Публикувано в пясък

Направи сам пясъчник за деца 500 снимки, рисунки, майсторски класове

детска пясъчна кутия детска пясъчна кутия

Пясъкът е една от най-добрите играчки на природата. Детското въображение е достатъчно за най-невероятните идеи, от страхотен замък до празнична торта. В пясъчника няма правила за играта, той позволява на децата да композират и тестват хипотези, дава сензорно преживяване, което благоприятно влияе върху развитието на речта, и отлична възможност за усвояване на физически и социални умения.

 

Въпреки това, нека не обмисляме защо в тази статия, но как да направите детска пясъчна кутия със собствените си ръце, Изглежда много прост дизайн, но се оказва, че има много опции и нюанси. Ето само две дузини прости домашни пясъчни кутии със стъпка по стъпка снимки и кратко описание, нужни са ви само желание, въображение и няколко часа свободно време.


Как да направите детска пясъчна кутия със собствените си ръце

Направи си пясъчникПрост пясъчник с цветни ивици, пейки за сядане, пясъчни перфорационни отвори, две места за закачване на плажен чадър и много пясък. Това е целият комплект, о, да, и две щастливи деца. Опитвали ли сте някога направете детски пясъчник със собствените си ръце? Не? Всъщност е много просто, не е нужно да наемате дърводелци.

 

Направи си пясъчникЕто една проста диаграма, просто трябва да изберете подходящия материал и по желание да прецизирате концепцията за дизайн. В случая размер на кутията 1,8 м от 2 м. Дъното се състои от дървени летви. За импровизирани ъглови пейки, които са идеални за татко и мама, можете да използвате остатъците от дъските, които отидоха да направят кутията. Ето как ще изглежда готовата пясъчна кутия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeIdadd12cfbcd

Тези пейки служат и за укрепване на цялата структура на кутията. За закрепване на чадъри в ъглите, прикрепени PVC тръби нарязани, За да рисувате в такива красиви ивици, използвайте художествена лента, нанесете ивици на свой ред, следваща, когато предишната изсъхне. По-долу вижте реда за производство и монтаж на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeIdfeb0e58109

детска пясъчна кутия с капакДетска пясъчна кутия с капак

Удобна и функционална пясъчна кутия с капак и вградените седалки не е трудно да направите със собствените си ръце. Купете дъски и барове, полирайте ги. Можете да започнете сглобяването. Ъгловите пръти трябва да са дълги, за да можете да копаете в земята, използвайте ъгли за укрепване на ъглите на кутията. Все още се нуждаят от калитки и бримки.

Когато конструкцията е сглобена, можете да започнете да рисувате, накиснете „опашките“, които ще бъдат в земята, с влагоустойчива течност, можете да използвате обикновено машинно масло. След това започнете да сглобявате подвижния капак за пясъчник, за което добавете още две дъски и прикрепете контурите на калитката. Покритието на пясъчника ще служи и като пейка, Разглеждате всички подробности на снимките стъпка по стъпка, чертежът не е прикачен, направете измерванията по ваша преценка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeId773b6db125

Има много такива пясъчници, тук има още един, само опростен, в този случай кутията не е необходимо да се вкопава в земята. Също така удобно, дизайнът може да бъде преместен, ако е необходимо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeId3d31c69899

Така изглежда в схемитеРазбира се, не точно копие, но за да стане ясно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeId4b9cf3bbb5

пясъчник с капакОще един детска пясъчна кутия с капак, което ще предпази добре пясъка от животински екскременти и други нежелани неща, и в същото време ще остави водата да преминава свободно, предотвратявайки пресъхването на пясъка. Много е важно, тъй като изсушеният пясък, попадайки в белите дробове на дете, може да представлява определена заплаха за здравето. В този дизайн дъното е отворено, следователно, при свободен поток вода отгоре и влага от земята, пясъкът винаги ще бъде желаната консистенция. Както в предишните версии, капакът също действа като пейка. Когато сглобявате, обърнете внимание на интересната идея на автора: да укрепите гърба на пейката, на който детето обикновено опира, когато излиза от пясъчната кутия, направете дървени въртящи се ключалкикойто здраво ще държи гърба в изправено положение.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeIda8cdd92243

Направи си сам пясъчник с капак

направете сами детски пясъчник с капакТази версия на пясъчника за деца е различна от предишните. тук капакът е направен под формата на две пейки, плъзгащи се по кутията, Това е много удобно, тъй като те могат да бъдат частично или напълно разтворени, така че да е удобно да седите или да не се намесвате, когато имате нужда от повече място. Под пясъчната кутия е необходимо да изкопаете яма с дълбочина 30 см, дъното на която е покрито agrovoloknom, това е евтин и издръжлив материал, който ще осигури нормален поток на водата и ще позволи на плевелите да покълнат. Платът трябва да покрива цялото дъно и външните ръбове.

 • За да инсталирате дизайна, подгответе стълбовете, които трябва да са с 20 см по-високи от кутията.
 • Инсталирайте ги отстрани и закрепете с дъски.
 • Направете секции и ги поставете по протежение на пясъчната кутия.
 • Поставете напречна греда за закрепване на горните нива.
 • Закрепете капака към центъра и страничните дъски.
 • Не забравяйте да направите пропуски в капака, така че да има свободен достъп на въздух.
 • След това сглобете втората половина на капака.
 • Предварително обработете цялото дърво със защитна импрегнация и след монтажа лак.

Е, пясъчната кутия е готова. Не забравяйте, че ако не използвате пясъчника дълго време, трябва периодично да отваряте капака, така че пясъкът да се проветрява.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeIdcb20d31816

направете сами вътрешен пясъчникДетска пясъчна кутия с покрив

Покривът на този луксозен пясъчник спомагат за поддържането на игралната зона добре засенчена, покриват се от дъжд, предотвратяват падането на листа и клони, Цялото строителство, от началото до края, ще отнеме един ден. Идеите за дизайн включват ъглови пейки за сядане.

 

 

направете сами вътрешен пясъчникОсвен това сенникът е направен достатъчно високо, така че възрастните да могат да се присъединят към децата си в пясъка. Снимките стъпка по стъпка показват целия процес на сглобяване.

 • Започнете с кутията.
 • Предварително пробийте дупки и подравнете ъглите.
 • От останалите парчета дъски изрежете четири триъгълника за пейки, завийте ги към ъглите на кутията.
 • След това, като използвате квадрат, прикрепете вертикалните дъски на подпорите на покрива.
 • Закрепете напречната греда.
 • Завийте нова дъска между двете вертикални от предишната стъпка.
 • Направете опора за покрива. За целта изрежете четири бара, за да направите квадрат.
 • Маркирайте хоризонталната линия надолу от върха на щрангове.
 • Вземете една от прътите и пробийте дупка в центъра на предната страна на дъската (в центъра отгоре надолу и в центъра отляво надясно); поставете винта в дупката.
 • Повдигнете този напречен перпендикулярно и подравнете с линията, така че напречната греда да е точно в центъра.
 • Пробийте два вертикални отвора на всеки край на кръстовището и напълно закрепете рамката на покрива.
 • Изрежете и монтирайте гредите.
 • От листовете шперплат изрежете самия покрив и го завийте под ъгъл върху рамката.

Това е всичко, остава да рисувате и напълнете кутията с пясък.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeId94395d6fd6

направете сами вътрешен пясъчникКак да направите рисунки в пясъчниците на закрито

Показано тук е друго опция с покрит пясъчник, само плосък покрив, На стъпка по стъпка снимките процесът е показан на диаграми с размери обаче в инчове (1 инч - 2,54 см). При сглобяването основното, което трябва да запомните, е безопасността на децата, така че се уверете, че всички повърхности са шлифовани, капачките на пирони и винтове са внимателно вдлъбнати.

Уверете се и в това покритието е подходящо за употреба от деца, Редът за сглобяване по принцип не се различава от предишния, така че е възможно без подробности.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeIdc92bb1b6f4

направете сами вътрешен пясъчникПясъчна кутия с тента

Прост детски пясъчник с рамка за тента, Редът за сглобяване в диаграмите е показан на стъпка по стъпка снимки, но по принцип той не се различава от другите примери, които са представени по-горе. Има няколко нюанса, бъдете сигурни кръгли остри ръбове шлифовъчна машина и шкурка, за да се намали вероятността от счупване на дупка в тъканта. За допълнителна стабилност и сигурност можете изрежете вертикалния стълбпогребвайки го с около 30 до 40 сантиметра по-дълбоко. Ако живеете там, където има силен вятър, това ще ви помогне да предпазите палатката от преобръщане.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeIdd1bb063545

И тук не е диаграма, а производственият процес на снимките. Ако всичко се получи, седалките трябва да се сгънат отгоре на пясъчната кутия, създавайки нейния капак. Вероятно най-често срещаната зона на фрустрация може да бъде в получаването на правилния клирънс между втория и третия сегмент на седалката. Ако са объркани и теразположен много близо, тогава не можете напълно да затворите капака. Не се обезкуражавайте. Просто отстранете винтовете, леко изместете контура и опитайте отново. Горният капак трябва да виси над основата на пясъчната кутия два или три сантиметра, след това първо, няма нужда да фиксирате дръжкатаза да отворите капака и второ детето не хваща пръстите сикога ще го затворят. Също така не забравяйте, че трябва да има разстояние между опорите на стените за тенти и кутията, така че капакът да може свободно да се отваря и затваря. Помислете също, че дървото има свойството да се разширява от влагата, следователно клирънсът трябва да се извърши с марж.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeId7e21b3183e

направете сами вътрешен пясъчникПясъчна кутия в палатка

Покриви, чадъри, това е добре. Но е възможно да се подходи по-лесно до проблема, за да се направи точно такъв пясъчник в палатка - децата обичат къщите. Няма нужда да изграждате специална рамка, просто фиксирайте обикновена напречна греда, издърпайте тъканта и палатката е готова. Разбира се, палатковият тип балдахин има своите предимства и недостатъци, но опцията не е лоша, можем да кажем всесезонно.

 

Важен нюанс изберете правилната материятака че да предпазва от ултравиолетовите лъчи, а ако се намокри, не се покрива с мухъл.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeIdbf3cd4f61a

Пясъчна маса

детска пясъчна масаТози детска маса за пикник със своите вградени пейки с изненада, Извадете капака и вижте вътрешното отделение за пясък, където децата могат да строят замъци, да играят с гребла за играчки, лопати, да правят пити от пясък и т.н. Дизайнът включва маса с вградени пейки. Идеален за малка детска градина и лятна вила, маса може да бъде поставена навсякъде, някъде на сянка, няма нужда да се притеснявате, че ще има някакъв боклук, можете да го поставите в стаята или под навес за през нощта
детска пясъчна масаДве в едно, пясъчна кутия и детска маса за пикник, Това е идеално решение за лятна резиденция, особено ако не живеете там постоянно. Вдясно е представена дизайн рисункакакто виждате, материалите се нуждаят от минимум, а прост дърводелски инструмент може да се намери във всеки дом. Освен това, да си го направите сами е много лесно. На практика няма разходи, отлично, ако можете да намерите стари палети, просто трябва да се справите добре с тях и можете да видите как да направите маса за пикник тук, Просто трябва да добавите кутия с пясък. детска пясъчна маса

Опциите на таблицата могат да бъдат различни, тук е фотогалерия с няколко идеи. Детска маса за пикник с пясъчник е добро решение за тези, които имат малък заден двор или къщичка. Можете също да го поставите на закрито, ако искате да следите играта на децата, докато приготвяте обяд или вечеря. За производството на такава маса не се изискват високи разходи, тя може да се направи за един ден, можете дори да използвате палети, за да спестите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeIdae8abc5817

детска маса за вода и пясъкПясъчна маса за вода и пясък

Няма как да отидете на плаж с деца? Направете парче от плажа за детето си на сайта си! Малка маса за пясък за вода и пясъкРазбира се, плажът не е заместител, но ще донесе на децата много забавление. Идеята е много проста, в таблицата е инсталиран контейнер, който може да се напълни с пясък или вода, или и двете едновременно, ако резервоарът има две секции. Първо трябва да изберете подходящ контейнер, след което да направите таблица под него, както е показано на стъпка по стъпка снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeId776f3efd17

Малка пясъчна маса за деца

детска пясъчна масадетска пясъчна масаДруг вариант обикновена детска маса с вграден контейнер за пясък, Идеята не е оригинална, но доста. Снимките стъпка по стъпка показват как да го приложим.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeId1a25853a9e

Детска малка пясъчна маса

детска пясъчна масаМного прост дизайн за най-малките, този детска пясъчна маса направени са две двегодишни деца, височината му е 40 см, плот за маса с пясъчник от 90 до 60 см. Ще ви трябва няколко дъски от 3 м, пръти, лист шперплат и боя. Първо изрежете детайлите на необходимите части, внимателно пясък и боя. Когато изсъхне, сглобете структурата, мисля, че няма да има проблеми с това.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeId538bb6c479

детска пясъчна масаДетска пясъчна кутия с цветно легло

С формата и опциите на пясъчниците можете да мислите за всичко. Колкото повече фантазирате, толкова по-интересно ще бъде за децата. Авторът на тази снимка предлага направете детска маса пясъчник с малко цветно легло, На последния ръб на пясъчната кутия е инсталирана кутия за растения и това е игрален комплекс. Към кутията е прикрепена PVC тръба, към която е свързан маркуч за напояване на растения. Също така ще бъде полезно за децата, така че да могат да напълнят кофи за игра с вода.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeId301577880b

вулкан в пясъчната кутияВулкан в пясъчната кутия

 

Това не се свързва изцяло с темата за изграждането на детски пясъчни кутии, но определено се отнася до пясъчниците. Ако вече сте се събралибяха направете сами пясъчник, защо да не отбележите това събитие с малко вулканично изригване, децата ще бъдат развълнувани. Когато времето е хубаво, опитайте обикновен експеримент, това е най-простата и безопасна химическа реакция. Всичко, от което се нуждаете, са няколко прости домашни съставки и куп пясък. По принцип пригответе сода за хляб, оцет и хранителни оцветители (незадължително).

 • Напълнете бутилката с вода и добавете багрило.
 • Добавете около 5 чаени лъжички сода за хляб
 • Сложете капачката, докато сте готови
 • Изградете плъзгач пясък около бутилката
 • Отворете бутилката
 • Налейте достатъчно оцет в бутилката
 • Гледайте огромно изригване!

За да се получи ефектно, основното е, че содата трябва да се разрежда в малко количество вода и да се налива повече оцет. Препоръчително е да експериментирате малко преди шоуто в кухнята, След това можете да обясните на децата свойствата на съставките. Това ще засили увереността в новото проучване на опита и любопитството, за да се опитат нови експерименти!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeId93780239f8

Чертежи на детски пясъчници, идеи и схеми

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/pesochnitsy/951#sigFreeIdddf84c878f

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...