Публикувано в пясък

Как да направите пясъчник със собствените си ръце в страната. Стъпка по стъпка снимки, майсторски класове

Направи си сам пясъчник Направи си сам пясъчник

Лятото е дългоочаквано време както за възрастни, така и за деца! С настъпването на топлите дни можете да прекарате повече време на открито, да се насладите на чистия въздух, слънцето, природата. Разбира се, за децата лятото е времето за игри, включително игри с пясък. И какво може да бъде по-добре от изграждането на пясъчни замъци, „извайване на пайове и торти“, особено ако има подходящо място за това - пясъчник. Направете пясъчник със собствените си ръце не е трудно! Към днешна дата магазините представят огромно количество материали, подходящи за тези цели, а в интернет има много идеи, използващи неща, които вече не са необходими в ежедневието. В тази статия ще разгледаме опции за изработка на пясъчни кутии със собствените си ръце, с всякаква сложност, които могат да бъдат направени от различни материали, както и дизайнерски идеи.

 Класическа дървена пясъчна кутия

23 палецПясъчна кутия, изработена от естествен материал - дърво, което може да е по-добро за детето. За производството му не е необходимо голямо количество материал и задълбочени познания в областта на строителството. Малко усилия и сръчност и мястото за летните игри на детето е готово!

Трябва да започнете работа, като маркирате мястото, където ще се намира пясъчната кутия. Стандартните размери на пясъчната кутия се избират около 1,5-2 метра, с дълбочина 30 cm.

Тогава е необходимо да подготвите дъски и барове и не забравяйте да ги песъчите, така че по време на играта децата да не получат цепнатина. Дебелината на квадратните пръти трябва да бъде най-малко 3 cm.

Направете примерна схема / план за сглобяване и можете да продължите с монтажа:

 1. свържете основата на пясъчната кутия с метални ъгли;
 2. Сега в ъглите на получената кутия укрепете баровете;
 3. след това работим с горната повърхност на пясъчната кутия, свързвайки ъглите, както е показано на снимката;
 4. закрепете готовата хоризонтална повърхност към кутията с пясъчник с винтове;
 5. покриваме пясъчната кутия със специална импрегнация за дърво, която предотвратява гниене, или със изсушаващо масло;

Нека подготвим мястото за инсталиране на пясъчната кутия, където е извършено маркирането:

 • премахнете горния слой почва, около 5 см .;
 • покрийте с филм или друг материал, за да не се смесва пясък със земята (не забравяйте да направите малки дупки в покритието, за да не се натрупва влага);
 • инсталирайте пясъчната кутия;
 • заспиваме пясък.

Пясъчната кутия е готова!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeIdf7172fb001

Колко полезни са пясъчните игри за дете?

Пясъкът влияе перфектно на сензорните сензори на детето, например докосване. Пясъкът може да бъде сух, мокър, малък, голям, всички тези разлики при децата предизвикват различни усещания, всеки реагира различно на това.

 • Развитието на въображението, креативността. От пясък можете да изградите замъци, да правите торти, използвайки различни формички, за да създадете нещо ново, с една дума да създадете.
 • Играта с пясък допринася за социалните умения. По време на играта децата общуват. Те могат да строят тунели, да създават зоопарк, да градят град. И по време на играта детето може да бъде в ролята на същия строител или градинар. Когато децата поемат роля, свързана с драматичната им игра, те научават важни социални умения като съпричастност и перспектива за осиновяване.
 • Можете също така да използвате пясък в тренировките. Например, когато дете се научи да брои, ние изграждаме торти и броим, или ги нарушаваме.
 • В Европа пясъкът дори се използва като терапевтично средство. Когато работят с деца, психолозите използват пясък, за да събират информация, да търсят проблеми, които притесняват детето, и да общуват. Игрите с пясък ободряват, успокояват, облекчават стреса.

Пясъчник от камъни

05 палецИскате да направите оригинална пясъчна кутия, тогава тази опция е за вас.

Основно предимство - такава пясъчна кутия може да бъде направена от всякакъв размер и най-важното, като харчите минимум пари, освен ако разбира се нямате необходимия брой големи камъни.

Плюс това изглежда интересно пейзажно решение, И ако се уморите и решите да направите друга версия на пясъчната кутия, тогава този ъгъл може да бъде украсен с цветно легло или да поставите люлка там.

 

Снимката показва всички стъпки за създаване на пясъчник, всичко е бързо, просто и красиво.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeId506dc04f0a

Пясъчна кутия Chock

03 палецДруга проста версия на пясъчната кутия, която може да бъде направена от това, което е в страната. операционна системабучки ще служат като нов материал за строителството; размерът им може да бъде всякакъв. Основното нещо да ги оправим добре, така че дизайнът да е надежден, а производственият процес да е ясен от представените снимки. Също в края на статията има галерия от снимки с различни опции за дизайн, форми, размери на пясъчни кутии, които могат да помогнат при избора и изграждането на пясъчната кутия.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeId34c700e4c2

Пясъчна кутия от старо легло

01 палецКолко стари неща могат да се намерят във вилата, в килера, на тавана ...

Понякога те лежат дълго време, но ти не си мислил, че от тях може да се направи нещо ново, интересно и полезно.

Но какво ще стане, използвайте старото легло като пясъчна кутия.

 

Наборът от действия за преобразуване е много малък:

 • необходимо е да премахнете краката на леглото;
 • инсталирайте дъски отзад, които ще служат като пейки.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeId93af2a53df

Как да поддържаме пясъчната кутия чиста

За да направите игри в пясъчната кутия сигурни и дадоха на децата радост, тук е необходимо да се спазва чистотата. И как да направите това, няколко съвета ще ви помогнат.

 1. капак, Опитайте се да използвате пясъчен капак. Това ще попречи на различни боклуци и следи от животни да не попаднат в пясъка, докато те няма. Капакът може да бъде брезент, линолеум, плътен филм или някакъв друг материал.
 2. Поддържане на пясъка сух, Ако пясъкът се остави влажен за много дълго време, тогава вероятността от развитие на мухъл в пясъчника е висока, така че е важно да изсушите пясъка.
 3. Не в пясъчната кутия, Трохите остават по време на хранене, а хранителните частици винаги привличат животни, птици, които могат да направят своето нещо в пясъка.

Пясъчник за гуми

10 палецНе винаги на сайта има място за изграждането на голяма пясъчна кутия, но не се отчайвайте, винаги има опция как да зарадвате дете.

Вече отслужили сервиз за гуми и опит с инструмента, лесно можете да направите малка и мобилна пясъчна кутия. Минимални разходи и максимална радост за деца.

Стъпка по стъпка снимки, за да помогнете.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeId66aa16ebb8

Пясъчна кутия с капак на пейка

31 палецМного удобна и полезна опция. Класическата пясъчна кутия беше разгледана по-горе, тази опция е много подобна на първата, но допълнена от покрив. Друга особеност е възможност за трансформиране на капака на пясъчната кутия в удобна пейка, Няма да е трудно да го направите, всичко е много ясно на представените снимки.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeIdbb16f48c97

Пясъчна кутия под формата на кораб

05 палец

За момчетата чудесен вариант би бил да направят не само пясъчна кутия, а „кораб“, като прикрепят носа на кораба и мачтата към кутията с пясъчник. Включете въображението и допълнете кораба с всичко необходимо: платна, кормило, кабина и т.н.

Сега можете да търсите съкровища!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeIdb8442e7ccb

Пясъчна кутия от стара лодка

04 палецНай-бюджетната опция пясъчник - Това е, за да го направите от това, което намерите у дома. Почти всеки интериорен предмет с подходящ дизайн и достатъчен капацитет може да се превърне в пясъчник.

В нашия пример се използва стара лодка.

Просто добавете пясък и пясъчната кутия е готова!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeIdc54e9fa264

Пътни пясъчници

01 палецмного дълго минало пясъчник камък пясъчник. Не се страхува нито от влага, нито от температура. И такъв пясъчник се изгражда много лесно.

Най-важното свързване с бетон за надеждност.

Можете да изградите пясъчни стени с различна височина и дори да изградите пясъчна кутия под формата на малък замък.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeId6606811932

Wigwam Пясъчник

17 палецТази опция също е много функционален и удобен, тъй като wigwam служи като защита от слънцето и може да се използва както с пясъчната кутия, така и отделно от нея.

И ако материалът, от който е изработена wigwam, също е устойчив на влага, тогава по време на дъжд ще бъде още един плюс, дете може да изчака малко дъжд точно в пясъчната кутия.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeId7b00381ddc

Какъв пясък е по-добре да се използва за пясъчник?

Изисквания, които най-често се правят на пясък:

 • пясъкът трябва да е сух;
 • плесен добре;
 • трябва да е чист (без бъгове, камъни и т.н.)
 • не бъдете прекалено прашни (без много малки частици, които лесно могат да ви попаднат в очите).

 

Когато избирате пясък между река и кариера, изберете река, тъй като е по-чиста. Чудесен вариант е кварцовият пясък, "великденските питки" са добре оформени от него и той е чист.

Машинообразна пясъчна кутия

01 палецИнтересен вариант и то доста отнемащ много времено какво не можете да направите, за да угодите на децата? Пясъчна кутия във формата на кола, самата пясъчна кутия се намира отзад.

За този модел на пясъчника е необходим шперплат с дебелина 18 мм, всички елементи са свързани с помощта на ъгли, колела и фарове са монтирани върху самонарезни винтове.

 

Не забравяйте да покриете готовия продукт с лак или боя.така че да ви издържи дълго. Диаграмата на машината е приложена по-долу.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeId552d404e3f

Пясъчник с четирискатен покрив

15 палецПясъчна кутия с надежден покрив е защита от слънцето и място за игри. Почти къща, само без стени.

Изработена е от екологично чист материал - дърво.

Чудесно място за игри и с малко въображение можете да украсите стълбовете, например, с цветя или да поставите ярки панделки по ръба на покрива, толкова много различни идеи.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeId68158a4cc0

Пясъчен шестоъгълник

02 палецИзглежда много хубаво пясъчник необичайна форма, например под формата на шестоъгълник.

Представената схема за конструкцията е много удобна и ви позволява да направите пясъчник с различни размери и дори форми, просто трябва да изберете правилната дължина на дъските за основата.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeId966adfdc47

Пясъчник с нарастващ сенник

11 палецАвстрийските архитекти инсталираха необичайна пясъчна кутия във Виена.

Това е купол от върбови клони, които растат в специално отделение с почва. Това поддържа живота на дървото и му позволява да цъфти всеки сезон.

Също така, този дизайн предпазва от топлина и лек дъжд.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeId1c5641ae5f

Какви игри мога да играя с пясък?

Какво беше по-интересно да играете в пясъчника, можете да измислите игра с участието както на едно дете, така и на цяла тълпа деца. Ще се използва всичко: играчки, лопати, калъпи, кофи, клечки, дъски и т.н.

И така, какви игри толкова примамват децата ни:

 • Моделирането на великденските торти. Ще ви трябват кофи, форми и шпатули. Какво може да бъде по-просто, изсипва се пясък, забива се, обърна се и красива великденска торта или „торта“ е готова.
 • Рисуване с пръчка или пръст. Можете да рисувате всичко, но играта е подходяща за всяка възраст.
 • Моделиране на замъка, крепостта. Заслепени и можете да украсите и с нещо.
 • Изкопайте тунел.
 • Игри в коли. Можете да направите гараж, паркинг или да състезавате писта.
 • Лай ръце. Много е интересно за малките деца, когато заспят ръката на възрастен, а след това той започва да го движи и бавно го изкопава.
 • Следи. Можете да оставите отделни песни и цели песни от песни. Следите могат да бъдат ваши и да бунтуват, а може да има и животни: с един пръст - зайче скача, с три - куче тича, с юмрук - слон.
 • Търси съкровище. Погребете някакъв предмет и отидете в търсене, дори можете да нарисувате карта.

Всяка игра може да заинтересува детето, най-важното - да покаже въображение!

Плетена ракита

02 палецМного оригинален дизайн за пясъчника е плетена ограда от клонки върба или друг материал, който има тенденция да се огъва добре.

Има много видове тъкане, изберете всяко по ваш вкус.

Принципът на действие е прост: колчетата са фиксирани и започвате да тъчете.

Основното е, че тъкането е достатъчно плътно, така че пясъкът да не изтича през него, в крайни случаи можете да направите ограда от плътен материал, дъски, шперплат и просто да направите всичко красиво тъкано.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeId39f954ec7e

Пясъчна маса с рафт за съхранение

08 палецДруга версия на пясъчника от вече ненужни неща.

Този модел има много предимства:

 • две отделения на работната повърхност, можете да експериментирате и да фантазирате по време на играта, като използвате едно отделение за пясък, а второто за вода, както е показано на снимката, или можете да напълните едно от тях с камъчета и т.н .;
 • има удобен рафткъдето можете да съхранявате играчки и всякакви дребни неща за игра навън;
 • такава пясъчна кутия има малък размерСледователно, той може лесно да се пренареди на всяко удобно място или да бъде напълно премахнат за зимата.

Единственият отрицателен е малкият размер, поради който няма да е много удобно да се играе за голям брой деца.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeId858c71e0f3

Пясъчни кутии, дизайнерски идеи

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/961#sigFreeId725038411b

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...