Публикувано в рафтове

Направете сами рафтове за тръби 210 снимки: чертежи, оформления, инструкции

Тръбен рафт Тръбен рафт

 

(Рафт) Полица за книги от водопроводи направете го сами


При избора на кои тръби да направи багажника, авторът на снимката имаше трудности:

 • PVC евтин, лесен за обработка, но не достатъчно еластичен - няма да издържа на тежки товарикоето багажникът подсказва. PVC тръбите са подходящи за малки рафтове
 • Поцинковани стоманени тръби, по-скъпи от PVC, здрави, издръжливи, но по-трудно се справя.
 • Медни тръбиса сравнително лесни за обработка, по-здрави от PVC и разумно достъпни.

Затова изборът на автора падна върху медни тръби….

Направи си сам тръбен шкаф за тръбиВнимание в този дизайн Отсъствам заден диагонални греди, които обикновено дават стабилност на дървените рафтове, тук те се заменят с хоризонтални опори, които са разположени под масивните рафтове (виж снимката). Диагоналните опори се отстраняват, за да може естетиката да отвори напълно задната стена. В този случай все още си струва да прикрепите багажника към стената, което ще даде допълнителна стабилност.

Този багажник за тръби може да се използва за книги, цветя, играчки, детска стая, идеален за инструменти в гаража, за обувки, както и за градински инструменти в страната

Вижте останалото във визуалното ръководство стъпка по стъпка по-долу, представено като галерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeIdd756cd6bf9

 

Рафт от етаж до таван на подпори

Рафт от пода до тавана с дистанционери 

Както можете да видите от стъпка по стъпка снимки по-долу, авторът на снимката направи интересно опция за закрепване на рафтове с компресионни системи, Развивайки болтовете в краищата на тръбите, можете да фиксирате рафта между пода и тавана, като по този начин нашия рафт може да се справи перфектно без стената като опора, а също така може да бъде поставен на всяко открито място в стаята.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeIdb92206243b

Рафт от тръби за обувки или книги.
Направи си майсторски клас

Направи си рафт за тръби

 


Нека да разгледаме снимката как да направите такъв рафт от метални водопроводи със собствените си ръце. Вижте стъпка по стъпка снимки във фотогалерията по-долу.

 

Този рафт ще изглежда страхотно до прозореца, в банята, коридора, хола или кухнята.

 

 

Снимки стъпка по стъпка от майсторския клас:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeIdd78aa72b40

Голяма стойка за тръби

Голям багажник от газови метални тръбиНека помислим как да сглобим такъв голям багажник от метални тръби. Този багажник е идеален за гараж или килер.

Нашият стелаж е направен от обикновени газови тръби.

миене: След закупуване на тръбата, измийте я със сапун и вода или спирачна течност. След сглобяването на страничните стелажи те трябва да бъдат боядисани с боя за пръскане.

В рафтовете пробиваме дупки, малко по-големи от диаметъра на тръбите, и преди да ги инсталираме върху тръбите, покриваме дъските с лак.

Проблемът е да свържете закачалките между рафтовете (виж снимка 11), факт е, че тук е необходимо да се свържат два рафта с тръба, но при завинтване едната част се завинтва, а другата се завинтва, защото няма лява нишка. Като цяло, ако решите да направите същото окачване за раменете, тогава трябва да разбиете мозъка си.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId58258e74ab

Рафтове за обувки от тръби

 

Направете сами рафт за тръби

Много проста версия на рафт за обувки, изработен от тръби, процесът на създаване е много прост, така че няма да фокусираме вниманието, ще разберете всичко от снимката

Направете сами рафт за тръби

За съжаление, авторът на снимката не можа да бъде инсталиран.

 

Голям рафт за обувки, изработен от тръби под стълбите

рафт за обувки за тръбиДруг вариант са рафтовете за обувки, само по-големи. Мястото под стълбите обикновено е празно, освен ако там не се поставят различни ненужни неща. И вземаш и направете такъв рафт от тръби за обувки, Ще ви трябват тръби, фитинги, адаптери и пълен комплект водопроводни инструменти. Но всичко е надеждно, задълбочено, в истински индустриален стил.

 

 

 

 

 

 

 

 

Първо направете рисунка за конкретно място, изчислете напречните греди и други детайли, след това изберете фитинги и тръби. Цялото това желязо може да бъде боядисано с метална боя, или можете да го оставите така, ще изглежда по-хладно.

рафт за обувки за тръби

рафт за обувки за тръби

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сега събираме всички детайли според схемата, в края фиксираме дъските.

рафт за обувки за тръби

рафт за обувки за тръби

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оказва се, че тук е такъв многостепенен рафт от тръби

 

Бял рафт за тръби вътре килер или кухня

Така че нека направим рафт от метални газови или водопроводни тръби в кухнята направете го сами над мивката или в килера или в банята над пералнята.

Отново ще трябва да отидете до магазина за тръби и други тела. Тръбите трябва да се мият в сапунена вода или в спирачна течност. Тогава тръбите трябва да бъдат боядисани с боя за пръскане, по-добре е да боядисате тръбите, след като сглобиха "дизайнера" ​​на страничните опори на рафтовете.Бял рафт над мивката и пералнята от водопроводи

Ако решите да изрежете дупки над мивката в първия рафт, а след това да придадете гладка форма, авторът съветва да не бъдете мъдри, т.е. просто кръг всеки подходящ размер заоблен предмет на дъската (виж снимки 8 и 9).

Авторът също така съветва да окачите първото ниво от тръбите на нашия бъдещ рафт на стената и да поставите дъска на това ниво (вижте снимка 7), след което, като маркирате местата, където тръбите ще преминат през дъските, изрежете дупки. И тогава, както по модел, поставете всички останали дъски на първия ни завършен рафт, маркирайте местата на бъдещите дупки и изрежете ТЕЗИ "дупки" (виж снимка 10).

Стъпка по стъпка изработка на майсторски клас:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId09e94df975

Авторът твърди, че по едно време в интернет не намерих рафт за тръби, направен в бяло, така че много се притесних, че съм пионер. Но както виждаме от снимката рафтът се оказа за угощение за очите!!!

Стелаж от 3 тръби от пода до тавана.

Този рафт от поцинковани тръби принадлежи към стелажи, нейният плюс ече тя фиксиран в апартамента без нито една дупка !!! в стена или таван и може да бъде разположен далеч от стените. Методът за закрепване на нашия рафт се основава на скобите между пода и тавана. Стелаж от 3 тръби от пода до таванаСпоред автора на снимката да направите този рафт със собствените си ръце изобщо не е трудно. Затова нека разгледаме функциите ...

За стелажа авторът използва фланци, които, за съжаление, имаха вътрешна устна. Следователно, първото нещо, на което авторът трябваше да премахне тази част от фланеца, така че тръбите да преминават свободно във фланца (виж снимка 2 - 7).

След това изрязваме тръбите, необходими за да са ни дълги. Когато измерваме дължината на тръбите, от която се нуждаем, трябва да вземем предвид ширината на скобата, която ще застане между тръбите. Този клип не трябва да бъде твърде кратък или твърде дълъг !!!

Стелаж от 3 тръби от пода до таванаАвторът направи скоба между две тръби (къса и дълга) в горната част на стелажа, под потока. Но по-късно стигна до извода, че тук не е необходима къса тръба, скобата може да бъде подредена по такъв начин, че да се опира директно срещу фланеца. Наличието на малка тръба отслабва стабилността на стелажа (виж снимка 11). Не забравяйте да изплакнете тръбите в сапунена вода преди монтажа.

След това изрежете дупки в рафтовете за тръби. Авторът съветва да поставите всички рафтове един върху друг и върху маркирания горен рафт, както по моделПробийте и трите дупки във всички рафтове наведнъж.

Монтирането на рафт не е трудно, просто съберете рафта отдолу според стъпка по стъпка снимки от майсторския клас намира се по-долу в галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId0ec82ba233

Рафт за книги, изработен от тръби подсветка.
Направете го сами. Майсторски клас.

Водна тръба с лавициМожете да се обадите на този рафт POLKA-BRA, tk. отличителна черта е наличието на светещ елемент - електрически крушки, Този рафт ще изглежда страхотно над мястото, където искате да четете книги, например над фотьойл или легло. Производството на този рафт не е трудно, така че можете да научите всичко от стъпка по стъпка снимки, разположени по-долу

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId56636c2e34

Как да направите висящ рафт за книги от тръби

Направи си рафт за книги за книги между врати, изработени от метални и медни тръби със собствени ръце снимка

Вижте поетапни снимки от майсторския клас

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeIdde1a95f296

5 най-популярни тръбни рафтове и стелажи

Направете сами проста стойка за тръби

Направи си багажник за тръбиПрост стелаж, който лесно можете да направите, ако разполагате с подходящ материал. Особеността е това рафтовете просто лежат на тръби без никакви разфасовки, за разлика от следната опция. Всички резервни части могат да бъдат закупени в магазина, така че размерът и формата на багажника напълно зависят от вашите желания. Този багажник от треб е перфектен в гаража за инструменти, в детската стая за играчки, в банята, в кухнята за кухненски прибори.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeIdb93c5405fa

Стегнат тръбен рафт

Маса за рафтове от тръбиОсобеността на този рафт е, че тръбите обграждат рафтовете, както трябва. В рафтовете се правят разфасовки в ъглитепрез които преминават тръби. Този тип рафт е подходящ за места, където трябва да спестите място, например в кухнята. Също така тази опция е перфектно преобразувана в рафт.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeIdb641a3369c

Рафт от тръби с "летящи" рафтове

Рафт от тръби с плаващи рафтовеFeature. Този рафт за тръби е, че рафтовете вече не лежат на тръбите, а са монтирани на подпори. Опорите от своя страна са прикрепени към тръбите, което от своя страна създава облика на левитацията, рафтовете, както трябва, т.е. задръжте курсора на мишката върху конструкцията, Тези рафтове са подходящи за "видни" места в къщата, например в хола, общата стая, носят естетически декоративен ефект.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeIdb8fbb716c5

Рафт "тапа"


Щепсел от тръбиНай-простият рафт от този списък е, че той използва само две разновидности на метални части за рамката. Това е тръба и фланец (виж снимката). Този рафт обикновено е свободностоящ.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeIda9f7577582

Стенен рафт за тръби

Стенен рафт за тръбиТози рафт прикрепен към стената, Дизайнът използва 4 разновидности метални части (виж снимката). Сглобяването и инсталирането на рафта не представлява нищо трудно, вижте как става това с помощта на стъпка по стъпка снимки по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeIde916434464

Рафт за тръби и врати

направете сами рафт за тръбиПриятна комбинация водна тръба рафт и врата, Всичко това може да се намери у дома, така че на практика няма какво да се купи, освен фитинги и тройници. Ето как да го направите:

 • Стъпка 1: Нарежете вратата по размер.
 • Стъпка 2: Измийте със сапун и вода.
 • Стъпка 3: Пясъкът на повърхността.
 • Стъпка 4: Цвят на боя по ваш избор.
 • Стъпка 5: Покрийте с уплътнител. Авторът използва полиуретанов спрей. Следвайте инструкциите за шлифоване между слоеве и време за сушене.
 • Стъпка 6: Планирайте оформлението на тръбите и частите.

По-долу е даден списък на необходимите материали.

 1. 4 ½ "фланцови фитинги
 2. 2x ½ "тръба 2,50 m.
 3. 2x ½ "90 ° мигачи
 4. 2x ½ "Тройник
 5. 2x ½ "12 cm ½ тръби (вертикални скоби)
 6. 2x ½ "2,5 см арматура 1x тръба, стига да планирате да направите рафт.
 • Стъпка 7: Боядисвайте тръбите и фитингите. Авторът използва лъскава черна боя. Също така главите на винтовете са оразмерени, за да съответстват на фланците.
 • Стъпка 8: Подгответе рафта. Можете да направите, както авторът предлага, или да използвате друг начин за закрепване към стената (скоби, опори „L“ и т.н.)
 • Стъпка 9: Сглобяване и инсталиране. Свържете двете части и прикрепете към стената. Уверете се, че използвате добри котви.
 • Стъпка 10: Седнете, отпуснете се и се насладете на работата си.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId4e8a8902aa

.

Триетажна лавица за тръби

направете сами рафт за тръбиРафтът от тръби, той е свеж, стилен, оригинален. Вероятно вече сте виждали много снимки в интернет и ако се интересувате от цената, вероятно си представяте колко струват. Може би за някого не е толкова скъпо, но отново, защо да харчите прост рафт за книги от тръби парите си. Просто, не по отношение на дизайна, а по отношение на сложността на производството. Такъв рафт може да направите със собствените си ръце.

Как, погледнете стъпка по стъпка снимки и прочетете инструкциите.

 

 

материали:

Болтове за гипсокартон

 • 6 x 0 "(само конектори, които минават през дървото)
 • 4 x 1 "
 • 4 x 3 "
 • 2 x 4 "
 • 2 х 7 "
 • 2 x 12 "

Фитинги за тръби

 1. 4 х фланец
 2. 6 x мигачи
 3. 4 x Т фитинги
 4. 5 х тръбни конектори

Стъпка 1: Изрежете рафтовете, ако имате циркулярен трион, тогава можете да го направите сами, ако не, поръчайте.

Стъпка 2: Съберете тръбите, Снимката показва как да сглобите всички части. Авторът нарисува цветни фрагменти на снимката и в описанието по-долу, за да ви помогне да направите графиката и да покажете как частите се вписват.

направете сами рафт за тръби

 • 6 x 0 "(светло зелено - можете да видите как преминават само през дървото - те вече не се нуждаят)
 • 4 x 1 "(червен)
 • 4 x 3 "(бял)
 • 2 x 4 "(бял)
 • 2 x 7 "(бял)
 • 2 x 12 "(бял)
 • Тръбни съединители
 • 4 x фланец на тръбата (зеленикаво жълт)
 • 2 x Крайни шапки (син)
 • 6 x завъртане на 90 ° (синьо)
 • 4 x Т фитинг (розов)
 • 5 x тръбни конектори (оранжеви)

Стъпка 3: Монтаж на тръби: Трябва да пробиете шест дупки с диаметър 2,5 см, за да свържете всичко. По-лесен начин да направите това е да съберете резните тръби и след това да използвате точните размери, за да маркирате местата на дупките. Снимката показва пробити отвори за всяка секция.

Стъпка 4: Боядисайте дървените части на рафтовете с всякакъв цвят (и), който харесвате

Стъпка 7: Инсталиране на тръбите: Част 2. Можете да поставите тръби през отворите, без да използвате лепило или винтове.

Стъпка 8: Монтаж на тръби: Част 3. Изпълнение на монтажа. Вземете сглобените секции и поставете дървени рафтове през пробитите отвори.

Стъпка 9: Фиксирайте рафтовете към стената.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId64b4d5a788

направете сами рафт за тръбиРафт от тръби и палети

Ако никога преди не сте използвали тези материали рафт от тръби и палетиможе да е интересно решение. Поне от гледна точка на спестяванията, определено ще спечелите Палетите се предлагат в различни форми и размери, като в този случай те се използваха с ширина на дъските 14 см.

 

Ще мине малко за сглобяването на материали:  

 • (2) 3/4 дълга водна тръба 1,80 m.
 • (2) 3/4 "Фланци
 • (16) Винтове и котви

направете сами рафт за тръби

Какво трябва да направите, за да сглобите рафт от тръби и палети:

 1. Разглобете палета
 2. Вижте страничните стени, изрежете през средната опора и изрежете дъските.
 3. Пясъчните дъски.
 4. Маркирайте шиповете, така че да не са случайно завинтени.
 5. Направете маркировка къде ще бъдат прикрепени тръбите.
 6. Използвайте прав ръб, за да подравните и двете тръби.
 7. Подравнете горните тръби с ниво.
 8. Пробийте дупки.
 9. Закрепете котвите към стената.
 10. Завинтете фланеца и завинтете в тръбата.

Инсталирайте дъски за палети.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeIdddee0e678b

Висок рафт на водопроводи

рафт за водопроводТук можете да разберете колко просто направете сами рафт от водопроводи за кухнята, спалнята или всяка стая в дома ви. Малко упорита работа и тази етажерка ще бъде завършена само за един ден.

 рафт за водопроводКакво ви трябва, вижте снимката

 • 3/4 "фланци 10 бр - 8 за стена, 2 за таван
 • B - тръба 3/4 "x 10" (x 8)
 • Тръба C - 3/4 "x 18" (x 2)
 • D - 3/4 "Тройка Тройник (x 6)
 • E - тръба 3/4 "x 3 1/2" (x 6)
 • F - 3/4 "конектор (x 6)
 • Тръба G - 3/4 "x 6" (x 6)
 • H - 3/4 "90 ° мигач (x 2)
 • анкерни болтове и винтове (не са показани)
 • дъски - 4 'x 10 "(x4)
 • спрей боя за метал

за да опростите монтажа, можете да замените материалите E, F и G с тръби 3/4 "x 10

Поръчка за монтаж:

 1. Избършете тръбите, за да отстраните остатъка от масло или грес
 2. Ако искате всички части да са в един и същи цвят, в цвета на спрей боя.
 3. Отрязваме дъски за рафта с необходимия размер.
 4. рафт за водопроводСглобете вертикалните тръби с помощта на гнездото 3/4 "(F), за да свържете тръбата 3/4" x 3 1/2 "(E) към тръбата 3/4" x 6 "(G).
 5. Повторете тази стъпка за всички 6 вертикални тръби. Забележка: ако искате, можете да пропуснете тази стъпка и да използвате тръба 3/4 "x 10".
 6. Използвайте 3/4 "трипосочен тройник (D), за да свържете сглобените вертикални тръби (E, F, G) и да свържете хоризонталната тръба (B), както е показано на снимката.
 7. Завинтете фланец (A) към отворения край на хоризонталната тръба.
 8. За долния фланец прикрепете вертикалните тръби (E, F, G) към мигача на 90 ° (H).
 9. Прикрепете "хоризонталната" тръба (B) и фланец (A).
 10. Закрепете горната вертикална тръба (C) към горната част на тройника (D) и завинтете фланец (A), за да отворите края (C) на тръбата.
 11. За сега поставете сглобеното устройство към стената и промийте тавана. Използвайте нивото, за да се уверите, че е нивото и маркирайте местата на стената, където ще бъдат монтирани котвите.
 12. След като поставите котвите, подравнете монтажа и го закрепете.

Инсталирайте дъските в блока и това е!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId4fc5b7ba5c

Меден тръбен кухненски рафт 

рафт от медна тръбаТолкова стилно рафт от медна тръба наистина може да се превърне в украшение на интериора на вашата кухня.Авторът също много харесва своя продукт, затова реши да сподели как да направи такъв кухненски рафт от медни тръби със собствените си ръце. По-долу можете да видите снимките и да прочетете кратките инструкции. Вярно, че авторът не направи стъпка по стъпка снимки, но от друга страна, снимките с размери и стрелки посочиха основните детайли, на които трябва да обърнете внимание. Надписите са на английски, но има само няколко думи: тръба тръба, съединител съединител, ъглово парче ъглово парче, крайни капачки шапки, фланец фланец, меден винтов конектор меден винт, По-подробна информация е на уебсайта на източника, линк под галерията.

рафт от медна тръбаПърво започнете с необходимите части:

 • медна тръба (използвани тръби и фитинги 1/2 инч)
 • 4 x 90 ° мигачи
 • 4 x Т конектори
 • 4 фланца за монтаж на стена
 • 4 конектора за завинтване на медната тръба към фланците
 • 4 капачки за тръбни дъски с всякаква ширина и дължина, които ви подхождат.
 • супер лепило (авторът е използвал бързосъхнеща двукомпонентна епоксидна смола)
 • полираща паста
 • бяла боя
 • прозрачно покритие за медни тръби
 • За рафтовете авторът използва три панела с размери 30 x 80 см, боядисани в бяло.

Започнете с подрязването на медната тръба до желания размер. В този случай е 10 х 25 см и 4 х 30 см, разбира се можете да направите свои собствени размери, в зависимост от размера на вашата кухня.

Подстригване, полиране и съединяване

рафт от медна тръбаИзползването на резачка за тръби е много просто. Затегнете го и усучете около тръбата, след което отново затегнете и завъртете, докато не го разрежете. Просто не прекалявайтетака че да няма вдлъбнатина или огъване. Най-трудното е да се постигне точност и да се отрежат всички тръби с еднаква дължина.

След това свържете сегментите. Смесете епоксидно вещество и нанесете от вътрешната страна на всяка арматура и от външната страна на тръбата. Завийте, за да осигурите равномерно разпределение на лепилото. Сглобете първо двете вертикални предни части. Уверете се, че връзките са успоредни. Това е най-важната част и най-трудната, Ако съединителите не са успоредни, тогава когато свържете опорите за рафта, те ще се движат в различни посоки. Затова е по-добре да проверите отново. За сега оставете да изсъхне за една нощ.

На следващия ден свържете останалите тръби, Завинтете капачките на четирите средни тръби, но оставете двете горни и две долни тръби без съединители, това трябва да направите по-късно, когато закрепите рафта към стената. Оцветете дъските и лакирайте медните тръби, ако искате те да останат лъскави. Медта се окислява бързо.

Когато боята е суха, сглобете рафта. Първо завийте медните съединители във фланците и след това ги закрепете към скобите на рафтовете. Маркирайте местата, където ще бъдат дупките. След това пробийте дупки и завинтете фланците. Поставете епоксид върху тръби и меден винт и ги свържете. Задръжте за около 10 минути, за да изсъхне лепилото и оставете за една нощ. На следващия ден поставете дървените дъски на място!

Рафтът е завършен!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId2b42191cc4

Рафт от медни тръби и палети 

направете сами рафт с медни тръбиМоже да ви хареса тази опция. рафтове, изработени от медни тръби и палети, Супер лек дизайн с минимални материални разходи. Използват се всички части на рафта, използвани от автора. Единствените части, които трябваше да купя в магазина, бяха фланци и медно покритие.

Това е необходимо:

 • 2 1/2 "фланци
 • 2 1/2 "медни адаптери
 • 1/2 "медна тръба
 • 2 1/2 "медни Т-конектори
 • 1 1/2 "медна капачка
 • Различни медни части за външен вид
 • 1 палет
 • инструменти:
 • трион
 • бормашина
 • Колело за рулетка
 • Пясъчна хартия

Работна поръчка:

 1. Демонтирайте палета и изрежете желания размер на рафта. Също така направете напречната греда от частите на палета, както е на снимката. Можете да рисувате или просо лак, това е най-доброто за интериора.
 2. Измерете стената и начертайте линия, където ще бъде инсталиран рафта.
 3. Нарежете медните тръби до необходимата дължина.
 4. Фланците ще стърчат на 1,5 см от стената, а дъното на тигана - на 12 см от предната част на гърба
 5. Изрежете дупки.
 6. За предните части отрежете 2 тръби от 10 cm

Страхотното нещо в този проект не е непременно точно. Бъдете креативни, най-новите снимки показват още няколко възможни конфигурации, така да се каже, за вдъхновение.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId72f712949c

Етажен рафт за тръби 

тръбен рафтИма много начини за използване на водопроводи за изработка на рафтове. Разбира се тръби, материалът е достъпен, но ако направите, да речем, багажник от тях, тогава опцията не е най-евтината. Но това е добра инвестиция, защото багажник за тръби може да бъде разглобен и адаптиран към почти всякакви условия. Например, ако наемате апартамент или се движите често, това е чудесна алтернатива на гигантските шкафчета или големи рафтове. Във всеки случай, тръбен рафт, нещото е удобно, както по отношение на дизайна, индустриалният стил вече е на мода, така и по отношение на функционалността - можете да го използвате като шкаф за книги, багажник за съдове и аксесоари в кухнята или дори като гардероб, ако малко надстроите.

материали

тръбен рафтборови дъски

Авторът използва дъски с ширина 25 см и дължина 1,80 м. Можете да направите рафтове от по-широки или по-тесни дъски, основното е, че те съответстват на дължината на хоризонталните тръби.

Черна желязна тръба с диаметър 1/2 "+ фитинги

Авторът препоръчва да се използва вертикален набор от опори за тръби около всеки 70 см дължина на рафта. В този случай с дължина на рафта 1,80 м се монтират 3 опори, разположени на разстояние 75 см една от друга.

Скоби за тръби 

Клиповете са метални панти, с които можете да свържете тръби към дъски. Използвайте 2 скоби за хоризонтална опора и ги закрепете с винтове.

Три мъничета

3/4 "щекер ви позволява лесно да регулирате нивото на рафта, въпреки че това не е съществен детайл.

тръбен рафтСтъпка 1: Изрежете дъски така че по дължина краищата да стърчат на 10-15 см отвъд тръбите.

Стъпка 2: Пясъчните дъски с шкурка и обработете с дървесно масло или лак на акрилна основа.

Стъпка 3: Извийте тръбите ръчно, но не много.

Стъпка 4: Прикрепете фланци до стената. Използвайте ниво, за да сте сигурни, че тръбите са вертикални, преди да завиете фланците в стената. Ако стените са сухи стени, използвайте специални котви.

Стъпка 5: Ако искате лъскавите яки да съвпадат с черните железни тръби, покрийте клипсите с матова черна боя от кутия за спрей

Стъпка 6: Затегнете връзките

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId0e1d178361

тръбна книжарницаКак да си направим рафт в индустриален стил 

Ако имате тясна и дълга стая, тогава имате нужда от подходящ интериор. Следователно вероятно ще ви е интересно да знаете как да направите рафт за тръби в индустриален стил, което е идеално точно за такава стая. Индустриалният стил е на мода днес, можете например да залепите стените с панели, наподобяващи тухли, да окачите лампа на стимпанк, да направите столове и маса от тръби, тогава предлаганата тук версия на рафта за дома ще бъде много полезна. Помислете, че всъщност може да се опитате да промените средата.

За да предотвратите изглеждането на тухлата като панели, добре запълнете фугите с дървен пълнител и пясък.

Авторът е използвал 3/4 инчови тръби от черно желязо, въпреки че това е въпрос на вкус, можете да закупите поцинковани тръби вместо черни.

тръбна книжарницаСъщо така авторът купи дъски с дебелина 5 см за рафт, но ако искате, разбира се, бихте могли да спестите пари, купувайки по-тънки дъски. Смелете ги добре преди монтажа.

Първо съберете долния ред тръби, след което временно поставете на пода, където ще стои рафтът.

Завинтете фланците към пода. Използвайте свредла от 1 и 1/4 инча, за да пробиете дупки.

Снимката ясно показва как е бил инсталиран първият рафт, така че е един и същ за всеки рафт.

Тъй като последната тръба отгоре трябва да стигне до стената, използвайте тръба с дължина 20 см. Прикрепете фланец към нея и след това я завийте в стената.

На снимката вдясно виждате размерите на тръбите, използвани в инчове инча, това се превежда на инч, и инч, това е 2,54 cm.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId6f595a6adb

18 диаграми и 82 снимки на рафтове за тръби

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId1f032b8f79

всъщност водопроводи - универсален материал, Ако сте привлечени от индустриалния стил, тогава рафтовете за тръби ще ви харесат.Има много опции, които можете да реализирате у дома.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId7a8673cd40

Между другото, индустриалният стил е много популярен днес.

 

Рафт в банята от тръби

направете сами рафт за тръби в банятаДа направите такъв рафт от тръби не е трудна задача, но ще трябва да работите. Основната задача е да вземете тръбите. Ако искате да направите всичко сами, ще ви е необходима шлифовъчна машина и матрица и съответно пълен набор от ключарски инструменти. От материалите, ако ще направите същия рафт по размер като на снимката, ще трябва да подготвите:

 

 • Две парчета тръба с дължина 300, 260, 460 мм
 • 200 мм тръби за кръст - 8 броя
 • 700 мм тръби - 2 бр.
 • Осем тениски
 • Десет колене
 • 4 поцинковани фланци
 • Шперплат с дебелина 25 мм 600 на 300

 

 

 

На първо място, подготвяме всички детайли, изрязваме шперплата според размера на рафтовете

 • Пробиваме дупки в рафтовете на 25 мм, шлайфаме, лакираме или боядисваме.
 • Завиваме фланци в долните краища на тръбите, тройници отгоре, хоризонтална тръба с тройници в края към тройниците.
 • Поправяме следващата част на тръбата отгоре и през дупките „поставяме“ рафта.
 • Така постепенно събираме целия багажник, в горните краища навиваме фланците.
 • Проверете нивото, ако е необходимо, регулирайте рафтовете хоризонтално.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId415c808dff

Между другото, фланците не могат да се завинтват към пода, а просто да бъдат залепени, освен ако няма да съхранявате нещо много тежко по рафтовете.

Снимки на Мишел Чин, apartmenttherapy.com

Рафт за кърпа от тръби

рафт от тръби до банятаЗащо да плащате стойка за кърпа за тръби индустриален стил, ако можете да го направите сами. Тя показва как да направите водопровод и малка дъска стилен рафт за баня стаи с напречна греда за платно. Ще ви трябва дебела дъска или щанга, трион, тренировка, шкурка, като цяло всичко, което ви е необходимо, е показано на втората снимка. Стоманените водопроводи и други части могат да бъдат закупени във всеки магазин за хардуер без никакви проблеми. инструменти.

Важно е да почистите и обезмаслите всички части. преди монтажа, защото трябва да ги лакирате, за да предотвратите ръжда. Най-добрият начин да си купите специален спрей като WEICON Surface Cleaner, има много различни видове, попитайте в магазина, те ще ви кажат кой е по-добре да изберете.

как да направите рафт за тръбиНапръскайте върху стоманени части и намажете с телена четка. Можете да го измиете с обилен препарат с вода и да го изсушите с кърпа. Ако искате рафтът ви да изглежда красив, препоръчва се лакиране на стоманени части, В допълнение, банята има постоянна влажност, така че предпазването на тръбите, така че да не ръждясват, няма да навреди. Авторът използвал Вератан, защото не искал никакъв блясък.

Монтаж на тръби.

 • Сглобете тръбите и се уверете, че всички части са завинтени на една и съща дължина.
 • Вижте парче от желания размер от дъската.
 • За да придадете на краищата стилен селски вид, чукнете ги с чук, както е показано на снимката.
 • След това разходете малко шкурка, за да премахнете грапавостта.
 • Пробийте два отвора.
 • За декоративен вид можете да изгорите дъската в открит пламък и след това да премахнете чернотата с вода и телена четка.
 • Не забравяйте да лакирате вътрешните стени на дупките, ще има постоянен контакт с метала и плюс влага ще се натрупа. Нанесете няколко слоя, за да сте сигурни, че прахът не се придържа към дървесината.

Изглежда, че всичко остава да се събере рафта и да се окачи на стената

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId0915f184f6

Държач за тоалетна хартия за тръби

държач за тоалетна хартияХаресвате ли индустриалния стил? Започнете с дизайна на тоалетната стая. Ако не сте почитател на всички лъскави, хромирани или фалшиви антики Направи си сам поставка за тоалетна хартияДобър старт на модернизацията. За да започнете, намерете или купете необходимите части. Инчовите тръби са идеални, добре, ако използвате стандартни ролки. Ще ви трябва:

 • 1- Т-образен монтаж
 • 1- стенен монтаж
 • 2-ъглови връзки 90 °
 • 1- дълго зърно
 • 2- капачки

Преди монтажа е важно да почистите и обезмаслите всички части, защото те ще трябва да бъдат лакирани, за да се предотврати ръждата. Авторът за почистване на тръби от грес предлага доказан начин за закупуване на който и да е в автомобилния магазин почистващ механизъм на двигателя, Поп на тръбата, след две минути изплакнете с обикновена вода, избършете с парцал и сте готови. Уверете се, че повърхността е суха и може да се лакира. Нанесете поне два слоя. Уверете се, че в ъглите няма ръжда, там обикновено се натрупва влага. Авторът е използвал лак Veratane, за да не блести.

когатолакът ще изсъхне, единственото, което остава е да съберете частите и да го фиксирате на стената с винтове. Уверете се, че главите на винтовете са достатъчно големи, за да издържат на натоварване. Поставете тоалетна хартия върху всеки държач и затегнете капачките. За да замените ролките, просто трябва да развиете капачките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeId2c9a57073d

Това е само един пример. държач за тоалетна хартия може да бъде направен в най-различни опциитова е достатъчно за фантазия. Някои идеи могат да бъдат събрани от представените снимки в тази галерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/polki-iz-trub-svoimi-rukami-210-foto-chertezhi-makety-instruktsii#sigFreeIdd1ab8d0c09

 

= От какво мога да направя рафтове:

 

от дърво

stelazsh razdvizshnoi

Пример: Направи си рафтове за цветя 230

от метални тръби

Направете сами рафт за тръби до снимката на прозореца

Пример: Направете сами рафтове за тръби

от PVC тръби
     

от картон

Картонени рафтове (багажник)

Пример: Касетна кутия за рафтове

от хартия гипсокартон

от стъкло

Стъклен рафт в стил Арт Нуво

Пример: Рафтове в стил Арт Нуво 180 снимки направете сами

от стари кутии

Рафтове от чекмеджета

Пример: Направете сами рафтове от чекмеджета 120 снимки

от палети от палети
неръждаема стомана от стъкло от стари стълби
От решетките

от бутилки

Рафт от стъклени бутилки на кухнята със собствените си ръце майсторски клас стъпка по стъпка, рафтове

Пример: Стъклени рафтове за бутилки

от корчове и клони

 Рафтът на техните корми и клони

Пример: Рафт за книги, изработен от клонки и шноли

изработени от тухли

Полица за книги, изработена от тухли и дъски

Пример: Рафтове за книги, изработени от тухли и дъски

от вестници

Рафт за вестници

Пример: Рафт за вестници

От консерви

може да рафт

Пример: Направете сами рафтове в кухнята: 456 инструкции за рисуване на снимки

     
     
     

 

 

= Методи за закрепване на рафтове:

 

На каишките

Полица с каишки

Пример: Рафтове за книги на колани

На скоби

Скоба за рафт

Пример: Обърната рафт за книги

На панти (скрити рафтове) или съчленени шпилки

Тайна поставка за рафтове за врати

Пример: Тайната врата - шкаф за книги и рафтг

На струните По въжетата На щифтовете

На скобите

Рафтове от етаж до таван на щипки

Пример: Стелаж от 3 тръби от пода до тавана.

На перфорирани релси  
     

 

= Какви са рафтовете:

ъглов

 Направи си ъглов рафт

Пример: Ъгъл рафт 230 снимки

Монтиран на стена

Рафт в банята

Пример: Дървен рафт за баниите

монтиран

Рафт с шарнирни панти в стил Арт Нуво

Пример: Рафтове в модерен стил 180 снимки направете сами

фалшив

етаж

Направи си сам етаж снимка

Пример: Направи си рафт за 45 минути

Под тавана

Таванна рафт за книги

Пример: Изработка на рафт за книги под тавана

рафтове

Направи си багажник за тръби

Пример: Направи си сам тръбни стелажи: 180 снимки, инструкции, диаграми

шкаф за книги

Рафт - невидим

Невидим рафт от книги

Пример: Невидима лавица за книги

     

 

запази

запази

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...