Публикувано в Пещи

Екзотичен тандур в страната 4 снимки Любими

фурна за печене на фурна фурна за печене на фурна

Мнозина вероятно са видели, поне по телевизията, фурната за печене, често срещана в Централна Азия - тандура. Но кой не знае, фурната с тандур е много удобна за готвене, Пече хляб, готви месо, самса, манти, дори чай и други вкусни неща. И най-важното е, че такава тухлена фурна може да бъде сгъната със собствените си ръце, тук няма тайни технологии.
Tandoori се използват в различни полета, така че те идват в различни конфигурации, вертикални и хоризонтални, те се поставят под земята и на земята, но всички опции са обединени от принципа на работа. Тъй като не е трудно да направите тандурна фурна, те стават все по-популярни днес.

Хоризонталният тухлен тандур по същество наподобява руска печка. Разстилайте го с шията нагоре под капака или с обикновен балдахин. За изграждането на пещта са необходими каменни блокове, глинена тухла, изработена от керамика и съответно огнеупорно бяло. В началото се поставя здрава основа, тъй като такава пещ е тежко нещо. Основата ще изглежда като фундамент, който трябва да има тесен отвор, където е положено горивото. Необходимо е също така да оставите място за врата, през която ще се издуха въздух и решетка. Горивото, а това е дърва за огрев, дърва за огрев, въглища и какво друго ще загреете там, ще бъде положено през шията на конусна тръба. Препоръчва се деколтето да е на метър и половина над нивото на основата.

Следващият етап, това е полагането на изпускателната камера, се извършва след приключване на работата с камината. Правят го от тухла и го покриват отвътре.направете фурна тандур течна глина. Понякога отворът за издухване е затворен само с тухла, но е по-добре да направите метална врата, тя е модерна и надеждна.

Качулката изпълнява няколко функции:

  • събира димните газове, той се натрупва там и впоследствие излиза през тръбата;
  • за пушене и пържене на храни, които са суспендирани в него.

Между другото, за пушене е необходимо да се монтира специален контейнер на врата, изпълнен с дървени стърготини. От загряването дървени стърготини ще тлее, като накисват продуктите с дим.
Следователно в тандура трябва да бъде осигурена стойка за контейнера.
Често, за да направят сцеплението по-добро, те монтират конусен лист от калай, така че диаметърът на тръбата да е същият като този на шията. Калаеният чадър също може да играе ролята на качулка, тогава не можете да поставите тръба.
Тандорът е удобна и функционална фурна и ако е красиво вписан в пейзажа, тогава създайте специален ориенталски вкус на вашия сайт.

тандурска печка в страната

Разбира се, за да направите истински тандур, се нуждаете от определени знания. Но ако желаете, можете да направите обикновен мангал, като тандур - това е много по-лесно.

диаграма на тухлена скара

  • За да направите това, изкопайте плитка яма, 30 сантиметра, инсталирайте решетка от армировка, добавете натрошен камък, пясък и цимент.
  • След това оформяме стените, за които можете да използвате камък или счупена тухла, за да направите купа.
  • Отвън купата може да бъде облицована с естествен камък, докато е по-добре да се използва специално лепило, за тухла, разбира се, по-добър цимент.
  • Не забравяйте да осигурите малка дупка за духане в долната част на стената.
  • В средата е желателно да фиксирате метален обръч, към който можете да прикрепите прът и шиш.

скара на дървени въглища

Да, все пак, по-добре е да използвате огнеупорни тухли, знаете защо, тогава мангалът ще продължи по-дълго.

Други материали в тази категория: Калайдиса преносима печка

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...