Публикувано в пясък

Направи си сам пясъчник от Анастасия

Направи си сам пясъчник Направи си сам пясъчник

В тази статия сме подготвили за вас най-интересните и креативни варианти за изработка на детски пясъчни кутии със собствените си ръце. С помощта на прости и достъпни инструкции дори за начинаещ можете да направите пясъчник за детска градина, пясъчник в близост до къща или за детска площадка от различни материали, както традиционни, така и модерни.

 

Изработка на детска пясъчна кутия със собствените си ръце стъпка по стъпка

Пясъчната кутия е един от най-важните елементи на детската площадка. Повечето деца могат да седят с часове с калъпи и да извайват кифли и да строят пясъчни замъци. Ето защо пясъчната кутия трябва да бъде изградена в съответствие с всички правила и създадена, като се вземат предвид всички нужди на децата. с това просто стъпка по стъпка ръководство Можете да направите детето си много удобна и красива пясъчна кутиякъдето ще прекара удобно времето си.

пясъчник, чието покритие се трансформира в пейкиНа първо място е необходимо правилно изберете място за пясъчника, Тя трябва да бъде в полезрението, така че винаги да можете да държите децата си в очите. Също така е важно да се вземе предвид местоположението на слънцето - пясъчната кутия не трябва да бъде разположена на сянка, но и да не е под постоянни парещи лъчи. В идеалния случай част от пясъчната кутия на слънце, част на сенчесто място, например близо до градинско дърво.

 1. След това трябва да определите размера на вашата пясъчна кутия. За няколко деца, пясъчна кутия 1.7 * 1.7 е перфектна. Първо трябва да защитите мястото за пясъчника и да го маркирате с колче и въже. Мястото за пясъчната кутия след маркиране трябва да бъде разорано на дълбочина около 25 сантиметра.
 2. След това трябва да помислите за основата на пясъчната кутия. Можете да оставите само земно покритие, но при подмяна на пясък в пясъчна кутия това може да не е твърде удобно. Затова най-добре е да използвате геотекстил или агрофибър. Можете също да използвате лист шперплат или филм, но в този случай трябва да се грижите за дренажа, така че излишната влага да остави.
 3. Сега нека се подготвим за нашата пясъчна кутия. За целта ще ви трябват 4 бара с размери 45 * 5 * 5. Всяка лента трябва да се забие в земята на дълбочина около 15 сантиметра. Важно: частта на бара, която ще бъде в земята, трябва да бъде обработена с антисептик.
 4. След това побеждаваме дъски с размер 150 * 30 * 2,5 към баровете. Ако нямате необходимите дъски, можете да изберете материала от съществуващия. Дъските могат да се поставят отгоре, за да се правят удобни места за сядане.
 5. Основното е, че целият дървен материал за пясъчната кутия е идеално гладък - за това е необходимо дъските да бъдат обработени с ренде и шкурка. И в края на производството на нашата пясъчна кутия е необходимо да я обработим с антисептик и да я покрием с лак или ярка маслена боя.

След това напълнете пясъчника с всеки пясък - най-често за тези цели се използва речен или кварцов пясък. Това е всичко, пясъчната кутия е готова!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId45619f8e93

: landscape-project.com

 Изработка на пясъчна кутия за лятна къща със собствените си ръце на етапи

За крайградската зона може да се направи прост и удобен пясъчник, така че децата да са заети с игра. Пясъчната кутия за лятната вила може да се направи независимо, а за това не е необходимо да сте майстор на дърводелството. Достатъчно е да подготвите необходимия материал и да проявите въображение!

Направи си сам пясъчникПърво, изберете място - слънчева зона с лека сянка, например дърво, е идеална. Тогава при горещо време децата няма да страдат от парещите лъчи на слънцето, а след дъжд пясъчната кутия бързо ще изсъхне.

За 1.7 * 1.7 пясъчна кутия ще ви трябва следващи материали:

 • Дъски 4 бр. 170 * 30 * 2.5
 • Барове 4 бр. 5 * 5 * 40
 • Дъски за горната част на пясъчната кутия 4 бр. 200 * 40 * 2.5
 • антисептичен
 • болтове
 • Боя за дърво
 • Винтове за дърво
 • Парче пластмасово фолио 1.7 * 1.7
 • Фин пясък

с прости и удобни инструкции направете нашия пясъчник и не забравяйте предварително да обработите всички дървен материал с антисептик.

След монтажа инсталирайте пясъчната кутия на предварително избрано място и я напълнете с пясък.По желание можете да инсталирате чадър над пясъчната кутия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeIdc3f2b4f89d

Направете сами пясъчна кутия от шперплат

Пясъчни кутии за деца идват в различни форми, а момчетата особено харесват машинно оформени дизайни. Направи си сам пясъчник под формата на камион може да се направи лесно и просто. Авторът на този проект го направи чертеж за изработка на пясъчна кутия от шперплат - такова място за игра с пясък ще бъде оценено от всяко дете. В допълнение, дизайнът е лек и лесен за носене.

Пясъчна кутия под формата на камионНаправи си сам пясъчник от шперплат е много просто. За този продукт ще ви трябва:

 • 18 мм шперплат листове
 • ъгли
 • Самонарезни винтове 4 * 30
 • Съединителни болтове с диаметър 8 мм

Тази версия на пясъчната кутия не изисква много време - достатъчно е да изрежете всички детайли и да ги комбинирате в реда, както е посочено на чертежа. След завършване на монтажа на всички части, готовата структура трябва да бъде обработена със защитно покритие - лак или антисептик. След това пясъчната кутия под формата на машина може да бъде боядисана с ярка боя. Тогава пясъчната кутия, изработена от шперплат, може да бъде инсталирана на подготвеното място и да постави пясък в тялото.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeIdf1aa235e00
 

Как да изберем подходящото място за пясъчника

Разбира се направете сами пясъчник Не изисква специални умения в дърводелството, обаче, когато изграждате кът за деца, трябва да знаете няколко правила. На първо място, това е важно изберете подходящото място за детска пясъчник за лятна резиденция или на детската площадка. Пясъчната кутия за деца трябва да бъде разположена в най-подходящия ъгъл на сайта, защото тук децата ще прекарат много време. А децата често пренебрегват правилата за безопасност и не носят шапки. Така че, така че пясъчната кутия да стане удобно място за деца за различни игри, важно е да се ръководите от тези правила

 • Пространството за пясъчни кутии трябва да е отворено и равно.
 • Пясъчната кутия трябва да бъде в цял вид на родителите през цялото време (ако това е лятна къща или къща, прозорците на кухнята или хола трябва да отиват в пясъчната кутия)
 • Не трябва да има храсти с тръни или гъсталаци от плевели близо до пясъчната кутия.
 • Мястото трябва да бъде защитено от минувачите и улицата.

Също така е важно да се имат предвид летните парещи слънчеви лъчи. Ето защо мястото за бъдещата пясъчна кутия е по-добре да изберете сенчеста, но не твърде мрачна. В идеалния случай, близо до пясъчната кутия има малко плодово дърво. Трябва да се отбележи обаче, че е по-добре да не се оборудва мястото за детски игри в близост до стари дървета - багажникът може да се срути.

Как да направите обикновена пясъчна кутия за деца със собствените си ръце

Прост пясъчник, направен сам Родителите обаче не винаги имат възможност да построят големи и интересни пясъчници за деца. Тогава можете да прибягвате до по-опростена и по-компактна версия. В тази работилница ще научите как да направите обикновена пясъчна кутия със собствените си ръце за даване за един час, Можете да свържете децата с това завладяващо събитие - те ще станат отлични помощници. Така че, за да изградим най-простата пясъчна кутия, се нуждаем от много малко материал:

 • 4 бара с необходима дължина (по-добре 1,7 * 1,7)
 • пясък
 • винтове за дърво
 • основен материал за пясъчник

Сглобяването на този дизайн ще отнеме много малко време, което може да бъде прекарано с цялото семейство. Трябва да се отбележи, че основата на пясъчната кутия трябва да е стегната - най-добре е да използвате полиетилен или специален агрофибър.

След завършване, пясъчната кутия, изработена от дърво, може да бъде боядисана с антисептична и ярка маслена боя.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeIdc2a74608bd
 

Пясъчна кутия "Кораб" направете сами стъпка по стъпка инструкции + снимки

Децата много обичат да фантазират и да си представят, така че за младите авантюристи е по-добре да направят пясъчник с необичайна форма. Чудесен за интересни игри. пясъчник "Кораб"което ще бъде оценено от дете на всяка възраст. Вашето бебе определено няма да остане далеч от развиващото се платно и морето от пясък! Освен това, в такава пясъчна кутия децата са перфектно защитени от слънчева светлина от балдахин под формата на платно. Разбира се, трябва да се оправите с такава пясъчна кутия, но наистина ли е невъзможно един любящ татко да направи това?

Направи си сам пясъчникЗа пясъчна кутия със собствените си ръце под формата на ветроходна лодка се нуждаете от много различни дървен материал:

 • 2 дъски 30 * 245
 • 4 дъски 15 * 115
 • 2 дъски 10 * 115
 • 2 мачти 10 * 180
 • 2 дъски (седалки) 15 * 125
 • В допълнение, за да създадете този невероятен ветроход, трябва:
 • плат 2,75 * 1,2 m
 • болтове с гайки
 • кръгла релса с дължина 125 см
 • бормашина
 • синтетичен шнур
 • контурни винтове
 • винтове за дърво

Използвайки много подробни инструкции, ние събираме нашата платноходка. Всички детайли трябва да бъдат обработени с антисептичен грунд и боядисани - има място за вашето въображение! След като дърводелската работа приключи, прикачваме платно, пришити предварително на шевна машина. Ако желаете, можете да украсите пясъчната кутия с други корабни приспособления - инсталирайте кормилно колело, прикрепете котва или телескоп. Това е всичко, корабният пясъчник е готов за плаване по пясъчни морета!

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId58660020dd
 

Направи си сам пясъчна машина стъпка по стъпка със снимка

Много татковци обичат да правят неща „завинаги“ - това е уникалната пясъчна кутия под формата на кола. Това копие ще се впише идеално във всяка детска площадка и ще даде на децата много радостни емоции по време на играта. В крайна сметка това не е просто кутия с дърво с пясък - това е истинско произведение на изкуството.

Направи сам машина за пясъчнициТази машина за пясъчници е направена от борови дъски и е монтирана върху бетонни блокове - не се страхува от замръзване, дъжд или топлина! Разбира се, ще трябва да се позабавлявате с толкова старателен занаят, но резултатът напълно ще се оправдае. Такава пясъчна кутия ще се превърне в мечтата на всяко момче, и момичетата също. Използвайки прости и ясни инструкции, които можете да направите пясъчна кола за детската площадка лесно и без нерви. Въпреки това, когато инсталирате тази пясъчна кутия, трябва да помните някои правила:

 • Подложката за пясъчник трябва да е равна и стабилна
 • Всички части преди сглобяването на пясъчната кутия трябва да бъдат перфектно обработени от мелница и да нямат остри ъгли
 • Всички части са най-добре закрепени със стоманени ъгли.
 • Частите на пясъчника трябва да бъдат третирани с антисептик

Освен това, след като инсталирате тази пясъчна кутия, понякога трябва да проверявате състоянието на свързващите възли. Това ще ви помогне да предотвратите изсушаване и повреда на тази невероятна машина. Самостоятелно направен камион за пясъчници ще зарадва всяко дете и дълго време ще служи като място за голямо разнообразие от игри - от моделиране на великденски торти до въображаемо пътуване до далечни страни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId0671c4476e
 

Основата за пясъчника, как да изберем

Опитните строители знаят, че не е достатъчно само да изберете място за пясъчната кутия и да инсталирате рамката. Между почвения слой и пясъка трябва да положите основата. Разбира се, можете да направите без него, но тогава почвата при замяната на пясъка ще се смеси с пясъка и след дъжд в пясъчната кутия може да се образува "каша". Да видим защо е необходима основа и как да я изберете правилно

Пясъчна база необходимо е, така че между земята и пясъка да има преграда, която няма да им позволи да се смесват. Но в същото време основата трябва да пусне вода, в противен случай пясъкът ще се превърне в кал след дъжд. Сега има много подходящи материали за това. Най-популярните видове пясъчни основи са следните материали:

 • геотекстил
 • agrovoloknom
 • полиетилен
 • шперплат

Струва си да се отбележи, че първите два варианта са идеални във всички отношения, но всеки винаги има възможност да закупи модерни материали за детската пясъчна кутия. следователно, много подравняват дъното на пясъчника с шперплат или полиетилен, но за това е необходимо да направите дупка отстрани, така че излишната вода да потече в земята.

Направи си сам пясъчник от стара лодка

Направи си сам пясъчник от лодкаМного прост и интересен вариант за създаване направете сами детски пясъчник - направете го от стара и ненужна лодка. Таванските помещения и мазета са изпълнени с много ненужни неща, може би някой наследи от дядото на рибаря и остави дървена лодка. Той е идеален за детски пясъчник, поне за личен парцел, поне за детска площадка в близост до жилищна сграда. И децата ще оценят този необичаен пясъчник, който се разхождаше по вълните и годен за пясъчни игри. Освен това за родителите няма да е трудно да превърнат лодката в удобно място за детски игри. Направи си сам пясъчна лодка с инструкции стъпка по стъпка ще зарадва вашия двор с уникалния си вид.

Така че, за да вдъхнем втори живот на старата лодка, се нуждаем от:

 • теглосмърчова лодка
 • две пресовани дъски
 • пясък
 • сантиметрова лента
 • антисептичен
 • уволняват
 • винтове за дърво

С обикновена инструкция стъпка по стъпка старата лодка се превръща в интересна пясъчна кутия! Най-важното в този въпрос е правилно да инсталирате лодката върху дървена рамка, така че никоя от страните на конструкцията да не надвишава. И дъното на лодката трябва да бъде обработено с антисептик, така че влагата да не повреди продукта. Такъв пясъчник от лодка ще се хареса на всеки мечтател!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId1eed70ea23
 

Пясъчник направете сами пясъчник стъпка по стъпка

Един от най-лесните и по-евтини начини да направите пясъчник със собствените си ръце за лятна резиденция - от автомобилна гума. Тази ненужна резервна част може да послужи като добра услуга за вашето бебе като много удобна мини пясъчна кутия. Освен това може да се направи много бързо и лесно, достатъчно е само един час свободно време. с подробни инструкции стъпка по стъпка пясъчник от гумата на сайта може да се направи дори с деца. Тук не са нужни специални таланти - просто свободно време и добро настроение!

Направи си сам пясъчник от гуматаЗа пясъчник от гумата

 • стара автомобилна гума
 • боя
 • шперплат
 • пясък

За удобство можете да направите шперплат капак отгоре на пясъчната кутия, така че дъждът и отломките да не попаднат вътре.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId68be63cd36
 

Направи си сам пясъчник със снимка на покрива стъпка по стъпка

Направи си сам пясъчник с покривДруг удобен вариант за подаряване и у дома - беседка с покрив, Такъв дизайн ще осигури на децата удобна игра дори и под най-горещите лъчи на слънцето, защото козирката на покрива внимателно ще ги предпази от вредни въздействия. И родителите няма да имат нужда да се притесняват, ако децата свалят шапките или шапките си. Всеки татко може да направи такава пясъчна кутия, особено с това подробни инструкции със стъпка по стъпка снимки, Такъв удобен пясъчник предпазва пясъка от отломки и листа, както и от дъжд. Освен това този дизайн е много просторен и в него могат да се забавляват както деца, така и възрастни. За да създадете този модел на детска пясъчна кутия, се нуждаете от следните материали:

 • Дъски за бор
 • 2 листа пресован шперплат
 • agrovoloknom
 • винтове за дърво
 • малка чанта
 • фасадна боя от всякакъв цвят
 • циркулярен трион
 • мебелен телбод с поцинковани скоби
 • отвертки
 • четка и валяк

Ще ви отнеме около ден, за да създадете такава пясъчна кутия, но в двора ви ще се появи отлична зона за игра! С такъв пясъчник с покрит покрив нито дъждът, нито жегата са страшни!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeIdeb1caf2dbf
 

Какъв материал е по-добре да направите пясъчник

Преди изграждането на пясъчника всеки родител задава въпроса - от какво може да се направи този удобен кът за деца? Пясъчни материали се използват най-разнообразните, нека се опитаме да разберем кои от тях са по-добри и безопасни за децата.

 1. Най-популярният материал е дървото. Освен това дървото за пясъчника може да се използва в различни вариации - трупи, дъски, коноп, колчета, блокове. Този материал е общопризнат като най-безопасният, най-издръжливият и лесен за използване. В допълнение, всичко може да бъде направено от дърво, най-важното, за да покаже въображение!
 2. Друг търсещ материал е пластмасата. Единственият му недостатък е, че не можете сами да направите такава пясъчна кутия, можете да я закупите само. Освен това обикновено пластмасовите пясъчни кутии не са много обемни и са предназначени за едно или две деца, така че тази опция е подходяща за крайградски и домакински парцели.
 3. Пясъчниците също са направени от импровизирани материали - автомобилни гуми, пластмасови бутилки, стари дървени лодки и дори легла.
 4. Шперплатните пясъчни кутии също са популярни, но мнозина не харесват този материал заради краткия живот и вредните изпарения.

С такъв богат избор на материал за създаване на пясъчник, всеки начинаещ строител ще избере за себе си най-добрия вариант за всеки вкус и бюджет!

Направи си сам пясъчник от трупи стъпка по стъпка инструкции със снимки

Направи си сам пясъчник от трупиДруга практична и издръжлива версия на пясъчната кутия за деца със собствените си ръце е да я направите от трупи. Такъв дизайн ще продължи много дълго време, освен това не изисква много време за сглобяване. конструкт детска пясъчна кутия, изработена от трупи със стъпка по стъпка снимки дори начинаещ строител без опит или просто обичащ татко може. И ще бъде голямо удоволствие за децата да играят в такава красива пясъчна кутия!

За изграждане направете сами пясъчник от труписе изисква много малко материал:

 • трупи (4 * 6)
 • моторна резачка
 • метър
 • бормашина
 • антисептичен

Използвайки проста и разбираема стъпка по стъпка инструкция, ние събираме нашатанаправете сами пясъчник Преди монтажа е важно да обработите дървения материал с антисептик. След завършване на монтажа и след инсталиране на пясъчната кутия, полученият дизайн може да бъде боядисан с лак "дърво" или каквато и да е боя.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId9794fb3091
 

Как да направите пясъчник към вилата със собствените си ръце + снимка на етапи

Тази опция пясъчни кутии от дърво Направи си сам е много популярен сред онези татковци, които са далеч от строителството. Този пясъчник от дъските може да бъде направен бързо и лесно за няколко часа. Очевидните предимства на тази пясъчна кутия са бързината на изграждане, удобството, интересният дизайн и простора. За удобна игра на две или три деца са достатъчни пясъчни кутии с размери 2000 * 2000 сантиметра.

Направи си сам пясъчник от дъскитеНеобходимите части за сглобяване на този пясъчник от дъските със собствените си ръце:

 • Бар 100 * 100
 • Обградена дъска с дебелина 22 мм
 • нокти (винтове за дърво)

След сглобяването на цялата структура е желателно да се третира с антисептик и да се намаже с лак или боя. В допълнение, недостатъкът на този модел е липсата на покритие, но това е лесно да се поправи - капакът може да се събере от съществуващ материал или просто да се използва парче платно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeIdc48d084537
 

ТОВА Е ИНТЕРЕСНО: как са полезни пясъчните игри?

Пясъчната кутия е незаменим атрибут на всяка детска площадка и сега малко хора се чудят защо пясъкът е толкова важен. и междувременно, този ковък насипен материал играе огромна роля в развитието на детето и дори лекува. Нищо чудно, че през 20 век психотерапевтите започват да използват пясък за различни техники за релаксация. По този начин, какво развиват игрите с пясък?

 1. Фини двигателни умения на ръцете и пръстите
 2. Креативност и фантазия у бебето
 3. реч
 4. Социални и комуникационни умения

Игрите с пясък активират нервните окончания, които са разположени на върха на пръстите, което има благоприятен ефект върху нервната система като цяло. Затова психолозите от цял ​​свят се съветват да се ангажират пясъчна терапия не само за деца, но и за възрастни. Освен това се смята, че този естествен материал отнема отрицателна енергия и зарежда положителна енергия на всеки, който я докосне.

Детска пясъчна кутия с пейка "направи си сам"

Направи си сам пясъчникДецата са много популярни дървени пясъчници с капак на трансформатора, С едно движение на китката такъв капак 3 в 1 се превръща в удобна пейка, на която децата могат да седнат или да я използват като повърхност за извайване на великденски торти. Този модел има много предимства - първо, той е защитен от дъжд и отломки. На второ място, капакът се трансформира в пейка или маса, което е много удобно. И с такава проста и ясна стъпка по стъпка инструкция, всеки може да се справи с изграждането на пясъчник с капак!

За да създадете това пясъчни кутии с трансформатор просто следвайте инструкциите стъпка по стъпка ясно и направете всичко, както е на снимката. По време на изграждането на този пясъчник, авторът прибягва до малък трик, който ще ви помогне да избегнете ненужни неприятности. По-добре е да прикрепите агрофибър или геотекстил към основата на пясъчната кутия веднага към дъното, като използвате мебелен телбод. Освен това авторът на този майсторски клас съветва да залепите уплътнител на прозореца между дъските, така че след това пясъкът да не се разлее в напуканите пукнатини. Такъв пясъчник ще се хареса на всяко дете!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId408aacd0ed
 

Пясъчна кутия, изработена от камъни майсторски клас + снимка

Направи си сам пясъчникМного проста и компактна опция за онези, които не искат да се „трудят“ със сложни конструкции и дървени дъски - направете пясъчник от камъни, Тази интересна и необичайна пясъчна кутия ще се превърне в основната украса на вашата детска площадка, а вниманието на децата към нея определено е осигурено. Освен това, за да създадете този шедьовър, можете да свържете деца и заедно ще направите нещо уникално!

За да създадете пясъчник от камъни, достатъчно е да ги боядисате с маслени или акрилни бои под формата на пътища и автомобили. Ако желаете, можете да фиксирате камъните в пясъка или просто да оставите децата да играят с тях. Тази креативна идея направете сами детски пясъчник от камъни творческите хора, които не харесват стандартните опции, ще харесат!

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId1a7b9c0385
 

Пясъчник от палети направете сами инструкции със снимки

Направи си сам пясъчник от палетПясъчниците са направени не само от скъп материал, но и от прости и импровизирани неща. В този майсторски клас тези неща бяха обикновени дървени палети, които са в големи количества в магазините, дори безплатно. Авторът на този проект направи истинско произведение на изкуството от палет - пясъчна кутия под формата на камион, И той се нуждаеше от доста малко материал за това, а разходите са още по-малко.

 1. Първо трябва да готвите голям брой палети, колкото повече, толкова по-добре.
 2. С помощта на 2 триметрови дъски и палети сглобяваме рамката за пясъчната кутия
 3. Подреждаме палети на дъскии ги карам около камиона
 4. Рисуваме нашата удобна пясъчна кутия с място за беседката с безцветен лак или импрегниране.

Авторът също така съветва да се правят палети с капак върху тялото на пясъчната кутия, за да не останат остатъци и листа върху пясъка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId468efcedfe
 

Как да изберем пясък за детска пясъчник?

Важен фактор за пясъчника е да избере подходящия пясък за пълнене. Оказва се, че и в този въпрос има много тънкости и сега ще ви кажем как да изберете най-добрия пясък.

Какви видове пясък има?

Най-популярният тип пълнител за пясъчната кутия е речен пясък, Той е малък (до 2 мм), среден (от 2 до 2,8 мм) и голям (от 2,9 до 5 мм). За пясъчник е по-добре да изберете пясък с размери на пясъчни зърна до 2 мм, тогава ще бъде удобно за игра и няма да ви попадне в очите.

Друг вариант е силициев пясък, Има обаче голям минус - цената. Кварцовият пясък е няколко пъти по-скъп от речния пясък, така че не е много популярен.

Също така на мода цветен пясък, Можете да поискате такава новост в магазин за хардуер, но на цена тя също ще бъде доста скъпа, тъй като средно около 4 кубически метра пясък са необходими в пясъчна кутия.

Когато купувате пясък в магазин, не забравяйте да попитате сертификатза да сте сигурни в качеството на материала.

Направи си сам пясъчник от автомобилна гума

Направи си сам пясъчник от автомобилна гумаНаправи си сам пясъчник от автомобилна гума - Най-популярната форма на родителско творчество в детската площадка. Такъв пясъчник се извършва много бързо и трае дълго време. Освен това има много място за въображение - автомобилна гума може да бъде превърната във всичко. Тази мама направи ярка и красива пясъчна кутия от гумата със собствените си ръце много лесно и просто! И за да създаде този шедьовър, тя се нуждаеше само от автомобилна гума, боя и парче ярък полиетилен.

съвет: От горната част на гумата можете да направите удобно покритие, което предпазва вашата пясъчна кутия от листа, отломки, клони и дъжд.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId88a996f601
 

Пясъчникът го направете сами с балдахинова снимка стъпка по стъпка

Направи си сам пясъчник с покривПреди да изградите детска пясъчна кутия, важно е да вземете предвид много фактори, на първо място, дали имате нужда от навес или не. Покритите пясъчници са удобни с това, че предпазват децата от пряка слънчева светлина и ви позволяват да играете в него от сутрин до вечер. Не можете да седите в пясъчна кутия БЕЗ балдахин дълго време в жегата над 30 градуса. Следователно един от най-популярните признати модели направете сами пясъчник с покрив, Родителите обичат тази опция за пясъчник за комфорт и безопасност.

Да направя пясъчник с покрив, ще ви трябват всички същите материали, както за обичайното + парче тента.

Както се вижда на последната снимка, палатката е фиксирана отстрани на фронтоните на покрива с мебелен телбод.

Такъв пясъчник ще служи дълго време и ще украси всяка детска площадка!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeIdf3ab7c8fd1
 

Пясъчни кутии направете сами рисунки и диаграми + инструкции

Направи си сам пясъчник за рисуване на къща В зависимост от сложността на изграждането на пясъчник със собствените си ръце, майсторите предпочитат да използват различни инструкции. За някои модели стъпка по стъпка снимки и описания на работата не са достатъчни, но е необходима рисунка. Това се отнася главно за сложни модели като пясъчник с къща или покрив.

Ние събрахме за вас най-подробните и точни чертежи и диаграми за създаване на различни опции за пясъчни кутии със собствените си ръце. В този албум ще намерите Направи си сам рисунки и диаграми за пясъчниците, С помощта на тези чертежи можете да направите всяка пясъчна кутия по ваш вкус, а подробна схема ще ви помогне да изчислите материала и плана за действие.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId7f8a262f74
 

Пясъчна кутия със седалка с капак направете сами стъпка по стъпка работилница

Направи си сам пясъчник с седалка с капакТози проект е разработен и реализиран от блогъра Иван Круглов. Той направи подробно направете стъпка по стъпка инструкции за пясъчник с капак на пейка, От всички опции за детски пясъчници, авторът счита това за най-функционалното и най-лесното за сглобяване. Наистина, неговият пясъчник се оказа прекрасен и дори дъщеря беше замесена в процеса на строителство! Иван отбеляза няколко тънкости в блога си:

 • Краката на пясъчника трябва да бъдат третирани с машинно масло
 • Краищата на дъските върху пясъчния капак трябва да бъдат обработени с шлайф за по-красив вид.
 • Пантите на капака на седалката трябва да бъдат боядисани с боя, за да се предотврати ръжда

това направете сами пясъчна кутия със седалка с капак дете на всяка възраст ще го хареса, а таткото няма да има много трудности при създаването на този шедьовър!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId4fa9939c4e
 

Оцветете пясъчната кутия: коя боя е по-безопасна за децата?

Майките са склонни да се притесняват за здравето на децата си и затова боя за боядисване на детска пясъчна кутия подбрани с особено внимание. Не е тайна, че повечето бои са токсични и сухи за дълго време. Как да изберем подходящата боя за тези цели?

 • Антисептичните и различни импрегнации за дърво са абсолютно нетоксични и бързо изсъхват.
 • Еко-боята на основата на естествени смоли е призната за най-безопасната боя.
 • По-токсични, но бързосъхнещи - емайл, нитро емайл, фасадна боя и други бои на откритоработи. Те са добре устойчиви на замръзване, дъжд и температурни промени, но не са много безопасни за деца.
 • Маслените и акрилни бои са чудесни за декор с пясъчници. С тяхна помощ можете да рисувате пясъчната кутия със забавни рисунки и надписи.

Струва си да се отбележи, че всички работи по рисуване са най-добре извършени след седмица преди детето да играе за първи път в тази пясъчна кутия. Тогава боята или лакът ще изсъхнат добре и миризмата ще изчезне.

Направи си сам лабиринт от постове

Направи си сам пясъчникИнтересен пясъчник със собствените си ръце може да бъде направен от обикновени колони. Най-креативните родители дори правят цели лабиринти от пясък, колони и камъни по този начин! Такъв пясъчник определено ще се хареса на всяко дете, защото колко игри можете да измислите тук! Рисунка на такъв "лабиринт" може да бъде измислена независимо или да бъде направена в Интернет.

Подготвихме стъпка по стъпка инструкция за вас, която просто и ясно показва как да направите тази творческа пясъчна кутия. Но фантазията не се ограничава само до това - представяме ви няколко по-популярни опции направете сами пясъчници!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId533907c242
 

 Проста пясъчна кутия направи сама по себе си стъпка по стъпка

 Направи си сам пясъчникИ това е още един подробен майсторски клас по производство проста пясъчна кутия със седалки направете го сами. Авторът на този проект подробно записва всеки етап от този старателен процес, така че дори и най-неопитен майстор да може да повтори този дизайн. Е, пясъчната кутия наистина имаше успех, татко напразно се опита за децата си!

Основното предимство на този пясъчник е, че е много просторен и подходящ за игра на две или три деца наведнъж. за разлика от закупените кутии за пясък, които са предназначени за едно дете. Тази пясъчна кутия ще издържи дълго време - дизайнът е обмислен до най-малките детайли и е направен много щателно. Прост пясъчник, направен сам, направен от дърво украсете всеки двор!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId30f6d8f50b
 

Направи си сам пясъчник с резервоар за вода от снимка на дърво

Направи си сам трансформатор за пясъчнициДруг креативен пясъчен модел е многофункционален дизайн, обмислен до най-малките детайли. Този пясъчник има всичко - резервоар за вода, мост, скривалища, удобна тента, която също служи като капак за пясък и, разбира се, просторен контейнер за пясък. Авторът създава този необичаен модел за децата си, като отчита техните интереси и нужди. Резултатът беше истински дърводелски шедьовър, в който деца от различни възрасти играят с голямо удоволствие!

Такъв пясъчник ще се превърне в истински връх на всеки личен сюжет!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId9baa311a0a
 

Как да се грижим за пясъчника?

Това е всичко, нашата статия за пясъчниците почти приключи, сега остава основният въпрос - как грижи се за пясъчната кутия?

Има няколко хигиенни правила на този детски кът, които трябва да спазвате. В края на краищата, децата прекарват почти цялото лято в пясъчната кутия и прекарват дни в края, като се разминават в пясъка, като правят великденски торти. Как да предпазим децата от микроби и други заплахи, с които застоялият пясък е изпълнен?

 • Пясъкът в пясъчната кутия трябва да се сменя поне два пъти годишно. Освен това, преди да купите, задължително трябва да проверите сертификата за стоките в магазина.
 • След играта трябва да покриете пясъчната кутия с брезент или тента, така че боклукът да не попадне там и домашните любимци да не се объркат.
 • Районът в близост до пясъчната кутия трябва да бъде озеленен, така че слънцето да не пречи на детето и пясъкът да попадне по-малко в очите.

Спазването на тези санитарни норми ще ви помогне да запазите пясъчната кутия чиста!

Направи си сам стъпка по стъпка кораб за пясъчни кораби

Направи си сам кораб с пясъчникЕ, истинската череша на нашата торта е невероятна корабен пясъчник, сякаш произлиза от снимка на приключенски роман. Дядо направи такъв шедьовър, за да зарадва внуците си - всеки би имал такъв дядо! Това дърводелско произведение на изкуството ще украси всяка детска площадка и ще гарантира интереса на всички съседни деца.

Освен това дядо Леонид от Братск сподели своите умения и публикува подробни стъпка по стъпка инструкции за създаването на тази пясъчна кутия. Сега всеки може да го направи, основното е да положите усилия и да мечтаете. Направи си сам пясъчник + подробен стъпка по стъпка майсторски клас дори направете дървен чайник "чайник"!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId5b346670af
 

Пясъчни кутии направете сами + схеми 40 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId8da957f130
 

Идеи за детска пясъчна кутия 250+ снимки

В тази статия сте отприщили всичко необходимо, за да създадете най-удобния и необичаен пясъчник за вашата лятна къща, дом и детска площадка. Разказахме ви как да изберете правилната основа за пясъчника, пясък, каква боя да боядисате пясъчната кутия и как да се грижите за нея.

Тук ще намерите повече от 20 подробни работилници по създаване на различни видове пясъчни кутии. сега просто трябва да изберете кой да ви хареса! Представяме ви 250+ снимки на най-интересните пясъчници от цял ​​свят!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/956#sigFreeId8aaff3dbaa
 

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...