Публикувано в рафтове

Направи си рафт за 45 минути: 270 снимки, рисунки и оформления

Направи си сам рафт за книги или цветя Направи си сам рафт за книги или цветя

 

Думата на редактора:


Тук ще научите как да си направите сам етажен рафт за книги, цветя, играчки, обувки и съхранение на различни други неща. Снимки стъпка по стъпка, подробни инструкции, чертежи и оформления

 

Статия меню:

 

Подови рафтове, изработени от различни материали:

 

Различни видове етажни рафтове:

 • ъглов
  три майсторски класа със стъпка по стъпка снимки как да направите етажен ъглов рафт със собствените си ръце

 • стелажен блок
  стъпка по стъпка снимки как да направите багажник със собствените си ръце (вижте също раздели в други раздели)

 • Арт Нуво
  има 2 модела подови рафтове със стъпка по стъпка снимки

 • рафтове и стелажи за тръби
  5 най-популярни опции

 • за цветя
  няколко майсторски класа на рафтове за цветя, които можете да направите със собствените си ръце в края на секцията с галерия със 180 снимки

 • за обувки
  няколко варианта за етажерки за обувки, които ще научите как да правите със собствените си ръце от стъпка по стъпка снимки, показани там с инструкции и чертежи

 • рафт - тайна врата

 

 

Фотогалерии:

 

... от дърво

 

 

Секция: Рафтове за дървени подове

 

Направи си сам етажен рафт за книги за 45 минути !!!

Полица за книги RAINBOW

Рафт за книги в стил дъга

Авторът твърди, че му е отнело не повече от 45 минути, за да създаде този рафт. Цялото останало време беше отделено за боядисване и полиране на дъските и баровете. Рафтът е изработен в цветове на дъгата.

Вижте по-долу снимки стъпка по стъпка от майсторския клас на снимките на автора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId914097505e

Авторът предложи добър начин да се придаде текстурата на колоните, за това те трябва да бъдат боядисани, след това поръсени с пясък и отново боядисани.

етаж дървени стелажиНаправи си дървена шкафче за книги

Свежи, чисти линии, проста, трайна конструкция и модерен дизайн на този стелаж са подходящи за интериора на всяка стая, Кредото на много велики архитекти на 20 век беше „формата съответства на функцията", представеният шкаф за книги потвърждава това. Здравите рафтове са монтирани на същите здрави стелажи. Без декорации, допълнителни детайли, дори и задната част не засенчва перфектната геометрия.

 Дизайнът наистина е изненадващо прост, така че да направите модерен дървен рафт със собствените си ръце е съвсем реално, Дългите резбови пръти са скрити вътре и здраво обвързват целия багажник.

Няма ъгли за рязане, няма традиционни канали. Довършването също е практически ненужно, тъй като всички части се обработват преди монтажа. Багажникът е изработен от ламиниран шперплат, така че изглежда солиден, сякаш е направен от масивно дърво. Ще ви трябват трион, ренде, фуга, сондажна машина, бормашина и можете да видите поръчката за сглобяване в стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId052e06d78a

направете сами дървена шкафче за книгиРазмерът на багажника може да бъде направен по ваша преценка., Искате ли да е в цялата стена (дори и около прозореца) С достатъчно рафтове, за да се побере цялата библиотека? Можете да го направите! Рафтовете на шкафовете могат лесно да бъдат направени всякаквиразмер. Имате нужда от малко шкафче за книги? Няма и проблеми. Прочетете чертежите, придържайки се към пропорциите, можете сглобете всякакъв размер дизайнкато променяте само разстоянието между отворите или просто намалявате и увеличавате броя на рафтовете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId9646d4260e

 

 

Ъглов етажен етажерка (шкаф)

(направете го сами за 2 часа !!! чертежи и стъпка по стъпка снимки на производството)

Ъглова лавица от пода до тавана по стенатаАвторът твърди, че е успял да направи всички детайли на рафта и да сглоби цялата структура за 2 часа. Останалото време беше отделено за боядисване, лакиране и сушене.

Самият дизайн на такъв рафт на рафта предполага, че няма да са нужни нокти, за да го направят. Важно етака че всички рафтове да седят много плътно на местата си, така че рафтът да не се люлее. Ако свързващите отвори са неуспешни и някои рафтове са свободни на местата си, тогава рафтовете на тези места могат да се завинтват или, както съветва авторът, просто да задвижвате парчета и парчета дърво в каналите.

Препоръчваме ви също да не забравяте да завиете рафта към стената, за да не падне по невнимание)))

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId427920e792

 

Плъзгащи се рафтове

Плъзгащ се рафт

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIdf34a053acc

 

 

Маса с рафтове в коридораПодова етажерка или маса с рафтове в кухнята

 

Най-вероятно тази опция се отнася повече до маси, отколкото до рафтове. Но все пак поставихме този модел тук, защото Надяваме се, че този вариант на лична организация ще ви бъде интересен и най-важното полезен, защото когато подреждате дом, човек трябва да има предвид всички възможности !!!

 

Вижте по-долу снимки стъпка по стъпка от майсторския клас

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId7e6a36ea28

Голяма дървена шкафче за дома

Поставка за съхранение на рафтовеС тези стъпка по стъпка можете лесно да направите своя такава огромна и проста дървена шкафче за книги, подходящо за гараж, за дома, за магазин, за съхранение на играчки, за цветя, за книги и за съхранение на стари ненужни неща в задната стая

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId7384f4c4a7

 

Направи си сам преносим рафт

Направи си сам рафт за цветя или разсад снимкаЧудесен вариант за обикновен дървен рафт за обувки, който лесно можете да направите със собствените си ръце от дърво. Този рафт има голяма повърхност, което означава, че можете да поставите повече от обувките си върху него. Също така този рафт е идеален за играчки, книги, инструменти, обувки и други неща. Рафтът се характеризира с висока мобилност, което означава, че можете да го поставите по всяко време там, където може изведнъж да се наложи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIded1a42e29e

Пейка за рафтове за обувки, играчки и книги

Рафтова пейка за обувки в коридораЛесно е да направите такъв прост дървен рафт в коридора със собствените си ръце. Вижте стъпка по стъпка снимки по-долу за това как да направите това. Пейката за рафтове се побира в коридора за обувки, в банята, в детската стая за играчки, в стаята за книги, списания и вестници.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId3a58fb0409

ъглов Полица за книги за деца.
Стъпка по стъпка снимка на производство

Ъглов рафт в детската стая за книги или играчкиНека да разгледаме как можете да направите такава ъглова лавица за книги за децата си със собствените си ръце. Авторът на снимката отне 10 дни, за да направи този рафт. Ден за всяко ниво, за трион (видял всичко наведнъж), боядисване, монтаж, Нивата се поддържат с лепило, cox лепило за 24 часа. Моля, обърнете внимание, че когато монтирате рафта, ъгловата част на цокъла се отстранява, така че рафтът да прилепва плътно към стената. Авторът също прикрепи горната част на рафта към стената за стабилност (това не е показано на снимката). Вижте стъпка по стъпка снимки от майсторския клас по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIdb71d8f5d03

Тайната врата - шкаф и рафт за книги

Таен рафт за врати за книги или обувки shkvaf за нещаНека да видим как да направите тайна врата в апартамент, например в килер, в съблекалнята, в стената.

Ако искате да направите тайно помещение или да скриете някоя грозна част от апартамента, за да направите по-естетичен вид, след това следвайте инструкциите по-долу в стъпка по стъпка снимки.

Не използвайте бримки, защото вашите дизайнът трябва да издържа до 450 кг! Авторът на снимката съветва използването на болтове като опорни щифтове, които да бъдат заварени в рамката.

ВАЖНО фиксирайте рамката вертикално, за това трябва да използвате отвес. Първо прикрепете горния монтаж към тавана, а след това окачете долния (виж снимката).

Вижте стъпка по стъпка снимката на производството:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIdccd2b9105c

Не забравяйте да инсталирате дървена спирка над вратата (виж снимката). Прикрепете магнит към този стоп, за да държите вратата притисната към стената. Внимавайте при избора на магнит, той трябва да привлича не много и не твърде слаб.

ВАЖНО !!!: съгласно правилата за пожарна безопасност: всички входове в помещения, в които са разположени печки или газови печки и газови тръби, трябва да бъдат ясно видими.

Направете сами ъглов рафт в коридора.

Ъглов рафт за обувки в коридораНека да видим как да си направим обикновен дървен ъглов рафт заоблени рафтове до вашия апартамент. Този рафт е подходящ за книги, списания, за обувки в коридора, за сапунени аксесоари в банята, за инструменти в гаража, а също и за кухненски прибори в кухнята.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId2372e42de1

 

 

раздел: ... от тръби

 

 

Подови етажерки от тръби

 

(Рафт) Полица за книги от водопроводи направете го сами


При избора на кои тръби да направи багажника, авторът на снимката имаше трудности:

 • PVC евтин, лесен за обработка, но не достатъчно еластичен - няма да издържа на тежки товарикоето багажникът подсказва. PVC тръбите са подходящи за малки рафтове
 • Поцинковани стоманени тръби, по-скъпи от PVC, здрави, издръжливи, но по-трудно се справя.
 • Медни тръбиса сравнително лесни за обработка, по-здрави от PVC и разумно достъпни.

Затова изборът на автора падна върху медни тръби….

Направи си сам тръбен шкаф за тръбиВнимание в този дизайн Отсъствам заден диагонални греди, които обикновено дават стабилност на дървените рафтове, тук те се заменят с хоризонтални опори, които са разположени под масивните рафтове (виж снимката). Диагоналните опори се отстраняват, за да може естетиката да отвори напълно задната стена. В този случай все още си струва да прикрепите багажника към стената, което ще даде допълнителна стабилност.

Този багажник за тръби може да се използва за книги, цветя, играчки, детска стая, идеален за инструменти в гаража, за обувки, както и за градински инструменти в страната

Вижте останалото във визуалното ръководство стъпка по стъпка по-долу, представено като галерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIda714c3c1b8

Голяма стойка за тръби

Голям багажник от газови метални тръбиНека помислим как да сглобим такъв голям багажник от метални тръби. Този багажник е идеален за гараж или килер.

Нашият стелаж е направен от обикновени газови тръби.

миене: След закупуване на тръбата, измийте я със сапун и вода или спирачна течност. След сглобяването на страничните стелажи те трябва да бъдат боядисани с боя за пръскане.

В рафтовете пробиваме дупки, малко по-големи от диаметъра на тръбите, и преди да ги инсталираме върху тръбите, покриваме дъските с лак.

Проблемът е да свържете закачалките между рафтовете (виж снимка 11), факт е, че тук е необходимо да се свържат два рафта с тръба, но при завинтване едната част се завинтва, а другата се завинтва, защото няма лява нишка. Като цяло, ако решите да направите същото окачване за раменете, тогава трябва да разбиете мозъка си.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIda98dd57c6d

 

Рафт от етаж до таван на подпори

Рафт от пода до тавана с дистанционери 

Както можете да видите от стъпка по стъпка снимки по-долу, авторът на снимката направи интересно опция за закрепване на рафтове с компресионни системи, Развивайки болтовете в краищата на тръбите, можете да фиксирате рафта между пода и тавана, като по този начин нашия рафт може да се справи перфектно без стената като опора, а също така може да бъде поставен на всяко открито място в стаята.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId89a363f397

 

.... друг вариант за такъв рафт

Стелаж от 3 тръби от пода до тавана.

Този рафт от поцинковани тръби принадлежи към стелажи, нейният плюс ече тя фиксиран в апартамента без нито една дупка !!! в стена или таван и може да бъде разположен далеч от стените. Методът за закрепване на нашия рафт се основава на скобите между пода и тавана. Стелаж от 3 тръби от пода до таванаСпоред автора на снимката да направите този рафт със собствените си ръце изобщо не е трудно. Затова нека разгледаме функциите ...

За стелажа авторът използва фланци, които, за съжаление, имаха вътрешна устна.Следователно, първото нещо, на което авторът трябваше да премахне тази част от фланеца, така че тръбите да преминават свободно във фланца (виж снимка 2 - 7).

След това изрязваме тръбите, необходими за да са ни дълги. Когато измерваме дължината на тръбите, от която се нуждаем, трябва да вземем предвид ширината на скобата, която ще застане между тръбите. Този клип не трябва да бъде твърде кратък или твърде дълъг !!!

Стелаж от 3 тръби от пода до таванаАвторът направи скоба между две тръби (къса и дълга) в горната част на стелажа, под потока. Но по-късно стигна до извода, че тук не е необходима къса тръба, скобата може да бъде подредена по такъв начин, че да се опира директно срещу фланеца. Наличието на малка тръба отслабва стабилността на стелажа (виж снимка 11). Не забравяйте да изплакнете тръбите в сапунена вода преди монтажа.

След това изрежете дупки в рафтовете за тръби. Авторът съветва да поставите всички рафтове един върху друг и върху маркирания горен рафт, както по моделПробийте и трите дупки във всички рафтове наведнъж.

Монтирането на рафт не е трудно, просто съберете рафта отдолу според стъпка по стъпка снимки от майсторския клас намира се по-долу в галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId306c2582f7

 

 

раздел:

Подове от картон и вестници

Екологичен рафт за вестнициМного прост и в същото време силен рафт за книги от вестници. Този рафт ще се хареса на хората, които наблюдават околната среда, защото тук неща, които са извън употреба, се използват повторно, както и този рафт е напълно биоразградим.

Навитите тръбички от вестници се оказват достатъчно здрави, за да направят МЕБЕЛ от тях !!!    

Общо ще ви трябват приблизително 60-70 листа вестници или 60-70 туби, които можете да направите, докато гледате филм.

Вижте ръководството за създаването на такъв рафт по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId6e3cec0e8f

 

 

Поставка за рафтове картонени кутии направете сами стъпка по стъпка

Картонена стойка за обувкиВижте майсторски клас за това как да направите тази стойка за обувки от снимката по-горе.

минуси:

 • не много надежден
 • не стегнат

плюсове:

 • евтин
 • просто

В този дизайн се използват два вида кутии.

 1. това са големите рафтове, които се правят
 2. тясно е от кои чекмеджета се правят

Всички кутии са закрепени с обикновена лента.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIdb2aa748db8

Съвети:

 • леки предмети трябва да се поставят на горните рафтове, по-големи и по-тежки на долните.
 • когато изрежете големи кутии, както е показано на снимките, тогава от тези записки можете да направите допълнителни рафтове за малки предмети вътре в рафтовете, за това просто трябва да направите разфасовки в тапицерията и да свържете тапицерията с решетка.
 • Също така тези записки могат да се използват като допълнителни опори вътре в кутиите, в проблемни зони.

 

 

.... от кутии

 

 

Секция: Стелажи от кутии от маса или нощно шкафче със стъпка по стъпка снимки

Така се случи, че съседът на автора реши да изхвърли някакви стари мебели и попита автора дали има нужда от нещо. Авторът взе само чекмеджета от бордюра, дълго време те събираха прах в гаража, докато не се направи такъв рафт от тях. Просто подредете чекмеджетата както искате и ги закрепете с винтове. Боядисване по желание.

Рафт от чекмеджета от стари мебели

 

раздел:

В модерен стил:

 

 

Направете сами модерна лавица за книги

(Което в магазина струва $ 2000)

Отново това Рафт в стил Арт Нуво, Студент от сървъра Каролина, като нямаше достатъчно специални средства за закупуване, реши да направи рафт, който като пиедестал ще съдържа някои от неговите неща. Той също искаше полкът да изглежда модерен. След дълго търсене той намери прототип рафт, който струваше 2000 долара в магазин. Така че този студентът направи подобен рафт за себе си на цена 20 долара. Подов рафт под ъгълРазбира се, не се получи от първия път, защото поради многото рафтове, забравих да взема предвид дебелината на една от дъските. Но в крайна сметка, след като напълнихте ямите с замазката от винтовете и боядисването, се получи модерен и презентационен рафт.

модерен рафт  Модерна рафт 

Всички дъски на рафта са разположени под ъгъл от 90 градуса. един към друг. Самият рафт е относително към пода под ъгъл от 45 градуса.

 

Рафт в стил Арт Нуво

Полица за книги в стил Арт Нуво

   

Авторът извиква рафта си MOD (Свръхмодерно). Комбинацията от прави ъгли и неправилно приложена симетрия прави този рафт наистина ултра модерен. Някои странични ръбове са боядисани в черно, за да дадат акцент.

Тъй като рафтът е много прост, тогава по принцип няма какво повече да се говори за създаването на рафта, какво не бихте могли да научите от стъпка по стъпка снимки на майсторския клас, разположени по-долу в галерията.

Този рафт е идеален за книги, компактдискове и т.н.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIdee0bb4e49c

 

 

 

5 най-популярни тръбни рафтове и стелажи

Направете сами проста стойка за тръби

Направи си багажник за тръбиПрост стелаж, който лесно можете да направите, ако разполагате с подходящ материал. Особеността е това рафтовете просто лежат на тръби без никакви разфасовки, за разлика от следната опция. Всички резервни части могат да бъдат закупени в магазина, така че размерът и формата на багажника напълно зависят от вашите желания. Този багажник от треб е перфектен в гаража за инструменти, в детската стая за играчки, в банята, в кухнята за кухненски прибори.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIdf85d4e64f2

Стегнат тръбен рафт

Маса за рафтове, изработена от тръбиОсобеността на този рафт е, че тръбите обграждат рафтовете, както трябва. В рафтовете се правят разфасовки в ъглитепрез които преминават тръби. Този тип рафт е подходящ за места, където трябва да спестите място, например в кухнята. Също така тази опция е перфектно преобразувана в рафт.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIdaa89a33d2a

Рафт от тръби с "летящи" рафтове

Рафт от тръби с плаващи рафтовеFeature. Този рафт за тръби е, че рафтовете вече не лежат на тръбите, а са монтирани на подпори. Опорите от своя страна са прикрепени към тръбите, което от своя страна създава облика на левитацията, рафтовете, както трябва, т.е. задръжте курсора на мишката върху конструкцията, Тези рафтове са подходящи за "видни" места в къщата, например в хола, общата стая, носят естетически декоративен ефект.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId81baf8b311

Рафт "тапа"


Щепсел от тръбиНай-простият рафт от този списък е, че той използва само две разновидности на метални части за рамката. Това е тръба и фланец (виж снимката). Този рафт обикновено е свободностоящ.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIde72b6544b8

Стенен рафт за тръби

Стенен рафт за тръбиТози рафт прикрепен към стената, Дизайнът използва 4 разновидности метални части (виж снимката). Сглобяването и инсталирането на рафта не представлява нищо трудно, вижте как става това с помощта на стъпка по стъпка снимки по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId1784345458

 

 

Етажен рафт от стълбище

Рафт от стълбиСтара и счупена стълба може лесно да се превърне в функционален рафт или рафт. Струва си да се шлифова по стълбите, да се забият нарязаните дъски вместо рафтовете и да се фиксира към стената. Тази стълба на рафтовете ще бъде чудесно дизайнерско решение за вашата стая

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId8a00b5a351

рафт от стълбиРафт, изработен от дървени стълби, разбира се, е класика, Вероятно вече сте виждали много снимки на такива структури. Но, въпреки това, те винаги изглеждат оригинални, ако са красиво проектирани, ще бъдат подходящи дори и в хола. Можете да запазите всичко, от книги до чинии и голямо предимство, винаги можете да го пренаредите на друго място. На тази снимка друга версия на етажерката от стълбите и стъпка по стъпка снимки на производството.

 

 

Остава само да намерим старото стълбище и да подготвим дъските за рафтовете. Работата по монтажа не е сложна, основното е да направите правилните измервания.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIdac19e0c7f2

Направете сами скрит рафт зад хладилника

Скрит прибиращ се рафт зад хладилника стъпка по стъпка снимкиТакъв рафт може лесно да се направи не само за хладилника, но и за други проблемни зони на вашия апартамент, например за банята.

По-долу можете да видите стъпка по стъпка снимки как да го направите сами, просто добавяме следното:

 • - хладилникът, подобно на стената, може да се надраска, така че трябва мислете за водачи.
 • - В инструкциите за хладилника не е напразно те съветват да се остави място между стените на хладилника и стените на помещението, това е необходимо за циркулацията на въздуха, така че някъде да изчезне топъл въздух. Следователно такъв рафт може да бъде приемлив за стар хладилник, в който охлаждащата част е отзад, но за модерни - такъв рафт е неприемлив, тъй като те имат охлаждаща част, монтирана в страничните стени.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIde53e4bcd0c

 

 

 

Подови рафтове за цветя:

 

Подова дървена поставка за цветя

Дървен етажен рафт за цветяМожете да поставите този дървен рафт за цветя както у дома, в апартамента, така и в страната на улицата. Използвайки стъпка по стъпка снимките на майсторския клас по-долу, можете просто да разберете как да направите такъв етаж на етаж за цветя със собствените си ръце. Авторът съветва допълнително да закрепите всички места на закрепващи винтове или пирони с водоустойчиво лепило, за да придадете здравина на рафта. Също така покрийте рафта с боя и петна

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIdc3c849de16

 

Подов тръбен рафт за цветя

направете сами пода тръбаПола за тръби като тази има много предимства. - заема малко място, саксиите за цветя се поставят компактно, достъпен достъп до всяко цвете и всяко растение има място за растеж. И най-важното е, че е много красива. Вероятно мислите колко струва такъв рафт в магазина? Но този рафт е направен на ръка.обаче с цената на фитингите.
За да направим такъв рафт със собствените си ръце, имаме нужда:

 • Шперплат, дебелина 20 мм;
 • Пет метра хромирани тръби;
 • Втулки, фланци, мебелни болтове;
 • Пълнеж за дървен и автомобилен емайл
 • Да, ще трябва да закупите и мебелен ръб за декорация.

 

 

Всички тези неща ще трябва да бъдат похарчени, но все пак Направи си сам сглобен рафт ще струва три пъти по-евтиноотколкото бихте платили за готовия продукт.
Размерите и пропорциите на повърхността могат да бъдат направени според този чертеж.

схема на етажен рафт от тръби

Освен това, цялата работа, показана на стъпка по стъпка снимкитака че не трябва да има проблеми с монтажа. Просто е необходимо внимателно да обработите повърхностите на рафтовете, боядисайте и залепете декоративния кант. След това трябва да подготвите стелажите, можете да изберете височината произволно и да я нарежете с обикновена ножовка, но инсталирането на фланците вече не е проблем.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId2ae536f5cf

Ако сте се справили с този рафт, можете да разработите вашите опции в бъдеще.

 

80 снимки на етажни рафтове за цветя

 

Подови рафтове за цветя, една от най-често срещаните опции, въпреки че се нуждаят от отделно място, но такива подставки са подвижни, можете да пренаредите, ако е необходимо, навсякъде. Освен това е по-лесно да се грижите за растенията. В тази галерия има няколко примера за етажерки, които можете да използвате за вашия интериор.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId7ccf56689e

 

Направи си рафт за цветя

 

направете сами рафт за цветяРафтовете могат да бъдат различни, но винаги можете да измислите нещо оригинално. Предлагаме ви да направите екран с рафтове за цветя със собствените си ръцеМного удобно нещо за споделяне на пространството в стаята. И това не е само мобилна преграда, но и стелаж за цветя, така че ще изпълнява две функции наведнъж.

 

 

 

 

направете сами рафт за цветяРазмерите на екрана могат да бъдат избрани произволно, можете да направите, например, по тази схема. Ще ни трябва:
 

 • две 20 мм дъски с дължина 2,5 метра;
 • 5 броя дървени блокове;
 • самонарезни винтове, затягащи винтове, букови шипове;
 • лепило, замазка, акрилна боя.

 

 

На първо място, правим две странични рамки. След това в ъглите и за средния рафт правим дупки за потвърждения, а в краищата на прътите, които минават под вертикалните стълбове, пробиваме дупки за шиповете.
направете сами рафт за цветя
Също така пробиваме дупки в краищата на напречните щанги и поставяме дървени шипове върху лепилото. Затягаме вертикалните стелажи и напречни щанги с винтове, поставяме късите напречни щанги на шиповете. Затваряме всички пукнатини с замазка. След това тези места трябва да бъдат шлифовани (когато шпакловката е суха).
направете сами рафт за цветя
Рафтове за готвене За да направите това, отрежете ъглите в долния и средния рафт и закрепете към рамката с винтове. Укрепваме дяловете с помощта на потвърждения. След това закрепваме напречните щанги под колелата.
направете сами рафт за цветя
Остава да рисуваме и подреждаме саксии за цветя.

 

Направи си рафтове за пода за обувки със стъпка по стъпка снимки

 

Направи си стойка за обувки

направете сами рафт за обувкиСглобете четири дъски и правенето на обикновен рафт за обувки изобщо не е трудноно какво ще стане, ако добавите малко обрат. Как ви харесва тази опция? Така да се каже три в едно, компактно, креативно, на колела, Персонализирайте размерите на основните и вътрешните рафтове според нуждите, добре, мобилност, много е удобно.

 

Тези стъпка по стъпка снимки ще ви помогнат да изградите този забавен рафт.

Работна поръчка

 • Определяме общата площ на рафта, това е след като се върнахме от магазина с нови колела.
 • Приготвяме материала, измерваме, трионираме, смиламе.
 • Премахваме размерите на вътрешните рафтове и височината на стелажите. Всичко зависи от това какъв вид обувки ще се съхраняват на рафта, всичко може да се осигури, от чехли до ботуши.
 • Правим заготовки според размерите, виждате как всичко е красиво изложено на снимката.
 • В ъглите пробиваме дупки за винтове
 • Закрепваме частите първо от вътрешните рафтове, след това основните.
 • За колелата са необходими четири отвора за болтовете, те могат да бъдат направени предварително и в краяНе затягайте болтовете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIdcd1dcea2c5

Рафтът е готов, допълнителна декоративна работа е по ваша преценка. Можете да рисувате, да победите горния рафт с кърпа, това е по ваш вкус.

 

Направи си сам пейка за книги или обувки

Пейка за книга за рафтове с възглавницаТази рафтова пейка е идеална и за играчки, за резервни части или инструменти в гаража.

Като цяло авторът на снимката купи багажник в IKEA и нещо, което не му хареса в този багажник. В резултат на това той направи пейка от него.

Не започнахме да излагаме целия процес на промяна, защото малко вероятно е да купите багажник, за да направите пейка от него. Затова сме поставили само най-необходимите снимки, за да можете просто да се запознаете с тази опция. От снимката можете да направите същото само от дъските.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId5a7e14925b

Красиво нишки за конци за поддръжка на книги

 

Схеми и чертежи на етажни рафтове за обувки

Поставката за обувки не е гардероб или диван, лесно е да направите със собствените си ръце. Много по-лесно е да направите това, ако вече имате завършен проект., Разбира се, можете сами да нарисувате скица, ако имате опит в тази материя, но е по-лесно да използвате готови схеми, защо изобретявате колелото.

Например, според тази схема, направата на шкаф за обувки изобщо не е трудно
направете сами шкаф за обувки
Има много видове рафтове за обувки - основните могат да бъдат приписани Bona, Slim, Coupe, Stand или стойка за обувки - галошница.
багажник за обувки тънъкЗа производството на някои от тях често са необходими различни механизми, но днес не е проблем да закупите каквито и да било аксесоари в магазин за мебели. За да спестите място често използвайте тънки рафтове, въпреки че имат дизайнерски характеристики, но вие също можете да направите такъв рафт сами, ако желаете. Разбира се, да си го направите сами е доста трудно; трябва да закупите много различни аксесоари. По-лесно е да си купите готови и да ги сглобите сами. Как се прави това, можете да погледнете това подробна схема.
багажник за обувки тънък
В тази колекция можете да намерите схеми на различни видове рафтовеАко имате опит в работата с дървени конструкции, тези чертежи могат да ви помогнат с пропорции и размери.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIda32bc8148c

Може да се наложи и вие схеми, чертежи и скици на други етажни етажеркиТова може да се направи със собствените си ръце

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIdbb8d915166

 

Подови етажерки от тухли и дъски

Направете го сами

Полица за книги, изработена от тухли и дъскиПредимството на тази библиотека е много прост дизайн, който може да бъде направен
себе си близо до една от стените на апартамента. Колоните са изработени от високоякостна (клинкерна) тухла с ръчно формоване с кафяво-маслинен цвят. Те се държат върху клинкерна замазка и допълнително се закрепват към стената със стоманени котви, разположени във всеки четвърти слой от зидарията. Направи си сам лавица за книги, изработена от тухли и дъскиДървените рафтове са покрити със слой безцветен матов лак. Благодарение на това те изглеждат естествени и са защитени от замърсяване.
Отстранете подовата настилка на местата, където ще бъдат монтирани стълбовете, така че да не се деформира.

(Вижте стъпка по стъпка снимки с препоръки)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId51aeffa93f

 

 

Рафтове от стъклени бутилки.

направи си сама бира

Направи си сам стъклен рафт за стъклени бири стъпка по стъпка майсторски класНека да разгледаме как да направите етажен рафт (багажник) от стъклени бутилки за бира със собствените си ръце. Ако вече имате четири бутилки бира (или от шампанско) и две дъски, тогава помислете, че вече сте свършили половината работа. Разбира се, в допълнение към това, все още се нуждаете от евтини крепежни елементи, които можете да закупите в почти всеки магазин за хардуер.

iz stekljannyh butylok 13Изберете бутилки с бира с дълго гърло.

Рафтовите дъски са шлифовани и тъмно лакирани.

Изненадващо е, че такива етажни рафтове, изработени от стъклени бутилки, са издръжливи, защото могат да поддържат теглото на възрастен.

Слагайки един такъв рафт на друг, ще получите багажник от стъклени бутилки.

Вижте стъпка по стъпка снимки от майсторския клас:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeIda97b865871

 

Страхотна фотогалерия

 

245 снимки на етажерки

 

 

Има много опции за етажерки, някои от които можете да намерите в тази колекция. Има много интересни решения, можете да използвате нещо за вашия интериор.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/napolnaya-polka-svoimi-rukami-foto#sigFreeId5410b56597

 

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

= От какво мога да направя рафтове:

 

от дърво

stelazsh razdvizshnoi

Пример: Направи си рафтове за цветя 230

от метални тръби

Направете сами рафт за тръби до снимката на прозореца

Пример: Направете сами рафтове за тръби

от PVC тръби
     

от картон

Картонени рафтове (багажник)

Пример: Етажерка за рафтове от картонена кутия

от хартия гипсокартон

от стъкло

Стъклен рафт в стил Арт Нуво

Пример: Рафтове в стил Арт Нуво 180 снимка направете сами

от стари кутии

Рафтове от чекмеджета

Пример: Направете сами рафтове от чекмеджета 120 снимки

от палети от палети
неръждаема стомана от стъкло от стари стълби
От решетките

от бутилки

Рафт от стъклени бутилки на кухнята със собствените си ръце майсторски клас стъпка по стъпка, рафтове

Пример: Стъклени рафтове за бутилки

от корчове и клони

 Рафтът на техните корми и клони

Пример: Рафт за книги, изработен от клонки и шноли

изработени от тухли

Полица за книги, изработена от тухли и дъски

Пример: Рафтове за книги, изработени от тухли и дъски

от вестници

Рафт за вестници

Пример: Рафт за вестници

От консерви

може да рафт

Пример: Направете сами рафтове в кухнята: 456 инструкции за рисуване на снимки

     
     
     

 

 

= Методи за закрепване на рафтове:

 

На каишките

Полица с каишки

Пример: Рафтове за книги на колани

На скоби

Скоба за рафт

Пример: Обърната рафт за книги

На панти (скрити рафтове) или съчленени шпилки

Тайна поставка за рафтове за врати

Пример: Тайната врата - шкаф за книги и рафтг

На струните По въжетата На щифтовете

На скобите

Рафтове от етаж до таван на щипки

Пример: Стелаж от 3 тръби от пода до тавана.

На перфорирани релси  
     

 

= Какви са рафтовете:

ъглов

 Направи си ъглов рафт

Пример: Ъгъл рафт 230 снимки

Монтиран на стена

Рафт в банята

Пример: Дървен рафт за баниите

монтиран

Рафт с шарнирни панти в стил Арт Нуво

Пример: Рафтове в модерен стил 180 снимки направете сами

фалшив

етаж

Направи си сам етаж снимка

Пример: Направи си рафт за 45 минути

Под тавана

Таванна рафт за книги

Пример: Изработка на рафт за книги под тавана

рафтове

Направи си багажник за тръби

Пример: Направи си сам тръбни стелажи: 180 снимки, инструкции, диаграми

шкаф за книги

Рафт - невидим

Невидим рафт от книги

Пример: Невидима лавица за книги

     

 

запази

запази

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...