Публикувано в Оранжерии и оранжерии

Направете си оранжерия от тръби. Инструкции стъпка по стъпка + 700 снимки

направете оранжерия, направена от пластмасови тръби снимка направете оранжерия, направена от пластмасови тръби снимка

Тръбата е многофункционален материал, който е подходящ за производството на най-различни дизайни. Те включват оранжерии. Да направя направете оранжерия от тръбиНе се изискват специални умения. Но ако използвате профилни тръби, тогава дизайнът в домашни условия може да бъде труден за тези, които нямат опит.

Но домашно приготвено оранжерии от пластмасова тръбаса сравнително евтини, което може да се направи през уикенда. Тази статия представя няколко проекта, не само с помощта на PVC тръби, но и показва как да направите оранжерии от оформени тръби, HDPE тръби, фитинги, които ще помогнат за максимално използване на домашните култури. И така, прочетете, за да разберете коя оранжерия за тръби най-добре отговаря на вашите нужди.

 

В статията ще намерите как да го направите сами:

 1. Оранжерии от PVC тръби
 2. HDPE оранжерии
 3. Профилни оранжерии
 4. Подсилена оранжерия
 5. Автоматизирана тръбна оранжерия

Направете сами проста оранжерия

направете си проста оранжерияАко имате нужда евтин и лесен за производство оранжерияТова е най-подходящият вариант. Размери1,5 x 3 m, но може да бъде намален или увеличен, за да отговаря на необходимия размер. Монтажът на оранжерията е разделен на няколко стъпкитака че да ви е по-лесно да следвате стъпките Това е толкова прост проект, че дори няколко деца могат да направят оранжерия почти без надзор на възрастни. Целият монтаж ще отнеме по-малко от 20 минути от началото до края. Как да направите това проста оранжерия, изработена от пластмасови тръби Вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId8904d15f19

Как да направите оранжерия от пластмасови тръби

 как да направите оранжерия от пластмасови тръбиВижте интересен пример с добри стъпка по стъпка снимки за това как да направите направете оранжерия от пластмасови тръби, Материалът за сглобяване на конструкцията няма да се нуждае толкова много, ако разчитате на едни и същи размери. Основният материал, 50 мм пластмасови тръби за дъги, те ще се нуждаят от 8 парчета с дължина 5,5 м. След това дъските, главно 50 х 200 за изработка на кутии и врати около 50 м, 6 метра греда 30 х 30 за прозорци и врати и пет метра дъска 20 х 100, за да се направи скейт. И разбира се, пластмасов филм, за да покриете тази оранжерия ще ви трябват 11 м.

Е, тогава майсторски клас, как да направите оранжерия от тръби със собствените си ръце, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId19a8c7fa20

Евтина оранжерия за тръби

направете оранжерия от тръбиЕто ръководство стъпка по стъпка, което ще ви позволи направете оранжерия от тръби сами, струваща само 50 долара за всички материали. Първо, наистина можете да сглобите този дизайн много евтино, но за това ще трябва да рециклирате, сортирате и проверите. Ако просто отидете и купите всичко ново, това вероятно ще струва повече от 200 долара - като цяло не е никак лошо. това оранжерията е сглобена от три инчова PVC тръба с дължина 6 m, Някои подобни дизайни използват 3-метрови тръбни връзки и след това закрепете всичко заедно с фитинги, но вие спестете много пари на дългите тръбни фуги и без използване на фитинги и най-важното, колкото по-просто, толкова по-надеждно, Но има едно предупреждение, можете да превеждате 3-метрови тръби с кола, но за шестметрови тръби се нуждаете от по-впечатляващ транспорт, някакъв камион. Инструкциите и списъкът с материалите могат да бъдат прочетени на уебсайта. Как да сглобите оранжерия със собствените си ръце, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимкии под галерията ще намерите инструкции как да направите врати за тази оранжерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId5245583d55

Направете сами оранжерийни врати

направете сами оранжерийни вратиПоказани тук как да направите врати за оранжерияпредставени по-горе, Това е солиден и прост дизайн, всичко може да се направи лесно и бързо, като се използва само циркулярен трион и ръчна тренировка.Необходими са ви само две дъски, които да разрежете на пет части - две части, направете страни и три части, за да направите горната, долната и средната скоба. Размерите ще се определят от размера на вратата.което правите, за да съответствате на дъгите на оранжерията. Страните трябва да са същата дължина като височината на готовата врата, а горната, долната и скобата трябва да са с 8 см по-малка от ширината на готовата врата. Целият процес е описан много подробно в сайта, има линк под галерията и вижте поне по-долу подробни стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeIdf4684a0b72

Как да си направим евтин оранжерия

как да си направите евтин оранжерияНе всеки има възможност да харчи един тон пари за скъпа оранжерия. Но тъй като сте на този сайт, тогава търсите подходяща версия на домашен дизайн, който можете да сглобите сами. Това е добър пример, защото методът е описан тук. направи голяма оранжерия функционален, лесен за сглобяване и евтин. Ще намерите инструкциите, използвайки линка под галерията. Снимките стъпка по стъпка по-долу показват процеса, как да направите оранжерия от пластмасови тръби доста подробно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeIdab661f91a5

Направи си оранжерия от PVC тръби

Вижте друга опция, тя е съвсем проста Оранжериен дизайн на PVC тръби.

направете оранжерия, направена от PVC тръбинаправете оранжерия, направена от PVC тръбиМожете да прочетете как да направите оранжерия със собствените си ръце в инструкциите, както и да видите видеоклипа на сайта, връзката може да намерите под галерията. Ето какво ви трябва.

направете оранжерия, направена от PVC тръбиСтъпките за сглобяване на оранжерия от PVC тръби, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeIdd6309921f9

 

Оранжерия от PVC тръби 3,5 до 9 m

Направете оранжерия от PVC тръбиАко търсите какво можете да направите за няколко дни със собствените си ръце, дизайн, достатъчно голям за малка лятна вила и за малко пари, тогава тази опция е подходяща за вас. Ето един пример как да направите оранжерия от PVC тръби с размери 3,5 на 9 м. Въпреки че е ясно, че това не е оранжерията, която ще стои много години, но ако издържа три години, тогава вашите усилия и разходи всяко изплащане, Тази оранжерия струва на автора малко повече от 300 долара, защото вече имаше няколко дъски и стара врата, която можеше да се използва. Ако нямате абсолютно нищо за изхвърляне, то вероятно това ще струва малко повече. По-долу са няколко стъпка по стъпка снимки как да направите тази оранжерия от PVC тръби направете сами.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId622aad4a22

Направете си оранжерия от пластмасови тръби стъпка по стъпка

оранжерия от пластмасова тръба стъпка по стъпкаИдеята беше да направете оранжерия 3,5 х 3,5 метра на базата на две оранжерии, Дървената рамка е фиксирана към земята с армировка, както е показано на снимката. PVC фитингите се поставят върху фитингите и допълнително се закрепват към рамката със специални крепежни елементи. Рамката на тръбите е сглобена с помощта на фитинги, огъната и фиксирана в горната част. Тогава вратата и предната и задната стени се сглобяват от дъските. Всичко се затяга с пластмасова обвивка. Това е за кратко. Можете да прочетете подробните инструкции на сайта, въпреки че цялата процесът на сглобяване на оранжерия от труд е перфектно показан на стъпка по стъпка снимкиВижте по-долу в галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId2d8dc6124d

Направи си оранжерия

как да се изгради малка оранжерияЕто един прост пример за това колко евтино и лесно да направите малки направете сами PVC оранжерия, Размерът на тази конструкция е 8,5 на 4,5 м, точно от пластмасови тръби оранжерията трябва да е малка. Ще ви трябва подсилване от 5 парчета и 7 парчета PVC тръби с дължина 6 м и около 25 м дървени блокове. Още скоби и пластмасова обвивка.

Няма много стъпка по стъпка снимки за това как да направите оранжерия, но на сайта има много подробни инструкции с многобройни съвети.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId77530ab385

Как да направите оранжерия от PVC тръби на 300 метра

как да направите оранжерия от PVC тръбиВсичко, което трябва да направите, е да поставите дървен периметър. След това използвайте PVC тръба, за да поддържате формата на обръча. Инсталирайте три големи полюса в центъра на конструкцията за опора. грим направете сами PVC оранжерия е просто решение и не е толкова трудно, колкото си мислите. Както при всеки проект, просто го разбийте на стъпки и работете последователно. Въпреки че самият монтаж може да се извърши за два дни с асистент. Снимките стъпка по стъпка по-долу показват основните стъпки за монтаж, но по-добре прочетете инструкциите на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId1ac43030ef

Мини оранжерия от тръби

мини оранжерия от тръбиАко харесвате зимни салати, направете си такава малка оранжерия от пластмасова тръба и няколко палети. Много е просто, ще ви трябват две ленти от 80 см, две 111,5 см, пластмасов филм и 15 м пластмасови тръби.

 1. Кутията може да бъде направена от разглобени палети. Просто завийте четирите части заедно, както е показано на снимката. Препоръчва се да направите това на пода (не вертикално), ако подът ви е равен.
 2. За да вмъкнете тръбите, първо трябва да направите 6 отвора, по един на всеки ъгъл и два в средата на най-дългите части на прътите.
 3. Изрежете 3 дъги със същата дължина и инсталирайте тръбите в дупките.
 4. След това трябва да позиционирате горната част на всяка дъга, така че да можете да прикрепите останалата част от конструкцията, като се уверите, че тя няма да се движи.
 5. Можете да изрежете 3 тръби с еднаква дължина, всички те трябва да са с размер 117см.

Ако искате направете няколко прозорци, можете лесно да отрежете "вратата" в пластмасата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId9412aef8bc

Как да направите оранжерия от PVC тръби

как да направите оранжерия от PVC тръбиЕто един прост и евтин начин да защитите ценните домати от дъждовно време. Доматите не обичат дъжд, по-добре е да ги поливате от земята. Само за час можете да направите тази проста структура, като използвате инструкциите, които могат да бъдат прочетени на уебсайта на автора на този проект. Осъществяване на това Оранжерии от PVC тръби струва около 50 долара. Дизайнът е дървена основа, фиксирана дъгова тръба PVC и пластмасов филм, Както можете да видите, всичко е много просто. Размерите на оранжерията са 2,5 х 1 м. Сайтът предоставя списък на всички необходими материали и подробни инструкции за монтаж. Цялата работа отнема около час.Това е, ако необходимите материали вече са закупени и сглобени заедно. По-долу можете да видите малка галерия, където стъпка по стъпка снимките показват основните нюанси на сглобяването на оранжерия от PVC тръби.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeIda61be4a5a6

Пластмасови тръби за парникови рамки

Направете го сами проста оранжерия, изработена от PVC тръби и покажете пресните зеленчуци, които ще отглеждате целогодишно.

пластмасови тръби на рамката на оранжериятапластмасови тръби на рамката на оранжерията Инсталирайте PVC тръба в скоба - Това е само една стъпка в производствения процес.

пластмасови тръби на рамката на оранжериятаИма няколко начина да направите оранжерия. Може би най-лесният начин е да инсталирате метални колчета в земята и да поставите двуметрови секции от пластмасова тръба, създаване на ефект на арката, След това просто издърпайте филма над обръчите на пластмасовите тръби на оранжерийната рамка и вие предпазвайте растенията си от замръзване, Особено не можете да се притеснявате, растенията ще свикнат с по-студените температури навън през есенния сезон. Също така, оранжерията ще затопли почвата за пролетни разсад и ще предпази чувствителните растения в студения сезон. Цените за такъв дизайн са значително по-ниска от цената на други оранжерийни конструкции, Можете да съберете всичко само за няколко часа.

пластмасови тръби на рамката на оранжериятапластмасови тръби на рамката на оранжериятаНаправете оранжерия от PVC тръби - доста проста задача. Тя може да бъде или самостоятелна и преносима конструкция, или част от градината с повдигнато цветно легло, използвайки три или четири обръча на легло. Авторът препоръчва закупуване на консумативи за пет легла с четири обръча за всяко.

направете оранжерия от PVC тръби

Направете си оранжерия от HDPE тръбата

направете оранжерия от HDPE тръбатаПървата стъпка е да вземете решение къде искате да инсталирате оранжерия и какви размери ще бъдат, Най-добре е да работите в началото на лятото в топъл, сух и спокоен ден, тъй като това помага да се оздравеете стрес върху пластмасата, което му позволява да се разтегне при висока температура.

Да направя такова направете оранжерия от HDPE тръбиНе се нуждаете от специални умения, но се нуждаете от помощник.

Някои съвети:

 • направете оранжерия от HDPE тръбатаИзползвайки основната релса като водач, пробийте пластмасова HDPE тръба и стоманена тръба и я закрепете с болтове. Действа като строителна котваи предотвратяване на повдигане.
 • За да защитите фундаментното дърво, използвайте консервантна боя за дърво.
 • За закрепване на пластмасата се използват дълги каишки.Започнете, като дръпнете вратите в двата края. След това преминете към центъра отстрани и фиксирайте късите раздели на лентата. Това е единствената част от монтажа, която се нуждае от втори човек, който да помогне. Работете от средата до ъглите. След това започнете да се заключвате около вратите и завършете с гънки в долната част на вратите.

Можете да прочетете подробните инструкции за сглобяване на оранжерията от HDPE тръби, както и много ценни съвети относно разграждането на леглата, на уебсайта на автора на този проект. Вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки..

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId248c270e6c

Оранжерията от PND тръбата

HDPE тръбна оранжерияЕто една лека конструкция, която можете да направите със собствените си ръце и много евтина.
По-долу е процесът как да направите оранжерия от HDPE тръбипоказани на стъпка по стъпка снимки, това е наистина доста просто. Размерите на тази засенчена къща са с дължина 5,5 метра и ширина 2,5 метра. Голяма оранжерия се държи много добре при тежки метеорологични условия, дори ако разстоянието между опорите е 6 метра. Вярно е, че има неговите характеристики, в този случай приятел от Австралия сподели своя опит, така че тази оранжерия е проектирана не само за защита от студа, но главно като палатка от жегата. Следователно, тя не е покрита с филм, а със специална материя от 70% за суровото австралийско слънце. Но все пак, може би този опит ще ви интересува.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId41b3e90d76

Ето още един пример как да направите оранжерия от HDPE тръба.

HDPE тръбна оранжерияИнструкциите могат да бъдат прочетени на уебсайта, въпреки че технологията не е много по-различна. Поставянето на HDPE пластмасова тръба е най-трудната и отнемаща време част от работата, Разтягането на рамката не е трудно, но да се стигне до края и да се свърши спретнато, ще отнеме доста време.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId684e7ccb42

Направете си оранжерия от профилни тръби

направете оранжерия от профилни тръбиТова е рецензионна статия, използвайте връзката под галерията и разберете как да направите оранжерия от профилна тръба с всякаква форма и размер, И също така много полезна информация за профилните тръби: какво е в техния състав, какъв раздел, как най-добре да изберете подходящата опция, която да направите надеждна и издръжлива оранжерия, Също така в галерията ще намерите примери за инструменти, с които ще трябва да работите с профилна тръба, чертежи на оранжерии от профилни тръби и много полезни съвети за това кой дизайн е най-подходящ за всеки конкретен случай.

направете оранжерия от профилни тръбиТака че, ако имате някакви въпроси при планирането на собствена оранжерия от профилни тръби и те задължително ще възникнат още на етапа на първия контур на чертежа, тогава тази информация ще ви бъде много полезна.Профилна тръба, много надежден и издръжлив материал за изграждане на оранжерии, но за работа се нуждаете от опит с метал.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId0db4939443

Дъгообразна оранжерия от профилна тръба

Ето един прост вариант как да направите оранжерия от профилна тръба със собствените си ръце.

дъгообразна оранжерия от профилна тръбадъгообразна оранжерия от профилна тръба Инструкциите можете да прочетете на уебсайта, по-долу в галерията вижте няколко снимки, как да сглобите рамката на оранжерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId5a42f74f6d

Как да изградим голяма оранжерия

Оранжериите ви позволяват да удължите вегетационния сезон и да увеличите добива. С правилното изграждане и подбор на растенията можете да прибирате реколтата през цялата година. Има безброй дизайни, които могат да бъдат намерени в Интернет.

как да се изгради голяма оранжерияИзползвайки връзката под галерията, можете да четете на сайта, как да се изгради оранжерия 3,5 метра ширина и 30 метра дължина от метални тръби, Снимките стъпка по стъпка показват чертежите и акцентите на монтажа на голяма оранжерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId54ab405f68

Оранжерия, изработена от метални тръби

Това, разбира се, е в индустриален мащаб, но ако кликнете върху линка под галерията, ще намерите много интересна и подробна информация на сайта, как да направите оранжерия от метални тръби.

оранжерия от метални тръбиСнимката по-горе показва оранжерия с ширина 6 метра и дължина 20 метра с повечето конструктивни елементи за "сватбената" част. Горните стоманени тръби на релсите са огънати в обръчи, за да се направят оранжерийни ребра, Този подход опростява дизайна - реброто заменя две стени и два ребра. Структурата използва естествената сила на полукръга, която е лесна за приготвяне.Благодарение на кривината „изпуска“ снега достатъчно добре и осигурява много полезно пространство под поцинкованите арки. Ако го направите малък, няма да имате вертикални опори, които да ви пречат.

оранжерия от метални тръбиСнимката по-горе показва крепежни елементи за проверка и затяганекакто и използването на самозаключващи се гайки.

оранжерия от метални тръбиТази снимка показва, че гредите свързват горните ходове заедно, а диагоналният разстояние се простира от билото на парчето надолу до долните греди (не е показано). Греди и диагонални подпори, свързани помежду сиза да създадете 5 триъгълника, които създават плътна черупка над целия връх на ребрата.

оранжерия от метални тръбиЕлектроинструментите не са необходими, но те правят работата много по-лесна. Вашият най-важен инструмент е приятел, който помага да запазите частите си и предоставя инструменти и хардуер. Това е работа за двама., Можете сами да изградите оранжерия като тази, но е много по-сложно. Намалете времето, усилията и неудовлетвореността и вземете асистент. Благодаря ви, кажете му сега и след това му благодарете с плодове и зеленчуци.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId9d39fcaf58

Направи си сам оранжерия

Направи си оранжерияБихме искали да имаме традиционна оранжерия, но вашият бюджет и график затрудняват изпълнението на тази идея? Обърквате ли се от всички опции и пакетирани комплекти на пазара? След това вижте пример, как да направите обикновена оранжерия от армировка за цената на четири висящи кошници за цветя! И вече тази зима не е нужно да чакате пролетта, за да опитате ягоди, киселец, спанак и други вкусотии сред студена зима.

Направи си оранжерияВ този случай рамката на оранжерията е 3,5 на 6 м, можете да я сглобите с помощта на фитинги, въже, тръбни секции и маркуч за напояване. Всички консумативи могат да бъдат закупени във всеки магазин за хардуер. Ако следвате инструкциите, които могат да бъдат прочетени на сайта, връзката под галерията, след това можете да направите своя собствена оранжерия за един ден, Забравете за пластмасовите PVC тръби, разбира се, че е много удобно да сглобите рамка от тях, но ако искате да направите нещо наистина надеждно, използвайте фитинги.

Колко лесно е? Този дизайн не изисква дърво, пирони или електрически инструменти. По-точно, това се нарича висок тунел. Можете да застанете точно в него, ако височината ви не е по-висока от 180 см. С една дума, 6 дълги парчета армировка просто се огъват и се вписват в 30-сантиметрова тръба, забита в земята. Маркучът за напояване покрива фитингите, за да се предотврати счупване на пластмаса (или плат) по неравните ръбове на фитинга. Тази структура работи добре през лятото с плат от сенки отгоре, за да охлажда почвата и предпазва растенията от слънчеви изгаряния.

Направи си оранжерияКонсумативите за рамки са стотици пъти по-евтиноот рамката за парникови комплекти и много по-здрава. Внимавайте с „оранжериите“, които се продават онлайн, и предлагайте рамки и корици - прочетете отзивите. Много хора пишат, че ще се огънат през първия сезон.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId586ad491ee

Направи си оранжерия

Направи си сам оранжерия

направете сами автоматизирана оранжерияЕто пример за това как да направите нормално малка оранжерия, изработена от PVC тръбино основната характеристика е автоматизирана система за поливане и контрол на температурата - всичко се прави със собствените ви ръце. Системата включва сензори, които ще включат системата само ако е необходимо. Оранжериите са уникален начин за отглеждане на големи и здрави растения и изкуствено удължаване на вегетационния период. Оранжериите работят с прозрачно, херметично покритие за улавяне на светлина и влага, създавайки отделна от околната среда мини-екосистема.

Топлината се генерира както от слънчевите лъчи, проникващи в оранжерията, така и от абсорбираната топлина, направете сами автоматизирана оранжериясекретиран от растенията по време на техните биологични процеси, като фотосинтеза. Това води до много интересен микроклимат. Тази обща идея за слой от задържащ топлина материал обяснява защо глобалното затопляне понякога се нарича „парников ефект“ от хората, които обичат да опростяват сложните климатични събития. Ако искате да опитате да направите нещо подобно в оранжерията си, сайтът има подробни инструкции. Въпреки че ресурсът е английски, но ако разбирате релетата и сензорите, тогава всичко е описано повече или по-малко ясно. По-долу можете да видите майсторския клас в стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId89204cff1e

Как да си направим оранжерия с батут

как да си направите оранжерия с батутТова вероятно е един от най-готините парникови проекти, които някога сте виждали. Авторът буквално взе стар батут и го превърна в оранжерия, Рамката на батута се прибира и едната част се използва за оформяне на предната част, а другата половина се използва за оформяне на гърба. След това покрийте оранжерията с филм. Много е евтин и страхотен начин за преработка на стар батут,от които вече не се нуждаете. Като допълнителен бонус получавате много полезни съвети как да поддържаме температурата в оранжерията, Един от начините е боядисвайте бутилки с вода в черен цвят. През деня водата се загрява, а през нощта поддържа температурата в оранжерията. Всичко това и как да направите оранжерия със собствените си ръце, прочетете на уебсайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId3828acd263

Bтръбни оранжерийни чертежи

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId64c5f73153

Оранжерии от тръби 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId0300ad85be

 

50+ парникови снимки

По-долу можете да разгледате галерията на оранжерии с отварящ се капак, което можете да направите сами. Събрахме снимки от целия интернет, по-долу посочихме източниците, от които можем да определим авторството.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeIdc5beefab98


Методи за монтаж

 

Как да фиксирате отварящия се капак на оранжерията

Ето един надежден начин.

Начинът за фиксиране на покритието на оранжерията

 


Как да фиксирате арки или PVC тръби на оранжерия под филм

 

 

иго

 parnik-cvoimi-rukami-05

Поставете в земята
(Шокиращо лесен начин !!!)

Методът се състои във факта, че монтираме PVC тръби върху фитинги, задвижвани в земята. Вместо армировка, дървените пръти могат да излязат (достатъчно за сезон)

Кликнете върху снимката, за да я увеличите

Взимаме фитинги и PVC тръбазадвижете армировката в земята, където ще има PVC тръбиПоставяме PVC тръба върху фитингите


Как да оправим филм в оранжерия

 

Дължини на маркуча

Закрепваме филма с маркучи, разположени на PVC тръби

Засядане на парникови филми 

 

Най-лесната оранжерия от PVC тръби

 

Прости оранжерии от PVC тръби

 

 

Много прост оранжериен дизайн. Лесен за сглобяване и също толкова лесен за разглобяване. Тя може да бъде преместена, увеличена, намалена.

Той е евтин и лесен за производство..

СЪВЕТИ тази оранжерия

 

Стъпка по стъпка снимки. Кликнете върху тях

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeIdfca49e1727

 

Как да направите оранжерия от върбови или кедрови клони.

 

Оранжерия, направена от клони

 

Такава оранжерия е подходяща за тези, които не са очаквали внезапни студове.

Тази мини оранжерия може да се направи за 45 минутиспоред автора на снимката. оранжерия от клони

За производството на дъги не са използвани PVC тръби, а кедрови клони, но мисля, че върбовите клони ще слязат в нашите условия. Клоните са свързани помежду си с найлонова нишка (не в основни линии каква), за да дадат дъгообразна форма. Когато дъги от клони са забити в земята, върху тях е прикрепена щанга, за да се нанесе една повреда, която също е прикрепена към всяка дъга.
За да пренесе такава оранжерия на друго място, авторът съветва да поставите две дълги пръти по основата на дъгите, след което да свържете всяка дъга с тези пръти. В резултат на това получаваме нещо като носилка. Взимайки такива носилки от двата края, е доста лесно да извадим оранжерията си от земята и да я преместим на друго място.
По-долу можете да видите стъпка по стъпка снимки, за да ги увеличите, просто кликнете върху тях.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeIdfec62abad9

 

Телескопична оранжерия или оранжерия

 

И тук е много интересна вариация на телескопична оранжерия или оранжерия. Преместих дъгите и нищо не пречи, по-долу можете да видите механизма за монтаж, щракнете върху него, за да го увеличите.

Преместване на оранжерия

 Подвижни крепежни елементи за оранжерии

 

 

Направи си сам конвертируема легла

Вижте стъпка по стъпка снимки на направата на такава оранжерия. Първо правим палет за почва, след това правим рамка, върху която ще фиксираме дъгите и която ще се отклони. След това закрепваме тази рамка към палета на пантите и покриваме с филм.

Кабриолет

 

Стъпка по стъпка снимка на производството.

Кликнете върху галерията, за да я увеличите

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId967c9b6600

 

Оранжерия, направена от слама или сено.

 Както виждаме на снимката има оранжерия, чиито стени са изградени от брикети (или бали) от слама (сено). Рамка с отворен плот е просто натрупана по стените от слама. Филмът се търкаля върху щанга. Тези оранжерии обикновено са насочени на юг. Такъв дизайн помага добре, когато наклонът на почвата във вашия район е насочен към северната страна, в такива случаи слънцето слабо загрява земята. Такава оранжерия ще ви помогне в тази ситуация..

Оранжерия от слама

 

 

Оранжерия за събиране на вода

(Оранжерийна система за оросяване на колела за оросяване)

 

Оранжерия за събиране на водаЗа един ден оранжерията се кондензира 80 литра вода !!!

Благодарение на такива оранжерии Етиопия скоро ще залее света с храна. Оранжерията е създадена за сухите страни, които решават проблема със сушата.
Следобед пара се натрупва в горната част на оранжерията. Когато падне нощта, се отварят специални клапани за постъпване на студен въздух, благодарение на които водната пара се охлажда и кондензира, след което течността влиза в специален резервоар за съхранение.
Излишната вода, останала след поливането, може да се използва за пиене.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId5e342fb7f8

 

Преносима оранжерия (оранжерия) от варел

Лесен и лесен за приготвяне (45 минути)

Тази преносима оранжерия е подходяща за отглеждане на разсад или растения като магданоз, киранто и т.н.

 Оранжерийна оранжерия от бъчва

 • 2 снимки - изрежете квадратните дупки на мозайкатам в 1 четвърт от обиколката на цевта.
 • 3 снимки - дупка с бормашина, за да може да се постави мозайката.
 • 4 снимки - дупки в дъното за оттичане на вода от канализацията.
 • 5-6 снимки - прикрепете дръжките отстрани за прехвърляне.
 • 7-12 снимки закрепват филма.
 • 14 снимки - дренаж.

Оранжерията може да бъде боядисана в зелено, за да се съчетае с пейзажа на вилата

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId588bd29eff

 

Преносима филмова оранжерия

Както можете да видите от снимката, оранжерията има олекотена версия. Тя няма масивна основа, тя е прикрепена към земята чрез армировка, фиксирана върху основата. Транспортира се като на носилка с помощта на две дълги дъски, приковани към основата. Един градинар ще ви бъде полезен, когато се наложи да затворите няколко слаби растения в момента на охлаждане.

Преносима оранжерия

Преносима оранжерия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оранжерийна пеперуда

Оранжерийна пеперуда

 

 

 

Как се прави автоматичен отварящи се прозоречни листа в оранжерия?

Много интересен и прост дизайн за автоматично отваряне на прозореца, в зависимост от метеорологичните условия. Принципът е следният. Една тръба под формата на съобщаващ съд минава между големите (3 л) и малките (0,5 л) кутии. Голям буркан е окачен от основата на оранжерията, а малък - от прозореца. Освен това малкият трябва да бъде балансиран с прозореца по такъв начин, че с минимално количество вода в него прозорецът трябва да бъде затворен. В херметически затворен голям буркан с повишаване на температурата в оранжерията. вода поради атмосферното налягане се премества в малка кутия, отваряйки прозореца

Автоматично отваряне на прозореца в оранжерията

Автоматично отваряне на прозореца в оранжерията

 

 

Проста версия на оранжерията страничен отвор

Както можете да видите, много прост дизайн на филмовата оранжерия. Такава оранжерия може лесно да бъде преместена и поставена на ново място.

Отворът на оранжерията отстрани

 

Куполна оранжерия от отпадъци от тръби

грозно е, но работи

 

куполна оранжерия от тръбиАвторите на блога booth555.com се преместиха в нов дом и те трябваше самостоятелно да шият. В резултат на това те оставиха много отпадъци от тръби и бяха използвани от предприемчиво младо семейство за създаването на тази оранжерия. Предимствата на тези тръби са, че те са лесни за огъване и в същото време са стабилни и лесни за закрепване.

 

Вижте стъпка по стъпка снимки на създаване на оранжерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId2d1e4b1eb3

Както разбрах от превода на статията от английски, тръбите са прикрепени към дървените кръстосани парчета с помощта на лента. Не разбрах наистина за филма. По някакъв начин парчетата от филма бяха закрепени заедно, шнурът най-вероятно беше резбован през дупките и има и намек за 6 снимки.

Филмът отдолу е притиснат към земята с тухли, което прави възможно издърпването на филма в горещи дни.

Не успях да преведа предназначението на звездата (на 4 снимки), но предположих, че тя е прикрепена към купола, за да направя структурата по-стабилна.

Напишете вашите опции за присвояване на звезда в коментарите.

 

 Полегнал на парникови от прозорец с двоен стъклопакет или рамки

оранжерия с двоен стъклопакет

 

Авторът на блога doorgarden.com направи тук лежаща оранжерия от стъклена врата (прозорец с двоен стъклопакет), в която случайно падна камък от косачка.
Според автора такъв котлон му позволява да събира зеленина за салати през януари, ами, Америка, не мога да кажа точно какъв персонал е.

Вижте чертежа на тази оранжерия. Всичко е много просто. Както виждаме от снимката, прозорецът с двоен стъклопакет не е прикрепен към никакви панти, а просто лежи, опирайки се на страничната дъска от подхлъзване.
Прозорчето с двоен стъклопакет може да бъде заменено с всяка голяма стъклена или прозоречна рамка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeIdd949a42e36

През лятото, в горещо време, когато няма нужда от такава оранжерия, можете да я хвърлите върху ягоди, за да предпазите плодовете от птици.

 

Внимание !!! Важен момент за оранжериите от дограмата

Каквито и рамки да имате на ваше разположение, трябва да направите прозрачния сгъваем покрив (повдигане нагоре), а не шарнирен или сгъваем, както вдясно на фиг. Чрез всяка вертикална празнина, целият топъл въздух моментално ще изчезне и растенията ще ударят студ, а хоризонталният може да се регулира с реквизит според времето и местните условия.

Какво да не правим оранжерии от дограма

 

Какъв трябва да бъде наклонът на оранжерийното покритие ???

Забележка: оптималният наклон на наклона на покрива на едноетапна оранжерия от вертикала (90 градуса) –φ, където φ е географската ширина на мястото; и (90 градуса) –φ е ъгловата височина на Слънцето по обяд на пролетното / есенното равноденствие. Вижте по-долу за оранжерия с акумулатор на топлина.

 

Студена оранжерия. (схема на рисуване)

Направете го сами

Схема за рисуване на студена оранжерия

Оранжерията се състои от дървена рамка и стъклен капак. Чашата на капака винаги трябва да е наклонена, за да улови колкото се може повече лъчи от слабото зимно слънце.

Авторът твърди, че дори през зимата при слънчево време, тази оранжерия може да се нагрее до много високи температури, така че капакът трябва да може да се отвори нагоре. За да се регулира температурата, в оранжерията трябва да се постави термометър (виж снимка 5) и беше направен механизъм за фиксиране на отворения капак под различни ъгли (виж снимка 4).

Зеленчуци, които могат да се отглеждат в началото на зимата в студена оранжерия

НО, въпреки това, основната тайна на такава оранжерия не е в нейното подреждане, а в растенията, отглеждани в нея, Това трябва да са растения, които лесно понасят студа. Според проучването на автора пет култури: спанак, зелен лук, маше, глинетония и моркови могат успешно да се отглеждат в северните щати на САЩ. Както и рукола, ескарол, мизуна, магданоз, киселец, европейска салата, горчица, спанак и ряпа.

Авторът сее зеленчуци обикновено от средата на август до средата на септември.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami # sigFreeIdc6a1d9f617

Моят съвет: направете картон лист, залепен от едната страна с фолио. През нощта можете да покриете оранжерията с това фолио, което ще отразява топлината, идваща от земята обратно в оранжерията.

Дограма и оранжерия за сено

оранжерия, изработена от слама и стъклена рамка

 

 

Оранжерия (оранжерия) Най- пластмасова бутилка

или "Как да отглеждаме разсад, ако апартаментът е студен"

 

Оранжерия в бутилкаЧесто се случва в домашните ни апартаменти, че за отглеждане на разсад стаята не е достатъчно топла, Такава оранжерия в пластмасова бутилка може да служи като изход от тази ситуация.

 

Когато слънчевата светлина навлиза в такава оранжерия, въздухът в оранжерията започва да се нагрява и остава топло за много дълго време, дори след залез.

 

Важен плюс ще бъде висока влажност вътре в бутилкатаи, което ще бъде създадено чрез загряване на предварително навлажнена почва. Такава влажност значително ускорява процеса на узряване на разсад.

Процесът на производство е прост.: Нарежете бутилката, изплакнете, поставете почвата със семената вътре и я запечатайте плътно с тиксо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-trub-svoimi-rukami#sigFreeId2ec7d391ec

 

Как се прави бърз Направи си оранжерия

Оранжерия, изработена от дървени решетки

бърза оранжерия с филм

 

Предимства на такава оранжерия:

 • - бързо изграждане
 • - е стабилен
 • - лесен за производство

минуси:

- не е подходящ за високи растения, можете да използвате за отглеждане на ранна зеленина и разсад.

 

 

Руска задълбочена оранжерия на биогориво

За руските ями

Най-простата оранжерия е едноетапна оранжерия, дълбоко в земята, с биологично нагряване. За изграждането му изберете сухо, добре осветено и защитено от ветровете място. Желателно е това да беше нисък склон с посока на юг. За предпазване на оранжерията от вятъра могат да служат зелени пространства, огради или специални светлоотразителни екрани, които са подредени от северната страна. Особено удобни са въртящите се плоски екрани, боядисани с бяла боя, които позволяват максимално използване на слънчевата енергия. Осветеността с отразена светлина повишава температурата в леглата с 2-3 °, което е еквивалентно на прехвърлянето на вашия сайт, например, от района на Москва в черноземните райони на страната: Липецк или Воронеж.

Забележка: можете да използвате всякакви плоски панели, залепени с алуминиево фолио за печене.


Строителството започва с пристягащо устройство около периметъра на оранжерията от четири шлифовани трупи с диаметър 10-14 см. Северната страна на лентата трябва да е малко по-висока от южната. От южната страна в сбруята е избран жлеб (четвърт), който да поддържа рамките.

По едно време руската оранжерия беше откровение за европейските фермери. Именно от „руските ями“ през това време благородството получи през зимата зелен лук, маруля, копър, магданоз, репичка и ягода.

Фундаментната яма е изкопана на дълбочина 70 см. В напречно сечение има форма на трапец. В плътни почви стените не могат да бъдат закрепени, а в насипни и плаващи почви се използва закрепване с хоризонтални дъски. За да се гарантира, че оранжерията не се измива от дъжд, около нея е разположен дренажен канал, който може да бъде затворен с дървени щитове, които улесняват подходите.

Рамките за оранжерията са най-удобни с размер 160х105 см. Те са изработени от 6x6 см барове, съединени за здравина с дървени шипове и след това правилно оцветени с устойчив на атмосферни влияния лак PF-166 („6 = s“). Стъкло подсилено с замазка или остъкляване. За източване на дъждовна вода в долните връзки се изрязват канали.

Биогоривото в оранжерии е конски или кравешки тор., Конът се счита за най-добрия, той дава повече топлина. Реколта го есента. Торът се събира на купчини и внимателно се изолира от всички страни със слама, дървени стърготини, торф и се покрива, така че оборският тор да не замръзне. През пролетта, преди да напълните оранжерията, тя се прехвърля в друга, по-разхлабена купчина и се затопля. За да направите това, направете няколко дупки в него и изсипете кофа с гореща вода във всяка, след което стекът е покрит с тормоз или матиране. След два до четири дни, когато оборският тор се затопли до температура 50-60 °, те запълват оранжерия. Поставя се по-студено отдолу, а горещо отгоре и отстрани. След валежи, след два до три дни, добавете нова порция. Торът трябва да лежи рохкав и само по стените е необходимо леко да го уплътни, за да не се образуват празнини.

Оранжерии - ями обикновено се правят 3-4, което осигурява целогодишна употреба: докато 1 яма се загрява след зареждане с гориво, останалата част дава производство. Незаменим условие за успешната експлоатация на руската оранжерия е ударът на целия комплекс с глинен замък с дренажен ров, в противен случай биогоривото ще стане кисело.

парникова яма

Кликнете върху него, за да го увеличите.

След пълнеж оранжерията е покрита с рамки и рогозки, изработени от матиране, слама или грапа. Отгоре върху нагрят оборски тор се изсипва почва - градинска или котешка почва, компост или тор. Средно 0.2 cc на кадър. м земя. Превишаването на това количество не се препоръчва, тъй като под теглото на земния тор се уплътнява, въздушният поток се затруднява към него и той престава да гори. По същата причина не преовлажнявайте почвата.

Оранжерия с дори толкова прост дизайн ще направи възможно отглеждането на зеленчуци много по-рано от очакваното.

 

Оранжерийно оформление

където е по-добре да поставите оранжерия на сайта

Къде да поставите оранжерия на сайта

 

 

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...