Публикувано в рафтове

Направи си сам рафт за книги 180 снимки: рисунки и стъпка по стъпка снимки

Оригинална рафт за книги Оригинална рафт за книги

Дървени рафтове за книги

 

 

Плъзгаща се шкафче за книги

Плъзгащ се рафт

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdc43f821595

Ъглов етажен етажерка (шкаф)

(направете го сами за 2 часа !!! чертежи и стъпка по стъпка снимки на производството)

Ъглова лавица от пода до тавана по стенатаАвторът твърди, че е успял да направи всички детайли на рафта и да сглоби цялата структура за 2 часа. Останалото време беше отделено за боядисване, лакиране и сушене.

Самият дизайн на такъв рафт на рафта предполага, че няма да са нужни нокти, за да го направят. Важно етака че всички рафтове да седят много плътно на местата си, така че рафтът да не се люлее. Ако свързващите отвори са се провалили и някои рафтове са разхлабени на местата си, тогава рафтовете на тези места могат да се завинтват или, както съветва авторът, просто да задвижвате парчета и парчета дърво в каналите.

Препоръчваме ви също да не забравяте да завиете рафта към стената, за да не падне по невнимание)))

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId03d06dd766

 

Направи си сам етажен рафт за книги за 45 минути !!!

Полица за книги RAINBOW

Рафт за книги в стил дъга

Авторът твърди, че му е отнело не повече от 45 минути, за да създаде този рафт. Цялото останало време беше отделено за боядисване и полиране на дъските и баровете. Рафтът е изработен в цветове на дъгата.

Вижте по-долу снимки стъпка по стъпка от майсторския клас на снимките на автора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId243077fd4c

Авторът предложи добър начин да се придаде текстурата на колоните, за това те трябва да бъдат боядисани, след това поръсени с пясък и отново боядисани.

направете сами вертикален рафтПодов рафт за книги

 

Малък апартамент не винаги има място за шкаф за книги, затова често е добра алтернатива Направи си сам лавица за книги, Разбира се, възможностите могат да бъдат различни, но този стилен и практичен рафт има своите предимства. Първо нея лесен за сглобяване, уверете се в това, като погледнете стъпка по стъпка снимки от майсторския клас, второ, дизайнът изглежда лек и ефирен, идеално се вписва във всеки интериор и след това този рафт е по-лесен преминете обмен.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdec7e5110d1

направете сами детски рафтОпростен рафт, направен сам за детска стая

 

Функционални и в същото време можете да направите обикновен рафт за детска стая със собствените си ръце, Може да бъде инсталиран над маса или легло, ще бъде чудесно място за съхраняване на детски играчки и други неща. Може да се използва и за други помещения, например в коридора и дори в банята. Когато инсталирате, поставете част от тримера на мястото, където ще пробиете дупки, за да намалите броя на чиповете от долната страна.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId8556c9af0f

Рафт от шперплат (MDF) за книги и сувенири. Схема на рисуване

Направи си рафт от шперплат от MDF за сувенириПолица за книги, изработена от шперплат, която лесно можете да направите със собствените си ръце според чертежите, посочени по-долу.

1) Изрязваме 5 заготовки на рафта от шперплат (виж чертежа). За целта е удобно да направите шаблон от твърд картон или издръжлив картон и да го кръгнете върху шперплат, след което да изрежете детайлите.

2Направи си сам рафт за сувенири, изработен от шперплат от MDF) На вертикалните стелажи отзад очертаваме местоположението на пантите и с резачка за канали (длето и др.), Внимателно изрязваме жлебовете под тях, като през цялото време проверяваме точността на тяхното местоположение и съответствието с металните панти.

3) Външните краища на шперплата са залепени с лента на ръба от фурнир.

Направи си сам рафт за сувенири, изработен от шперплат от MDF4) Сглобяваме цялата конструкция с PVA лепило и самонарезни винтове, първо проверяваме дали ъгълът е 90 градуса.
5) Покриваме нашите шарнирни рафтове с петно ​​или лак и завиваме пантите.

Този рафт ще изглежда страхотно и от твърд бор или други дървесни видове. Основният интерес и желание.

Снимка от списание Wood

Светещи !!! дървен рафт

Автор дизайнер на идеи Мат Браун

Светлинен рафт в тъмния ъгъл, направен самЗа да направите такава вълшебна светеща рафт за книги със собствените си ръце, ще ви трябва релефни дъски (с възли, прорези, пукнатини с необичайна форма) и смес от полиестерни смоли и флуоресцентни, луминисцентни пигменти, които можете да закупите на Ali.aliexpress.com/w/wholesale-pigment -resin.html

Направи си сам светещ рафт с дървоИзсипете сместа в пукнатините и запечатайте пукнатините с тиксо. Когато наливате, използвайте нивото, така че рафтът да е напълно хоризонтален при изливане. Също така, когато се налива, уверете се, че сместа не се разлее по краищата на пукнатините.

Следващата стъпка е смилането. Когато всичко изсъхне, можете да премахнете лентата и внимателно да смилате повърхността.

След като завършите шлайфането, покрийте рафта с фиксиращ лак на 8-9 слоя

На тъмно рафтът ще свети!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdb978e70f07

Ако разпределите рафтове с такива светещи елементи в цялата стая, получавате красив планетариум.

Голяма шкафче от дърво

Поставка за съхранение на рафтовеС тези стъпка по стъпка можете лесно да направите такава огромна и проста дървена шкафче за книги със собствените си ръце, която е подходяща за гараж, за дома, за магазин, за съхранение на играчки, за цветя, за книги и за съхранение на стари ненужни неща в задната стая

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId7384f4c4a7

Ъглов рафт за книги със собствените си ръце в коридора.

Ъглов рафт за обувки в коридораНека да видим как да си направим обикновен дървен ъглов рафт заоблени рафтове до вашия апартамент. Този рафт е подходящ за книги, списания, за обувки в коридора, за сапунени аксесоари в банята, за инструменти в гаража, а също и за кухненски прибори в кухнята.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId996a0dbe9f

Направи си сам преносим шкаф за книги

Направи си сам рафт за цветя или разсад снимкаЧудесен вариант за обикновен дървен рафт за книги, който лесно можете да направите със собствените си ръце от дърво. Този рафт има голяма повърхност, което означава, че можете да поставите повече от обувките си върху него. Също така този рафт е идеален за обувки, книги, инструменти, цветя и други неща. Рафтът се характеризира с висока мобилност, което означава, че можете да го поставите по всяко време там, където може изведнъж да се наложи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdf176e69125

Пейка за рафтове за книги и списания

Рафтова пейка за обувки в коридораЛесно е да направите такъв прост дървен рафт в коридора със собствените си ръце. Вижте стъпка по стъпка снимки по-долу за това как да направите това. Рафтовата пейка се побира в коридора за обувки, банята, детската стая за играчки, стаята за книги, списания и вестници.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdb70ec56cdd

Сгъваем стенен рафт

сгъваем стенен рафтПоказани тук как да направите сгъваем рафт на стената за книги, Структурата е направена от дървени панели, подредени хоризонтално, като обикновен рафт, но ако е необходимо, те могат да се завъртат вертикално на 90 °. За сметка на практичност и функционалност можете да заложите, но това е готино и заема малко място. Освен това не се изискват големи разходи, авторът направи този сгъваем рафт, използвайки два листа ламиниран шперплат, които преди това бяха част от старата маса. Като цяло идеята е тази.

Сгъваем рафт на стената се състои от дълги дъски (които работят като рафтове), редуващи се с къси дъски (които работят като опори).

сгъваем стенен рафтнаправете сами сгъваем рафтСнимки на две позиции. В началото на всяка дълга част има триъгълник, това е стоп блок. Той е изрязан под ъгъл 45 ° и позволява рафта да се сгъва вертикално и да се заключва в хоризонтално положение. Спиращите блокове се редуват с къси части, които служат като опора. Те позволяват на дългите части да се въртят свободно на 90 °, като остават на място и не се прилепват към други части.

Вземете ламиниран шперплат с дебелина 2 см. За да направите рафт (26 см х 25 см) х 5 см от ламиниран шперплат с дебелина 2 см, ще ви трябват 13 части:

 • 7x (26 см х 5 см) за рафтове и фиксатори
 • 6x (10 см х 5 см) за опорни крака

За да изреже гладко всички части, авторът маркира всички парчета и закрепи ламинирания шперплат към работната маса. Снимката показва тест на срязване, направен преди рязане на шперплат, за да се уверите, че измерванията са правилни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId3a95533ed4

Отворите за пръта са разположени на половина височина (2,5 см) и на разстояние 7,5 см от едната страна. За да ги маркирате на правилното място, вземете лентата и направете две малки на 5 см и 10 см над и по долните ръбове.

 • Инсталирайте стоп блока.
 • Пробийте дупки в останалите тапицерии.

забележка, Ако използвате стоп блок, можете бързо да направите много дупки на едно място в различни области, измервайки и маркирайки само една от тях.

Как да инсталирате пантата

Пантата ви позволява да свържете опорните ленти с дълги релси, така че те да могат да се въртят нагоре и надолу на 90 °. Ако нямате резба с резба, можете да използвате дръжката на кофата като панта. Просто го изправете с помощта на менгеме.

Стоп блоковете са най-важната част от рафта. За да ги направите, отсечете всяка от 7-те дълги релси под ъгъл 45 °. Можете да го направите като автор, като държите всичките 7 парчета, за да изрежете равномерно на едно и също място.

забележка, Не забравяйте да отбележите номера на двете части (рафт и триъгълник), за да намерите бързо частта, от която се нуждаете.

След това залепете стоп блоковете към опорните релси. За целта залепете триъгълниците, като ги редувате на по-къси парчета. Нанесете лепило и след това залепете парчетата на място, покривайки ламинираните повърхности с тиксо.Сега можете да поставите пръчката на място и да проверите как работи.

На снимките погледнете движенията, които всеки от 7-те дълги летви трябва да направи. Те трябва да започнат със спирането на заключващия блок и да се спрат вертикално срещу ръба на триъгълника. След като движението е перфектно, можете да разгънете пантата. Изрежете излишъка и след това използвайте чук с топка глава, за да изгладите края. Завършете повърхността с шлайф.

За да закачите, можете да използвате два невидими стенни гнезда.

 1. Маркирайте центъра отстрани на втората и четвъртата опора и пробийте отвори.
 2. Вземете тренировка за стени със същия размер и направете две дупки в стената на разстояние 11,5 cm.
 3. Поставете пластмасовите пружинни шипове в стената с чук и след това завийте шестоъгълните пръти.
 4. И накрая, натиснете рафта върху невидимите стенни гнезда, докато те се поставят напълно в опорните релси.

Можете да използвате силно лепило, например епоксидно, за да укрепите закопчалката, но ако дупките са с подходящ размер, лепилото не е необходимо.

материали:

 • ламиниран шперплат
 • резбова пръчка
 • 2 стенни гнезда

инструменти:

 • молив и владетел
 • резбарски лък
 • Сандер
 • бормашина
 • клипове

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdaba449941e

Дървен рафт за книги за баня

Дървен рафт за банятаМожете лесно да направите този резервиран дървен рафт в банята със собствените си ръце. Всичко, от което се нуждаете, е винтове за дърво и самонарезни винтове. Рафтът перфектно ще се впише във всеки интериор на банята.

Съвети:

 • За да увеличите срока на годност във влажна среда на помещението, препоръчваме да покриете горната повърхност на дъските със самозалепващ се филм.
 • Също така, за да увеличите функционалността на рафта, авторът на снимката съветва да прикачите домашни куки към долната част на рафта, за да можете да окачите бижута, ножици за маникюр, аксесоари за коса и много други.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdbc0afb530c

Дървен ъглов рафт в полукръг за книги

  Ъглов рафт в полукръг от дърво до банята

За да направите такава рафт за книги полукръг в ъгъл със собствените си ръце, имате нужда от фреза и парче MDF.
За да придадете естетика, препоръчваме ви да залепите специална лента по краищата, това се прави с ютия)))

 

Стъпка по стъпка снимка на производство:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId539f4e1fd3

 

 

 

виждам
68 чертежи на рафтове за книги
панти
изработени от дърво и шперплат за книги, направете го сами

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId8067cde696

Рафтове за книги от картон и вестници

Поставка за рафтове картонени кутии направете сами стъпка по стъпка

Картонена стойка за обувкиВижте майсторския клас за това как да направите тази шкафче за книги на снимката по-горе.

минуси:

 • не много надежден
 • не стегнат

плюсове:

 • евтин
 • просто

В този дизайн се използват два вида кутии.

 1. това са големите рафтове, които се правят
 2. тясно е от кои чекмеджета се правят

Всички кутии са закрепени с обикновена лента.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdc3a36632e6

Съвети:

 • леки предмети трябва да се поставят на горните рафтове, по-големи и по-тежки на долните.
 • когато изрежете големи кутии, както е показано на снимките, тогава от тези записки можете да направите допълнителни рафтове за малки предмети вътре в рафтовете, за това просто трябва да направите разфасовки в тапицерията и да свържете тапицерията с решетка.
 • Също така тези записки могат да се използват като допълнителни опори вътре в кутиите, в проблемни зони.

 

Рафт за вестници

Екологичен рафт за вестнициМного прост и в същото време силен рафт за книги от вестници. Този рафт ще се хареса на хората, които наблюдават околната среда, защото тук неща, които са извън употреба, се използват повторно, както и този рафт е напълно биоразградим.

Навитите тръбички от вестници се оказват достатъчно здрави, за да направят МЕБЕЛ от тях !!!    

Общо ще ви трябват приблизително 60-70 листа вестници или 60-70 туби, които можете да направите, докато гледате филм.

Вижте ръководството за създаването на такъв рафт по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId6e3cec0e8f

 

 

Рафтове за книги на колани

 

шкаф за книги на колани направете го сами

Направи си сам рафт на колани стъпка по стъпка снимки 

За да направите такъв рафт, ще ви трябват само ДВА КОРА И ДВЕ КОЖЕНИ РЕМЕНИ !!!
Рафтът се вписва перфектно в стаята "пацански"))

Рафтът е подходящ за книги, цветя, играчки, всякакви дрънкулки, за снимки и подправки в кухнята. Може да се използва като хранилка за птици на балкона. Като цяло използването на този рафт е ограничено само от вашето въображение.

Вижте стъпка по стъпка снимката на производството:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId0c1d8152ce

тук друг вариант висящи рафтове на колани

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdef688b99c5

бар рафт за книги

Медальон за висулки

 

За да направите този рафт от баровете, от които се нуждаете, както вероятно се досещате, баровете и само два обикновени стена. Пръчките, нанизани на въже, приличат на окачващ мост.

Какъв е смисълът? Практическите ползи, разбира се, не са много, но на първо място, книгите не падат, но на второ мястопросто готино. Как да го направите, показано на стъпка по стъпка снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId9e0b19634c

Тайната врата - шкаф и рафт за книги

Таен рафт за врати за книги или обувки shkvaf за нещаНека да видим как да направите тайна врата в апартамент, например в килер, в съблекалнята, в стената.

Ако искате да направите тайно помещение или да скриете някоя грозна част от апартамента, за да направите по-естетичен вид, след това следвайте инструкциите по-долу в стъпка по стъпка снимки.

Не използвайте бримки, защото вашите дизайнът трябва да издържа до 450 кг! Авторът на снимката съветва използването на болтове като опорни щифтове, които да бъдат заварени в рамката.

ВАЖНО фиксирайте рамката вертикално, за това трябва да използвате отвес. Първо прикрепете горния монтаж към тавана, а след това окачете долния (виж снимката).

Вижте стъпка по стъпка снимката на производството:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdb8ae2548ea

Не забравяйте да инсталирате дървена спирка над вратата (виж снимката). Прикрепете магнит към този стоп, за да държите вратата притисната към стената. Внимавайте при избора на магнит, той трябва да привлича не много и не твърде слаб.

ВАЖНО !!!: съгласно правилата за пожарна безопасност: всички входове в помещения, в които са разположени печки или газови печки и газови тръби, трябва да бъдат ясно видими.

 

висящи рафтове на стената, плаващи летящиЪглови стърчащи рафтове за книги на стената

 

Вижте пример за обикновена висяща рафт за книга под ъгъл („плаваща“ или „летяща“, както ги наричат ​​в чужбина), която можете да направите със собствените си ръце.

 "Тези рафтове се наричат ​​скочващи, защото не можете да видите приспособленията."

 

 

 

Вижте по-долу снимки стъпка по стъпка от майсторския клас

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIddf8b5eaf65

Направи си сам ъглов рафт за книги

направете ъглов лавица за книгиАко имате свободен ъгъл в хола или спалнята, можете да го попълните, изработка на обикновена ъглова лавица за книги със собствени ръцеи. Ето един пример Висящ рафткогато монтажите са напълно скрити. Тук няма нищо сложно, но се изисква максимална точност при закрепване. За да регулира височината, авторът използва ленти от картон. Можете да придадете всякаква форма на рафта, както на снимката, с къдрави ръбове, ако предпочитате модерния стил, можете да направите прости скоси, пясък и боя. Вижте майсторския клас в стъпка по стъпка снимки, процесът е показан от нулата, като се започне с производството на заготовки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId6e83ac9ad3

висящ рафтВисящ рафт на стената

Страхотна рафт за книги за всеки, който търси оригинални дизайнерски решения, Производството не отнема много време и ще струва скъпо. Идеята е да се фиксира дървен блок с водачи, върху които върху стената се поставя кутия от шперплат. Най-надеждният начин за закрепване на носещата щанга е да забиете котвата в стената и след това да използвате резбовани пръти. За да постигнете по-голяма точност, направете шаблон от картон, което ще повтори контура на гърба на рафта, тогава определено няма да загубите с дупките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdf70f7969e1

Оригинална лавица за трансформатори

етажна лавица за книгиетажна лавица за книги

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Защо оригиналът и защо трансформаторът? Защото това етажната лавица за книги не е съвсем рафт, тя се състои от три табуретки или, ако искате, маси, сгънати настрани една върху друга, Всичко е просто и с вкус. Като цяло, трябва да направите тези три отделни части, разбира се и още, получавате истински шкаф за книги. Вярно е, че конструкцията не е много надеждна, ако в къщата има деца, тогава трябва да измислите начин как да поправите цялата тази работа. Като цяло, ако ви е харесала идеята, вижте майсторския клас в стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdf250dc7d38

 

Маса с рафтове в коридораПодова етажерка или маса с рафтове в кухнята

 

Най-вероятно тази опция се отнася повече до маси, отколкото до рафтове. Но все пак поставихме този модел тук, защото Надяваме се, че този вариант на лична организация ще ви бъде интересен и най-важното полезен, защото когато подреждате дом, човек трябва да има предвид всички възможности !!!

 

Вижте по-долу снимки стъпка по стъпка от майсторския клас

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId3b74b28411

 

лавица за книги CACHE
(със секретно отделение)

Много тайна лавица за книги)))


Авторът на снимката jcapili купи тоалетка от Ikea реши да я направи скрито отделение, скрито зад книгите.

Той взе дървена кутия и прикрепи към нея отдолу бегачите, за да може кутията лесно да се плъзне по рафта
След това прикрепи книги до предната част на чекмеджето (вижте снимката по-долу за метода на закрепване).knizhnaya polka tainik 003

СЪВЕТ: препоръчително е да се вземат за тези скучни книги, които никой не би помислил да чете;)
Както можете да видите на 19 снимки, майсторът изряза сърцевината от книги, това беше направено с цел да се улесни дизайна, защото Според jcapili, книгите хладно превишават чекмеджето, когато са извадени.
Този дизайн може да бъде преобразуван в рафт със секретно отделение за съхранение на оръжие.

ВНИМАНИЕ !!! Използвайте пръскачка, като при рязане и пробиване на книги се образува необичайно голямо количество фин хартиен прах, който се вдишва много лесно.

Също и при пробиване трябва да държите здраво книгите, защото ако листовете на книгата се притиснат един към друг свободно, хартиените чипове ще се натрупат от тренировката между листовете, което значително ще увеличи обема на книгите.

Вижте стъпка по стъпка снимки на производството

рафт за книги с чекмедже за скрито отделение

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId2a36bc3982

 

Друга опция "Как да направите кеш от книга със собствените си ръце"

tainik polka 01

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIddacfbf9ff4

Още няколко снимки на опциите за такива скривалища

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdc3c9be7300

 

Ъглова лавица за книги LED подсветка

LED ъглов рафт за книгиТакъв рафт ще създаде уютна и приветлива атмосфера във вашата стая.

Можете сами да отрежете рафтовете или просто да поръчате в най-близката фабрика за мебели. Просто въведете в заявката заявката "трион за ПДЧ според размера на клиента" и Yandex ще Ви даде онези компании, които се занимават с това. Просто кажете каквото искате и те ще режат всичко за вас по най-добрия възможен начин, няма да струва много. По-евтино от времето ви за пиене!

НО, съветваме ви отговорно да подходите към избора на FONT, той трябва да бъде толкова смел, че буквите да имат възможно най-празно място - толкова красиво.

След като закрепите централните дъски перпендикулярно, ще бъде възможно да определите маркировките за LED лентата, така че светлината да се разпределя равномерно. Това не е нищо сложно, просто не пропускайте този момент.

Централните дъски (ъглови) трябва да бъдат боядисани само от външната страна, така че вътрешността да запази своята отразяваща способност.

Стъпка по стъпка снимка на производство:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdb4ed0e4d23

Направете сами невидими лавици за книги (3 варианта)

Вижте по-долу стъпка по стъпка снимка на най-простата невидима рафт за книги (без коментар)

Невидима лавица стъпка по стъпка


Невидим рафт на домашно скоби

Невидима етажерка на импровизирани скоби

Скобите за невидим рафт могат да бъдат направени със собствените си ръце много просто. Взимаме лента от стомана, която по сила не се огъва под тежестта на книгите. Ние огъваме лентата в скоба, пробиваме дупки за закрепване към стената. Изрязваме скобата си и скобите са готови)))


На снимката авторът използва голяма книга с яке за прах за фондация - това е чудесна идея!това ще ви помогне да заобиколитеl без лепило, което обикновено е необходимо за закрепване на долната корица на книгата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdd7c9342c22

Невидима опция за лавици от закупен скоби

За разлика от предишната версия на рафта за невидимост, тук ще използваме скоби, които могат да бъдат закупени в почти всеки магазин на хардуер в близост. В създаването няма нищо сложно, просто погледнете стъпка по стъпка снимките на двете опции по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId284f83ef1f

Обърната рафт за книги

(Обърната рафт за книги)

Обърната рафт за книгиКоефициентът на полезност на този рафт е 2 пъти по-голям от конвенционалния рафт, защото не се използва само горната повърхност на рафта, НО И СТРАНАТА страна !!! Ние просто закрепваме венеца с определена дължина със телбод и фиксираме книгите с тези дъвки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId103fff7f94

Поставка за книги от шперплат

шперплат книга рафт

За такава стойка ще ви трябва много малки парчета, изрязани от дебел шперплат. Можете да използвате и просперитет, няма значение, основното е самата идея. След това просто залепете тези изрязани дъски с необходимата конфигурация, Размерите и формата могат да се избират произволно, всяка от тях има свои „настолни“ книги.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId5706bfded8

Полица за книги, изработена от клони и плавей

Рафт за книги, изработен от клонки и шноли

Всичко, от което се нуждаете за този рафт, са сухи клони за шноли (авторът на снимката ги е намерил на плажа), стъкло (върху които ще стоят книги) и канап (за да се оправят шнолите заедно). След закрепване на корча, препоръчваме да ги лакирате. Правенето на такъв рафт е доста бюджетен и не ви изисква голяма физическа сила. Вижте процеса на създаване от стъпка по стъпка снимки по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdcb6155d70c

 

 

 

Рафт в стил Арт Нуво

Полица за книги в стил Арт Нуво

   

Авторът извиква рафта си MOD (Свръхмодерно). Комбинацията от прави ъгли и неправилно приложена симетрия прави този рафт наистина ултра модерен. Някои странични ръбове са боядисани в черно, за да дадат акцент.

Тъй като рафтът е много прост, тогава по принцип няма какво повече да се говори за създаването на рафта, какво не бихте могли да научите от стъпка по стъпка снимки на майсторския клас, разположени по-долу в галерията.

Този рафт е идеален за книги, компактдискове и т.н.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId91227e89d9

рафтове от кутии от масата или нощното шкафче
рафт за чекмеджета

Така се случи, че съседът на автора реши да изхвърли някакви стари мебели и попита автора дали има нужда от нещо. Авторът взе само чекмеджета от бордюра, дълго време те събираха прах в гаража, докато не се направи такъв рафт от тях. Просто подредете чекмеджетата както искате и ги закрепете с винтове. Боядисване по желание.

Рафт от чекмеджета от стари мебели

 

Рафтове за книги, изработени от тръби.

Ъглова лавица за тръби.
Направи си майсторски клас

Направи си рафт за тръби

 


Нека да разгледаме снимката как да направите такъв рафт от метални водопроводи със собствените си ръце. Вижте стъпка по стъпка снимки във фотогалерията по-долу.

 

Този рафт ще изглежда страхотно до прозореца, в банята, коридора, хола или кухнята.

 

 

Снимки стъпка по стъпка от майсторския клас:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdb2e6d6ccec

 

 

(Рафт) Полица за книги от водопроводи
направете го сами

Направи си сам тръбен шкаф за тръби
При избора на кои тръби да направи багажника, авторът на снимката имаше трудности:

 • PVC евтин, лесен за обработка, но не достатъчно еластичен - няма да издържа на тежки товарикоето багажникът подсказва. PVC тръбите са подходящи за малки рафтове
 • Поцинковани стоманени тръби, по-скъпи от PVC, здрави, издръжливи, но по-трудно се справя.
 • Медни тръбиса сравнително лесни за обработка, по-здрави от PVC и разумно достъпни.

Затова изборът на автора падна върху медни тръби….

Внимание в този дизайн Отсъствам заден диагонални греди, които обикновено дават стабилност на дървените рафтове, тук те се заменят с хоризонтални опори, които са разположени под масивните рафтове (виж снимката). Диагоналните опори се отстраняват, за да може естетиката да отвори напълно задната стена. В този случай все още си струва да прикрепите багажника към стената, което ще даде допълнителна стабилност.

Този багажник за тръби може да се използва за книги, цветя, играчки, детска стая, идеален за инструменти в гаража, за обувки, както и за градински инструменти в страната

Вижте останалото във визуалното ръководство стъпка по стъпка по-долу, представено като галерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId70698a531d

 

Рафт от етаж до таван на подпори

Рафт от пода до тавана с дистанционери 

Както можете да видите от стъпка по стъпка снимки по-долу, авторът на снимката направи интересно опция за закрепване на рафтове с компресионни системи, Развивайки болтовете в краищата на тръбите, можете да фиксирате рафта между пода и тавана, като по този начин нашия рафт може да се справи перфектно без стената като опора, а също така може да бъде поставен на всяко открито място в стаята.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId0e00a35458

 

.... друг вариант tкой рафт

Стелаж от 3 тръби от пода до тавана.

Този рафт от поцинковани тръби принадлежи към стелажи, нейният плюс ече тя фиксиран в апартамента без нито една дупка !!! в стена или таван и може да бъде разположен далеч от стените. Методът за закрепване на нашия рафт се основава на скобите между пода и тавана. Стелаж от 3 тръби от пода до таванаСпоред автора на снимката да направите този рафт със собствените си ръце изобщо не е трудно. Затова нека разгледаме функциите ...

За стелажа авторът използва фланци, които, за съжаление, имаха вътрешна устна. Следователно, първото нещо, на което авторът трябваше да премахне тази част от фланеца, така че тръбите да преминават свободно във фланца (виж снимка 2 - 7).

След това изрязваме тръбите, необходими за да са ни дълги. Когато измерваме дължината на тръбите, от която се нуждаем, трябва да вземем предвид ширината на скобата, която ще застане между тръбите. Този клип не трябва да бъде твърде кратък или твърде дълъг !!!

Стелаж от 3 тръби от пода до таванаАвторът направи скоба между две тръби (къса и дълга) в горната част на стелажа, под потока. Но по-късно стигна до извода, че тук не е необходима къса тръба, скобата може да бъде подредена по такъв начин, че да се опира директно срещу фланеца. Наличието на малка тръба отслабва стабилността на стелажа (виж снимка 11). Не забравяйте да изплакнете тръбите в сапунена вода преди монтажа.

След това изрежете дупки в рафтовете за тръби. Авторът съветва да поставите всички рафтове един върху друг и върху маркирания горен рафт, както по моделПробийте и трите дупки във всички рафтове наведнъж.

Монтирането на рафт не е трудно, просто съберете рафта отдолу според стъпка по стъпка снимката на майсторския клас намира се по-долу в галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId1f64b3445f

 
Полица за книги, изработена от тръби подсветка.
Направете го сами. Майсторски клас.

Водна тръба с лавициМожете да се обадите на този рафт POLKA-BRA, tk. отличителна черта е наличието на светещ елемент - електрически крушки, Този рафт ще изглежда страхотно над мястото, където искате да четете книги, например над фотьойл или легло. Производството на този рафт не е трудно, така че можете да научите всичко от стъпка по стъпка снимки, разположени по-долу

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId61632cc0df

Как да направите висящ рафт за книги от тръби

Направи си рафт за книги за книги между врати, изработени от метални и медни тръби със собствени ръце снимка

Вижте поетапни снимки от майсторския клас

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId96c75ad900

5-те най-популярни рафтове за тръби и шкафове за книги

Направете сами проста шкафче за тръби от тръби

Направи си багажник за тръбиПрост стелаж, който лесно можете да направите, ако разполагате с подходящ материал. Особеността е това рафтовете просто лежат на тръби без никакви разфасовки, за разлика от следната опция. Всички резервни части могат да бъдат закупени в магазина, така че размерът и формата на багажника напълно зависят от вашите желания. Този багажник от треб е перфектен в гаража за инструменти, в детската стая за играчки, в банята, в кухнята за кухненски прибори.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId998d1397b6

Плътна лавица за книги, изработена от тръби

Маса за рафтове, изработена от тръбиОсобеността на този рафт е, че тръбите обграждат рафтовете, както трябва. В рафтовете се правят разфасовки в ъглитепрез които преминават тръби. Този тип рафт е подходящ за места, където трябва да спестите място, например в кухнята. Също така тази опция е перфектно преобразувана в рафт.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdbf106e2348

Рафт от тръби с "летящи" рафтове

Рафт от тръби с плаващи рафтовеFeature. Този рафт за тръби е, че рафтовете вече не лежат на тръбите, а са монтирани на подпори. Опорите от своя страна са прикрепени към тръбите, което от своя страна създава облика на левитацията, рафтовете, както трябва, т.е. задръжте курсора на мишката върху конструкцията, Тези рафтове са подходящи за "видни" места в къщата, например в хола, общата стая, носят естетически декоративен ефект.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId65d1eea77c

"Тапа"


Щепсел от тръбиНай-простият рафт от този списък е, че той използва само две разновидности на метални части за рамката. Това е тръба и фланец (виж снимката). Този рафт обикновено е свободностоящ.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId186d7b5ca2

Стенен рафт за книги, изработени от тръби

Стенен рафт за тръбиТози рафт прикрепен към стената, Дизайнът използва 4 разновидности метални части (виж снимката). Сглобяването и инсталирането на рафта не представлява нищо трудно, вижте как става това с помощта на стъпка по стъпка снимки по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdc3c9ecd78b

Направете сами модерна лавица за книги

(Което в магазина струва $ 2000)

Отново това Рафт в стил Арт Нуво, Студент от сървъра Каролина, без да разполага със специални достатъчно средства за покупката, реши да направи рафт, който подобно на пиедестал ще съдържа някои от неговите неща. Той също искаше полкът да изглежда модерен. След дълго търсене той намери прототип рафт, който струваше 2000 долара в магазин. Така че този студентът направи подобен рафт за себе си на цена 20 долара. Подов рафт под ъгълРазбира се, не се получи от първия път, защото поради многото рафтове, забравих да взема предвид дебелината на една от дъските. Но в крайна сметка, след като напълнихте ямите с замазката от винтовете и боядисването, се получи модерен и презентационен рафт.

модерен рафт  Модерна рафт 

Всички дъски на рафта са разположени под ъгъл от 90 градуса. един към друг. Самият рафт е във връзка с подапод ъгъл 45 градуса.

Трион шел

Без коментари ....

Виден рафт за книги

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId57c9434c33

Направи си сам пейка за книги или обувки

Пейка за книга за рафтове с възглавницаТази рафтова пейка е идеална и за играчки, за резервни части или инструменти в гаража.

Като цяло авторът на снимката купи багажник в IKEA и нещо, което не му хареса в този багажник. В резултат на това той направи пейка от него.

Не започнахме да излагаме целия процес на промяна, защото малко вероятно е да купите багажник, за да направите пейка от него. Затова сме поставили само най-необходимите снимки, за да можете просто да се запознаете с тази опция. От снимката можете да направите същото само от дъските.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId58bc279800

Красиво нишки за конци за поддръжка на книги

Изработка на рафт за книги под тавана

(съхранение на книги под тавана)

Полица под тавана

Таван рафт за книгиНашата етажерка ще бъде под тавана, улеснете този рафт лесно, така че дори не се обърнахме със стъпка по стъпка снимки - всичко вече е ясно.

Просто завийте винтовете с примката към тавана, след това завържете измерената канапа към тях и поставете дъските върху канапа.

Този рафт е полезен за книгите, тъй като книгите на него са добре проветрени. Също така, рафтът перфектно спестява място и може да се използва там, където стените не позволяват тяхното закрепване. Например авторът на тези снимки имаше същия проблем, защото къщата му е направена от глина със слама.

 

 

Рафтове за книги от чекмеджета

Направете сами рафт за книги, изработен от дървени кутии

Дървена лавица за книгиДруг вариант за рафт от дървени кутии, който можете да направите сами.

Този рафт е идеален за играчки, инструменти в гаража, за обувки, цветя (ако почукате задната стена на кутиите), както и за други предмети от бита.

По-долу можете да намерите стъпка по стъпка майсторски клас за производството на този рафт

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId14a8101047

 

Как да си направим рафт от чекмеджета - без пирони

 

рафт с чекмеджетаМоже би това ще бъде най-лесният рафт за книгиправил ли си някога, Така че, трябва да намерите пет кутии и кутия с боя. След това вземете четка и боядисайте съда в цвета, който е най-подходящ за вашия интериор. Когато боята изсъхне, всичко, рафтът е готов.

 

 

 

 

 

 

 

 

как да направите рафт от кутииПросто трябва да решите как да ги подреждате. Ако къщата има малки деца, конструкцията, разбира се, трябва да бъде свързана с болтове или самонарезни винтове или още по-добре, прикрепена към стената, тя ще бъде по-надеждна и по-безопасна. Но ако няма деца, тогава няма нужда да се закопчава, кутиите са достатъчно здрави. И основното предимство можете да променяте формата на структурата поне всеки ден, Представете си, че всеки ден имате нов рафт и нямате нокти

 

 

Така, например, днес имате пирамида, а утре стълба, в настроение.

как да направите рафт от кутии

как да направите рафт от кутии

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сгънати в здрава конструкция, е много удобно да съхранявате обувки. За промяна можете да вземете една кутия и да сгънете всичко.

как да направите рафт от кутии

как да направите рафт от кутии

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Е, как ви харесва идеята?

ъглов Полица за книги за деца.
Стъпка по стъпка снимка на производство

Ъглов рафт в детската стая за книги или играчкиНека да разгледаме как можете да направите такава ъглова лавица за книги за децата си със собствените си ръце. Авторът на снимката отне 10 дни, за да направи този рафт. Ден за всяко ниво, за трион (видял всичко наведнъж), боядисване, монтаж, Нивата се поддържат с лепило, cox лепило за 24 часа. Моля, обърнете внимание, че когато монтирате рафта, ъгловата част на цокъла се отстранява, така че рафтът да прилепва плътно към стената. Авторът също прикрепи горната част на рафта към стената за стабилност (това не е показано на снимката). Вижте стъпка по стъпка снимки от майсторския клас по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId27e8c5d147

 

 

Полица на стълбище

Рафт от стълбиСтара и счупена стълба може лесно да се превърне в функционален рафт или рафт. Струва си да се шлифова по стълбите, да се забият нарязаните дъски на мястото на рафтовете и да се фиксира към стената. Тази стълба за рафтове ще бъде чудесно дизайнерско решение за вашата стая

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdd12c4cb402

 

От дървено устройство за книги)))

Ъглов рафт от дървено съхранение

Много прост рафт, имате нужда само от самото задвижване и тренировка с дюбели. Вижте опциите)))

Рафт за съхранение

 

Прост рафт от ПДЧ за книги и козметика

Схема на рафта в банята от ПДЧКакто можете да видите от чертежа на рафта, в него няма нищо сложно, всичко можете да направите със собствените си ръце.

Възможно е да се направи рафт от ПДЧ, покрито с филм от дебелина 13 мм и повече.

След маркирането и разрязването на листа от ПДЧ на части, трябва да изберете един от трите начина за сглобяване на рамката на рафтовете, показана на фигурата. В първия случай - използване на винтови връзки с клинови вложки, във втория - използване на щифтове с лепило и в третата- използване на тел държачи Ø4 мм.

Направи си рафт за баняВъншните ръбове на рамката и рафтовите дъски залепете със самозалепваща се лента, Изглажда се през хартиена подложка с гореща ютия. След като лепилото е настроено, излишната лента внимателно се отстранява по цялата дължина с остър нож или пила.

Можете да прикачите лампа към горната дъска на рафта. Също така, всеки от рафтовете може лесно да се превърне в шкаф, като окачите врата с магнитен резе на мебелни панти.

Списание "Сам" №11-2000г.

 

Рафт за кабелни канали

Направете сами рафт за кабелни канали

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId18fd40208c

 

Висящ рафт

рафт за цветя

 

Рафт може да бъде направен от всякакъв размер, не непременно толкова голям, колкото предишния. Например за кухня или друга малка стая е подходящ такъв рафт за рафтове, Можете да регулирате и да правите толкова рафтове, колкото искате. Вижте производствения процес за стъпка по стъпка снимки.

 

Рафтът е малък, така че Декорът може да се подходи с въображение, Оцветете рафтовете в различни цветове или боядисайте само краищата. Въжето също може да бъде направено многоцветно и да разперете пискюлите под долните възли.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeId0dfa2151ac

 

 

 

 

Рафтове за книги, изработени от тухли и дъски

Направете го сами

Полица за книги, изработена от тухли и дъскиПредимството на тази библиотека е много прост дизайн, който може да бъде направен
себе си близо до една от стените на апартамента. Колоните са изработени от високоякостна (клинкерна) тухла с ръчно формоване с кафяво-маслинен цвят. Те се държат върху клинкерна замазка и допълнително се закрепват към стената със стоманени котви, разположени във всеки четвърти слой от зидарията. Направи си сам лавица за книги, изработена от тухли и дъскиДървените рафтове са покрити със слой безцветен матов лак. Благодарение на това те изглеждат естествени и са защитени от замърсяване.
Отстранете подовата настилка на местата, където ще бъдат монтирани стълбовете, така че да не се деформира.

(Вижте стъпка по стъпка снимки с препоръки)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdca4448fab8

 

 

Рафтове от стъклени бутилки.

направи си сама бира

Направете сами стъклена бутилка за бира стъпка по стъпка майсторски класНека да разгледаме как да направите рафт (багажник) от стъклени бутилки за бира със собствените си ръце. Ако вече имате четири бутилки бира (или от шампанско) и две дъски, тогава помислете, че вече сте свършили половината работа. Разбира се, в допълнение към това, все още се нуждаете от евтини крепежни елементи, които можете да закупите в почти всеки магазин за хардуер.

iz stekljannyh butylok 13Изберете бутилки с бира с дълго гърло.

Рафтовите дъски са шлифовани и тъмно лакирани.

Изненадващо, такива рафтове, изработени от стъклени бутилки, са издръжливи, защото могат да поддържат теглото на възрастен.

Слагайки един такъв рафт на друг, ще получите багажник от стъклени бутилки.

Вижте стъпка по стъпка снимки от майсторския клас:запази

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdd1157acba1

 

Тази галерия представя целия свят на рафтовете за книги - дървени, метални, пластмасови, стъклени и такива, че не се знае от какво са изработени. Разбира се, не всичко това се прави със собствените ви ръце, но по принцип нищо не е невъзможно, може би някои от идеите ви харесват. Така че гледайте 300 рафта с книгисъбрани от целия интернет.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/polki/895#sigFreeIdca9b69b37e

 

 

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

= От какво мога да направя рафтове:

 

от дърво

stelazsh razdvizshnoi

Пример: Направи си рафтове за цветя 230

от метални тръби

Направете сами рафт за тръби до снимката на прозореца

Пример: Направете сами рафтове за тръби

от PVC тръби
     

от картон

Картонени рафтове (багажник)

Пример: Касетна кутия за рафтове

от хартия гипсокартон

от стъкло

Стъклен рафт в стил Арт Нуво

Пример: Рафтове в стил Арт Нуво 180 снимки направете сами

от стари кутии

Рафтове от чекмеджета

Пример: Направете сами рафтове от чекмеджета 120 снимки

от палети от палети
неръждаема стомана от стъкло от стари стълби
От решетките

от бутилки

Рафт от стъклени бутилки на кухнята със собствените си ръце майсторски клас стъпка по стъпка, рафтове

Пример: Стъклени рафтове за бутилки

от корчове и клони

 Рафтът на техните корми и клони

Пример: Рафт за книги, изработен от клонки и шноли

изработени от тухли

Полица за книги, изработена от тухли и дъски

Пример: Рафтове за книги, изработени от тухли и дъски

от вестници

Рафт за вестници

Пример: Рафт за вестници

От консерви

може да рафт

Пример: Направете сами рафтове в кухнята: 456 инструкции за рисуване на снимки

     
     
     

 

 

= Методи за закрепване на рафтове:

 

На каишките

Полица с каишки

Пример: Рафтове за книги на колани

На скоби

Скоба за рафт

Пример: Обърната рафт за книги

На панти (скрити рафтове) или съчленени шпилки

Тайна поставка за рафтове за врати

Пример: Тайната врата - шкаф за книги и рафтг

На струните По въжетата На щифтовете

На скобите

Рафтове от етаж до таван на щипки

Пример: Стелаж от 3 тръби от пода до тавана.

На перфорирани релси  
     

 

= Какви са рафтовете:

ъглов

 Направи си ъглов рафт

Пример: Ъгъл рафт 230 снимки

Монтиран на стена

Рафт в банята

Пример: Дървен рафт за баниите

монтиран

Рафт в стил Арт Нуво

Пример: Рафтове в модерен стил 180 снимки направете сами

фалшив

етаж

Направи си сам етаж снимка

Пример: Направи си рафт за 45 минути

Под тавана

Таванна рафт за книги

Пример: Изработка на рафт за книги под тавана

рафтове

Направи си багажник за тръби

Пример: Направи си сам тръбни стелажи: 180 снимки, инструкции, диаграми

шкаф за книги

Рафт - невидим

Невидим рафт от книги

Пример: Невидима лавица за книги

     

 

запази

запази

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...