Публикувано в мазета

Винарска изба - как да се оборудвате Любими

винарска изба винарска изба

Много собственици са убедени, че не могат да си позволят да оборудват винарска изба със собствените си ръце., Мотивацията може да е необходимостта да съхранявате домашно вино в прилични условия. За да черпите вдъхновение, се препоръчва да потърсите в Интернет снимки на френски или италиански изби. Имайки малка крайградска зона, да издигнете тази сграда там не е толкова трудно. Но впоследствие шикозната изба за дълги години ще бъде гордостта на семейството.

 

Конструкцията на избата за съхранение на вино има някои особености, За да може тази капризна напитка да запази своите качества и вкус, помещението трябва да отговаря на определени изисквания:

  • Слънцето не трябва да прониква в стаята;
  • Необходимо е да се поддържа постоянна температура и влажност;
  • Трябва да се установи вентилация и въздухът не трябва да отива директно към бутилките, а трябва да се разпределя равномерно в цялата стая;
  • Място за винарска изба се избира, като се отчита фактът, че вибрациите влияят отрицателно на вкуса му.

Препоръчва се да започне строителството само след изготвяне на проект, като се вземат предвид всички детайли на бъдещата структура. Е, ако избата се планира да бъде оборудвана в съществуващо подземно помещение - мазе или гараж. В противен случай строителството ще трябва да започне от нулата, което ще изисква много усилия и време.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...