книги до каминатаКато цяло прочетете инструкциите (връзка под галерията), вижте стъпка по стъпка снимки и ще успеете. Също така под галерията ще намерите фото инструкции как да направите рамка за телевизор.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId9490fd1424

Можеш направете рамка за телевизия отделно и след това влезте за шкафове или веднага направете всичко в комплекса. Това, което виждате на снимката, може да се направи за около час.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId472329d1be

библиотеки до каминатаЕто още един подобен пример, как да инсталирате отделни шкафчета за книги до камината.

Няма много стъпка по стъпка снимки, но инструкциите в сайта на автора са много дълги (не са сложни, просто дълги), но ако някога сте мечтали да създадете вградени модули за вашия домашен офис, всекидневна или спалня, тогава ще бъде полезно да прочетете.

Този комплект не е направен на ръка, шкафове са закупени в магазина, той е показан само тук, как да ги инсталирате правилноза да създадете красив интериор в хола.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId4188071556

Две отделни шкафчета до камината в хола

шкаф за книги до каминатаАко нямате достатъчно опит в дърводелството, този проект може да отнеме малко повече време, въпреки че дизайнът по принцип не е сложен. Просто внимателно прочетете инструкциите и вижте видеоклипа на уебсайта на автора, линк под галерията. Направи си сам шкаф за книги, това е интересен урок, тук наистина можете да разкриете своята личност. Разбира се, да придадете на своя собствен дизайн уникален стил не е лесна задача, но е забавно. Как е сглобен този шкаф, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId5a4cfd69e0

Калъфи за стая за рисуване от дърво

дървени шкафове за холПоказани тук как да направите мебели за хола - Два шкафа с шкаф с една секция и стилна нощна шкафче за телевизор. Жалко е, че в интериора няма снимка, но комплектът изглежда страхотно. Просто на снимките светлият цвят крие малки детайли, живите шкафове изглеждат много по-привлекателни, Направени етапиia и сглобяването са показани на стъпка по стъпка, 80 снимки почти напълно отразяват целия процес, така че ако ви е харесал проекта, тази фото инструкция ще бъде добра помощ.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId33dcbc4566

Пощенска шкафче до камината 50 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeIde572bfc888

Шкаф за книги около прозореца

Такава уговорка библиотека около прозореца страхотна възможност спестете място.

библиотека около прозорецабиблиотека около прозореца Това е доста прост дизайн, който може да се използва за повечето интериори на модерен апартамент или частна къща. ред Монтажът на шкафове „Направи си сам“ е показан схематично на стъпка по стъпка снимки, подробни инструкции, както и видео е на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId1e607101b4

Гардероб около прозореца в стаята

шкаф около прозореца в стаятаПо същество проектът е трябвало да бъде два отделни интегрирани рафтове за книги (от всяка страна на прозореца) с джъмпер, свързващ двата шкафа в средата. Седалката е монтирана на двете долни нощни шкафчета. Над прозореца има достатъчно място за един малък рафт за съхранение на декоративни предмети или можете да поставите някои книги хоризонтално. Накрая можете да използвате дъската по-долу направи корона.

Някои дизайни в интернет използват стандартна дълбочина на рафтовете (около 30 см), като седалката може да се разшири. Но това не е задължително в този дизайн ширина на седалката същата като ширината на рафтовете за книги. Вярно, рафтовете тук не са със стандартна дълбочина, приблизително 38 см, но това не е страшно, винаги можете да мислите как да ги запълните.

Как да направите шкафче за книги около прозореца със собствените си ръцепоказани на стъпка по стъпка снимки, подробни инструкции могат да бъдат прочетени на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId44b5d37b0d

Кутия за книги до прозореца

библиотека до прозорецаВижте как да направите чист рафт за книжалки близо до прозореца.

Дизайнът е монтиран на маса и прикрепен към стената. Състои се от две странични и задни стени, както и три рафта от брезов шперплат.

Галерията по-долу показва няколко стъпка по стъпка снимки, но не много подробни. Ако ви е харесал този модел, можете да проследите линка и да прочетете подробните инструкции, с пълни списък с инструменти и материали.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId8d95ee0bc9

Гардероб около прозореца в детската стая

гардероб около прозореца в детската стаяВижте добър пример библиотека около прозореца за малка стая.

Процесът е показан подробно в стъпка по стъпка снимки, но ако сте начинаещ майстор, погледнете по-добре Видьо и прочетете подробно инструкции на уебсайта на автора на този проект ще намерите линка под галерията. Това не е професионално видео или професионален проект, а просто шкаф за книги, който всеки може да направи със собствените си ръце!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeIdf762aca3b5

Направи си сам шкафче около прозореца

Това е друг пример как да си направите библиотеки около прозорец.

направете сами шкафчето около прозорецанаправете сами шкафчето около прозорецаВярно, примерът не е типичен, тъй като пространството от двете страни на прозорците е доста тясно, но може да ви е полезно. Можете да прочетете подробните инструкции на уебсайта, връзката може да намерите под галерията със стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId29f0aa8995

Гардероб около прозореца 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeIdb9735f804e

Тайна шкафче за врати

тайна шкаф за вратиКойто не иска да има своя собствена тайна тайна шкаф за врати? Вероятно, ако има такава възможност, всеки би искал да направи нещо подобно у дома. В сайта на автора можете да четете много и много подробни инструкции, защото обхваща не само дизайна на шкафа за книги, но и някои други функции. По-специално: уникален заключващ механизъмна базата на плъзгаща се книга, няколко секретни отделения вътре в шкафа за книги, както и електронно оборудване, със смешнозвукови и светлинни ефекти.
За максимална тайна авторът искаше шкафът с книги да се комбинира с останалата част от мебелите. Планът е прост: можете да имитирате дизайна и декорацията на съществуващите рафтове за масивна дървесина колкото е възможно по-едновременно, като използвате хардуерен комплект, създайте плъзгаща се структура.

тайна шкаф за врати Най-трудната част на новия дизайн е да създаде илюзията за дълбочина от страните, които съществуващите мебели имат, тъй като оборудването трябва да бъде монтирано директно срещу външните ръбове на чекмеджетата, които съставляват двойната врата.

Напълно всички процесът е показан на стъпка по стъпка снимки, всички останали нюанси и тайни на майстора, как да направите шкафче за книги с тайна врата със собствените си ръце, прочетете на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId6633e45770

Как да направите тайна врата в шкаф с книги

как да направите тайна врата в шкафче за книгиТайна врата към тайна стая - звучи примамливо. Сложни брави под фигурката, скрити копчета и сложни механизми на древни брави идват на ум. Но всичко е много по-просто, да направите врата и да я прикриете като рафт за книги не е трудно, ще се убедите сами с този пример. Шкафът е изработен от МДФ, чийто размер съответства на вътрешните размери на предната рамка. За закрепване използвайте винта за окачване. По-добре е да прочетете инструкциите на уебсайта на автора, всичко е нарисувано на етапи и има видео. Въпреки това, всичко е ясно видимо на стъпка по стъпка снимки, най-трудното е да направите и коригирате главния ключ за заключване и не се нуждаете от златни ключове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId74b288e276

Шкаф за врати

шкаф за вратиинсталирам шкаф за книги в шкаф във врататаТайният вход в стаята никога не боли.

 1. Подстригвайте по външния ръб, за да скриете незащитени празнини и бримки.
 2. Инсталирайте допълнителен рафт.
 3. Купете половин 1/4 "лист шперплат и нарязайте на 43 см. Прикрепете така, че шевът да е скрит зад рафт. Това ще спести много разходи по проекта. Стандартна ширина на вратата 90 см - може да се нуждаете от по-здрави панти или колела, които да поддържат врати с заредени рафтове.
 4. Започнете с измерваневратата. След това извадете 1,5 см от височината и ширината на вратата, която ще има празнина от 6 мм от всяка страна.
 5. След това определете дължината на релсите, както е показано на диаграмата.
 6. Сега сглобете вратата. На този етап не използвайте лепило, защото все пак ще е необходимо да регулирате вратата.
 7. Поставете вратите в рамката на вратата и се уверете, че клирънсът е нормален и че вратите се отварят и затварят лесно. Регулирайте според нуждите.
 8. шкаф за книги с вратаЩе трябва да пробиете дупки в джобове около краищата на рамката на вратата вътре в комплекта, за да прикрепите рафт за книги. Това е по-лесно да се направи, когато рамката все още не е сглобена. Когато сглобявате рамката, използвайте лепило за здрава връзка.
 9. Направете рафт за книги, за да пасне на вътрешните размери на рамката, както е показано на диаграмата. Можете да добавите толкова рафтове, колкото искате.
 10. Закрепете гърба с фини нокти и лепило.
 11. Прикрепете рафта за книги през предварително пробити отвори.
 12. Инсталирайте вратата в рамката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId7647a3f26c

Скрита врата на шкафчета

грим скрита врата за шкафчета Все още можете по този начин. Когато правите такива неща със собствените си ръце, няма идентични проекти.

скрита врата за шкафчетаскрита врата за шкафчета Разбира се, шкафът за книги в тази статия не е перфектен. В крайна сметка направете скрита врата в шкаф за книги много по-сложна от обикновена врата - има много променливи в дизайна и монтажа, особено на отворитекъдето е необходимо да се вземат предвид много нюанси. Скритите врати не са лесни за проектиране или изработка, но са интригуващи. Може би един ден можете да направите всичко, което е перфектно.

скрита врата за шкафчетаНа своя уебсайт авторът описа подробно целия процес на производство на този дизайн и дори посочи всички грешки, които бяха допуснати по време на изпълнението на този проект, така че е по-добре да се поучите от опита на някой друг. Рисунки и 60 стъпка по стъпка снимки, които са представени по-долу в галерията, със сигурност ще ви помогне сами да направите своя собствена шкафче за книги с тайна врата, без да повтаряме грешките на други хора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeIdb9e4eddd1e

Шкаф за книги с тайна врата 50 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId4a98f2dec2

Малка шкафче за книги

Показани тук как да направите малка шкафче за книги, направете го сами, който поради размерите си се вписва идеално в интериора на всяка стая.

как да си направим малка шкафче за книгиМайсторски клас за изработка на шкафче за книги, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeIdcdd700c2d6

Kосновен шкаф за начинаещи

шкаф за книги за начинаещиприготвяне направете сами шкафчета за книги - Чудесен начин да спестите пари, в допълнение можете да направите дизайн по размер, който може да бъде инсталиран навсякъде в дома ви. Ето пример за малка шкафче за книги със стъпка по стъпка снимки. Това е чудесна възможност да получите първоначални умения в дърводелството с цел по-нататъшно изпълнение на по-сложни проекти. Материалите, които ще ви трябват за проекта, списък на необходимите инструменти и подробни инструкции, които можете да прочетете на сайта, линк под галерията със стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId3310cdd742

Как да направите шкаф за книги за два часа (или по-малко!)

 как да си направим шкаф за книгиТова е подходящ проект за запълване на свободното пространство, например, между прозорец и диван.

Този библиотека кабинет направени изцяло от отпадъчни дъски, така че авторът той не струваше и стотинка. Ако нямате борови дъски с език и жлеб, можете да използвате листове от тънък MDF, шперплат или нещо подобно. Въпреки че е най-добре да използвате истински масивни дъски, те са много по-здрави от MDF плоскостите и ще дадат на продукта много по-голяма здравина и издръжливост.

Как да сглобяваме такива направи си сам шкафчеВижте по-долу за стъпка по стъпка снимки. Според мен изглежда страхотно, поне за шкаф, направен от отпадъци.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeIdc38bd863db

Малка шкафче за книги

малка шкафче за книгиТова е изключително прост и евтин дизайн, който включва просто 1% загуба на използвания материал, Благодарение на универсалния дизайн рафтът може да бъде инсталиран в почти всяко помещение. Дизайнът може да бъде променен според вашите нужди и да си направите такъв мобилен шкаф с книги, като просто инсталирате колела вместо крака.
Такъв лек преносим 8 см дървена шкафче за книги може да се направи за около 20 минути с минимално количество инструменти и по-малко от 1% отпадъци. Основната концепция може лесно да бъде променена, както желаете.

Прочетете пълните инструкции на уебсайта по-долу стъпка по стъпка снимките показват майсторски клас изработка на рафтове за рафтове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeId2e6ff4f274

Дървена шкафче с рафтове

дървена шкафче с рафтовеАко се интересувате от работа с дърво, независимо какъв е проектът, тогава най-полезното е да направите свои собствени мебели. Да предположим, че искате дъбова шкафче за книги, но нямате много пари, за да платите за скъпо дърво в мебелния салон. Можете да направите собствена шкафче за книги ръце за по-малко от половината цена, използвайки дъбова облицовка и някакъв фурнир.

Този шкаф е 86 х 234 см с осем рафта. Въпреки че можете сами да развиете това, което най-добре отговаря на вашите нужди. В случая ми трябваше висока шкафче за книги с максимален капацитет на рафтовете, за да се настанят два пъти повече книги от повечето шкафове от този тип.

По-малък дизайн, разбира се, ще бъде по-евтин, въпреки че това не е толкова важно, но е по-добре да се направи с марж. шкаф за книги - Това е основно чекмедже с пет страни с отворена предна част, така че за да започнете сглобяването, първо отрежете парчетата за първите четири страни.

дървена шкафче за книгидървена шкафче за книгиКато цяло вижте майсторския клас на стъпка по стъпка снимки, Обърнете внимание на отделните детайли, те са показани в колаж от няколко снимки. Това не е труден проект малка шкафче за книги може да направи през уикенда. Можете също така да промените размера, цвета, броя на рафтовете или покритията, за да съответствате на дизайна според вашите нужди. Като се има предвид, че алтернативата е закупуването на библиотеки, този тип проекти изглеждат доста добре.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/knizhnyi#sigFreeIddb5645697b

Класически орехов шкаф за книги

класически шкаф за книгиАко имате нужда от преносими и евтина касичка за книги малък размер, тогава това е най-подходящият вариант. Всички рафтовеиздълбан от един лист шперплат 1,2 х 2,4 м. Дванадесет болта закрепват дизайна, който може лесно да се развие за сгъване и опаковане на вашия шкаф. 5 ° наклон отдолу нагоре ви позволява да промените ширинатаза да поставите различни предмети.

Режещите ръбове на шперплата са боядисани с ярко жълта емайлова боя, което е просто решение за скриване на непривлекателни вътрешни слоеве.

класически шкаф за книгиПовърхностна обработка смес от варено ленено масло, полиуретан и разтворител, който прониква в дървото и оцветява шкафа в атрактивни топли цветове.

Авторът е похарчил за този проект общо час време.

Майсторски клас, как да направите шкафче със собствените си ръце, вижте стъпка по стъпка снимки.