Публикувано в Оранжерии и оранжерии

Направи си оранжерия. Чертежи, снимки, инструкции стъпка по стъпка

как да направите оранжерия със собствените си ръце как да направите оранжерия със собствените си ръце

За да извлечете максимума от градината, можете направете оранжерия със собствените си ръце, скривайки растенията от студа в началото на пролетта и есента. Опитните градинари дори събират зеленина и други култури дори през зимата, осигурявайки необходимите условия за растенията. Има много начини да се направи направете оранжерия за разсадВашият избор зависи от времето и парите, които искате да инвестирате.

Можете да запишете и да направите оранжерия от импровизирани материали, това са сравнително евтини, прости дизайни, които осигуряват благоприятни условия за отглеждане на култури в студено време в началото на пролетта, есента и дори през зимните месеци. Ето 30 примера за прости дизайни на домашно оранжерии, изработени от дърво, тръби и дори пластмасова цев. Както и опции как да направите оранжерия хлебник със собствените си ръце.

съдържание:

 1. разсадник дърво
 2. Преносима оранжерия за лятна вила
 3. Оранжерия за отглеждане на разсад
 4. Оранжерия от палети
 5. Направи си парникова рисунка
 6. Направи си оранжерия от пластмасови тръби
 7. Кутия за оранжериен хляб
 8. Оранжерия до стената
 9. Направи си оранжерия от тухли
 10. Барел Оранжерия

Направи си парникови размери

Направи си парникови размериОсновната рамка 7 x 4 '(214 x 122 см) е изградена с помощта на 2 x 12 дъски и опори от 4 x 4 бара във всеки ъгъл. Страните се вписват рамка на оранжерия като мозайка. Тъй като страните са съединени в жлебове, не се изисква ноктите да ги държат на място. Всяка от страничните стени може да бъде премахната за минути.

Последният етап от превръщането на повдигнатите легла оранжерия за разсад включва инсталирането на три капачки от плексиглас. Използвайте плексиглас, а не стъкло, е по-изгодно от това по-лек и не толкова крехък, В допълнение, за начинаещи в дърводелството работата с плексиглас е много по-лесна!

Направи си парникови размериРамките на кориците са направени от четири борчета 1 х 2. Дизайнът не е сложен.

 1. Просто завийте скобите с L-образна форма на всеки ъгъл на капака.
 2. Централната опорна щанга се държи от метална T-скоба на всеки край.
 3. След това чук в ноктите в ъглите за стабилност.
 4. Панелите от плексиглас се поставят върху кутията на капака и не се поставят, както в стандартната рамка на прозореца. Това се прави така, че дъждът или снягът просто се плъзгат по повърхността.
 5. За да фиксирате панела, изрежете плексиглас по външния ръб на рамката.
 6. Вземете малка дъска и поставете по вътрешната страна на ръба на оранжерията. След това натиснете перваза и той трябва да бъде напълно освободен.
 7. Прикрепете винтове от плексиглас към рамката и прикрепете дръжката.

Направи си парникови размериНаправи си парникови размериНа гърба прикрепете капаците с две Т-бримки на около 15 см от страните на всеки капак. Тези бримки са необходими за демонтиране всяка пролет.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId4112ad5a73

Как да си направите проста оранжерия

как да си направите проста оранжерияПодобно на миниатюрна оранжерия, оранжерията удължава градинарския сезон, предпазвайки растенията и семената от умерено ниски температури и сухи ветрове в края на есента и началото на пролетта. Ако инсталирате обикновен нагревател, оранжерията може да се използва почти през цялата година за отглеждане на цветя и зеленчуци в студения сезон и за ранно летни растения. Въведеното тук е евтино, проста оранжерия ще ви отнеме само един или два почивни дни, освен че за производството са използвани широко достъпни материали. Можете да го инсталирате на верандата или в двора, за да отглеждате саксийни растения. Или навсякъде в лятната им вила.

как да си направите проста оранжерияизолация критични за предотвратяване на температурни промени.

Най-много лесен начин за затопляне на оранжерията с помощта на парчета от твърда пяна с дебелина 1,5 или 2 см. Този материал лесно се нарязва и обработва с помощта на универсален нож. Експертни съвети: не забравяйте да използвате изолация от екструдиран полистирола не ронлив.

Още един съвет: За да увеличите ефективността, преди да прикрепите изолацията към рамката на покритието, изрежете лента с ширина 5 см и я залепете към вътрешността на филма, това ще помогне за поддържането на въздушно пространство между двата слоя.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdddd92ab7a4

Оранжерия за градината

оранжерия за градинатаЕто един пример как да направите оранжерия за градината с дървена рамка за ранна пролет и късна зима. Важен структурен елемент е сменяем и сгъваем прозорци за вентилация, Ето стъпка по стъпка снимки за това как да направите прекрасна оранжерия сами, така че да имате зеленчуци, които растат в началото и в края на сезона! Информация за това какви материали ще са необходими и подробни инструкции можете да намерите на уебсайта.

Как да си направим оранжерия с покрив погледнете по-долу стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId46e6209aba

Как да направите оранжерия от рамка на прозореца

как да направите оранжерия от рамка на прозорецаДори през зимата можете да отглеждате билки и билки само като използвате студена оранжерия, Да се ​​направи такъв дизайн е много лесно. Под галерията има линк към сайта, където можете да прочетете подробни инструкции, как да направите оранжерия със собствените си ръце и задайте сцената за вашата зимна градина. Първото нещо, което трябва да вземете предвид, преди да изградите рамка за оранжерия, е местоположението. В идеалния случай трябва да има южна страна, която да събира колкото е възможно повече слънчева топлина. Също така помислете за елементи на вятъра (защита от вятър) и вода (дренаж). Направата на кутия е проста, накратко:

 1. Намерете стара дограма със стъкло.
 2. Желателно е 1 - 1,2 метра ширина, за да можете лесно да стигнете до задната стена.
 3. Сглобете дървена кутия без дъно, която ще пасне на рамката на прозореца.
 4. Направете гърба на кутията над предната част.
 5. Прикрепете рамката на прозореца към дървената кутия с помощта на здрави панти.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId388a59d02a

Преносима оранжерия за лятна вила

преносима легла за лятна резиденцияДизайнът може да се използва като преносима оранжерия за покълване семена в различни части на градината. Когато семената покълнат и станат достатъчно силни, за да издържат на външната среда, оранжерията бързо се премества в друга зона. Направете оранжерия достатъчно просто, ще ви е необходима здрава дървена кутия и голямо здраво парче стъкло, за да се поберат по размер. Процес на изграждане, който можете да видите по-долу на стъпка по стъпка снимкиАко нещо не е ясно, инструкциите могат да бъдат прочетени на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdfecd8d67ca

Оранжерия за отглеждане на разсад

оранжерия за отглеждане на разсадНаправете малки оранжерия за ранен разсад, за удължаване на вегетационния сезон! Прозорецът ще ви помогне да запазите топлината вътре в кутията и можете да засадите семената малко по-рано.

По същество работи като мини оранжерия.

 • Стъпка 1: Намерете стария прозорец и някои стари дъски.
 • Стъпка 2: Направете кутия със скосен връх.
 • Стъпка 3: Сглобете структурата. Използвайте няколко панти, за да прикрепите прозореца към кутията.
 • Стъпка 4: Готово! Поставете оранжерията така, че да е обърната на юг и да получи колкото е възможно повече слънце.

Сега просто трябва да поставите няколко саксии вътре, да засадите семената и водата навреме.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId471b6a17c2

Оранжерия с вентилация

оранжерия с вентилацияТози дизайн оранжерия с покритие Проектиран с автоматичен отварящ клапан за регулиране на температурата, Ако се притеснявате, че растенията ще прегреят, докато работите през деня, този дизайн на оранжерията е идеален за вас, тъй като капакът ще се отвори и затвори автоматичнореагиране на околната температура. Оранжериите са като машини на времето. Те ви позволяват да започнете засаждането няколко седмици по-рано през пролетта и да удължите есенната реколта след слани. Когато тази оранжерия е проектирана, са преследвани няколко цели.

 • Тя трябва да бъде лека, за да може да се използва автоматичен контрол на вентилацията, за да се предпазят растенията от прегряване.
 • Дизайнът трябваше да бъде икономичен и лесен за сглобяване - включително цялото оборудване.
 • Покритието се отстранява лесно и се отлага за работа върху леглата.

оранжерия с вентилацияВ този случай капаците са направени за съществуващата рамка, но ако имате нужда от основа, дизайнът може да бъде променен. Ако искате покритие, което може да поддържа теглото след обилни снеговалежи, използвайте по-трайни, но скъпи. листове от фибростъкло или поликарбонат за покриване на рамките и добавяне на допълнителен сводест мост за поддръжка. Малка арка в кръстовете не е само за естетика; това прави рамката и капака по-твърди.
Има много малко стъпка по стъпка снимки, така че ако искате да разберете всички подробности, как сами да си направите оранжерия с автоматична вентилация, прочетете инструкциите в сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId51cb500810

Оранжерийна къща

оранжерийна къщаАко вече имате повдигнато легло, всичко, което трябва да направите, е капак за горната част на рамката, Ето, например, това палатка за оранжериякакто е показано на снимката. За да направите това, ще ви трябва пластмасов филм, дъски, дюбел от твърда дървесина, винтове или пирони. Можеш коригирайте размера на оранжерията според размера на вашите легла за сеитба, която ще помогне за предпазване на растенията от прекалено много дъжд, силен студ, сняг, градушка - или каквото и да е това, което природата обича да ни угажда. Вижте процеса на сглобяване по-долу за стъпка по стъпка снимки., Ако имате нужда от подробности, инструкциите могат да бъдат прочетени на уебсайта, където, между другото, е описано не само как да направите оранжерия със собствените си ръцено и много интересна информация за отглеждане на домати.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdd4e681a926

Направи си оранжерия

Това не е много труден проект, всеки може да направи това направете оранжерия от дърво, Размерите на конструкцията са 60 х 170 см, но можете да адаптирате дизайна към почти всеки размер.

направете си дървена оранжериянаправете си дървена оранжерия Няма стъпка по стъпка снимки и инструкции, това е само пример за вдъхновение, ако поне веднъж в живота си сте приковали една дъска към друга, тогава определено ще се справите с тази задача.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdbfce6bd19e

Как да направите оранжерия стъпка по стъпка

Такава оранжерия, това е просто кутия с прозрачен капак. Рамката обикновено е изработена от дърво, но други материали, като блокове или тухли, също са страхотни.

как да направите оранжерия стъпка по стъпкаПрозрачно покритие позволява преминаване на слънчева светлина, улавяйки топлия въздух вътре, предпазвайки растенията от атмосферните влияния. Благодарение на простата си конструкция, дървена оранжерия Всеки градинар любител може да го направи. Можете да използвате стари прозорци за корицата. Всичко е просто, но ако имате нужда от инструкции, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdaa422acf75

Оранжерия от палети

Проста оранжерия, изработена от палети и стари прозорци.

оранжерия от палетиРазглобете палета, направете колчета от дъските и чукнете в земята. Отгоре инсталирайте рамки от стари прозорци. Покрийте структурата с филм, поставете дъното с трева и оранжерията е готова.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIddeba86e566

Направи си сам оранжерия за разсад 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId0c083f7560

Оранжерия за 15 минути

оранжерия за 15 минутиТака е малка оранжериякоето е много лесно да се използва пластмасови кошници, които обикновено могат да бъдат намерени на всяко депо в близост до местен супермаркет. Ще ви трябват и пластмасова обвивка, лента, клещи и остър нож. Изрежете дъното на пластмасовата кошница. Използвайте клещи. Имайте предвид това ще останат остри ръбовекоито са най-добре само да се разтопят. Издърпайте пластмасовата обвивка върху равна повърхност. След това огънете филма, за да покриете всички страни на оранжерията, фиксирайте го с лента от двата края. Изрежете излишния филм и увийте повече лента, както е показано. Инсталирайте дървена пръчка, за да направите вид наклонен покрив, тогава водата няма да се натрупва. Покрийте тави за разсад във ветровито и дъждовно време.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId64842de0f0

Направи си парникова рисунка

Направи си парникова рисункаСтудена оранжерия помага за отглеждането на зеленчуци в студения сезон, без да харчите пари за отопление. Всичко, което трябва да направите, е малка оранжерия. Както ще видите, този проект не изисква значителни инвестиции или сложни умения за изработка на дърво, така че всеки може успешно да сглоби такава структура. Ако наистина имате нужда фуниверсална и ефективна оранжерия, разделете корицата наполовина. По този начин ще получите достъп до вътрешността, без да отваряте целия капак. Използвайте поликарбонатни листовеТе са по-леки и по-надеждни от обикновеното стъкло.

Вижте части до такива размери:

Направи си парникова рисункаА - 3 дъски с дължина 1 × 6 48 ”(122 см), предни и задни стени
B - 4 дъски 1 × 6 22 1/2 ”(57 см) дълги странични стени
C - 2 бара 2 × 2, дължина 5 1/2 ”(14 см), 2 бара 2 × 2 дължина 11” (28 см)
D - 1 дъска 1 × 4 дължина 48 ”(122 см), 1 блок 2 × 2 дължина 30” (76 см) за рязане на единия край под ъгъл 15º, другият 75º опора
E - 4 дъски с дължина 1 × 2 21 ”(53 см), 4 дъски с дължина 1 × 2 21 1/4” (54 см)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdd15e85e72b

Рисуване на оранжерия от дърво

чертеж на оранжерия от дървоСтъпка по стъпка инструкции с чертежи как да направите дървена оранжерия със собствените си ръце, Това е един от онези проекти, които не изискват големи инвестиции, но ще предизвикат апетит за градинарство. С този проект ще имате пресни зеленчуци през цялото лято.

Идеално място за оранжерия е южното или югоизточното изложение с лек наклон, за да се осигури добър дренаж и максимално усвояване на слънчевата светлина.

Защитено място със стена или жив плет на север ще осигури защита от зимни ветрове.

чертеж на оранжерия от дървоА - 2 бара 2 × 2 дължина 24 1/2 "(62,5 см), 2 бр - 12 1/2" (32 см)
B - 1 дъска 1 × 6 96 "(244 см) дължина, 1 дъска 1 × 4 96" (244 см) дължина, 2 броя 3 1/2 "(9 см) дължина
B - 1 дъска 1 × 6 96 "(244 см) дължина, 1 дъска 1 × 4 - 96" (244 см) дължина, 2 броя 16 "(41 см) дължина
C - 1 дъска 1 × 6 дължина 46 1/2 ″ (118 см), 1 дъска 1 × 4 дължина 49 ″ (124 см), 1 бр. 4 1/4 ″ (11 см) дължина, 1 бр. 15 3/4 ″ (40 см) дължина
D - 4 бара 2 × 2, дължина 91 1/2 ″ (233 см), 4 бр. 21 1/2 ″ (55 см) дължина, 2 бр. 10 1/4 ″ (26 см) дължина, 2 бр. 43 1/2 ″ (111 см) дължина, 2 бр. - 45 1/2 ″ (116 см) дължина, 2 бр. - 9 1/2 ″ (24 см)
E - 2 бара 2 × 4 дължина 46 3/4 "(119 см)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdfffccfe1d2

Как да направите чертеж на оранжерийно покритие

как да направите чертеж на оранжерийно покритиеТова е ръководство с рисунки за как да направите покритие за оранжерия, Освен това ще научите как да направите супер лека рамка 2 × 4 на гърба на оранжерията, така че да можете да държите капаците отворени и да охлаждате вътрешността. Разположението на оранжерията, подобно на оранжериите, изисква много естествена светлина, за да могат зеленчуците да станат силни и здрави. Би било хубаво научете повече за растениятаче ще отглеждате в оранжерия, така че изберете най-подходящото място за тях. Най-общо казано, оранжерията трябва да е ориентирана на юг.

Ето списък на материали с размери.

как да направите чертеж на оранжерийно покритиеF - 2 бара с дължина 2 × 4 72 инча (183 см), 2 броя дължина 96 ″ (244 см), 1 дъска с дължина 1 × 4 96 ″ (244 см)
G - 2 бара 2 × 2 32 ″ (81 см), 2 броя 45 1/2 45 (116 см), 2 дъски 1 × 2 32 ″ (81 см), 2 бр. 45 1/2 ″ (116 см) дължина

 • стави
 • филм за оранжерии
 • 4 бара с дължина 2 × 4 8 ′ (244 см)
 • 6 бара с дължина 2 × 2 8 ′ (244 см)
 • 6 дъски с дължина 1 × 2 8 ′ (244 см)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId95fe006915

Чертеж на парникови къщи

чертеж на парникови къщиТези рисунки показват стъпка по стъпка как да направите оранжерия с два големи отвора, разположени от едната страна на конструкцията.

Ако искате да използвате оранжерията в продължение на много години, използвайте качествени материали. Въпреки че това вероятно ще увеличи общите разходи, в дългосрочен план инвестицията ще се изплати.

Вдясно вижте схемата с размерите на частите (обозначени с букви).

чертеж на парникови къщиА - 2 бара с дължина 2 × 2 120 ″ (305 см), 4 бр - дължина 21 ″ (53 см), странична стена
B - 2 бара 2 × 2 27 3/4 ″ дълги (70,5 см), 2 бр. 48 1/4 ″ (122,5 см) дължина, 1 бр. 120 ″ (305 см) дължина
C - 8 парчета 2 × 2 дължина 42 1/2 ″ (108 см) греди
D - 8 броя 2 × 2 дължина 39 1/2 ″ (100,5 см), 2 броя - дължина 40 1/4 ″ (102 см), 2 броя дължина 79 3/4 ″ (202,5 ​​см)

Инструментите: митрален трион, мозайката, тренировка, лента, ниво на алкохол.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIda3f6db1cd5

Оранжерийни чертежи за разсад

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId4adf8f7e26

Мрежеста оранжерия

мрежеста оранжерияОранжерия или оранжерия е скъп бизнес, но ако имате собствена, дори малка, градина или зеленчукова градина, е трудно да се управлява без тези структури. Как да си направим оранжерия, за да не се разпилявам? Решението е да се създаде основен дизайн от нулата и евтино, който може да бъде разглобен и съхранен, когато не се използва. Оранжерията трябва да е подходяща като изолатор от студа и като защита от вятъра, за да се защитят растенията. Но също така достатъчно лек за разглобяване и с минимум материали, които могат да се съхраняват. Ето един пример как да направите оранжерия от решетка и PVC тръби със собствените си ръце за малък парцел. Ако се интересувате, стъпка по стъпка снимките, представени по-долу, и инструкциите на сайта ще ви помогнат.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId50e5071b15

Направи си оранжерия от пластмасови тръби

пример как да направите оранжерия от PVC тръби със собствените си ръце.

Направи си оранжерия от пластмасови тръбиНаправи си оранжерия от пластмасови тръбиВисока конструкция с мрежа идеален за отглеждане на домати, Благодарение на компактността, отличен вариант за малка площ. Как да си направите оранжерия, показана подробно в стъпка по стъпка снимки.Сайтът има инструкции, където всичко е изрисувано на етапи. Има и препоръки как да направите вентилация и автоматична напоителна система.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId85a717824b

Сенник за домати

балдахин за доматиВижте друг пример как да направите балдахин за домати направете сами, Ако вече правите оранжерия, тогава балдахинът в домакинството ще ви бъде полезен. За да отглеждате домати, трябва много слънце. В топли и дъждовни дни могат да се появят заболявания (например ранно разваляне). Растенията трябва да бъдат защитени повече от дъжд, отколкото от слънце. Показва как да се изгради надежден подслон, който ще издържи на вятъра (и снега). първи нарисувайте скица, Сенникът трябва да е подходящ за вашия сайт. Тя трябва да бъде достатъчно висока, за да можете да използвате удобно. Можете да използвате различни материали за строителството. В този случай рамката и стълбовете са направени от поцинкована стоманаb свързани с фитинги и тройници. Малко е скъпо, но издръжливо и може да се сглоби бързо. Инструкциите могат да бъдат прочетени на уебсайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId56d50fb77c

Оранжерия от арки под филма

оранжерия от арки под филмаАрочен парник от тръби, Това е може би най-простото нещо, което можете да направите със собствените си ръце. Може да бъде инсталиран за няколко часа или да се разглоби, когато не е необходимо. Може да се направят арки от всякакъв материал - пластмасови тръби, профили, фитинги, които са във вашето домакинство. Ако оранжерия е необходима само за един сезон, тогава дори от гъвкави дървени пръти, с известна сръчност, разбира се. Най-простото нещо е PVC тръби - евтини и надеждни.

Един пример е показан тук, как да направите оранжерия за филм със собствените си ръце, Прочетете инструкциите в сайта, има много полезни препоръки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId77daf1c1d5

Бюджетна оранжерия

бюджетна оранжерияНай-много проста бюджетна оранжериякоето можете да направите със собствените си ръце.

Това ще отнеме три метра дървен материал 50x50 и още няколко 50x2,5 с дължина 120 см. С помощта на винтове сглобете конструкцията, както е показано на снимката. Покрийте с пластмасова обвивка, фиксирайте дъното с трева и оранжерията е готова. Авторът на проекта цялото това строителство струва триста рубли.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId073a00f11e

Оранжерия за домашна тръба

как да си направите оранжерия у домаПоказани тук как да направите обикновена оранжерия със собствените си ръце, Използвайки тези съвети и изчисления, можете да направите малка оранжерия за растения и зеленчуци. Рамката може да бъде изработена от различни материали. Но най-често се използва метални тръби, Рамката може да бъде направена и от PVC тръби. Можете да ги огънете ръчно, рязането също е много просто.

Ако имате заваръчна машина, направете рамка от метални тръби, За да направите рамката на оранжерията сгъваема, трябва да използвате два размера метални тръби. Подвижната рамка е удобна. Но ако не ви трябва, можете да заварите връзката със заваръчна машина. В този случай е необходим само един размер на металната тръба.

как да си направите оранжерия у домаМожете да направите и малка оранжерия от метални телове, Ето как да направите два вида оранжерии. Единият има голям размер, вторият е малък. За изграждането на малка оранжерия е използвана метална тел.

Как да направите покритие за оранжерия

За да покриете оранжерията, можете да използвате дишаща хидроизолационна материя или стандартен прозрачен оранжериен филм. Оранжерийното покритие трябва да има прозорецакоято се затваря и отваря с цип. Можете да шиете бримки по долния ръб на корицата. С помощта на метални куки, вкарани в контура, капакът се притиска към земята.
След това шийте панделките, с тяхна помощ капакът е прикрепен към рамката на оранжерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId7181dc7994

Малка оранжерия за даване

малка оранжерия за даванеПо този начин малка оранжерия можете да направите в градината си само за няколко часа. Тук се използва бял полиетилен от прекомерно излагане на слънчева светлина. Оранжериите от този тип са разработени от професионални градинари, така че можете да сте сигурни в дизайна, такъв структура работи добре, Изграждането на оранжерия изобщо не може да струва нищо или много. Бялото пластмасово фолио не е скъпо, а PVC тръбите могат да се намерят дори на сметище. По принцип това е много прост дизайн, който по принцип може да бъде изграден от всякакви импровизирани материали.

Необходими материали:

 • малка оранжерия за даване1 голямо парче млечно бял полиетилен, изчислено по дължината на гъвкавите тръби + 30 сантиметра от всяка страна. Размерът също зависи от използваните тави за семена; (например можете да имате 192 места на метър, ако можете да се поберат само в един ред). В този случай, оранжерията е направена широще 110 см и дължина 330 см; но ако имате нужда от повече, погледнете чертежите и направете както трябва, само като промените размера.
 • 5 тръби от PVC (или метал) на 115 cm филм; за всеки допълнителен 60 см от оранжерията е необходима 1 допълнителна тръба Обърнете внимание, че тръбата от 195 см образува оранжерия с височина 50 см и ширина 110 см (която между другото е фиксирана в почвата на дълбочина 15 см).
 • Обърнете внимание, че тръбите ще бъдат инсталирани под и над филма, за да го поддържат на място. Те ще се държат от набор от 2 тръби на всеки 2 секции. Този комплект от 2 тръби ще бъде разположен над и под филма. Между секции с 2 тръби ще бъде поставена само една тръба, върху която филмът ще почива.
 • 1 тухла на 80 сантиметра филм

малка оранжерия за даванеИмайте предвид, че от време на време трябва да проветряваме, за да избегнем мухъл!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId6f7a64d05e

Направи си оранжерийни хлебници

Направи си оранжерийна житницаАко имате малка площ, оранжерия "хляб", това е перфектно. Със сигурност много градинари вече са запознати с този тип строителство. Това е обикновена кутия или кутия, с капак, направен във формата на половин арка. Основната характеристика е подвижната половина на покрива, като кутия за домашен хляб, оттук и името на оранжерията. Разбира се, дизайнът е малко сложен да се направи такъв направете сами кутия за оранжериен хляб Ще бъдат необходими точни изчисления и ако материалът, профилни тръби, а след това специални инструменти. Но нищо не е невъзможно. Под галерията има линк към статия, в която можете да разберете предимствата и недостатъците на този дизайн, както и опциите за това как самостоятелно да направите оранжерия у дома.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId8315a7ddc6

Чертежи на кутия за парникови хляб

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId98c136a330

Направи си сам парникови хлебчета 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId0e0cd2e24b

Оранжерия до стената на къщата

Тази проста, евтина оранжерия се сгъва, за да предпази растенията по време на ранните студове и студени магии, а след това в топлите дни можете да повдигнете върха, за да осигурите на растенията пълен достъп до слънчева светлина и дъжд. Оранжерията е изработена от PVC тръби и покрита с пластмасова обвивка.

оранжерия до стената на къщатаоранжерия до стената на къщатаКонструкцията е лека, но достатъчно здрава, за да издържа на вятъра, когато се монтира на защитено място. Изберете място, където слънцето грее поне 6 часа на ден, и след това изградете оранжерия за един ден, Това изобщо не е трудно да направите това, но ще отнеме часове, а ако вече имате нарязани, готови тръби, тогава още по-малко. Но вашите растения ще бъдат защитени през целия сезон. Важно известие: Когато поставите растенията в оранжерията, уверете се, че те не докосват страни или горната част на спуснатата структура. Пластмасовият филм всъщност води студено към всичко, до което директно се докосва.

оранжерия до стената на къщатаЗа правилно за сглобяване на сгъваема оранжерия близо до стената на къщатаи, гледайте видеоклипа в сайта, ще намерите линка под стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId77573d576a

Проектиран от Крис Хил.

Оранжерия до стената

Ето как можете да направите просто оранжерия до стената на къщата от дограма.

оранжерия до стенатаМного удобно. Стената на къщата изолира мазето и отоплява оранжерията. Като покрив са използвани пластмасови прозорци. Как да направите това, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId9f9d7c0914

Направи си оранжерия от тухли

направете сами тухлена оранжерияТази оранжерия е неподвижна структура, но ако времето стане твърде горещо, винаги можете да повдигнете капака. Ако живеете в район с кратък вегетационен период, това е идеално. Всичко, от което се нуждаете, са тухли, хоросан, стара дограма и плексиглас. Изградете тухлена оранжерия елементарно, просто трябва да се вземат предвид някои нюанси. Направете задната стена над предната. Не е много готино, само с една или две тухли, това ще даде повече светлина. Инсталирайте пестиглаза в рамките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId5e8ee0f68f

Барел Оранжерия

оранжерия в бъчваВижте пример как да направите обикновена оранжерия в бъчва, Това е преносим вариант, подходящ за отглеждане на семена или дребни зеленчуци (босилек, магданоз, салата и др.). Можете да зададете оранжерия на най-доброто място на вашия сайт. Това е най-много икономичен проект, можете да направите такъв котлон само за час. Ще ви трябва голяма пластмасова варел, прозрачен или полупрозрачен пластмасов филм и парче от велосипедната камера. Пригответе 4 малки парчета шперплат приблизително 2 х 2 см, четири болта с гайки и дълга шина за размера на цевта. Как с всички тези неща направете оранжерия от бъчва, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIde3f1ceaabd

ръчено оранжерия

преносима оранжерияТака е преносима оранжерия със система за напояване, предназначена за пестене на вода. Той събира парата от леглата и я връща обратно в почвата. Оранжерията също е оборудвана спринклерна систематака че всичко, което трябва да направите, е да го свържете с маркуч или резервоар за дъжд, ако е необходима допълнителна вода. За да направите този дизайн, нанижете пластмасовата тръба, така че да образува кръг.

 1. Маркирайте необходимата дължина, повдигнете слушалката и отрежете маркировката.
 2. След това маркирайте тръбите на всеки 6 см с маркер и пробийте малък отвор.
 3. Свържете тръбата с пластмасовия тройник. Уверете се, че третата връзка е към центъра.
 4. Натиснете месинговия адаптер към вътрешността на чадъра и маркирайте пластмасата, която трябва да премахнете.
 5. Изрежете по-къса пластмасова вана, за да свържете месинговия адаптер към пластмасовия Т-адаптер.
 6. Увийте тефлонова лента около резбованата част на месинговия адаптер и поставете адаптера в чадъра отвътре.
 7. Завийте адаптера за градински маркуч към адаптера 3/8 ".
 8. Изрежете дръжката на чадъра, оставяйки около 10 - 12 см да се вмъкне в земята.
 9. Стиснете пластмасата между страничните елементи и използвайте перфоратор, за да направите дупки за въздушните отвори.
 10. Поставете оранжерия и свържете маркуч.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdff6127fdc8

Модулна оранжерия

модулна оранжериятова модулна оранжерия уникален в смисъл, че един модул може да се използва за създаване на всякакви форми в зависимост от повърхността и височината, която трябва да бъде покрита. Също така има оригинален дизайнза разлика от много други домашни оранжерии, този дизайн изглежда много привлекателен и определено няма да искате да го скриете в дълбините на вашата градина. Това, което е много важно, тази оранжерия ще издържи много дълго, тъй като е направена от нея издръжлива пластмасакойто запазва формата си и е устойчив на атмосферни влияния.

модулна оранжерияДруго предимство, цялата структура може да бъде лесно се сгъватака че, когато е необходимо, можете просто да го извадите и поставите в навеса или у дома, той заема много малко място, така че няма проблеми със съхранението.

Това може да не е най-евтината оранжерия, която можете да направите, но предвид дълголетието и иновациите, това е много печеливша инвестиция. И най-добрата част е, че можете лесно направете оранжерия със собствените си ръце, Не е необходимо да сте инженер, за да сглобите такава структура, почти всяка къща разполага с необходимите инструменти.

модулна оранжерияРазбира се, можете да направите оранжерия по ваш вкус, т.е. преоразмерете, за да се поберат растениятаче искате да растете. Списъкът с материали, изброени в статията, е за оранжерия с триъгълници с размери 56 x 56 см, но рисунката и буквите в скоби ще ви помогнат да преоразмерите. Не е необходимо да спазвате тези параметри много стриктно, това е по-скоро ръководство.

Ако направите достатъчно триъгълници, можете да направите много форми. Бъдете креативни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdad5684273a

Направи си парникови рисунки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId082a4b4642

Направи си оранжерии 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId1ae5d21fe9

 

50+ парникови снимки

По-долу можете да разгледате галерията на оранжерии с отварящ се капак, което можете да направите сами. Събрахме снимки от целия интернет, по-долу посочихме източниците, от които можем да определим авторството.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdc5beefab98


Методи за монтаж

 

Как да фиксирате отварящия се капак на оранжерията

Ето един надежден начин.

Начинът за фиксиране на покритието на оранжерията

 


Как да фиксирате арки или PVC тръби на оранжерия под филм

 

 

иго

 parnik-cvoimi-rukami-05

Поставете в земята
(Шокиращо лесен начин !!!)

Методът се състои във факта, че монтираме PVC тръби върху фитинги, задвижвани в земята. Вместо армировка, дървените пръти могат да излязат (достатъчно за сезон)

Кликнете върху снимката, за да я увеличите

Взимаме фитинги и PVC тръбазадвижете армировката в земята, където ще има PVC тръбиПоставяме PVC тръба върху фитингите


Как да оправим филм в оранжерия

 

Дължини на маркуча

Закрепваме филма с маркучи, разположени на PVC тръби

Засядане на парникови филми 

 

Най-лесната оранжерия от PVC тръби

 

Прости оранжерии от PVC тръби

 

 

Много прост оранжериен дизайн. Лесен за сглобяване и също толкова лесен за разглобяване. Тя може да бъде преместена, увеличена, намалена.

Той е евтин и лесен за производство..

СЪВЕТИ тази оранжерия

 

Стъпка по стъпка снимки. Кликнете върху тях

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdfca49e1727

 

Как да направите оранжерия от върбови или кедрови клони.

 

Оранжерия, направена от клони

 

Такава оранжерия е подходяща за тези, които не са очаквали внезапни студове.

Тази мини оранжерия може да се направи за 45 минутиспоред автора на снимката. оранжерия от клони

За производството на дъги не са използвани PVC тръби, а кедрови клони, но мисля, че върбовите клони ще слязат в нашите условия. Клоните са свързани помежду си с найлонова нишка (не в основни линии каква), за да дадат дъгообразна форма. Когато дъги от клони са забити в земята, върху тях е прикрепена щанга, за да се нанесе една повреда, която също е прикрепена към всяка дъга.
За да пренесе такава оранжерия на друго място, авторът съветва да поставите две дълги пръти по основата на дъгите, след което да свържете всяка дъга с тези пръти. В резултат на това получаваме нещо като носилка. Взимайки такива носилки от двата края, е доста лесно да извадим оранжерията си от земята и да я преместим на друго място.
По-долу можете да видитестъпка по стъпка снимки, за да ги увеличите, просто кликнете върху тях.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdfec62abad9

 

Телескопична оранжерия или оранжерия

 

И тук е много интересна вариация на телескопична оранжерия или оранжерия. Преместих дъгите и нищо не пречи, по-долу можете да видите механизма за монтаж, щракнете върху него, за да го увеличите.

Преместване на оранжерия

 Подвижни крепежни елементи за оранжерии

 

 

Направи си сам конвертируема легла

Вижте стъпка по стъпка снимки на направата на такава оранжерия. Първо правим палет за почва, след това правим рамка, върху която ще фиксираме дъгите и която ще се отклони. След това закрепваме тази рамка към палета на пантите и покриваме с филм.

Кабриолет

 

Стъпка по стъпка снимка на производство.

Кликнете върху галерията, за да я увеличите

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId967c9b6600

 

Оранжерия, направена от слама или сено.

 Както виждаме на снимката има оранжерия, чиито стени са изградени от брикети (или бали) от слама (сено). Рамка с отворен плот е просто натрупана по стените от слама. Филмът се търкаля върху щанга. Тези оранжерии обикновено са насочени на юг. Такъв дизайн помага добре, когато наклонът на почвата във вашия район е насочен към северната страна, в такива случаи слънцето слабо загрява земята. Такава оранжерия ще ви помогне в тази ситуация..

Оранжерия от слама

 

 

Оранжерия за събиране на вода

(Оранжерийна система за оросяване на колела за оросяване)

 

Оранжерия за събиране на водаЗа един ден оранжерията се кондензира 80 литра вода !!!

Благодарение на такива оранжерии Етиопия скоро ще залее света с храна. Оранжерията е създадена за сухите страни, които решават проблема със сушата.
Следобед пара се натрупва в горната част на оранжерията. Когато падне нощта, се отварят специални клапани за постъпване на студен въздух, благодарение на които водната пара се охлажда и кондензира, след което течността влиза в специален резервоар за съхранение.
Излишната вода, останала след поливането, може да се използва за пиене.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId5e342fb7f8

 

Преносима оранжерия (оранжерия) от варел

Лесен и лесен за приготвяне (45 минути)

Тази преносима оранжерия е подходяща за отглеждане на разсад или растения като магданоз, киранто и др.

 Оранжерийна оранжерия от бъчва

 • 2 снимки - изрежете квадратни дупки с мозайката в 1 четвърт от обиколката на цевта.
 • 3 снимки - дупка с бормашина, за да може да се постави мозайката.
 • 4 снимки - дупки в дъното за оттичане на вода от канализацията.
 • 5-6 снимки - прикрепете дръжките отстрани за прехвърляне.
 • 7-12 снимки закрепват филма.
 • 14 снимки - дренаж.

Оранжерията може да бъде боядисана в зелено, за да се съчетае с пейзажа на вилата

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId588bd29eff

 

Преносима филмова оранжерия

Както можете да видите от снимката, оранжерията има олекотена версия. Тя няма масивна основа, тя е прикрепена към земята чрез армировка, фиксирана върху основата. Транспортира се като на носилка с помощта на две дълги дъски, приковани към основата. Един градинар ще ви бъде полезен, когато се наложи да затворите няколко слаби растения в момента на охлаждане.

Преносима оранжерия

Преносима оранжерия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оранжерийна пеперуда

Оранжерийна пеперуда

 

 

 

Как се прави автоматичен отварящи се прозоречни листа в оранжерия?

Много интересен и прост дизайн за автоматично отваряне на прозореца, в зависимост от метеорологичните условия. Принципът е следният. Една тръба под формата на съобщаващ съд минава между големите (3 л) и малките (0,5 л) кутии. Голям буркан е окачен от основата на оранжерията, а малък - от прозореца. Освен това малкият трябва да бъде балансиран с прозореца по такъв начин, че с минимално количество вода в него прозорецът трябва да бъде затворен. В херметически затворен голям буркан с повишаване на температурата в оранжерията. вода поради атмосферното налягане се премества в малка кутия, отваряйки прозореца

Автоматично отваряне на прозореца в оранжерията

Автоматично отваряне на прозореца в оранжерията

 

 

Проста версия на оранжерията страничен отвор

Както можете да видите, много прост дизайн на филмовата оранжерия. Такава оранжерия може лесно да бъде преместена и поставена на ново място.

Отворът на оранжерията отстрани

 

Куполна оранжерия от отпадъци от тръби

грозно е, но работи

 

куполна оранжерия от тръбиАвторите на блога booth555.com се преместиха в нов дом и те трябваше самостоятелно да шият. В резултат на това те оставиха много отпадъци от тръби и бяха използвани от предприемчиво младо семейство за създаването на тази оранжерия. Предимствата на тези тръби са, че те са лесни за огъване и в същото време са стабилни и лесни за закрепване.

 

Вижте стъпка по стъпка снимки на създаване на оранжерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId2d1e4b1eb3

Както разбрах от превода на статията от английски, тръбите са прикрепени към дървените кръстосани парчета с помощта на лента. Не разбрах наистина за филма. По някакъв начин парчетата от филма бяха закрепени заедно, шнурът най-вероятно беше резбован през дупките и също има намек за 6 снимки.

Филмът отдолу е притиснат към земята с тухли, което прави възможно издърпването на филма в горещи дни.

Не успях да преведа предназначението на звездата (на 4 снимки), но предположих, че тя е прикрепена към купола, за да направя структурата по-стабилна.

Напишете вашите опции за присвояване на звезда в коментарите.

 

 Полегнал на парникови от прозорец с двоен стъклопакет или рамки

оранжерия с двоен стъклопакет

 

Авторът на блога doorgarden.com направи тук лежаща оранжерия от стъклена врата (прозорец с двоен стъклопакет), в която случайно падна камък от косачка.
Според автора такъв котлон му позволява да събира зеленина за салати през януари, ами Америка, не мога да кажа точно какъв персонал е.

Вижте чертежа на тази оранжерия. Всичко е много просто. Както виждаме от снимката, прозорецът с двоен стъклопакет не е прикрепен към никакви панти, а просто лежи, опирайки се на страничната дъска от подхлъзване.
Прозорчето с двоен стъклопакет може да бъде заменено с всяка голяма стъклена или прозоречна рамка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdd949a42e36

През лятото, в горещо време, когато няма нужда от такава оранжерия, можете да я хвърлите върху ягоди, за да предпазите плодовете от птици.

 

Внимание !!! Важен момент за оранжериите от дограмата

Каквито и рамки да имате на ваше разположение, трябва да направите прозрачния сгъваем покрив (повдигане нагоре), а не шарнирен или сгъваем, както вдясно на фиг. Чрез всяка вертикална празнина, целият топъл въздух моментално ще изчезне и растенията ще ударят студ, а хоризонталният може да се регулира с реквизит според времето и местните условия.

Какво да не правим оранжерии от дограма

 

Какъв трябва да бъде наклонът на оранжерийното покритие ???

Забележка: оптималният наклон на наклона на покрива на едноетапна оранжерия от вертикала (90 градуса) –φ, където φ е географската ширина на мястото; и (90 градуса) –φ е ъгловата височина на Слънцето по обяд на пролетното / есенното равноденствие. Вижте по-долу за оранжерия с акумулатор на топлина.

 

Студена оранжерия. (чертежна схема)

Направете го сами

Схема за рисуване на студена оранжерия

Оранжерията се състои от дървена рамка и стъклен капак. Чашата на капака винаги трябва да е наклонена, за да улови колкото се може повече лъчи от слабото зимно слънце.

Авторът твърди, че дори през зимата при слънчево време тази оранжерия може да се нагрее до много високи температури, така че капакът трябва да може да се отвори нагоре.За да се регулира температурата, в оранжерията трябва да се постави термометър (виж снимка 5), а също така трябва да бъде беше направен механизъм за фиксиране на отворения капак под различни ъгли (виж снимка 4).

Зеленчуци, които могат да се отглеждат в началото на зимата в студена оранжерия

НО, въпреки това, основната тайна на такава оранжерия не е в нейното подреждане, а в растенията, отглеждани в нея, Това трябва да са растения, които лесно понасят студа. Според проучването на автора пет култури: спанак, зелен лук, маше, глинетония и моркови могат успешно да се отглеждат в северните щати на САЩ. Както и рукола, ескарол, мизуна, магданоз, киселец, европейска салата, горчица, спанак и ряпа.

Авторът сее зеленчуци обикновено от средата на август до средата на септември.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeIdc6a1d9f617

Моят съвет: направете картон лист, залепен от едната страна с фолио. През нощта можете да покриете оранжерията с това фолио, което ще отразява топлината, идваща от земята обратно в оранжерията.

Дограма и оранжерия за сено

оранжерия, изработена от слама и стъклена рамка

 

 

Оранжерия (оранжерия) Най- пластмасова бутилка

или "Как да отглеждаме разсад, ако апартаментът е студен"

 

Оранжерия в бутилкаЧесто се случва в домашните ни апартаменти, че за отглеждане на разсад стаята не е достатъчно топла, Такава оранжерия в пластмасова бутилка може да служи като изход от тази ситуация.

 

Когато слънчевата светлина навлиза в такава оранжерия, въздухът в оранжерията започва да се нагрява и остава топло за много дълго време, дори след залез.

 

Важен плюс ще бъде висока влажност вътре в бутилкатаи, което ще бъде създадено чрез загряване на предварително навлажнена почва. Такава влажност значително ускорява процеса на узряване на разсад.

Процесът на производство е прост.: Нарежете бутилката, изплакнете, поставете почвата със семената вътре и я запечатайте плътно с тиксо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/kak-sdelat-parnik#sigFreeId2ec7d391ec

 

Как се прави бърз Направи си оранжерия

Оранжерия, изработена от дървени решетки

бърза оранжерия с филм

 

Предимства на такава оранжерия:

 • - бързо изграждане
 • - е стабилен
 • - лесен за производство

минуси:

- не е подходящ за високи растения, можете да използвате за отглеждане на ранна зеленина и разсад.

 

 

Руска задълбочена оранжерия на биогориво

За руските ями

Най-простата оранжерия е едноетапна оранжерия, дълбоко в земята, с биологично нагряване. За изграждането му изберете сухо, добре осветено и защитено от ветровете място. Желателно е това да беше нисък склон с посока на юг. За предпазване на оранжерията от вятъра могат да служат зелени пространства, огради или специални светлоотразителни екрани, които са подредени от северната страна. Особено удобни са въртящите се плоски екрани, боядисани с бяла боя, които позволяват максимално използване на слънчевата енергия. Осветеността с отразена светлина повишава температурата в леглата с 2-3 °, което е еквивалентно на прехвърлянето на вашия сайт, например, от района на Москва в черноземните райони на страната: Липецк или Воронеж.

Забележка: можете да използвате всякакви плоски панели, залепени с алуминиево фолио за печене.


Строителството започва с пристягащо устройство около периметъра на оранжерията от четири шлифовани трупи с диаметър 10-14 см. Северната страна на лентата трябва да е малко по-висока от южната. От южната страна в сбруята е избран жлеб (четвърт), който да поддържа рамките.

По едно време руската оранжерия беше откровение за европейските фермери. Именно от „руските ями“ през това време благородството получи през зимата зелен лук, маруля, копър, магданоз, репичка и ягода.

Фундаментната яма е изкопана на дълбочина 70 см. В напречно сечение има форма на трапец. В плътни почви стените не могат да бъдат закрепени, а в насипни и плаващи почви се използва закрепване с хоризонтални дъски. За да се гарантира, че оранжерията не се измива от дъжд, около нея е разположен дренажен канал, който може да бъде затворен с дървени щитове, които улесняват подходите.

Рамките за оранжерията са най-удобни с размер 160х105 см. Те са направени от барове 6x6 см, съединени за здравина с дървени шипове и след това правилно оцветени с устойчив на атмосферни влияния лак PF-166 ("6 = s"). Стъкло подсилено с замазка или остъкляване. За източване на дъждовна вода в долните връзки се изрязват канали.

Биогоривото в оранжерии е конски или кравешки тор., Конът се счита за най-добрия, той дава повече топлина. Реколта го есента. Торът се събира на купчини и внимателно се изолира от всички страни със слама, дървени стърготини, торф и се покрива, така че оборският тор да не замръзне. През пролетта, преди да напълните оранжерията, тя се прехвърля в друга, по-разхлабена купчина и се затопля. За да направите това, направете няколко дупки в него и изсипете кофа с гореща вода във всяка, след което стекът е покрит с тормоз или матиране. След два до четири дни, когато оборският тор се затопли до температура 50-60 °, те запълват оранжерия. Поставя се по-студено отдолу, а горещо отгоре и отстрани. След валежи, след два до три дни, се добавя нова порция. Торът трябва да лежи рохкав и само по стените е необходимо леко да го уплътни, за да не се образуват празнини.

Оранжерии - ями обикновено се правеха 3-4, което осигурява крцелогодишна употреба: докато 1 яма се загрява след зареждане с гориво, останалата част дава производство. Незадължително условие за успешната експлоатация на руската оранжерия е ударът на целия комплекс с глинен замък с дренажен ров, в противен случай биогоривото ще стане кисело.

парникова яма

Кликнете върху него, за да го увеличите

След пълнеж оранжерията е покрита с рамки и рогозки, изработени от матиране, слама или грапа. Отгоре върху нагрят оборски тор се изсипва почва - градинска или котешка почва, компост или тор. Средно 0.2 cc на кадър. м земя. Превишаването на това количество не се препоръчва, тъй като под теглото на земния оборски тор се уплътнява въздушния поток към него и той спира да гори. По същата причина не преовлажнявайте почвата.

Оранжерия с дори толкова прост дизайн ще направи възможно отглеждането на зеленчуци много по-рано от очакваното.

 

Оранжерийно оформление

където е по-добре да поставите оранжерия на сайта

Къде да поставите оранжерия на сайта

 

 

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...