Публикувано в пясък

Дървени пясъчници направете сами за деца в страната: 490 снимки, рисунки.

Направи си сам пясъчник Направи си сам пясъчник

Всяко дете е доволно от добър, голям пясъчник! Но да го изградите със собствените си ръце не е трудно, имате нужда само от необходимия материал, сръчност, въображение и умели ръце.

Вижте менюто за тази статия по-долу. Всички връзки могат да се кликват.

 Статия Меню

Модели с пясъчник
(стъпка по стъпка майсторски класове)

Всичко за пясъчниците
(Задължително четене !!!)

 

 

 

Архив за снимки
(големи фотогалерии от най-интересните пясъчници)

 

 Направи си сам пясъчникстъпка по стъпка инструкции

Материали и размери на пясъчниците

Преди да започнете работа, трябва да намерите дъски с подходящи размери и да ги пясък, така че детето случайно да не вземе треска. Ширината на дъските трябва да бъде най-малко 3 сантиметра.

14 палец15 палец16 палец17 палец

След като решихме местоположението на детската площадка за игри и размера на пясъчната кутия, изготвяме чертеж. Стандартната форма на пясъчни кутии е квадрат със страни от 1,5-2 метра и дълбочина 20-30 сантиметра.

чертеж

 Стъпка по стъпка инструкции

След като приключи подготовката на материалите, започваме основната работа - изграждането на пясъчника. Няма да срещнете трудности в работата, ако следвате правилно всяка точка от инструкцията:

 1. Определя се от местоположението. Трябва да се помисли, че когато играят в пясъчника, децата не се „пекат“ на слънце, а също така са в зрителното поле на своите родители. В случай, че сянката не е достатъчна, можете да изградите навес. Той не само ще създаде необходимата сянка, но и ще я предпази от дъжд в случай на лошо време, а също така ще удължи достатъчно живота на пясъчника.
 2. Обработваме дъски с антисептиципоради което материалът ще стане устойчив на гниене и инвазия на паразити.
 3. Ние подготвяме повърхността и правим основата на пясъчната кутия, Направете дъното необходимо, за да предотвратите смесването на пясък със земята, както и проникването на гризачи и насекоми. За да се изпълни тази задача, агрофибърът, прикрепен към дъските с помощта на обикновен телбод за мебели, е идеален.
 4. Поставяме странитесвързващи дъски с самонарезни винтове. Самонарезните винтове са най-удобният и достъпен метод за закрепване, който дава на цялата конструкция достатъчна здравина, тъй като дори при постоянно налягане на пясъчната маса те няма да се деформират.
 5. Фиксираме широки хоризонтални дъски около периметъра на обекта за да могат децата да седнат и да се отпуснат, ако е необходимо.
 
Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeId1b28feb707
 

Направи си сам пясъчник с капак, снимки и рисунки

 

Направи си сам пясъчникМожете да изградите пясъчна кутия с капак на 3 етапа, които са описани по-долу:

1-ви етап. Сглобяване на тялото

Дъските, които трябва да бъдат шлифовани предварително и обработени с антисептик, се закрепват заедно с помощта на дълги пръти, образувайки квадрат. Също така не забравяйте да маркирате и пробиете дупки за винтове.
Важно! След като залепите обикновена изолация между слоевете, дъските ще бъдат плътно свързани, така че пясъкът да не се разлее от пясъчната кутия.
За по-голяма надеждност ъглите трябва да бъдат фиксирани с помощта на допълнителни пръти.15-сантиметровите краища на ъглите на гредите ще бъдат под земята и следователно те ще трябва да бъдат покрити с отработено машинно масло, сушене или битум. Получената рамка се прехвърля на мястото за инсталиране.

2 етап. Сглобяване на основата и монтаж на рамката.

 • Зоната за бъдещата пясъчна кутия трябва предварително да бъде изравнена и почистена от отломки. За точността на маркирането е необходимо да добавите към параметрите на пясъчника 15-20 сантиметра от всички страни. Маркирането се извършва с помощта на колчета с въже, опънато над тях.
 • Премахваме горните 20-25 сантиметра от земята, като правим отклонение към центъра (за да избегнем натрупване на вода). В центъра на пясъчника изкопаваме дупка с диаметър около 50 сантиметра, където ще се запълни материал за дренаж. Изсипваме 5 сантиметра пясък върху дренажа, добре го уплътняваме.
 • Полагаме основата, като правим малки дупки в нея (също за да избегнем натрупването на вода).
 • Монтираме рамката върху основата.

3 етап. Монтиране на капак, който се превръща в седалки.

 • Внимателно закрепете отстрани 2 дъски от 2 страни. След това пристъпваме към монтажа на подвижните елементи на капака.
 • Свързваме останалите дъски по двойки с помощта на барове (за да свържете първите 2 чифта, ще ви трябват барове с размери 25 сантиметра, вторите 2 двойки по 45 сантиметра). Късите щанги ще станат седалки, а дългите барове ще станат гръб. Изпъкналите части на гредата ще служат като опора за задните части.
 • Ние фиксираме бъдещата седалка към дъските с помощта на 3 бримки, които са разположени на еднакво разстояние. В този случай бримките са разположени отгоре, а баровете, които свързват седалките - от дъното.
 • Свързваме гърба и седалката с помощта на бримки, като помним следното: баровете са отвън, а бримките са вътре.

Готово! Можете да започнете да рисувате и декорирате пясъчната кутия.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeId5d5c9e610e

 

Плюсове и минуси на различни видове пясъчници

 

Характеристики на дизайна

Open. Дизайнът е най-простият, действа като платформа за игри.
Заключен. Благодарение на капака, пясъчната кутия ще бъде защитена от отломки, дъжд, от животни, използвани от пясъчника като тоалетна. Също така под капака можете да съхранявате детски лопати, кофи и други играчки. Освен всичко друго, капакът, който се трансформира в седалки, е много удобен.

Използван материал

дърво - Доста прост материал, да се справи с който не е трудно за неопитен майстор. Задължително е да шлайфате части, кръгли ъгли, за да избегнете наранявания. Единственият недостатък на дървесината е краткият му експлоатационен живот, както с течение на времето дървесината претърпява гниене, изсушаване, появата на бъгове. Това обаче може да се избегне, като се обработи пясъчната кутия с антисептик.
пластмаса - надежден, красив материал, който издържа дълго време. Пластмасовите пясъчници са лесни за почистване или транспортиране, ако е необходимо. Единственият отрицателен е цената.
Други материали. Материали като камък, тухла, метал също могат да бъдат използвани за изграждане на пясъчни кутии, но те не са безопасни за деца. Поради твърдостта на повърхността и остротата на ъглите, съществува голям риск от нараняване на деца.

Метод на разположение

Дълбочина. Ефективен начин за укрепване на основата ще бъде задълбочаване на пясъчната кутия в земята. Поради това растителността няма да покълне през основата, насекомите няма да започнат и пясъкът няма да се смесва с почвата.
Повдигнат. Пясъчник от този тип е инсталиран върху бетон или трева. Трябва да се внимава всяко дете да може да се качи в него самостоятелно.

форма

Фигурални. Пясъчниците под формата на цветя, коли, кораби, животни особено ще зарадват децата.
Игрови центрове. Например пясъчник, изработен от автомобилни гуми. В него можете не само да играете с пясъка, но и да скачате на колелата.

 

Направи си сам пясъчник под формата на кола,стъпка по стъпка снимка

 

Направи сам машина за пясъчнициЗа да се изгради пясъчна кутия под формата на машина, следващите снимки предоставят подробни инструкции стъпка по стъпка. Ще докладвам само по важни въпроси.
Трябва да се спазват следните условия:
1. Инсталирайте пясъчната кутия, така че около нея да има свободно пространство за поддръжка.
2. Трябва да е безопасно, да стои здраво на земята.
3. Трябва да се внимава да се премахнат острите ъгли и чипове.

Пясъчна машина, която можете да изградите според инструкциите, е направена от борови дъски и монтирана върху бетонни стълбове. Колоните и прътите от дърво са закрепени със стоманени ъгли. За предотвратяване на разделени дъски, както иПрепоръчва се те да бъдат пробити предварително за плътно прилепване един към друг. През целия период на работа на пясъчника трябва да следи състоянието на свързващите дървени възли.

Общ изглед на монтажа на части

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeId5ebaa27997

 

Как да изберем подходящия материал?

Следното трябва да се вземе предвид:
 • Всички дървета имат различни свойства. Дългият експлоатационен живот на продукта може да се повлияе не само от качеството на обработката, но и от дървесните видове: материалите от бор, липа, лиственица практически не изгниват.
 • Дизайнът трябва да бъде достатъчно силен, затова използвайте дъски с дебелина по-малка от 3 сантиметра не се препоръчва.
 • Шлифоването, шлифоването и обработката на детайлите на вече завършен пясъчник е много неудобно и с лошо качество, така че трябва да направите това предварително. Същото се отнася и за боядисване на железни бримки.
 • Пълнеж с пясъчник, т.е. пясъкът трябва да е чист и добре изваян. Речен или кварцов пясък, пресят предварително с фино сито, е идеален за това.

 

Направи си сам пясъчник във формата на лодка, работилница

 

Пясъчна кутия във формата на лодка със сенникЗа да изградите пясъчник във формата на коблик, ще ви трябват дъски със следната дължина (всяка дебелина е 5 сантиметра):

- за дъски - 30х245 сантиметра, 2 броя,

- за седалки - 15х125 сантиметра, 2 броя,

- за мачтата - 10х180 сантиметра, 2 броя,

- широки части на тялото - 15x115 сантиметра, 4 броя,

- тесни части на тялото - 10х115 сантиметра, 2 броя.

Процедура:

 • Взимаме дъските, предназначени за дъски, и отрязваме ъглите на 45`.
 • Свързваме частите отстрани с дъските, предназначени за седалки, като използваме специално лепило и винтове.
 • Обърнете дизайна. Залепваме отстрани и след това закрепваме с винтове 2 широки части на тялото и 1 тесен.
 • Отстрани намираме центъра и го маркираме, натискаме мачтата перпендикулярно на страната, пробивайки и фиксирайки с лепило и болтове.
 • В върховете на мачтите пробиваме дупки и вмъкваме кръгла релса (125 сантиметра), като предварително сме нанесли лепило върху свързващите места.
 • Ние внимателно шлайфаме детайлите.
 • Завийте винтовете с контура за очи в краищата на седалките.
 • Вземете предварително подгънатата тъкан и шийте в ъглите на въжето.
 • Хвърлете полученото платно върху релсата, нанижете въжетата в бримки, издърпайте и завържете.

Готово! За по-голям реализъм и за радост на децата можете да изградите и инсталирате волан, котва и подобни детайли.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeIdbb0065d3f0

 

Направи си сам пясъчник от трупи

Направи си сам пясъчникПреди да започнете изграждането на пясъчник от трупи, трябва да направите чертеж.

Стъпка 1 Въз основа на чертежа на земята издърпваме маркиращия шнур между колчетата, монтирани по контура на бъдещата пясъчна кутия, добавяйки 25 сантиметра.

Стъпка 2 Изкопайте почвата по маркиращия шнур до необходимата дълбочина.

Стъпка 3 Страничните части с форма на правоъгълник са направени с помощта на 2 дъски (3x20 сантиметра) и 2 опорни стълба (9x9 сантиметра), които са усукани с помощта на стоманени винтове.

Стъпка 4 Монтираме ъгловите части предварително. Инсталираме ги и прикрепяме страничните стени.

Стъпка 5 На мястото на монтаж на колоните разпределяме подготвения бетонен разтвор, като по този начин оформяме основата.

Стъпка 6 Колоните (в нашия случай са необходими 90 броя с диаметър 12 сантиметра и дължина 75 сантиметра) се вкарват в бетон и се задвижват, така че в крайна сметка те да са с еднаква височина (10 сантиметра над страничните дъски).

Стъпка 7 Извън пясъчната кутия, използвайки мистрия, ние издигаме граница от разтвора, която ще фиксира колоните (за да се втвърди разтворът, трябва да изчакате поне 12 часа).

Стъпка 8 Нарежете платното за язовири върху ленти с ширина, съответстваща на нивото на запълване с пясък. Тези ленти са фиксирани с шипове за закрепване на покривния картон от вътрешната страна на складовата част. Краищата на лентите трябва да отиват върху плътни странични дъски.

Стъпка 9 Попълваме синусите между краищата на ямата и детайлите на оградата с пясъчник, след което ги забиваме добре.

Стъпка 10 Закрепваме дъските около целия периметър на пясъчната кутия (бъдещи пейки). Ние закрепваме тези дъски във всяка съвместна точка с помощта на дюбели, изработени от дърво, лепим с дърводелско лепило.

Готово! А сега даваме безплатни въжета за фантазия и оцветяване на пясъчната кутия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeId54d6142e95

 

Къде да се изгради пясъчник?

Избирайки място за пясъчника, основният фактор не трябва да е красотата на заобикалящата природа и сгради, но практичност на територията и наличието на сянка, задокато са на слънце, децата могат да получат слънчев удар.

Чудесно място за инсталиране на пясъчника ще бъде парк или градина, Такива места ще служат не само за игри, но и за разходки на чист въздух, както и родителите и децата ще могат да се възхищават на красотата на природата, да наблюдават птици и други животни.

Голям брой различни насаждения не е опция за инсталиране на пясъчник, тъй като ще бъде доста трудно да се стигне до пясъчника през гората или през много засадени растения. Ако има такава възможност, тогава към пясъчната кутия най-добрата песен.

 

Проста пясъчна кутия за автомобилни гуми

 Направи си сам пясъчник от гуматаТази версия на пясъчната кутия е доста проста. За да започнете, можете да използвате или автобус от автомобил, или автобус от камион (в този случай, пясъчната кутия ще бъде по-просторна).

И така, редът на работа:

 1. Почистваме гумата от мръсотия. Използвайте парцал или четка, почистете външната страна на колелото. Когато приключите, обезмаслете повърхността с бял спирт или ацетон.
 2. От едната страна на гумата отрязваме вътрешната джанта. Трябва да получите пръстен, който ще ви е необходим по-късно за изграждането на корицата. Ширината на лентата трябва да бъде приблизително 10 сантиметра. Не е необходимо да отрежете много широка лента, в противен случай децата няма да могат да седнат на ръба на пясъчната кутия.
 3. Стигаме до картината. Тук можете да дадете безплатно въображение на въображението и да рисувате шарки, животни или просто да рисувате с многоцветни бои. Необходимо е да нанесете 2 слоя, така че цветът да е по-ярък, а боята да е равномерна. 1-ви слой ще изсъхне за около ден, вторият - малко по-дълго.
 4. Избираме неслънчево място недалеч от къщата и инсталираме пясъчна кутия. Заспиваме в пясъка. Поради масата на пясък, гумата ще бъде неподвижна. Тя обаче може да бъде допълнително укрепена чрез приковаване на гумата към земята с нокти от шисти или метални колчета.
 5. Изградете капак за пясъчната кутия. За да направите това, вземете стара кюрета или парче плътен полиетилен. Изрежете кръг с диаметър 15 см, по-голям от диаметъра на гумения пръстен.
 6. С мебелен телбод издърпайте салфетката върху пръстена. Ако няма телбод, можете да използвате игла за торба и синтетична нишка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeIda899a920f1

 

Оригиналният пясъчник на пънчето със собствените си ръце

Направи си сам пясъчник на пънАко в близост до дома ви има пън, той може да бъде превърнат в оригинален пясъчник.

Процедура:

 • Правим шаблон. Намираме и подготвяме мястото, където ще нарисуваме шаблона. Формата може да бъде всяка, по ваша преценка.
 • материалот която ще бъде изградена пясъчната кутия, трябва да са твърди и издръжливи, Прехвърляме шаблона върху материала (в нашия случай - шперплат). След това изрежете шперплата напречно и вземете 2 части.
 • С помощта на друг лист шперплат изрежете ботушите според шаблона.
 • Взимаме подготвените заготовки и ги закрепваме към основата на пясъчника.
 • Приготвяме пън. За целта го отрежете от всяка страна и направете горната част равна. Височината на конопа трябва да бъде около 30 сантиметра, ако е повече - отрежете излишъка.
 • На пънчето изграждаме опорна кутия, където ще бъде инсталирана пясъчната кутия.
 • Поставете основата на пясъчника върху пън и лак.
 • В центъра на пясъчната кутия трябва да направите малка дупка, благодарение на която пясъчната кутия ще стои изправена и няма да се счупи в случай на лошо време.
 • Ние правим капак за пясъчника, благодарение на който пясъкът ще бъде защитен от дъжд и животни, които решат, че е тоалетна.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeIda702f3107d

Полезни съвети

Започвайки изграждането на пясъчника със собствените си ръце, трябва да се запознаете със следните препоръки:

 • Ако решите да изградите голяма пясъчна кутия за четири или повече деца, не забравяйте инсталирайте капак - така че не е нужно постоянно да изсипвате пясък.
 • приемлив размер на пясъчната кутия - 1,5х1,5 метра. Удобно е да инсталирате такъв малък пясъчник в къщи с голяма площ, тъй като става възможно прехвърлянето на пясъчната кутия при необходимост, така че децата, които играят, да са винаги на място.
 • Много малки деца след известно време на играта се уморяват да клякат и седят право на пясъка. Повечето родители са против, тъй като пясъкът може да бъде студен и нещата могат да се замърсят бързо. За да направите това следва да мислим за удобни страни, където всяко дете може да седне.
 • Препоръчително е да направите пясъчник с височина най-малко 25 сантиметра, така че децата, копаещи дупки, да не могат да стигнат до дъното на земята.
 • Не пестете от пясък - слоят му трябва да бъде най-малко 15 сантиметра.
 • За да може структурата на пясъчника да е трайна, за строителството е необходимо да се използват дъски 3,2 сантиметра.

Начало пясъчник. Как да направите?

Направи си пясъчна кутия у домаС настъпването на зимата децата не са в състояние да играят на детската площадка с пясък. Това обаче не е проблем, защото пясъчната кутия може да бъде направена сама, у дома! За това се нуждаем от картонена кутия. След това пристъпете към производството на пясъчната кутия:

 • Взимаме плътна картонена кутия, отрязваме едната странична стена и къмукрепваме рая с лепяща лента. Залепваме всички страни на кутията със самозалепващ се филм.
 • Изсипете грис и царевична каша в кутията (можете да използвате всяка друга по свое усмотрение).

И това е всичко! За малка пясъчна кутия ще ви трябват малки лъжички, лопати, кофи. Играта може да включва различни фигури на животни, коли и други играчки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeId2ffc427032

 

Направете сами пясъчник с балдахин, стъпка по стъпка снимка и инструкции

Направи си сам пясъчник с балдахинТози дизайн е направен от две части - контейнери за пясък и сенник на две опори. Повече за напредъка:

Етап 1. Свързваме страничните стени с помощта на барове. Препоръчваме да маркирате части, за да знаете коя част се отнася до какво.

Етап 2. С помощта на отвертка свързваме къси и дълги странични стени, за вертикални резбови връзки използваме пръти. Монтираме хоризонтални резбови пръти и пробиваме дупки в тях.

Етап 3. Инсталираме готовата рамка на стойките. Фиксираме дъските за бъдещи седалки на страничните стени и хоризонталните греди, фиксираме.

Етап 4. За да може пясъчната кутия да е стабилна, а седалките да са здраво закрепени една към друга, дъските се завиват отдолу с помощта на свързващи ленти. Пробиваме дупки във всяка лента. Обърнете пясъчната кутия и завъртете гарнитурите според снимката.

За да предотвратите поникването на трева през пясъка, е необходимо да издърпате платно или устойчив синтетичен филм върху основата на пясъчната кутия. Фиксираме с помощта на мебелен телбод.

Етап 5. Свързваме страните на фронтоните и кръстосаните парчета.

Етап 6. Закрепваме подпорите на покрива с отвертка.

Етап 7. Разтягаме палатката по стените на фронтоните на покрива, фиксираме я с помощта на телбод.

Етап 8. Шлайфайте повърхността на пясъчната кутия.

Етап 9. Ние боядисваме (или покриваме с лак, лазур - по ваша преценка).

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeIda12602285a

 

Направи си сам голям кораб с пясъчник

Направи си сам пясъчен корабВсяко дете ще се радва да се почувства като капитан на прекрасен кораб, И всеки любящ родител ще може да му помогне с това. Всеки татко, който има поне основни умения в работата с дърво и инструменти, може да изгради пясъчна кутия под формата на кораб. И за да направите кораба още по-реалистичен, можете да създадете от най-простите материали, като например шперплат и дърво, различни аксесоари: пистолети, кормило, мечове и щитове. В този случай няма ограничение за фантазия!

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeId3719bc5769

 

Пясъчна малка маса с кутия за легло

 Направи си сам пясъчна маса с кутия за леглоЗа строителството се използват дъски с дължина 2,5 метра. Периметърът на пясъчната кутия е 120х85 сантиметра. Това е последователността на нашите действия:

 • Към сглобената рамка е необходимо да прикрепите шперплат лист с периметър 90х120 сантиметра, от всички страни да се закрепите с няколко винта.
 • За краката ви трябват 8 дъски с дължина 60 сантиметра. Височината може да варира в зависимост от височината на децата; те трябва да са удобни за игра в пясъчната кутия. За всеки крак се използват 2 дъски, прикрепени в ъглите с винтове. Обърнете детайла.
 • За дренаж пробийте малки дупки.
 • Ние правим кутията за градината по същия начин, периметърът е 120х45 сантиметра.
 • Задайте предния ръб на кутията за леглата върху последния ръб на пясъчната кутия. Изравнявайки, вътре в пясъчната кутия ние завиваме няколко винта.
 • Тъй като не планираме да засаждаме ядливи растения, поставяме пластмасов филм вътре в кутията и го фиксираме с помощта на мебелен телбод.
 • За да обработите горната част на кутиите, се нуждаете от дъски с изрязани под ъгъл 45 градуса.
 • Пълним пясъчника и леглото съответно с пясък и пръст.
 • За поливане на растения, както и за деца да мият ръцете си или да изтеглят вода в кофа, монтираме кран за маркуч.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeId115f8da8cf

 

 Как да изберем пясък за пясъчника?

1. Фин бял пясък Едно не пасва. Първо, лее много зле. На второ място, от него има много прах, той попада в очите, устата и ушите, микроскопично наранява повърхността на кожата. Професионалистите, работещи с такъв пясък, носят гащеризони, оки и респиратори.

2. Бял или сивкав кварцов пясък също не е добро. Няма прах от такъв пясък, но той изобщо не полепва и подобно на първото изделие наранява кожата. Кварцът е твърд минерал сам по себе си, така че неговите частици почти никога не са закръглени до гладка повърхност.

3. Червен пясък, наречен "дере", е отлично формован, но също така не е подходящ за използване в пясъчни кутии, тъй като съдържа голямо количество глина и е много мръсен. Освен всичко друго, тази глина има много микроскопични пори, които са пълни с хранителни вещества, което е отлична среда за размножаването на различни микроорганизми.

4. Умерено жълтеникав пясък със средно големи пясъци (наричана река) е чудесен вариант за детска пясъчна кутия. В него има достатъчно количество глина за добро формоване на пясък, но той загражда пясък с тънък плътен слой, така че пясъкът да не навреди на кожата. В допълнение, такъв пясък не е място за размножаване на различни микроорганизми.

Речен пясък следва през зимата Да се ​​съхранява на хладно и сухо място, най-добрият вариант есъхранение в торби или на открито под филм, През пролетта, когато времето е топло, пясъкът се пълни с пясък. В случаите, когато пясъкът остава да "зимува" в пясъчната кутия, през пролетта е необходимо суха и пресейте

 

Компактен пясъчник от подръчни материали

Компактен пясъчникКакво може да се направи от стария шкаф, който събира прах на тавана, но е жалко да го изхвърлите? Разбира се, превърнете го в компактен пясъчник за вашето дете! Какво е последователност от нашите на действиеясно представени на снимката по-долу, Готовият пясъчник може да бъде боядисан с любимите ви цветове. Доведете децата си в пясъчната кутия - нека фантазиите им се сбъднат. Няма значение дали това е един цвят, много разноцветни петна, отпечатъци на ръцете и краката. Само чрез съвместни усилия вашата пясъчна кутия ще стане уникална!

 

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeId20ad2af45f

 

Проста пясъчна кутия, направена от дъски, направени сами

Проста пясъчна кутия, направена от дъски, направени самиЗа да се изгради такава пясъчна кутия, не се изисква много материал, време и усилия, Дизайнът е изключително прост - имате нужда от около 16 броя борови дъски, фиксиращи материали. инструменти и салфетка. На снимката по-долу подробни инструкции стъпка по стъпка, които ще ви помогнат при изграждането на пясъчната кутия. Малко лично време, огромно желание - и пясъчната кутия е готова!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeId7120bba70c

 

Пясъчна кутия с капак и сенник

Пясъчна кутия с капак и сенникЗаслужава да се отбележи удобство пясъчни кутии с капак и сенник. На такова място за игра с пясък детето винаги ще бъде надеждно защитено от гореща слънчева светлина и от дъжд в случай на лошо време. И благодарение на капака, пясък, когато те не играят, няма да разлети в целия сайт. Също под пясъчната покривка добре защитени от кучета и котки. Освен всичко друго, под капака може да съхранява детски играчки: остриета, кофи, форми и други.

 • Стъпка 1. Изградете основата на пясъчника - палета.
 • Стъпка 2. Ние подготвяме подробностите за конструкцията: измерваме и видяхме дъските за кутията и сенника.
 • Стъпка 3. Поставяне на кутията заедно.
 • Стъпка 4. Сглобете капака.
 • Стъпка 5. Събираме сенника.
 • Стъпка 6. Заспиваме пясък.

Снимките стъпка по стъпка ясно показват всички стъпки, ръководени от които бързо и просто изграждате пясъчник с капак и навес със собствените си ръце!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeId08bd5f1c53

 

Красив пясъчник, направен сам

Красив пясъчник, направен самМожете да украсите детската пясъчница с различни шарки: цветя, животни, геометрични фигури, щампи на малки ръце и крака, животински песни и така нататък. В нашия случай пясъчната кутия е украсена в морски стил, Как да изградите такава пясъчна кутия със собствените си ръце е показано на снимката. Ще коментираме само накратко последователността от действия:

 • Нарязахме дъската на 4 части от 120 сантиметра.
 • Рисуваме чрез импрегниране, а след това с акрилна боя на два слоя.
 • Като допълнителна украса рисуваме ивици.
 • Поставяне на кутията заедно.
 • Нарязваме дъската на 4 части, ако е необходимо, шлайфаме, подаваме ъглите.
 • Закрепваме дъските отстрани на пясъчната кутия.
 • Заобляваме ъглите.
 • Украсете с шаблон.
 • Лакираме.
 • Заспиваме пясък.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeIdf840b4fe95

 

 Пясъчна кутия с удобни седалки и чадър, работилница

Пясъчна кутия с удобни седалки и чадър, направен самКак да се изгради?

 • Избираме място за нашата бъдеща пясъчна кутия.
 • Изрежете страните, изградете кутия.
 • Правим основата (дъното).
 • Изграждаме пейки в ъглите на пясъчната кутия. Ъглите на седалките трябва да бъдат изрязани, така че да е възможно да се монтира чадър във всеки от тях.
 • За да се оттича влагата, правим няколко дупки в основата.
 • Във всеки ъгъл монтираме парче PVC тръба.
 • Оцветете пясъчната кутия (включете фантазията!).
 • Заспиваме пясък.
 • Поставете чадъра.

Готово! Резултатът е голям, удобен и красив пясъчник за вашите деца!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeId02f92bf145

 

50+ схеми, чертежи и оформления на пясъчни кутии

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeId921af5c285

 

50+ необичайни и оригинални пясъчници

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeIdf46287fa05

 

100 снимки. Идеи за вдъхновение

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/pesochnitsa-svoimi-rukami-iz-dereva#sigFreeId88990e418f

запази

запази

запази

запази

запази

запази

запази

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...