Публикувано в Оранжерии и оранжерии

Направете си оранжерия от дограмата. 700 снимки, стъпка по стъпка инструкции

оранжерия от стара дограма оранжерия от стара дограма

Оранжерията е вид щит между природата и това, което отглеждате. Често основната пречка за изграждането на собствена оранжерия е цената му. Едно решение на проблема е направете оранжерия от дограмата, Страхотна идея да защитите вашите растения и да запазите семейния си бюджет.

Тази статия съдържа примери за най-добрите оранжерии за дограмапубликувано от градинари от аматьори в Интернет. Освен това вижте и прочетете как да го направите сами:

 1. Оранжерия от дограма
 2. Оранжерия за балкон
 3. Оранжерия до стената на къщата
 4. Оранжерии от дограма
 5. Мини оранжерии от прозорците

 

Оранжерия от стари прозорци

оранжерия от стари прозорциТова е малко стъпка по стъпка ръководство за това как да превърнете няколко стари прозорци в малка оранжерия за вашия сайт. направете оранжерия от стари прозорци ще ви трябва дървен материал за рамката, винтове, уплътнител, ключалки и др. Това е почти 10% от цената на комплект за оранжерии, Размерът на оранжерията от стара дограма е 215 см височина х 350 см дълбочина х 182 см ширина. Но вашият дизайн ще зависи от прозорците, които можете да намерите, и времето, прекарано за вашия проект. Целият процес на сглобяване е описан в статия на сайта, ще намерите линка под галерията. И по-долу вижте майсторския клас, как да направите оранжерия от стари рамки на прозорци със собствените си ръце в стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIdbabaaf93f0

хидропонова оранжерия от стари прозорциЕто още един подобен проект, хидропонова оранжерия от стари прозорци, Гордост на автора на проекта, покрив на две нива. Цялото дърво се обработва под налягане, грундира се и се боядисва преди монтажа. Използвани инструменти: циркулярен трион, режещ трион, акумулаторна бормашина, чук и измервателни инструменти. Пластмасовото покритие е изработено от UV стабилизирана рециклирана пластмаса, широка 6 "х 2,5" (15 на 6 см). Подходящ за големи листни растения и сортове грозде като домати, краставици, червен пипер и тиквички, в които преработените хранителни вещества преминават през корените. Как да изградите оранжерия със собствените си ръце Вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId2b2d965b96

Ето още един пример за това как да се направи силен и евтин оранжерия от стари прозорци, Първата ви стъпка е да сглобите прозорците, рамките с всякаква форма и размер. На второ място, приложете този метод, Направете хартия „миниатюри“, за да представяте прозорци. Можете да използвате решетъчна хартия, за да преброите квадратите на мрежата ... например, ако прозорецът е бил 90 x 60, изрежете парче решетка и прикрепете. За да не губите тонове хартия, разделете я наполовина, така че представителната част да е 46 х 30 квадрата, като всяка квадратна решетка представлява 5 см квадрат. Подробно за методи и техники за сглобяване на парникови газове четете на уебсайта на автора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId67966cd6c9

как да направите оранжерия от стари прозорциТова не е инструкция, как да направите оранжерия от стари прозорци, но просто добър пример за вдъхновение. Авторът имаше няколко стари прозорци и отчаяно се нуждаеше зимна оранжерия, Резултатът беше красива къща. Да не кажа, че всичко това е безплатно, баровете за рамката и покрива, изработени от поликарбонат, изискват определени разходи, но дизайнът е много красив. Баровете, положени на земята, служат като основа, вратите могат да бъдат поръчани отделно. в основата си всички детайли на конструкцията са показани на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId925dd547bb

Оранжерия от прозорците

оранжерия от прозорцитеТрудно е да се повярва, но това красиво оранжерия за дограма използваше се за куп изхвърлени стари прозорци. Но творческата мисъл и малкото ноу-хау ги превърнаха във великолепна структура, която виждате на снимката. Тъй като всички постепенно преминават към стъклопакети, старите прозорци се преместват на сметища. Те включват рамки от дървокоито са преживели по-добри времена; прозорци с алуминиева рамка, които вече не се използват днес. Дори модерни найлонови торбичкикоито са достигнали своя експлоатационен живот. Можете да ги намерите в контейнери за боклук или да ги купите на евтините чрез различни източници - и често ги получавате безплатно. Номерът да използвате тези прозорци за оранжерията е, че трябва да го направите вземете това, което е, Размерите се променят, понякога радикално. Дизайнът, показан тук, е типичен, има малък отпечатък и обикновен шарнирен покрив. Как да направите това направете оранжерия от прозорциВижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId6367afbe85

Направете си оранжерия от стара дограма

направете оранжерия от стара дограматова оранжерия от стари прозорци повече като малка градинска къща. Вижте, от снимката изглежда, че това е сложна структура, но ако прочетете описанието на сайта, ще разберете, че е доста просто да се изгради такава оранжерия. Звучи като конструктор, сглобете рамката и я напълнете със стари прозорци, Добавете сайдинг в ъглите и под прозорците. Покривът е два слоя поликарбонатни панели с двуинчова въздушна междина между тях. Поставете рафтове и направете много куки за кошници. инсталирам канавка в комплект с варел за напояване за напояване. Разбира се, ще имате прозорците си, така че изгледът към оранжерията ще бъде напълно различен, но това е много интересно занимание.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIdf6a485b7ad

Как да изградите оранжерия от дограма

как да изградите оранжерия от дограмаДа направя такова оранжерия от стара дограма, основната задача е да се намери набор от идентични прозорци. В тази версия вече е имало стара оранжерия от прозорците, така че в стъпка по стъпка снимките можете да видите как е бил демонтиран и е бил сглобен нов. Изграждането на такива структури е творческо нещо, човек трябва да изхожда от това, което е. Инсталирайте два пина ъглови постовекато предварително ги изрежете, за да направите прорези за водачите по долната част на прозорците и по горната част. Добавете рамка около прозорците и направете пробен монтаж и обърнете внимание на диагоналната връзка извън прозореца.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId888e4df9b2

Схемата на оранжерията от прозорците

направете оранжерии от прозорциВъзможно ли е да превърнете нещо старо в нещо ново? Разбира се, че можете и ето един чудесен начин да рециклирате старите прозорци. Погледнете диаграмите как да направите оранжерия от стари дограми направете сами.

Стъпка 1. Намерете стари прозорци, Съберете и колкото се може повече стари прозорци. Сгънете ги заедно и след това се опитайте да подравните двете страни с прозорци със същия размер. Ако има дупки или пролуки от 5 - 8 см, не се притеснявайте, те могат лесно да бъдат покрити с дъски и по-малки дупки, покрити със стъклени гарнитури. Уверете се, че има място за вратата от едната страна и вентилатор от другата.

Стъпка 2. Форма на рамката, С прозорците направете водач и изградете рамка за всяка от четирите стени. По-добре е да използвате добро качество дървотъй като рамката ще държи цялата тежест от прозорците.

направете оранжерии от прозорциСтъпка 3. Направете стените на оранжерията, За да фиксирате стените, трябва да ги поставите на място. Не забравяйте да ги държите добре, така че да са на ниво и да не падат.

направете оранжерии от прозорциСтъпка 4. Направете основа за оранжерия от прозорци, Необходимо е да копаете в 4х4 греди или да ги фиксирате с шлакове.

направете оранжерии от прозорциСтъпка 5. Инсталирайте прозорци, Използвайте винтове, за да закрепите прозорците в рамката. Това ще улесни премахването и замяната, ако е необходимо.

Стъпка 6. Направете пода на оранжерията, Използвайте камъни, те са чудесни за отводняване и помагат да се затопли.

Стъпка 7. Направете оранжериен покрив и стари прозорци, Не забравяйте да използвате леки и водоустойчиви материали. Не забравяйте за наклона от 4 градуса за стек вода от покрива на оранжерията.

Стъпка 8. Закрепете рафтовете и инсталирайте вентилатора.
И накрая: използвайки уплътнител, покрийте дупките и пукнатините между прозорците. След това боядисайте дървото, така че дограмата да издържи по-дълго.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId2f170c5b50

Как да направите оранжерия от дограма

направете оранжерия от стара дограмаидея направете оранжерия от стара дограма може да бъде доста полезен по много причини.

на първо мястоще ви спести много пари, ако имате време и търпение да оправите прозорците. Ако всичко е направено добре, това ще ви даде очарователен резултат, който дори не можете да реализирате с нови прозорци. И, разбира се, да се използва повторно материал, който ще отиде на депото е добро нещо за околната среда. Показани тук как да направите оранжерия от стари дограми със собствените си ръце върху основата.

как да направите оранжерия от дограмаТова е статия за преглед, стъпка по стъпка снимките показват не конкретен пример, а обща информация за това как да направите оранжерия от стара дограма. Можете да научите как да направите основа за оранжерия, да направите рамка за дограма, да положите пода с повдигнати легла и дренажна система. Освен това има различни опции за полагане на песни: от дървени стърготини, порцеланови каменни изделия, дъски, чакъл. също много полезна информация и съветикак да сглобявате стените и да инсталирате покрива, също в различни версии: от филм, поликарбонат. Има чертежи и схеми за изчисление. Като цяло връзката под галерията, прочетете, задълбочете се и планирайте как да изградите своя собствена оранжерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId69d5c36910

По-долу вижте още няколко опции в малки колажи и някои съвети.

Сигурността е основна грижа. Ако направите оранжерия от стари прозорци, никога не ги използвайте за покрива, Стъклото може да се счупи, ако нещо падне върху него, поради сняг, вятър, може да има много причини. Падащото стъкло е много опасно, може да нарани или по-лошо.

направете оранжерия от стара дограмаСъщото важи и за стъклените врати. Уверете се, че всяка врата a, в идеалния случай има всеки прозорец предпазно стъклокоито при удара ще се разпаднат на малки тъпи парчета, а не на остри клинове, които могат да се режат. (Домашното предпазно стъкло е подобно на предното стъкло на автомобила.)

направете оранжерия от стара дограмапрозорци не трябва да е с двоен стъклопакет, това увеличава устойчивостта на топлинни загуби с около три пъти, отколкото единично остъкляване.

направете оранжерия от стара дограмаЗа да поддържате оранжерия с прозорци с единично или двойно стъкло с отопление, трябва да хвърлите покривало за една нощ или да използвате много енергия за отопление на стаята. Единичните остъклени прозорци са идеални за малка градинска оранжерия.

Вижте друг пример, как да направите оранжерия от стари дограми направете сами.

направете оранжерия от стара дограмаПрочетете информацията в сайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId9dfabf29c4

Дървена оранжерия от прозорците

дървена оранжерия от прозорцитеТолкова хубаво оранжерия от стари прозорци може да се превърне в истинска декорация на градината и почти нищо няма да ви струва, както е направено 100% рециклиран, Как да изградите такава оранжерия, можете да прочетете на сайта, линк към който е под галерията. Няма смисъл да посочвате размерите, тъй като ще сглобите дизайна си въз основа на съществуващите им размери на прозорците. Тъй като това е пълноценна оранжерия, има много нюанси в полагането на основата, за такава солидна конструкция е необходимо, защото дограмата е доста тежка, Много важен момент на монтаж на покрив, Като цяло, посетете сайта и прочетете, ще научите много интересни неща и по-долу вижте стъпка по стъпка снимки за това как да направите оранжерия от прозорци със собствените си ръце.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId837c8e714f

дървена оранжерия от прозорцитеЕто още един много красив пример. оранжерии от стара дограмаизградени с помощта на винтидж прозорци.

Инструкциите как да изградите такава къща можете да намерите на уебсайта на автора на този проект. Всичко е описано там подробно, от изливането на основата до покриването на покрива, затова е препоръчително да посетите сайта, тъй като няма толкова много стъпка по стъпка снимки.

Такава оранжерия ще бъде истинската гордост на вашия сайт.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIdb88485b60e

Текст и снимки на Тара Михалех

Градска оранжерия

градска оранжерияАко сте жител на града и имате малко място в двора, вижте как можете да направите малка оранжерия от стари прозорци, Инструкциите могат да бъдат прочетени на уебсайта, връзката може да се намери под галерията. Някои съвети, Въз основа на опита е по-лесно да се проектира рамка около прозорцитеотколкото да се опитвате да намерите прозорци, подходящи за рамката. Първо нарисувайте план и едва след това се захващайте за работа. Гофриран пластмасов покрив, вградена изолация и специални крепежни елементи от неопренови шайби могат да бъдат закупени в магазините за хардуер. Обикновено има 2 степени прозрачна пластмаса, в този случай по-мъдро да купувате скъпи неща.

градска оранжерияПо-евтин клас пластмаса се унищожава по време на рязко натоварване (рязане, пробиване, падане), дори не е ясно защо го продават, така че в този случай е по-добре да не са жилести. Когато пробивате дупки за винтовете с шестостенна глава, не забравяйте да направите приблизително отвор 5 мм по-голям от винта (или както е препоръчано) за компенсиране на разширяването или свиването на конструкцията. За да подобрите водоустойчивостта, добавете малко замазкаи във всяка дупка. В допълнение към информацията за това как да направите оранжерия от дограмата, можете да прочетете много интересни неща за хидропониката на сайта.

градска оранжерияАко се нуждаете от ефективна напоителна система, която ще рециклира източена вода и ще спести сметка за вода и канализация, тогава можете да разберете как да проектираме улучна система, едната от които ще се влее в другата и цялата вода ще се събере на правилното място. Всеки рафт е леко наклонен, за да насочи водата надолу и под определен ъгъл. Системата ще работи без поддръжка през целия сезон.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIddc0b35095f

Оранжерия за балкон

оранжерия за балконИскате ли да изградите оранжерия за вашия балкон, тераси или веранди, но поради липса на място, да се откажете от плана си? Ако е така, ето един чудесен вариант за вас, как да направите малка оранжерия със собствените си ръце само в пет стъпки.

Какво ви трябва:

 • Четири еднакви по размер рамки на прозореца с прозрачно стъкло.
 • Един прозорец е малко по-малък, но със същата ширина.
 • Дървени палети и дръжка за отваряне.
 • Свредло, две бримки и винтове.

след това:

 1. Почистете прозорците и боядисайте рамките с любимия си цвят. Пробийте дупки във всяка рамка, за да можете след това да ги завиете и свържете.
  оранжерия за балкон
 2. Закрепете и присъединете всички прозорци с еднакъв размер от четирите страни. Оставете горната и долната част на конструкцията.
 3. Инсталирайте по-малък прозорец в горната част на конструкцията и измерете колко място е оставено отворено.
 4. Вземете палета, отрежете и закрепете върху останалото отворено пространство на конструкцията на прозореца.
 5. Завийте двата панта към дървената дъска и завийте петия прозорец към пантата, както и закрепете дръжката към рамката на петия прозорец, така че лесно да отворите и затворите оранжерията.

Това е всичко, оранжерията е готова за употреба. Поставете в топъл ъгъл на балкона или верандата и поставете саксийни растения и разсад. Тя не заема много място и ще бъде уютен зелен оазис през зимата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIdd95eaa50b2

Пролетна оранжерия

Пролетта е точно зад ъгъла, вижте как да направите просто и красиво оранжерия от стар прозорец под стената на къщата ви.

пролетна оранжерияпролетна оранжерияКутията е достатъчно голяма, за да побере рафт и да отглежда две нива на разсад! Тук инструкцията вероятно не е необходима, просто пример за вдъхновение.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId4567fa020f

Оранжерия, прикрепена към стената

оранжерия, прикрепена към стенатаСтудена оранжерия е много полезна част от градинския комплект - може да се използва за сеитба на семена, разсад на млади разсад през пролетта, бране на резници и отглеждане на ранни и късни култури. Можеш направете оранжерия направете сами евтино и лесно. Тук за създаване на основата е използван стандартен палет от 100 cm x 120 cm и стар прозорец 115 x 130 cm. Общото време за монтаж на този дизайн е не повече от час. От допълнителни материали ще ви трябва лист шперплат и панти, Може да се нуждаете от помощта на друг човек, който да ви помогне да придържате прозореца към стената, докато го закрепите към опорите на стената с панти от 7,5 см.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIde086aceade

Направи си оранжерия

Направи си оранжерияКотлон, чудесен начин да защитите вашите растения от външно време. Има много опции за тази проста структура. Ето един прост пример как да направите студен парник направете сами от дървена кутия и обикновена стара дограма. Разбира се, можете да използвате прозрачна пластмаса за корицата. Идеята е стъклото или пластмасата да пуснат в горещината на зимното слънце, създавайки на растенията удобни условия за растеж, Сега не говорим за домати, но има няколко неща, които можете да отглеждате, включително кореноплодни зеленчуци и билки. Едно нещо, което трябва да знаете за студените дизайни на рамката е, че гърбът трябва да бъде приблизително 8-15 см над предната част, което спомага за улавяне на възможно най-много слънчева енергия.

Направи си оранжерияПоказва се вдясно оранжерийна рисунка, но можете да промените размера в зависимост от размера на корицата, която искате да използвате.
За този дизайн ще ви трябва части от този размер, Тук размерите са в инчове, тоест умножете тези цифри по 2,54. Например 16 1⁄2 ″ е 422 mm или 42,2 cm.

 • (5) отпред и отзад 1 1⁄2 × 5 1⁄2 × 32 1⁄4 ″
 • (4) 1 1 × 2 × 5 × 2 × 30 ″ странични части
 • (2) ъглови странични части (виж инструкции) 1 1⁄2 × 5 1⁄2 × 30 ″
 • (2) ъглови скоби (издълбани от скрап) с размери 21⁄2 × 6 × 16 1⁄2 ″
 • (2) ъглови скоби (издълбани от скрап) с размери 2 1 × 2 × 6 × 11 ″

Когато започнете да използвате студена оранжерия, важно е да знаете, че може да е прекалено горещо вътре, така че понякога важно е да отворите капака дори през зимата, Ако вземете сериозно въпроса, можете да инсталирате автоматични вентилационни отварящи устройства, които ще измерват температурата и при необходимост да отворите оранжерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId3ffea859ff

Проектът е разработен от Deon Haupt и Tara Nolan.
Всички снимки на Дона Грифит.
Техническа илюстрация на Лен Чърчил.

Оранжерията от стария прозорец

оранжерия от стар прозорецДайте на стария прозорец нов живот, като го превърнете в мини-оранжерия. Ако искате да удължите вегетационния период за вашите растения или да започнете пролетно засаждане, това мини оранжерия от прозореца за теб. Пригответе няколко дъски и необходимите инструменти и можете да направите тази малка оранжерия от стария прозорец само за няколко часа! Няма нищо сложно, просто за да наклоните капака на прозореца на оранжерията, което позволява повече слънчева светлина да проникне вътре, отрежете две наклонени парчета от дъската. За да определите размерите на ъгловите части, обърнете кутията вдясно и внимателно инсталирайте прозореца в горната част на конструкцията, както е показано на снимката. Измерете гърба, дъното и предната част на отворите и маркирайте размерите на дъската. Използвайте линийка, за да свържете горната част на задните маркировки и горната част на предните маркировки. След това изрежете две парчета. Извадете внимателно прозореца и завийте страничните части на ъгъла към горната част на гърба. Добавете скоби от задната страна към вътрешността на кутията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId3690711327

Как да си направим мини оранжерия безплатно

как да си направите мини оранжерияИскате ли да имате оранжерия, за да се насладите на пресни зеленчуци дори след края на сезона? Направи си сам мини оранжерия от стари прозорци и дървесни отпадъци, няма да струва нищо, просто прекарайте няколко часа през уикенда.

 1. Започнете с измерването на размера на прозорците и направата на няколко прости рамки, отсечете дървото до желания размер и след това го закрепете заедно.
 2. Те подредиха рамките една върху друга и сглобиха основата на мини-оранжерията, само не забравяйте да редувате дъските, това ще направи структурата по-здрава.
 3. След това изрежете дъските, така че прозорецът отгоре да е под ъгъл. Това ще помогне да получите слънчева светлина за всички растения. И двете от тези дъски трябва да бъдат отрязани под един и същ ъгъл, така че прозорецът да бъде сигурно разположен в горната част на рамката.
 4. Завийте ги към двете страни на мини-оранжерията и поставете още една дъска на гърба, за да завършите основата.
 5. След това във всеки ъгъл инсталирайте стелажи за по-добро фиксиране на рамката и усукайте всичко заедно.

Инсталирайте мини оранжерията на подходящо място и запълнете вътрешността с пръст. За да отворите прозореца, когато трябва да поливате семената, можете да използвате обикновена пръчка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId85d45a96f3

Направи си оранжерия

направете си проста оранжерияКлиматът на Канада не е много благоприятен за ранното зеленчукопроизводство, затова авторът на този проект, жител на Канада, предлага да направи това проста оранжерия от стари прозорци, която не само частично решава проблема със студен климат, но и предпазва растенията от котки, кучета, дребни гризачи и други неприятности. Такъв дизайн лесно да се направи през уикендаизползване на конвенционални инструменти и материали. Ще ви трябват само основни инструменти. Тъй като студената оранжерия ще бъде доста голяма, по-добре е да го направите навън или в гаража, за да не го разглобявате по-късно, за да може да бъде изнесен навън. Вижте съветника по-долу за подробни стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId965c74b9c6

Направи си оранжерия за дограма

направете оранжерия от рамката на прозорецаНе всички градинари имат късмета да живеят в умерен климат.

направете оранжерия от рамката на прозорецаВместо да се бори с мраза направете студена оранжериятова ще защити вашите растения. Естествената топлина ви позволява да отглеждате разсад в началото на пролетта и да съхранявате зеленчуците през есента и дори през зимата.

Това ръководство показва как да направите кутия с dosОК и стария прозорец. Когато приключите, изберете ориентиран на юг в района, където водата няма да се натрупва, и се насладете на това допълнително време за растеж на растенията.

Подрязването на ъглите отстрани изисква точни изчисления, но закрепването на капака от стария прозорец е съвсем просто. Можете да прочетете инструкциите за монтаж на оранжерията на сайта, връзката може да намерите под галерията, вижте стъпка по стъпка снимки по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIdcef7a76c6f

Снимка на Матю Бенсън

Мини оранжерия за лятна резиденция

мини оранжерия за градинарствоСтудена оранжерия позволява на растенията да растат през цялата есен, когато обикновено спират да растат поради липса на топлина и достъпно слънце, което ги прави готови за реколта през ноември и декември. Най- мини оранжерия наистина няма плевене и не много вода. Всичко, което правите, е да засадите няколко разсада по това време на годината (или малко по-рано) и след това да излезете и да изберете това, от което се нуждаете в студените зимни месеци. Ако ти Намерете стари прозорци, половината работа вече е свършена, Създаването на останалата част от трупа е лесно, дори и за тези с ограничени дърводелски умения. Най-лесният начин накарайте студен парник да го направите сами - Лесно е да се изгради кутия без дъно, върху която е инсталиран стъклен прозорец. Ако не можете да намерите стария стъклен прозорец, можете да използвате плексиглас отгоре или дори дебела прозрачна пластмаса. Най-добро стъкло, след това плексиглас и пластмасово покритие.

мини оранжерия за градинарствомини оранжерия за градинарство Оставете малко пространство между гърба и рамката на прозореца, така че да може лесно плъзнете на гърба на рамката, Ако се опира директно върху рамката на прозореца, тя удря гърба, когато плъзнете рамката назад. В този дизайн нищо не е по-добро от простотата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId21d1dee3fa

Как да направите оранжерия от рамка на прозореца

как да направите оранжерия от рамка на прозорецаЗа да е толкова малък оранжерия за разсад ще трябва някои стари прозорци и палет, този материал е напълно достатъчен. Всичко, което трябва да направите, е да прикачите няколко чифта 2x4 към импровизирано чекмедже. Все още можете добавете долен багажник в долната част на конструкцията, След това инсталирайте вертикален плъзгащ се дървен прозорец с панти за горната част и добавете опора, в случая с антични панти. инсталирам заключване на крилото на прозореца, Авторът добави и антикварна дръжка с въже, прикрепена към дъската на тавана, за да предотврати затъването на капака, в случай че някой забрави да постави правилно опората.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId023e4fdbfe

Мини оранжерия от прозорците

мини оранжерия от прозорцитеМини оранжерия - Страхотен вариант за малко пространство за предпазване на разсад от ранни студове. Удивително е колко топлина може да се задържи вътре с този прост дизайн, така че не прекалявайте. когато въздухът започне да се нагрява, Този дизайн ви позволява да срутите структурата, така че да може внимателно да се съхранява някъде в плевнята до следващия сезон, докато това е необходимо. Такава оранжерия от прозорците е не само функционална, но и не по-малко важна, ще направи вашата градина естетически привлекателна градина, с която можете да се гордеете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIde343257931

Снимка на оранжерии от дограма

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIdd5328bddbb

Мини оранжерия от прозорците

мини оранжерия от прозорцитеОчевидно в такива оранжерия за прозорци не можете да поставите много растения, но, разбира се, това ще добави „сладък“ фактор към вашия сайт, тъй като е напълно функционален за няколко малки растения.

Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате няколко основни опори, След това поставете и закрепете няколко прозореца със среден размер отстрани. Накрая, инсталирайте два прозорци на покрива с фронтон Това е доста просто да се направи такава мини оранжерия под силата на всеки начинаещ, Размерите на конструкцията са 60 х 60 см. Всеки прозорец на тази оранжерия има собствен размер, който е малко по-различен, така че авторът измисли начин да опрости рамкирането.

Сглобяване на маса

 • Както можете да видите на фотографиите, оформена е квадратна рамка с външни елементи 2 × 4 и след това краката са прикрепени към вътрешните ъгли.
 • Допълнителни 2 × 4 триончета под ъгъл 45 ° са прикрепени, за да направят конструкцията наистина безопасна.
 • 1 × 6 плотове за десктоп (не са показани) са изрязани, за да се поберат на върха на рамката.

Рамка на прозореца с оранжерия, Сега, когато основата на оранжерийната маса е изградена, е време да създадете структурна рамка, която да държи прозорците на място. Основната задача е да се създаде солидна структура, Трябва да прочетете пълните инструкции на сайта, той подробно описва как да фиксирате прозорците, да направите покрив и още много различни нюанси за боядисване и декориране на оранжерията от прозорците.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId7bec1bca97

мини оранжерия от стари прозорциЕто още едноедин прост мини оранжерия от стари прозорци, Оранжериите осигуряват идеални условия за отглеждане на растения, задържайки топлина, позволявайки ви да получавате много слънчева светлина и задържате влагата в околната среда. това мини-оранжерията е направена почти изцяло от стари прозорци и има шарнирен капак за лесен достъп до малката градина вътре. В структурата няма дъно, така че можете да вдигнете оранжерията и да я заделите за по-сериозна грижа за растенията или да я преместите на друго място, където има повече слънце. Това странно ще бъде прекрасно парче дизайн на вашия сайт, в градината или на верандата, вдъхвайки нов живот в тези стари прозорци.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId3d99ca577b

Хареса ми тук мини оранжерии от прозорците? Вижте друга опция.

мини оранжерия от прозорцитемини оранжерия от прозорцитеТази оранжерия е за тези, които искат да добавят някакъв стил за вашия дом, Такова сладко докосване на озеленяването. Съседите ще бъдат впечатлени, когато видят какво сте изградили.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIdf941a84864

Чертежи на оранжерии от дограма

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId14615d8e4c

Оранжерии от дограма 300 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIdf66642a91f

 

50+ парникови снимки

По-долу можете да разгледате галерията на оранжерии с отварящ се капак, което можете да направите сами. Събрахме снимки от целия интернет, по-долу посочихме източниците, от които можем да определим авторството.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIdc5beefab98


Методи за монтаж

 

Как да фиксирате отварящия се капак на оранжерията

Ето един надежден начин.

Начинът за фиксиране на покритието на оранжерията

 


Как да фиксирате арки или PVC тръби на оранжерия под филм

 

 

иго

 parnik-cvoimi-rukami-05

Поставете в земята
(Шокиращо лесен начин !!!)

Методът се състои във факта, че монтираме PVC тръби върху фитинги, задвижвани в земята. Вместо армировка, дървените пръти могат да излязат (достатъчно за сезон)

Кликнете върху снимката, за да я увеличите

Взимаме фитинги и PVC тръбазадвижете армировката в земята, където ще има PVC тръбиПоставяме PVC тръба върху фитингите


Как да оправим филм в оранжерия

 

Дължини на маркуча

Закрепваме филма с маркучи, разположени на PVC тръби

Засядане на парникови филми 

 

Най-лесната оранжерия от PVC тръби

 

Прости оранжерии от PVC тръби

 

 

Много прост оранжериен дизайн. Лесен за сглобяване и също толкова лесен за разглобяване. Тя може да бъде преместена, увеличена, намалена.

Той е евтин и лесен за производство..

СЪВЕТИ тази оранжерия

 

Стъпка по стъпка снимки. Кликнете върху тях

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIdfca49e1727

 

Как да направите оранжерия от върбови или кедрови клони.

 

Оранжерия, направена от клони

 

Такава оранжерия е подходяща за тези, които не са очаквали внезапни студове.

Тази мини оранжерия може да се направи за 45 минутиспоред автора на снимката. оранжерия от клони

За производството на дъги не са използвани PVC тръби, а кедрови клони, но мисля, че върбовите клони ще слязат в нашите условия. Клоните са свързани помежду си с найлонова нишка (не в основни линии каква), за да дадат дъгообразна форма. Когато дъги от клони са забити в земята, върху тях е прикрепена щанга, за да се нанесе една повреда, която също е прикрепена към всяка дъга.
За да пренесе такава оранжерия на друго място, авторът съветва да поставите две дълги пръти по основата на дъгите, след което да свържете всяка дъга с тези пръти. В резултат на това получаваме нещо като носилка. Взимайки такива носилки от двата края, е доста лесно да извадим оранжерията си от земята и да я преместим на друго място.
По-долу можете да видите стъпка по стъпка снимки, за да ги увеличите, просто кликнете върху тях.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIdfec62abad9

 

Телескопична оранжерия или оранжерия

 

И тук е много интересна вариация на телескопична оранжерия или оранжерия. Преместих дъгите и нищо не пречи, по-долу можете да видите механизма за монтаж, щракнете върху него, за да го увеличите.

Преместване на оранжерия

 Подвижни крепежни елементи за оранжерии

 

 

Направи си сам конвертируема легла

Вижте стъпка по стъпка снимки на направата на такава оранжерия. Първо правим палет за почва, след това правим рамка, върху която ще фиксираме дъгите и която ще се отклони. След това закрепваме тази рамка към палета на пантите и покриваме с филм.

Кабриолет

 

Стъпка по стъпка снимка на производство.

Кликнете върху галерията, за да я увеличите

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId967c9b6600

 

Оранжерия, направена от слама или сено.

 Както виждаме на снимката има оранжерия, чиито стени са изградени от брикети (или бали) от слама (сено). Рамка с отворен плот е просто натрупана по стените от слама. Филмът се търкаля върху щанга. Тези оранжерии обикновено са насочени на юг. Такъв дизайн помага добре, когато наклонът на почвата във вашия район е насочен към северната страна, в такива случаи слънцето слабо загрява земята. Такава оранжерия ще ви помогне в тази ситуация..

Оранжерия от слама

 

 

Оранжерия за събиране на вода

(Оранжерийна система за оросяване на колела за оросяване)

 

Оранжерия за събиране на водаЗа един ден оранжерията се кондензира 80 литра вода !!!

Благодарение на такива оранжерии Етиопия скоро ще залее света с храна. Оранжерията е създадена за сухите страни, които решават проблема със сушата.
Следобед пара се натрупва в горната част на оранжерията. Когато падне нощта, се отварят специални клапани за постъпване на студен въздух, поради което водната пара се охлажда и кондензира след товаизвеждане на течността в специален резервоар за съхранение.
Излишната вода, останала след поливането, може да се използва за пиене.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId5e342fb7f8

 

Преносима оранжерия (оранжерия) от варел

Лесен и лесен за приготвяне (45 минути)

Тази преносима оранжерия е подходяща за отглеждане на разсад или растения като магданоз, киранто и др.

 Оранжерийна оранжерия от бъчва

 • 2 снимки - изрежете квадратни дупки с мозайката в 1 четвърт от обиколката на цевта.
 • 3 снимки - дупка с бормашина, за да може да се постави мозайката.
 • 4 снимки - дупки в дъното за оттичане на вода от канализацията.
 • 5-6 снимки - прикрепете дръжките отстрани за прехвърляне.
 • 7-12 снимки закрепват филма.
 • 14 снимки - дренаж.

Оранжерията може да бъде боядисана в зелено, за да се съчетае с пейзажа на вилата

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId588bd29eff

 

Преносима филмова оранжерия

Както можете да видите от снимката, оранжерията има олекотена версия. Тя няма масивна основа, тя е прикрепена към земята чрез армировка, фиксирана върху основата. Транспортира се като на носилка с помощта на две дълги дъски, приковани към основата. Един градинар ще ви бъде полезен, когато се наложи да затворите няколко слаби растения в момента на охлаждане.

Преносима оранжерия

Преносима оранжерия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оранжерийна пеперуда

Оранжерийна пеперуда

 

 

 

Как се прави автоматичен отварящи се прозоречни листа в оранжерия?

Много интересен и прост дизайн за автоматично отваряне на прозореца, в зависимост от метеорологичните условия. Принципът е следният. Една тръба под формата на съобщаващ съд минава между големите (3 л) и малките (0,5 л) кутии. Голям буркан е окачен от основата на оранжерията, а малък - от прозореца. Освен това малкият трябва да бъде балансиран с прозореца по такъв начин, че с минимално количество вода в него прозорецът трябва да бъде затворен. В херметически затворен голям буркан с повишаване на температурата в оранжерията. вода поради атмосферното налягане се премества в малка кутия, отваряйки прозореца

Автоматично отваряне на прозореца в оранжерията

Автоматично отваряне на прозореца в оранжерията

 

 

Проста версия на оранжерията страничен отвор

Както можете да видите, много прост дизайн на филмовата оранжерия. Такава оранжерия може лесно да бъде преместена и поставена на ново място.

Отворът на оранжерията отстрани

 

Куполна оранжерия от отпадъци от тръби

грозно е, но работи

 

куполна оранжерия от тръбиАвторите на блога booth555.com се преместиха в нов дом и те трябваше самостоятелно да шият. В резултат на това те оставиха много отпадъци от тръби и бяха използвани от предприемчиво младо семейство за създаването на тази оранжерия. Предимствата на тези тръби са, че те са лесни за огъване и в същото време са стабилни и лесни за закрепване.

 

Вижте стъпка по стъпка снимки на създаване на оранжерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId2d1e4b1eb3

Както разбрах от превода на статията от английски, тръбите са прикрепени към дървените кръстосани парчета с помощта на лента. Не разбрах наистина за филма. По някакъв начин парчетата от филма бяха закрепени заедно, шнурът най-вероятно беше резбован в дупките и има и съвет за 6 снимки.

Филмът отдолу е притиснат към земята с тухли, което прави възможно издърпването на филма в горещи дни.

Не успях да преведа предназначението на звездата (на 4 снимки), но предположих, че тя е прикрепена към купола, за да направя структурата по-стабилна.

Напишете вашите опции за назначаване на звезда в коментарите.

 

 Полегнал на парникови от прозорец с двоен стъклопакет или рамки

оранжерия с двоен стъклопакет

 

Авторът на блога doorgarden.com направи тук лежаща оранжерия от стъклена врата (прозорец с двоен стъклопакет), в която случайно падна камък от косачка.
Според автора такъв котлон му позволява да събира зеленина за салати през януари, ами, Америка, не мога да кажа точно какъв персонал е.

Вижте чертежа на тази оранжерия. Всичко е много просто. Както виждаме от снимката, прозорецът с двоен стъклопакет не е прикрепен към никакви панти, а просто лежи, опирайки се на страничната дъска от подхлъзване.
Прозорчето с двоен стъклопакет може да бъде заменено с всяка голяма стъклена или прозоречна рамка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIdd949a42e36

През лятото, в горещо време, когато няма нужда от такава оранжерия, можете да я хвърлите върху ягоди, за да предпазите плодовете от птици.

 

Внимание !!! Важен момент за оранжериите от дограмата

Каквито и рамки да имате на ваше разположение, трябва да направите прозрачния сгъваем покрив (повдигане нагоре), а не шарнирен или сгъваем, както вдясно на фиг. Чрез всяка вертикална пропаст целият топъл въздух моментално ще изчезне и растенията ще ударят студ, а хоризонталният може да се регулира с опори според метеорологичните и местните условия.

Какво да не правим оранжерии от дограма

 

Какъв трябва да бъде наклонът на оранжерийното покритие ???

Забележка: оптималният наклон на наклона на покрива на едноетапна оранжерия от вертикала (90 градуса) –φ, където φ е географската ширина на мястото; и (90 градуса) –φ е ъгловата височина на Слънцето по обяд на пролетното / есенното равноденствие. Вижте по-долу за оранжерия с акумулатор на топлина.

 

Студена оранжерия. (схема на рисуване)

Направете го сами

Схема за рисуване на студена оранжерия

Оранжерията се състои от дървена рамка и стъклен капак. Чашата на капака винаги трябва да е наклонена, за да улови колкото се може повече лъчи от слабото зимно слънце.

Авторът твърди, че дори през зимата при слънчево време тази оранжерия може да се нагрява до много високи температури, така че капакът трябва да може да се отвори нагоре. За да се регулира температурата, в оранжерията трябва да се постави термометър (виж снимка 5) и беше направен механизъм за фиксиране на отворения капак под различни ъгли (виж снимка 4).

Зеленчуци, които могат да се отглеждат в началото на зимата в студена оранжерия

НО, въпреки това, основната тайна на такава оранжерия не е в нейното подреждане, а в растенията, отглеждани в нея, Това трябва да са растения, които лесно понасят студа. Според изследванията на автора пет култури: спанак, зелен лук, маше, глинетония и мОрките могат успешно да се отглеждат в северните щати на САЩ. Както и рукола, ескарол, мизуна, магданоз, киселец, европейска салата, горчица, спанак и ряпа.

Авторът сее зеленчуци обикновено от средата на август до средата на септември.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeIdc6a1d9f617

Моят съвет: направете картон лист, залепен от едната страна с фолио. През нощта можете да покриете оранжерията с това фолио, което ще отразява топлината, идваща от земята обратно в оранжерията.

Дограма и оранжерия за сено

оранжерия, изработена от слама и стъклена рамка

 

 

Оранжерия (оранжерия) Най- пластмасова бутилка

или "Как да отглеждаме разсад, ако апартаментът е студен"

 

Оранжерия в бутилкаЧесто се случва в домашните ни апартаменти, че за отглеждане на разсад стаята не е достатъчно топла, Такава оранжерия в пластмасова бутилка може да служи като изход от тази ситуация.

 

Когато слънчевата светлина навлиза в такава оранжерия, въздухът в оранжерията започва да се нагрява и остава топло за много дълго време, дори след залез.

 

Важен плюс ще бъде висока влажност вътре в бутилкатаи, което ще бъде създадено чрез загряване на предварително навлажнена почва. Такава влажност значително ускорява процеса на узряване на разсад.

Процесът на производство е прост.: Нарежете бутилката, изплакнете, поставете почвата със семената вътре и я запечатайте плътно с тиксо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-okonnyh-ram#sigFreeId2ec7d391ec

 

Как се прави бърз Направи си оранжерия

Оранжерия, изработена от дървени решетки

бърза оранжерия с филм

 

Предимства на такава оранжерия:

 • - бързо изграждане
 • - е стабилен
 • - лесен за производство

минуси:

- не е подходящ за високи растения, можете да използвате за отглеждане на ранна зеленина и разсад.

 

 

Руска задълбочена оранжерия на биогориво

За руските ями

Най-простата оранжерия е едноетапна оранжерия, вкопана в земята, с биологично нагряване. За изграждането му изберете сухо, добре осветено и защитено от ветровете място. Желателно е това да беше нисък склон с посока на юг. За предпазване на оранжерията от вятъра могат да служат зелени пространства, огради или специални светлоотразителни екрани, които са подредени от северната страна. Особено удобни са въртящите се плоски екрани, боядисани с бяла боя, които позволяват максимално използване на слънчевата енергия. Осветеността с отразена светлина повишава температурата в леглата с 2-3 °, което е еквивалентно на прехвърлянето на вашия сайт, например, от района на Москва в черноземните райони на страната: Липецк или Воронеж.

Забележка: можете да използвате всякакви плоски панели, залепени с алуминиево фолио за печене.


Строителството започва с пристягащо устройство около периметъра на оранжерия от четири шлифовани трупи с диаметър 10-14 см. Северната страна на лентата трябва да е малко по-висока от южната. От южната страна в сбруята е избран жлеб (четвърт), който да поддържа рамките.

По едно време руската оранжерия беше откровение за европейските фермери. Именно от „руските ями“ през това време благородството получи през зимата зелен лук, маруля, копър, магданоз, репичка и ягода.

Фундаментната яма е изкопана на дълбочина 70 см. В напречно сечение има форма на трапец. В плътни почви стените не могат да бъдат закрепени, а в насипни и плаващи почви се използва закрепване с хоризонтални дъски. За да се гарантира, че оранжерията не се измива от дъжд, около нея е разположен дренажен канал, който може да бъде затворен с дървени щитове, които улесняват подходите.

Рамките за оранжерията са най-удобни с размер 160x105 см. Те са изработени от барове 6x6 см, съединени за здравина с дървени шипове и след това правилно оцветени с устойчив на атмосферни влияния лак PF-166 ("6 = s"). Стъкло подсилено с замазка или остъкляване. За източване на дъждовна вода в долните връзки се изрязват канали.

Биогоривото в оранжерии е конски или кравешки тор., Конът се счита за най-добрия, той дава повече топлина. Реколта го есента. Торът се събира на купчини и внимателно се изолира от всички страни със слама, дървени стърготини, торф и се покрива, така че оборският тор да не замръзне. През пролетта, преди да напълните оранжерията, тя се прехвърля в друга, по-разхлабена купчина и се затопля. За да направите това, направете няколко дупки в него и изсипете кофа с гореща вода във всяка, след което стекът е покрит с тормоз или матиране. След два до четири дни, когато оборският тор се затопли до температура 50-60 °, те запълват оранжерия. Поставя се по-студено отдолу, а горещо отгоре и отстрани. След валежи, след два до три дни, се добавя нова порция. Торът трябва да лежи рохкав и само по стените е необходимо леко да го уплътни, за да не се образуват празнини.

Оранжерии - ями обикновено се правят 3-4, което осигурява целогодишна употреба: докато 1 яма се загрява след зареждане с гориво, останалата част дава производство. Незаменим условие за успешната експлоатация на руската оранжерия е ударът на целия комплекс с глинен замък с дренажен ров, в противен случай биогоривото ще стане кисело.

парникова яма

Кликнете върху него, за да го увеличите.

След пълнеж оранжерията е покрита с рамки и рогозки, изработени от матиране, слама или грапа. Отгоре върху нагрят оборски тор се изсипва почва - градинска или котешка почва, компост или тор. Средно 0.2 cc на кадър. м земя. Превишаването на това количество не се препоръчва, тъй като под теглото на земния тор се уплътнява, въздушният поток се затруднява към него и той престава да гори. По същата причина не преовлажнявайте почвата.

Оранжерия с дори толкова прост дизайн ще направи възможно отглеждането на зеленчуци много по-рано от очакваното.

 

Оранжерийно оформление

където е по-добре да поставите оранжерия на сайта

Къде да поставите оранжерия на сайта

 

 

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...