Шкафове за дома. Направете го сами. 700 снимки, стъпка по стъпка инструкции

идеи за домашен шкаф идеи за домашен шкаф

Ето примери за мебели за нестандартни стаи, изработени от нестандартни материали. Например как да направите шкаф на балкона със собствените си ръцеи ако живеете в частна къща, тогава информацията ще ви бъде полезна, как да направите килер за таванското помещение, И разбира се, не можете да пренебрегнете темата за палетите; разгледайте няколко варианта за стилни и функционални мебели от този издръжлив и достъпен материал. В допълнение, статията представя няколко интересни идеи за домашен шкаф.

съдържание:

 1. Направи си сам гардероб на балкона
 2. Тавански шкаф
 3. Шкаф за бижута
 4. Идеи за домашен кабинет
 5. Шкафове от палети

Направи си сам гардероб на балкона

направете си гардероб на балконаАко считаме балкон или лоджия за допълнително помещение, което е много важно за апартаменти с малки размери, тогава не можете да направите без мебели. За да не пуснете нещата сами по себе си и няма да забележите как балконът ви за много кратко време ще израства с всякакви рафтове, куки, стелажи, трябва да подходите към въпроса концептуално. Най-доброто решение направете шкаф на балкона със собствените си ръце, така че дизайнът да е привлекателен и да създадете интериора на стаята. Е, тогава изборът е ваш. Най-добрият вариант е вграден гардероб на балкона, Можете да го направите от пода до тавана, тоест напълно запълнете цялото свободно пространство, ще се окаже просторно и удобно.

направете си гардероб на балконаРазбира се има и други опции - кабинет шкафза да може да се пренареди на друго място, ако е необходимо; окачванеth - ако имате нужда от допълнително пространство на пода; модулна, под формата на комплект нощни шкафчета, това е, ако сериозно се занимавате с отглеждане на цветя или, да речем, решите да оборудвате домашна работилница на балкона.

Като цяло, решете, по-долу са няколко примера как да направите шкаф на балкона със собствените си ръце. Разбира се, това не е много, но е достатъчно за вдъхновение.

Направи си сам гардероб на балкона

направи сам гардероб на балконаЕто пример за това как да инсталирате направи сам гардероб на балкона, Просто не забравяйте това остъклен балконв противен случай няма смисъл да се опитвате. Втората точка е гардероб с плъзгащи се врати, най-добрият вариант за малко пространство. И още един нюанс е изборът на материал. Дори балконът ви е остъклен, все още е стая висока влажностнеща за обмисляне. В този случай конструкцията се сглобява от водоустойчиво ПДЧ. Добър вариант за такива условия, толерира температурни крайности и висока влажност. Но, това е идеално. Разбира се, ако имате някакви материали - дъски, шперплат, ПДЧ, тогава защо да се разплитате. Между другото, ако нямате домашна работилница, по-добре е да поръчате разфасовка на части, не е много скъпо, но е надеждно, едва ли ще се справите с ръчен трион. Стъпка по стъпка снимка тук няма много, затова използвайте линка и прочетете подробните инструкции на сайта, там всичко е нарисувано много разбираемо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeIdd67e00d655

Как да направите гардероб на балкон или лоджия

Тук можете да получите още повече информация, как да направите шкаф на балкона със собствените си ръце.

как да направите гардероб на балкон или лоджияТака е преглед на статиякъдето са представени различни модели, рисунки, съвети и трикове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeIda927d46e9f

Гардероб на балкон със сгъваема маса

Опция за тези с балкон, това е зона за отдих, Показва колко лесно направете шкаф с шарнирна врата и сгъваема маса за балкона.

гардероб на балкон със сгъваема масагардероб на балкон със сгъваема маса Шкафът може лесно да се монтира на стената и да имате чудесно място за барбекю прибори, ако ви предстои пикник на балкона, подправки и две малки саксии за цветя. Всичко е в идеален ред, а стената на калъфа не заема много място. плюс сгъваема масаСтрахотно за балкон.

гардероб на балкон със сгъваема масаЩе ви трябват шперплат, бормашина, винтове, лепило за дърво, ухо, S-куки, две вериги и червен лак за дърво. Как да направим и сглобя всички тези мебели, погледнете стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId18a7168861

Чертеж на шкафа на балкона

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId8c5617e110

Направи сам гардероб на балкона 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeIdc9f499d90f

Направи си тавански шкаф

направете килер за таванското помещениеидея направете килер на тавана - чудесен начин да получите повече място за съхранение на различни неща. Конструкциите на таванските помещения варират, но по-голямата част имат скатен покрив, който се стеснява от двете страни, което е основната характеристика, която определя местоположението и формата на структурата на шкафа.

Обикновено най-доброто място за инсталиране е по протежение на едната страна на скатния покривтогава вратата на шкафа ще бъде в точката, където гредите са на височина от 200 до 250 см седем над пода. Можете да направите задната стена на шкафа на всяка дълбочина, но за практичност няма конкретна причина да надхвърляте точката, в която ребрата са на височина под 90 см над пода. Въпреки че дълбочината на шкафа се определя от ъгъла на покрива, ширината не е ограничена. 

Най-лесният подход е да използвате размер, който съответства разстояние между подови гредитъй като те формират структурната опора за кабинета.

 

направете килер за таванското помещениеОсвен това има няколко приятелитехните важни точки, които трябва да се вземат предвид:  

 1. вентилация - Планирайте тавански шкаф на място, което не припокрива съществуващата вентилационна система.
 2. изолация - Ако мансардата ви все още не е изолирана, можете да изолирате пространството в килера. Можете също така да направите вентилационен отвор в пода на шкафа, така че при необходимост да влезе топъл въздух.
 3. Достъп до пода - Ако на тавана няма етаж, ще трябва да го инсталирате отгоре върху гредите, поне за да покриете пространството между точката за достъп на тавана и шкафа.
 4. осветление - Необходимо нещо, но е по-добре да поканите официален електротехник и да инсталирате разклонителна кутия за източника на светлина в шкафа.

Как да направите килер на тавана

как да направите килер на таванаВижте как да го направите много просто. наклонен шкаф на тавана на покрива, С този дизайн можете да използвате пространството, което преди се губеше. Такъв шкаф е много лесно да се направи само с няколко прости инструмента и сравнително евтини материали. Например авторът сглобява тази конструкция само с свредла и мозайката, И все пак, ако е необходимо, размерите на шкафа се регулират лесно, така че да съответства на всеки ъгъл на покрива, просто трябва да промените някои показатели. Пълен списък с материали и инструменти, както и подробни инструкции са на сайта, линк под галерията. Вижте по-долу майсторски клас, как да направите шкаф на тавана със собствените си ръце в стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeIdf12c1f2377

Вграден килер на тавана

Или друг пример, как да инсталирате тавански гардероб с плъзгащи се врати.

вграден гардероб на таванавграден гардероб на тавана Този дизайн е по-скоро за красота, фалшиви панели отстрани и не може да бъде инсталиран. Горната релса е закрепена с ъгли на монтажкъм които са прикрепени триъгълници, изрязани от ПДЧ, е необходимо да се направи, както е показано на диаграмата. Важно право изчислете пропорциите, И накрая, долният водач и вратата на отделението са прикрепени.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId05a6b91366

Тавански шкаф под покрива

тавански шкаф под покриваПо този начин тавански шкаф до крайната стена от палети, можете да го направите сами. Демонтирайте палетите. Качете се на стената около прозореца, оставяйки отворено пространство зад чекмеджето. Маркирайте ъгъла на тавана, като подравните дъската под ъгъл от 90 градуса до вашия ъгъл на покрива. Проследявайте наклона с помощта на втора дъска, държана по протежение на ъгъла, както е показано на снимката. Изрежете марката. Запълнете всички пространства на стената с дъски от палети, не забравяйте да покриете пукнатините. Компонентите на шкафа на 15 см основа са монтирани отгоре. Измерете 35 см дълбочина и 5 - 8 допълнителни сантиметра за стена от палет, Започнете там база. След това направете блокове от рафтове, които са подредени надолу по склона на тавана за симетричен ефект.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeIdff4b355be3

Чертеж на таванския шкаф

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId23cf92d9c1

Тавански шкаф 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId140c38c18b

Направи сам шкаф за бижута

направете сами шкаф за бижутаВъпреки че кутиите за бижута са задължителни в повечето домове, малките кутии рядко съдържат достатъчно място за окачване на колие с нормален размер. Единственият вариант е отделен шкаф с куки и стелажида държи висулки аксесоари.
Този шкаф е монтиран на стената. Достатъчно малък, за да се побере във всяка стая, но и достатъчно просторен, за да окачите няколко колиета и включва много чекмеджета за малки предмети.
Правенето на кутии е добро занимание за начинаещ. Тъй като пространството стои високо, материалът трябва да е тънък, но все пак здрав. За да сглобите всичко, ще ви трябват няколко през лястовици, дадо, кръгове и други разфасовки.
Ще ви трябва поне рутер, лентен трион и няколко ръчни инструменти. Можете да използвате мелница и ренде за почистване на всички нарязани части, въпреки че вместо това може да помогне ръчна равнина или мелница.
Подробни инструкции можете да намерите на уебсайта, как да накараш шкафче го направи самВижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId24777ef6fd

Калъф за бижута

Ето още един пример как да направите шкаф за бижута направете сами.

шкаф за бижуташкаф за бижутаКакто можете да видите, този шкаф има много функции, предвидени са куки и държачи за колиета, гривни, обеци и други бижута. Ако ви е харесало и искате да направите такъв шкаф със собствените си ръце, линк към сайта с инструкции под галерията, вижте стъпка по стъпка снимки по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId3ffcc08423

Вижте още няколко примера шкафчета за бижута и бижута.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeIdb8d21735a9

Идеи за домашен кабинет

Шкафове, те са толкова различни. Ето няколко идеи за шкафове за домаче със сигурност ще ви хареса и ако искате да направите нещо подобно със собствените си ръце, майсторски класове и инструкции стъпка по стъпка са на ваше разположение.

Универсален шкаф за дома

универсален шкаф за домаУниверсален шкаф за всички поводи. Тя може да бъде на бюфет в трапезарията, скрин в спалнята или отлично нощно шкафче в коридора. Независимо от използването, ще останете доволни от стилния външен вид и функционалното оборудване. И въпреки че този проект е сложен и изисква по-високо ниво на умения, отколкото за производството на конвенционален шкаф, но именатано тази точност е ключова. Не се притеснявайте, когато става въпрос за инсталиране на врати и чекмеджета, инструкциите на уебсайта на автора имат някои полезни съвети, така че можете да направите всичко по професионален начин.

 

универсален шкаф за домаЗа да направите сами шкаф, ще ви трябват такива материали.

 • 2 листа ¾ ”шперплат 120 x 240 cm
 • ¼ ”шперплат лист, също с размери 120 х 240 см
 • 8 надземни панти
 • 2 плъзгачи за чекмеджета (продават се в по две комплекти за всяко чекмедже)
 • 4 крака на маса с височина 8 см
 • пирони,
 • Винтове за дърво.

Прочетете инструкциите за направата на този универсален шкаф на уебсайта на автора, линк под галерията.

Вижте по-долу майсторския клас по стъпка по стъпка снимки..

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId3a95c1984c

Шкаф с чекмеджета за съхранение

шкаф с кутии за съхранениеТози шкаф с 15 чекмеджета за съхранение, въпреки че изглежда сложно, но всъщност най-трудната част е да направите самите кутии. Уникалността на дизайна е цветът. Въпреки че шкафът е по-голям от нормалното, което обикновено е оформление 3 x 4, можете лесно да промените размера, за да го направите по-малък. В този дизайн без лепило, Не винаги е необходимо да се използва лепило за дърво, особено когато се използват гладки шейкове. Използваните тук винтове са проектирани за плътно свързване на дъски. Това е един от онези проекти, където стартирате в средата и отивате в страни. По този начин е лесно да прикрепите рамката на чекмеджета отстрани, отгоре и отдолу за солидно място. Как да направите това, показано на чертежите в галерията, процеса погледнете стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeIdbc0ac8ddd1

Извит гардероб в спалнята

извит гардероб към спалнятаизвит гардероб към спалнятаИдеята е да направете извит шкафразделен на четири секции. Две отпред и две отстрани. По този начин можете да извадите всяко нещо от рафта, докато лежите в леглото. Този шкаф е висок 900 мм, поради стандартните размери MDF, можете да променяте всички размери по ваш вкус, те са просто използвани като пример.

Всички дъги имат еднаква крива и размер., Ако отпечатате (или нарисувате) 1 част от дъгата за мащабиране, можете да покажете всички извити линии на дървото, завъртайки и огледало на парчето.

извит гардероб към спалнятаизвит гардероб към спалнятаТози шкаф е изработен от МДФ с дебелина 9 мм и тънък 0,4 мм „джоб от МДФ“ (така да се каже, образно). За основната структура можете да използвате по-дебел MDF или дъска и може би тънък, гъвкав триплекс за извита форма.

Вижте рисунки и стъпка по стъпка снимки по-долу..

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeIda3cd89705b

Направи си сам шкаф за палети

направете сами шкаф за палетиВ страната обикновено се използват дървени мебели от палети, въпреки че има великолепни произведения на изкуството, които могат да представляват декоративен стил за целия интериор на дома. Идеи за палетни шкафове улесняват сложните неща. Благодарение на дизайна можете да направите голямо разнообразие от мебели на по-ниска цена. Голямото предимство на тези идеи пред другите е, че те могат да създадат ваш собствен стил.

Ето няколко примера. мебели от палети за кухнята, килера и дори за хола, Разбира се, има още много опции, можете да видите още сто примера в голяма галерия.

Шкаф в кухнята

шкаф в кухнятаЧудесен вариант за лятна резиденция. Ако не искате да купувате мебели за вашата селска къща, ето начин да решите проблема с минимални разходи.

Вижте как да го направите много просто. стенен шкаф за кухня от палети направете го сами.

На снимката виждате чертеж, проектиран с необходимите инструменти на 3D софтуера.

гардероб от палетиНакратко за работния процес, Демонтирайте палета. Измерете и изрежете палетните дъски на необходимите части, както е показано на чертежа. Пясък и палто с матов лак. Сглобете шкафа и го окачете на стената. Преди да затегнете винтовете, пробийте дупки (по-малки от диаметъра на винта), за да предотвратите счупвания и пукнатини в дъските. В долната част на шкафа завъртете куките, за да окачите чаши, кърпи и други кухненски прибори.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId15f0aa1eb7

Кухненски шкаф с подсветка

Палетите са отличен източник на евтини дъски, а повторната употреба на дърва е необходим и полезен бизнес. Вижте как можете да направите сладко кухненски шкаф от палети.

осветен кухненски шкафАко рисувате, инсталирате плочки на плота и извършвате осветление, ще получите уникални мебели за кухнята, освен това, на минимални разходи. По-долу вижте майсторския клас за това как да направите шкафче на стъпка по стъпка снимки..

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId7b8b84372f

Кухненски шкаф в селски стил

гардероб от палетиЗа производството на този екологично чист кухненски шкаф са използвани стари дъски и други отпадъци от дърво, но вижте какъв красив дизайн, който продължава много години. Ако обичате стил на ечемик (мебели от дъска за плевня, използвани), тогава такъв кухненски шкаф може да бъде чудесно допълнение към вашата кухня. Не е нужно да сте професионален дърводелец, за да направите това направи си сам кабинет, С материали за боклуци можете да превърнете старите дъски и шперплат в невероятно произведение на изкуството. Как да направите това е показано подробно на стъпка по стъпка снимки, дори депо с отпадъчна дървесина, ако видите същото, не подминавайте. Разбира се, има много суетене с използвани материали, ще трябва да работите добре с шлайф, а след това с четка. Авторът препоръчва използването епоксидна боя в съответствие с интериорния декор на вашата кухня.
Надявам се да се почувствате вдъхновени да надцените изхвърлените мебели и да ги превърнете в нещо, което ще обичате и оценявате за години напред.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId3aaa2bbcae

Шкаф от палети до кухнята

шкаф от палети до кухнятаПо този начин шкаф за кухнята може да бъде направен от палетиевтини и надеждни. В средата има една рафт, на плота са две странични и задна страна, така че нищо да не падне. За сглобяване се използват винтове с кръстовидна прорез, проектирани така, че дървото да не се разцепи. Но не е много надежден, по-добре пробийте дупкиПод винтовете съм. Също така се препоръчва дупките да се запълнят с лепило,тя ще бъде по-силна и рискът от отвиване на самите винтове е намален. Използвайте долния рафт за закрепване вътрешна опора и лепило, За горния рафт направете същото, просто добавете малко поддръжка. Преди шлайфане е необходимо да скриете винтовете или напълно да почистите външния вид. Това се постига чрез използването на дървена замазка.

Относно другите нюанси на направата на този шкаф от палети, можете да прочетете в сайта и да видите по-долу стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId04bbe81b76

Кухненски шкаф за подправки

шкаф за подправкиЗа да изчистите малко пространство, направете шкаф за подправкиТой е удобен, евтин и изглежда много хубав. Такъв малък багажник е много лесен за изработка и можете да промените дизайна според вашите специфични нужди. В този случай долният рафт е по-голям за големи консерви, а горният рафт е по-малък за малки контейнери с подправки. Всичко зависи от вас (и съдовете, в които съхранявате подправките). Можете да окачите този шкаф за подправки навсякъденавсякъде в кухнята!
За този проект ще ви трябват дъски от палети, (достатъчно е само един палет) и комбиниран трион.
Палетите се предлагат в много форми и размери; ако палетът ви е по-голям, може да се нуждаете от трион за рязане на дъски.
Не е трудно да се сглоби багажника, най-отнемащата част е да разглобявате палетите, тук не помагат специални инструменти. Просто ви е необходим обикновен чук, пулвер за нокти, за да извадите ноктите ... и допълнителна доза търпение ... и може би сила. И след това подгответе детайлите, главно дъски 50 см. Можете да прочетете повече за размерите на частите на уебсайта.

Как да сглобявате кухненски шкаф от палети, показани по-долу на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId33da8b7265

ТВ шкаф в хола

ТВ шкаф в холаЕто още един пример, който доказва, че можете да направите стилни и модерни мебели от палети. Така е ТВ шкаф в хола с ниша, четири чекмеджета и средна секция с рафт. Има много начини за разглобяване на палета, например палети от борови дъски могат да бъдат разглобени с малко разцепване, но палетите от масивна дървесина имат резбовани ноктикоито са много трудни за премахване и поради това лесно за счупване. Този метод се състои в използване на циркулярен трион отрежете краищата на дъските и отстранете страничните части, След това изберете дъските от центъра, като използвате Мулти инструментза подстригване на ноктите на едно ниво с центъра. Тъй като централният елемент вече е пълен с нокти, по-безопасно е да го изхвърлите и след това рискувате да пропуснете някой от инструментите. Може да използва скрап за подстригване на нокти за отстраняване на ноктите отстрани. Като цяло, ако искате да разберете всички подробности, линк към сайта под галерията, там целият процес е насрочен и разположен на рафтове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeIda6d3030724

Шкафове от палети 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/shkaf/dla-doma#sigFreeId9908c32e7c

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...